Thruxton 87 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31 , 2014 (τροποποιήθηκε) Οποιαδήποτε μηχανή είναι μέχρι και αυτά τα άλογα ΑΛΛΑ ΚΑΙ μέχρι 0.28 άλογα ανά κιλό. Δηλαδή αν θες ντε και καλά 46 άλογα, τότε το μηχάνημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 160 κιλά. Εν ολίγοις, μέχρι να βγεί κάτι καινούργιο σε motard, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε: HONDA XR 250/400 FMX 650 YAMAHA XT 400/500/600 KAWASAKI D tracker KLR 650 SUZUKI DRZ 400 Με μια πρόχειρη έρευνα αυτά τα μοτάρντ βρήκα. Αν θέλετε βαράμε όλοι σε μια λίστα όλα τα μηχανάκια για να μην γίνεται πάλι πανικός και ανοίγει θέμα για δίπλωμα κάθε 3/4 της ώρας. Αυτο που λες δεν ισχυει επειδη το βαρος της μηχανης, οπως γραφει ο νομος, μετριεται με τον αναβατη μαζι. Οποτε πρακτικα, ο,τι ειναι 35kW ή 48hp και κατω το καλυπτει το διπλωμα, η αναλογια 0,28 αλογα / κιλο καλυπτεται σχεδον παντα. Αλλα ακομα και να ηταν ετσι οπως τα λες, τοτε θα πρεπει το μηχανακι να ειναι απο 160 κιλα και πανω, οχι 160 και κατω. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 31 , 2014 από τον Thruxton Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Giannhsmar 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2021 Καλησπέρα! Έχω ένα θέμα και ψάχνοντας παλαιότερα φορυμς είτε αυτής της σελίδας είτε άλλης δεν πήρα ολοκληρωμένη απάντηση και γενικά όσους έχω ρωτήσει είτε έχουν δείξει άγνοια είτε έχουν σχολιάσει την απόφαση μου επικριτικά , χωρίς όμως να με βοηθούν . Τώρα ποιο είναι είναι θέμα μου που με έκανε να φτάσω σε σημείο να ξεκινάω εγώ ο ίδιος συζήτηση. Είμαι 20 χρόνων και έβγαλα διπλωμα Α2. Έχω θα έλεγα αρκετή εμπειρία από μηχανές καθώς οδηγαω από μικρός 50ρακια αργότερα στα 18 μου παπάκια και ταυτόχρονα επειδή εμένα σε χωριό οδηγούσα και αρκετά μεγαλύτερες μηχανές πάντα με προσοχή. Γενικά δεν είμαι *καγκουρας* και προσέχω πάρα πολύ στον δρόμο χωρίς να θέλω να δείξω ότι νομίζω πως έχω πάρει τον αέρα απτην μηχανή και να περιμένω να πέσω. Το θέμα είναι ότι μετακομίζω Αθήνα και θέλω να αγοράσω μηχανή μέχρι 2κ. Αν έχετε κάνει μια έρευνα αγοράς στο car.gr και εσείς θα δείτε ότι σε αυτά τα λεφτά βρίσκεις είτε supermotard στιλ μηχανές (χτχ κ.α) που καλύπτονται από Α2 σε μέτριες καταστάσεις Ή *μεγάλες* μηχανες (ζ750 κ.α) επίσης σε μέτριες καταστάσεις. Μετά από έρευνα σχεδόν ο καθένας θα κατέληγε εφόσον κατέχει την *εμπειρία * την ευθύνη και την προσοχή που χρειάζεται σε μια μεγάλη μηχανή καθώς είναι πολύ περισσότερο *value for the money *. Γνωρίζω ότι μπορώ να το ασφαλίσω ίσα ίσα να έχω το χαρτί και αν γίνει κάτι όλα ευθύνη μου αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει αν με σταματήσει η αστυνομία επειδή εκεί που εμένα δεν υπήρχε αστυνομία ούτε για δείγμα. Η μηχανή θα είναι ασφαλισμένη και θα κατέχω διπλωμα α2 . Γίνεται να μην το καταλάβουν ότι ειναι παραπάνω αλογα; να με αφήσουν να φυγω; κάτι έχω δει για 50ευρο πρόστιμο αν το πληρώσεις πολύ νωρίς , κάτι έχω δει για δικαστήριο;;;; τι ισχύει; . Επίσης δεν θέλω ούτε να με κρίνετε ούτε να μου προτείνεται κάτι εναλλακτικά. Αν γνωρίζεται κάτι για για ερώτηση μου απαντήστε θα με βοηθούσατε πάρα μα πάρα πολύ. Αλλιώς παραβλέψτε την ερώτηση γιατί γενικά βλέπω σε τέτοιου είδους ερωτήσεις πάρα πολύ ειρωνεία και ειπα να το προ αναφέρω μήπως την γλυτώσω! Ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας προκαταβολικά !! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.869 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2021 (τροποποιήθηκε) Καλησπερα, αρχικα να σου υπενθυμισω οτι οι τροχαιοι-αστυνομικοι δεν ειναι μαλακες, ακομα και ο 60αρις κατσικοβλαχος ξερει ή ειναι σε θεση να καταλαβει αν αυτο που καβαλας καλυπτεται απο το διπλωμα σου, οπώτε δεν θα τη γλιτωσεις. Επισης με 2000ευρω το μονο σιγουρο ειναι οτι θα πάρεις χρεπακι, εγγυημενα στο λεω αυτο. Η εμπειρια που εχεις αποκτησει ειναι το να ισορροπεις πανω σε 2 τροχους , αλλο το κανω βολτες στο χωριο μου και αλλο το οδηγω στην Αθηνα, και εγω εκανα enduro και σκαρφαλωνα σε κατσαβραχα αλλα στην Αθηνα η εμπειρια μου δε μετραει καθολου. Απ οτι εχω καταλαβει εχεις κανει τις γυρες σου στα διαφορα φόρα (φορουμς που λεμε και στο δικο μου χωριο) και εχεις παρει την ιδια απαντηση, θεωρεις οτι τα 46 αλογα που σου επιτρεπει το Α2 ειναι λιγα για να παρεις μια μηχανη στο οριο αυτο, στην Αθηνα θα κυκλοφορεις δεν θα πας Nordkapp. Ειμαστε στο 2021 ασε πισω σου τη λογικη του χωριατακου που ειχαμε πριν 20 χρονια (εγω τουλαχιστον), παρε κατι που να κυκλοφορεις ΝΟΜΙΜΑ, να απολαμβανεις τη βολτα σου και οχι να φοβασαι μη γινει η στραβη. Αν σε πιασουν με Α2 απλα θα καταθεσεις την πινακιδα απο το μηχανακι σου μαζι με την αδεις κυκλοφοριας, θα φας προστιμο και θα πας δικαστηριο, αν προκαλεσεις ατυχημα θα πληρωσεις επιπλεον τα σπασμενα, αλλα αν ειναι δυστυχημα θα κλαις για το υπολοιπο της ζωης σου. Βασικα ειπα οτι και ολοι οι προηγουμενοι, συγνωμη αν στην εσπασα και γω! Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 13 , 2021 από τον Tasos Meli Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
costikos 1.482 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 13 , 2021 Σου μιλάω μιλάω εκ πείρας, με μηχανή Α2 στην Αθήνα πας όπου θες, ανετα και γρήγορα και βγάζεις και γούστα. (Και επίσης πέφτεις μια χαρά,σπας κόκαλα, πληρώνεις χιλιάρικα επισκευές κλπ κλπ). Γι αυτό, δες στο λινκ που σου βάζω, που έχει όλες τις Α2 και διάλεξε, και άσε τις μ@@ες, μη βρεθείς και τσαλακωμένις και στο εδώλιο. Μόνο την κατηγορία A2 legal bikes that do not require a restrictor κοιτάς, στην ελλάδα δε θα βρείς μηχανή με περιορισμένους ιππους. Εχεις σκεφτεί πόσο κανει ένα ζεύγος λάστιχα γι αυτά; 2 καλά μπουφάν (χειμώνα/καλοκαίρι); μποτάκια; Για κάνε καμια βόλτ στο car.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2021 Όχι, μην πάρεις μηχανή με παραπάνω άλογα από αυτά που σου επιτρέπει το Α2. Γιατί αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και γίνεται η στραβή, μετά καλά ξεμπερδέματα. Πάρε κάτι που να είναι εντός των ορίων του διπλώματος σου και φρόντισε να το έχεις και σαν σχολείο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.869 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2021 πριν 2 ώρες, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε: Πάρε κάτι που να είναι εντός των ορίων του διπλώματος σου και φρόντισε να το έχεις και σαν σχολείο. Τζάμπα μιλάμε, δεν άκουσε αυτό που θα ήθελε να ακούσει και την έκανε με ελαφρά.. το έχει ξανακάνει παλιότερα, όπως είπε στο αρχικό ποστ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Wolf1138 2.923 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2021 Στη Αθήνα κυκλοφορώ με 300αρι ενώ έχω απεριόριστο δίπλωμα. Μοτοσυκλέτα άνω του Α2 είναι πρόβλημα στην Αθήνα όχι λύση. Σε αυτό που ρωτάς για την αστυνομία ανάλογα που θα πέσεις όπως πάντα στην Ελλάδα. Φυσικά μπορούν και να καταλάβουν τι οδηγείς αφού και η άδεια οδήγησης αναγράφει μέχρι πόσα kw οδηγείς και η άδεια της μηχανής πόσα είναι. Το ότι σε ενδιαφέρει βέβαια το πιθανό πρόστιμο (και αφαίρεση διπλώματος μάλλον) παρά το ότι αν εμπλακείς σε ατύχημα και καταστρέψεις τη ζωή τη δική σου και κάποιου άλλου ενδεχομένως δείχνει το νεαρό της ηλικίας, δεν πιστεύεις ότι θα συμβεί σε εσένα αφού προσέχεις, οδηγείς καλά κτλ. Μην εκλαμβάνεις όσα σου λένε ως επικριτικά αλλά ως συμβουλές που θα σε προστατέψουν. Και τέλος η Αθήνα δεν είναι παιχνίδι στην οδήγηση. Ξέρω ανθρώπους από επαρχία που και χέρια έχουν και εμπειρία και στην αρχή ειδικά τα χρειάστηκαν με όσα γίνονται εδώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.692 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 16 , 2021 πριν 44 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε: Τζάμπα μιλάμε, δεν άκουσε αυτό που θα ήθελε να ακούσει και την έκανε με ελαφρά.. το έχει ξανακάνει παλιότερα, όπως είπε στο αρχικό ποστ. Είπα ότι είπα, γιατί είχε τύχει στο παρελθόν καθαρά από τύχη (και αρκετή κλάψα) να με αφήσουν να φύγω από έλεγχο. Ήμουν με το Address χωρίς όμως να έχω βγάλει το Α1 ακόμα. Δεν το άγγιξα ξανά μέχρι να βγάλω το δίπλωμα. Επίσης, ναι, και στο δικό μου το χωριό αστυνομία μια φορά τον μήνα θα περάσει και βλέπεις 14χρονα με innova, glx και crypton x να βολτάρουν. Η Αθήνα όμως χωριό δεν είναι... Εν τέλει, το Α2 αφήνει ως 48 άλογα. Λίγα είναι για πρώτη μηχανή; Και εγώ από Λύκειο μέχρι τώρα έχω οδηγήσει ένα κάρο παπιά και 4-5 φορές είχα και την τύχη να οδηγήσω και μεγαλύτερο. Σημαίνει πως απέκτησα εμπειρία; @@ ξέρω ακόμα από εμπειρία σε μηχανές 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
KoutsioG 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1 Εγώ έχω την εξής ερώτηση. Το Α2 τυπικά ξέρω ότι είναι μέχρι 400cc. Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι αλλά μπορώ να οδηγήσω και περισσότερα κυβικά αν η μέγιστη ισχύς ισχύς προς βάρος είναι κάτω από το όριο των 35kW και 0,2kW/kg αντίστοιχα? Ποιο έχει μεγάλη "βαρύτητα", τα κυβικά ή η ισχύς? Για παράδειγμα με Α2 μπορώ να οδηγήσω: Honda CB500F Honda CB650R ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΓιωργοςΤΤ 2.976 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1 Το Α2 ΔΕΝ είναι μέχρι 400 κυβικά. Οδηγάς έως 35KW ανεξαρτήτως κυβικών. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.273 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 1 (τροποποιήθηκε) πριν 2 ώρες, το μέλος KoutsioG έγραψε: Το Α2 τυπικά ξέρω ότι είναι μέχρι 400cc. H πρόταση είναι πολύ καλά διατυπωμένη, από ορθογραφία και συνταξη. Κρίμα που είναι ΨΕΥΔΗΣ ως προς το νόημα. Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Δεν υπάρχει ούτε τυπικός, ούτε ουσιαστικός περιορισμός στα κυβικά. Η μοτοσυκλέτα Α2 πρέπει να είναι ΜΕΧΡΙ 35kw KAI μέχρι 0.2kw/kg, και αν προέρχεται από περιορισμό ισχύος, η αρχική ισχύς του μοντέλου να μην είναι πάνω από το διπλάσιο του περιορισμένου. Το cb500 το οδηγάς με Α2, το cb650r οχι εκτός κι αν το φέρει ο Σαρακάκης περιορισμένο από το εργοστάσιο στα 35kw. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 1 από τον FlyingInADream 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες