costikos 1.488 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2021 πριν 28 λεπτά, το μέλος Denzo έγραψε: Τα smc 2005+ έχουν. Ε μα λέω κι εγώ στραβός είμαι; Ειναι FCR στη φωτό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 22 , 2021 πριν 2 ώρες, το μέλος costikos έγραψε: Ε μα λέω κι εγώ στραβός είμαι; Ειναι FCR στη φωτό. Άλλο το lc4 πρεστιζ 640 σαν αυτό της αγγελίας και άλλο το 625/660 smc. Τα πρεστιζ είμαι σχεδόν τ ότι δεν είχαν κεχιν φσρ αλλά μικουνι. Πολλοί αν όχι οι περισσότεροι τα έβαζαν μετά . 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.488 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 23 , 2021 πριν 10 ώρες, το μέλος Denzo έγραψε: Άλλο το lc4 πρεστιζ 640 σαν αυτό της αγγελίας και άλλο το 625/660 smc. Τα πρεστιζ είμαι σχεδόν τ ότι δεν είχαν κεχιν φσρ αλλά μικουνι. Πολλοί αν όχι οι περισσότεροι τα έβαζαν μετά . Ισχύει. Αυτός στη φωτό το έχει κάνει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Canardo 1.294 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 , 2021 (τροποποιήθηκε) Την 21/5/2021 at 3:33 ΜΜ, το μέλος costikos έγραψε: Με το μάτι FCR μου φάνηκε, αλλά οκ είμαι προκατειλημμένος. Mikuni BST , όλα πιο εύκολα. Την 22/5/2021 at 6:25 ΜΜ, το μέλος costikos έγραψε: Ε μα λέω κι εγώ στραβός είμαι; Ειναι FCR στη φωτό. Την 23/5/2021 at 7:52 ΠΜ, το μέλος costikos έγραψε: Ισχύει. Αυτός στη φωτό το έχει κάνει. Επιμένεις και εκτίθεσαι... BST 40 FCR 41 Πάμε και μια επανάληψη... MIKUNI BST 40 KEIHIN FCR 41 Επίσης, πιστέυεις πως κάποιος μπήκε στον κόπο να βάλει FCR και το κρύβει. Το πρώτο πράγμα που γράφουν στις αγγελίες για τα LC4 είναι Akra και το δεύτερο FCR. Τα υπόλοιπα στα είπαν ο @Denzo και ο @Datr. Τροποποιήθηκε Μάιος 24 , 2021 από τον Canardo 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.488 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 24 , 2021 Ωχ! Λες, ε;; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.603 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 (τροποποιήθηκε) Την 20/5/2021 at 10:02 ΜΜ, το μέλος noodles έγραψε: επισης, θα μπορω να παω οπου γουσταρω χωρις φοβο να με αφησει στο δρομο απο οποιαδηποτε βλαβη? Δε μπορω επιτελους θα με κανετε καρδιακο. Σταματηστε με τις μλκιες του καφενειου. ΤΙΠΟΤΑ δεν παθαινει το μηχανακι. Εχω κανει Αθηνα-Κατερινη δικαβαλο. Εχω κοντα 52κ χιλιομετρα. Το μοτερ ειναι δεινοσαυρος. Οποιος το εχει σπασει ειναι ΑΣΧΕΤΟΣ και τρικαγκουρας που το πηγαινε σε αντιστοιχα ΑΣΧΕΤΟ μαστορα. Εφτιαξα ενα βιντεο με μερικα key-points προσφατα. Τοσα λεφτα δινει ο κοσμος για μλκιες και αχρωμα/αοσμα μηχανακια και το σκεφτεται για το καλυτερο μηχανακι στην κατηγορια/budget του που θα του δωσει και ενα χαμογελο παραπανω.. Ζηστε και λιγο.. Τροποποιήθηκε Μάιος 26 , 2021 από τον CptAngel 6 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Canardo 1.294 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 πριν 45 λεπτά, το μέλος CptAngel έγραψε: Το μοτερ ειναι δεινοσαυρος. Οποιος το εχει σπασει ειναι ΑΣΧΕΤΟΣ και τρικαγκουρας που το πηγαινε σε αντιστοιχα ΑΣΧΕΤΟ μαστορα. Τοσα λεφτα δινει ο κοσμος για μλκιες και αχρωμα/αοσμα μηχανακια και το σκεφτεται για το καλυτερο μηχανακι στην κατηγορια/budget του που θα του δωσει και ενα χαμογελο παραπανω.. Ζηστε και λιγο.. Πες τα, γ@μώ του "αστικολαϊκους" μύθους, τους "πρυτάνεις του καφενείου" και την "δικτατορία των γιαπωνέζικων". 1 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.496 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 Να κάνω εγώ λίγο το συνήγορο του διαβόλου... Γιατί οι μισές αγγελίες 640 είναι με μοτέρ από ανακατασκευή; Έχουν μαζευτεί όλοι ο άσχετοι και αγοράζουν μόνο αυτά τα μηχανάκια ενώ οι σχετικοί αγοράζουν τα άλλα; Έχει κάποιες ιδιαιτερότητες/ειδικές απαιτήσεις αυτό το μοτέρ; Σπάνε απ το κακό μάτι γιατί τα ζηλεύουν όλοι; Όλα τα παραπάνω; 1 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Canardo 1.294 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 Σπάνε από ελλειπή συντήρηση, το μηχανάκι δεν είναι ΧΤ ή (KLR ) για το χουράφ, όποτε θυμηθώ αν θυμηθώ αλλάζω κάνα λάδι. Σπάνε γιατί του μάστορα του φαίνονται πυρηνική φυσική η σωστή εξαέρωση του συστήματος λίπανσης. Σπάνε γιατί είναι μηχανάκι, που κατά κοινή ομολογία, ψοφάει για καγκουρίες και τσίτες, οπότε θέλει την ανάλογη συντήρηση. Σπάνε γιατί το μηχανάκι είναι σχετικά φθηνό και μπάνικο άρα το προτιμούσαν πιτσιρικάδες που το συντηρούσαν με τα χαρτζιλίκια του μπαμπά και αν. Και από την άλλη δεν έχουμε πραγματικά δεδομένα για να ξέρουμε πόσα σπάσανε, πως σπάσανε, αν σπάσανε! Αυτή ακριβώς είναι και η έννοια του αστικού μύθου. Διαδίδεται στόμα με στόμα στις μοτοπαρέες και στο τέλος γίνεται αξίωμα. Όπως ο άλλος αστικός μύθος πως τα γιαπωνέζικα έχουν φθηνά ανταλλακτικά ενώ τα ευρωπαϊκά ακριβά. Επικράτησε αλλά απέχει χιλιόμετρα από την πραγματικότητα. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.496 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 (τροποποιήθηκε) Μπλέκω με φανατικούς τώρα αλλά δε γαμείς... Δεκτά όλα αυτά Κώστα. Αλλά στα περί αστικού μύθου διαφωνώ. Όλη μέρα στο car είσαι άλλωστε και τα βλέπεις. Υπάρχει περίπτωση να λένε ψέματα ότι έχει γίνει ανακατασκευή; Έχουν κάποιο κέρδος από ένα τέτοιο ψέμα που μου διαφεύγει; Παρεμπιπτόντως, τα 52Κ χιλιόμετρα που αναφέρθηκαν θεωρούνται πολλά για πολιτικό μοτέρ; Γιατί αν κατάλαβα καλά αναφέρθηκε το νούμερο ως απόδειξη αξιοπιστίας. Τροποποιήθηκε Μάιος 26 , 2021 από τον pitapola Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.603 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 (τροποποιήθηκε) πριν 1 ώρα, το μέλος pitapola έγραψε: Να κάνω εγώ λίγο το συνήγορο του διαβόλου... Γιατί οι μισές αγγελίες 640 είναι με μοτέρ από ανακατασκευή; Έχουν μαζευτεί όλοι ο άσχετοι και αγοράζουν μόνο αυτά τα μηχανάκια ενώ οι σχετικοί αγοράζουν τα άλλα; Έχει κάποιες ιδιαιτερότητες/ειδικές απαιτήσεις αυτό το μοτέρ; Σπάνε απ το κακό μάτι γιατί τα ζηλεύουν όλοι; Όλα τα παραπάνω; Παρε απο ενα τηλεφωνο τον καθενα και θα καταλαβεις. Δες πως ειναι δΩμΕΙμμΑΙνΟΙ η αγγελια και θα καταλαβεις.. Αν εχουν και καμια φωτογραφια τους ή Facebook κτλπ. θα καταλαβεις.. Το ιδιο και αν δεις ποσοι πανε και τα αγοραζουν χωρις το παραμικρο τσεκ. Οι μισοι ανηκουν σε ενα απο τα παρακατω σταδια και δεν εννοω το τελευταιο. Σουζομπαντα και κοντρα στην παραλιακη ή στο χωριο και οσο τη βγαλει. Συντηρηση 0, συναισθηση -100. πριν 39 λεπτά, το μέλος pitapola έγραψε: Παρεμπιπτόντως, τα 52Κ χιλιόμετρα που αναφέρθηκαν θεωρούνται πολλά για πολιτικό μοτέρ; Γιατί αν κατάλαβα καλά αναφέρθηκε το νούμερο ως απόδειξη αξιοπιστίας. Οταν τα μισα σπασμενα που βλεπεις ειναι στα 20κατι ναι. Οχι αποδειξη αξιοπιστιας, οσο αποδειξη συγκριτικου life expectancy. Το ενα σπαει στα 20κατι και το αλλο δουλευει κομπλε στα διπλασια. Κατι δεν παει καλα.. Btw φανατικος δεν ειμαι. Εχω στειλει πολυ κοσμο σε αλλα μηχανακια. Λογικος ανθρωπος που δε μπορει να ακουει παραλογες @@ιες του καφενειου ναι.. Τροποποιήθηκε Μάιος 26 , 2021 από τον CptAngel 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.496 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 (τροποποιήθηκε) Ωραία, για να κλείσω την παρένθεση. Πρόκειται για ένα μοτέρ με απαιτητική συντήρηση (για πολιτικό πάντα), η οποία από την πλειονότητα δεν ακολουθήθηκε. Επειδή είναι και λίγο πιεσμένο το μοτεράκι (τα άλογα δε βγαίνουν μόνα τους), η ελλιπής συντήρηση και λάθος χρήση εν γένει έκανε τη ζημιά σε πολλά από αυτά. Μάλλον συμφωνώ με το ότι η φήμη του είναι δυσανάλογα αρνητική με το προϊόν αυτό καθαυτό. Βάλανε το χεράκι τους και άλλοι. Διαφωνώ σίγουρα πως πρόκειται για αστικό μύθο τα "πόσα και αν σπάσανε". Το βρίσκω λίγο συζήτηση για το αν ο ουρανός είναι γαλάζιος. Απ την άλλη βρίσκω τρομερή υπερβολή τον χαρακτηρισμό "δεινόσαυρος" για ένα μοτέρ που με σωστή συντήρηση κατάφερε να περασει μόλις τα 50 χιλιάδες χιλιόμετρα. Bare minimum θα έλεγα για να πεις ότι δεν είναι αναξιόπιστο, όχι το αντίθετο. Σα να λέω εγώ ότι το z250 είναι γρήγορο επειδή πιάνει 160. Όχι δεν είναι γρήγορο, απλά αν δεν τα έπιανε θα ήταν αργό του θανατά. Και για να κλείσουμε, όλα καλά με αυτά που λέτε αλλά ο υποψήφιος αγοραστής σήμερα από αυτούς τους άσχετους θα πρέπει να βρει και να αγοράσει μηχανάκι. Καινούριο δεν πουλιέται πλέον να το προσέχεις όπως πρέπει απ την αρχή. Τα περισσότερα έχουν αλλάξει πολλά χέρια και το ιστορικό της μηχανής χάνεται στο πέπλο του μυστηρίου και του χρόνου. Άρα ο ενδιαφερόμενος προχωράει με δικό του ρίσκο. Γιατί 640 με φουλ βιβλίο σέρβις με όλη την προβλεπόμενη συντήρηση δεν ξέρω πόσα και αν υπάρχουν. Τροποποιήθηκε Μάιος 26 , 2021 από τον pitapola 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A-nik-i 1.149 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 Πάντως να πω τί πιστεύω σε κάτι: Το πάθος του χομπίστα ή η γνώση του επαγγελματία δεν πρέπει να είναι προαπαιτούμενο για τη χρήση ενός αγαθού από τον μέσο άνθρωπο. Και αν είναι, τότε αυτό πρέπει να λέγεται ξεκάθαρα οτι είναι έτσι "Φίλε το κινητό μου είναι πολύ γρήγορο και η κάμερα απίστευτη, αλλά κάθε μέρα το πρωί πρέπει να συντάσσεις τον kernel" 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.603 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 (τροποποιήθηκε) πριν 18 λεπτά, το μέλος pitapola έγραψε: Απ την άλλη βρίσκω τρομερή υπερβολή τον χαρακτηρισμό "δεινόσαυρος" για ένα μοτέρ που με σωστή συντήρηση κατάφερε να περασει μόλις τα 50 χιλιάδες χιλιόμετρα. Bare minimum θα έλεγα για να πεις ότι δεν είναι αναξιόπιστο, όχι το αντίθετο. Δεν καταλαβαινεις τι λεω. Δεν εχει συνδεση το ενα με το αλλο. Δεινσοσαυρος ειναι το μοτερ επειδη ειναι old school κατασκευη που κυκλοφορησε δεκαετιες και ειναι πολυ αξιοπιστο για τη δυναμη που βγαζει. Στην Αμερικη εχω δει πολλες φορες να το αποκαλουν "bulletproof". Τι εννοεις καταφερε να περασει μολις τα 50κ? Γιατι τωρα εσπασε? Στο ειπα και πανω τι εννοω. Οταν τοσοι το σπανε στα 20κατι και αλλοι τοσοι εχουν 50+ και συνεχιζουν χωρις θεματα ή σημαδια φθορας, κατι δεν παει καλα με τους πρωτους. Αν θες να μεινεις στα χιλιομετρα δες τα adventure να δεις ποσα χιλιομετρα βγαζουν. Στο forum ειχε περασει ανθρωπος με 140κ(σε SM) μετα απο σωστη ανακατασκευη στην KTM. Οσο για τους πωλητες, προφανως και εχουν σημασια. Μιλαμε για 15+ χρονων μηχανακι. Οσα λεφτα θα σου βγει μεταχειρισμενο xt 600 15ετιας+ αν δεν κανεις καλη αγορα, τοσα θα σου βγει και το KTM. Τα παραδειγματα ειναι απειρα. Το αν ειναι πορτοκαλι ή λενε στο καφενειο οτι χαλαει, δεν επηρεαζει τιποτα στον πραγματικο κοσμο. Ειναι ενα παλιο μηχανακι και οπως με ολα τα αντιστοιχα, θελει εξονυχιστικο ελεγχο πριν γινει η αγορα. Καλες περιπτωσεις υπαρχουν πολλες. Μερικα ειναι και σαν καινουργια. Μου εχει στειλει πολυς κοσμος που εχει αγορασει τετοια. Οποιος ψαχνει βρισκει. Με υπομονη και επιμονη φυσικα. Τωρα για το γαλαζιο ουρανο δε ξερω τι εννοεις. Δεν εχω δει κανενα που να εσπασε "απο μονο του". Εδω αλλοι καταφερνουν να σπανε xt και honda και 690 και ξερω 'γω τι. Το οτι βρισκεις μερικα απο ανακατασκευη σε 15+ χρονων καγκουρομηχανημα με ιδιαιτερη συντηρηση και με πολυ κακο κοινο, μονο φυσιολογικο το βρισκω. πριν 5 λεπτά, το μέλος A-nik-i έγραψε: "Φίλε το κινητό μου είναι πολύ γρήγορο και η κάμερα απίστευτη, αλλά κάθε μέρα το πρωί πρέπει να συντάσσεις τον kernel" Το να ακολουθησεις 5 βασικα πραγματα σε ενα manual ειναι αντιστοιχο του να "συντασσεις τον kernel"? Uh.. Παρτε XT! Τροποποιήθηκε Μάιος 26 , 2021 από τον CptAngel 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Canardo 1.294 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 πριν 19 λεπτά, το μέλος pitapola έγραψε: Ωραία, για να κλείσω την παρένθεση. Πρόκειται για ένα μοτέρ με απαιτητική συντήρηση (για πολιτικό πάντα), η οποία από την πλειονότητα δεν ακολουθήθηκε. Επειδή είναι και λίγο πιεσμένο το μοτεράκι (τα άλογα δε βγαίνουν μόνα τους), η ελλιπής συντήρηση και λάθος χρήση εν γένει έκανε τη ζημιά σε πολλά από αυτά. Μάλλον συμφωνώ με το ότι η φήμη του είναι δυσανάλογα αρνητική με το προϊόν αυτό καθαυτό. Βάλανε το χεράκι τους και άλλοι. Διαφωνώ σίγουρα πως πρόκειται για αστικό μύθο τα "πόσα και αν σπάσανε". Το βρίσκω λίγο συζήτηση για το αν ο ουρανός είναι γαλάζιος. Απ την άλλη βρίσκω τρομερή υπερβολή τον χαρακτηρισμό "δεινόσαυρος" για ένα μοτέρ που με σωστή συντήρηση κατάφερε να περασει μόλις τα 50 χιλιάδες χιλιόμετρα. Bare minimum θα έλεγα για να πεις ότι δεν είναι αναξιόπιστο, όχι το αντίθετο. Σα να λέω εγώ ότι το z250 είναι γρήγορο επειδή πιάνει 160. Όχι δεν είναι γρήγορο, απλά αν δεν τα έπιανε θα ήταν αργό. Και για να κλείσουμε, όλα καλά με αυτά που λέτε αλλά ο υποψήφιος αγοραστής σήμερα από αυτούς τους άσχετους θα πρέπει να βρει και να αγοράσει μηχανάκι. Καινούριο δεν πουλιέται πλέον να το προσέχεις όπως πρέπει απ την αρχή. Άρα ο ενδιαφερόμενος προχωράει με δικό του ρίσκο. Γιατί 640 με φουλ βιβλίο σέρβις με όλη την προβλεπόμενη συντήρηση δεν ξέρω πόσα και αν υπάρχουν. Να σου πω την αλήθεια, ούτε εγώ είμαι φανατικός με καμία εταιρεία και με κανένα μοντέλο. Μάλιστα το LC4 το αμφισβητούσα και εγώ για αρκετά μεγάλο διάστημα, αλλά πραγματικά δεν βλέπω καμιά άλλη επιλογή στην κατηγορία, συμπεριλαμβανομένων όλων των παραγόντων. Δεν έχω διαβάσει πουθενά μέχρι τώρα για κάποια ανάκληση, δεν έχω διαβάσει πουθενά στον ξένο και ελληνικό τύπο, αλλά ούτε και στα ξένα σχετικά fora για προβλήματα ή εγγενή λάθη στο σχεδιασμό, όπως έχουμε διαβάσει για άλλα. Άρα μιλάμε ή για μια ελληνική ιδιαιτερότητα ή για αστικό μύθο. Απαιτητική στα 5000χλμ λάδια και έλεγχο βαλβίδων (με κοκοράκια) δεν θα την έλεγα. Το XR για παράδειγμα που θεωρείται αξιόπιστο θέλει κάθε 1600. Το KLR κάθε 6000. Ούτε καλό LC4 θα βρεις εύκολα, αλλά ούτε καλό ΤΤ, ούτε καλό ΧΤ, ούτε καλό XR, ούτε... Φουλ βιβλίο service σε πόσα μηχανάκια 15+, χρόνων υπάρχουν άραγε; Για εμένα επίσης πιο σημαντικό είναι που έγιναν τα service, όχι μόνο απλά να περάστηκαν σε ένα κομμάτι χαρτί. πριν 16 λεπτά, το μέλος A-nik-i έγραψε: Πάντως να πω τί πιστεύω σε κάτι: Το πάθος του χομπίστα ή η γνώση του επαγγελματία δεν πρέπει να είναι προαπαιτούμενο για τη χρήση ενός αγαθού από τον μέσο άνθρωπο. Και αν είναι, τότε αυτό πρέπει να λέγεται ξεκάθαρα οτι είναι έτσι "Φίλε το κινητό μου είναι πολύ γρήγορο και η κάμερα απίστευτη, αλλά κάθε μέρα το πρωί πρέπει να συντάσσεις τον kernel" Ατυχές και λίγο υπερβολικό το παράδειγμα. Να στο πω διαφορετικά, αν θες να τρέχεις έναν server καλό είναι να ξέρεις τουλάχιστον τι είναι ο kernel, σπάνια βέβαια θα σου χρειαστεί να τον κάνεις compile την σήμερον, αν θες απλά να ποστάρεις φωτό στο instagram δεν χρειάζεται τίποτα. Και η apple πουλάει χαριτωμένο UI, design και features, αλλά για πες στο μέσο χρήστη να ανοίξει terminal και να κάνει debug και να βρει τα log files, για να διορθώσει πρόβλημα. "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους" or "every tool for its job". 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
seatcowl 1.632 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 (τροποποιήθηκε) Ανεξάρτητα απο το αν η μηχανή έχει θέματα αξιοπιστίας ή όχι, είναι ενα μονοκύλινδρο το οποίο στις 99% των περιπτώσεων το πήρε κάποιος για να του πιεί το αίμα. Δεν νομίζω οτι έχει και πολύ σημασία να μιλήσουμε για αξιοπιστία μοτερ με τα δεδομένα αυτά. Δεν νομίζω οτι είναι κάτι το περίεργο, σε ένα μονοκύλινδρο στο οποίο γίνεται τέτοια χρήση να χρειαστεί ανακατασκευή σε 50k χλμ (σχετικά τυχαίο το νούμερο αλλά χρησιμοποιώ αυτό εφόσον αναφέρθηκε) και δεν υπονοεί κάτι αυτό απο μόνο του για την αξιοπιστία. Πολύ μεγάλη έμφαση στο "μονοκύλινδρο" και πολύ μεγάλη έμφαση στο "θα του πιει το αίμα". Επίσης να ληφθεί υπόψη και το παρακάτω. Κάποιος θα πει οτι έκανε "ανακατασκευή" γιατί σκόρπισε το μοτερ, κάποιος άλλος θα αλλάξει πιστόνι γιατί τσιμπάει περισσότερο λάδι απο οτι θα περίμενε και το λέει επίσης ανακατασκευή. Δεν νομίζω οτι υπάρχει πιο ταλαιπωρημένη μηχανή απο τα 640 εκεί έξω, είναι μονοκύλινδρα που τα "σπάνε" στην χρήση σε κόφτες στους δρόμους, σε σούζες απο στάση, σε σκορτσαρίσματα σε κίνηση. Το θεωρώ άδικο να βγάλει κάποιος συμπεράσματα για την αξιοπιστία τους απο το "ανακατασκευή" σε μονοκύλινδρη μηχανή 15ετίας με την χρήση αυτή. That said, όποιος το πάρει καλό θα ήταν να έχει και κανά 1000αρικο στην άκρη σε φάκελο "640". Τροποποιήθηκε Μάιος 26 , 2021 από τον seatcowl 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.603 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 (τροποποιήθηκε) πριν 35 λεπτά, το μέλος Canardo έγραψε: Μλκα αληθεια με λυπαμαι που διαβασα κατι λογικο και ενθουσιαστηκα. Μια ζωη οι δεισιδαιμονιες πανω απο την απλη λογικη σε αυτη τη χωρα.. Ο λογος του Μπαμπη με το crypton και των φιλων του που ειδαν μια φορα lc4 περαστικο, ιδιος με το λογο του Θεου.. Btw βιβλιο service φτιαχνεις με ενα 20ρικο οπου θες. Nobody cares.. Ας δει αυτη τη σειρα (που ειναι και προσφατη), οποιος θελει να μαθει τιποτα πραγματικο και εμπεριστατωμενο γι' αυτο το μοτερ και την ποιοτητα κατασκευης του.. Το βιντεο με την αλλαγη λαδιων του Χελιωτη δεν το βαζω, εχει παιξει πολλακις. Τροποποιήθηκε Μάιος 26 , 2021 από τον CptAngel 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A-nik-i 1.149 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 πριν 1 ώρα, το μέλος Canardo έγραψε: [..............] Ατυχές και λίγο υπερβολικό το παράδειγμα. Να στο πω διαφορετικά, αν θες να τρέχεις έναν server καλό είναι να ξέρεις τουλάχιστον τι είναι ο kernel, σπάνια βέβαια θα σου χρειαστεί να τον κάνεις compile την σήμερον, αν θες απλά να ποστάρεις φωτό στο instagram δεν χρειάζεται τίποτα. Και η apple πουλάει χαριτωμένο UI, design και features, αλλά για πες στο μέσο χρήστη να ανοίξει terminal και να κάνει debug και να βρει τα log files, για να διορθώσει πρόβλημα. "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους" or "every tool for its job". Βρε εννοείται είναι υπερβολικό το παράδειγμά μου, δεν αντιλέγω (δεν είμαι και σχετικός του χώρου άλλωστε). Αλλά τί, καταλήγουμε τελικά στο οτι είναι "για επιδέξιους κώλους" το LC4; Αυτό πιο πολύ θέλω να καταδείξω, είναι το να λέμε ξεκάθαρα οτι η τάδε μοτοσυκλέτα θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή/φροντίδα/συντήρηση whatever. Εκτός αν το target group είναι τύποι που απ΄τα "λύσε-δέσε" πλέον σφίγγουν τις βίδες με τα δάχτυλα, οπότε ναι, γι'αυτούς τίποτα δεν είναι ιδιαίτερο. Κατ'εμέ το νόημα δεν είναι ούτε στο να μάθεις απ'έξω το manual, ούτε να πας στον γιόγκι-μάστορα έξω από το Μαντράς που "μόνο αυτός ξέρει να τα δουλεύει αυτά". Δε λέω, το κάνεις; All the power to you και μπράβο σου και σε ζηλεύω, αλλά εκεί έχουμε μπει στα χωράφια άλλου τύπου χρήστη από αυτόν που εγώ έχω στο μυαλό μου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Canardo 1.294 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 (τροποποιήθηκε) πριν 22 λεπτά, το μέλος A-nik-i έγραψε: Θα το κάνω ακόμα πιο απλό: Αν συντηρείς το μηχανάκι εσύ ή ο μηχανικός σου σωστά κανένα μηχανάκι δεν θα πάθει τίποτα περισσότερο από την φυσική φθορά χρόνου/χρήσης. (Ισχύει για όλα, όχι μόνο για τα LC4). Οι "επιδώσεις" πάνε σχεδόν αναλογικά με τη συντήρηση, δες για παράδειγμα ΜΧ, enduro. (Ισχύει για όλα, όχι μόνο για τα LC4). Δεν γνωρίζω εγώ τουλάχιστον μηχανάκι που να είναι και "φθηνό" και "αξιόπιστο" και να είναι και "γρήγορο". Θεωρείται τυχερός πια, όποιος καταφέρει να εξασφαλίσει 2 από τα 3 παραπάνω χαρακτηριστικά. Ρίξε μια ματιά στο service manual του LC4 και αν πραγματικά βρεις κάτι "εξωτικό" και ιδιαίτερα δύσκολο, θα ήθελα να το ακούσω. Τώρα γιατί ο μάστορας "δεν", υποθέτω αλλά δεν μπορώ να ξέρω. Πιθικιές και πατέντες έχω δει σε πολύ πιο απλά μοτέρ. Άγνωσται αι βουλαί του μάστορα. Τροποποιήθηκε Μάιος 26 , 2021 από τον Canardo Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.496 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 Επιμένετε πάντως για καφενεία, Μπαμπηδες με crypton κτλ. Σε μοτοφόρουμ δεν είμαστε ρε παιδιά; Δλδ τι πτυχίο χρειάζεται για να πει κανείς τη γνώμη του επί μηχανών εδώ μέσα; Ο Κώστας ξέρω πως δεν είναι μηχανικός,ο Άγγελος επίσης (το λέει στο βίντεο). Μήπως μιλάνε μόνο οι κάτοχοι 640; Τότε μόκο όλοι και κάμερα στον Αγγελο. Να σας αφήσουμε να κάνετε like ο ένας στον άλλον ή επιτρέπεται η διακοπή του circlejerking; Ρητορική ερώτηση. Δε βγάζει και πουθενά έτσι κι αλλιώς. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Canardo 1.294 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 πριν 2 λεπτά, το μέλος pitapola έγραψε: Επιμένετε πάντως για καφενεία, Μπαμπηδες με crypton κτλ. Σε μοτοφόρουμ δεν είμαστε ρε παιδιά; Δλδ τι πτυχίο χρειάζεται για να πει κανείς τη γνώμη του επί μηχανών εδώ μέσα; Ο Κώστας ξέρω πως δεν είναι μηχανικός,ο Άγγελος επίσης (το λέει στο βίντεο). Μήπως μιλάνε μόνο οι κάτοχοι 640; Τότε μόκο όλοι και κάμερα στον Αγγελο. Να σας αφήσουμε να κάνετε like ο ένας στον άλλον ή επιτρέπεται η διακοπή του circlejerking; Ρητορική ερώτηση. Δε βγάζει και πουθενά έτσι κι αλλιώς. Έλα βρε κουβέντα κάνουμε, επιχειρήματα ανταλλάσσουμε, δεν χρειάζεται μανούριασμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.603 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 (τροποποιήθηκε) πριν 27 λεπτά, το μέλος pitapola έγραψε: Γελαει ο κοσμος.. Σου λεω επιχειρηματα, δεν. Σου δειχνω βιντεο να ασχοληθεις, δεν. Αν εσυ θες να παιρνεις γνωμες για την αξιοπιστια ενος μοντελου απο ανθρωπους που δε γνωριζουν τιποτα γι' αυτο... Enjoy! Να σου πω και εγω την αποψη μου για το λογο που τρακαρουν οι πυραυλοι του space - x αφου εισαι τοσο fan του καφενειου. Εγω δεν ειμαι μηχανικος, ομως εχω περασει απο σχεδον ολους τους γνώστες μηχανικους και δε λεω σεναρια επιστημονικης φαντασιας, αλλα γνωστα πραγματα σε οποιονδηποτε εχει ασχοληθει στοιχειωδως. Το like ειναι στα απλοϊκα επιχειρηματα που αρνεισαι να καταλαβεις, οχι επειδη αγαπαμε ο ενας τον αλλον, αλλα ναι feel free να ριχνεις το επιπεδο. Δεν ειδα να εμποδιζουμε πουθενα κανεναν να πει τη γνωμη του, οσο ασχετος και αν φαινεται να ειναι και ισα ισα που καθομαι και σου απανταω τοση ωρα. Δεν ειναι για 'σενα προσωπικα οι απαντησεις anyway, αλλα για οποιον διαβαζει.. Εσυ εδωσες οσα λεφτα κανει το 640 για να παρεις 250 πχ., πραγμα που δε θα εκανα ποτε. Δεν ελεγες και οτι δεν παιζουν σωστες μηχανες με 3κ? Και διαφορα τετοια? Οποτε οπως τη βρισκει ο καθενας, δε θα συμφωνησουμε ποτε. Πηγες να κανεις το "συνηγορο του διαβολου" και δε σου βγηκε, αλλα τουλαχιστον υπαρχει κατι να δουνε οι επομενοι. Ας το αφησουμε εκει. Τροποποιήθηκε Μάιος 26 , 2021 από τον CptAngel 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Denzo 4.013 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 (τροποποιήθηκε) Θα μπορούσα τώρα να τιναξω λίγο την συζήτηση στον αέρα ανεβάζοντας pic του σερβισ σκεντζουλ του χουσα να δούμε τι είναι χαρνττο γιουζ , σπάει μη προσβάσιμο στο μέσο χρήστη ,αν θέλει γνωστες κτλ κτλ. Αλλά δεν θα το κάνω, μαρεσει εδώ να βγάλουμε άλλες 5 σελίδες για το αν το 640 με συντήρηση βάση κατασκευαστή σπάει η απλά έπεσε σε λάθος χέρια. @The Dread RiderRider Βάλε το δικό σου σέρβις σκεντζουλ που είναι light χωρίς λιπαρά. Τροποποιήθηκε Μάιος 26 , 2021 από τον Denzo Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
pitapola 3.496 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 Άμα δεν έχεις χέρια για σοβαρά εργαλεία παίρνεις 250αρι. Δε νομίζω να είναι ντροπή, τόσο μπορώ τόσο κάνω. Πήγα να κάνω το συνήγορο του διαβόλου για να γίνει συζήτηση. Δεν ξέρω τι άλλο θα έπρεπε να περιμένω να βγει. @Canardo Ο φίλος έκανε διατριβή σε συνεργεία ΚΤΜ και έμαθε. Εσύ μωρή κουφάλα πού πηγαίνεις να πάω κι εγώ; Αρκετά με τα καφενεία, θέλω να τα κόψω. Με κοροϊδεύουν στα φόρουμ. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
CptAngel 4.603 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 26 , 2021 Δε νομιζω να ειναι συζητηση το να βαζεις τους αλλους να σου παραθετουν 15 επιχειρηματα, να τα προσπερνας ολα και να απαντας με το να τους λες οτι κανουν "circlejerk". Trolling λεγεται. Τωρα η απαντηση στιλ δεν εχω χερια για τιποτα παραπανω απο 250αρι παλι ειρωνικη ειναι, αλλα τεσπα αυτο ειναι ακομα πιο offtopic.. Η καταληξη ειναι πολυ απλη και λογικη. Το μηχανακι ΔΕΝ εχει καποιο κατασκευαστικο λαθος. Πριν το high-flow επασχε στην κεφαλη αλλα παει αυτο απο το 04.. 17 χρονια πριν.. Τα τελευταια τα διμπουκα ειναι ακομα πιο αξιοπιστα και μετα εγινε η αλλαγη στα 690 που ειναι ασπαστα. Οποτε το να λεμε οτι σπαει κατι που δεν εχει κατασκευαστικο λαθος, δεν εχει πραγματικα καμια λογικη και δειχνει οτι καπου εχει χαθει η μπαλα και δε ξερουμε τι λεμε. Το να μην το παρει καποιος επειδη δε θελει να ασχοληθει ειναι σεβαστο και ειμαι ο πρωτος που λεω "παρε κατι αλλο". Οι εναλλακτικες ειναι πολλα σκαλια κατω αλλα οκ ο καθενας κανει τις επιλογες του. Το να μην το παρει καποιος επειδη "ακουσα οτι σπαει χαλαει" και να τρεχει σε κατωτερες εναλλακτικες επειδη φοβαται, μονο τραγικο τροπο να ζει τη ζωη του μπορω να το χαρακτηρισω. 2 χιλιαρικα μηχανακι ειναι που οποτε θες το πουλας.. Το να αναρωτιομαστε αν θα σπαει καθε μερα και αν θα φοβασαι να πας καπου για να μη χαλασει ομως ειναι το τερματικο της μλκιας και γι' αυτο και απαντησα. Δεν ειναι ΒΜW του 30, ενα "συγχρονο" πολιτικο μηχανακι ειναι.. Η συντηρηση του ειναι τζαμπε και απολυτως λογικη για οποιονδηποτε δεν ειναι στην κυριολεξια ανεργος με παιδια.. Αυτα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες