Jump to content
DE JA VU

...μια ανασα αξιοπρεπειας

Recommended Posts

Μεσα στη μαυριλα και την απογοητευση,ενα χαζοβιντεο που αλλοτε ισως και να το χαρακτηριζα ακομα και κιτς, μου εδωσε λιγη συγκινηση και αισθηση << ελληνικης >> ψυχης ,αναμεσα απο τις διεθνεις υβρεις, τους διασυρμους και τις κατηγοριες που αναιτια υφισταμαι σαν Ελληνας τελευταια.Με ξεκουρασε και με εκανε να το ρουφηξω κυριολεκτικα μεχρι το τελος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ωραιο,αλλα παλιο.

Που το ξεθαψες.................?

επεσα πανω του τυχαια ...Ειχα φορτωσει πριν και απο τις ειδησεις ...Δεν ειναι τπτ σπουδαιο ,αλλα γουσταρα και τα σχολια..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ααααχ! Ρε Ελλάδα...που είναι τα μεγάλα και τα ωραιά σου?? :(

Δυστυχώς οι Έλληνες που ζουν έξω είναι περισσότερο Έλληνες από εμάς, παρ' όλο που δεν μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Αυτό συνέβη γιατί γνώρισαν την Ελλάδα μέσα από τις αφηγήσεις των γονιών τους, που ήταν περήφανοι για την ελληνική καταγωγή τους. Μεγάλωσαν με την έννοια του φιλότιμου και της σκληρής δουλειάς βλέποντας τους γονείς τους να χύνουν ιδρώτα για να ανταπεξέλθουν ως μετανάστες, σε αντίθεση με τις αρχές που μεγαλώσαμε εμείς οι Έλληνες της Ελλάδας. Τη νοσταλγία της πατρίδας την βλέπεις όταν γυρίζουν τα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα για να περιπλανηθούν στα μέρη που έζησαν και μεγάλωσαν οι γονείς και οι παππούδες τους. Πολλές φορές απογοητεύονται γιατί άλλα περίμεναν και άλλα βλέπουν. Απογοητεύονται επιφανειακά όμως, καθώς αγαπούν την Ελλάδα, δεν μπορούν να μην την αγαπούν.

Το περασμένο καλοκαίρι υπηρέτησα ως εύζωνας στην προεδρική φρουρά. Στο δεύτερο μισό της θητείας μου ήμουν παρατηρητής του μνημείου του αγνώστου στρατιώτη και συνάντησα και συνομίλησα με πολλούς Έλληνες της διασποράς που έρχονταν να επισκεφτούν το μνημείο και τους εύζωνες. Αρκετές ήταν οι φορές που πήρα κουράγιο από αυτούς τους Έλληνες, βλέποντας αρκετούς από αυτούς ακόμη και νέους να συγκινούνται μπροστά από τον τάφο αυτών που θυσιάστηκαν για να μπορούμε σήμερα να λεγόμαστε Έλληνες. Ίσως θα έπρεπε να φύγουμε εμείς οι Έλληνες της Ελλάδας και να πάμε να ζήσουμε στο εξωτερικό, και να έρθουν αυτοί οι Έλληνες της νοσταλγίας να ζήσουν εδώ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ηρθε πριν μερικους μηνες ενας ξαδερφος του πατερα μου απο καναδα....βγηκαμε εξω για φαι οχι κατι σπουδαιο η κατι φανταχτερο οπως θελουμε εμεις εδω σε μια ψαροταβερνα στη νικαια οπου λεγεται "Ιωνικος"....ηταν μονιμα με ενα χαμογελο μεχρι τ'αυτια...δεν εχουμε μαθει να εκτιμαμε αυτο που πραγματικα ειμαστε και προσπαθουμε να αμερικανοποιησουμε το τροπο ζωης μας!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ειναι μονο αυτο...εχουμε πολλα που μας κανουν υπερηφανους σαν ελληνες και να ντρεπομαστε για τους πολυιτικους μας...

http://www.tourportal.gr/blog/2011/07/%CE%97-%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%AD/

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτα τα 8 λεπτα του βιντεο σιμενουν πολλαααα!!!! ανατριχιασα πραγματικα!!! ρε γαμωτο που αλλου γινοντε αυτα??! κοιταχτε χαμογελα ο κοσμος!! παπαπα...

και εγω απογοητεβομαι κατα καπιο τροπο οπως λεει και ο φιλος απο πανω.. γιατι εχουμε τοσα μεγαλια και δεν ξερουμε να εκτιμαμε αφτα που εχουμε σαν χωρα.

μας αξιζει που μας γαμαει η καθε μερκελ!! καποτε οι ελληνες γαμουσαν και εδερναν και οι σημερινη ελληνες ξερουν να πινουν καλη φραπεδουμπα και να μιλανε

για τους τους αρχαιους ελληνες και οι ιδιοι απλα πινουν καφε.....τιποτα αλλο! ξεφτιλα.. αν το ηξερε αυτο ο κολοκοτρονης θα ειχε παει μεταναστης..Λοιπον ας νιοσουμε ολοι μας

και ας κανουμε κατι για αυτη τη χωρα και αν οχι για εμας.. τουλαχιστον για αυτους που αγωνιστικαν για να ζουμε εμεις σημερα...το αξιζουν.

εγω παιδια αρμενης ειμαι και ειρθα στην Ελλαδα 3 ετων. πιγα σχολειο,πιγα κολιμβιτιριο, μεγαλωσα εδω τελος παντον και εκτιμω που η ελλαδα με δεχτικε και με μεγαλωσε και την αγαπω σαν την πατριδα μου.

φιλικα..Αισιοδοξια μαγκες!

ααα ξεχασα...οι μουσικοι παιζει να μαζεψαν τΑ λεφτα ε?! χαχαχα :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αυτη την Ελλαδα ξερει ολος ο πλανητης και καποιοι (ολοι τους ξερετε) συντηρησαν αυτη την εικονα με αγαπη και στην αφανεια πολλες φορες. Ηρθαν ομως καποιοι και με την δικη μας συμβολη καταστρεψαμε αυτην την εικονα και την αντικαταστησαμε με μια αλλη της ρεμουλας, κλεψιας, τεμπελιας και μιας χωρας που φοβουνται ολοι λογω της αθρωας λαθρομεταναστευσης, αυξανομενης εγκληματικοτητας και μιας επικειμενης χρεοκοπιας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και οι Ελλινες πολιτες οι ιδιοι φτενε!! που φτασαμε εδω που φτασαμε. μη ριχνετε τη μπαλα στους ξενους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα