Jump to content
thodlp

Ρύθμιση βαλβίδων για Crypton R 115

Recommended Posts

πριν 1 ώρα, το μέλος r3negade έγραψε:

Θαναση, εχει λυθει το καρμπ και εχει καθαριστει ολο πριν απο περιπου 3-4.000 χιλιομετρα.

Κάνε και μια εξυδάτωση, λύνοντας την βίδα αποστράγγισης του καρμπ.

Ξαναδες τις βίδες μιγματος/ρελαντι, ειναι ευκολη δουλειά. Και επαναρυθμισε το μιγμα, οπωσδηποτε.

πριν 4 ώρες, το μέλος dankannn έγραψε:

r3negade  , εμεις δεν βαζουμε ουτε tsok ενα τσικ το γκαζι και αρπαζει με την μια με την μιζα , ουτε μπερδευει καθολου.

Ηλια βασικα για αρχη πρεπει να του βρω πισω αναρτηση ,αν και εχει 7.000 χλμ οι δικες του ειναι σουμιες για πεταμα

Καμια ιδεα του τι να βαλω ?   μαρκες εχω δει αλλα περασαν τα χρονια και δεν ξερω , βλεπω αρκετες μαρκες (aspira - apido -kayba κλπ)

innova μιας και εισαι παπακια καμια γνωμη  ?

ΥSS ή kayaba.

εβαλα YSS  προσφατα ατο ιννοβα. Κανα 40ρι εχουν.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
πριν 1 ώρα, το μέλος innova 04 έγραψε:

Κάνε και μια εξυδάτωση, λύνοντας την βίδα αποστράγγισης του καρμπ.

Ξαναδες τις βίδες μιγματος/ρελαντι, ειναι ευκολη δουλειά. Και επαναρυθμισε το μιγμα, οπωσδηποτε.

Τι να κανω??  :blink: :uglystupid2:

Μα την παναγια δεν μπορω καν να φανταστω τι εννοεις, ευτυχως μου λες απο που γινεται!! :laugh:

Θα μιλησω με τον Guru και θα επανελθω!

Για αναρτησεις πισω, και εγω ειχα βαλει καποτε YSS στο address, καπου στα ιδια χρηματα, τις μαυρες ομως, που υποτιθεται οτι ηταν πιο μαλακες απο τις νικελ, αλλα σε σχεση με τις μαμα ηταν κουτσουρα.. Παρ'ολο που ολοι οι μαστορες που μιλησα μαζι τους, την ιδια θα μου προτειναν ως την πιο κοντα στην μαμα σκληροτητα.

Δεν ξερω αν υπαρχει καποια καλυτερη λυση, αλλα οι μαμα αναρτησεις του crypton και του address, στα νιατα τους, ηταν σιγουρα καλυτερες στις αποσβεσεις ανωμαλιων. 

Βεβαια, εγω δουλευω το παπι σχεδον 90% μονοκαβαλο, και οταν μπαινει 2ο ατομο, ειδικα κανας μαντραχαλος, δεν υπαρχει μαμα αναρτηση που να το διαχειριζεται εστω και στο ελαχιστο :baby:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος dankannn έγραψε:

r3negade  , εμεις δεν βαζουμε ουτε tsok ενα τσικ το γκαζι και αρπαζει με την μια με την μιζα , ουτε μπερδευει καθολου.

Ηλια βασικα για αρχη πρεπει να του βρω πισω αναρτηση ,αν και εχει 7.000 χλμ οι δικες του ειναι σουμιες για πεταμα

Καμια ιδεα του τι να βαλω ?   μαρκες εχω δει αλλα περασαν τα χρονια και δεν ξερω , βλεπω αρκετες μαρκες (aspira - apido -kayba κλπ)

innova μιας και εισαι παπακια καμια γνωμη  ?

Και του φιλου τοτε ειχαμε αλλαξει στα 3-4000 χλμ...  Ειχε κλαταρει το ενα αμορτισερ και εχανε λαδια. 

Ειχε παρει κατι yss νικελ...  Και ηταν θεοσκληρα.. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 12/12/2018 at 6:07 ΜΜ, το μέλος HLIAS έγραψε:

Και του φιλου τοτε ειχαμε αλλαξει στα 3-4000 χλμ...  Ειχε κλαταρει το ενα αμορτισερ και εχανε λαδια. 

Ειχε παρει κατι yss νικελ...  Και ηταν θεοσκληρα.. 

Καλησπέρα παίδες,

Τα αμορτισέρ του δικού μου Τ115 αλλάχθηκαν πριν 1-2 χρόνια με τα YSS που αναφέρει ο Ηλίας και αφήνουν θετικές εντυπώσεις.

Ισχύει είναι αρκετά σκληρά ωστόσο έχουν 5 σκάλες σκληρότητας. Τα μαμά αμορτισέρ που ηταν γενικά σκληρά στα νιάτα τους αντιστοιχούσαν στη σκαλα 4/5 στα YSS.

Εγώ προσωπικά τα έχω στο 3 όπου και έχουν μια ικανοποιητική σκληρότητα, ούτε σκληρά ουτε πολύ μαλακά, ακόμα και με 2ο άτομο προσωρινά.

Γενικά είμαι ικανοποιημένος μέχρι τώρα και ο αδερφός μου που το κινεί επειδή δεν είμαι Ελλάδα.

Βαριέμαι να κάνω τις άλλες παραθέσεις οπότε σχετικά με το ρελαντί και τα κρύα πρωινά:

Γενικά το ρελαντί το χειμώνα το έχω ένα touch πιο πάνω από αυτό που θα ρύθμιζε η γιαμάχα. Προσοχή, απλά ένα τατς και μόνο το χειμώνα. Τόσα χρόνια το έχω συνηθίσει με το αυτί και δεν το έχω μετρήσει να ξέρω επακριβώς πόσες rpm πάνω. Αυτο που επίσης βοηθάει είναι ελαφρύ και σταθερό άνοιγμα γκαζιου για κανα μισό με ένα λεπτό μέχρι να σταματησει τα κομπιάσματα.

Επίσης από το '12 και μετά αγόρασα μπουζί NGK ιριδίου το οποίο έλυσε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των κρύων/υγρων πρωινών και έβγαλε τουλάχιστον 30-35.000 χλμ. Τιμή αν θυμάμαι καλά 7 ευρώ ανά μπουζί (είχα πάρει 2 από ebay). Κωδικός CR6HIX, το οποιο είναι αντίστοιχης (απαγωγής) θερμότητας του μαμά μπουζί (CR6HSA). 

Αναφορικά με τα λάδια είναι σαφώς καλύτερα τα ημισυνθετικά, ωστόσο σε τέτοιον απλό κινητήρα και το ορυκτέλαιο διεκπεραιώνει τίμια τα καθήκοντά του στον Σίλβερ μου τα τελευταία 85.000 χλμ, με τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά να είναι καλά μετά από 2.500 χλμ που αλλάζονται.

Τι άλλο? Α ναι, τάπαμε για βαλβίδες, εισαγωγές-εξαγωγές, διακενα κτλ. Καλές γιορτές να έχουμε φιλαράκια! :)

Όπτιμους (Γιάννης)

Τροποποιήθηκε από τον Optimus Prime

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα