Jump to content
brutos

Τι έκανες με/για την μηχανή σου σήμερα;

Recommended Posts

Ουάου, έπεσε πολύ κουβέντα για το post με τα λάστιχα!!!

Δεν είχε κανείς την 110/70/17 && 140/70/17 που ήθελα στα Γιάννενα. Αρχικά ρώτησα για τα Bridgeston S22 αλλά όλοι μου έλεγαν πως δεν έχουν και μάλιστα ο αντιπρόσωπος πως δε τους δίνει ημερομηνία για το πότε είναι να τα έχουν, οπότε μου πρότειναν Dunlop GPR 300. Λέω οκ, αλλά η ατυχία είναι ότι υπήρχε μόνο το 1 από τα 2. Οπότε περιμένω στις αρχές του Ιούνη να με ενημερώσουν για το άλλο. Τηλέφωνο ξανά να δω τι γίνεται στις αρχές και λένε ότι δεν έχουν ακόμη λάβει κάτι, οπότε ξανά κουβέντα να δούμε πότε θα τελειώνει το βάσανο! Ο αντιπρόσωπος της Dunlop λέει για 25 Ιούνη. Ρωτάω τι γίνεται και με τα S22 που ήταν η πρώτη μου επιλογή, και ο αντιπρόσωπος δηλώνει ότι θα είναι διαθέσιμα κι αυτά στις 25 του μήνα. Ο λαστιχάς λοιπόν τα παραγγέλνει κι αυτά και βάζω όποια έρθουν πρώτα. Στις 25 ξανά τηλέφωνα αλλά δεν είχαν ακόμα κάτι. Με τα πολλά τα κατάφερα να πάω τον Ιούλη να βάλω τα Dunlop GPR και ναι, πλέον φρενάρω και δε γλιστράω στο στεγνό 😄 . Όσο για τιμή 180€ :sad:

Όσο για το VTR: είχαν μόνο μια χρονιά που τα έκαναν εισαγωγή όπως ανέφερε και ο @seatcowl, διότι είναι κομμάτι πιο ακριβά από τα υπόλοιπα 250cc και δεν είχε πωλήσεις. Εμένα που δεν έχω εμπειρία από μοτοσυκλέτα μέχρι στιγμής μου κάνει μια χαρά (όπως είχε πει κι ένας φίλος, "μεγάλη σχολή" το 250cc)! Επίσης μια και μένω εκτός πόλης Ιωαννίνων, βολεύει για commuting χωρίς να καίει και κινείται κι εύκολα στο αστικό περιβάλλον. Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω δε θα την αλλάξω. Τώρα κάτι βόλτες που πήγα σε κοντινές παραλίες ήταν okay... περιμένω να δω και το πώς θα είναι σε κάτι λίγο μεγαλύτερο ως ταξίδι (Κεφαλλονιά σε καμιά 10αριά μέρες).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αυτό άκουσα και εγώ πρόσφατα για το ΜΤ , υπάρχει έλλειψη ελαστικών στην αγορά 

ενδεικτικά για Michelin Power GP  μου είπε ο λαστιχάς για μέσα Αυγούστου , διαθέσιμο είχε το Diablo Rosso IV βέβαια 😉 (πανάκριβο) 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έβγαλα τα γρασσα που είχε μεσα και εβαλα λιγα φρεσκα elf μαζί με καινούργιο φίλτρο λαδιού, αλλαξα το μπουζακι και το φίλτρο βενζίνης, ξεβουλωσα και τα αποστραγγιστικα του ρεζερβουαρ που ηταν βουλωμένα και φύγαμε. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επειδή έδειξε καλή διαγωγή το τελευταίο έτος, του έβαλα 5w50 synth racing Opal. ΠΟΛΥ καλό λάδι, είδα διαφορά. Scarabeo 250ie.

Τροποποιήθηκε από τον costikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πήρα κρεμουλα από το χρωματοπωλειο καθάρισμα, γυάλισμα και αλλαγή αυτοκόλλητου της acrapovic.

Σαν καινούργια και καλύτερη έγινε, κάνουν δουλειά τελικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πέρασα το καθόλα νόμιμο και πολιτικό μηχανάκι μου ΚΤΕΟ καθώς έληξε πριν 2 μέρες.:angel_not:

Παρά τις κακεντρεχειες σου @innova 04περασε με  μηδέν παρατηρήσεις και ίσα ίσα τα παιδιά ήταν χαρούμενα που το είδαν από κοντά. Όπως και η διαδες που μου έπιασαν κουβέντα εν κινήσει με 90 χλμ για το που πάω:grin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 20 λεπτά, το μέλος estebahn έγραψε:

IMG-20210715-094619.jpg

Μακροχρόνιος στόχος επετεύχθη, 80085.

If you know, you know 😂

spacer.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βόλτα και καφεδάκι στο Πόρτο Γερμενό να γνωριστούνε τα ξαντερφια :punk:

IMG-20210720-161451.jpg

IMG-20210720-134624.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπηκα στην σκοτεινη συνομοταξια  αυτων που αν τα γραναζια δειχνουν οκ αλλαζουν μονο αλυσιδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έκανα διακοπές στην Κεφαλονιά 😁

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Καθώς επίσης και λίγο από Ιθάκη

spacer.png

Ενώ πέτυχα και μια Honda Goldwing εκεί από ένα ζευγάρι Ιταλών

spacer.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 21/7/2021 at 11:52 ΠΜ, το μέλος The Dread Rider έγραψε:

Βόλτα και καφεδάκι στο Πόρτο Γερμενό να γνωριστούνε τα ξαντερφια :punk:

300 χλμ με αυτο ρε τρελε? :respekt:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

spacer.png

Μετά από ενάμισυ χρόνο, πινακίδα και τιμητική βόλτα στην καφετερΙα της γειτονιάς. Πήρε μπρος με την πρώτη μιζιά Το Αξιόπιστο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 22/7/2021 at 10:47 ΜΜ, το μέλος noodles έγραψε:

300 χλμ με αυτο ρε τρελε? :respekt:

650 ήταν αυθημερόν :laugh:

Καινούρια αλυσιδογραναζα :biggrin:

20210803193638-IMG-1867.jpg

Τροποποιήθηκε από τον The Dread Rider

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λαδάκια, μπουζί, φίλτρα και καθαρισμός εξωτερικά το μοτέρ...καιρό είχα να ασχοληθώ μαζί του.

7LskF0f.jpg

NufRRL9.jpg

Μέχρι και η μπουζόπιπα TOKAI JAPAN...δηλαδή πόσο πιο τζαπάν πχια;

myjE07P.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

cbr needed some love 🙂

βρηκα λιγο χρονο και του εκανα σερβις (λαδι-φιλτρο, νεο μπροστινο ελαστικο)

ασχοληθηκα (ενταξει, ο φαδερ στο 90%😆) με custom πισω βαση πινακιδας και custom metal plate κατω απο το φαναρι. ωραιο το αποτελεσμα 😍

IMG-20210814-143817.jpg

IMG-20210817-162458a.jpg

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επιστροφή στο Αττικό μιξερ , καινούργιο αντιολισθητικο κάλυμμα σέλας selle dalla vale με  εφαρμογή καλύτερη της εργοστασιακής, φυσικά από τις χερουκλες του @innova 04 .

spacer.png

Ημέρα με τη νύχτα η διαφορα :thumbsup1:

αλυσίδα γρανάζια καθάρισμα και μια απογευματινή βολτουλα για να περπατήσει μετά από 2 βδομάδες το σουηδικό μπειμπ. 

:punk:

spacer.png

Τροποποιήθηκε από τον Denzo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλλαγή ζελατίνας σήμερα και έπειτα βόλτα το τελευταίο απόγευμα ενός καλοκαιριού που δεν ήρθε ποτέ στην κεντρική Ευρώπη.

1630440990054.jpg

Μην ξεγελούν τα χρώματα, το θερμόμετρο έδειχνε 11 βαθμούς.
1630440990041.jpg

Στην επιστροφή παρατήρησα ότι το πίσω λάστιχο πέταξε λινά! Η αλήθεια είναι ότι η φθορά ήρθε πάρα μα πάρα πολύ απότομα τα τελευταία 500km.

1630440990032.jpg

Τώρα; Πιστεύετε είναι ασφαλές να οδηγηθεί καμια 80αρια km ως Γερμανία για αλλαγή ή ούτε να το σκέφτομαι; :frusty:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πριν 1 εβδομάδα έφτασε η ώρα για την δεύτερη αλλαγή ελαστικών μιας και τα metzeler έφτασαν στον τέλος τους, είχαν φτάσει και τον δείκτη φθοράς που δίνει ο κατασκευαστής ήταν φορεμένα 3 χρόνια και κάτι, με 23.000χλμ στην πλάτη τους. Πολύ ωραίο λάστιχο σε όλα του αλλά στα τελευταία 1.000χλμ είχε αρχίσει το μπροστινό να έχει αρκετούς κραδασμούς και στα τελευταία 200χλμ άρχισε να κουνάει...

edDbjKx.jpg

Λόγο τις κατάστασης που επικρατεί με τα λάστιχα κατάφερα πραγματικά κατά τύχη να βρω ένα ζευγάρι dunlop gpr 300.

Με την ευκαιρία έκανα δύο test ride.

BMW g 310 GS -> άνετο για την κατηγορία του με φρενούκλες και έχει ένα γκαζάκι τόσο όσο.

καιιιι .... 

ys6ezGW.jpg

αμάν αμάν αμάν.... τι να πω... ένας καλός τρόπος για να περάσεις καλά το πρωινό σου!!!! 😆🤣

Βρήκα και ένα v4, άλλη φάση αυτό😇

cFt04WU.jpg

και γυρνάμε στο θέμα πάλι 😝

κάνοντας τα πρώτα 50-60 χλμ είδα πως τα λάστιχα "έλιωσαν" στο κέντρο, μάλλον είναι κάποιο film που έχουν για καλύτερη προστασία μέχρι να φορεθούν.

wY2pFkh.jpg

Μέσα στο σ/κ είχε βόλτα με αρκετό ορεινό στροφιλίκι ώστε να δούμε τι κάνουν. Πραγματικά ΑΡΙΣΤΑ! το μόνο περίεργο  είναι πως το μπροστινό έχει πιο γρήγορη κορώνα σε σχέση με το προηγούμενο και ακόμη το μαθαίνω.

LYWPumb.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος estebahn έγραψε:

Τώρα; Πιστεύετε είναι ασφαλές να οδηγηθεί καμια 80αρια km ως Γερμανία για αλλαγή ή ούτε να το σκέφτομαι; :frusty:

Μα ναι και βέβαια μπορείς να φτάσεις μέχρι το ακρωτήριο της καλής ελπίδας. 🤣

Αρκεί να πηγαίνεις γαμιώντας ώστε να έχεις ground effect για μειωμένη φθορά.

Ρε αη πάγαινε από εδώ κόπρα, θα ανατιναχτεί στο επόμενο φρενάρισμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 ώρες, το μέλος estebahn έγραψε:

1630440990032.jpg

Χαλαρά θα πας, μην το σκέφτεσαι καν. Για 80 χλμ ουτε καν θα δεις καποια διαφορα στην φθορά.

Να σκεφτείς, όταν ήμουν πιο νέος και ασύγκριτα πιο ηλίθιος από ότι είμαι τώρα, είχα ξεκινήσει από ΑΤΤΙΚΗ, να παω ΓΙΑΝΝΕΝΑ (οπου με περίμενε το καινούριο ελαστικό), με πίσω λάστιχο που είχε φαγωθεί το ΕΞΩ στρώμα ελαστικού, είχε φαγωθεί ΤΕΛΕΙΩΣ το σύρμα σε μια μικρή περιοχή, και κρατιόταν η πίεση από το ΜΕΣΑ στρωμα ελαστικού.

Καμιά 60χλμ ΠΡΙΝ το Ρίο, έγινε το μπαμ φυσικά...

Αν λάστιχο όπως το περιγράφω άντεξε 180χλμ, ε το δικό σου μια χαρά θα αντέξει 80.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα