Jump to content
mario27

Scooter ή παπι για 1ο μηχανακι?

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ , ειμαι καινουργιος στο forum ειμαι κοντα στα 17 (31/1/95) και θα ηθελα μερικες αποψεις σχετικα με το τι να αγορασω scooter ή παπι . Γενικα διαθετω αρκετα χρηματα για μηχανακι (πανω απο 1000αρικο) αλλα δεν εχω αποφασισει ακομα τι να αγορασω.Περιμενω γνωμες/αποψεις σχετικα με το θεμα.

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

καλημέρα και καλωσήρθες! :_hi: για τι χρηση το θές? λογικα 50αρι ε?

Τροποποιήθηκε από τον AlexDMegara

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

scooter

Είναι πιο πλήρης πρόταση και γενικώς πιο βολικό

Παπί είναι άσχημο και ξεπερασμένο(κατά τη γνώμη μου) αλλά δεν καίει τίποτα και είναι σκυλί.

Εγώ πάντως θα διάλεγα scooter με κλειστά μάτια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παπί!

Όπως θα καταλάβεις είναι σαν την ερώτηση "βουνό ή παραλία" και ο καθένας θα πει το δικό του!

Για εμένα παπί! Το σκούτερ μπορείς να το έχεις, μόνο αν το θες για θέμα μεταφοράς ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΑΥΤΟ... δύσκολα θα βάλεις χέρι, δύσκολα θα κάνεις πολλά πράγματα... Άσε που νομίζω (ή τουλ. από όσους ξέρω) τα σκουτερ είναι πιο γλυστρερά!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παπί για πολλούς και διάφορους λόγους:

1) είναι πιο ασφαλές με τις μεγάλες ρόδες που έχει

2) καίει πολύ λιγότερη βενζίνη και δεν καίει λάδι

3) αντέχει περισσότερα χρόνια από ότι το οποιοδήποτε σκούτερ (δες πόσα παλιά σκούτερ κυκλοφορούν, σχεδόν κανένα)

4) είναι πιο οικονομικό στα σέρβις του και στα ανταλλακτικά σε αντίθεση με τα πανάκριβα πλαστικά των περισσότερων σκούτερ.

5) θα σε βοηθήσει περισσότερο στο να μάθεις να οδηγείς σωστά με όλο σου το σώμα και να χρησιμοποιείς το ποδόφρενο. (έτσι θα γίνει μια πιο ομαλή μετάβαση στο μέλλον σε μεγαλύτερη κατηγορία)

6) Είναι φθηνότερο από σκούτερ οπότε θα σου μείνουν και λεφτά για βενζίνες και καφεδάκια.

Σημαντικό να πάρεις και ένα σωστό κρανάκι (το οποίο θα φοράς! )

Καλές βόλτες σου εύχομαι ό,τι και αν αποφασίσεις!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θελω για καθημερινη χρηση μεσα στην Λαρισα , για καφε , στο γυμναστηριο κλπ αλλα επισης και για αποσταστεις το καλοκαιρακι περιπου 45 χλμ πανω κατω

ΚΑΙ εγω για scooter νομιζω πως παω αλλα ολοι οι φιλοι μου προτιμουν glx , innova , daytona κλπ και το σκεφτομαι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θα σου έλεγα να πάρεις παπί. Είναι καλύτερο σχολείο από το σκούτερ, και πιο φιλικό στο νέο οδηγό. Παρόλο που έχει ταχύτητες, μπορείς να το ελέγξεις καλύτερα από σκούτερ, γιατί έχει πιο μεγάλες ρόδες που το κάνουν και πιο ασφαλές. Και είναι και πιο αξιόπιστο από το σκούτερ, και είναι και μούρη!

edit: Αχ, με προλάβανε άλλοι!

Τροποποιήθηκε από τον chiliplayer

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H αληθεια ειναι πως ξερω αρκετα εως πολλα πραγματα για τα scooter αλλα δν ξερω τοσο για τα παπια.Εχω εναν φιλο που εφτιαξε ενα στρογγυλο(δεν θυμαμαι χιλιοστα) με μονο 800 ευρω και τελικη κοντα 110-115 και ζηλευω επειδη ειναι πολυ καλα και αξιοπιστα μηανακια αλλα δεν μου αρεσουνε τοσο σε σχεση με τα Gilera , Derbi , aprilia (sr)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και επισης θελω να πως εχω βρει ενα gilera με ψεκασμο σε πολλη καλη τιμη , μεταχειρισμενο , και μπου αρεσει τρελά!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και επισης θελω να πως εχω βρει ενα gilera με ψεκασμο σε πολλη καλη τιμη , μεταχειρισμενο , και μπου αρεσει τρελά!!!

Αν είναι σε καλή κατάσταση το πήρες και δεν το ξέρεις.

Το σημαντικότερο είναι να σου αρέσει αυτό που θα διαλέξεις. Αν πάρεις κάτι και κοιτάς το διπλανό... Πίκρα, που δεν παλεύεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω λεω παπι.. καταρχας ειναι τετραχρονο αρα μπορεισ να κανεις πιο μεγαλες αποστασεις. καιει πιο λιγο, μπορεις πιο ευκολα να το πειραξεις και μονος σου (καρμπιλατερ κ.α) ειναι πιο φτηνα και συνηθως πιο αξιοπιστα. και πιστευω πως μετα απο ενα δυο μηνες θα βαρεθεις να πατας μονο γκαζι-φρενο :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγω παπι θα ελεγα..

Πιο οικονομικο σιγουρα.. Λιγοτερο βαρετο απο ενα σκουτερ ( στην οδηγηση ) ..

Σιγουρα αποτελει καλυτερο σχολειο αν προκειται αργοτερα να ανεβεις κατηγορια..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

3) αντέχει περισσότερα χρόνια από ότι το οποιοδήποτε σκούτερ (δες πόσα παλιά σκούτερ κυκλοφορούν, σχεδόν κανένα)

4) είναι πιο οικονομικό στα σέρβις του και στα ανταλλακτικά σε αντίθεση με τα πανάκριβα πλαστικά των περισσότερων σκούτερ.

5) θα σε βοηθήσει περισσότερο στο να μάθεις να οδηγείς σωστά με όλο σου το σώμα και να χρησιμοποιείς το ποδόφρενο. (έτσι θα γίνει μια πιο ομαλή μετάβαση στο μέλλον σε μεγαλύτερη κατηγορία)

6) Είναι φθηνότερο από σκούτερ οπότε θα σου μείνουν και λεφτά για βενζίνες και καφεδάκια.

+1000000000000 :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Gilera αυτο στο οποιο αναφερθηκα δεν φοραει το δικο του μοτερ , ειναι ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ απο τετραχρονο Piaggio X8 injection ,το θεμα ειναι τι προβληματα μπορει να βγαλει , ακουσα για τον εγκεφαλο , ακουσα οτι μπορει να πηγε στραβα η μετατροπη (δεν το πιστευω αυτο) και ρωταω εσας εδω που εχετε πιο πολυ πειρα απο μενα ΤΙ προβληματα μπορει να βγαλει . Λογικα αφου ειναι injection και 4Τ θα ειναι και πολυ οικονομκο !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το Gilera αυτο στο οποιο αναφερθηκα δεν φοραει το δικο του μοτερ , ειναι ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ απο τετραχρονο Piaggio X8 injection ,το θεμα ειναι τι προβληματα μπορει να βγαλει , ακουσα για τον εγκεφαλο , ακουσα οτι μπορει να πηγε στραβα η μετατροπη (δεν το πιστευω αυτο) και ρωταω εσας εδω που εχετε πιο πολυ πειρα απο μενα ΤΙ προβληματα μπορει να βγαλει . Λογικα αφου ειναι injection και 4Τ θα ειναι και πολυ οικονομκο !!

ναι αλλα ειναι στην ασφαλεια ο αριθμος κινητηρα;Ή θα σαι παρανομος;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν ξερω , μαλλον το δευτερο

em τότε φιλε μου κοίτα να βρείς άλλο...

Πάντως αυτό με τον αριθμό κινητήρα είναι αμφιλεγόμενο...

Παλικάρι μου χει πει πως του δείξε ξέρω γω την απόδειξη αγοράς του μοτέρ (να την έχεις μαζί σου πάντα) γιατί οι μπάτσοι ενδιαφέρονται αν είναι κλεμμένο... Του πασάρεις και καμια δικαιολογία ότι δη πρόλαβες να το δηλώσεις και θα σε καταλάβει...

Απτήν άλλη αν ο μπάτσος έχει να g@μησεη κάτι χρονια xD

θα σε γ@μήσει ότι και να του πεις...Ξέρω παιδιά που την έπαθαν... Πιστεύω ότι αν έχεις δίπλωμα και ασφάλεια δεν αξίζει να φοβάσαι για το μοτέρ, είναι ειρωνεία...Να σε νόμιμος σε όλα

Φιλικά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι και μενα που με σταματησαν τρεις φορες με καθαρο, ειχα μονο υπευθυνη δηλωση και δεν μου εκαναν τιποτα γιατι ειχα αποδειξη οτι ειναι δικο μου! αν μπορεις να αποδειξης οτι ειναι δικο σου δεν σου ζητανε καν δηπλωμα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παπι θα πω. Και εγω ηθελα στην αρχη scooter k gilera αλλα επειδη εμαθα οτι καινε παραπανω απο τα 4χρονα μαλλον θα καταλειξω σε παπι. Ολα τα υπολοιπα + και - υποθηκαν παραπανω για τα παπια :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παπί κ από μένα. Τουλάχιστον στο θέμα της κατανάλωσης Καυσίμων κ της φθηνοτερης συντήρησης δε συγκρίνονται...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

:_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) σκούτερ με μεγάλες ρόδες δεν έχει?

2) πολύ λιγότερη?σιγά την διαφορά?Καίει λάδι??Δεν είναι όλα δίχρονα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) σκούτερ με μεγάλες ρόδες δεν έχει?

2) πολύ λιγότερη?σιγά την διαφορά?Καίει λάδι??Δεν είναι όλα δίχρονα

Πλέον έχει κάποια, όπως είναι το Sym Symphony για παράδειγμα. Παρόλα αυτά η θέση οδήγησης στο σκούτερ είναι κατά πολύ πιο επικίνδυνη από ότι στο παπί.

Και όμως είναι λιγότερη. Όσο για το ότι δεν είναι όλα δίχρονα, οκ, αλλά αν πάρει τετράχρονο σκούτερ 50άρι δεν θα πηγαίνει βήμα!!! Για δεύτερο άτομο δεν το συζητάμε καν.

Δεν νομίζω να τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα σε σκούτερ και παπιά. Τα σκούτερ θα τα προτιμήσει μόνο αυτός που δεν θα θέλει να έχει ταχύτητες, ή που θα ψάχνει μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους, ή που θα έχει κόλλημα αισθητικό.

Κατά τα άλλα το παπί είναι μονόδρομος! Πιο αξιόπιστο, πιο ασφαλές, πιο οικονομικό!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πλέον έχει κάποια, όπως είναι το Sym Symphony για παράδειγμα. Παρόλα αυτά η θέση οδήγησης στο σκούτερ είναι κατά πολύ πιο επικίνδυνη από ότι στο παπί.

Δεν νομίζω να τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα σε σκούτερ και παπιά. Τα σκούτερ θα τα προτιμήσει μόνο αυτός που δεν θα θέλει να έχει ταχύτητες, ή που θα ψάχνει μεγαλύτερους αποθηκευτικούς χώρους, ή που θα έχει κόλλημα αισθητικό.

Πλέον?Δηλαδή παλιά δεν είχε?Απλά πες μου πόσα θες να σου αριθμήσω σε διψήφιο νούμερο.

Για την θέση οδήγησης εξήγησε τι θες να πεις αναλυτικά για να καταλάβουμε

Όσο για το τελευταίο...το T-Max τι είναι?Το Aprilia SV850?Tο Burgman?και τόσα άλλα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα