Jump to content
Panag

Ανοιγμα καταστηματος με αναλωσιμα ΜΟΤΟ

Recommended Posts

Εχω εναν ιδιοκτητο χωρο και σκεφτομαι να τον λειτουργησω ως καταστημα με αναλωσιμα μοτο (λαδια, τακακια, καθαριστικα κ.λ.π ) και αλλα ειδη συναφη με το αγαπημενο μας οχημα.

Κυριο μου μελλημα ειναι η φιλικη συμπεριφορα και οι τιμες "αποθηκης" .

Ζητω λοιπον την γνωμη σας και οποιαδηποτε συμβουλη ειναι καλοδεχουμενη.

π.χ τι νομιζετε οτι πρεπει να κανω για να ειμαι ανταγωνιστικος , τι περιμενετε απο ενα τετοιο καταστημα ,μαρκες που πρεπει να υπαρχουν κ.λ.π κ.λ.π

.Αν καποιος τωρα ασχολειται επαγγελματικα με χονδρικη μπορει να μου στειλει π.μ να βρεθουμε να συζητησουμε ...

Τροποποιήθηκε από τον Panag

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

να φερνεις αφτερμαρκετ πραματα και αγωνιστηκα εξαρτηματα απο ιαπωνια και αμερικη να φερνεις αλυσιδες IZUMI που ειναι οι καλυτερες αν και εδω Ελλαδα κανεις δεν τις ξερει επειδη κανεις δεν τις φερνει

να πουλας μανετες φτηνα οχι οπως καποιοι 90 το σετ η 45 η μια κτλ π.χ εγω πηρα μανετα απο tyga τιτανιου 20 ευρο και οι τιμες να ειναι λιγο χαμηλοτερες απο ολα τα μαγαζια αφου θα τα περνεις χονδρικη απο αλλες χωρες

καλη επιτυχια

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να φέρεις λαδάκια bell ray από έξω σε καλές τιμές.

Μανέτες, ποδόφρενα κλπ after market σε λογικές τιμές και όχι 60άρια και 70άρια.

Να κάνεις συμφωνία με κάποιες μεταφορικές για χαμηλά μεταφορικά και όταν υπάρχει η δυνατότητα να αποστέλεις με το κτελ.

Να είσαι γρήγορος στην επικοινωνία με e-mail

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να εχεις πολλα πραγματα

προσεγμενο σιτε (με φωτογραφιες και τα λοιπα)

και χαμηλες τιμες ....

χαμηλες τιμες εννοω να δωσεις βαρος στην ποσοτητα που πουλας (καλυτερα να ειναι ελαφρος χαμηλοτερο το κερδος σου και να εχεις κοσμο συνεχεια που να αγοραζει παρα να εχεις το διπλασιο κερδος και να αγοραζει ενας στις τοσες)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συμφωνω με τα παιδια παραπανω να φερνεις πραματα που δεν τα βρισκουμε στην Ελλαδα παρα μονο εξωτερικο και να φερνεις πραματα για ολα τα μηχανακια οχι μονο για οσα καλοπουλαν γιατι δεν εχουν ολοι τα ιδια αυτο θα σου δωσει και αλλους πελατες α και αν φερνεις και για NSR θα σου γινω ο καλυτερος πελατης :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από λάδια Silkolene,Belray,Torco, πιστεύω είσαι υπερπλήρης καλυμμένος και καμιά φθηνή σειρά, να ψαχτείς για προϊόντα φθηνά και καλά μανέτες π.χ που ανέφερε ένας πιο πάνω σε φθηνές τιμές. Γρήγορη επικοινωνία με το εμαιλ, γρήγορη αποστολή αν γίενται αυθημερόν αλλιώς την επόμενη μέρα, καλό Site, εαν γράφει διαθέσιμο όντως να είναι διαθέσιμο, όχι συγνώμη έγινε λάθος θα καθυστερήσει η αποστολή. Να ψαχτείς σε εταιρείες που μπορεί να μην τις φέρνουν ελλάδα και να είναι καλές και φθηνές.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

συγκριση τιμων με αλλα καταστηματα ελλάδας αλλα και τιμων ιντερνετ γενικως για να ξερεις τι τιμες παιζουν.

-site με οργανωση...πχ τιμονι αφαμ αλουμινιου 70 ευρω για χτ

μανετα φρενου για v strom

-και πολυ βασικο περα απο καλες τιμες, αυτες να αναγραφονται και σε φυλλαδιο / ιντερνετ.

με δυο λογια φτιαξε ενα site οπου καποιος θα βλεπει τιμες και θα βρισκει ευκολα αυτο που θελει

-καθιερωσε προσφορες ανα μηνα...η καλυτερη διαφημιση ειναι η προσφορα.

-εχε ποικιλια τιμων/προιοντων

-και φυσικα οχι υφακι .

-διαλεξε προσεκτικα το προσωπικο σου, κατα προτιμηση να ειναι και μηχανοβιοι.

ετσι και θα γουσταρουν αυτο που κανουν και θα φερνουν και φιλους τους για αγορες.

-μοιρασε φυλλαδια σε μερη με μηχανες...πχ γηπεδα, village, πλατειες

- να εισαι παντα ειλικρινης κι ας χασεις μερικα χρηματα..θα κερδισεις και πελατες και χρηματα μελλοντικα.

πχ το τακακι θελει αλλαγη;

αν δε θελει λες οχι... αν θελει λες θα σου κρατησει λιγο/πολυ...

οταν δεν αντιμετωπιζεις καποιον με το σκεπτικο να αγορασει κατι...θα εμπιστευεται και πιο πολυ τη γνωμη σου.

- τα παντα ελεγχονται ανετα...αν εσυ λες οτι τα λαδια bel ray τα εχεις απο 15 ,12

γινεται μια αναζητηση στο νετ..και βλεπει καποιος κατα ποσο η προσφορα ειναι πραγματικη.

-να εχεις υπομονη και να εξηγεις[ειδικα οταν υπαρχει ευχερεια χρονου]

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

- Καλές συνεργασίες να φροντίσεις να κάνεις (βέβαια αυτά πάνε πακέτο με τον τζίρο που θα κάνεις δυστυχώς)

- Καλή τοποθεσία (έξυπνη-πιασάρικη) για τέτοιο μαγαζί είναι το δικό σου?

να εχεις πολλα πραγματα εγώ θα έλεγα "έξυπνα" πράγματα (αυτά που ζητάει ο κόσμος και έχουν το δυνατόν καλύτερο ποσοστό κέρδους και την καλύτερη συνεργασία με τους προμηθευτές)

προσεγμενο σιτε (με φωτογραφιες και τα λοιπα) απαραίτητο και να φροντίσεις να βγαίνει στο google με αναζήτηση

και χαμηλες τιμες .... τώρα πια το πιο απαραίτητο, δώσε βάση

χαμηλες τιμες εννοω να δωσεις βαρος στην ποσοτητα που πουλας (καλυτερα να ειναι ελαφρος χαμηλοτερο το κερδος σου και να εχεις κοσμο συνεχεια που να αγοραζει παρα να εχεις το διπλασιο κερδος και να αγοραζει ενας στις τοσες) οι παλιοί το λέγανε "επί τη καταναλώσει το κέρδος", οι σημερινοί το έχουνε ξεχάσει. :thumbsdown:

Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνεις και καλό κουράγιο. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κάποια ερωτήματα είναι γιατί ' να προτιμάει κάποιος εσένα? Ποια είναι η προστιθέμενη αξία της επιχείρησης σου? Ποιο είναι το κεφάλαιο που χρειάζεται για να είσαι ανταγωνίσιμος? Ποιο είναι το κοινό που θα απευθύνεσαι? (συνήθως αυτά τα μαγαζιά έχουν κάποια συνεργεία που συνεργάζονται. Καλό είναι να κάνεις έρευνα αγοράς στην περιοχή σου, να δεις αν τους ενδιαφέρει και τι τους ενδιαφέρει) Τον πρώτο καιρό (μήνες ή και χρόνια) πιθανόν η επιχείρηση να θέλει χρηματοδότηση μέχρι να αποκτήσεις πελατία.

Αυτά που έχω εγώ κοντα στην περιοχή μου δεν πολυδουλεύουν και έχω παρατηρήσει πολλά τέτοια μαγαζιά να μην επιβιώνουν. Ο κύκλος εργασιών στον χώρο πρέπει να έχει πέσει στο 50%.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

με καλυψε ο μοτοαγαπουλης...

αν και δε συμφωνω (και τοσο) με τα "εξυπνα" πραγματα καθως θα βασιζονται σε μοτοσυκλετες που εχουν εμπορικο ενδιοαφερον και μαλιστα στην εποχη αυτη λιγοι ειναι αυτοι ποθ θα αγορασουν μηχανη πιστευω οι περισσοτεροι θα βγαλουν απο την υπογα το παλιο Χτ που εχει γινει φωλια απο νυχτεριδες και θα ξεκινησουν να το αναστησουν λεω εγω τωρα.....

Ειπα ΠΟΛΛΑ πραγματα ωστε να επισημανω την αναγκη για πραγματα τα οποια θα σου κινησουν το ενδιαφερον να ψαξεις γιατι θα εχεις πληθωρα μπροστα σου μπορει να ταιριαζουν στην μηχανη σου αλλα απο την αλλη οση ωρα ειναι μεσα σεενα στε τοσο πιο πολυ σε τρωωει το χερι σου ιδιαιτερα αν εχεις χαμηλες τιμες ...

Βεβαια απο την αλλη πρεπει το στε να ειναι ετσι δομημενο ωστε να μην σε κουραζει αυτη η αναζητηση ...

Α και επισης τηλεφωνικη υποστηριξη !@!! εγω ειμαι βλακας

πιθανοτατα εχεις στο σιτε σου αυτο που θελω αλλα δεν μπορω να το βρω (ντιζα γκαζιου για ΝΧ250) οποτε πρεπει να επικοινωνησουμε τηλεφωνικα για αμεσοτητα

γιατι βιαζομαι ... αν με εξυπηρετησεις χωρις πολλες καθυστερησεις και εχεις και αυτο που θελω την επομενη φορα που θα το χρειαστω (σε συναρτηση τιμη - ευγενια- ταχυτητα) θα επικοινωνησω και παλι οποτε καταλαβαινεις οτι πολλοι πελλατες κα ισταθεροι πελατες εινα οτι πρεπει..,,

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H αληθεια ειναι οτι σε ολες τις δουλειες εχουν πεσει οι τζιροι απο πολυ εσως ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ..

Και εγω τον χωρο αυτον τον νοικιαζα , αλλα επειδη επεσε και η δικη μου δουλεια ειπα να κανω κατι παραλληλα μιας και εχω τον χρονο και πανω απ'ολα μου αρεσει το αντικειμενο .

Στην αρχη σκεφτηκα να ασχοληθω με αξεσουαρ αναβατη (κρανος,ενδυση) αντικλεπτικα και αλλα τετοια που δεν χρειαζονται τοποθετηση .

@Makisp και εγω αυτο ψαχνω να βρω πρωτα ....γιατι να ελθω σε εμενα .

Ενας λογος που εξαρταται απο εμενα ειναι η απο φυση μου φιλικη συμπεριφορα..

Οι αλλοι λογοι απλα θελουν πολυ ψαξιμο πριν γινει πραγματικοτητα η ιδεα μου.

Θα πρεπει να βρω εγχωριους προμηθευτες και μετα να κανω συγκριση με προμηθευτες του εξωτερικου κ.λ. κ.λ.π

Τροποποιήθηκε από τον Panag

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

lol

Επαφή με το χώρο του εμπορίου έχεις;

Ενημερώσου καλά για φορολογικά θέματα... :rtfm:

Χωρίς διάθεση να σε απογοητεύσω αλλά θα είναι δύσκολο να κάνεις χαμηλή τιμολογιακή πολιτική όταν θα έρθουν τα αντικειμενικά κριτήρια στους επαγγελματικούς χώρους και θα θεωρεί ότι "βγάζεις" με το στανιό "τόσο" άρα φορολογείσαι "τόσο" ανεξάρτητα αν πούλησες ή όχι.

Επίσης ο ΟΑΕΕ θα σου ζητάει να πληρώνεις τις εισφορές σου επίσης ανεξάρτητα αν έχεις εισπράξεις ή όχι...

Εκτός από εμάς ρώτα λογιστή...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ολα αυτα που σου ειπαν για το site..Αυτα ειναι πολυ βασικα.. Και φυσικα site χωρις τιμες και λειτουργεια eshop οπως και φθηνα μεταφορικα και στοκ ειναι αχρηστο και περιτο

και φυσικα δε χρειαζεται το site να εχει λαμπακια να αναβοσβηνουν μπαρμπαδελια να χωροπηδανε κτλ.. απλο αγοραστικο site με καλη λειτουργεια. Να χωσεις και λεφτα στην προβολη του γιατι εκει θα βγαλει λεφτα.

Αυτααα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

θα σου ελεγα αν δε μπορεις να αφοσιωθεις και χρονικα και με προσωπικο σε αυτα που λες..

τοτε να περιοριστεις σε πραγματα απλα

πωληση αντικλεπτικων

πωληση λαδιων[αλλα οχι αλλαγη τους]

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Νοικιασε μια αποθηκη και πουλα ιντερνετικα,να γλυτωσεις καποια εξοδα.

Συνεργασου με συνεργεια γιατι αυτοι θα σε συντηρουν και οχι οι 5-6 συμφορουμιτες που θα αγορασουν 2 μπουζι και ενα λαδι τον χρονο απο εσενα.

Το οτι εισαι καλο παιδι δεν εχει αξια πιά αφου τωρα οπως ειμαστε money talks,αν εισαι φθηνος θα πουλησεις διαφορετικα......................

Αν εχεις κασερι το χρημα,κατσε στα αυγα σου και μην επενδυεις τωρα γιατι θα κλαψεις.

Φιλικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ελπιζω να εχεις λεφτα στην ακρη , γιατι κανενας δεν δουλευει με επιταγες, πιστωση και γραμματια... μονο μετρητο

και αν πουλησεις ενα ζευγαρι τακακια 10 ευρω π.χ. και το κερδος ειναι 2 ευρω , πρεπει να αγορασεις αλλα 2 ζευγαρια καινουρια τακακια για να πεις οτι λειτουργεις κανονικα...

μη περιμενεις "γερο" μεροκαματο απο κατι που δεν ειναι καν ειδος 1ης αναγκης

εδω στον φουρνο που παω τωρα τελευταια βλεπω αρκετα "μισα" ψωμια στο ραφι προς πωληση γιατι ακριβως μερικοι πελατες εχουν μονο για το αλλο μισο λεφτα

φαντασου τωρα αν δεν μπορει να διαθεσει ο αλλος για ψωμι και SUpermarket Ποσο ευκολα θα προχωρησει σε αγορα αντλ/κων

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

"Ωραια" , το μονο επαγγελμα με μελλον ειναι ο ανεργος ..

Απο την αλλη ομως , η μηχανη , το scooter , το παπι , δεν γινεται ολο και δημοφιλεστερος τροπος μετακινησης ?

Δεν θα παρει καποιος , κρανος , μπουφαν ,γαντια, αντικλεπτικο κ.λ.π ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε ολοι θα σε υποστηριξουμε αλλα πρεπει να βρεις ενα τροπο να τα πουλας φτηνα οκ οχι ξεφτιλα τελειως αλλα οχι και το σετ μανετες 90 ευρο ενω απο εξωτερικο τις πηρα 36 .....θα μου πεις δεν γινεται αυτο που λεω επειδη το κερδος θα ειναι πολυ μικρο αλλα αμα κανεις διαφημηση μεσα απο το φορουμ κα σε μαθει ο κοσμος θα σε εκτιμησει και θα αγοραζουν απο εσενα και σε συνδυασμο με ενα καλο χαρακτηρα που πιστευω θα εχεις τοτε θα πας καλα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

να φερνεις αλυσιδες IZUMI που ειναι οι καλυτερες

Για δωσε πληροφοριες. Ειναι πιο ελαφριες? αντεχουν παραπανω χιλ.? εχουν μειωμενες τριβες?

Panag οσο για το μαγαζι μονο ιντερνετικα εχεις πιθανοτητες να πας καλα.Ο ιδιοκτητος χωρος θα ειναι η αποθηκη σου κ τιποτε αλλο.Ξεκινα για αρχη να φερνεις αναλωσιμα που πουλιουνται αβερτα.

Να φερεις και τις IZUMI!!

Τροποποιήθηκε από τον Peiraiwths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Βαλτα κατω,χωρις βιασυνες αδερφε.Συμφωνω μαζι σου,ως προς το πνευμα και την σκεψη να φτιαξεις κατι,αφου υπαρχει και ο χωρος,που ειναι κριμα να μενει ανεκμεταλλευτος γενικοτερα,και να μην αποφερει τιποτα.Το εμποριο και η καθε επαγγελματικη ενασχοληση εχει ρισκο,και δεν το αναφερω σαν κακο αυτο, αλλα σαν δεδομενο.

Η δραστηριοτητα που πας να εμπλακεις,εχει παρα πολλες επιχειρησεις με αντιστοιχο αντικειμενο,πληθωρα επιλογων σε εργοστασια,ειδη,και ποικιλια καναλιων εξυπηρετησης.Συν τοις αλλοις,υπαρχει και η direct λιανικη αγορα απο εξωτερικο,που δυσκολευει τα πραγματα,λογω ανταγωνιστικοτατων τιμων στη πλειονοτητα των ειδων, του αντικειμενου.

Οποτε μελετας χωρις βιασυνες,οπως προανεφερα,βλεπεις τι μπορεις να προσφερεις,εαν εξειδικευσεις την γκαμα σου σε κατι συγκεκριμενο π.χ Ιαπωνικα ανταλλακτικα,αν περιορισεις τη γκαμα σου σε μετρημενα και επιλεγμενα ειδη,ή αν επεκταθεις σε γενικοτερα αναλωσιμα ανεξαρτητως προελευσης κλπ.

Μετα λογικο ειναι οτι θα εμβαθυνεις την ερευνα σου σε προμηθευτες,τιμες,διαθεσιμοτητα,εξυπηρετηση,διακανονισμο εξοφλησης,κλπ

Οπωσδηποτε θα μιλησεις και με το λογιστη σου αν υπαρχει,για γενικη συμβουλευτικη,και ειδικη επι του αντικειμενου που θελεις να δραστηριοποιηθεις,οπως φορολογικο καθεστως,παγιες υποχρεωσεις,ασφαλιστικες εισφορες,προσωπικο αν υπαρξει,κλπ

Τα βαζεις κατω ολα,μετρας τις δυναμεις σου,κανεις εναν προυπολογισμο με οσο το δυνατον μικροτερες αποκλισεις,και προχωρας ή οχι.

Σορρυ για τον τονο μου,αν ειναι ενοχλητικος και υποβλητικος,αλλα λογω επαγγελματικης ενασχολησης,εχω δει πολλα παραδειγματα,να ξεκινουν με ενθουσιασμο,ορεξη,αλλα βιαστικα,και χωρις ενεδελεχη μελετη ολων των δεδομενων,που προυποθετει μια εναρξη και λειτουργεια επιχειρησης,και να ακαταληγουν αδοξα και με δυσβαστακτα οικονομικα βαρη.

Ενας λογος παραπανω και η συγκυρια που ειναι δυσκολη.λογω γενικοτερης ελλειψης ρευστοτητας,και πολυ ασχημου κλιματος,οχι αδικαιολογητα παντα. Φιλικα......

Τροποποιήθηκε από τον icelover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για δωσε πληροφοριες. Ειναι πιο ελαφριες? αντεχουν παραπανω χιλ.? εχουν μειωμενες τριβες?

Panag οσο για το μαγαζι μονο ιντερνετικα εχεις πιθανοτητες να πας καλα.Ο ιδιοκτητος χωρος θα ειναι η αποθηκη σου κ τιποτε αλλο.Ξεκινα για αρχη να φερνεις αναλωσιμα που πουλιουνται αβερτα.

Να φερεις και τις IZUMI!!

για βαρος δεν ξερω αλλα δεν τεντονουν με τιποτα μα με τιποτα πες μου τι διαστασεις φορας να σου βρω στο ιντερνετ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επένδυση στο εμπόριο στις μέρες μας? Πολύ διακινδυνευμένο το βλέπω... :lac:

Αποκλείεται να πετύχεις τις τιμές του ιντερνετικού ανταγωνισμού, καθώς ούτε τις ποσότητες, ούτε την κρατική υποστήριξη έχεις για να μπορείς να ανταπεξέλθεις...

...άσε που η τοπική αγορά είναι κορεσμένη....

Το μόνο που μπορεί να επιβιώσει είναι ότι περιέχει παροχή υπηρεσιών...

Δυστυχώς....

...και μιλάω εκ πείρας. Περισσότερα με πμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά, μιλάμε το μακρύ και το κοντό του ο καθένας λέει του ανθρώπου....ρε πειραιώτη, 530 είναι η αλυσίδα;....πωπω, καλά μιλάμε νόμιζα 520...χαχαχα

Φίλε μου, απ'ότι βλέπω δεν είσαι και νέος στο φόρουμ και καταλαβαίνω ότι είσαι καιρό στον μοτοσικλετιστικό χώρο. Το ξέρεις πολύ καλά πως τα ζητούμενα είναι δυο:

1) Τιμές

2) Εξυπηρέτηση

Εγώ προσωπικά, αν δεν προσεγγίζει κάτι τις τιμές που θα βρω στο ebay για λόγου χάρη και δεν λέω να είναι τόσο φτηνά, απλά να είναι κοντά ώστε να μην αξίζει τον κόπο να δώσω τα χρήματά μου στον ξένο, δεν υπάρχει περίπτωση να το αγοράσω από εδώ, τέρμα!

Όλα τ'άλλα είναι αερολογίες....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ρε Δεν σε πιανω...κανε μου μια μεταφραση χαχαχα

Τροποποιήθηκε από τον Peiraiwths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα