Jump to content
Murdok

Δυσκολια στην εκκινηση

Recommended Posts

Λοιπον να κανω μια ερωτηση. Εχω ενα TDM 900abs του 06' και σχεδον καθε φορα που θα πατησω την μιζα για να παρει μπρος, μου διακοπτει στιγμιαια την εκκινηση και μου κανει παλι τσεκ στα οργανα και μετα απο 1 δευτερολεπτο ξαναδινει η μιζα και περνει με δυσκολια. Σαν να ζοριζεται λιγο. Εγω την μιζα δεν την αφηνω καθολου καθολη αυτη την διαρκεια. Τι μπορει να ειναι; undecided.gif

Ευχαριστω εκ των προτερων...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Λοιπον να κανω μια ερωτηση. Εχω ενα TDM 900abs του 06' και σχεδον καθε φορα που θα πατησω την μιζα για να παρει μπρος, μου διακοπτει στιγμιαια την εκκινηση και μου κανει παλι τσεκ στα οργανα και μετα απο 1 δευτερολεπτο ξαναδινει η μιζα και περνει με δυσκολια. Σαν να ζοριζεται λιγο. Εγω την μιζα δεν την αφηνω καθολου καθολη αυτη την διαρκεια. Τι μπορει να ειναι; undecided.gif

Ευχαριστω εκ των προτερων...

να την αφηνεις στην ησυχια της..την μιζα...

ενα πατημα αρκει :secret:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο μπαταρία πώς πάμε?

να την αφηνεις στην ησυχια της..την μιζα...

ενα πατημα αρκει :secret:

Ορθόν!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πόσα χρονάκια έχεις την μπαταριούλα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κανει ανανεωση τα οργανα? ειναι ψεκαστο? αν ξαναψεκαζει ειναι μπαταρια..ή δε φορτιζει σωστα ή θελεις αλλαγη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασχετο,αλλα δεν ειχες dosrso? Απο ιταλικο ηρθες και σε προβληματιζουν τα ηλεκτρικα;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ασχετο,αλλα δεν ειχες dosrso? Απο ιταλικο ηρθες και σε προβληματιζουν τα ηλεκτρικα;

This... last year... :grin:

κανει ανανεωση τα οργανα? ειναι ψεκαστο? αν ξαναψεκαζει ειναι μπαταρια..ή δε φορτιζει σωστα ή θελεις αλλαγη

Ναι ξαναψεκαζει. Μαλλον μπαταρια ειναι, αλλα εκει που ειναι αντε να την βγαλεις. Και ποσο θα παει το μαλλι; :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σχεδον καθε φορα που θα πατησω την μιζα για να παρει μπρος, μου διακοπτει στιγμιαια την εκκινηση και μου κανει παλι τσεκ στα οργανα και μετα απο 1 δευτερολεπτο ξαναδινει η μιζα και περνει με δυσκολια.

Τί μου δείχνει εμένα η κατάσταση, όπως την περιγράφεις:

Είτε η μπαταρία είναι στα τελευταία της (αν την έχεις πολλά χρόνια) είτε δεν είναι επαρκώς φορτισμένη.

Και δεν είναι επαρκώς φορτισμένη για τους παρακάτω (ενδεχόμενους) λόγους:

- την αφήνεις μεγάλα διαστήματα ακινητοποιημένη και αδούλευτη.

- τη δουλεύεις σε πολύ μικρές αστικές αποστάσεις και τρώς τη μπαταρία με τις επαναλαμβανόμενες μιζιές (του τύπου σταματάω κάθε τόσο για κάτι, σβήνω και ξαναμιζάρω για να φύγω), χωρίς να προλαβαίνει η γεννήτρια να φορτίσει επαρκώς την μπαταρία.

- εχει πρόβλημα ο ανορθωτής

- έτυχες σε προβληματική μπαταρία (τυχαίνει κι αυτό σπάνια, δηλ. να "ψοφήσει" η μπαταρία λίγους μήνες μετά την τοποθέτησή της). Σε αυτή την περίπτωση όμως σε καλύπτει η εγγύηση της μπαταρίας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω ενα TDM 900abs του 06' και σχεδον καθε φορα

@Κωστα εαν καταλαβα καλα απο τα γραφομενα του φιλου μαλλον αντιπετωπιζει το προβλημα εξ' αρχης...

ισως να μην καταλαβα καλα,ας παρεμβει να βοηθησει...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου είναι η μπαταρία, μην ψάχνεσαι άλλο.

Είμαι 99% σίγουρος αλλά για το 100% πές μας το εξής :

Σου ξανακάνει τσέκ και αφού την πάρεις και κάνεις κάποια χλμ και φορτίσει η μπαταρία ή όχι?

Άν δεν σου το ξανακάνει αφού φορτίσει για λίγο η μπαταρία, τότε 100% θέλεις αλλαγή μπαταρίας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φίλε μου είναι η μπαταρία, μην ψάχνεσαι άλλο.

Είμαι 99% σίγουρος αλλά για το 100% πές μας το εξής :

Σου ξανακάνει τσέκ και αφού την πάρεις και κάνεις κάποια χλμ και φορτίσει η μπαταρία ή όχι?

Άν δεν σου το ξανακάνει αφού φορτίσει για λίγο η μπαταρία, τότε 100% θέλεις αλλαγή μπαταρίας.

Ναι αμα κανω καποια χλμ δεν μου το κανει. μονο αμα το αφησω για καποια ωρα παλι τα ιδια...

ποσο ταση πρεπει να εχει αφου την εχω βγαλει; εμενα μου δειχνει 12V γι'αυτο παραξενευομαι

Τροποποιήθηκε από τον Murdok

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι αμα κανω καποια χλμ δεν μου το κανει. μονο αμα το αφησω για καποια ωρα παλι τα ιδια...

ποσο ταση πρεπει να εχει αφου την εχω βγαλει; εμενα μου δειχνει 12V γι'αυτο παραξενευομαι

Δεν είναι εντελώς ψόφια αλλά θέλει σίγουρα μια καλή φόρτιση.

Άν είναι όμως πολλών χρονών μην μπείς στον κόπο, θέλει καινούργια.

Γύρω στα 12,6 δείχνει μια καλή περίπου.

Τα ίδια κάνει και το Γιαμαχάκι το CYGNUS X /2008 ψεκαστό της κόρης μου αν είναι παρατημένο και το βάλει μπροστά, παίρνει ζωηρότατα μπροστά αλλά κάνει και ένα δεύτερο τσέκ μετά, κατά τα άλλα όμως καλά.

Ξέρω ότι από τον Μάρτιο του 2008, έχουν περάσει ήδη 4 χρόνια και 7 μήνες, ε καλά είναι και η YUASA της μάνας του καταπληκτική !

Δεν θα παραπονεθώ κιόλας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν είναι εντελώς ψόφια αλλά θέλει σίγουρα μια καλή φόρτιση.

Άν είναι όμως πολλών χρονών μην μπείς στον κόπο, θέλει καινούργια.

Γύρω στα 12,6 δείχνει μια καλή περίπου.

Τα ίδια κάνει και το Γιαμαχάκι το CYGNUS X /2008 ψεκαστό της κόρης μου αν είναι παρατημένο και το βάλει μπροστά, παίρνει ζωηρότατα μπροστά αλλά κάνει και ένα δεύτερο τσέκ μετά, κατά τα άλλα όμως καλά.

Ξέρω ότι από τον Μάρτιο του 2008, έχουν περάσει ήδη 4 χρόνια και 7 μήνες, ε καλά είναι και η YUASA της μάνας του καταπληκτική !

Δεν θα παραπονεθώ κιόλας.

23/06/09 λεει πανω η μπαταρια μαρκας nitro

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπαταρία.

Ξεκίνα το τσεκ με μέτρηση της τάσης που έχει η μπαταρία το πρωί (ΠΡΙΝ βάλεις μπροστά)

Αν δεις κάτω από 12,5 βόλτ είναι απλά αφόρτιστη. Αν δεις κάτω από 12 βολτ, την πετάς και παίρνεις καινούρια.

Χωρίς να αφαιρέσεις το πολύμετρο από πάνω... βάζεις μπροστά. Αν κάνει βουτιά η τάση (κάτω από 11,5Volt)... την πετάς και παίρνεις καινούρια.

Tσέκαρε πόσα βολτ δείχνει το πολύμετρο όταν η μοτό είναι μπροστά. Να δεις δηλαδή αν την φορτίζει σωστά ο φορτιστής. Πρέπει να έχεις από 13,8Volt έως 14.5 βολτ περίπου.

Η μπαταρία είναι.... μαμά? (αν ναι... πέτα την και μην κοιτάς τίποτα από τα παραπάνω)

Αν όχι.... ρίχτην πάνω σε ένα φορτιστή της προκοπής (σαν αυτούς που πουλάει πχ το Lidl και αν φορτίσει κανονικά, δες αν στο ξανακάνει τις επόμενες μέρες. Αν στο κάνει, την πετάς και παίρνεις άλλη. Αν όχι... τότε κάτι τρέχει με το φορτιστή σου/ανορθωτή σου ή κάνεις πολύ μικρές αποστάσεις και δεν προλαβαίνει να ξαναμαζέψει το ρεύμα που χάνει από τις μιζιές)

ΕΔΙΤ

Αφού είναι του '09 η μπαταρία, μπορεί όντως να είναι για φούντο. Νίτρο? WTF.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ότι λέει ο ψηλός από πάνω Μάνο, Νίτρο?

Βάλε μια YUASA φίλε μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καπου εδω κοντα που να πουλανε; μενω Ηλιουπολη...

Για Ηλιούπολη δεν ξέρω αλλά μη φοβάσαι να σε αφήσει δεν σε αφήνει, ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.kiriazisbatteries.gr/view_cat.php?cat_id=521

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα