jimani 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 γεια σας παιδια θα ηθελα τη γνωμη σας για μια συνθεση για gaming pc στα 700e. εχω φτιαξει δυο συνθεσεις μεχρι τωρα και θα ηθελα τη γνωμη σας. plasio κουτι http://www.plaisio.gr/B2O/B2O-Deskto...-MICRO-001.htm τροφοδοτικο http://www.plaisio.gr/Computers/Hard...DR-8600BTX.htm επεξεργαστης http://www.plaisio.gr/Computers/Hard...637I53570K.htm μητρικη http://www.plaisio.gr/Computers/Hard...-Z77MA-G45.htm ram http://www.plaisio.gr/Computers/Hard...-Kit%C2%A0.htm σκληρος http://www.plaisio.gr/Computers/Hard...Sata-6Gb-s.htm γραφικων http://www.plaisio.gr/Computers/Hard...50-1GD5-OC.htm dvd http://www.plaisio.gr/Computers/Hard...k-SH-224BB.htm e-shop κουτι http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.911167 τροφοδοτικο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663435 επεξεργαστης http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558362 μητρικη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522958 ram http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.549214 σκληρος http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301912 γραφικων http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.516468 dvd http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.333227 καταρχην αν ειναι συμβατα τα πραγματα μεταξυ τους? αργοτερα αν θελω να ανεβασω τη ραμ σε 16αρα μπορω να τοποθετησω αλλες 2 4ρες η να προτιμησω απο τωρα το 16αρι σετ? τα πραγματα πρεπει να ειναι απο το ιδιο μαγαζι γιατι θα γινει αγορα μεσω δοσεων. απο καρτα γραφικων να προτιμησω gtx650 η 7770 , απο επεξεργαστη μηπως να βαλω τον ι5 3570 και να βαλω και κανα ssd? ευχαριστω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
korakas 188 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 θα εβαζα και στα δυο καλυτερο τροφοδοτικο, αν δεν ειναι να κανεις overclocking μην παρεις K cpu, εγω παντος θα εκοβα λιγο απο τον cpu και θα εβαζα και αλλα στην καρτα γραφικων, και ενα πιο επωνυμο τροφοδοτικο. Δες κανα CORSAIR, ENERMAX, COOLERMASTER, OCZ τα ανωνυμα τροφοδοτικα, η αυτα που δεν ειναι καλη μαρκα, αρκετες φορες ειναι επικινδυνα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimani 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 απο τροφοδοτικο ειδα αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700873 .για επεξεργαστη (κοιταξα και τον 3470) και καρτα γραφικων τι προτεινεις? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 το eshop έχει βαρέσει ήδη κανόνι. αν δε θες να κλαις τα λεφτά σου με άπειρο τρέξιμο για να διεκδικήσεις εγγυήσεις και λοιπά μην ασχολείσαι καν. επίσης σε σχέση με το πλαίσιο που ναι μεν έχει καλό after sales αλλά οι τιμές πώλησης είναι στα ύψη θα σε συμβούλευα να αγοράσεις από άλλα καταστήματα. θα επανέλθω το βράδυ αργά με πλήρη πρόταση και λινκς από καταστήματα. δουλεύω 10χρόνια στο χώρο και στα λέω για να σε προφυλάξω. άκου με και δεν θα χάσεις :) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimani 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 ωραιος αδερφε γιατι ειναι δυσκολοι οι καιροι. απλως πρεπει να ειναι απο το ιδιο μαγαζι για να γινει αγορα με δοσεις. ευχαριστω θα περιμενω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Λοιπόν φίλε μου,ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους. Καταρχήν τι χρήση θα κάνεις με τον υπολογιστή..gaming ή δουλειά ή λίγο από όλα? Δεύτερον μόνο με δόσεις κοιτάζεις?..γιατί στο εξωτερικό υπάρχουν καλές ευκαιρίες!! Όσο για πλαίσιο/e-shop/μουλτιράμα...εγώ μία φορά έκανα την βλακεία και πήρα από αυτούς και τράβαγα τα β@!!$ μου!!..με καμμιά δύναμη δεν ξαναγοράζω από αυτούς υπολογιστή. Πάμε και στα σετάκια.Εντάξει,είναι και τα δύο πάνω-κάτω τα ίδια. Πρώτα από όλα πας σε καλύτερο τροφοδοτικό.Corsair-Coolermaster είναι τα καλύτερα.Πας σε καλύτερο τροφοδοτικό γιατί αυτό είναι που θα σου κάνει την ψύξη,όσο πιο χάλια τροφοδοτικό τόση χειρότερη και η ψύξη. Για τον επεξεργαστή,αν δεν σκοπεύεις να κάνεις overclock..τότε μην πάρεις K..αν σκοπεύεις να κάνεις,τότε σίγουρα θα χρειαστείς ένα καλό τροφοδοτικό + μια πολύ καλή ψήκτρα...και φυσικά καλύτερες RAM. Η Ram είναι αρκετά καλή,αν και μπορούσες να πας σε 1333mhz....έτσι και αλλιώς με τέτοιο σετ,δεν πρόκειται να καταλάβεις την διαφορά.Τώρα για να πας στα 16gb,πρέπει να αγοράσεις 2 x 8gb.Η μητρική σου υποστηρίζει dual channel,που σημαίνει ότι θα τοποθετήσεις τις μνήμες ή στις μπλε ή στις μαύρες υποδοχές.Τώρα αν τοποθετήσεις σε όλες τις υποδοχές μνήμες θα είναι πεταμένα χρήματα..αφού διαβάζει μόνο 2.Ο λόγος που υπάρχουν και η 4,είναι πως αν χαλάσει μια..να έχεις την άλλη για back up (σαν σετ)...υπάρχουν και οι αντίστοιχες quad channel,αν δεις σε μια μητρική με περισσότερα χρήματα. Όσο για την μητρική,εγώ δεν εμπιστεύομαι την MSI.Πήγαινε σε δοκιμασμένες λύσεις όπως είναι asus-gigabyte.Η συγκεκριμένη μητρική έχει και τα εξής 2 στραβά: 1) Δέχεται μόνο crossfire..οπότε εξαρχής κοιτάζεις για AMD,γιατί μπορεί σε έναν χρόνο να θέλεις και δεύτερη.Και το άλλο είναι πως αν μπει δεύτερη κάρτα,η ταχύτητα πάει στα x4..ενώ σε άλλες στην ίδια τιμή πάει σε x16 ή x8.Έχεις και εκεί ένα θέμα...και 2) Εφόσον δεν έβαλες σε λίνκ κάρτα ήχου,φαντάζομαι ότι θα αρκεστείς σε αυτήν που έχει η μητρική.Μέγα λάθος!!Το τσιπ ήχου είναι τραγικό.Μπορεί να σου λέει ότι βγάζει 7.1...αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ.Και ο λόγος είναι πως τα ALC892 χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες-πυράκια.Υπάρχουν τα κόκκινα-πράσινα-μαύρα.Τα κόκκινα υποστηρίζουν DDL(dolby digital live),που ακούς 7.1 σε παιχνίδια-ταινίες.Τα πράσινα ακούς 7.1 μόνο σε ταινίες και τα μαύρα "τίποτα".Τι εννοώ με το τίποτα.Είναι τα χειρότερα που μπορεί να υπάρξουν,με την έννοια των watt.Βγάζουν πολύ λίγα και πραγματικά νομίζεις ότι τα ηχεία σου δεν δουλεύουν + το τσιπσετ είναι τραγικό.Οπότε,καλύτερα πάρε μια κάρτα ήχου που να βγάζει DDL. Σκληρός: ο 2ΤΒ είναι τεράστιος και επειδή οι σκληροί καίγονται εύκολα..εγώ θα σου έλεγαν να τον "σπάσεις".Καλύτερα πάρε έναν 240gb ssd και 2 x 500gb sata III.Έτσι σε περίπτωση που καεί,να έχεις και εναλλακτικές.Βάλε το λειτουργικό στον ssd και θα δεις άλλο pc.Εμένα μου κάνει 10 δεύτερα να ανοίξει.. Dvd drive,ότι πιο φθηνό βρεις...εξάλλου δεν το χρησιμοποιείς!!..ότι θες το κατεβάζεις. Κουτί είναι θέμα γούστου. Και αφήνω έξω την κάρτα γραφικών,γιατί δεν μου έχεις απαντήσει την χρήση που θα κάνεις με τον υπολογιστή. Ελπίζω να σε κάλυψα,ότι άλλο θες ρώτα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
korakas 188 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 (τροποποιήθηκε) Πρώτα από όλα πας σε καλύτερο τροφοδοτικό.Corsair-Coolermaster είναι τα καλύτερα.Πας σε καλύτερο τροφοδοτικό γιατί αυτό είναι που θα σου κάνει την ψύξη,όσο πιο χάλια τροφοδοτικό τόση χειρότερη και η ψύξη. Η Ram είναι αρκετά καλή,αν και μπορούσες να πας σε 1333mhz....έτσι και αλλιώς με τέτοιο σετ,δεν πρόκειται να καταλάβεις την διαφορά.Τώρα για να πας στα 16gb,πρέπει να αγοράσεις 2 x 8gb.Η μητρική σου υποστηρίζει dual channel,που σημαίνει ότι θα τοποθετήσεις τις μνήμες ή στις μπλε ή στις μαύρες υποδοχές.Τώρα αν τοποθετήσεις σε όλες τις υποδοχές μνήμες θα είναι πεταμένα χρήματα..αφού διαβάζει μόνο 2.Ο λόγος που υπάρχουν και η 4,είναι πως αν χαλάσει μια..να έχεις την άλλη για back up (σαν σετ)...υπάρχουν και οι αντίστοιχες quad channel,αν δεις σε μια μητρική με περισσότερα χρήματα. Με ολο τον σεβασμο θα διαφωνησω σε καποια που λες. Τα αλλα 2 dimm slots (ram γαρ) δεν ειναι για backup. Καμια σχεση το dual και το quad με αυτο που λες. Απλα αμα τα βαλει σε ολα τα slots θα βλεπει 2 dual channel. Εχω φαει χρονια με υπολογιστες και ξερω. Το τροφοδοτικο καλα λες corsair και αυτα, αλλα ουδεμια σχεση εχει με ψυξη ή τουλαχιστον πολυ μικρη, διαφορα ψυξεις κανουνε το κουτι και οι ανεμιστηρες και εκαστοτε ψυξτρες προφανως. Εσυ λες το efficiency μαλλον, και ναι αυτο εχει σχεση με την παραγωμενη θερμοκρασια, αλλα αυτη ετσι και αλιως δεν περνα στο κουτι αλλα βγαινει απευθειας εξω στο περιβαλλον. Η χρηση ειναι μαλλον παιχνιδια απο οτι καταλαβα, οποτε πας σε καποιον pentium G ειναι φτηνοι και σου αφηνουν να βαλεις γαματη καρτα γραφικων, αλλα μονο αμα το θες σε games, στα αλλα θα υστερει... Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 2 , 2012 από τον korakas Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimani 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 παντως και γω που μιλησα με τεχνικο για τη μητρικη μου ειπε οτι διαβαζει και τα 4 slots. μαλλον θα βαλω σκληρο 1tb και για ssd θα βαλω αργοτερα αλλα εννοειται οτι θα πεταει με αυτον απλως τωρα ειναι ακριβοι ακομα για το μεγεθος τους. το pc ειναι απλοκλειστικα για gaming αλλα μεχρι 700e( αντε 750e) και να το κρατησω μερικα χρονακια. απο θεμα ηχου δεν εχω τρελες απαιτησεις και γιαυτο δεν βαζω τωρα ισως αργοτερα. το τροφοδοτικο μαλλον καποιο αλλο θα τοποθετηθει (ισως αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700873 ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 (τροποποιήθηκε) Με ολο τον σεβασμο θα διαφωνησω σε καποια που λες. Τα αλλα 2 dimm slots (ram γαρ) δεν ειναι για backup. Καμια σχεση το dual και το quad με αυτο που λες. Απλα αμα τα βαλει σε ολα τα slots θα βλεπει 2 dual channel. Εχω φαει χρονια με υπολογιστες και ξερω. Το τροφοδοτικο καλα λες corsair και αυτα, αλλα ουδεμια σχεση εχει με ψυξη ή τουλαχιστον πολυ μικρη, διαφορα ψυξεις κανουνε το κουτι και οι ανεμιστηρες και εκαστοτε ψυξτρες προφανως. Εσυ λες το efficiency μαλλον, και ναι αυτο εχει σχεση με την παραγωμενη θερμοκρασια, αλλα αυτη ετσι και αλιως δεν περνα στο κουτι αλλα βγαινει απευθειας εξω στο περιβαλλον. Η χρηση ειναι μαλλον παιχνιδια απο οτι καταλαβα, οποτε πας σε καποιον pentium G ειναι φτηνοι και σου αφηνουν να βαλεις γαματη καρτα γραφικων, αλλα μονο αμα το θες σε games, στα αλλα θα υστερει... Αυτό δεν είπα και εγώ για τις ram?..αν γεμίσει όλες τις θύρες πάλι σε dual channel θα δουλεύει.Quad channel είπα για τις ακριβότερες που θα θέλει πχ 4 x 2gb για να φτάσει στα 8gb.Μπορεί φυσικά να γεμίσει όλες τις θύρες,αλλά δεν θα έχει κανένα νόημα,γιατί ποτέ δεν πρόκειται να καταλάβει την διαφορά.Άσε που αν βάλει καμμιά μικρότερη (σε ταχύτητα) στο άλλο κανάλι,θα τρέχει με την χαμηλότερη ταχύτητα ή μπορεί να κάνει και κάποιο λάθος στα v...οπότε κλάφτα.Εγώ πάντως για back up τα έχω...για εμένα δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν.Έτσι και αλλιώς η ram είναι φθηνές. Μα τι στο καλό??..δεν το διατυπώνω σωστά? Πάμε και στην ψύξη (καλά,για ψήκτρες δεν το συζητάμε).Το τροφοδοτικό φυσικά και έχει σχέση με την ψύξη,όσο και με την κατανάλωση (efficiency).Εμένα το τροφοδοτικό δεν βγάζει έξω την θερμοκρασία και πάντα ο ανεμιστήρας κοιτάζει προς τα πάνω (είναι στο πάτωμα το τροφοδοτικό).Αν έχεις ένα τροφοδοτικό που βγάζει 100 βαθμούς,τι να το κάνεις?..πάντα στο σύστημά σου θα έχεις μεγάλες θερμοκρασίες.Οι ανεμιστήρες μέσα είναι για να ρυθμίζουν την ροή του αέρα (flow).Και γενικά το θέμα ψύξη αποτελείται από πολλούς παράγοντες.Πχ υλικό κατασκευής του κουτιού,αν είναι διάτρητο..μέχρι και πως έχεις τοποθετήσει τα καλώδια,αν είναι χύμα στο κύμα ή μαζεμένα και τακτοποιημένα. Αν είναι μόνο για παιχνίδια,μπορεί να βάλει και έναν i3 ή ένα φθηνό i5...και να ρίξει περισσότερο χρήμα στην κάρτα γραφικών.Έτσι και αλλιώς στα παιχνίδια μετράει η κάρτα και η ram. Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 2 , 2012 από τον nestro Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
korakas 188 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Ακριβως, οποτε my apologies καταλαβα λαθος για την ραμ. Το τροφοδοτικο βγαζει παντα τον αερα εξω ομως, τα περισσοτερα τουλαχιστον, για επεξεργαστη σωστο σε βρισκω... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 παντως και γω που μιλησα με τεχνικο για τη μητρικη μου ειπε οτι διαβαζει και τα 4 slots. μαλλον θα βαλω σκληρο 1tb και για ssd θα βαλω αργοτερα αλλα εννοειται οτι θα πεταει με αυτον απλως τωρα ειναι ακριβοι ακομα για το μεγεθος τους. το pc ειναι απλοκλειστικα για gaming αλλα μεχρι 700e( αντε 750e) και να το κρατησω μερικα χρονακια. απο θεμα ηχου δεν εχω τρελες απαιτησεις και γιαυτο δεν βαζω τωρα ισως αργοτερα. το τροφοδοτικο μαλλον καποιο αλλο θα τοποθετηθει (ισως αυτο http://www.e-shop.gr...l?id=PER.700873 ) Οπότε,δεν θέλεις καλό επεξεργαστή.Θέλεις καλή κάρτα γραφικών και RAM. Και με ένα 1gb και τέτοιο χρονισμό στο ρολόι φίλε μου..η κάρτα σου θα μετράει μήνες!!..φαντάσου,τα περισσότερα παιχνίδια τώρα βγαίνουν με min required 1 gb!!..αν θες να σου κρατήσει παραπάνω,πας σε 2gb και με καλό χρονισμό στο ρολόι..όπως και καλό δίαυλο.Γιατί και να πάρεις μια κάρτα 2gb,αν έχεις δίαυλο 124bit...δεν κάνεις τίποτα.Πόσο μάλλον να θες να παίξεις σε full ρυθμίσεις. Τον ssd μπορείς να τον πάρεις από εξωτερικό,βρίσκεις άνετα!!..και είναι εύκολο στο να τον βάλεις μόνος σου. Απλά για τον ήχο,σκέψου αυτά που σου είπα για 5.1 και ddl.Για να ακούσεις 5.1 σε παιχνίδι πρέπει η κάρτα να έχει ddl Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Ακριβως, οποτε my apologies καταλαβα λαθος για την ραμ. Το τροφοδοτικο βγαζει παντα τον αερα εξω ομως, τα περισσοτερα τουλαχιστον, για επεξεργαστη σωστο σε βρισκω... Εντάξει,δεν έγινε τίποτα..κουβέντα κάνουμε.Άλλα δεν γράφονται σωστά,άλλα δεν διαβάζονται σωστά..συμβαίνει αυτό,μην σκας Σε εμένα,το τροφοδοτικό δεν βγάζει τον αέρα έξω..γιατί στο κάτω μέρος του κουτιού (που μπαίνει το τροφοδοτικό),δεν έχει τρύπες για να βγάλει την θερμοκρασία.Οπότε μένει μέσα!!..εντάξει δεν με χαλάει καθόλου!!..40 βαθμούς έχει όλο το σύστημα...έχει και έναν ωραίο led ανεμιστήρα...who cares 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimani 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 οποτε αλλαζουμε και γραφικων ποια προτεινεται? απο ραμ θα χρειαστει 16αρα η μενω στην 8αρα και βλεπουμε? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Εγώ έχω 16αρα..αλλά έχω και πιο δυνατό σύστημα από το δικό σου.Τα 8 είναι καλά και αρκετά.Πιστεύω ξέρεις πως αν περάσεις τα 4gb,πας σε windows x64..βασικό!! Τώρα για κάρτα,μέχρι πόσα δίνεις? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimani 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 ολο το συστημα γυρω στα 750 λοιπον 100 μητρικη - 220 επεξεργαστης - 75 τροφοδοτικο - 30 κουτι( θα εχω προβλημα με το συγκεκριμενο?) - 40 ραμ - σκληρος 100 αρα το πολυ 220 η γραφικων. επεξεργαστης αν αλλαξω σε κατι ποιο φθηνο για καλυτερη γραφικων ποιον λες? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Στα παιχνίδια δεν παίζει ρόλο ο επεξεργαστής!!..μπορείς να πάρεις έναν ακόμα πιο φθηνό i5 ή να πας και σε i3 ή ακόμα και quad (2.66+ ghz) και τα χρήματα να τα ρίξεις στην κάρτα γραφικών. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου!!..δες το τελευταίο παιχνίδι που αγόρασες ή κατέβασες,τι ζητάει για να το παίξεις!!..είμαι σίγουρος ότι θα λέει επεξεργαστή 2 duo ή dual core 1.6ghz!!..δες και τι θέλει από κάρτα γραφικών (κατά κύριο λόγο) και μετά από ram και θα μας καταλάβεις απόλυτα...όταν σου λέμε ότι δεν μετράει μια ο επεξεργαστής,όσο τα άλλα δύο!! Για το κουτί δεν ξέρω..μπορείς να διαβάσεις review στο net. Σκληρός-RAM κομπλέ. Μητρική: δεν κοιτάζεις τίποτα σε asus-gigabyte.Εγώ δεν έχω ακούσει καλά λόγια για τις msi. ΥΓ.Έχεις αφήσει έξω το dvd.Είπαμε δεν το χρειάζεσαι,άλλα όχι και έτσι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimani 9 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 θα μπει dvd ενα απλο στα 20 μητρικη και αυτη asus-gigabyte για την 7850 τι λες η σε κατι καλυτερο? για επεξεργαστη θα το κοιταξω καλυτερα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Έτσι..ένα απλό θέλει,εξάλλου ότι θέλεις το κατεβάζεις από το ίντερνετ! Η 7850 είναι σούπερ κάρτα για τα χρήματά της...2gb με δίαυλο στα 256bit.Αν κοιτάξεις προς nvidia,θα δεις ότι οι τιμές ξεφεύγουν!!Προσοχή,αυτή η κάρτα βγαίνει σε 3 εκδόσεις.Είναι η απλή..η hack edition(νομίζω η msi την βγάζει)..και η v8 3gb overclock edition.Εγώ έχω την 7970!.. Η σειρά 7,έρχεται με λογισμικό που μπορείς να "κλοκάρεις" την κάρτα σου (Catalyst Control Center)..μπορείς να δουλέψεις τα ΠΑΝΤΑ!! ταχύτητα ανεμιστήρα,ρολόι από κάρτα..μέχρι και δίαυλο,οθόνες,ήχο κλπ!!..πολύ καλό πρόγραμμα,που δεν έχει η nvidia.Για εμένα είναι ένα μεγάλο + Θα σε βγάλει άνετα 2 χρόνια..και μετά όταν δεις ότι ζορίζεται,"παίζεις" μαζί της ή βάζεις μια δεύτερη Από εκεί και πέρα,για επεξεργαστή..μιλάμε :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Λοιπόν επειδή διαβάζω αρκετές ανακρίβειες ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Το τροφοδοτικό δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την ψύξη. Με την ψύξη έχει να κάνει καθαρά η ισορροπία των κομματιών που θα διαλεχτούν με το κουτί που θα τα στεγάσει και τις αντίστοιχες ψύκτρες που θα πρέπει να επιλεχθούν. Μερικά πράγματα τα επενδύεις σε βάθος χρόνου καθώς είναι και η ασφάλεια για τα υπόλοιπα που απαρτίζουν το σύστημα. Ένα καλό κουτί για σωστή βάση ψύξης, ένα καλό τροφοδοτικό για σταθερές τάσεις που μακραίνει τη ζωή των υπομερών είναι τα 2 σημαντικότερα. Επίσης πολύ σημαντικό να έχεις πάντα ισορροπία σε αυτά που αγοράζεις αλλιώς το σύστημα θα δουλεύει με τις μισές δυνατότητές του. Τί να το κάνω ένα μηχανάκι 1000άλογα άν δεν έχει τις αντίστοιχες φρενάρες για να σταματήσει. ή τι να κάνω ένα μηχανάκι με φρενάρες αναρτησάρες και λοιπά αν δεν έχει τα άλογα να τα εκμεταλλευτεί στο δρόμο. Έτσι δεν αγοράζεις υπολογιστή βάζοντας τοπ επεξεργαστή και μέτρια κάρτα γραφικών ή το ανάποδο.....ή ένα υπερτούμπανο σε επεξεργαστή κάρτα γραφικών και μνήμη και αφήνεις τον κλασσικό δεινόσαυρο σκληρό δίσκο με τη μαγνητική κεφαλή τεχνολογίας 1970.....αλλά SSD. παρακάτω σου βάζω μια σύνθεση που πιστεύω θα σε καλύψει στα πάντα για πολύ καιρό και χωρίς ανάγκη για αναβαθμίσεις που θα δουλεύει αξιόπιστα, σταθερά, δροσερά και απροβλημάτιστα. Το κουτί είναι ένα επώνυμο μέτριας προς καλής ποιότητας midi tower που έχει επαρκή ροή αέρα και δε θα σε προβληματίσει από χώρους σε περίπτωση αναβάθμισης. Μνήμες Corsair 2x4gb που κατά 99% δε θα γεμίσεις ποτέ σε δυνατότητες για τη χρήση που το θες αλλά εφόσον τα 8γιγα αυτή τη στιγμή είναι σε τόσο καλή τιμή γιατί όχι να πας μια και καλή σε αυτές. Μητρική δε χρειάζεται συστάσεις. Το τελευταίο chipset που κυκλοφορεί σε υλοποίηση asus με μπόλικα έξτρα. Σκληρός δίσκος 1ΤΒ για αποθήκευση και SSD ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΗΠΟΤΕ για λειτουργικό προγράμματα (120gb είναι υπέραρκετά) Συνήθως μια τυπική εγκατάσταση windows 7 με φουλ προγράμματα παιχνίδια κλπ δε ξεπερνά τα 60GB. Κάρτα γραφικών ότι πιο value for money υπάρχει αυτή τη στιγμή για αναλύσεις έως 1920x1080. Σε χαμηλότερες αναλύσεις θα παίζει τα πάντα φουλ λεπτομέρειες και χωρίς κανένα κόλλημα. Επεξεργαστής η τελευταία γενιά i3 είναι υπέραρκετή για όλα και κάνει και μόνος του overclocking αν χρειαστείς έξτρα ταχύτητα. Τροφοδοτικό δε χρειάζεται συστάσεις. Corsair κορυφαία στο χώρο με 5χρόνια εγγύηση και τεράστια αξιοπιστία. Για το ντιβιντι δεν έχω να πω κάτι....ένα απλό dvd Άκουσέ με και δε θα χάσεις. Στήνω μηχανήματα 10χρόνια. Τα σημεία που σου έδωσα προσοχή είναι και τα κρισιμότερα. Κουτί, Τροφοδοτικό, SSD. Απόλυτα ισορροπημένο και έτοιμο για φουλ γκάζια στα πάντα όλα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Συγνώμη,αλλά δεν είναι καθόλου ανακρίβεια αυτό με το τροφοδοτικό..διαφορετικά δεν θα είχαν όλα πάνω τους ανεμιστήρες..και μάλιστα 140mm ανεμιστήρας,που έχει το δικό μου. Αν δεν έπαιζε ρόλο,απλά δεν θα έβαζαν ανεμιστήρα.Φυσικά και παίζει.Εγώ θυμάμαι πως έκανε ο πρώτος μου υπολογιστής και από άποψη ζέστης,αλλά και θορύβου...και πως κάνει το τέρας που έκανα τον Αύγουστο. Όλη την θερμοκρασία την βγάζει ο επεξεργαστής,μετά η κάρτα γραφικών και μετά το τροφοδοτικό.Οπότε,δεν είναι μια αμελητέα ποσότητα. Όπως είπα και στην αρχή,το θέμα ψύξης έχει να κάνει με πολλά πράγματα..με την ψήκτρα/ανεμιστήρα του επεξεργαστή,με τον ανεμιστήρα της κάρτας γραφικών,με το υλικό κατασκευής του κουτιού,με την ροή του αέρα,με τα καλώδια κλπ.Είναι ένα σύνολο. Επιμένω για καλή κάρτα γραφικών,γιατί τα παιχνίδια βγαίνουν με 1gb min.Ποιος ξέρει τι θα δούμε του χρόνου.. Όλα τα υπόλοιπα είναι μια χαρά,για το σήμερα!!..και πιστεύω ότι θα τον βγάλουν 2 χρονάκια,χαλαρά. Και ένα τελευταίο..τα 60gb που λες είναι πολλά.Εδώ εγώ με 4 παιχνίδια και ένα κάρο προγράμματα και είμαι στα 66.9gb.Μπορεί να πάρει έναν 120gb,να τον μπουκώσει με το λειτουργικό και τα προγράμματα που χρησιμοποιεί συχνότερα και αν γεμίσει τσιμπάει και δεύτερο...για ταινίες,μουσική,βίντεο κλπ υπάρχουν οι "δεινόσαυροι". Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 2 , 2012 Αυτά που γράφεις από που τα γνωρίζεις? Από αυτό που βλέπεις στο δικό σου υπολογιστή? Γιατί εγώ τα βλέπω και τα λέω μετά από 10χρόνια εμπειριών λόγω επαγγέλματος και γενικότερα συστηματικής ενασχόλησης και στον ελεύθερό μου χρόνο. Ο ανεμιστήρας στο τροφοδοτικό έχει πρωταρχικό ρόλο στην ψύξη των πηνίων και των πυκνωτών του ίδιου του τροφοδοτικού. Η αποβολή θερμότητας (και όχι θερμοκρασίας όπως γράφεις) από το εσωτερικό του κουτιού μέσω του τροφοδοτικού είναι πολύ δευτερεύον και άνευ σημασίας στο βαθμό που γίνεται. Επίσης συνεχίζεις να γράφεις ανακρίβειες. Το 2012 τα περισσότερα watts και άρα εκλυόμενη θερμότητα την βγάζει η κάρτα γραφικών και όχι ο επεξεργαστής (μιλάμε πάντα για ισορροπημένο σύστημα/μέτριο επεξεραστή μέτρια κάρτα ή καλο επεξεργαστή καλή κάρτα) ένας i3 βγάζει μάξιμουμ 65W μια 7770 βγάζει 80W το να επιμένεις επίσης σε καλή κάρτα γραφικών δε στέκει. οι γενιές πλέον αλλάζουν 2μέσα σε ένα έτος επομένως τσάμπα λεφτά να παίρνεις μια πολύ δυνατή κάρτα αφού κρατώντας τα ρέστα με μια οικονομικότερη μπορείς άνετα να αναβαθμίσεις σε καλύτερη την επόμενη χρονιά και να κερδίσεις και σε πρότυπα υποστήριξης. DirextX11-12 ShaderModel 4-5 και πάει λέγοντας. επίσης να ξέρεις οτι μια πολύ δυνατή κάρτα γραφικών αν δεν έχει τον αντίστοιχο επεξεργαστή να την τρέξει θα μένει πίσω. ψάξε στο ίντερνετ τον όρο BOTTLENECK κόβει δηλαδή επιδόσεις γιατί ο επεξεργαστής είναι πιο αργός στους υπολογισμούς από την κάρτα και επομένως η κάρτα κοιμάται αντί να δουλεύει στο 100%. Γενικώς σε παρακαλώ μην επιμένεις σε κάτι όταν δεν το χεις σπουδάσει/δουλέψει και βλέπεις οτι απαντά κάποιος πολύ πιο έμπειρος. Οδηγείς αυτόν που σε διαβάζει λάθος και τον παίρνεις στο λαιμό σου. Αντίστοιχα και γω σε θέματα που δεν κατέχω θα κάτσω να διαβάσω πρώτα και να αφήσω να μιλήσουν οι γνώστες και θα πω και γω μια παρατήρηση γράφοντας επίσης το ''με κάθε επιφύλαξη''. Σορυ που τα λέω λιγάκι ωμά αλλά δεν είπες απλά την γνώμη σου και με κάποιες ενδείξεις ερωτηματικού, αλλά έδωσες την εντύπωση του γνώστη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2012 Αυτά που γράφεις από που τα γνωρίζεις? Από αυτό που βλέπεις στο δικό σου υπολογιστή? Γιατί εγώ τα βλέπω και τα λέω μετά από 10χρόνια εμπειριών λόγω επαγγέλματος και γενικότερα συστηματικής ενασχόλησης και στον ελεύθερό μου χρόνο. Ο ανεμιστήρας στο τροφοδοτικό έχει πρωταρχικό ρόλο στην ψύξη των πηνίων και των πυκνωτών του ίδιου του τροφοδοτικού. Η αποβολή θερμότητας (και όχι θερμοκρασίας όπως γράφεις) από το εσωτερικό του κουτιού μέσω του τροφοδοτικού είναι πολύ δευτερεύον και άνευ σημασίας στο βαθμό που γίνεται. Επίσης συνεχίζεις να γράφεις ανακρίβειες. Το 2012 τα περισσότερα watts και άρα εκλυόμενη θερμότητα την βγάζει η κάρτα γραφικών και όχι ο επεξεργαστής (μιλάμε πάντα για ισορροπημένο σύστημα/μέτριο επεξεραστή μέτρια κάρτα ή καλο επεξεργαστή καλή κάρτα) ένας i3 βγάζει μάξιμουμ 65W μια 7770 βγάζει 80W το να επιμένεις επίσης σε καλή κάρτα γραφικών δε στέκει. οι γενιές πλέον αλλάζουν 2μέσα σε ένα έτος επομένως τσάμπα λεφτά να παίρνεις μια πολύ δυνατή κάρτα αφού κρατώντας τα ρέστα με μια οικονομικότερη μπορείς άνετα να αναβαθμίσεις σε καλύτερη την επόμενη χρονιά και να κερδίσεις και σε πρότυπα υποστήριξης. DirextX11-12 ShaderModel 4-5 και πάει λέγοντας. επίσης να ξέρεις οτι μια πολύ δυνατή κάρτα γραφικών αν δεν έχει τον αντίστοιχο επεξεργαστή να την τρέξει θα μένει πίσω. ψάξε στο ίντερνετ τον όρο BOTTLENECK κόβει δηλαδή επιδόσεις γιατί ο επεξεργαστής είναι πιο αργός στους υπολογισμούς από την κάρτα και επομένως η κάρτα κοιμάται αντί να δουλεύει στο 100%. Γενικώς σε παρακαλώ μην επιμένεις σε κάτι όταν δεν το χεις σπουδάσει/δουλέψει και βλέπεις οτι απαντά κάποιος πολύ πιο έμπειρος. Οδηγείς αυτόν που σε διαβάζει λάθος και τον παίρνεις στο λαιμό σου. Αντίστοιχα και γω σε θέματα που δεν κατέχω θα κάτσω να διαβάσω πρώτα και να αφήσω να μιλήσουν οι γνώστες και θα πω και γω μια παρατήρηση γράφοντας επίσης το ''με κάθε επιφύλαξη''. Σορυ που τα λέω λιγάκι ωμά αλλά δεν είπες απλά την γνώμη σου και με κάποιες ενδείξεις ερωτηματικού, αλλά έδωσες την εντύπωση του γνώστη. Το βλέπω από το pc που έκανα μόνος μου τον Αύγουστο...και μάλιστα τον συναρμολόγησα και μόνος μου.Μπορεί να μην το έχω σπουδάσει,αλλά δεν με λες και άσχετο (δεν μιλάω προσωπικά).Όταν χαλάσει κάτι,το ψάχνω μόνος μου και γενικά ασχολούμαι,αντί να τρέχω κάθε φορά.Φυσικά,μπροστά σε κάποιον που το έχει σπουδάσει είμαι γατάκι. Έχεις δίκιο σε ένα πράγμα.Ότι εγώ πήρα σαν βάση τον δικό μου υπολογιστή..με την δικιά μου κάρτα-τροφοδοτικό-επεξεργαστή..Υπέθεσα μάλιστα,από ότι λες λάθος (και δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω),ότι αφού ισχύουν αυτά τα νούμερα σε μεγάλο pc..θα ισχύουν και σε μικρότερο.Οκ λάθος μου. Στο τροφοδοτικό εξήγησα τι συμβαίνει,ειλικρινά δεν μπορώ να το γράφω 500 φορές.Μίλησα για το δικό μου και τι βλέπω να κάνει στο κουτί-υπολογιστή μου!! Τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Αλλά πες μου αν κάνω κάπου λάθος.Εγώ μίλησα για i3 ή i5 με την 7850..κάνω κάπου λάθος?..υπάρχει το φαινόμενο bottleneck?..εκτός αν μιλάς για pentium 2 και την 7850,οπότε ναι..εκεί έχεις δίκιο. Επίσης,δεν διάβασα πουθενά να ετοιμάζεται το νέο directx..που σημαίνει ότι 2 χρόνια με μια καλή κάρτα γραφικών,την παλεύει.Εδώ καλά-καλά που έχει βγει το 11 και πάλι δεν το εκμεταλλεύονται..ακόμα το 10 κάνει τα πάντα και μιλάω πάντα για μέτριο pc.Οπότε γιατί να αλλάξει μια κάρτα μέσα σε 2 ή 6 μήνες.Και λογικό είναι,γιατί μηχανές γραφικών δεν βγάζουν κάθε μέρα.Εγώ σου λέω ότι τον βγάζει 1.5 χρόνο και μιλάω από την μεριά του gamer,μιας και αυτή την έχω σπουδάσει.. Εγώ πχ που έχω την 7970,πρέπει να την αλλάξω σε έναν χρόνο?..φυσικά και όχι..και εγώ κάπου εκεί θα την αλλάξω,σε 2 χρόνια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giorgos_S 1.200 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2012 (τροποποιήθηκε) λυπάμαι αλλά αγνοείς βασικές αρχές λειτουργίας των υπολογιστών και δε μπορώ να το συνεχίσω. το να επιμένεις οτι επειδή στο δικό σου υπολογιστή το βασικό airflow γίνεται στο τμήμα εξόδου αέρα του τροφοδοτικού, αυτόματα σημαίνει οτι ο ανεμιστήρας του τροφοδοτικού σου ψύχει το σύνολο του συστήματος είναι παρατήρηση σε επίπεδο μπακάλικου. οι ανεμιστήρες στα τροφοδοτικά ψύχουν τα πηνία και τους πυκνωτές του και γι αυτό έχουν αισθητήρα θερμοκρασίας εσωτερικά αυξομειώνοντας τις στροφές του για να παραμένει δροσερό το ΙΔΙΟ το τροφοδοτικό ανάλογα το φορτίο που καλείται να σηκώσει ανά πάσα στιγμή. τελεία και παύλα. ο i3 κάνει bottleneck σε 7850. και αν θες κάνε ένα απλό τεστ. τρέξε το 3dmark GPU test (όχι το cpu) με μια δυνατή κάρτα πειράζοντας τη συχνότητα του επεξεργαστή μόνο. Δες με ακλοκάριστο επεξεργαστή τα fps που παίρνεις....και με κλοκαρισμένο. Θα δεις οτι αυξάνοντας τον επεξεργαστή αυξάνεις το σκορ της κάρτας....πως γίνεται αυτό? και όχι...δε μετράει cpu score...είπαμε....gpu score. να στο ξαναπώ λοιπόν. οι κάρτες πλέον σε υπολογιστική ισχύ είναι πολύ δυνατότερες από τους επεξεργαστές και όταν τους δίνεις τροφή από τον επεξεργαστή ξεμπουκώνουν και πάνε καλύτερα. αναρωτήσου επίσης μετά από γουγλάρισμα γιατί όλα τα βαριά computing projects SETI, FOLDING@home και λοιπά γίνονται με πυρήνες GPU και όχι CPU (λέγε με CUDA ή OpenCL ή GPGPU) επίσης συνεχίζεις να εκτίθεσαι..... δε γίνεται να σπουδάζεις τη μεριά του gamer μόνο και μόνο λόγω ηλικίας. Δε θα κάτσω να σου κάνω επίδειξη για το ποιος την έχει μεγαλύτερη (την πείρα και εδώ) Απλή αναφορά. Battlefield1942, Battlefield2, CallofDuty4, Battlefield3 σε clan και αναλύσεις από 1280x1024 έως 1920x1080 και στήσιμο gaming rig επί εποχές amd athlon xp με υδρόψυξη κάντη μόνος σου (ψυγείο από φορτηγό ford transit, χειροποίητο block χαλκού, αλφαδολάστιχο και αντλία από ενυδρείο πολύ πριν βγουν τα έτοιμα κιτ) και κλοκάρισμα όχι μέσω bios αλλά με hardmod με μολύβι στα πινάκια του επεξεργαστή. σαφώς και εσύ που έσκασες ένα μηνιάτικο για κάρτα γραφικών και δε θα την αλλάξεις πάνω στο χρόνο....αλλά του χρόνου η κάρτα σου αναλογικά θα χάσει το 60% της αξίας της ενώ ο άλλος με την 7770 θα χάσει ένα 30%. αυτά από μένα γιατί το σκίσαμε το θέμα του παλικαριού. Σε παρακαλώ βάλε και συ μια τελεία γιατί ειλικρινά δεν είναι δυνατόν να γράφεις ανακρίβειες ενώ δε το κατέχεις το θέμα πέρα από μερικά ξενύχτια να στήσεις 1-2-3μηχανήματα το προηγούμενο καλοκαίρι. Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 3 , 2012 από τον Giorgos_S 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2012 Πρώτον,δεν είπα ποτέ ότι η κύρια πηγή ψύξης του υπολογιστή είναι το τροφοδοτικό.Έγραψα 2 φορές πως είναι ένα σύνολο.Το μόνο που έγραψα για το δικό μου είναι πως μου ανεβάζει θερμοκρασία και αυτό εξαιτίας κουτιού,τόσο περίεργο είναι? είναι και 1250w. Δεύτερον,έχω κάνει το τεστ 3DMark Vantage..ότι ήθελα να δω,το είδα.Δεν υπάρχει καν λόγος (και χρόνος) να κάνω παραπάνω τεστ.Καλός ή κακός θα δείξει. Τρίτον,ο i3 και η 7850 δεν κολλάει..το αναλύσαμε τέλος. ΛΑΘΟΣ ΜΟΥ!! Αν και σάιτ λένε πως δεν εμφανίζει αυτό το φαινόμενο,αλλά εγώ δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω. Τέταρτον,δεν με ενδιαφέρει να μάθω κάτι με λεπτομέρεια,ούτε την ορολογία ούτε..ούτε..ούτε.Δεν είναι η δουλειά μου.Τα βασικά τα ξέρω,ούτε θα κάτσω να δω ποιος την έχει μεγαλύτερη...την εμπειρία πάντα.Και δεν είναι το πρώτο pc που στήνω..και σαφώς δεν έκανα μερικά ξενύχτια το προηγούμενο καλοκαίρι,πληροφοριακά και μόνο. Πέμπτον,μια φορά ένα pc ξέρω να στήσω,από εκεί και πέρα είπα την γνώμη μου.Το τόπικ δεν έχει γίνει μπάχαλο!!..ίσα-ίσα που υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα,ώστε να διαβάσει και ο ίδιος. Έκτον,το ότι χάνει μια κάρτα γραφικών την αξία της μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα,το ξέρουμε.Αλλά γιατί να μας/με ενδιαφέρει?..δεν πρόκειται να την πωλήσω,ούτε να την αλλάξω σύντομα...δεν πάει να πέσει και στα 10€,το ίδιο μου κάνει (μην σου πω ακόμα καλύτερα..να κάνω και crossfire,αντί να αγοράσω καινούργια κάρτα).Από την στιγμή που τα περισσότερα παιχνίδια θέτουν ως βασικό το directx 10 και μερικά ακόμα και το 9.0c. Και έβδομο,φίλε μου δεν εκτίθεμαι,ούτε εγώ ούτε εσύ.Διάλογο κάνουμε.Σαφώς υπάρχουν λάθη και από την δικιά μου μεριά και από την δικιά σου (αυτό που λέω με το τροφοδοτικό,δεν λες να το καταλάβεις).Εντάξει,φόρουμ είναι...γνώμες ανταλλάζουμε...και σαφώς δεν θέλω ούτε να το παίξω ξερόλας,ούτε να πάρω και κανέναν στο λαιμό μου!..ποτέ μου δεν το έκανα,σε αυτά τα 3+ χρόνια παρουσίας μου στο φόρουμ και φυσικά δεν θα αρχίσω σήμερα. Αυτά από εμένα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
korakas 188 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 3 , 2012 Ηρεμιστε λιγο, βασικα δεν εχουμε ρωτησει ακομα σε τι αναλυση παιζει το παιδι, δεν ξερουμε ετσι τι προκαλει το bottleneck. Το Toms Hardware ειχε κανει υπολογιστη με gtx560 και pentium g, η εναν νεο celeron, και επαιζε πολυ καλα παιχνιδια. ακομα και σε μεγαλες αναλυσεις, παντα για τα λεφτα που δωσανε (500ευρα), εχανε φυσικα σε video editing και λοιπα multytasking. Για αυτο ρωτησα εγω νωριτερα αν τον θελει μονο για παιχνιδια η και για αλλα. Αν εχει λεφτα προτεινω να στριμωξει εναν ι5 3570 και μια μετρια καρτουλα, πχ 7770 και σε λιγο καιρο (1 χρονο) παει για crossfire. Παντα φυσικα με ενα καλο τροφοδοτικο Corsair ,προτεινω καμια 600-650. Γιατι να μην χρησιμοποιησει dvd writer απο παλιο pc? ακομα και ata να ειναι τον καλυπτει για καμια ταινιουλα, η αμα τυχει να παρει κανα game σε retail... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες