chiliplayer 527 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 Να πω κι εγώ τη γνώμη μου. Πριν 5-6 μέρες καβάλησα δοκιμαστικά ένα hornet φίλου. Αυτό το καινούριο το κακάσχημο με το τρίγωνο φανάρι μπροστά. Πρόγραμμα, PC, 120 άλογα. Οδηγώ το CB μου 1 χρόνο. ... Ε, ΧΕΣΤΗΚΑ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΟΜΩΣ! Μου φάνηκε φτερό στον άνεμο για τα άλογα του, φοβόμουν να πλαγιάσω έστω και λίγο, άσε που πέταγε κώλο για πλάκα. Και οδηγώ το CB ένα χρόνο. Και δεν θεωρώ ότι είμαι κουλομαρία αναφορικά με τα χμ που έχω κάνει. Πείτε μου τώρα εσείς, ένας που δεν έχει ανέβει ποτέ, πως θα καβαλήσει κάτι που είναι 190- κιλά και 120+ άλογα; Πως θα διαχειριστεί όλο αυτό το σκηνικό το σώμα του και το μυαλό του; Θα μου πεις είναι συνήθεια. Μαζί σου. Και εγώ το hornet αν το έιχα καμιά βδομάδα μάλλον θα το πήγαινα καλύτερα. Αλλά μέχρι να συνηθίσω εγώ θα μου έπαιρνε μια βδομάδα. Απλά κάτι που έχω μάθει θα το πήγαινα ένα βήμα παραπέρα. Ένας άμπαλος, δε νομίζω ότι μπορεί να το κάνει αυτό. Τουλάχιστον όχι σε μια βδομάδα. Ούτε σε 2 μήνες. Ούτε... Τώρα λοιπόν θα μου πεις εγώ έχω το 600άρι μου 2 χρόνια, ήταν η πρώτη μου, και τώρα δε φαντάζεστε πως την πάω. Ε, εντάξει, αφού δε σωριάστηκες τώρα 2 χρόνια κι έμαθες από την ανάποδη, πάλι καλά. Τυχερός. Αλλά κατά τα άλλα... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ο ΦΡΟΥΚΟΥΜΠΙΚΟΥ 1.766 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 εξαρτάται το άτομο, πρέπει να ξέρεις ότι ο πύραυλος που θα καβαλήσεις για πρώτη φορά είναι one way ticket baby και θέλει σοβαρότητα και μεγάλη προσοχή. οι πύραυλοι δίνουν και παίρνουν σωστά σε πίστα, όχι στη κατεχάκη. 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A7XBilly 1.297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 Τα 3 πρώτα δεν μπαίνω στον κόπο να τα σχολιάσω καν, μιλάς με νέο άνθρωπο, όχι με πιτσιρίκι 13 χρονών ή καμία γκόμενα. Εσένα εάν κάτι που γράφει κάποιος, ο οποιοσδήποτε και πιστεύεις ότι είναι σωστό, δε σου αρέσει; Είτε το όνομά του είναι Αλέξανδρος, είτε Μήτσος, είτε Κίτσος, πραγματικά βρίσκω πολύ άκυρο το πρώτο μέρος από το σχόλιό σου, στο θέμα αναφέρεται εάν πιστεύετε ότι κάποιος είναι ικανός να οδηγήσει απευθείας μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτα, τα πρώτα δε ξέρω τι σχέση έχουν με αυτό. Μόνος μου, εάν διάβασες και άλλα σχόλιά μου, είπα ότι καλύτερο είναι να ξεκινάς από κάτι μικρό, αν δε μάθεις να μπουσουλάς πρώτα πως θα περπατήσεις; Παρόλου που είχα πάρει το R6 εγώ, για λόγους οικονομικούς στο σπίτι το πούλησα μέτα από 1 χρόνο περίπου και πήρα ότι πιο μικρό υπάρχει και για οικονομία και για βολτούλες και για πίστα και όλα για να κάνω σωστά τα πρώτα μου βήματα ξανά. Είναι ξεκάθαρο πιστεύω. Αυτά. :D την αληθεια λεει! πειρε οτι εχω και εγω! οντοπικ και εγω ψήφισα την ωριμότητα! γιατι? γιατι (αν και καμια σχεση το ενα με το αλλο οχημα) οταν βγαζεις διπλωμα αυτο/του, μπορεις να οδηγισεις απο μεγαλο σενταν, μεχρι λαμπο, μεχρι και 1,2 60 αλογα! κανεις δεν θα σου πει τιποτα! δηλαδη, εγω οταν εβγαλα το δίπλωμα αυτο/του θα πω την αληθεια τον πρωτο μηνα εκανα ολο χαζομαρες, γιατι ημουν εντελως ανώριμος! αλλα ευτιχως το καταλαβα απο μονος μου και ειπα, τις βλακειες που κανω τις κανω σε δρομο που τον χρησιμοποιούν αλλοι τοσοι! αρα για εμενα ειναι σωστο, Στην 1 περιπτωση: ΑΝ εχεις την ωριμοτιτα, και ΑΝ (πχ ο πατερας σου) σε εχει διδάξει καποιος σε μια αλανα, και ΑΝ (πχ ο πατερας σου) εχεις μια 600 αλλα με 70 αλογα ηδη, τοτε ναι γιατι να παρεις κατι μικροτερο? μαθενεις σε αυτο που εχεις! και στην 2 περιτπωση: εισαι απειρος, ανωριμος, δεν εχεις ιδεα απο μηχανες, αυτο το ξερουν και οι γονεις σου (αν καποιος ειναι 18), τοτε ναι γιατι οχι ενα 125? πλεον τα 125 ειναι κανονικες μηχανες! απλα ο υποψήφιος αγοραστης μοτοσυκλετιστης πρεπει να αναρωτηθει ο ιδιος μπορω για αυτη την κατηγορία? για αυτα τα κυβικα? ειμαι ετοιμος? 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AquaDiGio 108 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 Συγγνωμη, αλλα προφανως δεν εχω καταλαβει... Το ζητουμενο μερικων εδω μεσα ειναι να "στιβεις" την μηχανη στον δημοσιο δρομο? Να ξυνεις γονατο ή να περνας σε κλειστο στροφιλικι με υψηλη ταχυτητα? Για ποιο λογο να προσπαθεις να γινεις ο master της μηχανης που μολις αγορασες, οση εμπειρια κ αν εχεις? Οταν προκειται για δημοσιο δρομο, και οχι για πιστα, το ζητουμενο δεν ειναι να πιεις το αιμα του εργαλειου που καβαλας, αλλα να καταληξεις στο σπιτι σου αρτημελης, δεδομενου οτι στον ΔΡΟΜΟ ερχεσαι αντιμετωπος με ανυπολογιστες και επικινδυνες καταστασεις, που μπορει να παρουν την ιδια σου την ζωη, ή ακομα χειροτερα καποιου αλλου απο δικη σου μαλακια. Οποιος θελει να μαθει στο επακρο την μηχανη του, να μπει ή πιστα ή χωμα. Τωρα να λεμε οτι πηγαινω Μπραλο ή το ανοιγω / πλαγιαζω / μαμαω στο ταδε μερος και ειμαι και ο πρωτος χερας ειναι απλα ελαφρα-τη-καρδια σχολια. 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A7XBilly 1.297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 Συγγνωμη, αλλα προφανως δεν εχω καταλαβει... Το ζητουμενο μερικων εδω μεσα ειναι να "στιβεις" την μηχανη στον δημοσιο δρομο? Να ξυνεις γονατο ή να περνας σε κλειστο στροφιλικι με υψηλη ταχυτητα? Για ποιο λογο να προσπαθεις να γινεις ο master της μηχανης που μολις αγορασες, οση εμπειρια κ αν εχεις? Οταν προκειται για δημοσιο δρομο, και οχι για πιστα, το ζητουμενο δεν ειναι να πιεις το αιμα του εργαλειου που καβαλας, αλλα να καταληξεις στο σπιτι σου αρτημελης, δεδομενου οτι στον ΔΡΟΜΟ ερχεσαι αντιμετωπος με ανυπολογιστες και επικινδυνες καταστασεις, που μπορει να παρουν την ιδια σου την ζωη, ή ακομα χειροτερα καποιου αλλου απο δικη σου μαλακια. Οποιος θελει να μαθει στο επακρο την μηχανη του, να μπει ή πιστα ή χωμα. Τωρα να λεμε οτι πηγαινω Μπραλο ή το ανοιγω / πλαγιαζω / μαμαω στο ταδε μερος και ειμαι και ο πρωτος χερας ειναι απλα ελαφρα-τη-καρδια σχολια. ελπιζω να μην πηγενει αυτο σε εμενα! γιατι τα ιδια πιστευω και εγω! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
R6άκιας 117 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 την αληθεια λεει! πειρε οτι εχω και εγω! οντοπικ και εγω ψήφισα την ωριμότητα! γιατι? γιατι (αν και καμια σχεση το ενα με το αλλο οχημα) οταν βγαζεις διπλωμα αυτο/του, μπορεις να οδηγισεις απο μεγαλο σενταν, μεχρι λαμπο, μεχρι και 1,2 60 αλογα! κανεις δεν θα σου πει τιποτα! δηλαδη, εγω οταν εβγαλα το δίπλωμα αυτο/του θα πω την αληθεια τον πρωτο μηνα εκανα ολο χαζομαρες, γιατι ημουν εντελως ανώριμος! αλλα ευτιχως το καταλαβα απο μονος μου και ειπα, τις βλακειες που κανω τις κανω σε δρομο που τον χρησιμοποιούν αλλοι τοσοι! αρα για εμενα ειναι σωστο, Στην 1 περιπτωση: ΑΝ εχεις την ωριμοτιτα, και ΑΝ (πχ ο πατερας σου) σε εχει διδάξει καποιος σε μια αλανα, και ΑΝ (πχ ο πατερας σου) εχεις μια 600 αλλα με 70 αλογα ηδη, τοτε ναι γιατι να παρεις κατι μικροτερο? μαθενεις σε αυτο που εχεις! και στην 2 περιτπωση: εισαι απειρος, ανωριμος, δεν εχεις ιδεα απο μηχανες, αυτο το ξερουν και οι γονεις σου (αν καποιος ειναι 18), τοτε ναι γιατι οχι ενα 125? πλεον τα 125 ειναι κανονικες μηχανες! απλα ο υποψήφιος αγοραστης μοτοσυκλετιστης πρεπει να αναρωτηθει ο ιδιος μπορω για αυτη την κατηγορία? για αυτα τα κυβικα? ειμαι ετοιμος? Αυτή τη λογική είχα με το δίπλωμα και εγώ και όσο το είχα δεν σκεφτόμουν ότι πραγματικά γιατί να μην μπορώ αν το οδηγήσω; Μα είναι εύκολο, μετά 2 εβδομάδες περίπου ξεκίνησα να εξοικιώνομαι, όπως γίνεται με κάθε άλλο όχημα, εξάλλου δεν ήταν Hayabusa, 600cc ήταν και δε με τρόμαζε καθόλου το γκάζι του γιατί ήξερα μέχρι που μπορώ να το πάω για αρχή για να έχω τον έλεγχο. Τώρα που πήρα το μικρούλι έχει πολύ πλάκα και παρόλο που το στρώνω τώρα το χαίρομαι έστω και αν μικρό και δεν έχει το ίδιο γκάζι, αν και αν σκύψω δε χωράω μέσα στο μηχανάκι, χαχά, θα μου προσφέρει και αυτό πιστεύω από την αρχή τη γνώση που πρέπει και μετά από καιρό (όταν έρθουν ξανά τα λεφτά) θα πάω πάλι στο R6. :P :D Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Le Flwr 3.057 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 Συγγνωμη, αλλα προφανως δεν εχω καταλαβει... Το ζητουμενο μερικων εδω μεσα ειναι να "στιβεις" την μηχανη στον δημοσιο δρομο? Να ξυνεις γονατο ή να περνας σε κλειστο στροφιλικι με υψηλη ταχυτητα? Για ποιο λογο να προσπαθεις να γινεις ο master της μηχανης που μολις αγορασες, οση εμπειρια κ αν εχεις? Οταν προκειται για δημοσιο δρομο, και οχι για πιστα, το ζητουμενο δεν ειναι να πιεις το αιμα του εργαλειου που καβαλας, αλλα να καταληξεις στο σπιτι σου αρτημελης, δεδομενου οτι στον ΔΡΟΜΟ ερχεσαι αντιμετωπος με ανυπολογιστες και επικινδυνες καταστασεις, που μπορει να παρουν την ιδια σου την ζωη, ή ακομα χειροτερα καποιου αλλου απο δικη σου μαλακια. Οποιος θελει να μαθει στο επακρο την μηχανη του, να μπει ή πιστα ή χωμα. Τωρα να λεμε οτι πηγαινω Μπραλο ή το ανοιγω / πλαγιαζω / μαμαω στο ταδε μερος και ειμαι και ο πρωτος χερας ειναι απλα ελαφρα-τη-καρδια σχολια. Πράγματι δεν κατάλαβες. Υπάρχουν στάδια ανάμεσα στο "Δεν ξέρω τίποτα" και το "Είμαι χεράς και το στίβω". 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Toni Shark 1.300 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 Για μενα μεχρι 50-60 hp ταβανι αλλιως οι σχολες οδηγων θα χανε ss!! Θα συμφωνησω απολυτα 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AquaDiGio 108 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 Πράγματι δεν κατάλαβες. Υπάρχουν στάδια ανάμεσα στο "Δεν ξέρω τίποτα" και το "Είμαι χεράς και το στίβω". Καταλαβαινω την διαφορα. Αλλα εδω δεν γινεται λογος για το να "πηγαινεις" την μηχανη, αλλα για να την στιβεις. Και στην τελικη, ακομα και κατι μεγαλο να παρεις και να σε "πηγαινει" τον πρωτο καιρο, με υπομονη, συνεση και ωριμοτητα σιγα σιγα θα επιτευχθει το αναποδο. Εκει θελω να καταληξω. Για παραδειγμα, εγω οδηγω και μηχανη & αυτοκινητο. Απο το hyundai της σχολης των 900cc και των 60hp, ξαφνικα πηγα στο BMW M3 του πατερα μου, με τα 4,000cc και τα 420 πισωκινητα αλογα...σιγουρα ακομα με πηγαινει και δεν τα αξιοποιω...αλλα που θα παει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
g1ann1s 391 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 Συγγνωμη, αλλα προφανως δεν εχω καταλαβει... Το ζητουμενο μερικων εδω μεσα ειναι να "στιβεις" την μηχανη στον δημοσιο δρομο? Να ξυνεις γονατο ή να περνας σε κλειστο στροφιλικι με υψηλη ταχυτητα? Για ποιο λογο να προσπαθεις να γινεις ο master της μηχανης που μολις αγορασες, οση εμπειρια κ αν εχεις? Και εγώ αυτό που αναφέρει ο φίλος στο συγκεκριμένο post καταλαβαίνω διαβάζοντας όλη την συζήτηση. Δέχομαι πως είναι πολύ καλό να γνωρίζεις την μηχανή που καβαλάς στο 100% αλλά νομίζω πως ακόμα και άτομα με πρωταθλήματα σε διεθνής αγώνες(δεν αναφέρω ονόματα μην πάει αλλού το θέμα ) δεν μπορούν πάντα να ελέγχουν την μηχανή τους στο 100%. Πόσο μάλλον ο μέσος Έλληνας που πάει το πρωί στην δουλειά του. Επίσης νομίζω πως έτσι όπως έχουν γίνει οι εποχές οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν την άνεση να αλλάζουν κάθε εξάμηνο ή χρόνο μηχανή μέχρι να τις μάθουν όλες στο 100%. Επιθυμούν μία μηχανή που θα την βγάλουν μαζί της τουλάχιστον μία πενταετία. Και ειδικά τώρα που τα μικρά κυβικά έχουν φτάσει στο θεό. Δηλαδή 4000 για 250αρι δεν τα δίνω ρε παιδιά όταν ξέρω ότι με 3000 θα πάρω μαμάτο 600άρι. Προτιμώ να έχω το 600άρι που θα το πηγαίνω χεσμένος αλλά θα το αγαπάω και θα θέλω να συμβιώσω όσο περισσότερο μαζί του. Επίσης παραπάνω αναφέρθηκε ένα όριο ας πούμε σε άλογα 60-70. Δηλαδή θεωρούμε ότι ένα husaberg με 60 άλογα είναι το ίδιο με ένα africa twin που βγάζει τα ίδια ? Το ξέρω πως δεν είναι και πως δεν το εννοούσε όποιος το είπε απλά το κάνω λίγο πιο ξεκάθαρο. Τέλος όσον αφορά τα θέματα εμπειρίας και ωριμότητας ο κάθε άνθρωπος το αντιλαμβάνεται διαφορετικά. Απλά γνώμη μου είναι πως όποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει εμπειρία θα την αποκτήσει ανεξάρτητα από τα κυβικά που θα οδηγάει και δεν έχει καμία σχέση με την ωριμότητα που θα αποκτήσει. Έχω ακούσει και έχω δει "έμπειρους οδηγούς" με hayabusa turbo που το ανοίγουν στην Πέτρου Ράλλη και πάνε στην μία ρόδα ακράνοτοι.Μπορεί να έχουν οδηγήσει όλες τις μηχανές που υπάρχουν σε όλα τα κυβικά πριν απο την busa αλλά τελικά μυαλό δεν έβαλαν. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sarmelion 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 (τροποποιήθηκε) Οδηγούσα σκούτερ για 2 χρόνια. Λέω για 0 nada , zero. Από το ποδήλατο που έκανε στα 5 του σε 600cc στα 25 του Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 3 , 2012 από τον sarmelion Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 Οι ακραίες ερωτήσεις έχουν πάντα ακραίες απαντήσεις... Τα ρεαλιστικά σενάρια τα έχεις διαβάσει στις προηγούμενες σελίδες... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sarmelion 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 Οι ακραίες ερωτήσεις έχουν πάντα ακραίες απαντήσεις... Τα ρεαλιστικά σενάρια τα έχεις διαβάσει στις προηγούμενες σελίδες... Άμα συνεχίσουμε έτσι βλέπω σε κανένα τρίμηνο θέμα με τίτλο: Το όνειρο μου είναι να πάρω Hayabusa άσπρο και να κάνω ταξίδια με αυτό αλλά επειδή δεν έχω αρκετά λεφτά ούτε και χρόνο για να παίρνω μικρότερες μηχανές έλεγα το πάρω και να το πηγαίνω χαλαρά μέχρι να το μάθω εσείς τι λέτε; Μπράβο φιλαράκι πολύ καλή επιλογή το άσπρο αλλά εγώ σου προτείνω ασημί και στην αρχή να το πηγαίνεις χαλαρά μέχρι να το μάθεις... ή για τους χωμάτινους φίλους μας: Παιδιά μου αρέσει πολύ το χώμα και θέλω να πάρω ένα ΤΕ 300 να μπαίνω, δεν έχω καμία εμπειρία αλλά πολύ θέληση... κλπ Πιστεύω ότι οι περισσότεροι όταν βγάλατε δίπλωμα για το αμάξι οδηγούσατε σαράβαλα σκεφτήκατε ποτέ το γιατί ( κατά πάσα περίπτωση δεν είναι επειδή οι γονείς σας ήταν φτωχομπ!ν#$%) Στο αμάξι που είστε και προστατευμένοι θα μπορούσατε να οδηγείσετε ένα EVO , Imprezza με το που βγάζατε το δίπλωμα; Υ.Γ. Το παράδειγμα είναι ανάλογο άμα δείτε την αναλογία ίππου ανά κιλό θα καταλάβετε τι λάθος κάνατε. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 Άμα συνεχίσουμε έτσι βλέπω σε κανένα τρίμηνο θέμα με τίτλο: Το όνειρο μου είναι να πάρω Hayabusa άσπρο και να κάνω ταξίδια με αυτό αλλά επειδή δεν έχω αρκετά λεφτά ούτε και χρόνο για να παίρνω μικρότερες μηχανές έλεγα το πάρω και να το πηγαίνω χαλαρά μέχρι να το μάθω εσείς τι λέτε; Μπράβο φιλαράκι πολύ καλή επιλογή το άσπρο αλλά εγώ σου προτείνω ασημί και στην αρχή να το πηγαίνεις χαλαρά μέχρι να το μάθεις... ή για τους χωμάτινους φίλους μας: Παιδιά μου αρέσει πολύ το χώμα και θέλω να πάρω ένα ΤΕ 300 να μπαίνω, δεν έχω καμία εμπειρία αλλά πολύ θέληση... κλπ Πιστεύω ότι οι περισσότεροι όταν βγάλατε δίπλωμα για το αμάξι οδηγούσατε σαράβαλα σκεφτήκατε ποτέ το γιατί ( κατά πάσα περίπτωση δεν είναι επειδή οι γονείς σας ήταν φτωχομπ!ν#$%) Στο αμάξι που είστε και προστατευμένοι θα μπορούσατε να οδηγείσετε ένα EVO , Imprezza με το που βγάζατε το δίπλωμα; Υ.Γ. Το παράδειγμα είναι ανάλογο άμα δείτε την αναλογία ίππου ανά κιλό θα καταλάβετε τι λάθος κάνατε. +1000 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Utopia 144 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 Πριν 2 χρόνια αγόρασα μηχανή , και είχα να καβαλίσω οποιοδήποτε δίτροχο 10 χρόνια ακριβώς. Και αυτο που είχα τότε ήταν ένα παλιό RD-75..... Μετά απο 2 χρόνια συμβίωσης και 10,000 χλμ έχω να πω μόνο αυτο..... Ξεκαθάρισε στο μυαλό σου τι ακριβώς θέλεις απο αυτή την ιστορία. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
A7XBilly 1.297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 3 , 2012 οπως εγραψα και σε προηγούμενη σελιδα, εγω εμαθα να οδηγω στο φορτιγο του πατερα μου ΜΟΝΟ στην αλανα, και μετα στα 18 με το διπλωμα στο fiat punto 1.2 60 αλογα. σιγουρα στις μηχανες υπαρχει μια διαφορα! βαρους, σταση σωματος, δυναμη κινητήρα, κατηγοριες μοτοσυκλετας (με το ιδιο διπλωμα εννοω)! απο την μια η λογικη λεει πως πρεπει να μαθεις με κατι μικρο και ευκολο! συμφωνω απολυτα! αλλα ΑΝ λεω ΑΝ, ειχες με τον εναν η με τον αλλον τροπο μια 600 (ηρεμη δεν χριαζεται να track bike) θα την πουλαγε ο Χ. για να παρει το 125? εγω δεν θα το εκανα, γιατι απλα θα εχανα χρηματα! θα μαθενα σε αυτην και αν εχω την ωριμότητα (ο καθε ανθρωπος το αντιλαμβάνεται διαφορετικα) το δεξι μου χερι θα ειναι υποχείριο του μυαλου μου! ειναι απλα τα πραγματα! γιατι ναι ισχει, και ποδιλατο να εχεις, πραγματικα τωρα, ποδιλατο να εχεις, μπορεις να κανεις τις χειροτερες μαλακιες στον δρομο! οποτε 50-125-250-600 αν δεν εχεις λογικη και δεν σκευτεσε (και δεν σε εχουν μαθει να σκευτεσε και να καταλαβενεις τις συνεπειες των πραξεων σου) τοτε πολυ απλα, δεν ανεβενεις ουτε σε μηχανη ουτε σε αυτο/το! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sarmelion 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2012 αλλα ΑΝ λεω ΑΝ, ειχες με τον εναν η με τον αλλον τροπο μια 600 (ηρεμη δεν χριαζεται να track bike) θα την πουλαγε ο Χ. για να παρει το 125? εγω δεν θα το εκανα, γιατι απλα θα εχανα χρηματα! Κοίτα και εγώ εάν είχα 600 δεν θα την πούλαγα για να πάρω 125 ή 250 αλλά για κανένα λόγο δεν θα αγόραζα 600 από την αρχή θα μαθενα σε αυτην και αν εχω την ωριμότητα (ο καθε ανθρωπος το αντιλαμβάνεται διαφορετικα) το δεξι μου χερι θα ειναι υποχείριο του μυαλου μου! ειναι απλα τα πραγματα! Δεν διαφωνώ μαζί σου! οποτε 50-125-250-600 αν δεν εχεις λογικη και δεν σκευτεσε (και δεν σε εχουν μαθει να σκευτεσε και να καταλαβενεις τις συνεπειες των πραξεων σου) τοτε πολυ απλα, δεν ανεβενεις ουτε σε μηχανη ουτε σε αυτο/το! Δεν είπαμε και έτσι αλλά όχι από το ποδήλατο στην 600. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2012 Δεν είπαμε και έτσι αλλά όχι από το ποδήλατο στην 600. Έχεις ανοίξει ένα πολύ καλό θέμα. Αλλά αναρωτιέμαι, πόσοι πάνε (ή θα μπορούσαν να πάνε) από το ποδήλατο κατ' ευθείαν στην 600άρα μηχανή (δηλώνεις πως αυτό είναι το ερώτημά σου). Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν και είμαι σίγουρος πως θα είναι ελάχιστοι αυτοί, μετρημένοι στα δάκτυλα. Ο λόγος είναι απλός και ονομάζεται "αποφυγή αβεβαιότητας" ή απλά "φόβος". Ο εμπειρότερος σε ποδήλατα (διότι πλέον στην βάση αυτή στρέφεις την συζήτηση) και ωριμότερος συγκοινωνιακά δεν θα έκανε ποτέ τέτοιο λάθος, διότι λόγω της ωριμότητάς του, θα αγόραζε πρώτα πάπια ή σκούτερ. Μετά από το σκούτερ όμως θα πήγαινε στο 600άρι ή και παραπάνω κυβικά. Απλά θέλω να σου πω να μην πολυεπιμένεις με το ποδήλατο-600άρι, διότι θέτεις ένα δίλημμα που απλά δεν ευσταθεί. Δεν εκφράζει την πλειονότητα. Όπως το έπιασα εξ' αρχής, δηλαδή από σκούτερ ή πάπια στα πολλά κυβικά, είναι νομίζω το πιο σωστό να παραμείνει και πιο άξιο συζήτησης. Όλα τα υπόλοιπα είναι καθαρά θεωρητικά-υποθετικά... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sarmelion 76 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2012 Εγώ άνοιξα το θέμα διότι το τελευταίο καιρό έχω βαρεθεί να βλέπω κουλάδια στο δρόμο με ss ή άνω των 600cc που πάνε με 40 η το τελικιάζουν στις ευθείες και στις στροφές κυρίες αυτοί και τα τετράγωνα λάστιχά τους. Και λέω αφού εγώ δεν είμαι χεράς αυτοί πως είναι τόσο κουλάδια και μετά βλέπω σε διάφορα θέματα ανά καιρούς πολλοί από εδώ μέσα έχουν προτείνει άπειρες φορές μεγάλες μηχανές μεγάλου κυβισμού ή 600 τετρακύλινδρα κλπ κλπ σε άτομα με μηδέν πείρα στους 2 τροχούς. Και τότε είπα να ανοίξω αυτό το θέμα καθαρά και μόνο για να ικανοποιήσω την περιέργεια μου και αποδείχτηκε ότι 70% είναι δυνητικός κουλάδια. Δέχομαι ότι μερικοί από αυτούς στρώσανε ή θα στρώσουνε στην πορεία αλλά και πάλι εξηγούνται αρκετά πράγματα. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Raven FR 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2012 Εγώ άνοιξα το θέμα διότι το τελευταίο καιρό έχω βαρεθεί να βλέπω κουλάδια στο δρόμο με ss ή άνω των 600cc που πάνε με 40 η το τελικιάζουν στις ευθείες και στις στροφές κυρίες αυτοί και τα τετράγωνα λάστιχά τους. Και λέω αφού εγώ δεν είμαι χεράς αυτοί πως είναι τόσο κουλάδια και μετά βλέπω σε διάφορα θέματα ανά καιρούς πολλοί από εδώ μέσα έχουν προτείνει άπειρες φορές μεγάλες μηχανές μεγάλου κυβισμού ή 600 τετρακύλινδρα κλπ κλπ σε άτομα με μηδέν πείρα στους 2 τροχούς. Και τότε είπα να ανοίξω αυτό το θέμα καθαρά και μόνο για να ικανοποιήσω την περιέργεια μου και αποδείχτηκε ότι 70% είναι δυνητικός κουλάδια. Δέχομαι ότι μερικοί από αυτούς στρώσανε ή θα στρώσουνε στην πορεία αλλά και πάλι εξηγούνται αρκετά πράγματα. αυτες σου οι αποριες που αποσκοπουν?στο να ανεβασεις το "εγω" σου?ανεκαθεν οσων αφορα αμαξια μηχανες υπηρχαν κουλαδια και θα υπαρχουν...το να βαλω τον εαυτο μου ομως σε συγκριση με τον οποιονδηποτε ειναι αν μη τι αλλο ενδειξη ανασφαλειων και αναζητηση επιβεβαιωσης...πιστευεις δηλαδη εγω οτι θα σου απολογηθω επειδη σαν πρωτη μηχανη (απο παπακι που εχω) γουσταρω και βολευομαι σε ενα ss 600αρι?ο καθε ανθρωπος εχει την ιδιοσυγκρασια του και γνωριζει τις δυνατοτητες του...οδηγικα ειμαι ενας απο αυτους και σε πληροφορω οτι πολλα νεα παιδια "το εχουν" περισσοτερο σε σχεση με τις παλιοτερες γενιες "μηχανοβιων"...μαθανε να οδηγανε σε ενα περιβαλλον με 10πλασιο αριθμο αυτοκινητων μηχανων δεν χτυπανε και δεν σκοτωνονται αναλογικα τοσο πολλοι οσο καποτε επι εποχης ροδα τσαντα και κοπανα οπου τα αυτοκινητα και η κυκλοφορια στους δρομους ηταν σαφως λιγοτερη...και αν θες να το παμε και με το γραμμα του νομου...δεν υπαρχει ΕΝΑΣ που θα πεσει ΑΝ τα ορια ταχυτητας φωτεινοι σηματοδοτες και STOP σταματησουν να παραβιαζονται...απο εκει και περα επειδη στο Ελλαδισταν ολοι μαγκες και γληγοροι γινηκαν ξαφνου μπορουν και κρινουν ποιος ειναι κουλαδι και ποιος οχι καλο θα ηταν να κανουν ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ να δουν τι παιδεια υπαρχει εξω και μετα να μου πουν αν ειναι αυτοι σωστοι και αν θα επρεπε τετοιου ειδους ερωτηματα να υπαρχουν... Υ.Γ.ξαδερφος μου στον Καναδα ηλικιας 40+ πηρε ως πρωτη μηχανη gsxr 1000....σε πληροφορω οτι και τη βολτουλα του παει και track days εχει ξεκινησει ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...μιας και "παπια" δεν κυκλοφορουν εξω!!! 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Granazis 71 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2012 (τροποποιήθηκε) αυτες σου οι αποριες που αποσκοπουν?στο να ανεβασεις το "εγω" σου?ανεκαθεν οσων αφορα αμαξια μηχανες υπηρχαν κουλαδια και θα υπαρχουν...το να βαλω τον εαυτο μου ομως σε συγκριση με τον οποιονδηποτε ειναι αν μη τι αλλο ενδειξη ανασφαλειων και αναζητηση επιβεβαιωσης...πιστευεις δηλαδη εγω οτι θα σου απολογηθω επειδη σαν πρωτη μηχανη (απο παπακι που εχω) γουσταρω και βολευομαι σε ενα ss 600αρι?ο καθε ανθρωπος εχει την ιδιοσυγκρασια του και γνωριζει τις δυνατοτητες του...οδηγικα ειμαι ενας απο αυτους και σε πληροφορω οτι πολλα νεα παιδια "το εχουν" περισσοτερο σε σχεση με τις παλιοτερες γενιες "μηχανοβιων"...μαθανε να οδηγανε σε ενα περιβαλλον με 10πλασιο αριθμο αυτοκινητων μηχανων δεν χτυπανε και δεν σκοτωνονται αναλογικα τοσο πολλοι οσο καποτε επι εποχης ροδα τσαντα και κοπανα οπου τα αυτοκινητα και η κυκλοφορια στους δρομους ηταν σαφως λιγοτερη...και αν θες να το παμε και με το γραμμα του νομου...δεν υπαρχει ΕΝΑΣ που θα πεσει ΑΝ τα ορια ταχυτητας φωτεινοι σηματοδοτες και STOP σταματησουν να παραβιαζονται...απο εκει και περα επειδη στο Ελλαδισταν ολοι μαγκες και γληγοροι γινηκαν ξαφνου μπορουν και κρινουν ποιος ειναι κουλαδι και ποιος οχι καλο θα ηταν να κανουν ΠΡΩΤΑ ΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ να δουν τι παιδεια υπαρχει εξω και μετα να μου πουν αν ειναι αυτοι σωστοι και αν θα επρεπε τετοιου ειδους ερωτηματα να υπαρχουν... Υ.Γ.ξαδερφος μου στον Καναδα ηλικιας 40+ πηρε ως πρωτη μηχανη gsxr 1000....σε πληροφορω οτι και τη βολτουλα του παει και track days εχει ξεκινησει ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ...μιας και "παπια" δεν κυκλοφορουν εξω!!! Λογω του πιο ανω..να συμπληρωσω κ...... Να φτασουμε σε σημειο να "ψωνιζουμε εργαλεια" για την ενεργητικη ασφαλεια/παθητικη, οτιδηποτε..ειτε αυτοκινητο ειτε μοτοσυκλετα γιατι μια φορα θα σου κατσει και ναι να καταλαβουμε οτι στην κωλοχωραα που δεν εχεισ που να τρεξεις με ασφαλεια..,μιλαω στο συνολο του Ελλαδισταν, και οτι ναι δεν ειναι κακο ουτε εισαι κουλομαρια αν πηγενεις με 40-50 μεσα στην πολη ξυπνα μαγκα Ελληνα δεν εισαι στο Abu Dhabi . Και ενα παραδειγμα..ναι ειμαι νεος ρε παιδεσ..δεν ειχα μηχανακι μονο ποληδαλο και σε καπιοεσ βουνοκορφες..και ναι πηρα μηχανη στα 31 μου!!Ναι το γουσταρα απο μικρος..ονειρο που τωρα εκατσε να πραγματοποιηθει..τωρα μπορεσα..γιατι μεχρι 4 χρονια σπουδαζα και μπαρκαριζα..τι θα πρεπε?να παρω παπι και να φτασω 35 να παρω μηχανη γιατι ετσι θα χω μαθει?και ποιοσ μου λεει οτι ναι θα κανω τα ταξιδια που ονειρευομαι..θα μπορεσω στα 35?!! Ναι λοιπον βγηκα στο δρομο...και ναι πηγαινα με 50 μαχ χιλιομετρα..δεξια..χωρισ να ενοχλω..ξερεται ποσα δικυκλα πηγανε να περασουν απο πανω μου..γιατι τους εμποδιζα δεξια και αργα?τι ειναι κανασ κανονασ?να κορναρεισ σε οποιον παει δεξια και αργα χωρις να μποδιζει!! Ειμαι νεος οδηγος ΑΠΕΙΡΟς πηρα 650αρι για πρωτη μου...ριχτε με στον ΚΕΑΔΑ..αλλα οι μαγκια ειναι να "πηγαινεισ" το 1000αρι ss "φανελα τη συγγρου"οσα χρονια εμπειριας και να χεις. Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 4 , 2012 από τον Granazis 3 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.015 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2012 Τα θυμάστε κάνα δυο βιντεάκια που είχαν παίξει πρόσφατα με αστείες πτώσεις (νορμάλ ή προσπαθώντας να κάνουν καγκουριλίκια?) Μέσα σε αυτούς διέκρινα άσχετους που τρώγανε τα μούτρα τους για πλάκα, άσχετους που νόμιζαν ότι μπορούσαν να κάνουν ότι οι έμπειροι, και έμπειροι που νόμιζαν ότι μπορούν να κάνουν ότι κι οι επαγγελματίες στάντμεν. Δεν είναι απλά τα πράγματα δηλαδή με τις μοτοσυκλέτες. Οι υπερβολές είναι εκείνες που φέρνουν τα άσχημα αποτελέσματα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2012 (τροποποιήθηκε) δυστυχως συνειδητοποιω οτι οι περισσοτεροι wannabe ελληνες μοτοσυκλετιστες απο κουνια,δεν ειναι τπτ αλλο απο καγκουρες που ξεδινουν στο διτροχο που θεωρουν οτι τους κανει ανωτερους.. επειδη εγω ουτε γρηγορα θελω να πηγαινω σε δημοσιο δρομο που υπαρχουν κ αλλα ατομα,ουτε να ξυνω γονατο στην τραγικης ποιοτητας κ υφης ελληνικη ασφαλτο δημοσιας οδου,ουτε να κανω σουζες κ εντο(επειδη εχω κ ωριμοτερους τροπους διασκεδασης) σε δημοσιο δρομο με αλλους συμπολιτες μου.. ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΑΣΦΑΛΩς!Κ ΝΑ ΦΘΑΝΩ ΑΣΦΑΛΩς.οποτε οτι κ να λενε οτι πανω απο 60-70 αλογα ειναι επικινδυνη η μοτοσυκλετα,αδιαφορω επιδεικτικα.ποσα αλογα εχει η μοτοσυκλετα μου στις 2,5-3κ στρ/λ???σαφως λιγοτερα απο τα 60-70.ομως ακομα κ σε αυτες τις στρ/λ εχω καλυτερες αναρτησεις,ελαστικα,φρενα απο ενα παπακι η μικροτερη τεσπα μοτοσυκλετα.κ εντελει,αν μου χρειαστουν τα 60-70 αλογα(η για να ειμαστε σωστοι,η αυξημενηροπη εν συγκρισει με ενα μικροτερων κυβικων) σε μια προσπεραση,θα μπορω να την φερω εις περας ταχυτερα κ συνεπως ασφαλεστερα.. εσεις δλδ πως αισθανεστε πιο ασφαλεις?σε στροφη με οριο τα 50,να πηγαινετε κ εσεις με 50,με παπιο η με μεγαλυτερη μηχανη?εγω παντως με μεγαλυτερη μηχανη(ισως κ λογο μεγεθους,μιας κ ειμαι 1.9μ κ 87-88κγ) Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 4 , 2012 από τον c.l.a.b. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Raven FR 110 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2012 Τα θυμάστε κάνα δυο βιντεάκια που είχαν παίξει πρόσφατα με αστείες πτώσεις (νορμάλ ή προσπαθώντας να κάνουν καγκουριλίκια?) Μέσα σε αυτούς διέκρινα άσχετους που τρώγανε τα μούτρα τους για πλάκα, άσχετους που νόμιζαν ότι μπορούσαν να κάνουν ότι οι έμπειροι, και έμπειροι που νόμιζαν ότι μπορούν να κάνουν ότι κι οι επαγγελματίες στάντμεν. Δεν είναι απλά τα πράγματα δηλαδή με τις μοτοσυκλέτες. Οι υπερβολές είναι εκείνες που φέρνουν τα άσχημα αποτελέσματα. οταν κυνηγησεις τη τυχη σου θα σε βρει η μοιρα σου φιλε...και ειδικα ατομα οπου δεν αγαπανε αυτο που κανουν και το κανουν μονο και μονο για το πουλ μουρ...αυτοι λοιπον ειναι οι χειροτεροι...δεν ψαχνονται δεν διαβαζουν πανω σε αυτο που κανουν και απλα το προσπαθουν γιατι το ειδαν στο youtube...πριν μπω σε αυτο το φορουμ εννοιες οπως highside-lowside ενω μπορουσα να εξηγησω πως γινεται και γιατι συμβαινει δεν ηξερα την ονομασια τους εμαθα οτι σε "παιξιμο" τιμονιου το καλυτερο ειναι να μην κανεις τιποτα διαβαζω τεχνικες οδηγησης και σιγα σιγα τις εφαρμοζω σε οτι μηχανακι και αν βρω μπροστα μου...ομως εγω απο παπι με τα οπλα της πληροφορησης και την αγαπη μου για τους 2 τροχους θα βγω πιο ετοιμοπολεμος απο καποιον που απλα του αρεσει να φορτωνει γκομενες να τις πηγαινει βολτα απο Πλ.Ελευθεριας μεχρι το Μικρολιμανο...γι'αυτο και λεω οτι αν εισαι συνειδητοποιημενος τι θες και γιατι το θες ακομα και ποδηλατο να εχεις οδηγησει μπορεις να παρεις μεγαλη μηχανη... 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
c.l.a.b. 1.084 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 4 , 2012 Έχεις ανοίξει ένα πολύ καλό θέμα. Αλλά αναρωτιέμαι, πόσοι πάνε (ή θα μπορούσαν να πάνε) από το ποδήλατο κατ' ευθείαν στην 600άρα μηχανή (δηλώνεις πως αυτό είναι το ερώτημά σου). Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν και είμαι σίγουρος πως θα είναι ελάχιστοι αυτοί, μετρημένοι στα δάκτυλα. Ο λόγος είναι απλός και ονομάζεται "αποφυγή αβεβαιότητας" ή απλά "φόβος". Ο εμπειρότερος σε ποδήλατα (διότι πλέον στην βάση αυτή στρέφεις την συζήτηση) και ωριμότερος συγκοινωνιακά δεν θα έκανε ποτέ τέτοιο λάθος, διότι λόγω της ωριμότητάς του, θα αγόραζε πρώτα πάπια ή σκούτερ. Μετά από το σκούτερ όμως θα πήγαινε στο 600άρι ή και παραπάνω κυβικά. Απλά θέλω να σου πω να μην πολυεπιμένεις με το ποδήλατο-600άρι, διότι θέτεις ένα δίλημμα που απλά δεν ευσταθεί. Δεν εκφράζει την πλειονότητα. Όπως το έπιασα εξ' αρχής, δηλαδή από σκούτερ ή πάπια στα πολλά κυβικά, είναι νομίζω το πιο σωστό να παραμείνει και πιο άξιο συζήτησης. Όλα τα υπόλοιπα είναι καθαρά θεωρητικά-υποθετικά... γκουρμουλ εγω πηγα απο ποδηλατο απευθειας σε 600.αυτο λεω.το οτι οδηγησα 2-3-5 φορες συνολικα στην ζωη μου κ απο 5 λεπτα κατι διαφορετικο πριν παω στη μηχανη μου,δεν νομιζω να θεωρειται εμπειρια. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες