ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 (τροποποιήθηκε) Ξεκινάμε σήμερα με το λύσιμο της μετάδοσης και την αλλαγή στα μπιλάκια του βαριατόρ από μαμά σε Dr Pulley. Η δουλειά που θα δείτε εγινε σε σκούτερ φίλου, τον οποίο και ευχαριστώ που με φώναξε και την μοιράστηκε μαζί μας. Συγχωρήστε με για τις κακές φωτό αλλά δυστυχώς πήρα άλλη μηχανή για καλύτερα και μου βγήκε αρύθμιστη. Ξεκινάμε: Το καπάκι της μετάδοσης όπως το βλέπουμε : Πριν βγάλουμε το καπάκι, πρέπει να αφαιρέσουμε το καπάκι του φίλτρου αέρα του βαριατόρ.Προσέχουμε γιατί εκτός από τις βίδες έχει και κλίπς, μην τα σπάσουμε και με την ευκαιρία, καθαρίζουμε και το φίλτρο αέρα βαριατόρ : Έτσι δείχνει πλέον αφού αφαιρεθεί το καπάκι του φίλτρου αέρα βαριατόρ: Εδώ σε λεπτομέρεια, το κλίπ του καπακιού αέρα του βαριατόρ : Και τώρα ήλθε η σειρά του καπακιού της μετάδοσης.Δείχνουμε μεγάλη προσοχή στις βίδες από πού βγάλαμε τι γιατί δεν είναι του ιδίου μήκους. Μια καλή ιδέα είναι νάχουμε λεπτό χαρτόνι και να τις μπήγουμε στο μοτίβο περίπου του καπακιού της μετάδοσης για να ξέρουμε πού μπαίνει τι κατά την συναρμολόγηση : Μην ξεχάσουμε στο λύσιμο και αυτό : Το εσωτερικό του καπακιού και της μετάδοσης : Ο συμπλέκτης : Το βαριατόρ: Η <<φωλιά>> του βαριατόρ: Το βαριατόρ από την πίσω πλευρά του, όπως βγαίνει προσεκτικά για να μην φύγουν όλα: Τα λεγόμενα <<Sliders>> που αλλάζουμε και η σωστή τοποθέτησή τους: Τα <<μαμά>> μπιλάκια (ρόλερς): Αλλαγή με τα Dr Pulley : Επανατοποθέτηση του βαριατόρ και δέσιμο κατά την αντίστροφη φορά: Λεπτομέρεια : Για να ξαναμπεί ο ιμάντας στην θεση του, πρέπει με τα χέρια να <<ανοίξει>> ο συμπλέκτης. Τον κρατάμε λοιπόν με τα δύο χέρια και τραβάμε προς τα έξω στρίβοντας δεξιόστροφα. Άλλο κόλπο είναι να πιάσουμε με δεματικό τον ιμάντα όπως τον βλέπουμε αριστερά από τον συμπλέκτη και δεν πάει πουθενά. Σε αυτό το λύσιμο- δέσιμο χρησιμοποιήθηκε αεροσυμπιεστής και αερόκλειδο που διέθετε ο φίλος μου. Προσωπικά λύνω με ανάλογο εργαλείο αλλά δένω πάντα με ροπόκλειδο. Επίσης πριν βάλουμε την βίδα του βαριατόρ στην θέση της λιπαίνουμε με λίγο λάδι κινητήρα το σπείρωμα και του βάζουμε μια σταγόνα κόλα μέσης ισχύος LOCTITE. Και σε άλλα με υγεία ! Ελπίζω να σας βοηθήσει σε παρόμοιο εγχείρημα. Το παρόν μεταφέρεται αυτούσιο από το scooterman.gr που μπήκε για πρώτη φορά. Τροποποιήθηκε Ιούνιος 22 , 2015 από τον innova 04 Ετικέτες 8 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
moto99 1.437 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Απλά άψογος.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Ωραιος Σαββα. Τι διαφορα ειδε ο φιλος σου με τα νεα μπιλακια? αυτα πρεπει να ειναι πιο βαρια, ετσι; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vforever 1.225 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Μπραβο Σαββα.Ωραιος οδηγος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Απλά άψογος.... Ευχαριστώ Γιάννη μου εγώ είχα την καλιτεχνική επιμέλεια βέβαια στο εν λόγω εγχείρημα, αργότερα ευελπιστώ να βάλω και άλλο με χρήση δυναμόκλειδου. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Ωραιος Σαββα. Τι διαφορα ειδε ο φιλος σου με τα νεα μπιλακια? αυτα πρεπει να ειναι πιο βαρια, ετσι; Τα Dr Pulley ομολογουμένως είναι η φθηνότερη βελτίωση που μπορεί να κάνει κάποιος σε σκούτερ. Ο φίλος έχει δοκιμάσει αρκετά από αυτά. Τα συγκεκριμένα είναι 19άρια ίδια με τα μαμά και το αποτέλεσμα είναι καλύτερες ρεπρίζ και 10 χλμ περίπου επιπλέον στην τελική. Δεν είναι λίγο γιατί από μαμά ήδη το εν λόγο σκούτερ έχει γραμμική λειτουργία - απόδοση κινητήρα και ωραίες ρεπρίζ τηρουμένων των αναλογιών της ιπποδυνάμεώς του αλλά το να ανεβάζουν από 151 πραγματικά στα 161 την τελική είναι μεγάλη υπόθεση για ένα κόστος γύρω στα 25 ευρώ. Γενικά είναι πάρα πολύ καλά και δεν φθείρονται γρήγορα. Μπραβο Σαββα.Ωραιος οδηγος Ευχαριστώ Θοδωρή, ελπίζω να βοηθήσει όποιον φίλο έχει κέφι για δουλειά πάνω στο εργαλείο του όπως και εμείς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
beverly300i 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Πολύ καλή δουλειά,και τέτοιες εποχές πολύ χρήσιμη!Μία ερώτηση μόνο,το βαριατορ δεν στρέφει τρελά όταν προσπαθείς να το λύσεις?Για τον συμπλέκτη ξέρω πως αρκεί να φρενάρεις την πίσω ρόδα με φρένο,αλλά το βαριατόρ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 (τροποποιήθηκε) Πολύ καλή δουλειά,και τέτοιες εποχές πολύ χρήσιμη!Μία ερώτηση μόνο,το βαριατορ δεν στρέφει τρελά όταν προσπαθείς να το λύσεις?Για τον συμπλέκτη ξέρω πως αρκεί να φρενάρεις την πίσω ρόδα με φρένο,αλλά το βαριατόρ; Ευχαριστώ φίλε μου. Βεβαίως και στρέφει και δεν μπορείς ούτε να ξεβιδώσεις ούτε να βιδώσεις. Όπως θα παρατήρησες έγραψα παραπάνω στο θέμα ότι η δουλειά έγινε με την χρήση αεροσυμπιεστή και αερόκλειδου. Άν αυτά δεν διατίθενται ή κάποιος σαν και εμένα ας πούμε θέλει να χρησιμοποιεί δυναμόκλειδο για το δέσιμο τότε πρέπει να εφοδιαστεί με αυτό το εργαλείο (αφορά πολλά σκούτερ αλλά δεν γνωρίζω αν το Bev έχει αυτό το σύστημα) : Άν προσέξεις την φτερωτή του βαριατόρ θα παρατηρήσεις ότι έχει δύο τρύπες. Εκεί μπαίνουν οι πείροι που βλέπεις στο πάνω μέρος του εργαλείου. Προσωπικά το έχω φτιάξει σε τέτοιο μήκος που ακουμπά στο έδαφος και έτσι φρενάρεται το βαριατόρ και ξεσφίγκουμε ή σφίγκουμε. Πρέπει όμως να το ψάξεις γιατί αυτό το σύστημα πιθανώς να μην ταιριάζει στο Bev. Μπορείς να ψάξεις για τέτοια εργαλεία για το δικό σου εδώ : http://www.scootersh...roducts_id=3223 Ελπίζω να σε βοήθησα. Τροποποιήθηκε Μάρτιος 13 , 2012 από τον ΣΑΒΒΑΣ 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
johnjohn2 749 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Άνετα φτιάχνεις manual και μόνος σου πλέον.. Ωραίος +1 και από εμένα.. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Νάσαι καλά Γιάννη, απλά προσπαθώ να βοηθήσω όλους τους φίλους πούχουν σκουτεράκια. Δεν είναι κάτι το σπουδαίο αλλά το παλεύω και εγώ. Υπάρχουν άλλοι συμφορουμίτες εδώ μέσα πούναι πραγματικοί γκουρού. Μείνετε συντονισμένοι, θάχει συνέχεια όταν βρίσκω χρόνο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Seirios 66 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Πολύ ωραίος!!! Χρήσιμο θεματάκι... Οι Mods ας το βάλουν sticky κάπου στα Τεχνικά να μπορούμε και εμείς οι σκουτερόπληκτοι να το βρίσκουμε εύκολα!! :) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panos95 25 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Καλησπερα! ενας φιλος μου εχει ενα σκουτερ aprilia sportcity one 50cc τετραχρονο και ψαχνεται να το βελτιωσει.. Αυτες η μπιλιες θα του δωσουν τιποτα η δεν αξιζει για 50αρι? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 13 , 2012 Καλησπερα! ενας φιλος μου εχει ενα σκουτερ aprilia sportcity one 50cc τετραχρονο και ψαχνεται να το βελτιωσει.. Αυτες η μπιλιες θα του δωσουν τιποτα η δεν αξιζει για 50αρι? Θα του δώσουν κάτι Πάνο αλλά θα αυξήσουν και το κόστος συντήρησης γιατί είναι ακριβότερες από τις μαμά. Άν ξέρει τα γραμμάρια και την διάσταση επακριβώς και γνωρίζει να ανοίξει μετάδοση και να τα βάλει, πιστεύω ότι θα μείνει ευχαριστημένος, είναι η καλύτερη - φθηνότερη βελτίωση. Άν δεν τα ξέρει αυτά θα του πάει ο κούκος αηδόνι σε εργατικά κ.λ.π. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panos95 25 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Θα του δώσουν κάτι Πάνο αλλά θα αυξήσουν και το κόστος συντήρησης γιατί είναι ακριβότερες από τις μαμά. Άν ξέρει τα γραμμάρια και την διάσταση επακριβώς και γνωρίζει να ανοίξει μετάδοση και να τα βάλει, πιστεύω ότι θα μείνει ευχαριστημένος, είναι η καλύτερη - φθηνότερη βελτίωση. Άν δεν τα ξέρει αυτά θα του πάει ο κούκος αηδόνι σε εργατικά κ.λ.π. θα το φτιαξουμε μαζι ειδα τον οδηγο σου και μοιαζει ευκολο, πιανουν και εμενα λιγο τα χερια μου οποτε πιστευω δεν θα υπαρχει προβλημα, οσο για γραμμαρια τι εννοειες πρεπει να εχει ελαφρυτερες απο τις μαμα aprilia, βαρυτερες η τις ιδιες απλα στην μαρκα που αναφερεις πανω.. Ευχαριστω για την προθυμια σου να βοηθησεις γιατι πραγματικα απο scooter τοσο εγω οσο και ο φιλος μου δεν ειχαμε ποτε ιδεα...:) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Seirios 66 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Μμμ αυτό ήθελα να το ρωτήσω και εγώ!! Οι μπίλιες που έβαλες είναι πιο ελαφριές, πιο βαριές ή στα ίδια γραμμάρια με αυτές που είχε το σκούτερ, απλά μάρκα Dr Pulley? Γενικότερα ξέρω ότι βάζοντας πιο ελαφριές κερδίζεις επιτάχυνση, αλλά χάνεις κάτι σε τελική... και με πιο βαριές το αντίστροφο. Ισχύει τελικά?? Στο δικό μου ελαφρώσαμε λίγο τις μαμά (με τρίψιμο, απ ότι είπε ο μαστορας) και είδα μια διαφορά σε επιτάχυνση, αλλά μετά τα 70 αργεί πιο πολύ να ανεβάσει, χωρίς να χάσω από τελική... μάλλον πήρα λίγο και εκεί δλδ... (περνάει πλέον τα 80 με λίγη υπομονή...) Τι παίζει λοιπόν με τα γραμμάρια μαστρο-Σάββα?? Για πες μας τη γνώμη σου... (μιας και απ' ότι φαίνεται το κατέχεις το άθλημα... :) ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 θα το φτιαξουμε μαζι ειδα τον οδηγο σου και μοιαζει ευκολο, πιανουν και εμενα λιγο τα χερια μου οποτε πιστευω δεν θα υπαρχει προβλημα, οσο για γραμμαρια τι εννοειες πρεπει να εχει ελαφρυτερες απο τις μαμα aprilia, βαρυτερες η τις ιδιες απλα στην μαρκα που αναφερεις πανω.. Ευχαριστω για την προθυμια σου να βοηθησεις γιατι πραγματικα απο scooter τοσο εγω οσο και ο φιλος μου δεν ειχαμε ποτε ιδεα... :) Πάνο όπως θα είδες στην απάντηση που έδωσα στον φίλο Beverly δεν έχουν όλα τα σκούτερ ίδια μεθοδολογία στο λύσιμο δέσιμο του βαριατόρ. Ο παραπάνω οδηγός αφορά αποκλειστικά το HONDA SH 300 αλλά ταιριάζει και με μια μεγάλη γκάμα Ιαπωνικών κυρίως σκούτερ. Τα Ιταλικά έχουν άλλη μεθοδολογία και δη αυτά που διαθέτουν kick starter. Παραπάνω στον ίδιο φίλο τούβαλα ένα λίνκ καταστήματος πούχει ειδικά εργαλεία για Ιταλικά κατά κύριο λόγο και στο κάθε ένα εργαλείο γράφει από κάτω για ποιά μηχανάκια είναι κατάλληλο. Σου συνιστώ λοιπόν να ψάξετε πριν και να συγκεντρώσετε τα εργαλεία πριν την οιανδήποτε παρέμβαση γιατί όσο απλό φαίνεται είναι και άλλο τόσο δύσκολο δεδομένου ότι απαιτούνται συνήθως μεγάλες δυνάμεις τόσο για το λύσιμο όσο και για το βασικότερο το δέσιμο. Οι δυνάμεις που απαιτούνται είναι της τάξεως των 80+Nm αν ξέρεις από αυτά. Άν δεν σφίξετε καλά θα φύγει η φτερωτή με την βίδα φυσικά και θα τραυματίσει το καπάκι της μετάδοσης και φυσικά θα μείνετε στον δρόμο. Προσωπικά συνιστώ λοιπόν ένα άνοιγμα της μετάδοσης, χάζεμα του τι υπάρχει μέσα και αν ταιριάζει με τον οδηγό αυτό, μάζεμα τα εργαλεία και μετά με εγχειρίδιο συντήρησης στο χέρι για να βλέπετε πως λύνεται - δένεται τι και ποιές δυνάμεις θα εφαρμόσετε για το δέσιμο. Επίσης ψάξιμο στο you tube για βιντεάκια από το συγκεκριμένο scooter για να δείτε πως λύνουν και αν χρησιμοποιούν και τι εργαλείο. Επαναλαμβάνω ότι μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά απιτείται εμπειρία - εργαλεία κατάλληλα (και δυναμόκλειδο ή αερόκλειδο) και εγχειρίδιο συντήρησης. Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά απαιτείται να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το κάθε δε τέτοιο εγχείρημα γίνεται με ιδία ευθύνη του καθενός εξ ημών. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
beverly300i 68 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Δυστυχώς Σάββα,έχεις πολύ δίκιο σε αυτά που λες...το bev,είναι σκέτη καταστροφή και χρειάζεται ειδικά εργαλεία,(2 για την ακρίβεια,ένα για το βαριατορ,και ένα για τον συμπλέκτη),οπότε μάλλον πάει για συνεργείο...αλήτες Ιταλοί! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kosths 794 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Μπραβο Σαββα πολυ καλο! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Μμμ αυτό ήθελα να το ρωτήσω και εγώ!! Οι μπίλιες που έβαλες είναι πιο ελαφριές, πιο βαριές ή στα ίδια γραμμάρια με αυτές που είχε το σκούτερ, απλά μάρκα Dr Pulley? Γενικότερα ξέρω ότι βάζοντας πιο ελαφριές κερδίζεις επιτάχυνση, αλλά χάνεις κάτι σε τελική... και με πιο βαριές το αντίστροφο. Ισχύει τελικά?? Στο δικό μου ελαφρώσαμε λίγο τις μαμά (με τρίψιμο, απ ότι είπε ο μαστορας) και είδα μια διαφορά σε επιτάχυνση, αλλά μετά τα 70 αργεί πιο πολύ να ανεβάσει, χωρίς να χάσω από τελική... μάλλον πήρα λίγο και εκεί δλδ... (περνάει πλέον τα 80 με λίγη υπομονή...) Τι παίζει λοιπόν με τα γραμμάρια μαστρο-Σάββα?? Για πες μας τη γνώμη σου... (μιας και απ' ότι φαίνεται το κατέχεις το άθλημα... :) ) Φίλε μου όπως είπα παραπάνω φίλος μου άλλαξε τις μπίλιες εγώ έχω τις μαμά και θα συνεχίσω με αυτές λόγω κόστους. Οι μαμά έχουν 10 ευρώ μόνο οι Dr Pulley κανά 25-30άρι. Ίσως αργότερα να βάλω και εγώ. Αφού το ξεκαθάρισα αυτό, πάμε στο ερώτημά σου. Τα λές μια χαρά. Ελαφρύτερα ρόλερς = εκκινήσεις καλύτερες αλλά μικρότερη τελική. Βαρύτερα = το αντίθετο. Πάμε στα γραμμάρια τώρα. Εδώ φίλε μου τα πράγματα δεν είναι εύκολα ούτε υπάρχει συγκεκριμένος οδηγός. Άν είσαι τυχερός και βρείς κάποιον πούχει το ίδιο ακριβώς μηχανάκι με σένα και δεν φορά επάνω τίποτα άλλο παρά αλλάζει ρόλερς μόνο, τότε μόνο θα βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα αλλιώς θα πρέπει να πάρεις διάφορα σέτ ρόλερς, ελαφρύτερα και βαρύτερα και να κάνεις τις συγκρίσεις σου. Χρηματοβόρα - χρονοβόρα και κοπιαστική δοκιμή και όχι το ότι καλύτερο για το μηχανάκι σου λύσε - δέσε μετάδοση συνέχεια. Μερικοί έχε υπόψη σου ότι βάζουν και μισές - μισές. Αλλά όπως είπα μόνο με δοκιμές βγαίνει άκρη. Ειδικά για το SH 300 από τις δοκιμές του φίλου (νάναι καλά) απεδείχθει ότι η καλύτερη λύση είναι το φόρεμα των ιδίων με τα μαμά ήτοι 23χ18 στα 19 γραμμάρια και έχει σύμφωνα με τα λεγόμενά του καλύτερες ρεπρίζ και 5 χλμ παραπάνω στην τελική (αυτό είναι το σωστό τώρα που το ήλεγξα και όχι το 10 πούγραψα παραπάνω κατά λάθος). Να και ένα βίντεο πάνω στο θέμα με το ίδιο μηχανάκι που φαίνεται στο λύσιμο της μετάδοσης του θέματος : Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Δυστυχώς Σάββα,έχεις πολύ δίκιο σε αυτά που λες...το bev,είναι σκέτη καταστροφή και χρειάζεται ειδικά εργαλεία,(2 για την ακρίβεια,ένα για το βαριατορ,και ένα για τον συμπλέκτη),οπότε μάλλον πάει για συνεργείο...αλήτες Ιταλοί! Φίλε μου απλά θέλει το δικό του εργαλείο που όπως θα είδες υπάρχει, δεν είναι κάτι κακό αυτό. Πάρε τα εργαλεία και αν έχεις κάποια εμπειρία και πιάνουν τα χέρια σου πάλεψέ το, θα γλυτώσεις πολλά λεφτά και θα κάνεις απόσβεση στα εργαλεία από το πρώτο άλλαγμα κιόλας. Μπραβο Σαββα πολυ καλο! Ευχαριστώ Κωστή, νάσαι καλά. Ελπίζω να βοηθήσει τους φίλους που έχουν σκούτερ. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Apisteftos 7.893 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Σάββα είσαι ωραίος!!! Περιμένουμε και άλλα εν καιρώ! Σχετικά με τα ιταλικά και τα εργαλεία, και εγώ το typhoon (125cc μοντέλο 2000) με εργαλείο σαν το δικό σου το λύνω και το δένω, απλά δεν έχει τις 2 τρύπες στο βαριατορ, οπότε το κομπλάρω σε δυο από τα πτερύγια της φτερωτής (στο εσωτερικό τους), ίδιο πράγμα! το λέω για τους φίλους που ενδεχομένως ανοίξουν το καπάκι και δεν δουν τρύπες, μην απογοητευτείτε! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Ευχαριστώ φίλε μου και για τα καλά σου λόγια και για την πολύτιμη συμβολή σου να συγκεντρώσουμε εδώ και άλλους τύπους μετάδοσης ούτως ώστε να βοηθηθούν φίλοι με όσες το δυνατόν περισσότερες μάρκες. Παρεπιπτόντως σε αυτού του τύπου το βαριατόρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε την μέθοδο που αναφέρεις ή απλά να κοντράρουμε το βαριατόρ με ένα γερμανικό κλειδί εκεί πούναι στενό επάνω ή κάτω ανάλογα με το αν λύνουμε ή δένουμε η το ειδικό κλειδάκι πούναι το καλύτερο. Κάπως έτσι είναι το ειδικό κλειδί της PIAGGIO : Ή αυτοσχέδιο : 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panos95 25 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 14 , 2012 Πάνο όπως θα είδες στην απάντηση που έδωσα στον φίλο Beverly δεν έχουν όλα τα σκούτερ ίδια μεθοδολογία στο λύσιμο δέσιμο του βαριατόρ. Ο παραπάνω οδηγός αφορά αποκλειστικά το HONDA SH 300 αλλά ταιριάζει και με μια μεγάλη γκάμα Ιαπωνικών κυρίως σκούτερ. Τα Ιταλικά έχουν άλλη μεθοδολογία και δη αυτά που διαθέτουν kick starter. Παραπάνω στον ίδιο φίλο τούβαλα ένα λίνκ καταστήματος πούχει ειδικά εργαλεία για Ιταλικά κατά κύριο λόγο και στο κάθε ένα εργαλείο γράφει από κάτω για ποιά μηχανάκια είναι κατάλληλο. Σου συνιστώ λοιπόν να ψάξετε πριν και να συγκεντρώσετε τα εργαλεία πριν την οιανδήποτε παρέμβαση γιατί όσο απλό φαίνεται είναι και άλλο τόσο δύσκολο δεδομένου ότι απαιτούνται συνήθως μεγάλες δυνάμεις τόσο για το λύσιμο όσο και για το βασικότερο το δέσιμο. Οι δυνάμεις που απαιτούνται είναι της τάξεως των 80+Nm αν ξέρεις από αυτά. Άν δεν σφίξετε καλά θα φύγει η φτερωτή με την βίδα φυσικά και θα τραυματίσει το καπάκι της μετάδοσης και φυσικά θα μείνετε στον δρόμο. Προσωπικά συνιστώ λοιπόν ένα άνοιγμα της μετάδοσης, χάζεμα του τι υπάρχει μέσα και αν ταιριάζει με τον οδηγό αυτό, μάζεμα τα εργαλεία και μετά με εγχειρίδιο συντήρησης στο χέρι για να βλέπετε πως λύνεται - δένεται τι και ποιές δυνάμεις θα εφαρμόσετε για το δέσιμο. Επίσης ψάξιμο στο you tube για βιντεάκια από το συγκεκριμένο scooter για να δείτε πως λύνουν και αν χρησιμοποιούν και τι εργαλείο. Επαναλαμβάνω ότι μπορεί να φαίνεται εύκολο αλλά απιτείται εμπειρία - εργαλεία κατάλληλα (και δυναμόκλειδο ή αερόκλειδο) και εγχειρίδιο συντήρησης. Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά απαιτείται να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το κάθε δε τέτοιο εγχείρημα γίνεται με ιδία ευθύνη του καθενός εξ ημών. Καταλαβα! σε ευχαριστω παρα παρα πολυ που ασχοληθηκες.. τελικα οπως ειπες θα κοιταξουμε να συγκρινουμε, να κοιταξουμε τι χρειαζετε και υστερα βλεπουμε.. και παλι ευχαριστω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 15 , 2012 Τίποτα φίλε μου, χαίρομαι που βοήθησα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ΣΑΒΒΑΣ 8.010 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 11 , 2012 (τροποποιήθηκε) Ξεκινάμε σήμερα με το λύσιμο της μετάδοσης και την αλλαγή στα μπιλάκια του βαριατόρ από μαμά σε Dr Pulley. Η δουλειά που θα δείτε εγινε σε σκούτερ φίλου, τον οποίο και ευχαριστώ που με φώναξε και την μοιράστηκε μαζί μας. Συγχωρήστε με για τις κακές φωτό αλλά δυστυχώς πήρα άλλη μηχανή για καλύτερα και μου βγήκε αρύθμιστη. Ξεκινάμε: Το καπάκι της μετάδοσης όπως το βλέπουμε : Πριν βγάλουμε το καπάκι, πρέπει να αφαιρέσουμε το καπάκι του φίλτρου αέρα του βαριατόρ.Προσέχουμε γιατί εκτός από τις βίδες έχει και κλίπς, μην τα σπάσουμε και με την ευκαιρία, καθαρίζουμε και το φίλτρο αέρα βαριατόρ : Έτσι δείχνει πλέον αφού αφαιρεθεί το καπάκι του φίλτρου αέρα βαριατόρ: Εδώ σε λεπτομέρεια, το κλίπ του καπακιού αέρα του βαριατόρ : Και τώρα ήλθε η σειρά του καπακιού της μετάδοσης.Δείχνουμε μεγάλη προσοχή στις βίδες από πού βγάλαμε τι γιατί δεν είναι του ιδίου μήκους. Μια καλή ιδέα είναι νάχουμε λεπτό χαρτόνι και να τις μπήγουμε στο μοτίβο περίπου του καπακιού της μετάδοσης για να ξέρουμε πού μπαίνει τι κατά την συναρμολόγηση : Μην ξεχάσουμε στο λύσιμο και αυτό : Το εσωτερικό του καπακιού και της μετάδοσης : Ο συμπλέκτης : Το βαριατόρ: Η <<φωλιά>> του βαριατόρ: Το βαριατόρ από την πίσω πλευρά του, όπως βγαίνει προσεκτικά για να μην φύγουν όλα: Τα λεγόμενα <<Sliders>> που αλλάζουμε και η σωστή τοποθέτησή τους: Τα <<μαμά>> μπιλάκια (ρόλερς): Αλλαγή με τα Dr Pulley : Επανατοποθέτηση του βαριατόρ και δέσιμο κατά την αντίστροφη φορά: Λεπτομέρεια : Για να ξαναμπεί ο ιμάντας στην θεση του, πρέπει με τα χέρια να <<ανοίξει>> ο συμπλέκτης. Τον κρατάμε λοιπόν με τα δύο χέρια και τραβάμε προς τα έξω στρίβοντας δεξιόστροφα. Άλλο κόλπο είναι να πιάσουμε με δεματικό τον ιμάντα όπως τον βλέπουμε αριστερά από τον συμπλέκτη και δεν πάει πουθενά. Σε αυτό το λύσιμο- δέσιμο χρησιμοποιήθηκε αεροσυμπιεστής και αερόκλειδο που διέθετε ο φίλος μου. Προσωπικά λύνω με ανάλογο εργαλείο αλλά δένω πάντα με ροπόκλειδο. Επίσης πριν βάλουμε την βίδα του βαριατόρ στην θέση της λιπαίνουμε με λίγο λάδι κινητήρα το σπείρωμα και του βάζουμε μια σταγόνα κόλα μέσης ισχύος LOCTITE. Και σε άλλα με υγεία ! Ελπίζω να σας βοηθήσει σε παρόμοιο εγχείρημα. Ξαναμπήκαν οι φωτό που χάθηκαν μετά από επέμβαση στον φορέα που τις είχε. Τροποποιήθηκε Μάιος 11 , 2012 από τον ΣΑΒΒΑΣ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες