Jump to content
brutos

Τι έκανες με/για την μηχανή σου σήμερα;

Recommended Posts

Πρώτο TD σήμερα με το bergo. Πολύ καλά για 1η φορά χωρίς πολύ κόσμο και οι θερμοκρασίες σχεδόν ιδανικές.

spacer.png

Φωτογραφίες μόνο ερασιτεχνικής φύσεως καθότι δεν υπήρχε φωτογράφος στην εκδήλωση . Ενα παιδί από την δίπλα παρέα  ήταν αμήχανος και  έσωσε τη μέρα εκτελώντας χρέη  μηχανικού, φωτογράφου και χρονομέτρητη.

Το μπεργκ όταν το ζήτησα ,το απόγευμα παρόλη την κούραση  κατέβασε μπεστ 1,16,2 και average 1,16,5. Που για πρώτη φορά το θεωρώ αρκετά καλά για έναν νουμπα όπως εγώ. 

Στην επόμενη με το καλό.

Τροποποιήθηκε από τον Denzo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 21 λεπτά, το μέλος Denzo έγραψε:

Πρώτο TD σήμερα με το bergo. Πολύ καλά για 1η φορά χωρίς πολύ κόσμο και οι θερμοκρασίες σχεδόν ιδανικές.

Φωτογραφίες μόνο ερασιτεχνικής φύσεως καθώς το παιδί από την δίπλα παρέα ήταν αμήχανος και εκτελούσε χρέη  μηχανικού, φωτογράφου και χρονομέτρητη.

Το μπεργκ όταν το ζήτησα ,το απόγευμα παρόλη την κούραση  κατέβασε μπεστ 1,16,2 και average 1,16,5. Που για πρώτη φορά το θεωρώ αρκετά καλά για έναν νουμπα όπως εγώ. 

Στην επόμενη με το καλό.

εισαι ακομα στα 1α βηματα, μη κανεις το γνωστο λαθος να κοιτας χρονο, δεν εχει καμια μα καμια σημασια και πολλες φορες εχει ασχημα αποτελεσματα.

μαθε φρενα, throttle control, θεση σωματος, γραμμη κτλ. ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους αργοτερα, πολυ αργοτερα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 18 λεπτά, το μέλος noodles έγραψε:

εισαι ακομα στα 1α βηματα, μη κανεις το γνωστο λαθος να κοιτας χρονο, δεν εχει καμια μα καμια σημασια και πολλες φορες εχει ασχημα αποτελεσματα.

μαθε φρενα, throttle control, θεση σωματος, γραμμη κτλ. ολα τα αλλα θα ερθουν μονα τους αργοτερα, πολυ αργοτερα...

Ευχαριστώ για την υπενθύμιση αλλά δεν έγινε κανένα λάθος φίλε νουντλς , όλη μέρα με το παρεάκι π στησαμε δεν το ζήτησα επίτηδες. Στο 3ο σεσιον ο πλοηγός με έβαλε να τον ακολουθήσω  τραβώντας με στην ουσία και πραγματικά εκεί βρήκα τα πατήματα μου και ένιωσα ότι πηγαίνα όσο καλύτερα μπορούσα. Αυτό στις 12. 

Χρόνο ζήτησα να κρατήσει το παιδί απόγευμα μόνο όταν ένιωσα ότι μπορούσα να μπω και να κάνω αυτό που είναι να κανω χαλαρά. Ας ήταν κ 1.20 δεν αλλάζει κάτι μια ένδειξη είναι. Η ουσία είναι ότι περάσαμε εξαιρετικά.και το.μηχανακι ήταν τούμπανο :grin:

Τροποποιήθηκε από τον Denzo

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 10 ώρες, το μέλος noodles έγραψε:

Η πιο σωστή κουβέντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν ειναι ολοι ιδιοι guys ουτε σε επιδοσεις ουτε σε mindset. Οπως τη βρισκει ο καθενας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Χθεσινή βόλτα δίπλα στην θάλασσα, αχ πότε θα κάνουμε κανένα πολυήμερο ταξίδι.

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/146016931_10225312641424951_6135238730815934180_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_eui2=AeFwaSy3H9XcJtlR1EAWiQeQ8-53BF7LThXz7ncEXstOFQ0Umg4p7st6_ENAO-IqG5M&_nc_ohc=MyTxPrHyaC8AX9Hgae-&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=825f5334de88bc185c467b2a24213aa6&oe=60441909

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/146642560_10225312643465002_3811721128284462621_o.jpg?_nc_cat=103&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_eui2=AeGWR47z8fu8PRI7uCRjT27vzu71DlFWJA3O7vUOUVYkDdzLOPnj5qJhOnIkXn2YC0w&_nc_ohc=1h6Rngo8CXgAX9jWRvw&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=c42a87926d8dc6ac2129b34ab1f1a4f3&oe=60419765

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/145964816_10225312643785010_5889200063310490052_o.jpg?_nc_cat=101&ccb=2&_nc_sid=8bfeb9&_nc_eui2=AeFYK-R5oT_Dz8dOBr8E5u-A_chP8eHZc5n9yE_x4dlzmXt9acf95b2tWbZfmrBWDiY&_nc_ohc=fYvTPGTLlIwAX8mJxXg&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=e8b63939716de91925ae310fe9e6eb9e&oe=60422B60

Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι πολύ καλύτερη αλλά έχει πέσει πάρα πολύ στο ανέβασμα.

Τροποποιήθηκε από τον nikos_pc

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο κορυφή σε κορυφή το πήγα σήμερα

yGdp06t.jpg

(Αλικόπετρα)

bVgyxxW.jpg

(Πάνω απο τα Χάνια. Ο δρόμος προς το Πλιασίδι)

19jtqAh.jpg

(Πύργος ΟΤΕ. Κορυφή Αηδονάκι)

2C0EHvA.jpg

(Ο Όλυμπος απο μακριά!)

W1Kpl8m.jpg

(Στην κορυφή της Κόκκινης Ράχης. Κοντά στον Πουριανό Σταυρό. Απο τα πιο ψηλά μέρη στο Πήλιο)

Αρχίζω να αποκτώ εθισμό στο χώμα σιγά σιγά...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 33 λεπτά, το μέλος seatcowl έγραψε:

Δεν σας πιάνουν τα sms εσάς στην επαρχία?!

Εεεε....υποθέτω και ναι και όχι; 

Έχω πάει αρκετές φορές προς Χάνια αυτές τις μέρες και ειδικά τα ΣΚ ανεβαίνουν πολλές μηχανές για βόλτα. Έχω δει περιπολικά στον δρόμο (όχι μπλόκο) αλλά δεν κάνουν κάτι.

Σε εμάς πιο πολύ στην παραλία κάτω απο τα τσιπουράδικα μέχρι Άγιο Κωνσταντίνο γράφει πολύ το λιμενικό. 

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είδαμε άσπρη μέρα επιτέλους

B78yZjU.jpg

nWjj9g3.jpg

Το μοτεράκι πάντως ένα πάτημα μίζας ήθελε μόνο για να πάρει μπρος 

Ένα απο τα καλά του injection!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 9 λεπτά, το μέλος A-nik-i έγραψε:

Το 'χεις όμως.......πιπίλα. Μπράβο!

Να 'σαι καλά φίλε! 

Ε όσο πάει, πέρα απο βόλτες, είναι και η ασχολία μου το μηχανάκι γενικά, Μόνο ένα τζαμάκι κοντέρ θέλω να αλλάξω γιατί αυτό έχει ράγισμα πλέον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

20210215135249-IMG-1279.jpg

Τροποποιήθηκε από τον The Dread Rider

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 14/2/2021 at 4:03 ΜΜ, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Είδαμε άσπρη μέρα επιτέλους

B78yZjU.jpg

nWjj9g3.jpg

Το μοτεράκι πάντως ένα πάτημα μίζας ήθελε μόνο για να πάρει μπρος 

Ένα απο τα καλά του injection!

Καλησπερα φιλε μου!

Πως το καταφερες αυτο και πηρε μπαμ το μηχανακι;

Εγω, κανω προσεχευες καθε πρωι για να παρει (εχει δεν εχει κανα μηνα που βγηκε απο μεγαλο σερβις).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 54 λεπτά, το μέλος MarkosMonk έγραψε:

Καλησπερα φιλε μου!

Πως το καταφερες αυτο και πηρε μπαμ το μηχανακι;

Εγω, κανω προσεχευες καθε πρωι για να παρει (εχει δεν εχει κανα μηνα που βγηκε απο μεγαλο σερβις).

Ε καλά δεν σημαίνει ότι επειδή έχει παγωνιά δεν θα παίρνουν μπρος τα οχήματα.

Μπορεί να το δουλεύει ακατάπαυστα καθημερινά. Προφανώς και θα παίρνει πιο εύκολα από κάποιο που κάθεται.

Γενικά:

• Προσέχεις την μπαταριούλα σου συντηρώντας την με κάποιο συντηρητή.
  • Προσέχεις τις πρόσθετες καταναλώσεις(φώτα,προβολάκια,usb παροχές κτλ) ώστε να μην επιβαρύνουν.
  • Προσέχεις να περπατάς το μηχανάκι μακρυνές αποστάσεις και όχι κοντινές, τόσο ώστε να φορτίζει.
  • Προσέχεις για διαρροές ρεύματος από κακές συνδέσεις, από διαβρώσεις κτλ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 λεπτά, το μέλος st3li0s έγραψε:

Ε καλά δεν σημαίνει ότι επειδή έχει παγωνιά δεν θα παίρνουν μπρος τα οχήματα.

Μπορεί να το δουλεύει ακατάπαυστα καθημερινά. Προφανώς και θα παίρνει πιο εύκολα από κάποιο που κάθεται.

Γενικά:

• Προσέχεις την μπαταριούλα σου συντηρώντας την με κάποιο συντηρητή.
  • Προσέχεις τις πρόσθετες καταναλώσεις(φώτα,προβολάκια,usb παροχές κτλ) ώστε να μην επιβαρύνουν.
  • Προσέχεις να περπατάς το μηχανάκι μακρυνές αποστάσεις και όχι κοντινές, τόσο ώστε να φορτίζει.
  • Προσέχεις για διαρροές ρεύματος από κακές συνδέσεις, από διαβρώσεις κτλ.

Καλησπερα φιλε μου, και σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση. 

Μου κανει πολλα σχεδια γενικα και φροντιζω να το εχω παντα σωστα στα σερβις του κτλπ

Για την μπαταρια πως θα κανω συντηρηση; (Ειμαι σχετικα καινουργιος στο φορουμ).

Μονο φωτα ξενον εχω και εχω βαλει και λιγο μεγαλυτερη μπαταρια. (δλδ 6 βολτ)

Ο μαστορας μου λεει πως ετσι κανουν αυτα τα μηχανακια οταν βρισκουν τα σκουρα.

Με οσους εχω μιλησει στην πολη μου πανω κατω το ιδιο προβλημα εχουν. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Προφανώς τα παπάκια έχουν το ίδιο πρόβλημα γιατί οι μπαταρίες τους είναι μικρής χωρητικότητας καθώς οι απαιτήσεις της κατανάλωσης στο παπάκι δεν είναι μεγάλες.

Συνήθως τα παπάκια έχουν μπαταρίες 12Volts τάση και 3 ή 4 Ah χωρητικότητα Αφού εσύ έχεις βάλει μεγαλύτερη (δηλαδή 6Ah) έχεις παραπάνω χωρητικότητα, θεωρητικά.

Για να προστατεύσεις την ζωή της μπαταρίας όσο γίνεται πιο καλά το πρώτο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι οι μεγάλες βόλτες όπου με την γεννήτρια του μοτέρ φορτίζει η μπαταρία.

Το δεύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να συνδέσεις την μπαταρία σου με έναν φορτιστή/συντηρητή τις ημέρες που βρίσκεται σε ακινησία το μηχανάκι.

Φορτιστές/συντηρητές μπορείς να βρεις στην αγορά. Μια αναζήτηση να κάνεις στο google θα βρεις πάμπολλούς.

Γενικά όμως να ξέρεις ότι η μπαταρία παραδίδει πνεύμα αργά ή γρήγορα και ειδικά σε μικρού κυβισμού μηχανάκια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το μηχανάκι το δουλεύω σχεδόν καθημερινά βασικά, και η μπαταρία δεν έχει πέσει. Το καλοκαίρι την είχα αλλάξει. Το μοναδικό που κάνει μερικές φορές όταν είναι πολύ κρύο και το βάζω μπρος το πρωί είναι να κάνει ένα μικρό σκάσιμο το φιλτροκούτι. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό.

Χωρίς να είμαι σίγουρος, τα Xenon ζορίζουν αρκετά την μπαταρία. Κοίτα για LED φώτα. Πολύ καλύτερα σε σχέση με τις απλές αλογόνου και καταναλώνουν λίγοτερο ρεύμα. Μπρος πίσω φανάρια LED έχω στο δικό μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Το μηχανάκι το δουλεύω σχεδόν καθημερινά βασικά, και η μπαταρία δεν έχει πέσει. Το καλοκαίρι την είχα αλλάξει. Το μοναδικό που κάνει μερικές φορές όταν είναι πολύ κρύο και το βάζω μπρος το πρωί είναι να κάνει ένα μικρό σκάσιμο το φιλτροκούτι. Δεν ξέρω γιατί το κάνει αυτό.

Χωρίς να είμαι σίγουρος, τα Xenon ζορίζουν αρκετά την μπαταρία. Κοίτα για LED φώτα. Πολύ καλύτερα σε σχέση με τις απλές αλογόνου και καταναλώνουν λίγοτερο ρεύμα. Μπρος πίσω φανάρια LED έχω στο δικό μου.

Ισχύει αυτο που λες γι αυτον τον λογο εβαλα και μεγαλύτερη! ?

Ολα τα αλλα, τα εχω κανει οπως τα ειχαμε πει και στα π.μ.! 

@st3li0s Σ΄ευχαριστω για τις πληροφορίες φιλε μου! Θα της εχω κατα νου τοτε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σήμερα το πρόγραμμα είχε αλλαγή λαδιών, φίλτρο λαδιού..

Ευτυχώς που πήρα το Κιτ που έχει φίλτρο λαδιού,o ring, βίδα στο κάτω μέρος+σίτα. καθώς στην προσπάθεια να ξεβιδωσω την βίδα στο κάτω μέρος ώστε να αλλάξω τα λάδια,μου έμεινε στο χέρι.

Έτσι no problem.

Έβαλα 1,65lt,1,6lt λέει το manual αλλά ακόμα δείχνει στο χαμηλότερο σημείο ο δείκτης.

Η αλλαγή έγινε στα 4Κ γιατί είμαι ψείρας και δεν τα αφήνω παραπάνω,το χρώμα τους δεν μου άρεσε πάντως.

Αυτά.

Από βδομάδα θα πάω για σέρβις στο μπροστινό,usd,μετά από 5χρονια,εάν έχετε να προτείνετε κανένα "τσακάλι"γράψτε να έχουμε το νου μας

Αλλιώς στον Γιώργο (wolf racing)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 19 ώρες, το μέλος Ratamahatta έγραψε:

Η αλλαγή έγινε στα 4Κ γιατί είμαι ψείρας και δεν τα αφήνω παραπάνω,το χρώμα τους δεν μου άρεσε πάντως.

Ερωτήσεις...

Κάθε πότε  λέει το μανιουαλ αλλαγή λαδιών και τι δεν σου άρεσε στο χρώμα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα