Jump to content
ΣΑΒΒΑΣ

Λύσιμο μετάδοσης - αντικατάσταση ράουλων βαριατόρ από μαμά σε Dr Pulley.

Recommended Posts

Ακριβώς όπως τα λέει και για του λόγου το αληθές :

1724.jpg

1728.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πολύ ωραίο το θεματάκι σου Σάββα, μπράβο, τώρα το είδα..

Να κάνω 2-3 σχόλια..

Οι Ιταλοί γενικά είναι λαλάκες.. Κακοσχεδιασμένα σε πολλά σημεία τα σκούτερ δυσκολευουν πολύ την συντήρηση. Άλλαξα ένα μπουζί στο σκουτερ της γυναίκας μου (Piaggio Fly) και ήθελε ειδικό εξάρτημα απο την εργαλειοθήκη για να μπει η καστάνια στραβά. Αντί αν έχουν αφήσει λίγο αέρα να μπορείς να βάλεις το μπουζόκλειδο, εκεί να σε παιδέψουν.

Αντίθετα στο SYM που έχω, πολύ εύκολη συντήρηση! Μπουζί έχω αλλάξει και στον δρόμο μια φορά που είχα ένα θεματάκι! Μέσα σε 5 λεπτά.

Θα βγάλω κι εγώ μια φωτογραφία το απόγευμα το ειδικό εργαλείο που έχω φτιάξει για να λύνω την μετάδοση!! Υλικά, 2 γωνιές μακρυές απο Dexion και 2 βίδες με κόντρα παξιμάδια.. :grin:

Με ένα κομπρεσέρ όμως και ένα αερόκλειδο η δουλειά γίνεται εύκολα. Εκ των ουκ ανευ για όποιον θέλει να κάνει δουλίτσες διάφορες στο μηχανάκι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ φίλε μου, ελπίζω να βοηθήσει.

Όντως το μπουζί είναι λίγο θέμα σε πολλά αλλά εντάξει όχι κάτι το τρομερό.

Από εργαλεία, πολύ καλό είναι ένα ηλεκτρόκλειδο 12βολτο σαν αυτό (κρουστικό) με κανά 42άρι ευρώ :

http://www.toolstore...12v-p-7312.html

Και από ιδιοκατασκευές για δέσιμο με δυναμόκλειδο βαριατόρ και για άνοιγμα συμπλέκτη αυτά :

1284.jpg

1305.jpg

1332.jpg

Εδώ είναι τα αρχικά,μετέπειτα βελτιώθηκαν και άλλο.

Τροποποιήθηκε από τον ΣΑΒΒΑΣ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άσε, μια φορά έκανα το λάθος και επειδή δεν ήξερα την διαδικασία τότε να βγάλω και να αλλάξω πίσω στον συμπλέκτη τα υλικά τριβής. Πλήρωσα εργατικά 35€ για να μου λύσει και να μου βάλει το καινούργιο ανταλλακτικό και να μου ξανακουμπώσει πάνω την μετάδοση!!!

Ένιωσα τόσο μ@λ@κας εκείνη την ώρα που πραγματικα ορκίστηκα να μην ξαναδώσω τέτοια κοροιδίστικα λεφτά! Και εμπρός καλά μου χεράκια!

BTW, δίκές σου οι πατεντούλες?καλή φάση..

Τροποποιήθηκε από τον TC-drift

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο σχεδιασμός δικός μου, η υλοποίηση σε μηχανουργείο σκουτερίστα επίσης με κόστος 20 ευρώ σύνολο έναντι ενός απίστευτου νούμερου που δεν θυμάμαι καν κάτι σε 260 για του συμπλέκτη και 70 για του βαριατόρ σύν ΦΠΑ μου ζήτησαν.

Τις ζημιές δε που κάνουν στα συνεργεία γιατί δεν διαθέτουν καρύδι 41 νούμερο και δουλεύουν σφυροκατσάβιδο που τις βάζεις?

Το εργαλείο για τον συμπλέκτη αν το παρατηρήσεις αυξομειούται σε μήκος και πλάτος για να πιάνει οποιοδήποτε συμπλέκτη από θηρίο μέχρι μικρούλι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επαναφερω αυτο το θεμα γιατι οντως, αρκετοι μαστορες ειναι ΖΩΑ!!!

Εχω στην κατοχη μου ενα liberty 50 4T, το οποιο ανεβασα σε εναν ''μαστορα'' πριν 2 χρονια στα 80cc με αλλαγμενο βαριατορ και γενικα αλλαγες σε ραουλα κ.τ.λ.

Δυστυχως, με το συγκεκριμενο μηχανακι δεν εχω ασχοληθει σχεδον καθολου μιας και δεν το ειχα στην κατοχη μου ( βρισκοταν στο πατρικο ).

Επειδη τον τελευταιο καιρο, χρειαζομαι κατι μικρο για την πολη, ηρθε στα χερια μου.

Υποτιθεται οτι ειχαν αλλαχθει τα υγρα φρενων του μπροστινου συστηματος. Παω να τα δω, ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ. Η αισθηση του φρενου ειναι on/of με σχεδον μηδαμινη προοδευτικοτητα.

Τα αλλαξα σημερα. Κοστος μονο η αγορα των υγρων, τα υπολοιπα τα εκανα στο πεζοδρομιο. Υποτιθεται οτι στο γενικο σερβις τα ειχε αλλαξει και μαλιστα με ειχε χρεωσει.

Επειδη αγορασα ενα εργαλειακι για να βγαζω το βαριατορ, ειπα να το ανοιξω για συντηρηση και για να δω σε τι κατασταση ειναι τα ραουλα. Αφαιρω περιπου 11 βιδες. Ελειπε μια ( ελεος ) Εν τω μεταξυ ηταν παρα πολυ καλα σφιγμενες ενω το manual λεει 11-15nm δηλαδη απο 1,1 εω; 1,5 κιλα ροπης.

Ο ιμαντας εχει μολις 2.000 χλμ Οπτικα δειχνει σα να εχει 20.000χλμ

Δε συνεχισα γιατι με επιασε η νυχτα και επανατοποθετησα τα παντα πανω. Απο βδομαδα θα συνεχισω.

Αυτο που με πειραζει οικτρα, ειναι πως αν δεν κανεις κατι μονος σου, δεν ειναι να εμπειστευεσαι. Πρεπει να εισαι απο πανω. Δε μπορω να καταλαβω, η τσαπατσουλια παει συννεφο. Τι να πω, δεν ξερω.

Το V strom που ειχα, το εφτιαχνα μονος, θα αρχισω κι αυτο μου φαινεται.

Σαββα, στην πρωτη σελιδα, δε φαινονται οι φωτογραφιες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επαναφερω αυτο το θεμα γιατι οντως, αρκετοι μαστορες ειναι ΖΩΑ!!!

Εχω στην κατοχη μου ενα liberty 50 4T, το οποιο ανεβασα σε εναν ''μαστορα'' πριν 2 χρονια στα 80cc με αλλαγμενο βαριατορ και γενικα αλλαγες σε ραουλα κ.τ.λ.

Δυστυχως, με το συγκεκριμενο μηχανακι δεν εχω ασχοληθει σχεδον καθολου μιας και δεν το ειχα στην κατοχη μου ( βρισκοταν στο πατρικο ).

Επειδη τον τελευταιο καιρο, χρειαζομαι κατι μικρο για την πολη, ηρθε στα χερια μου.

Υποτιθεται οτι ειχαν αλλαχθει τα υγρα φρενων του μπροστινου συστηματος. Παω να τα δω, ΚΑΤΑΜΑΥΡΑ. Η αισθηση του φρενου ειναι on/of με σχεδον μηδαμινη προοδευτικοτητα.

Τα αλλαξα σημερα. Κοστος μονο η αγορα των υγρων, τα υπολοιπα τα εκανα στο πεζοδρομιο. Υποτιθεται οτι στο γενικο σερβις τα ειχε αλλαξει και μαλιστα με ειχε χρεωσει.

Επειδη αγορασα ενα εργαλειακι για να βγαζω το βαριατορ, ειπα να το ανοιξω για συντηρηση και για να δω σε τι κατασταση ειναι τα ραουλα. Αφαιρω περιπου 11 βιδες. Ελειπε μια ( ελεος ) Εν τω μεταξυ ηταν παρα πολυ καλα σφιγμενες ενω το manual λεει 11-15nm δηλαδη απο 1,1 εω; 1,5 κιλα ροπης.

Ο ιμαντας εχει μολις 2.000 χλμ Οπτικα δειχνει σα να εχει 20.000χλμ

Δε συνεχισα γιατι με επιασε η νυχτα και επανατοποθετησα τα παντα πανω. Απο βδομαδα θα συνεχισω.

Αυτο που με πειραζει οικτρα, ειναι πως αν δεν κανεις κατι μονος σου, δεν ειναι να εμπειστευεσαι. Πρεπει να εισαι απο πανω. Δε μπορω να καταλαβω, η τσαπατσουλια παει συννεφο. Τι να πω, δεν ξερω.

Το V strom που ειχα, το εφτιαχνα μονος, θα αρχισω κι αυτο μου φαινεται.

Σαββα, στην πρωτη σελιδα, δε φαινονται οι φωτογραφιες.

Φίλε μου συγγνώμη, τώρα το είδα, κάτσε να δώ ποιές φωτό εννοείς.

Έχεις δίκιο,δεν ξέρω τι έχει παιχτεί, πήγαινε σε παρακαλώ εδώ : http://scooter-hellas-forum.forumgreek.com/f25-forum και θα δείς τα πάντα γιατί μου είναι δύσκολο να τα ξαναβάλω και εδώ μιας και είμαι χτυπημένος από πέσιμο και δεν μπορώ να κάτσω πολύ ώρα στον υπολογιστή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να μην ανοίγω νέο θέμα ποστάρω εδώ για τους γνώστες του θέματος!

Θέλω να αλλάξω τα ράουλα με αυτά της Dr pulley καθαρά πιστεύοντας πως θα κερδίσω όσα έχω ακούσει..

Δηλαδή ένα 5% καλύτερη εκκίνηση και 5 χλμ μεγαλύτερη τελική με αντικατάσταση των μαμά ράουλων με ίδιο όμως ακριβώς βάρος και την κατανάλωση να παραμένει ίδια ακριβώς... Ισχύει κάτι τέτοιο αρχικά ή θα πρέπει να πάρα ελαφρύτερες κλπ κλπ. Αυτό που θέλω να μάθω από όσους έχουν ασχοληθεί με τα παραπάνω είναι το εάν χρειάζεται να αλλάξω και τις γλύστρες που έχουν τα πιατέλα; Τέλος μετά από όσα έχω διαβάσει δεν ξέρω εάν χρειάζεται να αλλάξω και το ελατήριο που έχει στην μετάδοση αλλά δεν ξέρω τι ρόλο βαράει ακριβώς.. ..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να μην ανοίγω νέο θέμα ποστάρω εδώ για τους γνώστες του θέματος!

Θέλω να αλλάξω τα ράουλα με αυτά της Dr pulley καθαρά πιστεύοντας πως θα κερδίσω όσα έχω ακούσει..

Δηλαδή ένα 5% καλύτερη εκκίνηση και 5 χλμ μεγαλύτερη τελική με αντικατάσταση των μαμά ράουλων με ίδιο όμως ακριβώς βάρος και την κατανάλωση να παραμένει ίδια ακριβώς... Ισχύει κάτι τέτοιο αρχικά ή θα πρέπει να πάρα ελαφρύτερες κλπ κλπ. Αυτό που θέλω να μάθω από όσους έχουν ασχοληθεί με τα παραπάνω είναι το εάν χρειάζεται να αλλάξω και τις γλύστρες που έχουν τα πιατέλα; Τέλος μετά από όσα έχω διαβάσει δεν ξέρω εάν χρειάζεται να αλλάξω και το ελατήριο που έχει στην μετάδοση αλλά δεν ξέρω τι ρόλο βαράει ακριβώς.. ..

Άλλαξε μόνο τα ράουλα τίποτα άλλο.

Η Dr Pulley συνιστά ελαφρύτερα κατά 10-15% από της μάνας του,λάβε το υπόψη σοβαρά αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Άλλαξε μόνο τα ράουλα τίποτα άλλο. Η Dr Pulley συνιστά ελαφρύτερα κατά 10-15% από της μάνας του,λάβε το υπόψη σοβαρά αυτό.
Ευχαριστώ Θείο Σάββα... Τι εννοείς να το λάβω υπόψη. Να το αποφύγω ή όχι.. Κύριο ζητούμενο μου είναι να γίνει και πιο παιχνιδιάρικο χαμηλά αλλά να μην χάσω καθόλου από την μέχρι τώρα τελική του.. Εάν κερδίσω έστω και λίγο ακόμη καλύτερα..'Αρα να πάρω ελαφρύτερες βάση αναλογίας κατασκευαστή ή προτείνεις όχι... Τέλος από κατανάλωση με τις ελαφρύτερες τι λες..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ Θείο Σάββα... Τι εννοείς να το λάβω υπόψη. Να το αποφύγω ή όχι.. Κύριο ζητούμενο μου είναι να γίνει και πιο παιχνιδιάρικο χαμηλά αλλά να μην χάσω καθόλου από την μέχρι τώρα τελική του.. Εάν κερδίσω έστω και λίγο ακόμη καλύτερα..'Αρα να πάρω ελαφρύτερες βάση αναλογίας κατασκευαστή ή προτείνεις όχι... Τέλος από κατανάλωση με τις ελαφρύτερες τι λες..

Νάσαι καλά Γιαννάκο.

Να πάρεις 10% λιγότερου βάρους από της μάνας του και αν δεν θέλεις να ξεφύγεις πήγαινε ένα γραμμάριο κάτω από τα μάνα.

Εγώ αυτό έκανα, έχω 18άρια αντί των 19 μαμά και είμαι ευχαριστημένος αλλά ΔΕΝ είμαι κοντράκιας των φαναριών, αδιαφορώ πλήρως αν με περνά ακόμη και 50άρι παπί αλλά θέλω ταξίδι εθνική με απόθεμα γκαζιού, ρεπρίζ άριστες σε κλειστά στροφιλίκια και οικονομία.

Μέχρι τώρα αυτά τα έχω αλλά όποτε έχω κέφι ενδεχομένως θα δοκιμάσω και τα 17άρια.

Κανονικά εγώ βάση Dr Pulley θε έπρεπε να βάλω 19 - 10%(1,9)= 17 ή με 15% 16άρια.

Προτίμησα τα 18άρια φοβούμενος για απώλεια τελικής που δεν τόθελα.

Αν δεν τα δοκιμάσεις όλα όμως δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα.

Προσωπικά έβαλα στην αρχή 20άρια για νάχω λιγότερες στροφές σε ταξίδι αλλά δεν μου άρεσαν γιατί το μηχανάκι έχασε σε σπιρτάδα και αυξήθηκε η κατανάλωση στην πόλη.

Τάβγαλα και έβαλα τα 18άρια και βρήκα (μέχρι τώρα ) αυτό που θέλω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Νάσαι καλά Γιαννάκο. Να πάρεις 10% λιγότερου βάρους από της μάνας του και αν δεν θέλεις να ξεφύγεις πήγαινε ένα γραμμάριο κάτω από τα μάνα. Εγώ αυτό έκανα, έχω 18άρια αντί των 19 μαμά και είμαι ευχαριστημένος αλλά ΔΕΝ είμαι κοντράκιας των φαναριών, αδιαφορώ πλήρως αν με περνά ακόμη και 50άρι παπί αλλά θέλω ταξίδι εθνική με απόθεμα γκαζιού, ρεπρίζ άριστες σε κλειστά στροφιλίκια και οικονομία. Μέχρι τώρα αυτά τα έχω αλλά όποτε έχω κέφι ενδεχομένως θα δοκιμάσω και τα 17άρια. Κανονικά εγώ βάση Dr Pulley θε έπρεπε να βάλω 19 - 10%(1,9)= 17 ή με 15% 16άρια. Προτίμησα τα 18άρια φοβούμενος για απώλεια τελικής που δεν τόθελα. Αν δεν τα δοκιμάσεις όλα όμως δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα. Προσωπικά έβαλα στην αρχή 20άρια για νάχω λιγότερες στροφές σε ταξίδι αλλά δεν μου άρεσαν γιατί το μηχανάκι έχασε σε σπιρτάδα και αυξήθηκε η κατανάλωση στην πόλη. Τάβγαλα και έβαλα τα 18άρια και βρήκα (μέχρι τώρα ) αυτό που θέλω.
Ok με έπεισες. Περιέγραψες στην ουσία αυτά που ψάχνω και εγώ. Ούτε εγώ λυσάω στα φανάρια αλλά λίγο πιο σπιρτόζικο να γίνει και οκ με ίδια τελική.. Άρα με γνώμονα ότι τα μαμά είναι 23Χ18 17gr ας πάω καλύτερα στα 16gr...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ok με έπεισες. Περιέγραψες στην ουσία αυτά που ψάχνω και εγώ. Ούτε εγώ λυσάω στα φανάρια αλλά λίγο πιο σπιρτόζικο να γίνει και οκ με ίδια τελική.. Άρα με γνώμονα ότι τα μαμά είναι 23Χ18 17gr ας πάω καλύτερα στα 16gr...

Τα ίδια φοράμε αλλά 23χ18 στα 19 γρ μάνα το δικό μου.

Ξεκίνα από τα 16 και βλέπεις Γιάννη.

Είσαι σίγουρος ότι μάνα είναι 17 έτσι?

Άν όχι ψάξτο καλά με το συνεργείο ή άλλους κατόχους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσο το έψαξα και σε άλλα φόρουμ και κατόχους τόσο μου τα έδιναν αλλά επειδή θα το επιχειρήσω μόνος μου όταν τα βγάλω και πριν παραγγείλω τα ζυγίζω και μία και βλέπουμε.. Θα ενημερώσω σύντομα πιστεύω..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όσο το έψαξα και σε άλλα φόρουμ και κατόχους τόσο μου τα έδιναν αλλά επειδή θα το επιχειρήσω μόνος μου όταν τα βγάλω και πριν παραγγείλω τα ζυγίζω και μία και βλέπουμε.. Θα ενημερώσω σύντομα πιστεύω..

Ωραία, απλά το επισήμανα γιατί αν ιδιαίτερα τόχεις πάρει μεταχειρισμένο πιθανώς ο προηγούμενος κάτοχος νάχε βάλει αντίστοιχα κάτι άλλο για τους ίδιους λόγους που το κάνουμε και εμείς, νάμεινε έτσι και να μην υπολογίζεις σωστά.

Γιαυτό ψάξτο καλά πριν αγοράσεις τις Pulley.

Είδα ότι ο Αλέξόπουλος τις έχει σε άπαιχτη τιμή στα 20 ευρώ, ψάξτο και αυτό γιατί εγώ έσκασα 32 αν θυμάμαι καλα από Γερμανία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ωραία, απλά το επισήμανα γιατί αν ιδιαίτερα τόχεις πάρει μεταχειρισμένο πιθανώς ο προηγούμενος κάτοχος νάχε βάλει αντίστοιχα κάτι άλλο για τους ίδιους λόγους που το κάνουμε και εμείς, νάμεινε έτσι και να μην υπολογίζεις σωστά. Γιαυτό ψάξτο καλά πριν αγοράσεις τις Pulley. Είδα ότι ο Αλέξόπουλος τις έχει σε άπαιχτη τιμή στα 20 ευρώ, ψάξτο και αυτό γιατί εγώ έσκασα 32 αν θυμάμαι καλα από Γερμανία.
Κατάλαβα... Πρέπει να λύσω άμεσα... Αλεξόπουλο αυτόν λες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχετε δει διαφορά στην τελική ταχύτητα μόνο με αλλαγή ράουλα;

Σίγουρα στην εκκίνηση θα έχει διαφορές (ανάλογα το βάρος από τα ράουλα),

η τελική όμως πως μπορεί να επηρεαστεί αφού ότι έχει σχέση με την μετάδοση (διάμετρος τροχαλίας φυγοκεντρικού-γρανάζια-τροχός) παραμένουν τα ίδια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραία, απλά το επισήμανα γιατί αν ιδιαίτερα τόχεις πάρει μεταχειρισμένο πιθανώς ο προηγούμενος κάτοχος νάχε βάλει αντίστοιχα κάτι άλλο για τους ίδιους λόγους που το κάνουμε και εμείς, νάμεινε έτσι και να μην υπολογίζεις σωστά.

Γιαυτό ψάξτο καλά πριν αγοράσεις τις Pulley.

Είδα ότι ο Αλέξόπουλος τις έχει σε άπαιχτη τιμή στα 20 ευρώ, ψάξτο και αυτό γιατί εγώ έσκασα 32 αν θυμάμαι καλα από Γερμανία.

Επίσης από ότι βλέπω στα 16 gr δεν έχει και για τα 14 δεν νομίζω.... Για εργοστασιακό βάρος τι λές..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατάλαβα... Πρέπει να λύσω άμεσα... Αλεξόπουλο αυτόν λες

Ακριβώς αυτόν !

Επίσης από ότι βλέπω στα 16 gr δεν έχει και για τα 14 δεν νομίζω.... Για εργοστασιακό βάρος τι λές..

Τα ίδια με τα μαμά ε?

Και πάλι καλύτερα από τα μαμά θα είναι αυτό καρατσεκαρισμένο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχετε δει διαφορά στην τελική ταχύτητα μόνο με αλλαγή ράουλα;

Σίγουρα στην εκκίνηση θα έχει διαφορές (ανάλογα το βάρος από τα ράουλα),

η τελική όμως πως μπορεί να επηρεαστεί αφού ότι έχει σχέση με την μετάδοση (διάμετρος τροχαλίας φυγοκεντρικού-γρανάζια-τροχός) παραμένουν τα ίδια.

Δεν θεωρούνται πανάκεια και γεωμετρικός τόπος σε καμία περίπτωση.

Άν το ίδιο το σκούτερ δεν έχει δύναμη δεν θα το μεταμορφώσει ξαφνικά.

Οι διαφορές υπάρχουν αλλά είναι από μηδαμινές έως μικρές ας πούμε με αριθμούς ότι ανάλογα με τον κινητήρα θα πάρει 2-5 άντε ίσως 10 χλμ τελική και αυτό υπό προϋποθέσεις και μετά από πολλές κοστοβόρες δοκιμές που αν δεν μπορεί να λύσει κάποιος μόνος μετάδοση είναι απαγορευτικές.

Μετακινούν τον ιμάντα λόγο κατασκευής μη κυλινδρικής ελαφρώς περισσότερο προς τα κάτω και προς τα πάνω γιαυτό παίρνει κάποια καλύτερη εκκίνηση και τελική.

Να και το βίντεο του πως δουλεύουν έναντι των συμβατικών :

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για την απάντηση και το βίντεο,

σίγουρα αυτοί που τα πουλάνε και έχουν φτιάξει και το βίντεο υποστηρίζουν ότι έχει διαφορά στις τελικές,

αλλά εγώ έχω την εντύπωση (όπως βλέπω και στο βίντεο) πως δεν μετακινείτε ο ιμάντας περισσότερο προς τα πάνω (ώστε να αυξηθεί η διάμετρος για έχει μεγαλύτερες τελικές)

αφού η εργοστασιακή τροχαλία φυγοκεντρικού λόγο κατασκευής δεν κλείνει περισσότερο (ώστε να μετακινήσει τον ιμάντα προς τα πάνω),

πως θα το καταφέρουν αυτό από μόνα τους τα ράουλα;

αφού το βαριέτορ δεν κλείνει άλλο.

Τέλος πάντων, η ερώτησή μου παραμένει για την τελική ταχύτητα μόνο με ράουλα,

έχει δει κάποιος από εσάς διαφορά μετρημένο με gps πριν και μετά;

Τροποποιήθηκε από τον polikos arkoudos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τίποτα φίλε μου (συγγνώμη δεν ξέρω το όνομά σου).

Αν προσέξεις τον τρόπο κατασκευής τους θα δείς ότι πάνε λίγο παρακάτω - παραπάνω.

Εντυπωσιακή δε είναι η αντοχή τους έναντι των μαμά αλλά έχουν και διπλάσια+ τιμή ε?

Στο SH δεν μπορώ να πω γιατί τελική σπανίως και που σε καμιά βόλτα που τώρα τελευταία λόγο υποχρεώσεων έχουν κοπεί και αυτές και δω μέσα πού να πάω με 150-155 για να δω άμα αυξήθηκε και πόσο?

Την προηγούμενη Κυριακή θάβλεπα όταν πήγαμε με φίλους για καφεδάκι Χαλκίδα στο Σείριο αλλά και εκεί στα 145 - 150 κόψανε και είχαμε και φίλο πούστρωνε οπότε ξανά....

Αλλά είδα 5 χλμ στη Συγγρού στο YAMAHάκι της κόρης μου που τούβαλα και αυτουνού τέτοια ράουλα.

Σε τι θέλεις να τα βάλεις φίλε μου ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σκέφτομαι για το gts που έχω, γιαυτό και έχω απορία,

πάντως όταν ανοίγω την μετάδοση για να αλλάξω ιμάντα και κάνω δοκιμές

παρατηρώ ότι με τα εργοστασιακά ράουλα ο ιμάντας τερματίζει και το βαριέτορ κλείνει τέρμα, δεν πάει άλλο

και αν πήγαινε θα εκτροχίαζε τον ιμάντα,

γιαυτό και έχω τις αμφιβολίες μου περί αύξησης τελικής.

Περί αντοχής και τιμής είναι όπως τα έγραψες και εσύ,

τα dr pulley είναι ακριβότερα από τα εργοστασιακά και με μικρότερο χρόνο ζωής,

Παρακάτω φωτογραφίες από ράουλα για σύγκριση καινούρια αλλά και με 30,000 χλμ....

είναι αυτά που έχει από το εργοστάσιο και αντέχουν πολύ περισσότερο από όσο φαντάστηκα,

τα τελευταία ράουλα τα έχω κρατήσει και μέχρι 45,000 χλμ. χωρίς να έχουν φθαρεί περισσότερο από αυτά με τις 30,000 χλμ.

και χωρίς να επηρεάζετε η τελική ταχύτητα.

DSC00028.jpg

Καινούριο ράουλο,βάρος σε γραμμάρια.

a7.jpg

Ράουλο,βάρος μετά από 30000 χλμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πολύ ωραίες πληροφορίες αλλά έγινε μία παρανόηση.

Εγώ έλεγα ότι τα Dr Pulley αντέχουν ασύγκριτα περισσότερο από τα μάνα.

Στα Χόντα και Γιαμάχα δεν χρειάζεται μέτρηση βάρους αλλά μέτρηση με παχύμετρο και φυσικά να μην έχουν φθορές τετραγωνιασμού ή σπασίματα ρωγμές κλπ.

Τα Pulley με έχουν εντυπωσιάσει με τη θηριώδη αντοχή τους στην κυριολεξία :

Εδώ ένα πρόσφατο βίντεο που αξίζει να δείς τι είδαμε :

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα