makisp 1.735 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2011 Aν πάρεις για παράδειγμα την ποιότητα όλων των άλλων πραγμάτων που φτιάχνει η Nova καταλαβαίνεις και τις ποιότητας θα είναι τα κράνη της. Γιατί τα δορυφορικά μια χαρά είναι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2011 Nova ήταν το πρώτο μου κράνος και έλεγα ότι είναι καλό , Μετά πήρα καλό κράνος και κατάλαβα τι κατσαρόλα φορούσα και δεν το ξανά έβαλα ! ! ! Αυτά . . . :whistling: Αν αναφέρεσαι στο N102, του οποίου είμαι κάτοχος και το χρησιμοποιώ καθημερινά μέσα στην πόλη (σπαστό γαρ), όντως είναι μέρα με την νύχτα σε σχέση με κράνη MT, ZEUS, NOVA κλπ. Ωραίο φινίρισμα, μαλακό και ποιοτικό εσωτερικό κλπ. Βέβαια, όταν φορέσεις ένα πιο ακριβό full-face κράνος, θα πεις το ίδιο και για το nolan και θα νιώθεις ανασφάλεια όποτε το φοράς. Έτσι τουλάχιστον νιώθω εγώ απ' όταν πήρα κάτι καλύτερο. Για τον φίλο που έκανε το αρχικό ερώτημα για τα nova, θα πρότεινα να δώσει κάτι παραπάνω (100-150 ευρά δλδ), ώστε να πάρει κάτι πιο επώνυμο όπως caberg, nolan, lazer το οποίο τηρεί κάποια βασικά στάνταρ και θα του προσφέρει κάποια στοιχειώδη ασφάλεια. Μακριά από τα φτηνά διότι είναι πέταμα χρημάτων. Και να προτιμήσεις full-face, διότι να ξέρεις ότι ένα full face των 100 ευρώ είναι πιο ασφαλές από ένα σπαστό των 300. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
karellen 11.557 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2011 Όχι και τα Lazer! Σωστός.Δικό μου λάθος,βιαστικό! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Viper4 3.568 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2011 Αν δε κάνω λάθος Nova,Lazer,Zeus όλα ίδιας αμφιβόλου ποιότητας δεν είναι; Τα Lazer είναι πάρα πολύ καλά κράνη! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Lebron 221 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2011 (τροποποιήθηκε) Το έχω και εγώ. Φινίρισμα μια χαρά έχει, αντίστοιχη άλλων οικονομικών π.χ. agv, nolan κλπ. Τα υλικά κατασκευής είναι αντίστοιχα δηλαδή πολυεστερικό, απορροφητικό υλικό και εσωτερική επένδυση καλής απτής ποιότητας (το φοράω 3 χρόνια δεν το έχω πλύνει). Έχει τις απαιτούμενες εγκρίσεις. ΤΏρα για αεροδυναμική και θόρυβο τι περιμένεις. Πάλι όχι χειρότερο από άλλα της ίδιας κατηγορίας. Για μέσα στην πόλη μια χαρά. Με nolan των 100 ευρώ έχω σκάσει σε vitara με 50 χιλιόμετρα. O λαιμός μου από την κρούση είχε γίνει τούμπανο το κεφάλι ούτε διάσειση. Θέλω να πω ότι σίγουρα ένα arai παρέχει καλύτερη προστασία (μάλλον όμως σε συγκεκριμένες περιπτώσεις) και πάλι όμως σε μια τόσο δυνατή κρούση μπορεί να γλυτώσεις κεφάλι αλλά τον λαιμό που το συνδέει στο υπόλοιπο σώμα όχι. Οικονομικά κράνη έχει και η Grex θυγατρική της Νolan. μπλιαχ χαχα και εγω φετος το καλοκαιρι το επλυνα για 1η φορα!δεν πιστευαν τα ματια μου το τι εβγαζε.υπαρχει εδω μεσα ενας οδηγος πλυσιματος που με βοηθησε απιστευτα μιας και δεν ηξερα καν οτι πλενονται.ασε που ξεκουμπωνουν ευκολα τα μαξιλαρακια.σορυ για το αλλα νομιζω πως χρειαζεται μια ενημερωση και ενα πλυσιμο. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 19 , 2011 από τον alexwho Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tasos Meli 4.964 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2011 Πιο καλα να παρεις ενα επωνυμο κρανος το οποιο ειναι της πρσυνης σεζον παρα να βαλεις στο κεφαλι σου κατι που δεν σου πιστοποιει κανεις οτι ειναι ασφαλες. Εγω πηρα κρανος περσυνης σεζον (εχει αλλα χρωματα σε σχεση με τα φετινα) σε αρκετα καλη τιμη και απ'οτι ειδα επεσε κιαλλο η τιμη του, ριξε μια ματια στο fcmoto.de για να παρεις μια γευση απο τις τιμες εντος και εκτος Ελλαδος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
etsi 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 19 , 2011 Έχω κι εγω ένα NOVA που μου το έδωσαν. Δεν μου φαίνεται πάντως άσχημο σαν κατασκευή, απλά είναι ότι δεν ξέρεις αν είναι ασφαλές. Το χρησιμοποιώ λιγότερο από δύο μήνες αλλά θα πάρω κάποιο άλλο το συντομότερο δυνατό και αυτό θα το έχω backup αν χρειαστεί να μεταφέρω κάποιον. Επειδή μου έχει κάτσει καλά το nova σαν μέγεθος, αν κοιτάξω κανένα κράνος στο ίδιο μέγεθος θα έχω εκπλήξεις ; Δυστυχώς η μόνη λύση είναι μέσω internet είναι μεγάλες οι διαφορές στην τιμή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Έχω κι εγω ένα NOVA που μου το έδωσαν. Δεν μου φαίνεται πάντως άσχημο σαν κατασκευή, απλά είναι ότι δεν ξέρεις αν είναι ασφαλές. Το χρησιμοποιώ λιγότερο από δύο μήνες αλλά θα πάρω κάποιο άλλο το συντομότερο δυνατό και αυτό θα το έχω backup αν χρειαστεί να μεταφέρω κάποιον. Επειδή μου έχει κάτσει καλά το nova σαν μέγεθος, αν κοιτάξω κανένα κράνος στο ίδιο μέγεθος θα έχω εκπλήξεις ; Δυστυχώς η μόνη λύση είναι μέσω internet είναι μεγάλες οι διαφορές στην τιμή. Καλά θα κάνεις και θα πάρεις κάποιο άλλο το συντομότερο δυνατόν. Μπορεί να σου φαίνεται οκ σαν κατασκευή, αλλά μόλις δεις κάποιο επώνυμο και πιο ακριβό θα αναθεωρήσεις σίγουρα. Και δεν μιλάω για 500 ευρώ, αλλά για 100-150. Για το θέμα ασφάλειας δεν τίθεται θέμα διότι αυτό που έχεις 2 μήνες τώρα απλά έχει την μίνιμουμ ασφάλεια. Σου έχει κάτσει το nova σαν μέγεθος δηλώνεις. Δυστυχώς όμως δεν μπορείς να στηριχθείς σε αυτό για να αγοράσεις άλλο κράνος εξ' αποστάσεως. Θα πρέπει να το δοκιμάσεις διότι συνήθως από εταιρία σε εταιρία διαφέρουν τα μεγέθη. Αλλά και ίδιο νούμερο να φοράς σε όλα, όπως εγώ, δεν είναι απαραίτητο πως θα σου κάτσει καλά στο κράνος πχ στο πιγούνι. Δεν μπορείς να αγοράσεις κράνος εάν δεν δοκιμάσεις. Και θα πρέπει να φορέσεις κάμποσα για να έχεις και μέτρο σύγκρισης. Επίσης καλό είναι να γίνει αυτό παρουσία κάποιου έμπειρου με κράνη ώστε να μην γίνει κάποιο λάθος με την επιλογή του νούμερου, αλλά και γενικότερα να σε κατευθύνει σωστά ώστε να καλύψεις τις ανάγκες σου 100%. Αν δεις κάποιο κράνος που σου αρέσει σε ένα μαγαζί, το χτυπάς μετά από ίντερνετ.... Τώρα για το ποιο κράνος θα αγοράσεις, στο φόρουμ έχει πολλές συζητήσεις για κάθε λογής κράνος. Ψάξε να δεις τι παίζει με τα μοντέλα. Επίσης, καλό είναι να δεις και κάποιον οδηγό επιλογής κράνους. Πρέπει να έχει και από αυτό το φόρουμ... Δες εδώ, εδώ και εδώ 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 (τροποποιήθηκε) Επείδή πολά γράφτηκαν Τα nova κυκλοφορούν και σαν Nitro και nuvo Τα οποία έχουν αποδειχθεί πολύ ανθεκτικά στις δοκιμές της sharp. http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/nitro-n1430vx http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/nitro-n1430vx Από ποιότητα υλικών θα σοω πω: Η γυναίκα μου το έχει 4 χρόνια και αν εξαιρέσεις ότι η ζελατίνα έχει γρατσουνιστεί κατά τα άλλα και το χρώμα και τα αφαιρούμενα μαξιλαράκια είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σε αντίθεση ένα AGV airtech με 4 φορές επάνω το κόστος του nova έχει αρχίσει να καταντάει και έχει μόνο τα μισά του χρόνια. Στα μείον... Είναι αρκετά βαρύ και κάνει αρκετό θόρυβο. Στα κράνη δεν ισχύει ότι πληρώνει παίρνεις. Και δεν μου αρέσει καθόλου η φράση πόσο κοστολογείς το κεφάλι σου. Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 20 , 2011 από τον dimitrishndsm 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 (τροποποιήθηκε) Επείδή πολά γράφτηκαν Τα nova κυκλοφορούν και σαν Nitro και nuvo Τα οποία έχουν αποδειχθεί πολύ ανθεκτικά στις δοκιμές της sharp. http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/nitro-n1430vx http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/nitro-n1430vx Από ποιότητα υλικών θα σοω πω: Η γυναίκα μου το έχει 4 χρόνια και αν εξαιρέσεις ότι η ζελατίνα έχει γρατσουνιστεί κατά τα άλλα και το χρώμα και τα αφαιρούμενα μαξιλαράκια είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Σε αντίθεση ένα AGV airtech με 4 φορές επάνω το κόστος του nova έχει αρχίσει να καταντάει και έχει μόνο τα μισά του χρόνια. Στα μείον... Είναι αρκετά βαρύ και κάνει αρκετό θόρυβο. Στα κράνη δεν ισχύει ότι πληρώνει παίρνεις. Και δεν μου αρέσει καθόλου η φράση πόσο κοστολογείς το κεφάλι σου. Για να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου, αν το nitro (=nova=nuvo...) το βαθμολογούν με 6/6 και 5/6 στα Impact zones, δηλαδή άριστα, τότε κράνη όπως shoei και arai τι βαθμολογία θα έπρεπε να έχουν?? Και ερωτώ, μήπως έκανα μ@λ@κί@ που πήρα ARAI των 500 ευρώ? Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 20 , 2011 από τον gkourmoul1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Για να κάνω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου, αν το nitro (=nova=nuvo...) το βαθμολογούν με 6/6 και 5/6 στα Impact zones, δηλαδή άριστα, τότε κράνη όπως shoei και arai τι βαθμολογία θα έπρεπε να έχουν?? Και ερωτώ, μήπως έκανα μ@λ@κί@ που πήρα ARAI των 500 ευρώ? Νομίζω πως αν κάποιος από όλους μας έχει να προτείνει κάποια άλλη μέθοδο για την αξιολόγηση της ασφάλειας των κράνων ας στείλει ένα email στην ομάδα του sharp. Είναι το μόνο αξιόλογο που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Το να τα πάρω και να κάνω το κρασ τεστ στο δικό μου κεφάλι δεν νομίζω ότι είναι και πολύ σώφρον. Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου Arai shoei Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Νομίζω πως αν κάποιος από όλους μας έχει να προτείνει κάποια άλλη μέθοδο για την αξιολόγηση της ασφάλειας των κράνων ας στείλει ένα email στην ομάδα του sharp. Είναι το μόνο αξιόλογο που υπάρχει αυτή τη στιγμή. Το να τα πάρω και να κάνω το κρασ τεστ στο δικό μου κεφάλι δεν νομίζω ότι είναι και πολύ σώφρον. Και για να απαντήσω στην ερώτηση σου Arai shoei Α, όχι έτσι. Αν θες μου συγκρίνεις τα αστέρια στα κράνη, θα μου δείξεις μια λίστα με βαθμολογίες που να έχει μέσα shoei, arai, nitro, nuvo, nova κλπ. Δεν θα μου δείχνεις άλλο μετρικό σύστημα στα shoei και arai, και άλλο πίνακα στα novoειδή... Με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά τα θέλω να μου τα συγκρίνεις.... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
etsi 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Πληρώνεις κι άλλα χαρακτηριστικά στα ακριβά κράνη. Αν πας με 130κμ με το δικό μου μπορεί να μη σου κάνει, αλλά εμένα με το 50άρι να μου κάνει. Αν ταξιδεύεις μπορεί να μη σου κάνει ένα φθηνό κράνος αν κάνεις 10-15 χλμ και αυτά με το ζόρι κάθε μέρα δεν θα έχεις τρελές απαιτήσεις. Εδω διάβαζα κρανη ακριβότερα που θολώνουν το χειμώνα, το δικό μου δεν θόλωσε με κρυο, βροχή κλπ. Προδιαγραφές έχει πάντως εκτός αν είναι ψεύτικες. Κάποια στιγμή όπως είπα θα πάρω ένα πιο επώνυμο και ευρεώς διαδεδομένο κράνος και να έχω αυτό σαν δεύτερο για συνοδηγό. Δεν νομίζω όμως οτι θα δώσω 500-800 ευρώ για το 50άρι, δηλαδή θα είναι κακό ένα κράνος με 150 ευρώ ; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 (τροποποιήθηκε) Με 150 ευρώ παίρνεις ένα αξιόλογο fullface κράνος με υψηλά επίπεδα ασφάλειας. Σαφώς και δεν έχει σχέση με κράνη των 50 ευρώ. Δεν χρειάζεται να δώσεις 500 ευρώ για το πενηντάρι σου! Τα ακριβά κράνη θολώνουν διότι έχουν πολύ καλή μόνωση από τον αέρα. Άρα η αναπνοή του αναβάτη μετατρέπεται αυτομάτως σε θολούρα τον χειμώνα. Στα φτηνά κράνη που έχω φορέσει μπάζει τόσο αέρα μέσα που είναι αδύνατο να θολώσουν.... Και να σου πω ότι και 2 χιλιόμετρα να κάνεις την ημέρα, πρέπει να έχεις απαιτήσεις από το κράνος σου. Φαντάσου να έχεις στατική πτώση και να πέσεις με το κεφάλι σου σε πεζοδρόμιο (χτύπα ξύλο)... Δεν θες να πέσεις με κράνος των 50 ευρώ... Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 20 , 2011 από τον gkourmoul1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
etsi 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Ξέρω τι λές έχω πέσει με ποδήλατο ακίνητος... φυσικά αν ακούμπαγε το κεφάλι σε σκληρή επιφάνεια πάει το κεφάλι ενώ με το κράνος δεν θα γινόταν το παραμικρό. Χωρις κράνος ούτε 1 μετρό ! Θα ανοίξω κανένα άλλο θέμα για αναζήτηση οικονομικού κράνους. Οπότε το συμπέρασμα είναι με το nova παίζεις κορώνα γράμματα τι θα γίνει σε περίπτωση που θα χρειαστεί. Μάλλον η καλύτερη λύση είναι ένα άλλο επώνυμο και αυτό σαν δεύτερο για συνοδηγό (σπάνια) που δεν θα έχει κράνος να βάλει οπότε από το τίποτα ας έχει το nova στην κεφαλή. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 (τροποποιήθηκε) Ξέρω τι λές έχω πέσει με ποδήλατο ακίνητος... φυσικά αν ακούμπαγε το κεφάλι σε σκληρή επιφάνεια πάει το κεφάλι ενώ με το κράνος δεν θα γινόταν το παραμικρό. Χωρις κράνος ούτε 1 μετρό ! Θα ανοίξω κανένα άλλο θέμα για αναζήτηση οικονομικού κράνους. Οπότε το συμπέρασμα είναι με το nova παίζεις κορώνα γράμματα τι θα γίνει σε περίπτωση που θα χρειαστεί. Μάλλον η καλύτερη λύση είναι ένα άλλο επώνυμο και αυτό σαν δεύτερο για συνοδηγό (σπάνια) που δεν θα έχει κράνος να βάλει οπότε από το τίποτα ας έχει το nova στην κεφαλή. Έτσι ακριβώς! Κάτι πιο επώνυμο που να τηρεί κάποια στάνταρ ασφαλείας, χωρίς να ξηλωθείς για να το αγοράσεις. Και κρατάς το nova για εφεδρεία. Δες εδώ, εδώ, εδώ και εδώ. Αν κάνεις αναζήτηση θα βρεις πολλά στοιχεία για οικονομικά κράνη που είναι δοκιμασμένα. Υ. Γ. Κρητικός είσαι? Τροποποιήθηκε Οκτώβριος 20 , 2011 από τον gkourmoul1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
etsi 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Σε ευχαριστώ αρχίζω το ψάξιμο. Όχι δεν είμαι Κρητικός. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Α, όχι έτσι. Αν θες μου συγκρίνεις τα αστέρια στα κράνη, θα μου δείξεις μια λίστα με βαθμολογίες που να έχει μέσα shoei, arai, nitro, nuvo, nova κλπ. Δεν θα μου δείχνεις άλλο μετρικό σύστημα στα shoei και arai, και άλλο πίνακα στα novoειδή... Με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά τα θέλω να μου τα συγκρίνεις.... Πάτα επάνω στα μοντέλα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimaras85 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 @dimitrishndsm Πέρα απο τα δύο Nitro που έβαλες τα link έχει και ένα ακόμα πιο καλό Ν1700VF, εγώ έχω ένα O'Neal, αν θυμάμε καλά μαζί με φιμέ ζελατίνα και μεταφορικά απο Αγγλία πλήρωσα 105ε. Είναι κατασκευασμένο απο Fibreglass και αρκετά ελαφρύ παρόλο που είναι L μέγεθος. Αυτή τη στιγμή βγάζει η Nitro το ίδιο ακριβώς κράνος με carbon fibre N1900VF. Το έχω 2 χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο την αγορά, ίσως θα ήθελα να έχει λίγο μεγαλύτερο ύφασμα κάτω απο το σαγόνι για να μπαίνει λιγότερος αέρας. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourmoul1 5.999 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Πάτα επάνω στα μοντέλα... αα οκ, το βρήκα! Ναι δίκιο έχεις τελικά. Έχει κάτι nitro 5 αστέρων των 70 ευρώ, που είναι καλύτερα από τα 3άστερα arai των 700. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
harlek 2 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Nova ήταν και το δικό μου πρώτο κράνος. Δεν ξέρω πόσο ανασφαλές είναι, αλλά όταν το άλλαξα μετά από 2 (!!) χρόνια κατάλαβα ότι είχα αγοράσει το "Lada" των κρανών! Ήταν μάλλον η χειρότερη τσιγκουνιά που είχα κάνει στη ζωή μου. Τι αέρα έμπαζε, τι οι αεραγωγοί ξεκολλησαν, τι θεόβαρυ ήτανε (και κακοζυγισμένο), άθλια σταγανότητα στη ζελατίνα (που χάραζε με το παραμικρό)... Πάντως τα εσωτερικά του μαξιλαράκια ήταν αποδεκτά για το κόστος του, όπως και ο θόρυβός του. Δεν είχα ποτέ πανάκριβο κράνος, αλλά αν π.χ. το συγκρίνω με το FG-15 των 200 ευρώ που έχω τώρα, οι διαφορές σε ποιότητα και άνεση είναι χαώδεις... Αυτά τα Nitro που αναφέρεται ότι είναι καλά, είναι σίγουρο ότι είναι ίδια με τα nova και δεν πρόκειται απλά για μια αντιγραφή του logo τους; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
jimaras85 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 20 , 2011 Δεν ξέρω αν είναι ίδια τα Nitro με τα Nova και δε νομίζω κιόλας. Είχα και εγώ ένα ανοιγόμενο της Nova κάποτε που ήταν πολύ σκ@τά απο ποιότητα βαφής, ζελατίνας, αερισμού και βάρους, μέχρι που μου το έκλεψαν και το ξεφορτώθηκα . Το δικό μου (O'Neal) είναι ίδιο με το καινούργιο της Nitro και ήξερα οτι υπήρχε κάποια συνεργασία μαζί της μιας και παίρνει τις ζελατίνες της VF σειράς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
babis3g 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 4 , 2023 (τροποποιήθηκε) Διάβασα όλο το νήμα και είδα αρκετούς να μην έχουν καλές γνώμες για τα nova, κάπου συμφωνώ επειδή είναι φτηνά, δεν θα τα εμπιστευόμουν γιά μεγάλες μοτοσυκλέτες, τώρα κάποιοι πού λενε ούτε 2 χιλ με αυτά νομίζω τα παραλένε γιατί και σε εμένα έτυχε γνωστός να έχει τέτοιο φτηνό και δεν έκανε παράπονο με 80αρι παπι ... επίσης στο εδώ νήμα μερικοί πού τα είχαν δεν έκαναν όλοι παράπονα τουλάχιστον γιά τα υλικά ... επίσης όπως ειπώθηκε τα ίδια κράνη nova βγαίνουν & με άλλες εταιρίες ... το ερώτημα πού έχω γιά βοήθεια και το βάζω στο συγκεκριμένο νήμα nova (μιάς και υπάρχει) δεν είναι γιά την ποιότητα (κατάλαβα τι παίζει, δεν είναι απαιτήσεων) γιατί το θέλω γιά 50άρι ... αλλά είναι γιά το χρώμα ... μού αρέσει αλλά δείχνει ασυνήθιστο ... εδώ κέρκυρα δεν έχω δεί κανέναν να φοράει πορτοκαλί ... καί ούτε έχω δεί να πουλάνε τέτοιο χρώμα στα εδώ μαγαζιά (πλην ένα και αυτό ήταν πριν περίπου 3 χρόνια) ... είναι κάτι λάθος με το χρώμα ? ή να προχωρήσω άνετα στο πορτοκαλί? (περίπου 1.400 κιλα) nova 320 sv , ece 22.05 ...το μόνο πού βλέπω ( αν είναι αρνητικό ) με αυτό το χρώμα είναι οτι θα δείχνω από μακρυά, το ποlύ πολύ να με μάθει και η τοπική τροχαία ... γνώμες γιά πορτοκαλί ? ευχαριστω Τώρα αν επιμένετε σε κάτι καλύτερο μέχρι 90 ευρώ γιά 50άρι, ακούω ... βρήκα το MT stinger 2 με αναβάθμιση ece 22.06 ... αλλά αυτό ειναι 1.650 κιλά και αυτό από όσο διάβασα μετά τα 100χιλ σφυρίζει, μπάζει αέρα, χνωτα κλπ edit κάτοχος zeus γιά 10 χρόνια έκανε την δουλειά του, μου έχει πέσει απο το χέρι αρκετές φορές και το ύψος της μηχανής 3 φορές και έχω φάει 2 μικροχτυπήματα ... όλα με μικρογρατσουνιές Τροποποιήθηκε Νοέμβριος 4 , 2023 από τον babis3g Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
babis3g 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2023 χτες είχα είχα ώρα γιά μια παλαιό παρέα, με πήραν στο ψιλό με το πορτοκαλί, μέχρι σαν σημαδούρα στην θάλασσα θα φαίνομαι, άσε όπως είπα οι έλεγχοι αστυνομίας μπορεί να γίνουν & πιό συχνοί (όχι πού παρανομώ) ... μένει το ΜΤ αλλά δείχνει βαρύ 1.600κ και το σκέφτομαι αλλιώς θα το είχα ήδη παραγγείλει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
babis3g 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 5 , 2023 update μιάς και πόσταρα γιά το χρώμα του nova...τελικά γιά τώρα βρήκα ένα άσπρο pilot flipper fighter προσφορά στα 55 ευρώ χωρίς το sunvision, το small πέφτει περίπου στα 1.400 kg, όμορφο, έχει αρκετά, σχετικά καλές κριτικές στο σκρουτζ από αρκετά άτομα & σε τέτοια τιμή ασυζητητί (γιά 50άρι) ... όσο γιά την ασφάλεια του, ου μην τύχει δεν θα ξέρω, και ελπίζω να μην μάθω ποτέ ... όμως αργότερα έχω υπόψιν & το stinger2 να υπάρχει άλλο ένα σε διαφορετικό χρώμα...ευχαριστώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες