Αλεξανδρος97 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 17 , 2015 φιλε μπορεις να απαντήσεις και σε μενα .....χθες εβαλα και εγω ενα μοτερ λιφαν110 και φοραει πανω 16 καρμπ θα εχω κ καποιο προβλημα ?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
angelatsakas 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 17 (τροποποιήθηκε) Καλησπέρα σε.ολους. Έχω βάλει κι νητηρα lifan 110σε glx. Θέλω να ρωτήσω, ποια η διαφορά αλυσίδας 420 με 428 και ποιο συνδιασμο γρανάζιου θεωρείται καλύτερο. Το χρησιμοποιώ εντός πόλης αλλά σε μεγάλους δρόμους (Θεσσαλονίκη) και για ντελιβερι και θέλω να τα αλλάξω μόνος μου. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη... Τροποποιήθηκε Ιανουάριος 17 από τον angelatsakas Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.703 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 18 Την 17/1/2023 at 7:47 ΜΜ, το μέλος angelatsakas έγραψε: ποιο συνδιασμο γρανάζιου θεωρείται καλύτερο Αναλόγως. Μικρό γρανάζι μπροστά = τράβηγμα αλλά μικρότερη τελική / μεγάλο γρανάζι μπροστά = πορεία αλλά θα μακρύνει η κάθε ταχύτητα, ίσως κρεμάει κιόλας. Σε Lifan 110 φίλου πάντως, θυμάμαι πως το μοτέρ είχε από μόνο του πολύ κοντό σασμάν. Αν είσαι οκ με το ήδη υπάρχον γρανάζωμα, γνώμη μου είναι μην το πειράξεις. Για διαφορές μεταξύ 420-428 ας απαντήσει κάποιος άλλος καλύτερα...από μάρκα σε αλυσιδογράναζα εγώ RK ή DID βάζω, είναι πολύ ποιοτικά. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
vagoskonti 297 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 Για το lifan 110 θυμάμαι που επειδή το βάζανε σε astrea λέγανε οι κάτοχοί του ότι το 14/36 ήτανε κοντό. Οπότε θα έλεγα κάτι πιο μακρύ από 14/36 αλλά μη έχοντας εμπειρία με το συγκεκριμένο μοτέρ δεν μπορώ να προτείνω. Αλλά ισχύει ότι έχει πιο κοντό σασμάν. Η διαφορά τώρα μεταξύ 420 και 428 είναι στο πάχος που έχουν τα κρικάκια της αλυσίδας και συνεπώς διαφοροποιούνται και τα γρανάζια. Το 428 είναι πιο παχιά τα κρικάκια συνεπώς αυτό δίνει παραπάνω αντοχή στις φθορές/χρόνο αλλά δίνει και επιπλέον βάρος. Από την άλλη το 420 είναι λιγότερης αντοχής αλλά καλύτερη για απόδοση. Διαλέγεις και παίρνεις. Αλλά και τα 2 αυτά (αντοχή /απόδοση) μιλάμε για πολύ μικρές διαφορές . Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ShapeshifterGR98 1.703 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 Εγώ 420 βάζω τόσα χρόνια, δεν έχω παράπονα μέχρι στιγμής. Φλασιά που έφαγα, το παλικάρι αυτό με το Lifan θυμάμαι να βάζει μπροστινό 15Τ και κράτησε το πίσω όπως ήτανε. Δεν θυμάμαι το πίσω, πόσα δόντια είχε αλλά το μηχανάκι έπιανε κάπου στα 100 με 105. Το 14-36 πάντως στο δικό μου, είναι το πιο εντάξει γρανάζωμα. Το Address βέβαια έχει άλλο σασμάν, η 4η του ειδικά είναι σαν το Innova, πολύ μεγάλη. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
innova 04 7.915 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Ιανουάριος 19 Την 17/1/2023 at 7:47 ΜΜ, το μέλος angelatsakas έγραψε: ποια η διαφορά αλυσίδας 420 με 428 ειναι πλατυτερη η 428, και φυσικα θελει και γραναζα 428 μετα. Ειναι σημαντικα βαρυτερη, και δεν θα δεις αλλαγη σε παπί, ισα ισα θα εχεις θεματα στη γλύστρα ψαλίδιου και πιθανιν και θορυβο ΑΝ βρισκει καπου. Επισης, ειναι ακριβοτερη απο 420. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Papito 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάρτιος 30 Δεν ήθελα να ανοίξω καινούριο θεμα γιατι νιώθω πως έχω πολυ χαζή ερώτηση. Πρόσφατα έψαχνα και εγώ να κάνω την παραπάνω μετατροπή βέβαια έχω το honda press cub ( 110cc ) με ενα πίσω γρανάζι στα 40 δόντια. Οπότε εμένα την δουλεία μου μου την έκανε ενα 16 μπροστά. Στην αλλαγή του όμως παρατήρησα ότι το γρανάζι μρποστά στην μηχανή παλατζάρει. Αυτό είναι φυσιολογικό ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες