Jump to content
brutos

Τι έκανες με/για την μηχανή σου σήμερα;

Recommended Posts

πριν 3 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Που πας και πετας τα λιεφτα σε καγκουριες. Στο δρόμο τα βρίσκεις;

Ισχυει για ολα τα παπακια οτι ειναι πεταμενα λεφτα;;; :cry:

IMG-20190331-124445-edited.jpg

προχωρα ετσι!  :gr:

(υγ: το αφησα αλλα δεν το πηραν...)

Τροποποιήθηκε από τον Χ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 3 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

Στο δρόμο τα βρίσκεις;

Nope. Δουελεύω κανονικά. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγω πάντως την χάρηκα πολύ αυτές τις μέρες την εξάτμιση...

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 ώρες, το μέλος giorgos.boun έγραψε:

Πάντως δεν τα κλέβει ούτε από σένα τα παίρνει.

λιγο ατυχές το σχόλιο σου.

Ειμαστε σε ένα δημόσιο φόρουμ και ανεβάζουμε πράγματα που κάνουμε, με σκοπό να τα δουν και να σχολιάσουν τα άλλα μέλη.  Δεν βλέπω γιατί δεν μπορώ να αχολιάσω μια εξάτμιση που είναι πιο πολλά mm από τον κύλινδρο , με τρόπο που δεν αρέσει ίσως σε όλους.

Τροποποιήθηκε από τον costikos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 32 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Ειμαστε σε ένα δημόσιο φόρουμ και ανεβάζουμε πράγματα που κάνουμε, με σκοπό να τα δουν και να σχολιάσουν τα άλλα μέλη.  Δεν βλέπω γιατί δεν μπορώ να αχολιάσω μια εξάτμιση που είναι πιο πολλά mm από τον κύλινδρο , με τρόπο που δεν αρέσει ίσως σε όλους.

Δεν σχολιάζεις την εξάτμιση κολλητέ, σχολιάζεις τον κάτοχοκαι το πορτοφόλι του με τρόπο αγενή και χοντροκομμένο. Κοινώς το σχόλιό σου είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν είμαστε σε μια καφετέρια να κάνουμε διάλογο, είμαστε σε ένα φόρουμ όπου ο γραπτός λόγος είναι πολύ πιο παρεξηγήσιμος από τον προφορικό οπότε χρειάζεται λίγο περισσότερο tact. Δεν αμφισβητώ τις καλές σου προθέσεις απλά προσπαθώ να σου εξηγήσω γιατί όλοι μας το πήραμε κάπως στραβά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 55 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Δεν είπε κανείς ότι δεν μπορείς. Μπορείς και παραμπορείς.

Μετά όμως, μπορούν και οι άλλοι, να σχολιάσουν αυτό που έγραψες, και αυτωνών το σχόλιο από παράλλους κ.ο.κ.

Ήταν κάπως απότομο έτσι όπως το έγραψες, βλέπε και την απάντηση του gouky7. Το παιδί από τον Βόλο, είναι αυτό ακριβώς, ένα νεαρό παιδί ακόμα, και λόγω αυτού έχει δώσει στο παρελθόν δείγματα μιας κάπως επιπόλαιης σκέψης, και ίσως από απαντήσεις που είχε λάβει στο παρελθόν, έχουμε όλοι πάρει λίγο φόρα να του απαντάμε κάπως πως να το πω, πιο κοροιδευτικά; περιπαιχτικά; Αυτό τέλος πάντων. ΚΑΚΩΣ όμως γιατί έχει δείξει σε βάθος χρόνου, ότι και χιούμορ έχει και καταλαβαίνει τα χαζολάθη του, και συμμετέχει με ωραίες φωτό στο φόρουμ, οπότε το δικό σου σχόλιο, ήταν κάπως εκτός εποχής. Παραήταν περιπαιχτικό, και έχει περάσει η εποχή που ''αξιζε'' (σε εισαγωγικά) τέτοια περιπαιχτικά σχόλια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν 11 ώρες, το μέλος Χ έγραψε:

IMG-20190331-124445-edited.jpg

Θέλω να το δω αγγελία στο car μόνο με αυτή την φωτό με περιγραφή "το μηχανάκι είναι χαρτί μάγκες αξίζει".

Τροποποιήθηκε από τον kpapageo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος kpapageo έγραψε:

Θέλω να το δω αγγελία στο car μόνο με αυτή την φωτό με περιγραφή "το μηχανάκι είναι χαρτί μάγκες αξίζει".

Το μηχανάκι είναι κούτα σε λέω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ισχυεί οτι τον πρώτο καιρό εδω μέσα δεν έδωσα και τις καλύτερες εντυπώσεις σαν "μηχανόβιος" να το πω. Είχα εντελώς βλακώδης αντίληψη για το μηχανάκι μου, μέχρι που απλά κατάλαβα οτι είναι ένα παπί και τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο. Σίγουρα όταν βλέπεις κάποιον στο παρελθόν (2016-2017 κλπ) να ανοίγει threads του τύπου "Πως να κάνω το μηχανάκι μου πιο γρήγορο" δεν θα σχηματίσεις την καλύτερη εικόνα για αυτόν τον άνθρωπο και το δέχομαι, εγω ξέρω ποιος είμαι εν τέλει.

Δεν θα μείνω με το ίδιο μηχανάκι μια ζωή προφανώς και σίγουρα τα λεφτά για το δίπλωμα Α2 που σκέφτομαι να βγάλω την άνοιξη και πόσο μάλιστα τα λεφτά για να πάρω ένα 250αρι επιτέλους το καλοκαίρι ούτε θα τα ζητήσω απο κανέναν ούτε θα τα βρω στον δρόμο. Το πόσα βγάζω, το πως την βγάζω οικονομικά και πως καταφέρνω να κάνω αγορές δεν θεωρώ οτι αφορά τον φίλο παραπάνω και κανέναν εν τέλει. Πάντως το γεγονός οτι με αυτά που βγάζω μπορώ και σηκώνω καφέδες, εξόδους, βόλτες με την κοπέλα, σέρβις στο μηχανάκι και τοιχόν επισκευές που θα βγάλει (είναι και μοντέλο 2008-2009 μην το ξεχνάμε και αυτό...) χωρίς να ζητήσω τίποτα απο κανέναν, εμένα με ικανοποιεί προς το παρόν. Προσωπικά θέματα είναι τα οικονομικά του καθενώς, ειδικά εν έτει 2019. Δέχομαι κάθε κριτική και ξαναλέω ξέρω οτι δεν έδωσα ωραία εικόνα ποτέ εδω μέσα, δεν θα κρυφτώ πίσω απο το δάχτυλο μου. Ο κάθε ένας κρίνει με βάση δικές του απόψεις, δεκτό. Και φυσικά ο καθένας μπορεί να κάνει οτι θέλει στο δίτροχο του.

Τώρα το αν είναι καγκούρικο το μηχανάκι μου...

Αυτά εδώ τα μοτόρια είναι καγκούρικα μηχανάκια:

L0F9imL.jpg

2XHm17N.jpg

Αυτό εδω δεν μπορώ να το θεωρήσω καγκούρικο μόνο και μόνο λόγω της εξάτμισης. Ανάθεμα, έχω ρίξει πάνω απο 300€ σε επισκευές απο τα λεφτά της δουλειάς, να πω οτι τα έδινα σε κυλινδροπίστονα, ρυθμιστές μίγματος, power Commanders, χυτές ζάντες και εκκεντροφόρους εκεί να πω ναι.

feuL72N.jpg

Όλα τα παραπάνω τα λέω με κάθε φιλική πρόθεση. Δεν έχω σκοπό να ανοίξω αντίλογο με κανέναν απο εδω μέσα. Ούτε να τσακωθώ θέλω φυσικά, τέτοιες μέρες κιόλας.

Peace

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 22 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Όλα τα παραπάνω τα λέω με κάθε φιλική πρόθεση. Δεν έχω σκοπό να ανοίξω αντίλογο με κανέναν απο εδω μέσα. Ούτε να τσακωθώ θέλω φυσικά, τέτοιες μέρες κιόλας.

Peace

Εννοειται και κανενα πρόβλημα δεν υπάρχει. Ολοι πειραζουμε ο ενας τον αλλο εδω μεσα κι αλλοίμονο αν παρεξηγηθουμε, δεν ειμαστε σαν τον αλλο απο απο την Αβυσσο. Αμα ψαξεις και το δικο μου καποιος το πε Ψοφαλογο, λες να με πειραξε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@costikos εγώ απλά εξήγησα τι και πως κλπ. Εν τέλει ίδιο χόμπι έχουμε όλοι εδω μέσα, δεν νομίζω να μας χωρίζουνε τα κυβικά, οι εξατμίσεις και τα καρμπυρατέρια ή τα ψεκαστήρια. Με ότι έχει ο καθένας...

Αν το Dominator είναι τάφος τότε το Hayabusa μπορεί να θεωρηθεί ήπιας απόδοσης 300αρι; 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτό που έκανα σήμερα ήταν να κλείσω ραντεβού για αλλαγή καδένας + τεντωτήρα...στα 61.000χλμ και με έτσουξε λίγο...Χριστουγεννιάτικο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 4 λεπτά, το μέλος st3li0s έγραψε:

Αυτό που έκανα σήμερα ήταν να κλείσω ραντεβού για αλλαγή καδένας + τεντωτήρα...στα 61.000χλμ και με έτσουξε λίγο...Χριστουγεννιάτικο!

Για πες έτσι από περιέργεια τάξη μεγέθους...:cry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καινούργιο εμπρός σωληνάκι υψηλής (προληπτικά). Είχα βάλει σωληνάκια υψηλής πριν 12 χρόνια νομίζω, το πίσω είχε σκουριάσει κι έχασε τα υγρά.

Σωληνάκι από aliexpress με 2 άκρα: 12,5 ευρώ

Πρεσάρισμα νέου άκρου σε τοπικό κατάστημα: 12,40 ευρώ

Βίδα για την αντλία για να ενωθεί με το άκρο (δεν είχε) + 4 ροδέλες αλουμίνιο από τοπικό κατάστημα: 5 ευρώ χμμμμμμμμμ.....

HGH1Y3l.jpg

94LLynI.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασχολήθηκα με την εξάτμιση, όπως είχαμε συζητήσει στο κομμάτι των δυσάρεστων. Αφού βρήκα και ματσόλα, το πήρα απόφαση σήμερα να το κάνω, γιατί είχε και λίγο ήλιο το πρωί. Ξεκίνησα 11.30 περίπου και πάλευα μια ώρα με το ρημάδι το προστατευτικό, γιατί δεν μπορούσα να ξεβιδώσω τις βίδες του. Αναγκάστηκα να πάω στον φαναρτζή με την εξάτμιση για να μου το ξελασκάρει. Ούτε με λάδι, ούτε τίποτα δεν το συγκίνησε να ξεκολλήσει.

Εν πάση περιπτώσει, αφού έχασα μια ώρα δυνατού ήλιου, έξυσα την εξάτμιση ελαφρά και λίγο πιο δυνατά στα σημεία που είχε βαθιές γρατσουνιές. Μετά έκανα με το σπρέι τη μια μεριά, άφηνα να στεγνώσει, ασχολιόμουν λίγο με το προστατευτικό να ισιώσω ότι μπορούσα, επέστρεφα να βάψω την άλλη μεριά, το άφηνα να στεγνώσει, πάλι ασχολιόμουν με το προστατευτικό και έγινε αυτό το μπρος πίσω λίγες φορές. Ε, αφού είδα ότι έπεσε καλά το χρώμα και κάλυψε ωραία την εξάτμιση, ασχολήθηκα αποκλειστικά με το προστατευτικό.

Νομίζω ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερη δουλειά, αλλά λόγω απειρίας (το λέω και το ξαναλέω, να δω πότε θα μάθω....) θεωρώ ότι το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό. Φωτογραφίες θα ανέβουν μέσα στις επόμενες μέρες, καθώς αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν το έκανα σήμερα αλλά σε ένα διάστημα τριών εβδομάδων. 

Σε μια βόλτα τα υγρά του συμπλέκτη έβρασαν, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αποσυμπλέξω και να γυρίσω σπίτι αλλάζοντας τις ταχύτητες σχεδόν καρφωτά.

Αλλαγή υγρών λοιπόν, εξαέρωση από την αρχή και δοκιμή την Πέμπτη το απόγευμα. Όλα πήγαν καλά και το πρόβλημα φαίνεται να έχει λυθεί. 

Ακολούθησα την παρακάτω διαδρομή. Είναι ο παλιός δρόμος Αλεξανδρούπολης- Κομοτηνής.

https://maps.app.goo.gl/q4GxFBKoLW86V6rP8

Τώρα δα, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Δεν το έκανα σήμερα αλλά σε ένα διάστημα τριών εβδομάδων. 

Σε μια βόλτα τα υγρά του συμπλέκτη έβρασαν, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να αποσυμπλέξω και να γυρίσω σπίτι αλλάζοντας τις ταχύτητες σχεδόν καρφωτά.

Αλλαγή υγρών λοιπόν, εξαέρωση από την αρχή και δοκιμή την Πέμπτη το απόγευμα. Όλα πήγαν καλά και το πρόβλημα φαίνεται να έχει λυθεί. 

Ακολούθησα την παρακάτω διαδρομή. Είναι ο παλιός δρόμος Αλεξανδρούπολης- Κομοτηνής.

Νύχτα δεν κυκλοφορεί ούτε λύκος εκεί. Απόκοσμα και τρομακτικά.

https://maps.app.goo.gl/q4GxFBKoLW86V6rP8

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο παλιός δρόμος δλδ, από τον οποίο πήγαινες Αλεξ/πολη<>Κομοτηνή, τότε (1996-1997 ήμουν εγώ εκεί) πριν γίνει η Εγνατία. Θυμάμαι είχε και ένα σημείο που πέρναγες από γούβα με αντιβιοτικό-χημικό, για να βραχούν οι τροχοί και να μην μεταφέρουν την αρρώστια των αγελάδων. Κι αυτό σαν χθες μου φαίνεται, πάλι προδίδω την ηλικία μου.

Είχα πάει Αλέξ/πολη > Σάπες > Κιρκη ΠΑΣΣ > Αλέξ/πολη, ωραιότατη διαδρομή, και την θυμάμαι με ιδιαίτερη νοσταλγία.

Τροποποιήθηκε από τον FlyingInADream

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όπως υποσχέθηκα, εδώ είναι μια φωτογραφία που πέρασα την εξάτμιση ένα πρώτο χέρι. Το πέρασα και ένα ακόμη για να καλυφθούν και να "γεμίσουν" οι γρατσουνιές καλά, αλλά φαίνεται να χάθηκαν οι φωτογραφίες που έβγαλα όταν την έβαλα πάλι στην μηχανή. Θα φαινόταν και η προστασία πώς περίπου έγινε.

IMG-20191221-133611-1.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

giphy.gif

Χάλια στο έκανε ρε συ! Δύο στρώσεις γάντια θα έβαζα. Εδώ με τις σκόνες από την εξάτμιση που την έτριψα πριν το βάψιμο και είχα σαλτάρει. Δεν μπορώ να λερώνομαι! :rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος TheReaper έγραψε:

Χάλια στο έκανε ρε συ! Δύο στρώσεις γάντια θα έβαζα. Εδώ με τις σκόνες από την εξάτμιση που την έτριψα πριν το βάψιμο και είχα σαλτάρει. Δεν μπορώ να λερώνομαι! :rotfl:

Μην αγχώνεσαι σε καλό δρόμο είσαι και εσύ, σε λίγο καιρό θα γουστάρεις να λερώνεσαι!:rotfl:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η πρώτη βόλτα για το 2020. Μικρή μεν γιατί στις 6 έπιανα δουλειά αλλά είχα να βολτάρω καιρό άρα...

d4No9QS.jpg

ayLeyH7.jpg

LNoV2fN.jpg

sqnq8mk.jpg

Το Πήλιο απο μακριά

W11wh9e.jpg

Αυτός είναι ο δρόμος προς Γλαφυρά. Αν το πάρεις όλο ευθεία σε πάει απο Κάτω Κερασιά, Κανάλια και τέλος σε βγάζει στην λίμνη Κάρλα. Θα την ξανακάνω αυτήν την διαδρομή κάποια στιγμή, έχει ωραία τοπία. Επίσης απο Κανάλια μπορείς να πας και προς Κεραμύδι, Βένετο, Καμάρι και άλλα μέρη στην βόρεια πλευρά του Πηλίου...αν και δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο εκεί πάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Η πρώτη βόλτα για το 2020. Μικρή μεν γιατί στις 6 έπιανα δουλειά αλλά είχα να βολτάρω καιρό άρα...

d4No9QS.jpg

ayLeyH7.jpg

LNoV2fN.jpg

sqnq8mk.jpg

Το Πήλιο απο μακριά

W11wh9e.jpg

Αυτός είναι ο δρόμος προς Γλαφυρά. Αν το πάρεις όλο ευθεία σε πάει απο Κάτω Κερασιά, Κανάλια και τέλος σε βγάζει στην λίμνη Κάρλα. Θα την ξανακάνω αυτήν την διαδρομή κάποια στιγμή, έχει ωραία τοπία. Επίσης απο Κανάλια μπορείς να πας και προς Κεραμύδι, Βένετο, Καμάρι και άλλα μέρη στην βόρεια πλευρά του Πηλίου...αν και δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο εκεί πάνω.

Μετά την εξεταστική ετοιμάσου για Βένετο κεραμύδι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@achilleasv να μα αυτή τη φορά ας κανονιστεί σωστά επιτέλους :laugh: Προφανώς και θα πάμε, ωραία θα είναι τα μέρη εκεί πάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα