ShapeshifterGR98 1.748 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2022 Ανανέωση εξοπλισμού επιτέλους Το Spidi το είχα από το 2016, πέρασε βροχές, χιόνια, άπειρα μεροκάματα στο ντελίβερι, σαβούρες, είχε αρκετή φθορά γενικά. Το ίδιο και τα γάντια που είχα. Γενικά ήθελα εδώ και καιρό, να πάρω καινούρια ρουχαλάκια. Nordcode Jackal-Air το καινούριο, καλοκαιρινό όπως και το Spidi, αφαιρούμενη επένδυση για βροχή, προστασίες σε πλάτη, ώμους και αγκώνες. Για τον χειμώνα, έχω ισοθερμικό, δεν με απασχολεί το κρύο, ακόμα και με φούτερ και ελαφρύ μπουφάν να έβγαινα, δεν ένιωθα κρύο στην οδήγηση. Δοκίμασα στην αρχή small, μου φαινόταν πιο κοντά στα κυβικά μου, στένευε πολύ όμως, ειδικά στα χέρια. Το medium κάθεται γάντι πάνω μου, έχω καλή ελευθερία κινήσεων. Για παντελόνι, για να μην διαλύω κάθε τζιν, πήρα ένα απλό cargo παντελόνι, αρκετά άνετο και με τσέπες να βάζω και πράματα μέσα. Το βάζω και για βόλτα/καφέ αν θελήσω, απλά ήθελα ένα παντελόνι καθαρά για τις βόλτες. Πήρα και γαντάκια, Five5 Globe, κοκάλινα με υδροφοβικό ύφασμα. Νομίζω, είμαι έτοιμος να γράψω χιλιόμετρα πάλι! 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.491 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2022 Cargo.... Για να φορτώνεις τσικάκια cargo φορτωτική στο Vstrom ε? 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.748 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 5 , 2022 πριν 3 ώρες, το μέλος costikos έγραψε: Cargo.... Για να φορτώνεις τσικάκια cargo φορτωτική στο Vstrom ε? Μπα...αν δεν έχεις ΚΤΜ, TDM, R6/R1 ή κωλοφτιαγμένο Κρύπτον-Ιξ με racetech προκοπή δεν βλέπεις... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.491 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 6 , 2022 E τότε πάρε ένα παντελόνι με προστασίες. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.895 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2022 Την 6/9/2022 at 9:51 ΠΜ, το μέλος costikos έγραψε: E τότε πάρε ένα παντελόνι με προστασίες. Για να μην σπέρνει τις κοπελίτσες? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.491 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 8 , 2022 πριν 5 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε: Για να μην σπέρνει τις κοπελίτσες? Είσαι παλιάθρωπας ρε 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 19 , 2022 εχει 10 μερες αλλα το νιωθω σα να ηταν χθες, εκανα τη μεταβιβαση του cbr 250. πλεων ειναι σε νεα χερια. πιστευω θα το ευχαριστηθει το επακρο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΤΤ 2.988 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2022 2 μήνες μετά την βλάβη, κατάφερα να δέσω το μοτέρ και να την φέρω σπίτι! Η λειτουργία είναι άψογη, το αποτέλεσμα όχι στο επίπεδο που θέλω και αρμόζει σε μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας μου αλλά η ανάγκη για όχημα έκανε τις απαιτήσεις μου στην άκρη. Είχα την ευκαιρία να εξετάσω προσεκτικά αλυσίδα και τακάκια, τα οποία θα αντικατασταθούν σύντομα. Περισσότερες λεπτομέρειες στο "βίος και πολιτεία"... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΤΤ 2.988 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2022 Χρόνια πολλά σε όλους! Άδραξα την ευκαιρία της αργίας για μια σημαντική εργασία που έμενε πίσω συνεχώς λόγω του "αφού δουλεύει ακόμα, δεν πειράζει άμα στάζει". Αναφέρομαι στην αντλία λαδιού. Η διαδικασία είναι εύκολη, αφαιρούμε ένα καπάκι με τρεις βίδες, αποσυνδέσουμε σωληνάκια, ντιζα και τις δύο βίδες που συγκρατούν την αντλία και το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό. Εδώ βλέπουμε το καπάκι, την νέα αντλία όπως και την παλιά. Μετά την αντικατάσταση πρέπει οπωσδήποτε να γίνει εξαέρωση του συστήματος, ώστε να μην δουλέψει ο κινητήρας χωρίς λάδι. Ανακάλυψα και ένα σωληνάκι στο καρμπυρατέρ που έχει κοπεί χωρίς προφανή αιτία, δύο χρόνια αφού είχε αντικατασταθεί. Μπαίνει και αυτό στην λίστα με τις εργασίες. Γενικό πλύσιμο θα γίνει στο τέλος. Αυτά για σήμερα! 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.375 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2022 πριν 53 λεπτά, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε: Αναφέρομαι στην αντλία λαδιού. αν θυμάμαι καλά από το '92 που ασχολήθηκα με την τρόμπα λαδιού : (γιατί είχα καμμιά 10αριά αρπάγματα-κολλήματα στο WOT όπου τελικά έφταιγε η ηλεκτρονική και τίποτα άλλο.... γκρρρρ λωκοΓιαμάχα! μου άφησες κουσούρι να φοβάμαι το WOT ένεκα πρώτου μηχανακίου...) μπορείς να αλλάξεις τον όγκο προωθούμενου λαδιού μεταβάλλοντας το πάχος της ροδέλας στο εμβολάκι, με λεπτότερη κάνει μεγαλύτερη διαδρομή πριν βρει το στοπ κατεβαίνοντας οπότε ψεκάζεται περισσότερο λάδι σε κάθε "εμβολιά" - το πόσο περισσότερο το λογάριασα βάζοντας 2% μίγμα στο ρεζερβουάρ βενζίνας ώστε να αποσυνδέσω το σωληνάκι λαδιού και να το βάλω να "φτύνει" σε δοχειάκι ογκομέτρησης οπότε μέτρησα "εμβολιές" και όγκο με διάφορες ροδέλες και κατέληξα στο τελικό περίπου 2,5% καθώς είχα και θυρίδωμα-μετά-τσιμπουόφωνου και προτίμησα την ασφάλεια και ας είχα περισσότερη καπνιά και ανάγκη τακτικότερου καθαρίσματος του YPVS - στο 200άρι ΜΗ "ξεκουφώσεις" την "φούσκα" από το εσωτερικό - μόνο θόρυβο και αποσυντονισμό όγκων θα πετύχεις, είτε πας σε κομπλέ σύστημα (αν βρεις) είτε μόνο αλλάζεις τελικό (και πας σε μεγαλύτερο 1-2 νούμερα κυρίως ζιγκλέρ, νομίζω ήταν #165 αν δεν τα μπερδεύω με το CRM που πήρα μετά) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΤΤ 2.988 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2022 Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! Έχω το manual και δεν αναφέρει κάτι για ροδελες. Μπορείς και από το παξιμάδι να το πειράξεις. Το δικό μου είναι εργοστασιακό, δεν έχω πειράξει θυρίδες κλπ όποτε το αφήνω ως έχει. Επίσης η εξάτμιση του 125 δεν έχει διαφράγματα. Τα ζιγκλερ σίγουρα έχεις μπερδέψει με κάτι άλλο, το 125 φοράει 210 στην περιορισμένη έκδοση και 240 στην κανονική. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mi_ka 2.375 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 28 , 2022 πριν 3 ώρες, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε: Έχω το manual και δεν αναφέρει κάτι για ροδελες. Μπορείς και από το παξιμάδι να το πειράξεις. Το δικό μου είναι εργοστασιακό, δεν έχω πειράξει θυρίδες κλπ όποτε το αφήνω ως έχει. Εμπειρικά το μελέτησα, είδα πως ανεβοκατέβαινε το εμβολάκι, πειραματίστηκα και κατέληξα ότι μπορείς να αλλάξεις τη διαδρομή αλλάζοντας τη ροδέλα-στοπ του. Υπολόγισε όγκο βενζίνας/λαδιού που καις απλά να επιβεβαιώσεις ότι δεν πέφτεις κάτω από το τυπικό 2% (τότε ψάχνοντας μπορούσες να βρεις την πιο σπέσιαλ ακριβη έκδοση του Castrol TTS που πρότεινε μίνιμουμ μίξη 1%) πριν 3 ώρες, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε: Τα ζιγκλερ σίγουρα έχεις μπερδέψει με κάτι άλλο, το 125 φοράει 210 στην περιορισμένη έκδοση και 240 στην κανονική. γεράματα, άλλες αι οπαί της Μι-κού-νι, άλλες της Κέ-ι-χιν... 1 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.491 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 10 , 2022 Με τις μηχανές των αλλονώνΕ part 5 Ερχεται ένας παππούλης μέ ένα τέτοιο και λέει δεν το παλεύει πια λόγω βάρους. Το το πήρα βόλτα μπας και θέλει το DR. Αλλά δεν μΕ αρεσε. Ουτε γκάζι, ούτε φρένα, και σφηνώνανε τα πόδια μου κάτω απ τα κύλινδρα. Μόνο καλό στοιχείο, ο boxer πως κουνΙεται στο ρελαντι. Και ο παππούς βρήκε το DR "μικρό". Χα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
achilleasv 773 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 Προχθές μεν αλλά πήγα και την αγόρασα! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
achilleasv 773 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 9 Προχθές μεν αλλά πήγα και την αγόρασα! 4 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
strokt up 1.284 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 12 Την 9/4/2023 at 9:12 ΠΜ, το μέλος achilleasv έγραψε: Προχθές μεν αλλά πήγα και την αγόρασα! Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι το εργαλείο. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
achilleasv 773 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 Την 12/4/2023 at 11:48 ΜΜ, το μέλος strokt up έγραψε: Καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι το εργαλείο. Σε ευχαριστώ πολύ!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
achilleasv 773 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 Τι μου προτείνετε για φθηνό διπλό σταντ πίσω τροχού για το hornet; Ήθελα να φτιάξω εγώ ένα αλλά δεν προλαβαίνω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
estebahn 7.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 Κάτι τέτοιο εννοείς; https://www.stelpet.gr/Proion/24780/150/Stant-piso-troxou-Street-stand-lift-Unit-B2210-mauro/ Το δικό μου το είχα πάρει πριν χρόνια από ένα μαγαζί κοντά σου, στη Λάρισα. Αλλά δεν βρίσκω πώς το έλεγαν. Τιμή κάνενα 40αρι αλλά πάνε 6-7 χρόνια (Καλοβολτος κιόλας!) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.539 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 (τροποποιήθηκε) Αχιλλέα καλορίζικη η Χορνετάρα,άπεφτη και με πολλές όμορφες βόλτες!! Τροποποιήθηκε Απρίλιος 14 από τον karellen 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
achilleasv 773 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 πριν 8 ώρες, το μέλος estebahn έγραψε: Κάτι τέτοιο εννοείς; https://www.stelpet.gr/Proion/24780/150/Stant-piso-troxou-Street-stand-lift-Unit-B2210-mauro/ Το δικό μου το είχα πάρει πριν χρόνια από ένα μαγαζί κοντά σου, στη Λάρισα. Αλλά δεν βρίσκω πώς το έλεγαν. Τιμή κάνενα 40αρι αλλά πάνε 6-7 χρόνια (Καλοβολτος κιόλας!) Ναι έχω δει αυτό https://www.skroutz.gr/s/24011458/Express-EMS-200R-Σταντ-Ανύψωσης-Πίσω-Τροχού-Μοτοσυκλέτας-με-Μέγιστο-Βάρος-200kg-60632.html Θα ρωτήσω και στη Λάρισα τον tripper.gr αν έχει κάποιο οικονομικό Σε ευχαριστώ πολύ!! πριν 4 ώρες, το μέλος karellen έγραψε: Αχιλλέα καλορίζικη η Χορνετάρα,άπεφτη και με πολλές όμορφες βόλτες!! Σε ευχαριστώ πολύ!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.491 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 Το πιο φτηνό που μπορείς να κάνεις είναι αυτό https://www.car.gr/parts/view/24071467-bwr5025-borman-tripodo-stir2ton-ptys2tem-011231 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.748 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 19 (τροποποιήθηκε) Μπα; Από Απρίλιο έχει να γραφτεί κάτι εδώ μέσα; Anyways, σήμερα έκατσα έκανα έναν έλεγχο στις βαλβίδες. Και γιατί να μην βάλω και υλικό; Πάμε! (Note: το μοτέρ είναι τίγκα στην βρωμιά, αλλά δυστυχώς έτσι όπως είναι οι δρόμοι του Βόλου ακόμα και να το καθαρίσεις πάλι κ*λος θα γίνει σε 1-2 μέρες...) Για αρχή ξεβιδώνουμε αυτή τη βίδα, στο καπάκι του βολάν. Πάνω και δεξιά από το φίλτρο λαδιού: Αυτό είναι το "παραθυράκι" για να μπορέσουμε να βρούμε το Τ μας. Παράλληλα βγάζουμε και το μπουζί για να πέσει λίγο η συμπίεση και να γυρίσουμε το μοτέρ λίγο πιο εύκολα. Τώρα...υπό ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ συνθήκες βγάζουμε και αυτό το πλαστικό καπάκι: Όταν το βγάλουμε με ένα καρυδάκι γυρνάμε τον κινητήρα μέσω του βολάν. Επειδή όμως δεν είχα το κατάλληλο εργαλείο, έστησα το μηχανάκι στο διπλό στάντ, έβαλα 4η και γύρισα τον πίσω τροχό. Same thing. Παράλληλα αφαιρούμε και το καπάκι του εκκεντροφόρου Περιστρέφουμε σιγά σιγά την μηχανή, μέχρι να εμφανιστεί το Τ: Ταυτόχρονα φροντίζουμε τα δυο σημαδάκια στην κεφαλή μας να είναι ευθυγραμμισμένα: Από την εσωτερική μεριά της κεφαλής υπάρχει μια εγκοπή. Το γρανάζι του εκκεντροφόρου έχει ένα σημαδάκι πάνω. Σε κάποια είναι μια γραμμή, στο Suzuki έχει ένα κυκλάκι. Αν αυτά τα δυο είναι ευθυγραμμισμένα και βλέπουμε σωστά και το Τ, στο "κέντρο" από το παραθυράκι, τότε βρήκαμε το ΑΝΣ και μπορούμε να ρυθμίσουμε. Σε περίπτωση που το Τ φαίνεται, αλλά τα σημάδια στην κεφαλή δεν κάθονται σωστά, τότε το μοτέρ έχει λάθος χρονισμό. Αφαιρούμε το καπάκι της βαλβίδας εισαγωγής: Το ελέγχουμε για τυχόν φθορές. Αν χρειαστεί αλλάζουμε και το o-ring του με ένα καινούριο για να μην χάνει λάδια το μοτέρ. Και τελικά φτάνουμε στην βαλβίδα Ο εκκεντροφόρος δίνει κίνηση στο κοκοράκι το οποίο με την σειρά του "σπρώχνει" (ανοίγει δηλαδή) την βαλβίδα και εισέρχεται το μείγμα στον θάλαμο καύσης. Τα ελατήρια φροντίζουν για την σωστή επαναφορά της βαλβίδας. Στο δικό μου ο εκκεντροφόρος και τα ελατήρια είναι αλλαγμένα. Και πάλι, η διαδικασία παραμένει η ίδια είτε το μοτέρ είναι εργοστασιακό είτε με aftermarket πράματα. Παίρνουμε ένα σετ φιλεράκια Ξελασκάρουμε το παξιμάδι μέχρι να έχει αρκετό κενό. Τοποθετούμε το φίλερ εδώ ανάμεσα: Αν το φίλερ περνάει εύκολα, κοινώς "κολυμπάει" εκεί μέσα, τότε περιστρέφουμε τον ρεγαλουτόρο (με τα χέρια σας, γυρνάει πανεύκολα) ΔΕΞΙΟΣΤΡΟΦΑ για να πάρουμε τα κενά. Ο σκοπός είναι το φίλερ να μην κολυμπάει, αλλά ούτε και να "μαγκώσει". Να έχει δηλαδή μια φυσιολογική αντίσταση, οπότε καλό είναι να δώσουμε προσοχή στην κίνηση του φίλερ. Μόλις βρούμε το σωστό διάκενο, σφίγγουμε ξανά το παξιμάδι. Δεν θέλει να το καργάρουμε τέρμα! Απλά να σφίξει θέλουμε! Τέλος, ξαναβάζουμε το καπάκι πίσω στην θέση. Επαναλαμβάνουμε την ακριβώς ίδια διαδικασία και στην βαλβίδα εξαγωγής....προσοχή μόνο γιατί με το που βγει το καπάκι της εξαγωγής θα τρέξει και λίγο λάδι. Αφού τα κάνουμε όλα αυτά, ελέγχουμε τις βίδες να είναι σωστά σφιγμένες. Τώρα είστε έτοιμοι για βόλτα! Τιμές για διάκενα Suzuki Address 125 βάση του κατασκευαστή: Εισαγωγής: 0.03mm - 0.08mm Εξαγωγής: 0.08mm - 0.13mm Μέσες τιμές πήρα εγώ...0.05 για εισαγωγής και 0.10 για εξαγωγής. Εννοείται ρυθμίζουμε με κρύο κινητήρα! Αυτά Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 19 από τον ShapeshifterGR98 2 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες