Jump to content
brutos

Τι έκανες με/για την μηχανή σου σήμερα;

Recommended Posts

Μια ωραία βόλτα μέχρι τα Χάνια...ε έπρεπε να βγω, είχα βαρέσει μπιέλα μέσα στο σπίτι.

ABR3W5l.jpg

cdG433V.jpg

OPiPJIV.jpg

Άντε, τον Μάρτιο πάλι!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Την έχωσα στις λάσπες , την έβγαλα από τις λάσπες και πήγα με αυτό τον κωλόκαιρο ?️ στη δουλειά, φυσικά μούσκεμα. ?

spacer.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

20210121121511-IMG-1261.jpg

Φίλτρο αέρα και μερικοί αποστάτες/βίδες για τα πλαστικά που είχαν αντικατασταθεί/χαθεί κατά καιρούς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

2η μίζα για το 2021 στα χιόνια αυτή τη φορά

IYIDlI3.jpg

dfgFk6a.jpg

ODftQFX.jpg

EHSEqeJ.jpg

varfaA8.jpg

Εγω το βολτάκι μου το έκανα πάντως!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βλεποντας φωτογραφιες απο τα μοτορια σας ειπα να βαλω και γω 2 με το δικο μου!

spacer.png

spacer.png

Αυτη ειναι η κατασταση του απο τον Σεμπτεμβριο του 20, το μοτερ τελευταια φορα που δουλεψε ηταν τον Μαρτιο του 19.

Τα βηματα που γινονται ειναι πολυ μικρα, λογικα μεχρι το καλοκαιρι θα το τελειωσω (θελω να πιστευω).

Απο μοτερ ειναι ενταξη, απο εμφανηση επασχε μιας και το χρησημοποιουσα για οδηγηση στο χωμα.

Το ερωτημα ειναι... μετα που θα βαφει και θα αλλαχτουν πλαστικα, αυτοκολλητα, καλυμα σελας και οτι αλλο βγει στην πορεια δεν εχω σκοπο να το βαλω σε εντουρομονοπατια, το θεμα ειναι να το κανω μοταρντ (υπαρχουν ζαντολαστιχα) ή να βαλω στις εντουροζαντες ενα ζευγαρι T63  ωστε να μπορει να παει και ασφαλτο και χωμα..?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να το κάνεις μοταρντ. Σιγά μη δεν πηγαίνουν τα μοτάρντ στο χώμα. Ειδικά με enduro αναρτήσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στο Πήλιο πάντως έχω δει πολλές φορές SM όπως XT660X, FXM, KTM κλπ να τα βάζουν στα χώματα και τους χωματόδρομους. Μια χαρά θα πηγαίνει πιστεύω. Εδω τα παπιά πατάνε κουτσά στραβά χώμα, το XR δεν θα μπορεί;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 34 λεπτά, το μέλος costikos έγραψε:

Να το κάνεις μοταρντ. Σιγά μη δεν πηγαίνουν τα μοτάρντ στο χώμα. Ειδικά με enduro αναρτήσεις.

πριν 13 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Στο Πήλιο πάντως έχω δει πολλές φορές SM όπως XT660X, FXM, KTM κλπ να τα βάζουν στα χώματα και τους χωματόδρομους. Μια χαρά θα πηγαίνει πιστεύω. Εδω τα παπιά πατάνε κουτσά στραβά χώμα, το XR δεν θα μπορεί;

Δεν το συζητω καν, εννοειται οτι μπαινουν χωμα ανετα, απλα εχω τα michelin pilot street ηδη φορεμενα στις ζαντες με πολυ "ψωμι" ακομα και δεν ειναι για πολλα, διελευση κανει, αν πετυχω λασπη θα εχω προβλημα.

Το μηχανακι δεν θα το χρησιμοποιοω καθημερινα, θα το εχω για να "ξεσκαω", αν παω σε μοταρντ σκεφτομουν αν θα επρεπε λιγο να το χαμηλωσω και να ρυθμισω αναρτησεις για χρηση ασφάλτου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα είναι καθημερινό αλλά η χρήση θα είναι κυρίως βουνίσια απο οτι καταλαβαίνω αλλά αναρωτιέσαι αν θες να βάλεις εντουροζάντες για να πατάς και άσφαλτο και χώμα δηλαδή κάτι σαν on-off να το πω.

Δεν υπάρχουν λάστιχα για αυτήν την χρήση; Πιστεύω θα υπάρχουν.

Τις αναρτήσεις τις ρυθμίζεις, βρίσκεις λογικά μια μέση λύση που να ικανοποιεί και τα 2 σενάρια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 21/1/2021 at 7:24 ΜΜ, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

το ερωτημα ειναι... μετα που θα βαφει και θα αλλαχτουν πλαστικα, αυτοκολλητα, καλυμα σελας και οτι αλλο βγει στην πορεια δεν εχω σκοπο να το βαλω σε εντουρομονοπατια, το θεμα ειναι να το κανω μοταρντ (υπαρχουν ζαντολαστιχα) ή να βαλω στις εντουροζαντες ενα ζευγαρι T63  ωστε να μπορει να παει και ασφαλτο και χωμα..?

σερβις στις αναρτησεις και το φτιαχνεις για δρομο!

μια χαρα θα ειναι για να ξεσκας το σκ ?

σε χωματοδρομους θα πας ανετα, αλλα για εντουραδες δε κανει.

εχω παει σε σκληρα μονοματια με το 250, με λιγη προσοχη πας δε φθειρωντε τοσο ευκολα τα λαστιχα.

εννοω φαση τυπου "θες να κανεις διαδρομη για μια ωραια θεα, και βρισκεις χοντρο χαλικοδρομο, ε θα γυρισεις πισω?"

προσωπικα εχω φτασει στο προορισμο μου ολες τις φορες.

σημερινη. χωμα και πετρες (φενεται πισω αριστερα), με το gsxr δε θα πηγαινα, μαυτο δε το σκεφτηκα καν (εχω παει σε πολυ χειροτερη διαδρομη)?

IMG-20210124-153046-01.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 21/1/2021 at 9:18 ΜΜ, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Δεν θα είναι καθημερινό αλλά η χρήση θα είναι κυρίως βουνίσια απο οτι καταλαβαίνω αλλά αναρωτιέσαι αν θες να βάλεις εντουροζάντες για να πατάς και άσφαλτο και χώμα δηλαδή κάτι σαν on-off να το πω.

Δεν υπάρχουν λάστιχα για αυτήν την χρήση; Πιστεύω θα υπάρχουν.

Τις αναρτήσεις τις ρυθμίζεις, βρίσκεις λογικά μια μέση λύση που να ικανοποιεί και τα 2 σενάρια.

Η πραγματικη χρηση θα ειναι μια μικρη βολτα οταν πηγαινω στο χωριο μου 1-2 φορες το μηνα, επειδη για εντουρο πλεον δεν υπαρχει χρονος η οδηγηση θα περιοριστει σε ασφαλτο και απλα αν χρειαστει διελευση χωματοδρομου, με τα pilot street θα γινει η δουλεια αν γινει μοταρντ, απλα ελεγα να βαλω Τ63 στις εντουροζαντες για να κρατησω πιο αυθεντικο το στυλ του XR, και τακουνι αλλα street legal λαστιχο (εχω ενα μεταχειρισμενο για πισω)

Οι αναρτησεις ειναι ρυθμιζομενες μπρος/πισω , το μπροστινο το ειχα κανει σερβις πριν 8-9 χρονια αλλα τον περισσοτερο καιρο καθοταν, τωρα θα το αλλαξω ξανα τσιμουχες και λαδι, αν το κανω μοταρντ να παω σε πιο χοντρο λαδι? το πισω αμορτισερ δεν παρουσιαζει καποια δυσλειτουργεια αλλα καλο ειναι να γινει ενα σερβις και σε αυτο.

πριν 1 ώρα, το μέλος noodles έγραψε:

σερβις στις αναρτησεις και το φτιαχνεις για δρομο!

μια χαρα θα ειναι για να ξεσκας το σκ ?

σε χωματοδρομους θα πας ανετα, αλλα για εντουραδες δε κανει.

εχω παει σε σκληρα μονοματια με το 250, με λιγη προσοχη πας δε φθειρωντε τοσο ευκολα τα λαστιχα.

εννοω φαση τυπου "θες να κανεις διαδρομη για μια ωραια θεα, και βρισκεις χοντρο χαλικοδρομο, ε θα γυρισεις πισω?"

προσωπικα εχω φτασει στο προορισμο μου ολες τις φορες.

σημερινη. χωμα και πετρες (φενεται πισω αριστερα), με το gsxr δε θα πηγαινα, μαυτο δε το σκεφτηκα καν (εχω παει σε πολυ χειροτερη διαδρομη)?

Τα μονοπατια τα ξεχναμε, οπως ειπα δεν υπαρχει χρονος... ισως και διαθεση...  θα ξαναφτιαχτει ολο το μηχανακι με πολυ κοπο και λυπαμαι να το ριχνω συνεχεια κατω.

Να σας πω την αληθεια το μηχανακι αυτο δεν γινεται να πουληθει, μπορει να μην το χρειαζομαι αμεσα και να μη με εξυπηρετει, αλλα οταν ρεφαρω* θα το εχω να κοβω τις βολτες μου στα χωματα!

(*μεγαλωσουν τα παιδια)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ένα πιο χοντρό λάδι θα κάνει πιο αργό το μπροστινό σου, πράγμα θεμιτό για χρήση δρόμου. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 32 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Η πραγματικη χρηση θα ειναι μια μικρη βολτα οταν πηγαινω στο χωριο μου 1-2 φορες το μηνα, επειδη για εντουρο πλεον δεν υπαρχει χρονος η οδηγηση θα περιοριστει σε ασφαλτο και απλα αν χρειαστει διελευση χωματοδρομου, με τα pilot street θα γινει η δουλεια αν γινει μοταρντ, απλα ελεγα να βαλω Τ63 στις εντουροζαντες για να κρατησω πιο αυθεντικο το στυλ του XR, και τακουνι αλλα street legal λαστιχο (εχω ενα μεταχειρισμενο για πισω)

Οι αναρτησεις ειναι ρυθμιζομενες μπρος/πισω , το μπροστινο το ειχα κανει σερβις πριν 8-9 χρονια αλλα τον περισσοτερο καιρο καθοταν, τωρα θα το αλλαξω ξανα τσιμουχες και λαδι, αν το κανω μοταρντ να παω σε πιο χοντρο λαδι? το πισω αμορτισερ δεν παρουσιαζει καποια δυσλειτουργεια αλλα καλο ειναι να γινει ενα σερβις και σε αυτο.

Α, άρα κυρίως άσφαλτος και αν χρειαστεί κάνα μικρό πέρασμα σε χώμα. Μια χαρά σε βγάζουν τα pilot, εδω όσες φορές έχω βάλει την πάπια στα χώματα τα CityPro (που είναι και πιο μικρά προφανώς) δεν είχανε θέμα, στο δικό σου πιστεύω θα είναι και κυριλέ. Τα Τ63 είναι για χώμα έτσι όπως τα βλέπω. Εγω με βάση την χρήση που το θες δεν θα τα έβαζα θα κρατούσα λάστιχα δρόμου. Σαν στυλ είναι υποκειμενικό. Εγω θα το έκανα μοτάρντ το μηχανάκι, δεν θα με χάλαγε.

Για τα αμορτισέρ αν έγινε πριν 8-9 χρόνια, όσο να ναι είναι μια δεκαετία σχεδόν, προφανώς και μια αλλαγή σε τσιμουχάκια και λάδι μόνο καλό θα κάνει μαζί με οτι άλλο σέρβις θελήσει μπρος-πισω. 

Για το λάδι μπροστά τώρα. Όταν άλλαξα τα πίσω αμορτισέρ στο δικό μου με YSS (τα κλασσικά μαύρα 33cm με 5 σκάλες) στο μπροστά ο μάστορας μου άλλαξε τσιμουχάκια και μου έβαλε πιο χοντρό λάδι. Μαζί με αυτά άλλαξα και ρουλεμάν τιμονιού με καινούρια. 

Η διαφορά που είδα (τα πίσω τα έχω στην 2η σκάλα) στην οδήγηση ήτανε οτι το μηχανάκι έγινε πιο στιβαρό στις στροφές. Όχι πιο βαρύ, αλλά πιο σίγουρο και πιο σταθερό. Σε συνδυασμό με νεές ζάντες και λάστιχα (οι παλιές είχανε στουμπήγματα απο λακούβες) έδωσε ένα μεγάλο + στα κρατήματα και την συμπεριφορά στον δρόμο.  

Και αυτό γιατί με πιο χοντρό λάδι μπροστά και νέα αμορτισέρ πίσω πιο σκληρά το μηχανάκι σε στροφές και σε λακούβες έρχεται άμεσα σε ισορροπία πάλι και δεν έχει ταλάντωση πουθενά ακόμα και οχταράκια σε διαδοχικές στροφές ή σε φουρκέτες στο Πήλιο. Σε σχέση με πριν η μέρα με την νύχτα, άλλο μηχανάκι έγινε στην οδήγηση! Προφανώς σε λακούβες και σε δικάβαλα και εκεί βελτίωση. Και λογικό μιας και τα παλιά μπρος-πίσω ήτανε απο το 2008 και είχανε κλάσει εντελώς. Αν και το Address σαν αμορτισέρ πίσω ανέκαθεν ήτανε μέτριο απο το εργοστάσιο.

Τώρα, το Address με το XR έχουν και διαφορές σαν μοτοσυκλέτες προφανώς, αλλά πιστεύω οτι και στο δικό σου με ένα καλό σέρβις πίσω και μπροστά και με νέο χοντρότερο λαδάκι θα είσαι άρχοντας στον δρόμο.

Τροποποιήθηκε από τον ShapeshifterGR98

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Michelin Pilot Power τα έχω πάει πραγματικά ΠΑΝΤΟΥ, δεν σκίζονται με τίποτα τα σκυλιά, ενώ είναι και μαλακά λάστιχα. Έχουν επιφανειακές εκδορές, αλλά μέχρι εκεί. Μην τα φοβάσαι καθόλου @Tasos Meli.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Είπα να πάω βόλτα με το μικρό σήμερα, ε με έτρωγε ο κώλος μου και το έβαλα σε χιονισμένους δασικούς. Στην φωτό έχει γείρει γιατί τόσο υποχωρούσε το χιόνι κάτω από το στάντ.
Τι 21 τι 12 ίντσες μπροστινό για off roading:scooter:
IMG-20210124-170639.jpg
Μαγεία στην ησυχία του δάσους. Στο φρέσκο χιόνι πολύ απότομα παντηλίκια με αυτό το μεταξόνιο, ακόμη και με 2α δίπλωνε απότομα το τιμόνι καθώς έγραφε ο τροχός.

IMG-20210124-154030.jpg

Τελευταία φωτό με το δεξί φλας στην θέση του, μου την φύλαγε παγωμένη κατηφόρα.

Το λατρεύω αυτό το μηχανάκι, με αυτό το βάρος και την γεωμετρία εξερευνείς μέρη που με τα μεγάλα θα ήταν αδύνατο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αλήθεια σε παπί τα Pilot Street σε σχέση με τα CityPro αξίζουνε;

Έχω 4μιση χρόνια τώρα τα CityPro και είμαι ευχαριστημένος, αλλά στην επόμενη αλλαγή το σκέφτομαι και για Pilot Street.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Τα μονοπατια τα ξεχναμε, οπως ειπα δεν υπαρχει χρονος... ισως και διαθεση...  θα ξαναφτιαχτει ολο το μηχανακι με πολυ κοπο και λυπαμαι να το ριχνω συνεχεια κατω.

Να σας πω την αληθεια το μηχανακι αυτο δεν γινεται να πουληθει, μπορει να μην το χρειαζομαι αμεσα και να μη με εξυπηρετει, αλλα οταν ρεφαρω* θα το εχω να κοβω τις βολτες μου στα χωματα!

(*μεγαλωσουν τα παιδια)

με αυτο το λαστιχο μπαινεις και χωμα χωρις προβλημα. 

ενα καλο σερβις στη μπροστινη αναρτηση θελει, να γινει πιο σκληρο, για χρηση δρομου.

πριν 54 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Αλήθεια σε παπί τα Pilot Street σε σχέση με τα CityPro αξίζουνε;

Έχω 4μιση χρόνια τώρα τα CityPro και είμαι ευχαριστημένος, αλλά στην επόμενη αλλαγή το σκέφτομαι και για Pilot Street.

στο παπι δεν αξιζει καθολου αυτο το λαστιχο.

εσυ που κινησε σε ολα τα τερεν απλα το ξεχνας...

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@noodles Άρα CityPro...υπάρχουν και τα ΜΕ22 πάντως της Metzeler για τα οποια έχω ακούσει επίσης καλά λόγια. CityPro και πάλι; Η χρήση, ναι κυρίως δρόμος και άντε κάναν εύκολο χωματόδρομο αμα λάχει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος estebahn έγραψε:

Το λατρεύω αυτό το μηχανάκι, με αυτό το βάρος και την γεωμετρία εξερευνείς μέρη που με τα μεγάλα θα ήταν αδύνατο.

MSX. you are a man of culture, I see.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

@noodles Άρα CityPro...υπάρχουν και τα ΜΕ22 πάντως της Metzeler για τα οποια έχω ακούσει επίσης καλά λόγια. CityPro και πάλι; Η χρήση, ναι κυρίως δρόμος και άντε κάναν εύκολο χωματόδρομο αμα λάχει.

ME22 το απόλυτο λάστιχο για το παπί, έχω δοκιμάσει διάφορα και πραγματικά τα ΜΕ22 δεν υπάρχουν. 

9 στους 10 πακετάδες συνιστούν ΜΕ22 :tongue:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θέλω κάτι να παρέχει καλά κρατήματα και να μην τρώγεται εύκολα βασικά.

Για 100% σωστή συμπεριφορά στο νερό (που απο τα CityPro δεν έχω παράπονο) δεν το κοιτάω τοοοσο πλέον μιας και δεν δουλεύω ντελίβερι. Το μηχανάκι πλέον είναι καθαρά για βόλτες δηλαδή.

Αν τα ΜΕ22 τα καλύπτουν αυτά τότε στην επόμενη αλλαγή τα έχω περάσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 19 ώρες, το μέλος noodles έγραψε:

στο παπι δεν αξιζει καθολου αυτο το λαστιχο.

εσυ που κινησε σε ολα τα τερεν απλα το ξεχνας...

Δεν παθαίνει τίποτα ρε συ.. Και έχει το καλύτερο κράτημα που μπορεί να έχει ένα παπί με αυτό το λάστιχο. Έτσι και αλλιώς και σε χώμα να μπεις, ότι και να έχεις δεν μπορείς να πας γρήγορα και να γλυστρήσεις επειδή δεν έπιανε το λάστιχο. Από αντοχή επίσης πολύ καλό.

πριν 58 λεπτά, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Θέλω κάτι να παρέχει καλά κρατήματα και να μην τρώγεται εύκολα βασικά.

Για 100% σωστή συμπεριφορά στο νερό (που απο τα CityPro δεν έχω παράπονο) δεν το κοιτάω τοοοσο πλέον μιας και δεν δουλεύω ντελίβερι. Το μηχανάκι πλέον είναι καθαρά για βόλτες δηλαδή.

Αν τα ΜΕ22 τα καλύπτουν αυτά τότε στην επόμενη αλλαγή τα έχω περάσει.

Pilot sport μεχρι να πατησουμε μαύρο χιόνι. Αφού ρε Τάσαρε το χεις δει να ουμε.. Ειδικά στις στροφές δεν συγκρίνεται.. έχει την πιο επιθετική κορώνα από τα υπόλοιπα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Pilot Street στο Cbf125 -που δεν είναι παπί, αλλά 100άρι λάστιχο φοράει- ήταν καταπληκτικό. Το άλλαξα στα 20κ χλμ προληπτικά, δεν γλιστρούσε ΚΑΘΟΛΟΥ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα