social reject 90 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 Καλημέρα, πάω χθές δουλειά που λέτε και παρκάροντας μέσα στο χώρο της ΔΕΘ εκεί που πάω να σβήσω το χόντα ακούγεται ένα κρακ από την αριστερή μεριά του μοτέρ και σβήνει μόνο του. Λεω ωχ, ξαναμιζάρω ακούγεται ένας θόρυβος σαν να φτιάχνεις φραπέ με ολίγη από βίδες (κρακ κρουκ μπαμ κρρρρ, το 'χετε τελοσπαντων) και φεύγω βιαστικά να ξεκινήσω δουλειά γιατί είχα αργήσει. Κάνα 6ωρο μετά και αφού έχουμε ξεφορτώσει 3 φορτηγά και έχουμε στήσει κάμποσες τράσες για το womex (ένα φεστιβάλ μουσικής που γίνεται στη ΔΕΘ...το πάω περιφερειακά γιατί δεν θέλω να μπω στο κυρίως θέμα ;p...) σκεφτόμουν ένα πράμα. Ότι ο,τι και να 'χει το χρέπι τουλάχιστον ας πάρει μια μπρος να με πάει μέχρι το σπίτι γιατί ήμουν πτώμα. Αμ δε. Μιζιά, κρρρρρ, μιζιά, το ίδιο κτλ. Με την 489346η παίρνει, 1η σβήνει. Τέλοσπάντων παίχτηκε φορτωτική και επιστροφή. Η διάγνωση του μάστορα ήταν κομπλερ μίζας. Δεν μου 'χει πει ακόμα εκτίμηση τιμής, αλλά απ' ότι κατάλαβα θα πονέσω. Καμιά ιδεά για μεταχειρισμένο/μαιμού ανταλλακτικό; Αν πάμε για ορίτζιναλ πόσο θα πονέσω; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
tzoutz 3.515 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 Ρίξε μία ματιά στο www.cmsnl.com για να πάρεις μία ιδέα των τιμών. Σε ό,το βλέπεις εκεί δεν υπάρχει ΦΠΑ βέβαια. Και κάτι άλλο.... 2 φορές μου έχει τύχει να ακούγονται ήχοι σύγκρουσης μετάλλου με μέταλλο στο μοτέρ μου, και τις δύο φορές προτίμησα να το οδηγήσω στον μάστορα από το να το παρατήσω εκεί που ήταν και να το φορτώσω. Για ρωτήστε με αν το μετάνιωσα....... Όταν βαρέσει κάτι μέσα στο μοτέρ ούτε μιζιά ούτε τίποτα. Μάστορα και λύσιμο κατευθείαν. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FlyingInADream 10.294 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 (τροποποιήθηκε) Το κόμπλερ μίζας, είναι στην ουσία ένας συμπλέκτης, που περνάει την κίνηση από την μίζα στο μοτέρ, αλλά δεν αφήνει την κίνηση να περάσει από το μοτέρ στην μίζα. Έχει μια ομάδα από μεταλικά στοιχεία, σαν βαρελάκια, τα οποία ''σφηνώνουν'' ανάμεσα σε δύο άξονες, όταν η μίζα δίνει κίνηση και έτσι περνάει η κίνηση προς κινητήρα, και ξεσφηνώνουν όταν η ροή της δύναμης γίνει αντίθετη από τον κινητήρα προς την μίζα, οπότε η κίνηση του κινητήρα δεν περνάει στην μίζα. Κάπως έτσι είναι >>>http://thumbs1.ebaystatic.com/m/mCCilIupP6VP3cb5KFyIEKQ/140.jpg 'Όταν κάποια στιγμή αυτό φθαρεί, τα βαρελάκια δεν σφηνώνουν καλά, οπότε σβαρνίζονται στον μέσα άξονα και κάνουν αυτούς τους ανατριχιαστικούς ήχους. Όταν η φθορά προχωρήσει λίγο ακόμα, δεν επαρκούν καν για να μεταφέρουν την κίνηση, και παράγουν ΜΟΝΟ ήχους. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που μπορεί να πάθουμε σε Honda από χαλασμένο κόμπλερ, είναι ανατριχιαστικοί ήχοι, και να μην πέρνει μπροστά. Δεν κινδυνεύει το μοτέρ να πάθει κάτι άλλο. ΛΕΠΤΟΜΕΡΟΙΑ: Τα βαρελάκια πιέζονται να σφηνώσουν από ένα κυκλικό ελατήριο, περίπου σαν αυτό που έχουν οι τσιμούχες στο πηρούνι. ΣΥΧΝΑ η αστοχία του κόμπλερ είναι αυτό το ελατήριο και τίποτα άλλο. Πριν αλλαχτεί το κόμπλερ ολόκληρο, πες του μηχανικού να τσεκάρει-δοκιμάσει αν όντως έχουν τα μεταλλικά μέρη του κόμπλερ (βαρελάκια-άξονες) φθορά και μήπως δεν έχουν και αλλάζοντας ένα σχετικά φτηνό ελατήριο, γίνει το κόμπλερ και πάλι σωστό. (μου έχει τύχει στο VFR μου και προσφατα σε ΧΤ600 φίλου) ΛΕΠΤΟΜΕΡΟΙΑ 2: Είχες μήπως κάνει πρόσφατη αλλαγή λαδιών ή άλλη επέμβαση στο μοτέρ; Μπαμ κι όξω σου χάλασε το κόμπλερ; Δεν είχε ξανακάνει ποτέ θορύβους πριν; Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 12 , 2012 από τον FlyingInADream 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
social reject 90 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 @tzoutz: Έχεις δίκιο. αλλά δεν προφανώς δεν έπαιρνε μπρος με τπτ, από την άλλη δεν ήθελα να το πιέσω για να το βάλω με 2α καθώς δεν ήξερα τι ακριβώς είχε συμβεί στα σωθικά. Οπότε φόρτωμα και μάστορας, νομίζω ήταν η πιο βιώσιμη λύση. @FlyingADream: Αλλαγή λαδιών όχι, για την ακρίβεια ήμουν στα 2.500χλμ από την τελευταία και το 'χα στις προταιρεότητες μου στο άμεσο μέλλον να αλλάξω. Θόρυβους όχι ποτέ πριν για αυτό με έχει παραξενέψει φοβερά, δλδ δεν προειδοποίησε ή κατι τέτοιο. Μια χαζή πτώση είχα πριν 3 μέρες, στατική που δεν κατεβηκε σωστά το σταντ και παρ'το κάτω το αξ. Αυτά γίνανε πρόσφατα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
social reject 90 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 ΛΕΠΤΟΜΕΡΟΙΑ: Τα βαρελάκια πιέζονται να σφηνώσουν από ένα κυκλικό ελατήριο, περίπου σαν αυτό που έχουν οι τσιμούχες στο πηρούνι. ΣΥΧΝΑ η αστοχία του κόμπλερ είναι αυτό το ελατήριο και τίποτα άλλο. Πριν αλλαχτεί το κόμπλερ ολόκληρο, πες του μηχανικού να τσεκάρει-δοκιμάσει αν όντως έχουν τα μεταλλικά μέρη του κόμπλερ (βαρελάκια-άξονες) φθορά και μήπως δεν έχουν και αλλάζοντας ένα σχετικά φτηνό ελατήριο, γίνει το κόμπλερ και πάλι σωστό. (μου έχει τύχει στο VFR μου και προσφατα σε ΧΤ600 φίλου) Μας έσωσε η . . . λεπτομέρεια. Το μόνταρε κατ' αυτόν τον τρόπο ο μάστορας και την βγάλαμε φτηνά. Σας ευχαριστώ όλους. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
yannisdoul 291 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 12 , 2012 τελικα το ιντερνετ σωζει τσεπες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spyros21athens 4 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 5 , 2017 Το κόμπλερ μίζας, είναι στην ουσία ένας συμπλέκτης, που περνάει την κίνηση από την μίζα στο μοτέρ, αλλά δεν αφήνει την κίνηση να περάσει από το μοτέρ στην μίζα. Έχει μια ομάδα από μεταλικά στοιχεία, σαν βαρελάκια, τα οποία ''σφηνώνουν'' ανάμεσα σε δύο άξονες, όταν η μίζα δίνει κίνηση και έτσι περνάει η κίνηση προς κινητήρα, και ξεσφηνώνουν όταν η ροή της δύναμης γίνει αντίθετη από τον κινητήρα προς την μίζα, οπότε η κίνηση του κινητήρα δεν περνάει στην μίζα. Κάπως έτσι είναι >>>http://thumbs1.ebaystatic.com/m/mCCilIupP6VP3cb5KFyIEKQ/140.jpg 'Όταν κάποια στιγμή αυτό φθαρεί, τα βαρελάκια δεν σφηνώνουν καλά, οπότε σβαρνίζονται στον μέσα άξονα και κάνουν αυτούς τους ανατριχιαστικούς ήχους. Όταν η φθορά προχωρήσει λίγο ακόμα, δεν επαρκούν καν για να μεταφέρουν την κίνηση, και παράγουν ΜΟΝΟ ήχους. Σε κάθε περίπτωση, το μόνο που μπορεί να πάθουμε σε Honda από χαλασμένο κόμπλερ, είναι ανατριχιαστικοί ήχοι, και να μην πέρνει μπροστά. Δεν κινδυνεύει το μοτέρ να πάθει κάτι άλλο. ΛΕΠΤΟΜΕΡΟΙΑ: Τα βαρελάκια πιέζονται να σφηνώσουν από ένα κυκλικό ελατήριο, περίπου σαν αυτό που έχουν οι τσιμούχες στο πηρούνι. ΣΥΧΝΑ η αστοχία του κόμπλερ είναι αυτό το ελατήριο και τίποτα άλλο. Πριν αλλαχτεί το κόμπλερ ολόκληρο, πες του μηχανικού να τσεκάρει-δοκιμάσει αν όντως έχουν τα μεταλλικά μέρη του κόμπλερ (βαρελάκια-άξονες) φθορά και μήπως δεν έχουν και αλλάζοντας ένα σχετικά φτηνό ελατήριο, γίνει το κόμπλερ και πάλι σωστό. (μου έχει τύχει στο VFR μου και προσφατα σε ΧΤ600 φίλου) ΛΕΠΤΟΜΕΡΟΙΑ 2: Είχες μήπως κάνει πρόσφατη αλλαγή λαδιών ή άλλη επέμβαση στο μοτέρ; Μπαμ κι όξω σου χάλασε το κόμπλερ; Δεν είχε ξανακάνει ποτέ θορύβους πριν;καλησπερα αδερφε...στη λεπτομερεια 2 γιατι αναφερεις αλλαγη λαδιων ?? εχω ιδιο θεμα στο XT και το εκανε με το που αλλαξα λαδια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες