Jump to content

Recommended Posts

η εξατμιση που εχει σκουρια ειναι φυσιολογικο αλλα απο την στιγμη που συνυπαρχη και σκουρια και σε αλλα σημεια τοτε μακρια και ας ειναι και φτηνο!!

Για εξηγησε το λιγο αυτο αν θες.
Γιατι στην εξατμιση ειναι οκ ενω αν υπαρχει και αλλου ειναι προβλημα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

οπως ειπε και ενας φιλος ποιο πανω οτι εχει κι αυτος απο την μεσα πλευρα ειναι και λογο νερων που βρισκετε σε χαμηλο σημειο αλλα κυριως λογο των θερμοκρασιων (συστολη-διαστολη)περνας απο νερα,η εξατμιση ειναι ζεστη στεγνωνη πολυ γρηγορα τα νερα αφηνοντας περισσοτερα αλατα απο τα αλλα μερη που στραγγιζουνε και σκουριαζει η εξατμιση! στα αλλα σημεια ειναι ποιο δυσκολο και ποιο μακροπροθεσμο να βγει σκουρια(αναλογως παντα και της ποιοτητας υλικου) αλλα οπως αναφερθηκε οτι ειδε και αλλα σημεια οπως ψυγεια και τετοια τιγκα στην σκουρια το μηχανακι δειχνει παντελος παραμελημενο απο συντηρηση,καθαριοτητα και τροπο αποθηκευσης(το ειχε παρκαρισμενο συνεχεια σε εκθετημενο σημειο απο ηλιο,βροχες και τετοια!) με τετοια σημαδια τι να την κανω την γνωμη του αυτου που το πουλαει ειδικα αμα λεει και χαχα δεν ειναι τελειο:thumbsdown:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι.
Σε πυλωτη το βαζει παντως.

Γι`αυτο σε ρωτησα,το πρωτο σημαδι στα sym αν τ`αφηνεις εξω ειναι τα ξεθωριασμενα πλαστικα απο τον ηλιο.

Καμμια φωτο εχεις που να φαινονται οι σκουριες στα σημεια που λες?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οχι μια φωτογραφια εχει ολη κι' ολη η αγγελια.

Τελοσπαντων δυσκολα θα αγοραστει το συγκεκριμενο ουτως ή αλλως, απλα με προβληματισε αρκετα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα στο φορουμ,

έχω το συμάκι απο ιούνιο του '14 και έχει κοντά στα 20000 χλμ, Χθες με άφησε, και σήμερα μου είπε ο μάστορας πως πάμε για αντικατάσταση μπαταρίας με κόστος 50Ε. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις μάρκες των μπαταριών; Να προτιμήσω κάποια;

Το σκουτερ το χρησιμοποιώ για μετακινήσεις μέσα στην πόλη και είναι πολύ βολικό και οικονομικό. Τα service και οι έλεγχοι είναι όλα στην ώρα τους απο εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα όμως, κατά την επιτάχυνση στην εκκίνηση ακούγεται ένα τρίξιμο και το σκούτερ πατινάρει. Το συνεργείο που πηγαίνω μου λέει πως δεν είναι κάτι και να μην ανησυχώ, απλά να ανοίγω λίγο παραπάνω το γκάζι και θα σταματήσει. Το πρόβλημα όμως αυτό είναι εκνευριστικό, ειδικά ο ήχος του τριξίματος, και η λύση με το παραπάνω γκάζι δεν είναι πάντα δυνατή ειδικά στην κίνηση. Αντιμετωπίζει άλλος το ίδιο πρόβλημα; Γνωρίζετε κάποια λύση;

Τροποποιήθηκε από τον giampoul

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα, και εμένα με πιασε θέμα με τη μπαταρία πριν 2 μήνες, ήρθε η εταιρεία on the spot Και μου έβαλαν καινούργια και αμέσως ξεκίνησε.

Έπρεπε να είχα σκεφτεί να την άλλαζα μετά από τόσα χρόνια και να μην περιμένω να χαλάσει ή να δω κάποιο σημάδι δυσκολίας να ξεκινήσει.

Εμένα μου βαλαν μπαταρία Yuasa και μου παν οτι είναι από τις καλύτερες, σε διάρκεια χρόνου κτλ

Σχετικά με το γκάζι, έχω αναφέρει παλιά εδώ στο φόρουμ τον ήχο του τριξίματος μεταξύ 32-39 Km/h , επιταχύνοντας έφευγε ο θόρυβος όπως σου πε ο μηχανικός

αλλά ΄δεν μου άρεσε και το πα στον μηχανικό και εκείνος μου απάντησε ότι ήταν η ανάρτηση. Του απάντησα μα είναι δυνατόν η ανάρτηση να κάνει το τρίξιμο στα 32-39;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα, και εμένα με πιασε θέμα με τη μπαταρία πριν 2 μήνες, ήρθε η εταιρεία on the spot Και μου έβαλαν καινούργια και αμέσως ξεκίνησε.

Έπρεπε να είχα σκεφτεί να την άλλαζα μετά από τόσα χρόνια και να μην περιμένω να χαλάσει ή να δω κάποιο σημάδι δυσκολίας να ξεκινήσει.

Εμένα μου βαλαν μπαταρία Yuasa και μου παν οτι είναι από τις καλύτερες, σε διάρκεια χρόνου κτλ

Σχετικά με το γκάζι, έχω αναφέρει παλιά εδώ στο φόρουμ τον ήχο του τριξίματος μεταξύ 32-39 Km/h , επιταχύνοντας έφευγε ο θόρυβος όπως σου πε ο μηχανικός

αλλά ΄δεν μου άρεσε και το πα στον μηχανικό και εκείνος μου απάντησε ότι ήταν η ανάρτηση. Του απάντησα μα είναι δυνατόν η ανάρτηση να κάνει το τρίξιμο στα 32-39;

Yuasa έβαλα και εγώ αφού υποστήριξε ο μηχανικός πως είναι καλή. 2.5 χρόνια είναι ΟΚ για ζωή μπαταρίας;

Στη δική μου περίπτωση το τρίξιμο υπάρχει μόνο κατά την εκκίνηση, δηλαδή απο 0 χλμ. Όταν το συζητήσαμε με τον μηχανικό μου είπε πως δεν υπάρχει λύση για αυτό και οτι δεν είναι τίποτα σοβαρό. Επίσης μου πρότεινε αν το κάνει ΄συνεχώς να κολλάω το μηχανάκι στον τοίχο και να πατάω γκάζι για 5''. Όντως μετά σταματάει το τρίξιμο και το πατινάρισμα για 1-2 μέρες, δε γνωρίζω πως και γιατί, αλλά δε νομίζω πως είναι λύση αυτή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ''τριξιμο'' που αναφερεσαι ειναι πατιναρισμα στο φυγοκεντρικο του συμπλεκτη οταν υπερθερμαινεται συνηθως αλλα και γενικοτερα το κανει και δυστυχως δεν διορθωνεται 100% και δεν θα διορθωθει με τιποτα γιατι κατα την γνωμη μου ειναι κατασκευαστικο λαθος και ισχυει για ολα τα μοντελα συμ και οχι μονο για το hd (παρ`ολο που εκει εχω παρατηρησει οτι ειναι εντονοτερο στου φιλου μου το σκουτερ ας πουμε απ`οτι στο δικο μου).

Η μια λυση που υπαρχει ειναι να ανοιγεται το καπακι εκει που φωλιαζει ο ιμαντας και να τριβεται ελαφρα με ψιλο γυαλοχαρτο το φυγοκεντρικο για να φευγουν οι βρωμες κλπ.

Αυτο εχει ως αποτελεσμα να εξαλειφεται για λιγο καιρο το σκορτσαρισμα μεχρι να ξαναβρωμισει ή δεν ξερω κι`εγω τι.

Επισης πες του μηχανικου σου αυτο που εχω πει κι`εγω σε οσους μηχανικους εχω γνωρισει και εχω αναφερει το συγκεκριμενο προβλημα, μαστορα μπορει να μην ειναι κατι σοβαρο αλλα ειναι σιγουρα κατι παρα πολυ εκνευριστικο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ''τριξιμο'' που αναφερεσαι ειναι πατιναρισμα στο φυγοκεντρικο του συμπλεκτη οταν υπερθερμαινεται συνηθως αλλα και γενικοτερα το κανει και δυστυχως δεν διορθωνεται 100% και δεν θα διορθωθει με τιποτα γιατι κατα την γνωμη μου ειναι κατασκευαστικο λαθος και ισχυει για ολα τα μοντελα συμ και οχι μονο για το hd (παρ`ολο που εκει εχω παρατηρησει οτι ειναι εντονοτερο στου φιλου μου το σκουτερ ας πουμε απ`οτι στο δικο μου).

Η μια λυση που υπαρχει ειναι να ανοιγεται το καπακι εκει που φωλιαζει ο ιμαντας και να τριβεται ελαφρα με ψιλο γυαλοχαρτο το φυγοκεντρικο για να φευγουν οι βρωμες κλπ.

Αυτο εχει ως αποτελεσμα να εξαλειφεται για λιγο καιρο το σκορτσαρισμα μεχρι να ξαναβρωμισει ή δεν ξερω κι`εγω τι.

Επισης πες του μηχανικου σου αυτο που εχω πει κι`εγω σε οσους μηχανικους εχω γνωρισει και εχω αναφερει το συγκεκριμενο προβλημα, μαστορα μπορει να μην ειναι κατι σοβαρο αλλα ειναι σιγουρα κατι παρα πολυ εκνευριστικο.

Δε νομίζω πως το έχω να κάνω τον καθαρισμό του ιμάντα. Οπότε δεν υπάρχει κάποια λύση μόνιμη..

Το έχω πει αυτό που λες και το παραδέχεται και ο ίδιος αλλά λέει πως περιμένουν απο τη SYM οδηγίες για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ευχαριστώ πάντως για τις διευκρυνίσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ε! καλα πες στον μηχανικο να το κανει δεν ειναι τιποτα γι`αυτον, 5 λεπτα υποθεση ειναι αμα δεν βαριεται.

Μπα για κατι μονιμο δεν εχω ακουσει,δεν το εχω ψαξει και πολυ κιολας να σου πω την αληθεια γιατι δεν με πολυνοιαζει ιδιαιτερα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα

Exw ena Sym 200i Evo mtaxeirismeno to pira kai o laimos tis eksatmisis opws kai i idia exoun arketi skouria. Thelw na tin allaksw. Ti aksizei na balw panw? Mia idia tou montelou i kapoia alli kaluteri? Apla epeidi den gnwrizw apo eksatmiseis exete na mou proteinete kapoia? Min m vgi kai o koukos aidoni bebaia.

Euxaristw

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά καλησπέρα μου εσταξε λίγο παραφλου κ σταμάτησε. Έχει κάπου διαρροή ή έβαλα περισσότερο. Το συμπλήρωσα προχθές... 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 15 λεπτά, το μέλος voulis78 έγραψε:

Παιδιά καλησπέρα μου εσταξε λίγο παραφλου κ σταμάτησε. Έχει κάπου διαρροή ή έβαλα περισσότερο. Το συμπλήρωσα προχθές... 

Αν συνεχίζει να δακρύζει και φαίνεται πως έρχεται από το δοχείο του ψυκτικού , έλεγξε και σφίξε σωστά τους σφιγκτήρες στο σωληνάκι που πηγαίνει στο ψυγείο . 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω ένα Sym HD 200i Evo 14' είμαι απόλυτα ευχαριστημένος

Αλλαγές λαδιών καθέ 2500χλμ Motul 10W40 MA και φίλτρο αέρα,φυσιγμα το φιλτρακι του λαδιού

Βαλβίδες,Βαλβολινες,ραουλα 20x15 17gr Bando και ιμάντας κάθε 12.000χλμ

Μπουζί CR8EIX,Νερό eneos -37//+37, τακάκια +Υγρό φρένον κάθε 24.000χλμ

Κατανάλωση έχω 2.5λ στα 100km με Eko 95 ,με Shell V-Power 100 λίγο πιο χαμηλά 

Εγώ το χρησιμοποιώ σε μεγάλες αποστάσεις μου έλεγαν θα πάθει ζημιά μου  πήγαινε σε 300αρι ,η θα κάψει φλάντζα η θα τρυπήσει από το μπουζί ιριδίου++και άλλα πολλά.....

Το μόνο που έχω αλλάξει είναι μπίλιες ένα γραμμάριο πιο βαριές και ένα μπουζί ιριδίου τπτ αλλο

Πάντως στα 50.000χλμ μια ντιζα μου έχει βγάλει, λάδι δεν καίει ,δύναμη όπως Καινούργιο έχω δει 130km gps ,δεν το σπαω δύο φόρεςρες το έχω πατήσει στα 50.000χλμ τα υπόλοιπα είναι 80-100km να το τρέχεις ενα μήνα ,Έχω κάνει Πειραιά-Θεσσαλονικη και τον γυρισμό δεν έπαθε τπτ 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω και εγώ ένα Sym HD200i Evo 14'

Αλλαγές λαδιών με Motul10w40 MA κάθε 2000km κ Ολλά τα service πριν την ώρα τους ,έχω φτάσει 94.500km χωρίς καμία ζημια στο μοτέρ ?,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα!

Καμια σοβαρη λυση για το φυγοκεντρικο πισω(σιαγωνες καμπανα )παιζει?ΓΙατι αν το αλλαξω δεν θελω να βαλω τα μαμα και να εχω παλι τα ιδια.
Σε φιλο του τορναραν τη μαμα καμπανα και ειναι κομπλε...Να αλλαξω καμπανα με καμια aftermarket?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

Από την προηγούμενη εβδομάδα κάτοχος και εγω ενός SYM HD2i και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κατεβάσω από κάπου το ''SERVICE MANUAL'' διότι με μια πρώτη αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 26/4/2022 at 2:17 ΜΜ, το μέλος leonady2 έγραψε:

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά,

Από την προηγούμενη εβδομάδα κάτοχος και εγω ενός SYM HD2i και θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κατεβάσω από κάπου το ''SERVICE MANUAL'' διότι με μια πρώτη αναζήτηση που έκανα δεν βρήκα κάτι.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Hd2 125/200 έχω βρει στο ιντερνετ, (έτσι λέμε και το hd2i αν δε κάνω λάθος)

γράψε μου πμ αν το θες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γνωρίζει κάποιος να με ενημερώσει πως δουλεύει η θερμοκρασία στο συγκεκριμένο μηχανάκι. Προσπαθώ τον τελευταίο καιρό να δουλέψει το βεντιλατέρ αλλα δεν ανεβαίνει με τίποτα. Δουλεύει τόσο χαμηλά ή έχει πρόβλημα το δικό μου και πρέπει να το κοιτάξω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα έχω ένα sym hd2 200 του 14 μοντέλο το πήρα ελαφρώς μεταχειρισμένο αλλά όταν το πήρα δούλευε κανονικά το μηχανάκι αλλά μόλις το άφηνες στο ρελαντί έσβηνε το έχω πάει σε 3 μηχανικούς έχουν κοιτάξει αντλία βενζίνης σώμα (πεταλούδα) injection ρεύματα βαλβίδες χρονισμό κινητήρα και πάλι τίποτα το μηχανάκι έχει 40 χιλιάδες χιλιόμετρα....υπάρχει περίπτωση να είναι από μάτι στροφάλου??? Αν ξέρει κάποιος να με βοηθήσει τον ευχαριστώ προκαταβολικά 

....ΥΓ είναι κρίμα να το πετάξω είναι σαν καινούριο 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα