Africaptan 404 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 28 , 2015 Σε ποιο σημειο διαφωνουμε ? Οτι δεν προσαρμοζεις την οδηγηση σου στο βρεγμενο + οδηγεις το ιδιο με το στεγνό (εμπιστευόμενος οποιοδηποτε λάστιχο) ?Αν ναι, μαλλον εχεις χαμηλες ΜΩΤ."Τοποθέτησε όποιο σε ικανοποιεί σε στεγνό, και προσάρμοσε την οδήγηση σου διαφορετικά στο βρεγμένο".Απ αυτο καταλαβαινω οτι λες, "δωσε σημασια στο λαστιχο που σε ικανοποιει στο στεγνο, διοτι στο βρεγμενο δεν θα δεις διαφορα με κανενα λαστιχο." Δεν λεω οτι αυτο ειπες, λεω οτι αυτο καταλαβαινω. Πιθανον (απ την αντιδραση σου) να καταλαβα λαθος. Κι επειδη ειμαστε ολοι μοτοσυκλετιστες, αντιλαμβανομαστε τι εννοεις, κι εσυ κι εγω. Αρα ενας απ τους δυο μας, δεν τοποθετειτε σωστα μαλλον...Και φυσικα δεν διαφωνω καθολου μαζι σου οτι πρεπει να προσαρμοσουμε τον τροπο οδηγησης μας στο βρεγμενο, ΟΜΩΣ αυτο που λεω ειναι, οτι απο λαστιχο σε λαστιχο, υπαρχει τεραααστια διαφορα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.925 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2015 "Τοποθέτησε όποιο σε ικανοποιεί σε στεγνό, και προσάρμοσε την οδήγηση σου διαφορετικά στο βρεγμένο".Απ αυτο καταλαβαινω οτι λες, "δωσε σημασια στο λαστιχο που σε ικανοποιει στο στεγνο, διοτι στο βρεγμενο δεν θα δεις διαφορα με κανενα λαστιχο." Δεν λεω οτι αυτο ειπες, λεω οτι αυτο καταλαβαινω. Πιθανον (απ την αντιδραση σου) να καταλαβα λαθος. Κι επειδη ειμαστε ολοι μοτοσυκλετιστες, αντιλαμβανομαστε τι εννοεις, κι εσυ κι εγω. Αρα ενας απ τους δυο μας, δεν τοποθετειτε σωστα μαλλον...Και φυσικα δεν διαφωνω καθολου μαζι σου οτι πρεπει να προσαρμοσουμε τον τροπο οδηγησης μας στο βρεγμενο, ΟΜΩΣ αυτο που λεω ειναι, οτι απο λαστιχο σε λαστιχο, υπαρχει τεραααστια διαφορα.Υπάρχει. Πως την διακρίνει κάποιος, όμως ? Οι χρόνοι που ''γραφουμε'' στο βρεγμενο, παραμενουν ίδιοι, όμως. Θεωρώ σπάνιο το γεγονός, να μπει καποιος στην διαδικασία δοκιμης σε βρεγμενο. ΑΝ το κανουν καποιοι, ΙΣΩΣ να βλέπουν διαφορές σε κρατημα ή χρόνο ή οτιδηποτε. (Ειναι ομως ρίσκο.....)Αρα = όσο καλό λάστιχο και να βαλεις, ο φόβος φυλάει τα έρμα = μαλλον λέμε τα ίδια (?) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Africaptan 404 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 29 , 2015 Αρα = όσο καλό λάστιχο και να βαλεις, ο φόβος φυλάει τα έρμα = μαλλον λέμε τα ίδια (?) Χα, χα. Ναι, κλεινει η ψαλιδα σιγα σιγα...Εγω μιλαω για αισθηση και οχι για χρονους.Ειπα απ το πρωτο μυνημα, οτι τα μαμα Daytona, γλυστρουσαν με τη σκεψη. Τωρα με τα Metzeler, ειμαι σχετικα ανετος. Εγω. Καποιοι αλλοι ΙΣΩΣ θα τα πηγαιναν μπαλλα, αλλα εγω εχω ενα θεμα με το νερο, οπως και οι περισοτεροι.Φυσιικα σε καμια περιπτωση κανενα λαστιχο δεν πηγαινει στο νερο οπως στο βρεγμενο, αλλα και καθε λαστιχο, κραταει διαφορετικα. Αλλο Metzeler, αλλο Daytona... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Optimus Prime 1.620 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2015 (τροποποιήθηκε) Υ.Γ. Ο φιλος Optimus κανενα νεο απ τα καινουρια του ελαστικα;;; Ο φίλος Optimus τα τελευταία 6 χρόνια έχει φάει 3 ζευγάρια Metzeler ME22 2.50 μπροστά, 2.75 πίσω. Σκέφτεται την επόμενη φορά να βάλει 2.50 πίσω γιατί το 2.75 είναι μεγάλο για τη ζάντα του κρύπτον και στην άκρη σα να "ξεζαντάρεται", με αποτέλεσμα να στρογγυλεύει ΠΟΛΥ το πέλμα και να πατάει πολύ μικρή επιφάνεια. Θα ήθελα την άποψη του Innova04 Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 8 , 2015 από τον Optimus Prime Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2015 ^ ανετα σε παιρνει να βαλεις 2.50 πισω και 2.25 μπροστα, δε θα εχεις κανενα προβλημα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.925 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2015 Ο φίλος Optimus τα τελευταία 6 χρόνια έχει φάει 3 ζευγάρια Metzeler ME22 2.50 μπροστά, 2.75 πίσω. Σκέφτεται την επόμενη φορά να βάλει 2.50 πίσω γιατί το 2.75 είναι μεγάλο για τη ζάντα του κρύπτον και στην άκρη σα να "ξεζαντάρεται", με αποτέλεσμα να στρογγυλεύει ΠΟΛΥ το πέλμα και να πατάει πολύ μικρή επιφάνεια. Θα ήθελα την άποψη του Innova04 Δεν παιζει ρόλο η επιφάνεια του πέλματος, όσον αφορά την πρόσφυση (οσο κουφο κι αν ακουγεται...)Αυτό που μετρά, ειναι η πίεση του αέρα. Τωρα, αν επιλεξεις 2.50 εμπρος-πισω ή 2.25 + 2.50 δε ξερω τι επίπτωση θα εχει στην γεωμετρία ή κατι άλλο...Δεν το'χω δοκιμασει, ουτε το σκεφτομαι.Δοκιμασε παντως και τα Michelin Pilot street, ειναι εξαιρετικά...Καπου εχω τοπικ σχετικο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 8 , 2015 αν δεν πειραξει το προφιλ δε θα εχει προβλημα στο να βαλει 2.50π, 2.25μ. πολυ καλα για στεγνο, αλλα στο βρεγμενο γλυστρανε αρκετα τα pilot street=δεν κανουν για μηχανακι που κινητε καθημερινα. τα 2 λαστιχα που ειναι στον τιτλο του τοπικ ειναι οτι καλυτερο μπορουμε να βαλουμε σε παπι, μην πετατε λεφτα στα υπολοιπα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2018 Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Για να μην ανοίγω κι εγώ νέο θέμα, γράφω εδώ.. Σε Kymco Jetix 50 (μετατροπή σε 70άρι) που κυκλοφορώ περιστασιακά σε νησί τα τελευταία 8 χρόνια, ήρθε η ώρα αλλαγής ελαστικών. Το παπάκι αγοράστηκε μεταχειρισμένο με πρώτα λάστιχα κάτι Kenda σε χάραξη πέλματος παρόμοια με των Dunlop TT900 και διαστάσεις 70/90/17 μπροστά και 80/90/17 πίσω. Αλλάχτηκαν στα 3 χρόνια/10.000 χλμ με τα Pirelli Dura Traction σε διάσταση 2,50/17 μπροστά και 2,75/17 πίσω. Από τα Kenda δεν έχω ιδιαίτερη άποψη γιατί έκανα μόνο 2500χλμ με αυτά (το παπί αγοράστηκε με 7500χλμ) οπότε ήταν φαγωμένα έτσι κι αλλιώς όταν το πήρα. Τα Pirelli τα φόρεσα για 5.000χλμ (άντεχε το πέλμα για αρκετά παραπάνω φυσικά) και τα άλλαξα γιατί το πίσω είχε κάνει αρκετά σκασίματα στα πλαϊνά του κοντά στη ζάντα (προφανώς λόγω ήλιου/ζέστης συν το γεγονός ότι το παπί κυκλοφορεί σχεδόν μόνιμα δικάβαλο). Μετά τα Pirelli έβαλα τα Michelin M45 σε ίδια διάσταση, τα οποία φοράω και τώρα. Ενώ μέχρι πέρσι το καλοκαίρι (2 χρόνια) δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο θέμα (κάτι σαν ούτε κρύο ούτε ζέστη που λέμε), μετά το 15αυγουστο έφαγα μια πτώση δικάβαλο εντελώς χαζή (ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς ή ζημίες στο παπί) λόγω γλυστρίματος με γελοία ταχύτητα, οπότε ξενέρωσα τελείως και με αυτά. Ήδη από τότε είχα παρατηρήσει ότι και σαυτά στο πίσω λάστιχο τα πλαινά είχαν αρχίσει να σκάνε, ίσως μάλιστα και πιο γρήγορα από τα Pirelli. Το παπί όπως προανέφερα χρησιμοποιείται περιστασιακά μέσα στο χρόνο (όποτε κατεβαίνω στο νησί) και γράφει περί τα 1700-1800χλμ το χρόνο, δηλαδή περίπου 5.000χλμ στα 3 χρόνια. Οπότε όπως καταλαβαίνετε, δεν τίθεται ουσιαστικά θέμα φαγωμένης γόμας αλλά ξεραμένου λάστιχου από ήλιο και ζέστη που οδηγεί στην αντικατάσταση των ελαστικών. Οι δρόμοι στο νησί είναι κατά βάση με τσιμέντο στρωμένοι (εντός οικισμού) και υπάρχει κι ένας περιφερειακός που κινούμαι τα καλοκαίρια με άσφαλτο. Οπότε ας πούμε ότι το παπί διανύει το 70% των χλμ σε τσιμέντα και το 25% σε τυπική ελληνική άσφαλτο κι ένα ελάχιστο 5% σε πατημένο χωματόδρομο τα καλοκαίρια, λόγω παραλιών στο νησί. Πάντα όμως είναι δικάβαλο. Λόγω τσιμέντου/λακουβών οι πιέσεις που δουλεύω είναι 26 μπροστά και 32 πίσω. Σκέφτομαι μεταξύ των Metzeler M22 και Μichelin M62 (τα Μ45 ούτε να τα βλέπω δε θέλω πλέον). Αρχικά είχα σκεφτεί και τα dunlop TT900 (που έρχονται και σε χαμηλή τιμή) αλλά η αλήθεια είναι ότι πέραν κάποιων παλιότερων Innova που τα φόραγαν εργοστασιακά, δεν τα πολυβλέπω να φοριούνται (τουλάχιστον στην Αττική όπου κατοικώ μόνιμα) και προβληματίζομαι. Για τις συνθήκες που περιέγραψα, τι θα προτείνατε εσείς; Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις συμβουλές σας. Ευχαριστώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.925 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2018 πριν 30 λεπτά, το μέλος Mpr έγραψε: Οι δρόμοι στο νησί είναι κατά βάση με τσιμέντο στρωμένοι (εντός οικισμού) και υπάρχει κι ένας περιφερειακός που κινούμαι τα καλοκαίρια με άσφαλτο. Οπότε ας πούμε ότι το παπί διανύει το 70% των χλμ σε τσιμέντα και το 25% σε τυπική ελληνική άσφαλτο κι ένα ελάχιστο 5% σε πατημένο χωματόδρομο τα καλοκαίρια, λόγω παραλιών στο νησί. Πάντα όμως είναι δικάβαλο. Λόγω τσιμέντου/λακουβών οι πιέσεις που δουλεύω είναι 26 μπροστά και 32 πίσω. Σκέφτομαι μεταξύ των Metzeler M22 Μ22, και να ανεβάσεις πιέσεις για 2καβαλο. Πήγαινε 30-32 εμπρός και 34-36 πίσω. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2018 Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε innova 04. Είσαι κατηγορηματικός βλέπω για το Μ22. Τόσο αισθητά χειρότερα πιστεύεις πως είναι τα άλλα για το περιβάλλον χρήσης που ανέφερα; Στο θέμα των πιέσεων, πιθανότατα έχεις δίκιο, αλλά ειλικρινά έχει τόσο έντονο ανάγλυφο και μπαλώματα στους δρόμους του νησιού, που το μηχανάκι με τα 2 άτομα με μεγαλύτερες πιέσεις από αυτές που ανέφερα, κοπανάει (και τρίζει) τραγικά με το παραμικρό και με λίγα λόγια πρακτικά δεν παλεύεται (που να δεις και τους κραδασμούς που μεταφέρει στα χέρια του οδηγού το τιμόνι). Να υποθέσω ότι υπονοείς ότι τα σκισίματα στα πλαϊνά του πίσω λάστιχου εντείνονται λόγω 2ου αναβάτη, σε συνδυασμό με τις πιέσεις που βάζω; (οι οποίες βέβαια είναι αυτές που προτείνει η Kymco για δικάβαλο). Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2018 Metzeler M22 και Μichelin M62 ειναι τα καλυτερα. το dunlop tt900 καλο αλλα αρκετα σκληρο λαστιχο. χιλιομετρα δε κανεις, θελεις να αντεξει στο χρονο, εγω λεω να πας στο dunlop. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.925 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2018 πριν 2 ώρες, το μέλος Mpr έγραψε: Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε innova 04. Είσαι κατηγορηματικός βλέπω για το Μ22. Τόσο αισθητά χειρότερα πιστεύεις πως είναι τα άλλα για το περιβάλλον χρήσης που ανέφερα; Στο θέμα των πιέσεων, πιθανότατα έχεις δίκιο, αλλά ειλικρινά έχει τόσο έντονο ανάγλυφο και μπαλώματα στους δρόμους του νησιού, που το μηχανάκι με τα 2 άτομα με μεγαλύτερες πιέσεις από αυτές που ανέφερα, κοπανάει (και τρίζει) τραγικά με το παραμικρό και με λίγα λόγια πρακτικά δεν παλεύεται (που να δεις και τους κραδασμούς που μεταφέρει στα χέρια του οδηγού το τιμόνι). Να υποθέσω ότι υπονοείς ότι τα σκισίματα στα πλαϊνά του πίσω λάστιχου εντείνονται λόγω 2ου αναβάτη, σε συνδυασμό με τις πιέσεις που βάζω; (οι οποίες βέβαια είναι αυτές που προτείνει η Kymco για δικάβαλο). Με τσιμεντενιο οδόστρωμα 75% , πολυ φοβαμαι πως κανένα λάστιχο δεν θα σε βολέψει = κραδασμοι συνεχεις στο τιμόνι όπως λες. Οι ζάντες σε τι κατασταση ειναι ? Πόσα κλαταρισματα μετρας ανά έτος ? Ρουλεμαν τροχων, εχεις ελέγξει ? Λογικό ειναι να τα εχεις με χαμηλότερη πίεση, αλλά θα καταστρεψεις το παπί συνολικά. Μήπως να σκεφτεις να πας σε κατι πιο ψηλό, με μεγαλύτερες διαδρομές ανάρτησης ? Κάνα 125αρι ον-οφ ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2018 (τροποποιήθηκε) Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Αγαπητέ innova 04, σίγουρα για την περίπτωσή μου (το νησί στο οποίο αναφέρομαι είναι οι Σπέτσες παρεπιπτόντως, αν έχεις έρθει εκεί καταλαβαίνεις σε τι δρόμους αναφέρομαι) ένα 125άρι on-off θα ήταν ιδανική λύση, αλλά, δυστυχώς, πρώτον δεν υπάρχει ρευστό και δεύτερο (και σημαντικότερο) έχω μόνο το δίπλωμα ΑΜ (μοτοποδηλάτου), ενώ το 125άρι θέλει Α2. Οπότε δεν παίζει αυτή η λύση. Το παπί όπως εξήγησα παίζει ρόλο μεταφορέα για 2 άτομα (τον τελευταίο 1,5 χρόνο έβαλα και μια μπαγκαζιέρα 30 λίτρων στην πίσω σχάρα που από παλιά είχα περάσει στη θέση της χειρολαβής συνεπιβάτη) και γράφει περί τα 1700-1800 χλμ το χρόνο. Οι απαιτήσεις μου δεν είναι ιδιαίτερες ούτε βέβαια υπάρχει σύγκριση με τις συνθήκες κυκλοφορίας της Αθήνας πχ (συνεχή φρεναρίσματα, ταχύτητες, φρένα πανικού κλπ). Αυτό που με ενδιαφέρει βασικά είναι να μη γλυστράει με το παραμικρό σε τσιμέντα-μέτρια άσφαλτο και να μη γίνει κούτσουρο από τον 1ο χρόνο. Φυσικά και να μη σκάει γρήγορα στα πλαϊνά. Η αντοχή πέλματος στα χλμ απλά δεν με ενδιαφέρει καθότι όπως προανέφερα στα 3 χρόνια έχω κάνει 5000χλμ οπότε όσο μαλακό και να ναι το πέλμα δεν προλαβαίνει να φαγωθεί μέχρι να αλλαχθεί. Οι ζάντες του παπιού είναι οι μαμά χυτές και είναι σε καλή κατάσταση (δεν έχουν στραβώματα, δεν έχουν χτυπηθεί). Το παπί πλέον έχει συνολικά 19.800χλμ. Ρουλεμάν τροχών δεν έχω ελέγξει αλλά ομολογώ πως δεν έχω παρατηρήσει μέχρι σήμερα κάποιο εμφανώς ανησυχητικό σύμπτωμα (αλήθεια, ποιο ακριβώς είναι το αναμενόμενο σύμπτωμα εφόσον έχουν θέμα τα ρουλεμάν τροχών;). Κλαταρίσματα 1-2 στην 3ετία. Φαντάσου ότι με τα τωρινά λάστιχα (Michelin) που μπήκαν Μάιο του 2015 είχα 1 κλατάρισμα του πίσω το Δεκέμβρη του 2016 (ίσως έφταιγε και η φτηνοσαμπρέλα των 2 ευρώ που αρχικά είχα βάλει. Την άλλαξα με Aspira). Μήπως υπό το πρίσμα των ανωτέρω, παίζει σαν επιλογή και το Dunlop TT900 που αναφέρει κι ο φίλος noodles; Θυμάμαι ότι ο innova 04 το είχε θάψει ως ελαστικό αρχικής τοποθέτησης στο παπί του, ωστόσο με βάση τα χλμ που κάνω από αλλαγή σε αλλαγή και τις άλλες συνθήκες που ανέφερα, μήπως δεν είναι τόσο κακή επιλογή τελικά; Το λέω αυτό σκεφτόμενος ότι και τα μαμά kenda είχαν χάραξη πέλματος παρόμοια με του Dunlop TT900 και επιπλέον δεν είχα παρατηρήσει μέχρι που τα άλλαξα να έχει σκάσει στο πλάι το πίσω (ίσως βέβαια αυτό να οφειλόταν και στο γεγονός ότι από τα 10.000χλμ που τα κράτησα μόνο τα 2500χλμ τα έκανα εγώ δικάβαλος, ενώ μάλλον τα πρώτα 7500χλμ τα είχε κάνει ο πρώτος ιδιοκτήτης μονοκάβαλα). Για πείτε καμιά άποψη παιδιά. Τροποποιήθηκε Απρίλιος 13 , 2018 από τον Mpr 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.925 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2018 Σωστα. Το ΤΤ900, μαλλον θα κανει τη συγκεκριμενη δουλειά. Αντεχει αιωνες, δεν θα'χεις κλαταρισματα, δυσκολα θα σπαει τα πλαινα. Ειναι ομως κουτσουρο, και θα γλυστρα στα τσιμεντα = ριχνεις πιεση. Γενικα δεν υπαρχει ελαστικο να καλυπτει οσα ζητας, οπότε ψαχνεις (ήδη) μια αποδεκτη λύση. Τα dura traction, δεν αντεξαν ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BlackDiamond 450 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2018 Θα σου έλεγα για τα λάστιχα της Metzeler τα sportec street. Πολύ ωραίο λαστιχάκι για αυτά που ζητάς... Σε επαρχία παίζει 90-100 το set, μπορεί να το βρεις και με 80 . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gerokost 117 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 13 , 2018 Να πω κι εγώ την άποψή μου, μετά απο 3 παπιά που φορούσαν πάντα Μ22, έκανα την αλλαγή πρίν απο κανα 6μηνο σε Sportec. Το κόστος πάνω κάτω το ίδιο, (συν κανα 20άρικο το sportec) Δε ξέρω, εμένα μ αρέσει, αλλά δεν με έχει "κερδίσει" ακόμα, γιατί δε το έχω οδηγήσει σε όλες τις περιπτώσεις. Όπου χρειάστηκε πάντως ήταν πολύ καλό. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2018 (τροποποιήθηκε) πριν 10 ώρες, το μέλος innova 04 έγραψε: Σωστα. Το ΤΤ900, μαλλον θα κανει τη συγκεκριμενη δουλειά. Αντεχει αιωνες, δεν θα'χεις κλαταρισματα, δυσκολα θα σπαει τα πλαινα. Ειναι ομως κουτσουρο, και θα γλυστρα στα τσιμεντα = ριχνεις πιεση. Γενικα δεν υπαρχει ελαστικο να καλυπτει οσα ζητας, οπότε ψαχνεις (ήδη) μια αποδεκτη λύση. Τα dura traction, δεν αντεξαν ? Καλημέρα. Τα Dura Traction ως προς τα πλαινά, όχι δεν άντεξαν. Πάνω κάτω ότι και τα Μ45 που έχω τώρα. Αν συνέκρινα Μ45 με Dura Traction θα έλεγα μάλλον ότι τα Dura Traction είναι τελικά μια ιδέα καλύτερα, πάντα για τη δική μου χρήση. Πάντως πλέον φαίνεται να είναι πιο δυσεύρετα αλλά και ακριβότερα, οπότε δεν...(το 2012 που τα έβαλα κόστισαν 55 ευρώ το ζεύγος, μόνο αγορά). Ενδεικτικά, παραθέτω τι είχα γράψει πριν 3 χρόνια στο φόρουμ γιαυτό το θέμα: http://www.mybike.gr/topic/73393-αλλαγη-ελαστικών-τι-γνωμη-των-ειδικών-παρακαλώ/ Απλά θυμάμαι ότι τα Kenda που φόραγε από τη μάνα του δεν είχαν κάνει τέτοιο θέμα, κι επειδή τα ΤΤ900 είναι παρόμοιου τύπου-χάραξης πέλματος, σκέφτηκα μήπως όντως έχουν και καλύτερη συμπεριφορά σε αυτό το θέμα. Τα Michelin M62 πιστεύεις ότι είναι πολύ κοντά στα Μ45; (από τα οποία τελικά δεν έμεινα ευχαριστημένος) Τροποποιήθηκε Απρίλιος 14 , 2018 από τον Mpr Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.925 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 14 , 2018 πριν 6 ώρες, το μέλος Mpr έγραψε: Τα Michelin M62 πιστεύεις ότι είναι πολύ κοντά στα Μ45; (από τα οποία τελικά δεν έμεινα ευχαριστημένος) Μια απ' τα ίδια, δεν θα τετραγωνισουν γρηγορα απλώς.. Δες κι αυτά, ειχα βαλει ενα φεγγαρι τα 126. Τίμια εταιρεία, γρηγορο ζέσταμα, κρατανε μεχρι τέλους, θέλουν ΠΑΝΤΑ σωστη πίεση στην άσφαλτο για να αποδίδουν (πράγμα που δεν σε απασχολεί τόσο, λόγω ιδιαιτερότητας του οδοστρώματος όπου κινείσαι) . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 15 , 2018 καλημέρα παιδιά. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας. Ομολογώ ότι μάλλον τείνω προς τα Dunlop TT900, με βασικό δέλεαρ την (από ότι φαίνεται) μικρότερη πιθανότητα γρήγορου σκασίματος στα πλαϊνά των συγκεκριμένων, σε συνδυασμό με τη χαμηλή τιμή τους (γύρω στα 45 ευρώ το σετ μόνο αγορά από μαγαζιά της Αθήνας, θα μεταφερθούν στο νησί από μένα για τοποθέτηση σε συνεργείο εκεί όπως έχω κάνει και τις προηγούμενες φορές που άλλαξα λάστιχα). Το μόνο που με προβληματίζει είναι το θέμα γλύστριμα...Και ερωτώ (κυρίως) το φίλο Innova 04 που από ότι θυμάμαι τα φόραγε στο παπί του παλιά. Με μόνιμο δικάβαλο παπί και πιέσεις 26 μπροστά και 32-33 πίσω, πιστεύεις ότι σε τσιμεντόδρομους θα έχω αυξημένη πιθανότητα για χαζογλιστρίματα με αυτά τα ελαστικά, ακόμα κι από τους πρώτους μήνες χρήσης; Δε με πολυενδιαφέρουν επιδόσεις στο όριο, σε βρεγμένο κλπ γιατί το παπί χρησιμοποιείται περιστασιακά και κατά κανόνα συντηρητικά, απλά δε θέλω να είναι μάπα σε πρόσφυση με τις συνθήκες που ανέφερα ακόμα και ως καινούριο.. Επίσης το άλλο ελαστικό της Dunlop, το Dunlop D104 ξέρουμε τι χαρακτήρα έχει, σε σχέση με το 900 πχ αλλά και τα άλλα δημοφιλή παπιολάστιχα; Ρωτώ γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτό το ελαστικό έχω δει κάποιες φορές φορεμένο σε παπιά στο νησί. Και πάλι ευχαριστώ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 17 , 2018 Καλησπέρα παιδιά. Τελικά παρήγγειλα τα Dunlop TT900 τα οποία και παρέλαβα σήμερα. Έχοντας τα ελαστικά ανά χείρας (θα μπουν στο παπί κατά την Πρωτομαγιά) η πρώτη εντύπωση δεν ήταν ιδιαίτερα θετική, καθώς η όψη και η αφή του πέλματος ήταν (στα μάτια μου) κάπως, ενώ μου φάνηκαν και αρκετά ελαφριά. Περιεργαζόμενος τα στοιχεία στα πλαϊνά τους, είδα κάπου στο πλάι να γράφει Nylon...ενώ σε άλλο σημείο γράφει Sumi Rubber...Παραθέτω φωτό: https://ibb.co/mw8SE7 Τελικά από μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκα ότι Sumi Rubber είναι το όνομα μιας μεγάλης εταιρείας ελαστικών της Ινδονησίας, η Sumitomo Rubber Tire, η οποία ουσιαστικά από τα τέλη του 2016 έχει αγοράσει από την Goodyear τον κλάδο ελαστικών μοτοσυκλέτας της Dunlop (καθώς και το τμήμα των ελαστικών αυτοκινήτου Dunlop για την αγορά της Β. Αμερικής). Από τη φωτό που έβαλα πως σας φαίνεται το πέλμα του συγκεκριμένου ελαστικού; Μήπως να το ξανασκεφτώ και να τα γυρίσω πίσω στο κατάστημα, προκειμένου να αγοράσω κάποιο άλλο ελαστικό; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19 , 2018 @Mpr nylon ειναι η επιστρωση που εχουν απο μεσα. βαλε φωτο ολο το πλαϊνο και το πελμα απο πανω στο πλαϊ και στο πελμα ειναι ετσι: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 20 , 2018 Καλημέρα. Το πέλμα στα ελαστικά που αγόρασα είναι αυτό που φαίνεται παρακάτω: https://ibb.co/fLRNK7 https://ibb.co/jvY3bn Σου φαίνεται κάτι περίεργο σε αυτά που βλέπεις; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
noodles 6.082 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2018 ^οχι τιποτα, μια χαρα ειναι το λαστιχο, καινουριο. βαλτο και καλες βολτες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Mpr 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 22 , 2018 Ευχαριστώ πολύ. Απλά κι εμένα (που δεν είμαι βέβαια ιδιαίτερα εξοικειωμένος με τις διάφορες γόμες στα παπιολάστιχα) αρχικά μου φάνηκε κάπως περίεργη η υφή της γόμας στο πέλμα, σε συνδυασμό με το ότι αμφότερα τα 2 ελαστικά είναι κάπως ελαφρύτερα από τα 2 διαφορετικά ζεύγη-μάρκες (Pirelli & Michelin) που είχα φορέσει μέχρι σήμερα. Σε 1 βδομάδα θα τα περάσω και θα ενημερώσω για τις πρώτες εντυπώσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες