vasath 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2011 καλησπέρα, μέχρι τώρα είμαι με παπί και σκούτερ, λέω πλεον να πάω σε μηχανή για να έχω λίγα παραπάνω κυβικά, επειδή τα χρήματα είναι λίγα κοιτάω παλιές μηχανές με αρχικό κριτήριο να μου αρέσουν (θέλω κάτι απλό και κλασικό) οποτε έχω ξεχωρίσει τα honda cb400, honda cbf500, suzuki gs500, kawasaki er5. Επιπλέον κοιτάω αξιοπιστία, οικονομία στο σέρβις και εύκολα στα ανταλλακτικά, καθώς και βασικό, ευκολία χρήσης μιας και προορίζεται για καθημερνή μετακίνηση, περιμένω γνώμες από τωρινούς ή παλιούς ιδιοκτήτες αλλά και γνώμες γενικά, ευχαριστώ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
chiliplayer 527 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2011 (τροποποιήθηκε) Όποιο και να πάρεις θα το γουστάρεις τρελά! το super four εμένα με βολεύει απίστευτα και μέσα στην πόλη και έξω από αυτήν. Στα + ότι ενώ είναι μόλις 400 κυβικά είναι τετρακίλυνδρο, και πολύ άνετο για ταξίδι. Έχει γραμμική ροπή στις στροφές του, και ΔΕΝ είναι τόσο ψόφιο όσο λένε στις χαμηλές στροφές. Επίσης είναι ΤΕΡΑΣ αξιοπιστίας! Το κυκλοφορούσα ο άμοιρος χωρίς υγρά στο ψυγείο για ένα μήνα και δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου, ούτε έπαθε τίποτα. Άμα του κάνεις σέρβις κάθε 10000 και λάδια αλλάζεις κάθε 5000 δε θα χαλάσει ποτέ! Στα - ότι καίει αρκετή βενζίνα για τα κυβικά του (καρμπυρατεράτο Χ4 γαρ) αλλά αν δε το σπας είναι οικονομικότατο. Συμπέρασμα; Με κλειστά μάτια πάρτο φίλε! Θα το αγαπήσεις! Όπως όποιο και από τα παραπάνω που προανέφερες. Όλα είναι καλά μηχανάκια, και θα σε πάνε όπου θέλεις. Τροποποιήθηκε Ιούλιος 7 , 2011 από τον chiliplayer Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2011 αναμεσα σε cb400 και cbf 500 μαλλον για cbf 500 θα πηγαινα το μονο καλυτερο που εχει το 400 για μενα ειναι ο ηχος του τα αλλα δυο δε τα εχω οδηγησει να ξερω καλες αγορες Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gansan 23 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2011 (τροποποιήθηκε) Το super four θα ήθελα να έχω από αυτά αλλά τελικά αν ηταν να αγοράσω κάποιο θα έπαιρνα το ER5 καθαρά λόγω χαμηλότερης κατανάλωσης-συντήρησης. Επίσης είναι πολύ καλό και σκυλί μαύρο σε αξιοπιστία Και το CBF 500 πρέπει να είναι καλό αλλά φαίνεται να πουλιέται ακριβά κοντά στις τιμές του ER6n Τροποποιήθηκε Ιούλιος 7 , 2011 από τον gansan 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Barchman 20 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2011 καλησπέρα, μέχρι τώρα είμαι με παπί και σκούτερ, λέω πλεον να πάω σε μηχανή για να έχω λίγα παραπάνω κυβικά, επειδή τα χρήματα είναι λίγα κοιτάω παλιές μηχανές με αρχικό κριτήριο να μου αρέσουν (θέλω κάτι απλό και κλασικό) οποτε έχω ξεχωρίσει τα honda cb400, honda cbf500, suzuki gs500, kawasaki er5. Επιπλέον κοιτάω αξιοπιστία, οικονομία στο σέρβις και εύκολα στα ανταλλακτικά, καθώς και βασικό, ευκολία χρήσης μιας και προορίζεται για καθημερνή μετακίνηση, περιμένω γνώμες από τωρινούς ή παλιούς ιδιοκτήτες αλλά και γνώμες γενικά, ευχαριστώ Προσωπική άποψη: όλα είναι καλά! Αυτάαα... Το πρώτο είναι τετρακύλινδρο. Προσφέρει καλύτερες απόλυτες επιδόσεις (ειδικά στον ανοικτό δρόμο), αλλά, στην καθημερινή/χαλαρή οδήγηση, αν και δεν έχει κανένα πρόβλημα, χάνει το πλεονέκτημα αυτό. Είχε πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αν και θα εξαρτηθεί κυρίως από την κατάσταση που θα το βρεις (συνήθως τα προτιμούσαν πιτσιρικάδες και τα "έσπαγαν"). Είναι εργονομικά καλό, με καλές αναρτήσεις (εξαρτάται και το μοντέλο) και φρένα (μάλλον καλύτερα από των υπολοίπων τριών). Τα τρία 500άρια: Πιο κοντά είναι τα CB και ER. Πρόκειται για "απλές" μοτοσικλέτες που "τα κάνουν όλα και (ναι) συμφέρουν". Άνετες, σβέλτες με αξιοπρεπή φρένα και αναρτήσεις (το CB έχει το καλύτερο πιρούνι από τα τρία). Ο κινητήρας τους έχει καλή ροπή και ικανοποιητική δύναμη ΚΑΙ από χαμηλά. Το GS (που είναι και το αρχαιότερο) βγήκε λίγο..."μπασταρδεμένο": στριμωγμένη και πιο σπορτίφ θέση οδήγησης (όπως και συνολική συμπεριφορά), λίγο άβολη θέση συνεπιβάτη, μέτριο πιρούνι, άριστο εμπρός φρένο, καλό αμορτισέρ (το καλύτερο της παρέας). Ο αερόψυκτος και διβάλβιδος κινητήρας του είναι λίγο "άδειος" χαμηλά και στροφάρει καλά από τις μεσαίες και επάνω. Μεταξύ των τριών, η πιο ολοκληρωμένη λύση είναι το CB500. Προσωπικά, είχα επιλέξει το GS500 και δεν το μετάνιωσα. Από κατανάλωση, τα 500άρια πλεονεκτούν (με πρώτο το GS), αλλά μετράει και ο τρόπος χρήσης. Από αξιοπιστία, νομίζω πως όλα είναι καλά. Με σωστή συντήρηση, δε θα έχεις πρόβλημα! Από κόστος ανταλλακτικών και σέρβις, νομίζω πως όλα είναι...μέτρια (γιαπωνέζικα, γαρ...) Άντε και μία...προσωπική κατάταξη: Χρήση πόλης: 1.CB500, 2.ER, 3.GS, 4.CB400 Χρήση εκδρομική/ταξιδιωτική: 1.CB400, 2.CB500, 3.ER, 4.GS Χρήση σπορτίφ: 1.GS, 2.CB400, 3.CB500 και ER Κατανάλωση: 1.GS, 2.CB500 και ER, 3.CB400 Αυτά! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
doctoras9 1.755 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2011 ακριβώς οπως τα λέει ο Barchman η μόνη διαφορά που προσθέτω: Υπάρχει και το GS500F μέχρι(εάν δεν κάνω λάθος) το '08 πρόκειται για το φεριγκάτο με κανονικό τιμόνι(οχι κλιπονς) και κόστος αγοράς στα ίδια με τα περισσότερα και μονη διαφορά ότι μπορείς να το βρείς(λιγα βέβαια) μέχρι και 3-4 χρονών μεταχειρισμένο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
koser 16 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 7 , 2011 Κοίτα φίλε μου, πάνω κάτω είναι ίδια τα μηχανάκια θα μου πεις τώρα ναι το ξέρω γι' αυτό και δυσκολεύομαι να καταλήξω κάπου..... Με το cbf 500 έμαθα να οδηγώ, σχολείο το μηχανάκι όπως βέβαια και τα υπόλοιπα.... Εγώ προσωπικά θα ήμουν ανάμεσα στα δύο honda με παραπάνω κλίση στο cb 400 γιατί μ' αρέσει περισσότερο εμφανισιακά αν και θεωρώ πιο ολοκληρωμένο το cbf500.... Αυτά από μένα, με το καλό να το πάρεις και καλές βόλτες... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vasath 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9 , 2011 ευχαριστώ για τις απαντήσεις κάπως έτσι το σκέφτομαι, το cb400 μου αρέσει πιο πολύ αλλά είναι πιο παλιό και τετρακύλινδρο (περισσότερα έξοδα), τα άλλα είναι λίγο πιο πρακτικά, θα το ψάξω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ferraristis 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 21 , 2011 Λοιπόν ως ιδιοκτήτης ER 5 έχω να σου πω τα εξής... Το CB 500 και το CBF500 είναι λίγο πιο οικονομικά από το ER 5 αλλά και πιο δυνατά (περί τα 8 με 10 αλόγατα). Είναι ολοκληρωμένες μηχανές και φτηνές... Εγώ το δικό μου το πήρα 2,500 (20000χλμ με 4 χρόνια στην πλάτη + συναγερμό, κάγκελα, μπαγαζιέρα 42 λίτρων) Το CBF θα σου βγει πιο ακριβό στην αγορά και ελάχιστα πιο φτηνό στην συντήρηση. Το ER θέλει λάδια κάθε 6000 και μεγάλο κάθε 12000. Συμβουλή: Αν είσαι ανάμεσα στα 500αρια, πάρε αυτό που σου αρέσει πιο πολύ.. (Πρόσεχε πολύ τον πίνακα οργάνων!!! ΠΧ το CBF δεν έχει δείκτη βενζίνης...) Από εκεί και πέρα, έκανες πολύ καλή επιλογή... (τσέκαρε το CBF 500 ABS) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες