Jump to content
_karaflas_

προυποθέσεις για να κυκλοφορεί ένα μηχανάκι νόμιμα στο δρόμο ?

Recommended Posts

Καλησπέρα . Ποιες είναι οι προυποθέσεις για να κυκλοφορεί ένα μηχανάκι νόμιμα στο δρόμο ? Ενοώ καθρέφτες , φλας κτλ .

Παίζουν κάποια στάνταρ πράγματα ? Κάπου διάβασα πχ ακόμα και για λάστυζα στο Αμέρικα.... Στο Ελλάντα όμως ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

...διάβασα πχ ακόμα και για λάστυζα στο Αμέρικα.... Στο Ελλάντα όμως ?

Το Μπιλυζα ρωτησε...ο ανθρωπος σου... :crazy:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εννοειτε οτι εαν ειναι motocross και θες να το βγαλεις αδεια και πινακιδα θελει καποια πραματακια.Σιγουρα αν προκειτε να γινει νομιμη μοτοσυκλετα περναει ''επιτροπη''.Φωτα μπρος πισω,φλας,εξατμιση χωρις θορυβο,πιθανον αναλογα το μοντελο καταλυτη για euro 1-2-3-4,καθρευτες κτλ σιγουρα,κορνα,πατακια συνοδηγου και και και.Σιγουρα παντως εαν εχεις καποιο να σπρωξει την ολη φαση στο μηχανολογικο αυτα μπορει να μην χρειαστουν καν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...παντως εαν εχεις καποιο να σπρωξει την ολη φαση στο μηχανολογικο αυτα μπορει να μην χρειαστουν καν.

Καποιες αξιες ειναι σταθερες!!! Χααχαχαχαχα

Για γελια και για κλαματα μαζι!!!

:greece:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα . Ποιες είναι οι προυποθέσεις για να κυκλοφορεί ένα μηχανάκι νόμιμα στο δρόμο ? Ενοώ καθρέφτες , φλας κτλ .

Παίζουν κάποια στάνταρ πράγματα ? Κάπου διάβασα πχ ακόμα και για λάστυζα στο Αμέρικα.... Στο Ελλάντα όμως ?

ας το παρουμε αναποδα το θεμα...αντιστρεφοντας την ερωτηση

εσυ πως φανταζεσαι να ειναι ενα νομιμο μηχανακι...?

δωσε μας τις απαντησεις σου κ εμεις θα βοηθησουμε/συμπληρωσουμε οτι ξερουμε...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα . Ενοώ πέρα από τη χαρτούρα άδειες, ασφάλειες, διπλώματα .

Ο ger_zoym το πιασε το θέμα για μοτοκρός μιλάω που του λείπουν αρκετά πράγματα .

Να το κάνω λίγο πιο λιανά λοιπόν :

Εχουμε ένα εντούρο που ΕΧΕΙ ΠΙΝΑΚΙΔΑ μεν , αλλά δεν έχει καθρέφτες , φλας , σκάλες στο μπροστά φανάρι , πίσω φανάρι έχει αλλά δεν ανάβει με το φρένο , δεν έχει μπαταρία και μίζα , η εξάτμηση κάνει λίγο φασαρία , δεν έχει πίσω πατάκια και έχει και κάτι λάστυχα με τακούνι 12ποντο :crazy: .

Εστω ότι το πάω λοιπόν μια βόλτα και τα παιδιά με τα μπλέ μου κάνουν νόημα να σταματήσω . Θα πληρώνουν και τα εγκόνια μου ή δεν τρέχει κάστανο ?

Προφανώς και επειδή πρέπει να είμαστε και σωστοί , οι νόμοι δεν είναι πάντα τόσο παράλογοι , κάποια πράγματα θα τα φτιάξω (κανά καθρέφτη πχ , να ανάβει το φανάρι με το φρένο , αντε και κανα φλας) . Στον φίλο λοιπόν που ρώτησε πως το φαντάζομαι εγώ το νόμημο , έτσι το φαντάζομαι :punk: .

Τροποποιήθηκε από τον _karaflas_

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νόμιμα στο δρόμο κυκλοφορεί ΜΟΝΟ ότι παίρνει έγκριση από το ΚΤΕΟ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βόλτα στο δρόμο δεν μπορείς να κάνεις με τέτοιο λάστιχο που περιγράφεις.

Αν τώρα η βόλτα είναι από το σπίτι σου προς το βουνό, δε νομίζω να πουν τίποτα. Αλλά όχι να μένεις Πειραιά και να πας για βόλτα στον Υμηττό!

Το να το μετατρέψεις σε "πολιτισμένο", χάνει το χαρακτήρα του και έχει και μεγάλο κοστος.

Καλώδια, φλασέρ, διακόπτες κτλ.

Καλύτερα δώστο και πάρε ένα εντούρο.

Τι μηχανάκι είναι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στον Κ.Ο.Κ(Κωδικας Οδικης Κυκλοφοριας αναφερονται τα εξης:

Οριζεται ως Moτoσικλέτα: Κάθε δίτροχο μηχανοκίνητο όχημα με ή χωρίς καλάθι,του οποίου είτε η μέγιστη εκ κατασκευής ταχύτητα είναι μεγαλύτερη των 45 χιλιομέτρων την ώρα είτε, εάν είναι εξοπλισμένο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο κυλινδρισμός του κινητήρα είναι μεγαλύτερος των 50 κυβικών εκατοστών.

Αρα εφοσον εχεις ενα τετοιο "οχημα" στην κατοχη σου και θελεις να εισαι ο Νομιμος χειριστης του(οδηγος) οφειλεις να ριξεις μια ματια ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ στον Κ.Ο.Κ και θα σου λυθουν ολες οι αποριες σχετικα με τα ερωτηματα σου :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στον Κ.Ο.Κ(Κωδικας Οδικης Κυκλοφοριας αναφερονται τα εξης:

Οριζεται ως Moτoσικλέτα: Κάθε δίτροχο μηχανοκίνητο όχημα με ή χωρίς καλάθι,του οποίου είτε η μέγιστη εκ κατασκευής ταχύτητα είναι μεγαλύτερη των 45 χιλιομέτρων την ώρα είτε, εάν είναι εξοπλισμένο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο κυλινδρισμός του κινητήρα είναι μεγαλύτερος των 50 κυβικών εκατοστών.

Αρα εφοσον εχεις ενα τετοιο "οχημα" στην κατοχη σου και θελεις να εισαι ο Νομιμος χειριστης του(οδηγος) οφειλεις να ριξεις μια ματια ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ στον Κ.Ο.Κ και θα σου λυθουν ολες οι αποριες σχετικα με τα ερωτηματα σου :)

mAthosalas ομιλησε και αμαρτια ουκ εχει. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε παιδιά, να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου:

Πώς σκατά δίνονται πλέον τα διπλώματα; Η γνώση του Κ.Ο.Κ. είναι πλέον προαιρετική; Στα "υποχρεωτικά" θεωρητικά μαθήματα τί κάνετε, ζωγραφίζετε παπάκια στο θρανίο; Τις γραπτές εξετάσεις τις περνάτε με σκονάκι ή μήπως τα διπλώματα τα παίρνετε όλοι με "λάδωμα";

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι ακόμα , αλλά θα είναι στο άμεσο μέλλον ένα klx 300 :mB_kalo_e: .

Το θέμα βρε παιδιά είναι αν καποιος έχει παρόμοια εμπειρία . Το ξέρω ότι για να είσαι και τυπικά νόμιμος στα πάντα

είναι πολλές οι προυποθέσεις ....

EDIT:

Ρε παιδιά, να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου:

Πώς σκατά δίνονται πλέον τα διπλώματα; Η γνώση του Κ.Ο.Κ. είναι πλέον προαιρετική; Στα "υποχρεωτικά" θεωρητικά μαθήματα τί κάνετε, ζωγραφίζετε παπάκια στο θρανίο; Τις γραπτές εξετάσεις τις περνάτε με σκονάκι ή μήπως τα διπλώματα τα παίρνετε όλοι με "λάδωμα";

Μόλις πριν 1 μήνα πλήρωσα τα παράβολα και πέρασα από γιατρούς ... Δεν έχω φτάσει ακόμα εκει :lipssealed: . Μη με μπινελικώσετε το κατάλαβα πόσο μ@#$%ς ήμουνα με μηχανάκι χωρίς δίπλωμα και ευτυχώς ελέησε ο ύψιστος και βρήκα και τα λεφτά και έχω ξεκινήσει .

Η ερώτηση βέβαια παραμένει : Στη πράξη τι γίνεται ? Είναι κανένας που είναι σε παρόμοια θέση ? Πως το έχει λύσει το πρόβλημα .

Και για να σας προλάβω , δεν είμαι 17 χρονών και θέλω να πάρω ένα πύραυλο να κάνω σούζες και να πατάω παιδάκια :pray: . Ενα μηχανάκι θέλω να πάρω που είναι τουμπανο και επειδή δεν είμαι και ο Λάτσης , πέρα από τη διασκέδαση μαζί του θα κάνω και τη δουλειά μου . Πιστεύω ότι πιο κατανοητός δεν γίνομαι

Τροποποιήθηκε από τον _karaflas_

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απλα πραματα...σαν εντουρας που εισαι,βαλε φαναρι μπρος πισω και το πολυ φλας και εννοειτε την πινακιδα αν ειναι να κινησε και μεσα στην Πολη.Τα αλλα δεν χρειαζονται αν το χρησιμοποιης και για Βουνο.Παλι θα ειναι παρανομο αλλα καπου υπαρχουν και ορια...Δεν μπορεις το enduro να το κανεις πολιτικο.Δεν γινεται.Το βουνο θα καταστρεψει ουτος η αλλος οτιδηποτε δεν χρειαζεται,οπως φλας κτλ κτλ.

Στο γραφω και στο υπογραφω σαν ΧΩΜΑΤΙΝΟΣ

Τροποποιήθηκε από τον ger_zoym

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ΧR400R του 96-97 που εχω απο τη μανα του δεν εχει τιποτα παρα μονο φαναρι μπροστα και πορεια πισω, τιποτα αλλο. Το 97 λοιπον πηρε αδεια κυκλοφοριας και κρατικη πινακιδα χωρις να εχει τιποτα παραπανω.. πως το μηχανακι αυτο με τις σημερινες προδιαγραφες το κρινεις παρανομο ρε κρατος? τοτε δεν ηταν και ειναι σημερα? τωρα για να περασω κτεο ειμαι αναγκασμενος να φτιαξω ηλεκτρικο κυκλωμα και να του βαλω φλας και διακοπτες και ολα τα σχετικα.. το ξαναλεω, απο τη μανα του δεν εχει τιποτα, μονο διακοπτη φωτων, κορνα και killswitch.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποτε, είχαμε στην οικογένεια ένα αυτοκίνητο που από τη μαμά του δεν είχε ζώνες ασφαλείας.

Μετά από μια αλλαγή του ΚΟΚ, αναγκαστήκαμε και βάλαμε.

So Simple.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το klx300 πάντως το έδιναν με άδεια κυκλοφορίας κανονικά όταν το φερναν .

Από εξοπλισμό δρόμου όμως κι αυτό ήταν όπως τα xr..!

Τώρα αν εσύ θέλεις να το κάνεις ακόμα πιο οκ γίνεται , god bless eBay.com και τα διάφορα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά του !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ΧR400R του 96-97 που εχω απο τη μανα του δεν εχει τιποτα παρα μονο φαναρι μπροστα και πορεια πισω, τιποτα αλλο. Το 97 λοιπον πηρε αδεια κυκλοφοριας και κρατικη πινακιδα χωρις να εχει τιποτα παραπανω.. πως το μηχανακι αυτο με τις σημερινες προδιαγραφες το κρινεις παρανομο ρε κρατος? τοτε δεν ηταν και ειναι σημερα? τωρα για να περασω κτεο ειμαι αναγκασμενος να φτιαξω ηλεκτρικο κυκλωμα και να του βαλω φλας και διακοπτες και ολα τα σχετικα.. το ξαναλεω, απο τη μανα του δεν εχει τιποτα, μονο διακοπτη φωτων, κορνα και killswitch.

eisai σιγουρος για αυτα που λες??? γιατι νομιζω οτι ενα μηχανακι κρινεται βαση της εγκρισης τυπου που ειχε παΡΕΙ ΤΟΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΑΔεια κυκλοφοριας ... και δεν κρινεται με τα σημερινα δεδομενα . .. με τα σημερινα δεδομενα αν σε ενα τοσο παλιο μηχανακι δεν ειχες ποτε αδεια κυκλοφοριας η αν ειχες δωσει πινακιδα για καταστροφη ΑΠΛΑ δεν μπορεις να βγαλεις-ξαναβγαλεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

XR400 εχει νεοτερα απο το δικο μου με φλας κανονικα αλλα δεν γνωριζω για ποιο κρατος προοριζονταν, το δικο μου ειναι γνησιο ιαπωνικο το οποιο μαλλον ηρθε παραεισαγωγη, επειδη οταν το πηρα πριν 2 χρονια περιπου το εκανα μια καλη ψαχτικη στο ηλεκτρικο του κυκλωμα δεν ειδα πουθενα να εχει γραμμες φλας η καποιο σημαδι το οποιο να δειχνει οτι ειχε και αφαιρεθηκαν.

Τροποποιήθηκε από τον Tasos Meli

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

άμα περάσεις το κτεο σουλατσάρεις όπου γουστάρεις απο κει και πέρα είναι στην κρίση σου τι χρειάζεσαι για την ασφαλεια σου και στην κρίση του μπάτσου αν θα σε γράψει για καθρέπτες (σπανιότατη περίπτωση) αν δεν προκαλείς και φοράς κράνος δύσκολα να σε σταματήσουν αλλά και πάλι αν σε σταματήσουν δύσκολα θα σε γράψουν για ψιλοπράματα πρεπει να πέσεις στη περίπτωση

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι παλιότερα ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα , τώρα όμως αν σε ένα xr250/400/600R χωρίς πινακίδα θελήσει κάποιος να βγαλει θέλει πολλά που δεν είχε το μηχανάκι παλιότερα που το φερνανε εδώ .

Ακόμα και τα xr650R τα έφερναν με κάτι τερατοφλας και φανάρια για να βγάλουν άδεια .

Τάσο μη καταθέσεις καμία πινακίδα και χρειαστεί να ξαναβγαλεις άδεια θα έχει τρέξιμο..!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

XR400 εχει νεοτερα απο το δικο μου με φλας κανονικα αλλα δεν γνωριζω για ποιο κρατος προοριζονταν, το δικο μου ειναι γνησιο ιαπωνικο το οποιο μαλλον ηρθε παραεισαγωγη, επειδη οταν το πηρα πριν 2 χρονια περιπου το εκανα μια καλη ψαχτικη στο ηλεκτρικο του κυκλωμα δεν ειδα πουθενα να εχει γραμμες φλας η καποιο σημαδι το οποιο να δειχνει οτι ειχε και αφαιρεθηκαν.

κοιτα να δεις ποια ειναι η πουστια στην ολη υποθεση ...

υπαρχουν καποια μηχανακια τα οποια δεν πηραν ποτε εγκριση τυπου ...για πολλους λογους κυριως κοστους ...ειδικα τα παραεισαγωγης και. οι εξυπνοι οι εμποροι ομως και καποιοι στο μελλον ακομα εξυπνοτεροι - αυτοι που βγαζαν πινακιδες για καθαρα- εβγαζαν πινακιδες βασιζομενοι σε εγκρισης τυπου εφαμιλλων μοντελων που τα εισηγαγε κανονικα η αντιπροσωπία ...

οπως και να εχει ουσιαστικο προβλημα δεν επροκειτο να εχεις εκτος αν σφιξουν εξωφρενικα τα πραγματα ...,

Ναι παλιότερα ήταν πιο χαλαρά τα πράγματα , τώρα όμως αν σε ένα xr250/400/600R χωρίς πινακίδα θελήσει κάποιος να βγαλει θέλει πολλά που δεν είχε το μηχανάκι παλιότερα που το φερνανε εδώ .

Ακόμα και τα xr650R τα έφερναν με κάτι τερατοφλας και φανάρια για να βγάλουν άδεια .

Τάσο μη καταθέσεις καμία πινακίδα και χρειαστεί να ξαναβγαλεις άδεια θα έχει τρέξιμο..!

πλεον παρα μα παρα πολλα μηχανακια ΕΝ Μπορουν να βγαλουν αδεια κυκλοφοριας λογω euro ... αν μιλαμε για πολιτικα ... αν μιλαμε για εντουρο η εγκριση τυπου τους διαρκει περιπου πεντε χρονια ...μετα αντιος πλεον πολυ δυσκολα ...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σε καμια περιπτωση δεν θα παραδωσω πινακιδα, να εξηγησω ομως οτι το μηχανακι μου δεν το εχω για καθημερινη αστικη χρηση, σπανια το κατεβαζω στην Καβαλα απο το χωριο μου και μονο αν ειναι για καταδρομικη δουλειτσα στο κεντρο. Το εχω μονο για βολτες στο χωμα και χωραφing!

Τωρα για το κτεο εφτιαξα ενα ετοιμο κιτ το οποιο αποτελειται απο το παλιο πισω σπαστο ψωριασμενο φτερο του XR με τα φλας στιριγμενα πανω του το οποιο ειναι με κομπλε πλεξουδα και εξτρα διακοπτη φλας και βαλβιδα φρενου, θα ανεβασω φωτο μεσα στο ΣΚ για να γελασουμε!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δίτροχη μοτοσυκλέτα μη εφοδιασμένη με 1 ή 2 φώτα πορείας, 1 ή 2 φώτα θέσης μπροστά, 1 ή 2 φώτα θέσης πίσω, 1 ή 2 φώτα διασταύρωσης, 1 ή 2 φώτα ομίχλης μπροστά, 1 ή 2 φώτα ομίχλης πίσω, 2 δείκτες κατεύθυνσης σε κάθε πλευρά, ένα φως έκτακτης ανάγκης, 1 ή 2 φώτα τροχοπέδησης, φως για το φωτισμό της πινακίδας κυκλοφορίας, ένα μη τριγωνικό ανακλαστήρα πίσω, 1 ή 2 μη τριγωνικούς ανακλαστήρες σε κάθε πλευρά: ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 150 ΕΥΡΩ.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει λιγότερα φωτάκια....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα