Jump to content
brutos

Τι έκανες με/για την μηχανή σου σήμερα;

Recommended Posts

πριν 1 ώρα, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

@achilleasv Να φέρω και την NOB1?

Για το λόγο που είπαμε ναι!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σήμερα είχα την τιμή να οδηγήσω για λίγο το CBR250 του @noodles 

0CnVYdU.jpg

Γκάζια, φρένα, θέση οδήγησης σαφώς πολύ πιο ανώτερα απο αυτά του Address. ΕΝΑ πράμα που μου έκανε πολύ καλή εντύπωση είναι το πόσο ελαφρύ είναι στον δρόμο, ειδικά στις στροφές στρίβει πανεύκολα, με την σκέψη να το πω. Το μικρόβιο μπήκε, το καλοκαίρι ο Τάσος έφυγε για Α2 και για μηχανή ASAP.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα είμαι ειλικρινής το παπί μου φαίνεται λίγο ποδήλατο τώρα για κάποιο λόγο :laugh:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Θα είμαι ειλικρινής το παπί μου φαίνεται λίγο ποδήλατο τώρα για κάποιο λόγο :laugh:

..... και μετά από λίγο καιρό...... θα οδηγήσεις μία μηχανή πάνω από 600 κυβικά .... και τότε το CBR250 θα φαίνεται λίγο ποδήλατο για κάποιο λόγο .... κ.ο.κ.... it never ends!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτές είναι από χθες. Ένιωθα να πνίγομαι και σηκώθηκα και πήγα προς Σχινιά.

IMG-20200301-170928.jpg

IMG-20200301-180117.jpg

IMG-20200301-180727.jpg

Μαλακία που ανέβηκα στην άμμο, αλλά αν δεν πήγαινα εκεί, θα με βρίσκανε σε κάνα φαράγγι. Οπότε σήμερα, έκατσα και την έπλυνα, αλλά βρήκα κάτι ανησυχητικό.

IMG-20200302-121652.jpg

Αυτό είναι σκουριά, έτσι; Δε φαντάζομαι πράγματα; Έχει σε αρκετά σημεία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος TheReaper έγραψε:

Αυτό είναι σκουριά, έτσι; Δε φαντάζομαι πράγματα; Έχει σε αρκετά σημεία.

Μην ανησυχείς, φυσιολογικό είναι. Λάδωσε την αλυσίδα σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 λεπτά, το μέλος mreža έγραψε:

Μην ανησυχείς, φυσιολογικό είναι. Λάδωσε την αλυσίδα σου.

Tη λαδώνω την αλυσίδα, γι' αυτό ανησυχώ. Επειδή εμφανίζεται σκουριά σε σημείο που δεν πρέπει. Αλυσίδα ενός χρόνου είναι. Στη φωτογραφία είναι που την έχω καθαρίσει από τα προηγούμενα λάδια, πριν πλύνω τη μηχανή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος TheReaper έγραψε:

Tη λαδώνω την αλυσίδα, γι' αυτό ανησυχώ. Επειδή εμφανίζεται σκουριά σε σημείο που δεν πρέπει. Αλυσίδα ενός χρόνου είναι. Στη φωτογραφία είναι που την έχω καθαρίσει από τα προηγούμενα λάδια, πριν πλύνω τη μηχανή.

Μην σε απασχολεί καν. Πλένε την εσύ και λάδωνέ την τακτικά και όταν τα παίξει θα το καταλάβεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@TheReaper μην αγχώνεσαι, φυσιολογικό είναι, μια τα νερά που πατάς στον δρόμο κάθε μέρα σχεδόν μια οι υγρασίες, κάποια στιγμή η αλυσίδα θα εμφανίσει κάποια σκουριά. Απλά όπως είπανε και τα παιδιά πιο πανώ, να την συντηρείς δηλαδή πλύσιμο λάδωμα κλπ και θα είσαι εντάξει. Τυπικά όταν η αλυσίδα είναι στα τελευταία της το καταλαβαίνεις. Πχ όσο και να την τεντώνεις μετά θα ξαναχαλαρώνει κλπ. Έχει ακόμα χλμ αυτή η αλυσίδα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η το πιο απλό, πρώτα πλύσιμο τη μηχανή και μετά την αλυσίδα, να μην μένουν τα νερά απ το πλύσιμο απάνω.

Ετσι κάνω πάντα και δεν έχω δει ποτέ σκουριές, ούτε σε κινέζικη. Εσύ τώρα μια χαρά μπορείς να τις τρίψεις με λίγο WD40 και θα φύγουν, επιφανειακές είναι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Η το πιο απλό, πρώτα πλύσιμο τη μηχανή και μετά την αλυσίδα, να μην μένουν τα νερά απ το πλύσιμο απάνω.

Ετσι κάνω πάντα και δεν έχω δει ποτέ σκουριές, ούτε σε κινέζικη. Εσύ τώρα μια χαρά μπορείς να τις τρίψεις με λίγο WD40 και θα φύγουν, επιφανειακές είναι.

Παρκάρισμα της μηχανής έξω σε συνδιασμό με υγρασία προκαλεί επιφανειακές σκουριές πανεύκολα. DID έχω εγώ και το'κανε στον 1ο της κιόλας χειμώνα,ενώ δεν ήταν ούτε 6 μηνών.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά, η αλήθεια είναι ότι έχω σταματήσει να βάζω και το κάλυμμα, αλλά ομολογουμένως, είναι καλυμμένη από τη βροχή. Την έχω κάτω από τη βεράντα του σπιτιού, δεν τη πιάνει νερό εκεί. Τώρα, νταξ, αγχώθηκα γιατί και πρώτη μηχανή και άπειρος. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πότε wd40 στην αλυσίδα γιατί διασπα το λαδι και δεν θα λαδωνεται σωστά μετά (εχω ακούσει από πολλούς). 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος strokt up έγραψε:

Πότε wd40 στην αλυσίδα γιατί διασπα το λαδι και δεν θα λαδωνεται σωστά μετά (εχω ακούσει από πολλούς). 

Αυτό δεν παίζει. Δεν το έχω ακούσει και δεν εχει λόγο να ισχύει. Σκέψου το λογικά, λάδια είναι και τα δυο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νερά και υγρασία σκοτώνουν και την καλύτερη αλυσίδα, όσο δεν έχει υγρασία και χώματα / πέτρες ( ναι γίνεται να έχει πέτρες το είδα πρόσφατα ) πάνω της και έχει λίπανση θα έχεις πολλάαα χιλιόμετρα μπροστά σου.

Εφόσον το έχεις έξω να χρησιμοποιείς την κουκούλα για διάφορους λόγους... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Αυτό δεν παίζει. Δεν το έχω ακούσει και δεν εχει λόγο να ισχύει. Σκέψου το λογικά, λάδια είναι και τα δυο.

Καλα έχει και άλλα πράγματα το αντισκουριακο εκτός απο λάδι. Λάδι έχει σε ενα μικρό ποσοστό. Με κάθε επιφύλαξη το είπα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Συγκεκριμένα το wd έχει δει με τα μάτια να βγάζει λεκιέδες από κάρτερ ( 20ετίας με δούλεμα σε βροχή ΜΟΝΙΜΑ = στρώσεις από λάσπη , χώμα ) και το έβγαλε με λίγο τρίψιμο. Είναι δυνατό και δεν το έχω χρησιμοποιήσει σε αλυσίδα.

Για εμένα το καλύτερο είναι απλό παραφινέλαιο το αφήνεις να δράσει 1-2 λεπτά και μετά ( θέλω να το δοκιμάσω ) πλύσιμο σε απλό σφουγγάρι με ζεστό νερό ( το είδα σε ένα βιντεο και μου άρεσε σαν ιδέα ), ένα απλό πανάκι από τον κινέζο για να μαζέψει τα υπολείμματα και αφού στεγνώσει λίπανση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 17 λεπτά, το μέλος BlackDiamond έγραψε:

πλύσιμο σε απλό σφουγγάρι με ζεστό νερό ( το είδα σε ένα βιντεο και μου άρεσε σαν ιδέα)

Τοσα μηνύματα εδώ λέμε οτι και η υγρασία ακόμα δημιουργεί σκουριά (έστω επιφανειακή) κι εσύ θέλεις να τη σαπουνίσεις κιόλας;;;

Pro tip: Μην πιστεύεις οτι άνεβάζει ο καθένας στο γιουτούμπ για να μαζέψει βιουζ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλήθεια όμως, δεν υπάρχει κάποιο σπρει πχ που να προστατεύει την αλυσίδα απο την υγρασία και την σκουριά; Άντε πχ αν πατήσεις νερά στον δρόμο και βραχεί η αλυσιδά με την κίνηση το νερό θα φύγει πάνω κάτω, αλλά απο υγρασία τι μπορείς να κάνεις;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 23 λεπτά, το μέλος BlackDiamond έγραψε:

γκεκριμένα το wd έχει δει με τα μάτια να βγάζει λεκιέδες από κάρτερ ( 20ετίας με δούλεμα σε βροχή ΜΟΝΙΜΑ = στρώσεις από λάσπη , χώμα ) και το έβγαλε με λίγο τρίψιμο.

Είναι καθαρό ελαφρύ ορυκτέλαιο με κάποια διαλυτικά, τα οποία είναι πτητικά και εξατμίζονται.

Η WD40 τώρα βγάζει και σπρέι αλυσίδας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το WD  έχει ισχυρά διαβρωτικά και εν δυνάμει αλλοιώνει την σύνθεση των o-rings.
Βέβαια ο ρυθμός με τον οποίο διαβρώνει τα λαστιχάκια είναι τόσο αργός που μάλλον πρώτα θα τα φτύσει η αλυσίδα συνολικά και μετά τα o-ring.
Ο Fortnine κάπου έχει κάνει ένα πείραμα.

Η σύνθεση του WD παραμένει μυστική, αλλά σε μεγάλο ποσοστό περιέχει, κηροζίνη, παραφινέλαιο, λοιπά έλαια παράγωγα πετρελαίου.
Για καθαριστικό μια χαρά είναι για λίπανση δεν θα το χρησιμοποιούσα.
Πέρασμα με WD, σκούπισμα, λίπανση με κάτι άλλο, δεν μου φαίνεται να έχεις κάποιο πρόβλημα.
Από την άλλη το WD κάνει κάνα 10€ ανά λίτρο, η κηροζίνη κάνα 3€ και το παραφινέλαιο (φαρμακευτικό) κάνα 4€.

Παρόλο που η μυρωδιά του WD είναι εθιστική, στις μασχάλες μου ,μπορεί να το έβαζα σε λαστιχένια τμήματα θα το απέφευγα...:rotfl:

Τροποποιήθηκε από τον Canardo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 λεπτό, το μέλος Canardo έγραψε:

Παρόλο που η μυρωδιά του WD είναι εθιστική, στις μασχάλες μου ,μπορεί να το έβαζα σε λαστιχένια τμήματα θα το απέφευγα...:rotfl:

Είναι το Αρωμα του Μάχιμου Ανδρός, η αλήθεια να λέγεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος Canardo έγραψε:

Ο Fortnine κάπου έχει κάνει ένα πείραμα.

Αν θυμάμαι καλά τις είχε βουτήξει για αρκετό καιρό σε διάφορα υγρά και είχε αποδείξει άτυπα ότι δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην αλυσίδα το wd. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα