Jump to content
brutos

Τι έκανες με/για την μηχανή σου σήμερα;

Recommended Posts

πριν 21 ώρες, το μέλος costikos έγραψε:

MSX. you are a man of culture, I see.

Man of culture is my midle name :laugh::laugh::laugh:
IMG-20210125-191147.jpg

Πέρα από την πλάκα, αξίζει να του γράψω ένα Βίος και Πολιτεία κάποια στιγμή. Νομίζω Ελλάδα δεν περπάτησε λόγω τιμής, αλλά είναι ενδιαφέρον παιχνιδάκι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Στην βόλτα της Πέμπτης με το DT, είχα διαπιστώσει ότι το γκάζι κολλούσε στην τέρμα ανοιχτή θέση. Καλό αν οδηγάς στην εθνική, επικίνδυνο σε κάθε άλλη περίπτωση. 

Έλυσα την γκαζιερα, καθάρισα την μπιχλα δεκαετίας και βάλε, λαδωσα τα πάντα όλα και έτοιμος. 

Μιας και είχα μείνει με το WD στο χέρι, σκέφτηκα να λαδωσω και άλλα εξαρτήματα. Ανάμεσα σε αυτά το YPVS. Δεν κάνω και έναν έλεγχο , σκέφτηκα, να δω αν είναι ρυθμισμένο σωστά; Και φυσικά δεν ήταν. Γιατί να είναι άλλωστε; 

Η διαδικασία είναι εύκολη, δεν έκανα φωτοστόρι αλλά αν κάποιο μέλος επιθυμεί μπορώ να κάνω ώστε να υπάρχει. 

Επίσης την Πέμπτη, έσβησε από βενζίνη όποτε πήγα να φουλαρω κιόλας. Είχα να φουλαρω από τέλη Οκτωβρίου/αρχές Νοεμβρίου. Ευτυχώς που είχα φάει μπόλικη Μερέντα το πρωί και είχα δύναμη γιατί η τάπα της βενζίνης είναι κολλήσει και δεν γυρνούσε. Της πέρασα ένα δάχτυλο βαζελίνη και ίσιωσε. 

Συμπέρασμα: μην βγαίνετε βόλτα την Πέμπτη. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 40 λεπτά, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Στην βόλτα της Πέμπτης με το DT, είχα διαπιστώσει ότι το γκάζι κολλούσε στην τέρμα ανοιχτή θέση. Καλό αν οδηγάς στην εθνική, επικίνδυνο σε κάθε άλλη περίπτωση. 

Έλυσα την γκαζιερα, καθάρισα την μπιχλα δεκαετίας και βάλε, λαδωσα τα πάντα όλα και έτοιμος. 

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω με το xt εδώ και μήνες. Έχω λύσει, ρυθμίσει, λιπάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, μέχρι και καινούργια γκαζιέρα παρήγγειλα και τίποτα. Τσέκαρες που ήταν το πρόβλημα ή απλά τα έκανες όλα και έφτιαξε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 λεπτά, το μέλος ΤάκηςΜπ έγραψε:

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έχω με το xt εδώ και μήνες. Έχω λύσει, ρυθμίσει, λιπάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, μέχρι και καινούργια γκαζιέρα παρήγγειλα και τίποτα. Τσέκαρες που ήταν το πρόβλημα ή απλά τα έκανες όλα και έφτιαξε;

Αν εχει 2 συρματόσχοινα, αφαίρεσε αυτο που κάνει την επιστροφή της γκαζιέρας.

Ειναι αχρηστο, προσθετει τριβή. Το ελατηριο στο καρμπυρατερ ειναι αρκετα δυνατό να επαναφερει την γκαζιέρα.

Αν εχει ενα, τοτε άλλαξε την ντίζα με μια νέα. Όσο καλά και να φαινεται να δουλευει, αν εχει χρονια πάνω της, ειναι αχρηστη και σε παιδευει. Πάρε γνήσια όσο ακριβη και να ειναι, ειναι ανταλλακτικό που αλλάζεται ανα 10 χρόνια. Μπορει και 20..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 λεπτό, το μέλος innova 04 έγραψε:

Ειναι αχρηστο, προσθετει τριβή. Το ελατηριο στο καρμπυρατερ ειναι αρκετα δυνατό να επαναφερει την γκαζιέρα.

Αν εχει ενα, τοτε άλλαξε την ντίζα με μια νέα. Όσο καλά και να φαινεται να δουλευει, αν εχει χρονια πάνω της, ειναι αχρηστη και σε παιδευει. Πάρε γνήσια όσο ακριβη και να ειναι, ειναι ανταλλακτικό που αλλάζεται ανα 10 χρόνια. Μπορει και 20..

Έχει όντως δύο. Είναι όντως κοινή πρακτική να αφαιρείται η μία; Πρώτη φορά το ακούω αλήθεια. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα @ΤάκηςΜπ !

Η φιλοσοφία του συστήματος DT και XT είναι διαφορετική αλλά μιας και ΧΤ και ΤΤ είναι ξαδερφάκια θα σου απαντήσω. 

Εφόσον η γκαζιερα είναι και καινούργια την βγάζουμε από την εξίσωση. 

Κάνε το εξής: Πιάσε με πενσα την ντιζα που ανοίγει το γκάζι και τράβηξε την τέρμα. Αν κολλήσει σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι στο καρμπυρατέρ. 

Λαδωσε το ελατήριο, τον μοχλό που δίνει κίνηση στο δεξιό μέρος του καρμπυρατέρ, βγάλε το καπάκι του μηχανικού και λαδωσε και εκεί όπως επίσης την πεταλούδα του CV (δεξιό μέρος. 

Αν δεν κολλήσει με την πενσα, πιθανόν να πρέπει να αλλάξεις τον τζόγο από τις ρυθμίσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω την αφαίρεση της δεύτερης ντιζας στο ΧΤ. Τα FCR τα έχω με μια αλλά στο YDIS είναι σημαντική δικλείδα ασφαλείας. Έχουν πολλά εξαρτήματα που μπορεί να κολλήσουν και να χρειαστεί επαναφορά με το χέρι. 

Τροποποιήθηκε από τον ΓιωργοςΤΤ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 15 λεπτά, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Καλησπέρα @ΤάκηςΜπ !

Η φιλοσοφία του συστήματος DT και XT είναι διαφορετική αλλά μιας και ΧΤ και ΤΤ είναι ξαδερφάκια θα σου απαντήσω. 

Εφόσον η γκαζιερα είναι και καινούργια την βγάζουμε από την εξίσωση. 

Κάνε το εξής: Πιάσε με πενσα την ντιζα που ανοίγει το γκάζι και τράβηξε την τέρμα. Αν κολλήσει σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι στο καρμπυρατέρ. 

Λαδωσε το ελατήριο, τον μοχλό που δίνει κίνηση στο δεξιό μέρος του καρμπυρατέρ, βγάλε το καπάκι του μηχανικού και λαδωσε και εκεί όπως επίσης την πεταλούδα του CV (δεξιό μέρος. 

Αν δεν κολλήσει με την πενσα, πιθανόν να πρέπει να αλλάξεις τον τζόγο από τις ρυθμίσεις.

Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω την αφαίρεση της δεύτερης ντιζας στο ΧΤ. Τα FCR τα έχω με μια αλλά στο YDIS είναι σημαντική δικλείδα ασφαλείας. Έχουν πολλά εξαρτήματα που μπορεί να κολλήσουν και να χρειαστεί επαναφορά με το χέρι. 

Ο τζόγος είναι ρυθμισμένος, οπότε κάτι από την bold σειρά θα'ναι, δεν κατάλαβα που'ναι 1-2 απ'αυτά που λες αλλά όταν το'χω μπροστά ελπίζω να μου κόψει λίγο παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 17 λεπτά, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Η αλήθεια είναι ότι και γω φοβάμαι να καταργήσω την ντιζα επαναφοράς σε μοτέρ που έχουν αρκετή ροπή, το κακό μπορεί να γίνει εκεί που δεν το περιμένεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 15 λεπτά, το μέλος ΤάκηςΜπ έγραψε:

Ο τζόγος είναι ρυθμισμένος, οπότε κάτι από την bold σειρά θα'ναι, δεν κατάλαβα που'ναι 1-2 απ'αυτά που λες αλλά όταν το'χω μπροστά ελπίζω να μου κόψει λίγο παραπάνω. Ευχαριστώ πολύ.

Αν δεν βγάλεις άκρη στείλε μου πμ να σου πω αναλυτικά. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 42 λεπτά, το μέλος Denzo έγραψε:

Χθες, έκανα την πρώτη βόλτα του νέου έτους και της  έκλεισα μια θέση για td στα Μέγαρα.  

Τι ημερομηνια?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος innova 04 έγραψε:

Ποτέ και για κανένα λόγο. Αν δεν μπορείς να το φτιάξεις, πας σε μάστορα. Είναι σύστημα ασφαλείας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μικρή βόλτα Μακρυνίτσα και Άλλη Μεριά σήμερα

DB6bsvj.jpg

dT9p6OV.jpg

e1An6aM.jpg

Ε ναι, αν δεν επιχειρήσεις να κάνεις on-off και δήθεν εντούρο με το παπί δεν πας πουθενά

3nt2d5H.jpg

Αύριο ψήνω να ανέβω τέρμα πάνω απο το κεντρικό πάρκινγκ της Μακρινίτσας και να δω που βγάζει αυτός ο δρόμος. Έχει και διάφορους χωματόδρομους εκεί πάνω, που απο όσο βλέπω απο το maps φαίνονται βατοί για παπί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 15 ώρες, το μέλος Denzo έγραψε:

Τετάρτη Γιωργαρα. Έλα με το εξ αρ.

Θα ερθω κατα πασα πιθανοτητα να σας καμαρωσω.

Απογευμα ε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 22 ώρες, το μέλος Denzo έγραψε:

Χθες, έκανα την πρώτη βόλτα του νέου έτους και της  έκλεισα μια θέση για td στα Μέγαρα.  

Θέλω φωτό, όχι τσιγκουνιές.
Να πάρουμε και εμείς λίγο ματάκι.

πριν 19 ώρες, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

3nt2d5H.jpg

Πρόσεχε που χώνεσαι, μην "πεταχτεί" καμιά πέτρα από κάτω και έχουμε δράματα μετά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος GeorStrat έγραψε:

Θα ερθω κατα πασα πιθανοτητα να σας καμαρωσω.

Απογευμα ε?

10-6 παίζει. Αλλά έχει δεν επιτρέπονται οι επισκέπτες , κάθε ένας που συμμετάσχει έχει δικαίωμα να έχει μαζί του  έναν μόνο βοηθό- μηχανικό. Εγώ μάλλον θα είμαι σόλο οπότε πες μ από π.μ.

@Canardo 

Τώρα εσύ είσαι βάλτος να με βάλεις να αγοράσω τις φωτογραφίες του td? :laugh:

Αν και παίζει να μην έχει ούτε από αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 λεπτά, το μέλος Denzo έγραψε:

Τώρα εσύ είσαι βάλτος να με βάλεις να αγοράσω τις φωτογραφίες του td? :laugh:

Αν και παίζει να μην έχει ούτε από αυτό.

Να σου πω την αλήθεια και εγώ το σνόμπαρα και έλεγα τι "ποζεριλίκια" και "φείσμπουκάδικες pipes" είναι αυτά, αλλά τελικά βοηθάνε να δεις αρκετά λάθη σε στάση σώματος κλπ.
Εγώ κατάλαβα πολλά που μου έλεγαν ότι κάνω λάθος και εγώ νόμιζα ότι τα έκανα σωστά.:tooth:

Βέβαια νόμιζα ότι επιτρέπονταν έστω κάποιοι λίγοι θεατές, οπότε ο "κολλητός" θα έκανε μια αγγαρεία να τραβάει φωτό.

Διαφορετικά στήσε μια κάμερα στατικά σε μια καλή στροφή για να έχεις feedback.

Τώρα αν είσαι αρκετά προχωρημένος και τα έχεις λύσει αυτά, skip this step and move forward.:thumbsup1:

Περιμένουμε εντυπώσεις, έτσι κι αλλιώς.

Ίσως να ήταν καλό, αν δεν υπάρχει, να ανοιχτεί ένα ημερολόγιο εντυπώσεων, συμβουλών, προτροπών, επιδόσεων, λαθών, ατομικών ρεκόρ, πειραματισμών, βελτιώσεων κλπ για track days, ίσως και για τις mini-TD βλ. καρτόπιστες κλπ, έτσι ώστε να επωφεληθεί και άλλος κόσμος που θέλει να ξεκινήσει ή είναι αρχάριος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 45 λεπτά, το μέλος Canardo έγραψε:

Να σου πω την αλήθεια και εγώ το σνόμπαρα και έλεγα τι "ποζεριλίκια" και "φείσμπουκάδικες pipes" είναι αυτά, αλλά τελικά βοηθάνε να δεις αρκετά λάθη σε στάση σώματος κλπ.
Εγώ κατάλαβα πολλά που μου έλεγαν ότι κάνω λάθος και εγώ νόμιζα ότι τα έκανα σωστά.:tooth:

Βέβαια νόμιζα ότι επιτρέπονταν έστω κάποιοι λίγοι θεατές, οπότε ο "κολλητός" θα έκανε μια αγγαρεία να τραβάει φωτό.

Διαφορετικά στήσε μια κάμερα στατικά σε μια καλή στροφή για να έχεις feedback.

Τώρα αν είσαι αρκετά προχωρημένος και τα έχεις λύσει αυτά, skip this step and move forward.:thumbsup1:

Περιμένουμε εντυπώσεις, έτσι κι αλλιώς.

Ίσως να ήταν καλό, αν δεν υπάρχει, να ανοιχτεί ένα ημερολόγιο εντυπώσεων, συμβουλών, προτροπών, επιδόσεων, λαθών, ατομικών ρεκόρ, πειραματισμών, βελτιώσεων κλπ για track days, ίσως και για τις mini-TD βλ. καρτόπιστες κλπ, έτσι ώστε να επωφεληθεί και άλλος κόσμος που θέλει να ξεκινήσει ή είναι αρχάριος.

Πρώτη φορά θα παω ζμπιστα . Δεν είμαι και κανένας Thomas Chareyere . Θα δούμε πως θα πάει , για αρχή ήθελα να βγάλω το άγχος του αστάθμητου παράγοντα (θεία  που σφάζει τη στροφή από το αντίθετο ) από τις κλασικές βόλτες επαρχιακού.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάνο αφιέρωσε 3-4 γύρους για να εξοικειωθείς με το τερέν και τις ιδιαιτερότητες της κάθε στροφής,μην μπεις με τα μπούνια από την πρώτη.Μπορεί αν σου φανεί άχαρο αλλά θα δεις ότι γύρο με το γύρο θα αποκτάς περισσότερη εμπιστοσύνη και οι χρόνοι θα πέφτουν συνάμα!

Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία και για ζέσταμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από την στιγμή που μπαίνεις πρώτη φορά ζητά βοήθεια από τους πλοηγούς σχετικά με τα σημάδια για φρένα, στροφή , θέση  στην πίστα κλπ.

Το θέμα στην αρχή είναι να έχεις  στρωτή ροή τα υπόλοιπα θα έρθουν σιγά σιγά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μετά απο αρκετό καιρό βόλτα παρέα με τον @achilleasv απο Βόλο εως Χάνια

KpxQOso.jpg

Qnz2vOx.jpg

@achilleasv Και όπως είπαμε...το επόμενο τουρ θα είναι Όλυμπος...όταν και όποτε τελειώσει όλο αυτό.

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος strokt up έγραψε:

Της μείωσα την τιμή στην αγγελία ?

Τράμπα με Suzuki Address δέχεσαι φίλε; Δίνω και μισό πακέτο τσιγάρα, 3 διαφορετικές χοάνες και κερνάω τσίπουρα όταν ανέβεις ξανά Βόλο.

Η διαφορά προφανώς απο μέρος σου με μετρητά. Μπορείς να κρατήσεις και το μακρυσάσμανο αν θες. ??

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Την Κυριακή τα έβγαλα, τα έτριψα στο δίδυμο τροχό, βούρτσισα τα ανοξείδωτα με τη μπρούτζινη βούρτσα, τα αστάρωσα και τα έβαψα.

spacer.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα