Jump to content
Kostas-MotoLover

Παραποίηση μοτό σε ΣΤΟΚ και παραπληροφόρηση. Προσοχή!!!

Recommended Posts

Δυστυχώς, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλαίας όπου ο καθείς κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς ποτέ να τιμωρείται για εξαπάτηση πχ, ο τομέας του εμπορίου μοτοσυκλετών δε θα μπορούσε να μείνει αλώβητος.

Αναφέρομαι κυρίως στις μοτοσυκλέτες που βρίσκονται σε ΣΤΟΚ (παλαιότερα μοντέλα που δεν πουλήθηκαν), μια και εκεί γίνεται το "μάλε βράσε".

Ο κάθε "έμπορος" κρεμάει πάνω ό,τι ταμπελάκι θέλει και υποστηρίζει ότι είναι όποιο μοντέλο τον βολεύει... το τελευταίο πάντα! Τυχαίο? Δε νομίζω.

Είχα ξεκινήσει να γράφω περιστατικά, αλλά όχι σεντόνι έβγαινε, αλλά πολυκατάστημα λευκών ειδών. :lol: Οπότε ποιός θα διάβαζε? :online2long:

Το νου σας παίδες. Οι λεγόμενες "ευκαιρίες" μπορεί ν' αποδειχτούν μεγάλες απάτες αν δεν πηγαίνετε "διαβασμένοι" ώστε να ξέρετε τί ψάχνετε και τί σας πουλάνε.

Επειδή δυστυχώς οι εταιρείες παίζουν στην κυριολεξία κάθε χρονιά με τα χρώματα, το νου σας:

1) Ελέγχετε το DOT των ελαστικών. Πρέπει να είναι ίδιο και στα 2 ελαστικά και συνήθως είναι 3-6 μήνες παλιότερα απ' την ημερομηνία κατασκευής της μηχανής.

2) Ελέγχετε τα νούμερα στα σωληνάκια των δισκόφρενων. Αυτά δείχνουν μήνα-έτος παραγωγής της μηχανής και θα πρέπει να είναι λίγο μεταγενέστερα των ελαστικών. Και ίδια να είναι no problem (δεν μου έχει τύχει ποτέ), αλλά όχι προγενέστερα πχ. Τί δηλαδή? Τη συναρμολογήσανε και τη βάλανε σε τάκους? :yeahright:

3) Αν είναι σβησμένα τα γράμματα στα σωληνάκια (στα λάστιχα δεν μπορούν, είναι χαραγμένα), κάτι μπορεί να παίζει..... υποψιαστείτε ότι κάποιος ήθελε να κρύψει την παλαιότητα της μηχανής και κοιτάξτε και γι' άλλα σημάδια τυχόν παραποίησης.

4) Μέχρι και ξαναβάψιμο της μηχανής σε πιο πρόσφατα εταιρικά χρώματα (νεότερων ίδιων μοντέλων) κάνουν οι αντιπροσωπείες ή οι έμποροι προκειμένου να σπρώξουν τα στοκ όσο πιο ακριβά γίνεται.

5) Συνηθίζεται να λέμε "παίρνω τον αριθμό πλαισίου και ρωτάω την αντιπροσωπεία τί μοντέλο είναι".

Για μένα πλέον η τακτική είναι λάθος διότι: α) έχουν κίνητρο να πουν ψέμματα, β) είναι πιθανόν οι ίδιοι που αλλάζουν εξωτερικά στοιχεία των μοτό, γ) δείχνουν ανοχή σε τέτοιες ενέργειες των εμπόρων δ) συχνά δείχνουν εκείνοι το δρόμο στους εμπόρους για τέτοιες πονηριές, ε) ποιόν θα υποστηρίξουν, τον συνεργάτη τους ή εσένα τον άγνωστο? στ) ό,τι και να σας πουν, είναι στο μιλητό (καμμία κατοχύρωση, μετά θα το παίζουν τρελίτσα, ενώ ξέρουν επακριβώς τί δίνουν), σε αντίθεση με εσάς που απλά ακούτε και δεν βλέπετε τί βλέπουν αυτοί στο pc, ζ) ζητήστε έγγραφη διαβεβαίωση για τον συγκεκριμένο αριθμό πλαισίου και μετρήστε αντιδράσεις.

Κατ' ιδίαν σε καφέ περαιτέρω εξιστορήσεις για τέτοια περιστατικά, γιατί έχω συγκεκριμένα και πρόσφατα παραδείγματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

δεν το κανει μονο ο εμπορας αλλα κι η εταιρεια εισαγωγης [εμμεσα].

οταν για παραδειγμα η γιαμαχα εχει το χτ προηγουμενων χρονων , αυτος που δεν ξερει νομιζει οτι παιρνει φετινο.

και οχι σε τιμες στοκ, αλλα κανονικες.

κανονικα πρεπει ο εμπορος να τον ενημερωσει οτι ειναι μοντελο παλαιοτερο, αλλα μονο χρωματικα σχεδιαστικα.

η διαφορα απο το 07 και μετα ετσι κι αλλιως ειναι μονο σε χρωματα/σχεδια, αλλα δεν παυει να ειναι διαφορετικη χρονολογια.

http://www.yamaha-mo...ia&mode=colours

http://www.yamaha-mo...ia&mode=colours

συχνα λαθος[ειτε σκοπιμα ειτε λογω αγνοιας] μοντελα προηγουμενων χρονων αναφερονται σα μεταγενεστερα και σε αγγελιες ιδιωτων.

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
δεν το κανει μονο ο εμπορας αλλα κι η εταιρεια εισαγωγης [εμμεσα]. το γράφω στο 5β οταν για παραδειγμα η γιαμαχα εχει το χτ προηγουμενων χρονων , αυτος που δεν ξερει νομιζει οτι παιρνει φετινο. και οχι σε τιμες στοκ, αλλα κανονικες. κανονικα πρεπει ο εμπορος να τον ενημερωσει οτι ειναι μοντελο παλαιοτερο, αλλα μονο χρωματικα σχεδιαστικα. η διαφορα απο το 07 και μετα ετσι κι αλλιως ειναι μονο σε χρωματα/σχεδια, αλλα δεν παυει να ειναι διαφορετικη χρονολογια. http://www.yamaha-mo...ia&mode=colours http://www.yamaha-mo...ia&mode=colours συχνα λαθος[ειτε σκοπιμα ειτε λογω αγνοιας] μοντελα προηγουμενων χρονων αναφερονται σα μεταγενεστερα και σε αγγελιες ιδιωτων.

Στο CBF-1000 το προηγούμενο μοντέλο σε ΣΤΟΚ, γίνεται το "έλα να δεις".

Όλα όσα ξεμείνανε από παλιά (κάτι ασημί πχ), μεταμορφωθήκανε ως δια μαγείας σε λευκά...... τα τελευταία δηλαδή πριν την απόσυρση.

Αλλά δεν είναι και έξυπνοι να βάλουνε τα ίδια αυτοκόλλητα. Αφήνουνε τα παλιά (διαφορετικά) και κάνει μπαμ το πράμα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο 5β μιλας για αλλαγη. βασικα με μπερδεψες. τι εννοεις βαφτιζονται λευκα;

και τους αλλαξαν κατι εξωτερικα ή μονο τα βαφτισαν αλλιως;

το παραδειγμα που φερνω δεν αφορα αλλαγη καμια.

απλα ξεχνανε ν αναφερουν οτι ειναι μοντελο προηγουμενης χρονολογιας.

με δυο λογια κοιταμε στο ιντερνετ το site της εταιρειας[οχι της εταιρειας της ελληνικης μονο]

και ψαχνουμε γενικοτερα να δουμε μοντελα, χρωματισμους τους, διαφορες σε καποια σημεια πχ ψαλιδια

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

στο 5β μιλας για αλλαγη. βασικα με μπερδεψες. τι εννοεις βαφτιζονται λευκα; Τα ξαναβάφουν σε λευκό χρώμα!!! Ντεπόζιτο, καπάκια, μάσκες, όλα. Μου τό 'πε έμπορος όταν τον στρίμωξα στο πως γίνεται να έχει 3 ετών λάστιχα πάνω (μοντ. '09 και καλά και νά 'χει λάστιχα Ιουνίου 2006)

και τους αλλαξαν κατι εξωτερικα ή μονο τα βαφτισαν αλλιως; Συχνά διαφέρουν πχ τα αυτοκόλλητα. Σε συγκεκριμένο που είδα λείπουν τα αυτοκόλλητα στα πίσω πλαϊνά καπάκια εντελώς. Τα βγάλανε προφανώς για το βάψιμο και δεν βάλανε καινούργια. Τόση προχειρότητα.

το παραδειγμα που φερνω δεν αφορα αλλαγη καμια.

απλα ξεχνανε ν αναφερουν οτι ειναι μοντελο προηγουμενης χρονολογιας.

με δυο λογια κοιταμε στο ιντερνετ το site της εταιρειας[οχι της εταιρειας της ελληνικης μονο]

και ψαχνουμε γενικοτερα να δουμε μοντελα, χρωματισμους τους, διαφορες σε καποια σημεια πχ ψαλιδια Αν είναι εμφανείς οι διαφορές στο μάτι, ναι.

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο που λες ειναι τρελη λαμογιά.

μηπως να τους καταγγειλεις σε κανα ινκα;

το παραδειγμα που ανεφερα εγω δεν ειναι τιποτα περα απο χρονολογικη διαφορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο που λες ειναι τρελη λαμογιά. Τρελή δε λες τίποτα. Θες παράδειγμα? ΔΕΣ Και λάβε υπόψη σου ότι το 2008 ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΣΕ ΛΕΥΚΟ!!!

Και πρόσεξε (αν φαίνεται) ότι δεν υπάρχουν και τα πίσω αυτοκόλλητα στα καπάκια που γράφουν CBF-1000.

μηπως να τους καταγγειλεις σε κανα ινκα; Sto Elladistan? Σώθηκες! Μα γι' αυτό το ανέβασα τουλάχιστον ως θέμα, για να προσέχουν όλοι.

το παραδειγμα που ανεφερα εγω δεν ειναι τιποτα περα απο χρονολογικη διαφορα.

Το ωραίο είναι να βλέπεις τις φάτσες τους πως κάνουν όταν το αποκαλύπτεις.....Αφηνιάζουν.

Α ρε ΚωστήΤ, χτες έπρεπε να ήσουνα μαζί μου.... θα το φχαριστιόσουνα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ωραίο είναι να βλέπεις τις φάτσες τους πως κάνουν όταν το αποκαλύπτεις.....Αφηνιάζουν.

το 2RIDE είναι παλιός λαμόγιος :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το 2RIDE είναι παλιός λαμόγιος :)

Ακριβώς ίδια μηχανή πουλιέται και αλλού....... Μιχαλακοπούλου μεριά. Ακριβώς ίδιο, δίδυμο. Με λάστιχα του 2006 και υποτίθεται μοντέλο του 2009! (με διαφορές ολοφάνερες εξωτερικά) ή 2008! (ακόμα χειρότερα, τότε δεν υπήρχε λευκό!!!)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ακριβώς ίδια μηχανή πουλιέται και αλλού....... Μιχαλακοπούλου μεριά. Ακριβώς ίδιο, δίδυμο. Με λάστιχα του 2006 και υποτίθεται μοντέλο του 2009! (με διαφορές ολοφάνερες εξωτερικά) ή 2008! (ακόμα χειρότερα, τότε δεν υπήρχε λευκό!!!)

Σταμάτησα έξω απ' τη βιτρίνα να δω το ταμπελάκι. Δεν γράφει ποιάς χρονιάς μοντέλο είναι. Αναλόγως τον πελάτη φαίνεται......... πετάει αυτός το δόλωμα και ό,τι χάψει ο πελάτης. :angry:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αρα ειναι μηχανη του 06 που πουλιεται σαν στοκ του 08 , εν ετει 2012.

Έτσι ακριβώς. Και ξέρεις γιατί? Άλλη τιμή έχουν τα τελευταία μοντέλα του 2009 (τα λευκά δηλαδή), άλλη τα του 2008 και άλλη τα 2006-2007. Το είδαμε στα Κεντρικά

Οπότε, αν ο εμποράκος καταφέρει και πουλήσει ένα του 2006 στην τιμή που έχουν τα 2009, θα τσεπώσει τη διαφορά. :winking::mB_faskelo:

Ψάχνω στο internet για e-mail της μαμάς εταιρείας στο Τζαπάν να τους στείλω ένα ραπόρτο....... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

...............

Ψάχνω στο internet για e-mail της μαμάς εταιρείας στο Τζαπάν να τους στείλω ένα ραπόρτο....... :whistling:

Δεν άντεξα στην πρόκληση (άμα μου μπει κάτι στο μυαλό δε μου βγαίνει ούτε με τιρμπουσόν) :lol:

Έκατσα λοιπόν κι έφτιαξα μια επιστολή στα Αγγλικά (σύντομη, δεν την έκανα σεντόνι και μου βγει το όνομα και στο Japan) :plaf::tooth: και μόλις την έστειλα στη Μαμά Honda.

Μού 'βγαλε και επιβεβαίωση:

Message was sent successfully.

Thank you for your attention!

Αναμένω απάντηση...... :_stinker:

Υ.Γ.

Για λόγους ασφαλείας έκανα και Printscreen σε αρχείο Word το κείμενο που έστειλα, κι αχρείαστο νά 'ναι. :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα ξηγηθηκες.

μιλάμε για απιστευτη λαμογια.

να ενας λογος που καποιος πριν αγορασει μηχανη ,πρεπει να ρωτα σε μοτο φορουμ.

ποσοι κλαμμενοι θα χαν γλυτωσει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλα ξηγηθηκες.

μιλάμε για απιστευτη λαμογια.

να ενας λογος που καποιος πριν αγορασει μηχανη ,πρεπει να ρωτα σε μοτο φορουμ.

ποσοι κλαμμενοι θα χαν γλυτωσει.

Αυτός είναι και ο λόγος που το άνοιξα ως θέμα.

Απ' ότι φαίνεται συμβαίνει κατά κόρον με μοντέλα που έχουν αποσυρθεί, αλλά και με σχετικά καινούργια, που όλο και "σπρώχνουν" την ημερομηνία γέννησής τους προν το σήμερα.

Πας και παίρνεις "καινούργιο" υποτίθεται και είναι 2,5 χρόνια στο μαγαζί και τις αποθήκες. Με ό,τι σημαίνει αυτό σε φυσιολογικές φθορές και απαξίωση λόγω παλαιότητας.

Ειδικά τον τελευταίο καιρό που οι πωλήσεις μεγάλων κυρίως μοτοσυκλεττών έχουν πέσει στα Τάρταρα, πιστεύω όλες οι μάρκες και τα μοντέλα εμφανίζουν τέτοια φαινόμενα, πολύ ή λίγο.

Γι' αυτό, όσοι ενδιαφέρεστε για αγορά, πιο χρήσιμο είναι να μάθετε τέτοια "μυστικά", παρά να ρωτάτε "ποιό να πάρω"..... :winking:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εδω επισης οι πληροφοριες ειναι λανθασμενες

το μοντελο που δειχνει στη φοτο ειναι του 2007 , αναγραφεται σαν μοντελο του 2010.

http://www.car.gr/classifieds/bikes/view/1654268/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάτι παρόμοιο γίνεται και με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα, τα βαφτίζουν μοντέλο τάδε χρονιάς, έστω 2005 π.χ. επειδή πρώτη άδεια κυκλοφορίας εκδόθηκε στην Ελλάδα εκείνη τη χρονιά. Ενώ έχει ήδη κυκλοφορήσει κάποιες δεκάδες χιλιάδες χλμ στο εξωτερικό όντας μοντέλο π.χ. 2001, 2002...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εδω επισης οι πληροφοριες ειναι λανθασμενες

το μοντελο που δειχνει στη φοτο ειναι του 2007 , αναγραφεται σαν μοντελο του 2010.

http://www.car.gr/cl...s/view/1654268/

Τέτοιες περιπτώσεις είναι πάαααρα πολύ συχνές, όμως ελέγχονται εύκολα διότι αν πχ το 2010 το συγκεκριμένο ΧΤΧ δεν έβγαινε σε μαύρο, τους πιάνεις.

Κι αν τους πεις κάτι για την αγγελία, σου λένε το γνωστό: "τυπογραφικό λάθος".

Η άλλη περίπτωση όμως που ανέφερα, είναι πολύ καραμπινάτη λαμογιά και γίνεται με ολόκληρη στρατηγική. Τα ξαναβάφουν σε χρώμα πιο πρόσφατης χρονιάς και όποιος την πατήσει.

Παρόλη τη σπουδή τους όμως, δεν ασχολούνται με τις λεπτομέρειες και την πατάνε εκεί. :mB_kalo_e:

Ο Μιχαλακοπούλου μεριά δεν γράφει στο ταμπελάκι ποιάς χρονιάς μοντέλο είναι. Και ανάλογα πόσο διαβασμένος είναι παίζει το ρολάκι του.

Το εξοργιστικό όμως (και γι' αυτό το αποφάσισα εύκολα να στείλω mail Ιαπωνία), ήταν το υφάκι του. Αντί να το βουλώσει αφού είδε ότι το κατέχω το θέμα, επέμενε και έβριζε χυδαία τον άλλον έμπορο (χωρίς να ξέρει ποιός ήταν, ούτε του είπα) που μου είχε αποκαλύψει το κόλπο.......

Συμπέρασμα: Ο τσαμπουκάς τιμωρείται..... όπως συμβαίνει στο Στρατό. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ε παρε με ενα τηλ να ερθω.Να αυτα κανεις τωρα.....!!!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν άντεξα στην πρόκληση (άμα μου μπει κάτι στο μυαλό δε μου βγαίνει ούτε με τιρμπουσόν) :lol:

Έκατσα λοιπόν κι έφτιαξα μια επιστολή στα Αγγλικά (σύντομη, δεν την έκανα σεντόνι και μου βγει το όνομα και στο Japan) :plaf::tooth: και μόλις την έστειλα στη Μαμά Honda.

Μού 'βγαλε και επιβεβαίωση:

Message was sent successfully.

Thank you for your attention!

Αναμένω απάντηση...... :_stinker:

Υ.Γ.

Για λόγους ασφαλείας έκανα και Printscreen σε αρχείο Word το κείμενο που έστειλα, κι αχρείαστο νά 'ναι. :winking:

:thumbsup::respekt: :respekt: :worshippy: και λιγα λεω.....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα με ολα αυτα ειναι οτι σε απογοητευουν απο το να παρεις την μηχανη που θελεις τοσο πολυ.ΓΙα να ειμαι ειλικρινης την CBF-1000 καποιος αντιπροσωπος (δεν εχει σημασια το ονομα) το γεγονος οτι μου την πουλαει πολυ πιο φθηνα απο την τιμη του γενικου αντιπροσωπου και με ολα τα παραπανω λεγομενα με βαζει σε σκεψεις κατα ποσο θα ειναι αυθεντικο μοντ '10.

Εαν του δωσω το τελικο ΟΚ και του πω να την φερει θα πεσει πρωτα ψαξιμο στην μηχανη και μετα θα πεσει η προκαταβολη και ας λεει οτι θα την φερει μεσα σε ξυλινο κουτι.

Και μιας και ειναι φιλος,οι "καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους" θα του πω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα με ολα αυτα ειναι οτι σε απογοητευουν απο το να παρεις την μηχανη που θελεις τοσο πολυ.ΓΙα να ειμαι ειλικρινης την CBF-1000 καποιος αντιπροσωπος (δεν εχει σημασια το ονομα) το γεγονος οτι μου την πουλαει πολυ πιο φθηνα απο την τιμη του γενικου αντιπροσωπου και με ολα τα παραπανω λεγομενα με βαζει σε σκεψεις κατα ποσο θα ειναι αυθεντικο μοντ '10. Δεν έχεις πρόβλημα ρε όργιο, αφού το πρώτο αλλαγμένο μοντέλο βγήκε το 2010. Πρόβλημα αμφιβολιών θα είχες αν σου έλεγε ότι είναι μοντέλο του 2011 ή χειρότερα του 2012. Τουλάχιστον είναι ειλικρινής και σου λέει ότι είναι απ' τα πρώτα που ήρθανε..... γι' αυτό και το σπρώχνει λίιιιιιιιιιγο πιο φτηνά.

Πάντως μπορείς όποτε θέλεις να τσεκάρεις μόνος σου την ημερομηνία παραγωγής της μοτό κοιτώντας στα σωληνάκια του δισκόφρενου μπροστά και το DOT στα λάστιχα που θα είναι 3-6 μήνες προγενέστερα της μοτοσυκλέττας.

Εαν του δωσω το τελικο ΟΚ και του πω να την φερει θα πεσει πρωτα ψαξιμο στην μηχανη και μετα θα πεσει η προκαταβολη και ας λεει οτι θα την φερει μεσα σε ξυλινο κουτι. Απ' την αποθήκη του Σαρακάκη που θα τη φέρει δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι στο κουτί της (καλό θα ήτανε κατά τη γνώμη μου γιατί αποτρέπει γρατζουνιές και φθορές από σκόνη, φως, θερμοκρασίες κλπ), αλλά το "ψάξιμο" κάντο όπως σου λέω παραπάνω. Συνεννοήσου το όμως πριν δώσεις προκαταβολή και δεσμευτείς, δηλαδή πες του ότι άμα κάνει καμμιά κουτσουκέλα θά 'χετε ιστορίες. Το καλύτερο για μένα θα ήταν να τη φέρει πρώτα στο μαγαζί με τη συμφωνία αφού την ελέγξεις για τυχόν γρατζουνιές και άλλες φθορές (θυμάσαι την ελαττωματική σέλα που είδαμε σε εκθεσιακό στο Σαρακάκη), να δώσεις την προκαταβολή. Αν σου πει παπαριές περί δέσμευσής του και ότι θα τη φορτωθεί, πες του "άμα είσαι σίγουρος ότι θα είναι εντάξει και όπως υπόσχεσαι, δεν έχεις κάτι να φοβηθείς".

Και μιας και ειναι φιλος,οι "καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους" θα του πω!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα