Jump to content
freack mechanic

Ελληνικά μηχανουργεία-ρεκτιφιέ Ε.Π.Ε

  

46 ψήφοι

 1. 1. Πως θα αντιδρούσατε εσείς σε αυτήν την περίπτωση ;

  • Θα κατέφευγα κατευθείαν στην αστυνομία για μύνηση,και όπου έβγαζε.
  • Θα τσακωνομουν μαζί του γιατί εχω βαρεθεί να μην φταίει ποτέ κανείς
  • Θα του ζητούσα τα χρηματα μου πίσω και τελείωσε.
  • Θα πηγαινα την μοτο μου σε συνεργείο και θα του έστελνα τον λογαριασμό.
  • Θα τον εκδικουμουν με διαφορετικό τρόπο. η θα έκανα 'ντελάλι' τα χαλια του παντού.
  • Εφοσον δεν καταλαβαίνει ο άλλος δεν έχει νόημα να ασχοληθεις.Δεν θα έκανα τίποτα


Recommended Posts

Λόγο επαγγέλματικων δραστηριοτήτων μηχανολογικής κατευθυνσης, τεως μηχανικός αεροσκαφών, νυν μηχανικός περονοφόρων οχημάτων(κλάρκ), και εργασία σε συνεργεία μοτο σποραδικά, όλα τα οχήματα μου τα επισκεύαζω μόνος μου ανεξάρτητα με το μέγεθος του εκάστοτε προβλήματος η της συντήρησης. Πέρα απο τα χρήματα που γλυτώνω , και την χαρά που αποκομίζει κάποιος οταν φροντίζει προσωπικά τα δικά του 'πράγματα' πιστέυω οτι κάνω και πολυ καλύτερη ποιότητα εργασιών απο αυτήν που θα μου έκανε οποιοδήποτε συνεργείο , όσο φιλότιμο μάστορα και αν δίαθέτει. Εχω μια εφεση στην λεπτομέρεια , κληρονομημενη συνηθεια και διογκωμένη απο όταν εφτιαχνα αεροσκάφη.

Το λοιπόν, προ δύο μηνών περίπου αποφάσισα να κάνω μια επισκευούλα στην αφρικάνα μου, γιατί είχα αρχίζει να οσφραίνομαι μια ελάφρια μυρωδιά λαδιού όταν βρισκόμουν στα φανάρια μετά απο παρατεταμένη χρήση που το λιπαντικό και ο κινητήρας είχαν θερμανθεί καλά. Ετσι λοιπόν μια ωραία Κυριακή κατέβασα το μοτέρ με την λογική του οτιδήποτε βρεθεί προβληματικό εντός του, η έστω υπο αμφισβήτηση να αλλαχθεί ωστε η μοτο να μπορεί να προσφέρει άλλα δέκα έτη απροβλημάτιστης λειτουργίας και ξενιαστων χλμ. Οταν πήρα αυτήν την απόφαση το κοντέρ μου έγραφε 104.000 χλμ και είχε δέκα έτη λειτουργίας στους δρόμους. Πρώτη άδεια κυκλοφορίας 2001. (θα ακολουθήσει και άλλο thread με όλη την διαδικασία συνοδευμένη απο άπειρες φωτό)

Απο την αρχή προβληματίστηκα για τα τυχόν ευρήματα που θα αντιμετώπιζα γιατί για φθαρμένα κυλινδροπίστονα δεν υπήρχε λόγος,ήταν πολύ νωρίς ακόμα γι'αυτό το μοτο.Μπορεί να βγάλει άνετα 250.000 χλμ χωρίς ρεκτιφιέ και επαληθεύτηκα. Οι κυλινδροι ήταν σε άψογη κατάσταση λές και είχαν διαγράψει μόλις κάποια χλμ λειτουργίας. Το πρόβλημα ήταν στις ξερές τσιμούχες των βαλβίδων εξαγωγής κυρίως, που επέτρεπαν στο λάδι να περνάει στο σύστημα εξαγωγής των καυσαερίων χωρίς να μεσολαβήσει στην κάυση και να προκαλέσει καπνούς. Παραγγέλνωντας λόιπόν τα απαιτούμενα ανταλλακτικά που ήθελα και μεταξύ της αναμονής μου για να τα παραλάβω απο την Χοντα (εβδομάδα +) έκανα το τραγικό λάθος !! Πήγα τις κεφαλές μου σε ένα μηχανουργείο-ρεκτιφιέ (έχω συνεργαστεί αρκετές φορές μαζί του) να κάνει έναν έλενχο στις βαλβίδες και τους οδηγούς τους ώστε σε περίπτωση που χρειάζονται κάτι πέρα απο τρίψιμο να γινόταν άμμεσα πριν αρχίσω το δέσιμο. Ο λόγος που οδηγήθηκα προς τα εκεί ήταν γιατί αντιλαμβανόμουν ένα ελαφρύ τζόγο στις βαλβίδες εξαγωγής, χωρίς να είμαι σίγουρος για το πόσο 'νορμαλ ' ήταν η χρήζαν αντικατάστασης.Οι ανοχές που προτείνει η Χοντα ως όριο είναι αδύνατον να μετρηθούν εκεί.Χρειάζονται ειδικά εργαλειά που δεν διαθέτουν ούτε τα πιο εξοπλισμενα συνεργεία.

dscf0217p.jpg

dscf0222e.jpg

dscf0216b.jpg

Την απάντηση έδωσε ο ρεκτιφιατζής(θα αναφερεται πιο κατω ως Mr.ρεκτιφιε για αποφυγη συνχισης), λέγωντας μου οτι : ''ναι μεν αντέχουν και έτσι όπως είναι αλλά αμα θές να το κρατήσεις το μηχανάκι για χρόνια ακόμα πρέπει να αλλάξεις τους δύο οδηγούς στις εξαγωγής'' . Δεν ήθελα και πολύ για να πειστώ, θεώρησα οτι είναι πιο έμπειρος απο εμένα στο συνγκεκριμμένο σημείο, οπότε και συμφώνησα στην αλλάγή των οδηγών στις βαλβιδες εξαγωγης, και το φρεζάρισμα τους εν συνεχεία. Εδώ πρέπει να σημειωθεί οτι οδηγοί γνήσιοι δεν υπήρχαν διαθέσιμοι ούτε απο την Χόντα. Ηθελε γύρω στις 2-3 εβδομαδες απο την στιγμή που θα τους παράγγελνα για να έρθουν απο Ιαπωνία. Ο ρεκτιφιατζής μου προτεινέ τότε οδηγούς ίδιας διαμέτρου αυτοκινήτου Χόντα σιβικ(αν δεν κάνω λάθος) ιμιτασίον παραυτά, αλλά δοκιμασμένοι και αξιόπιστοι επανηλλειμένα. Συμφώνησα και σε αυτό !! Δευτερο μέγα λάθος μου!!!

dscf0208m.jpg

dscf0203s.jpg

dscf0197y.jpg

Οι τσιμουχες, οι φλαντζες, και τα ελατηρια των εμβόλων κατέφθασαν στον χρόνο τους και οι κεφαλές είχαν επισκευαστει ήδη ωστε να είμαι 'ετοιμοπόλεμος' για την συναρμολόγηση που δεν άργησε να γίνει. Σε δύο μέρες η μοτο ήταν έτοιμη αφού όλα μπήκαν στην θέση τους με θρησκευτική ευλάβεια, ξεχύθηκα στους δρόμους προς Ευβοια για το απαιτούμενο στρώσιμο των καινούργιων ανταλλακτικών που τοποθετήθηκαν. Η απογοήτευση δεν άργησε να έρθει και να μου ανατρέψει το μέχρι στιγμής συναίσθημα ευδαιμονίας που με κατέκλυζε. Φτάνωντας στον Αγ.Ιωάννη τον Ρώσσο κατάλαβα οτι μια βαλβίδα είχε αρχίσει να χτυπάει με έντονο χαρακτηριστικό ήχο. Τρελλάθηκα...προσπάθησα να το δικαιολογήσω στο μυαλό μου με χίλιους δύο τρόπους όπως : ' θα θέλει ξανα ρυθμισμα γιατί πάτησε στην έδρα καλύτερα με τα χλμ' , 'οτι θα στρώσει με το δουλεμα' κ.τ.λ αλλά στην συνέχεια του ταξιδιού μου ο θόρυβος αυξανόταν ανησυχητικά. Παραυτα ολοκλήρωσα το δρομολόγιο όλο και επέστρεψα , όπου και διένυσα άλλα 200 χλμ εντός πόλης πλέον μέσα σε δύο μέρες περιμένωντας μήπως τελικά αυτή η ρημαδοβαλβίδα δείξει κάποια σημάδια υποχώρησης και εφαρμογής. Εις μάτην όμως. Το λύσιμο επιβαλλόταν πάλι.

dscf0209j.jpg

Ξαναλύνω τα καπάκια των κεφαλών αρχικά και διαπιστώνω οτι τα διάκενα των βαλβίδων είναι τέλεια!!! Φτού και απο την αρχή λοιπόν και τράβα το 'κουπί' να κάνεις μια απο τα ίδια (καθόλου εύκολο σε αυτό το μοτο παρεμπιπτόντως). Αποσυναρμολογώντας ολοκληρωτικά ξανα την κεφαλή του πίσω κυλίνδρου διαπίστωσα οτι ο καινούργιος όδηγος της βαλβιδας εξαγωγής είχε γίνει εντελώς ΟΒΑΛ, κοινώς ΣΩΒΡΑΚΟ όπως λέμε στην πιάτσα των μαστόρων !!! Επιτοπου τσακώνω την κεφαλή αγκαζέ και βουρ στον ρεκτιφιατζή ώστε να δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις στις εύλογες απορίες μου. Βλέπωντας την ο Mr. ρεκτιφιε απάντησε συνοπτικα με την κλασσική νεοελληνική άτιμη φράση-ατάκα αυτοδικαίωσης ''και τι φταίω εγώ ;;;'' . :blink:

ακολουθεί ο κατωθι διάλογος μεταξύ εμού και αυτού :

Εγω : και ποιος φταίει ρε μαστορα ;;

Mr.ρεκτιφιέ : Που ξέρω εγώ τι γίνεται στο μοτέρ σου, αν λιπαίνεται σωστά, αν το συναρμολόγησες σωστά, αν ψύχεται κατάλληλα κ.τ.λ

Εγω : Αν είχα πρόβλημα λίπανσης θα είχαν αρπάξει όλα στην κεφαλή,όπως εκκεντροφόρος, κοκκοράκια, έδρανα κ.τ.λ όχι μονο ο οδηγός που άλλαξες και δεν έχει δουλέψει ούτε για 500 χλμ.Αν είχα προβλημα ψύξης θα σηκωνε θερμοκρασία, κάτι που δεν έγινε καθόλου.

Mr, ρεκτιφιε: και που ξέρω εγώ αν το συναρμολόγησες σωστά ;;

Εγω : Τι μπορεί να έκανα λάθος δηλαδή στην συναρμολόγηση της συνγκεκριμμένης βαλβίδας, που κατα διαβολικη συμπτωση πάλι ΔΕΝ το έκανα και στις υπόλοιπες.

Mr.ρεκτιφιέ : Ξέρω και εγώ ;; Πολλα μπορεί να έκανες, η μπορεί το μοτέρ σου να έχει κατι.

Εγώ : Τι να έχει ρε μάστορα το μοτέρ ;; Το οποιό μιας και το συζηταμε δουλευε άψογα πέραν της μικρης κατανάλωσης λαδιού πριν το λύσω ;; Και γιατί αυτό το κάτι να επηρρεάσει την μια βαλβίδα μόνο που έχεις παρέμβει ;;

Mr.ρεκτιφιε : Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει, ξέρω οτι εχω φτιαξει πολλές κεφαλές μοτο με τετοιους οδηγούς και δουλέυουν μια χαρά.

Εγω : Την δικιά μου όμως δεν την έφτιαξες καλά, ιδού και η αποδειξη.

Mr.ρεκτιφιε : Εγω δεν αναλαμβάνω την ευθύνη, να σε στείλω και σε άλλον συναδελφό μου να δεις οτι θα σου πει τα ίδια με μένα ;;

Εγω : Δεν έχω καμμία αμφιβολία οτι θα σε υποστηρίξει, γιατί να κάνω κάτι τέτοιο ;; Μόνο ενας χαζός θα το έκανε.!

Mr.ρεκτιφιε : Πηγαινε σε όποιον θές τότε και ρώτα τι εγινε στην κεφαλή σου και χάλασε να δείς τι θα σου πούν.

Εγω : Ο.Κ επιστρέφω σε λίγο !! :wacko:

Εφυγα και πήγα στον ρεκτιφιατζή που μου σύστησε, απλά δεν ήθελα να το ξέρει για να μην πέσουν τα σχετικά τηλέφωνα. Μπάινωντας δεν ανάφερα το ονομα του Mr.ρεκτιφιε καθόλου για να μην λάβω απαντήσεις επιτηδευμένες και απλως του έδειξα την κεφαλή και του είπα οτι είχα αλλάξει τον χαλασμένο οδηγό πριν απο 500 χλμ.

Η απάντηση του ήταν : ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΑΛ@ΚΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΟΧΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΟΔΗΓΟΥ. ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΔΙΑΣΤΟΛΕΣ ΕΣΦΙΞΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΠΑΞΕ !!!!! ''Υπάρχει περίπτωση να έχω κάνει λάθος εγώ κάτι ρε μάστορα ;;'' τον ρώτησα, και η χειρονομία του ήταν καταφατική :nono: Μετά που έμαθε βέβαια ποιός είχε κάνει την δουλίτσα μου τα γύρισε με λόγους αβρότητας όπως ''Ενταξει τυχαίνουν αυτά, και εχει και αυτός τα δίκια του κ.τ.λ'' αλλά ποσώς με νοιάζει πλέον. Εγω τις απαντήσεις μου τις είχα και πήγα και του τις είπα , αλλά.... ο Mr.ρεκτιφιέ ανένδοτος !!!!! Προθυμοποιήθηκε βεβαια να μου επιστρεψει τα χρήματα σε ένα ύφος'δεν βαριεσαι βρε αδερφε' για να απαλλαχτεί απο εμένα αλλά εμένα δεν ήταν αυτό το ζητούμενο μου. Είχα καταναλώσει τον χρόνο μου επισκευάζωντας την μοτο μου εις διπλούν για χαζομάρα δική του , και απο την στιγμή που δεν με επιασε στο φιλότιμο εξ αρχής με το να δείξει μια προθυμια να διορθώσει το λάθος του ,εγώ θέλω να αποδοθούν ευθύνες κανονικά και με τον νόμο !!! Αν είχα κανονικό συνεργείο θα με είχε καταστρέψει οικονομικά και θα είχε πλήξει την φήμη μου ως τεχνικού σε μεγάλο βαθμό. Το γεγονός οτι είμαι ιδιώτης δεν σημαίνει οτι υπολογίζομαι λιγότερο. Ο κόπος μου και ο χρόνος μου μεταφράζονται εξίσου σε χρήμα αν σκεφτουμε οτι θα μπορούσα να είχα κάνει κάτι άλλο που θα μου απέδιδε λέφτα !!

Περιμένω τις απαντήσεις σας σε μια προσπάθεια να δώ κατα πόσο αντιπροσωπέυω την κοινή λογική , η ο θυμός μου προπορεύεται και δεν με αφήνει να τα δω ξεκάθαρα !!

Υ.Γ Συνγνώμη για το σεντόνι που έγραψα, αλλά πιστεύω οτι το δίκαιο θα ήταν όποιος εκφέρει γνώμη πάνω στο θέμα να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρεις !Το δευτερο μηχανουργείο μου αντικατέστησε ξανα τον οδηγό και λειτουργεί άψογα ακόμα μετά απο 1500 περίπου χλμ !!!

Τροποποιήθηκε από τον freack mechanic

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ζηλεύω την ειδικότητα σου! :_thumbsup: Μακάρι να μπορούσα να εχω τον χρόνο και την δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Ωραίο ποστ, δεν θέλω να ξέρω τι γίνεται μέσα στα συνεργεία.... :closedeyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Προσωπικά θα έπερνα πίσω τα χρήματά μου και μετά θα διέδιδα όπου μπορούσα την ωραία δουλειά που κάνει αυτός ο επιχειρηματίας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εξειδικευμένη περίπτωση + δύσκολο να βρεθεί ποιός έκανε τη στραβή στον οδηγό, κατα την κατεργασία...:lipssealed: Ο ίδιος, κάνας βοηθός ?

Τρέχα γύρευε. Η ευθύνη όμως βαραίνει τον ίδιο, αυτός χτυπάει την απόδειξη στην ταμειακή.:mB_kalo_e:

Διότι εκεί έγινε η ματσακονιά.

Ο Μρ. Ρεκτιφιέ, κάλυπτε το μαγαζάκι του....λέγοντας σου άλλα λόγια ν'αγαπιόμαστε.

Το γεγονός ότι τον ''τσίμπησες'' και πλέον τον εκθέτεις -και καλά κάνεις - είναι κάτι το οποίο πρέπει όλοι μας

να παραδειγματιστούμε και να επιλέγουμε με προσοχή ποιός θα βάλει χέρι στη μοτό μας.

Εξειδικευμένο διότι, η επαγγ/κη σου ενασχόληση σου ''επέτρεψε'' να μυριστείς αρχικά το πρόβλημα, στην συνέχεια

να απευθυνθείς σε γνωστό - επαγγελματικά - ρεκτιφιέ, και τελικά να το....μετανιώσεις πικρά!

Λίγοι κάτοχοι μοτό θα ''παίρναν'' πρέφα ότι κάτι έχει πάει ''λάθος'' στον οδηγό...

Η επιβεβαίωση που ήρθε απο τον άλλο συνεργά, θεωρώ ότι ίσως και να μην χρειαζόταν. 99% ήξερες τι είχε γίνει.

Καλώς έπραξες όμως, διότι έτσι δεν μπορούσε πλέον να κρυφτεί + για να μπαλώσει οριστικά σε αποζημίωσε.

Με μιά πρόταση, καλά τα λές + σωστά. :smoke:

Την φλάντζα καύσης, στην πλήρωσε ?

Τροποποιήθηκε από τον innova 04

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τι να πεις για τους Ελληναραδες που ζουν αναμεσα μαςthumbsdown.gif

Καπως ετσι ειναι και η δικη μου ιστορια με τις αναρτησεις που την ξερουν μερικα παιδια απο 'δω μεσα.

Εκανα σερβις στα μπροστινα μου σε ΠΟΛΥ γνωστο μηχανικο της Θεσσαλονικης.Ολα καλα για μια βδομαδα...ελα που την μερα βλεπω ενα δακρυσμα της αριστερης μπουκαλας.Δεν δινω σημασια λογω οτι ηταν βραδυ και νομιζα οτι ειναι νερα (εχει καλτσες neoprene πανω).Την επομενη μερα, δυστυχως, οπως ειναι πρωι βλεπω οτι δεν ειναι νερα αλλα λαδια απο τις μπουκαλες.Με την μια φευγω και την παω στο μαγαζι.Και εδω αρχιζει το καλο:

Εγω: Καλημερα μαστορα

Μαστορας: Ωππ καλημερα...εσυ δεν εισαι με το ΧΤ?

Εγω: Ναι...υπαρχει καποιο προβλημα...

Μαστορας: Τι εγινε?

Εγω: Τσιμουχες.....

Μαστορας: Εε μη μου πεις....

Εγω: Εε ναι στο λεω, ελα μαζι μου εξω να δεις και μονος σου.

Το βλεπει και τον βλεπω σκεφτεται και με λεει:

Μαστορας: Απο σουζα ή απο λακουβα ειναι αυτο!!!!

Εγω: 1ον σουζες δεν κανω και 2ον σε τι λακουβα μπορει να μπηκα και να σκασε τσιμουχα?Το μηχανακι δουλευει μονο πολη!!

Μ'αυτα και με 'κεινα με τα μασουσε και το προβλημα το εριξε στις καλτσες, οτι επειδη ειναι κλειστες ανεβαζει θερμοκρασιες εκει μεσα καναν τις τσιμουχες να σκασουν.Οκ μπορει να ισχυει και αυτο αλλα μη θελεις να βγεις και απο πανω!!

Εγω: Και τωρα τι κανουμε μαστορα?

Και τι γυρναει και με λεει "επαγγελματιας" ανθρωπος που ειναι χρονια στη δουλεια?

Μαστορας: Εε αμα σταματησει εχει καλως....αμα το συνεχισει βλεπουμε......

Δεν με ειπε καν για μιση τιμη ή στην τελικη να πληρωσω μονο τις τσιμουχες και να γινει η δουλεια απο την αρχη.

Ολα αυτα για 100 ευρω που ΕΓΩ τα βγαζω σε 5 μερες δουλειας που καλιστα μπορουσα να τα φαω με την παρεα μου ή και να κανω καιτ αλλο πανω στην μηχανη!!

Αλεξανδρε πιο πανω απαντησα: Θα του ζητούσα τα χρηματα μου πίσω και τελείωσε γιατι μπορουσε καλιστα εμενα να με πει (στην περιπτωση μου) και που ξερω γω αμα δεν εβαλες 5 ατομα πανω στη μηχανη και να πηγες για εντουραδα?Οπως και εσενα μπορουσε να σε πει και που ξερω γω αμα δεν το πηγαινες κοφτη μεχρι να κατσει καλα? Δικαστικως και να το πας ακρη πιστευω δεν θα βγαλεις.Οπως και 'γω δεν εκανα τιποτα γιατι τσαμπα μετα το ολο τρεξιμο, βαλε δικηγορους, βαλε τρεξιμο να δεις που βρισκεται η υποθεση, βγαλε και χρονο που μπορουσες να σπαταλησεις αλλιως βρε αδερφε...

Αλλα απο τη μια σκεφτεσαι ναι να τον κανω ξεφτιλα να μην ξαναπατησει κανεις στο μαγαζι του τον ετσι τον αλλιως, αλλα σκεψου οτι και εκεινος ανθρωπος ειναι και κανει λαθη...

Τι να πω, sorry για το off topic αλλα ειδα το θεμα σου και ηθελα να τα βγαλω..Κανε οπως νομιζεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Θα ζητουσα τα χρηματα πισω και μετα θα τον εδινα κανονικα μονο και μονο για την προσπαθεια του να μην παραδεχτει το λαθος του...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Τελικα,τι οδηγο εβαλες επανω τωρα?

Ιμιτασιον ξανα?

Στην θεση σου θα περιμενα τους μαμα οδηγους,προκειμενου να μην βαλω α)μη συμβατους και β)ιμιτασιον.

Εχεις μια μικρη ευθυνη και εσυ,στην αστοχια αυτη.

Τωρα οσο αφορα τους ανευθυνουπευθυνους ελληνες μαστορους,το εχουμε ολοι πιστευω δει αυτο το εργο.

Τα χρηματα επρεπε να τα τσεπωσεις παντως............. :smoke:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Περιμένω τις απαντήσεις σας σε μια προσπάθεια να δώ κατα πόσο αντιπροσωπέυω την κοινή λογική , η ο θυμός μου προπορεύεται και δεν με αφήνει να τα δω ξεκάθαρα !!

Κατ' εμέ, μια χαρά ξεκάθαρα και λογικά τα βλέπεις. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Το πρόβλημα είναι πώς αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας;...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Αν ζούσαμε σε μιά χώρα που η δικαιοσύνη δουλεύει, θα σου έλεγα να τον στήσεις απέναντι και να του ζητάς όλα όσα η μ@λ@κία του σου κόστισε σε χρήμα, χρόνο και ηθική βλάβη.

Όμως επειδή στην Ελλάδα η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή όπως θα έπρεπε, αλλά είναι κουφή και μονόφθαλμη, πάρε τα χρήματά σου και μετά δώσε τον στεγνά. Μόνο έτσι θα προστατέψεις κάποιους......

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

δυστυχως και πονεμενες ιστοριες αυτα. την εχουμε πατησει επαγγελματικα (συνεργειο ο πατερας μου). κι ευτυχως λιγες φορες κι αλαξαμε ρεκτιφιε. και δεν μιλαω για το συγκεκριμενο ρεκτιφιε του αλεξανδρου.

και αλεξανδρε ναι εχεις δικιο. επρεπε η να σου δωσει τα λεφτα πισω η να σου ξανακανει την δουλεια χωρις χρεωση. τουλαχιστον εμεις ετσι δουλευαμε.

ελπιζω να εχεις ακουστα τους εφτα :_thumbsup:

να δω κι εγω τι θα κανω με την αφρικανα μου και το θεμα του λαδιου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

«Επαγγελματικό» ποστ Αλεξ

τα άλλα είναι αυτονόητα... Αφού το επιβεβαιώνει και ο Virus...

:meeting:

Υ.Γ.: Γεια στα χέρια σου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγω λεω αστο γιατι ακρη δεν θα βρεις με τα λαμογια..παντως την επομενη φορα να πας σε εναν πραγματικο επαγγελματια και οχι σε υπολυματα... :thumbsdown:

Δεν λες που πιανουν τα χερακια σου φαντασου να ηταν κανενας μυροδιας στην θεση σου τι λεφτα θα του ετρωγε το <<μαστορι>> :_innocent:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Απο την Ελλάδα δεν είσαι και εσύ ?? δεν ξέρεις οτι υπάρχουν μάστορες με @@ και μάστορες @@ ???

whistling.gifwhistling.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ζηλεύω την ειδικότητα σου! :_thumbsup: Μακάρι να μπορούσα να εχω τον χρόνο και την δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Δεν στο συνιστώ, σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις η 'ευλογία' γίνεται 'κατάρα' :tooth:

απο τη μια σκεφτεσαι ναι να τον κανω ξεφτιλα να μην ξαναπατησει κανεις στο μαγαζι του τον ετσι τον αλλιως, αλλα σκεψου οτι και εκεινος ανθρωπος ειναι και κανει λαθη...

Τι να πω, sorry για το off topic αλλα ειδα το θεμα σου και ηθελα να τα βγαλω..Κανε οπως νομιζεις.

Σωστό αλλά μεχρι ενός σημείου. Δέχομαι να κάνω και εγώ τον μ@λ@κ@ αρκεί και ο άλλος να αποδέχεται το μερίδιο ευθύνης του, διαφορετικά δεν έχει νόημα να δείχνω κατανόηση στα λάθη του.

Δεν υπάρχει προβλημα με το οφ τοπικ, καλά έκανες και το αναρτησες ! :_thumbsup:

Τελικα,τι οδηγο εβαλες επανω τωρα?

Ιμιτασιον ξανα?

Στην θεση σου θα περιμενα τους μαμα οδηγους,προκειμενου να μην βαλω α)μη συμβατους και β)ιμιτασιον.

Εχεις μια μικρη ευθυνη και εσυ,στην αστοχια αυτη.

Τωρα οσο αφορα τους ανευθυνουπευθυνους ελληνες μαστορους,το εχουμε ολοι πιστευω δει αυτο το εργο.

Τα χρηματα επρεπε να τα τσεπωσεις παντως............. :smoke:

Πάραγγειλα τους γνήσιους κατευθείαν μετά το περιστατικό, τους έχω παραλάβει και κάποια στιγμή θα ξαναλύσω κεφαλές(3 φορά ) για να τους αντικαταστήσω. Στην δεδομένη στιγμή δεν μπορούσα να περιμένω άλλο, η μηχανή έπρεπενα βγεί γιατί πλησίαζε και το Πάσχα και την χρειαζόμουν. :_thumbsup:

Κατ' εμέ, μια χαρά ξεκάθαρα και λογικά τα βλέπεις. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Το πρόβλημα είναι πώς αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας;...

Αν τον πάω δικαστικώς θέλω να πιστεύω οτι μπορώ να αποδείξω τα γεγονότα και την ευθύνη του, απλά θα πάρει μεγάλο διάστημα. Νομίζω οτι αυτός θα δυσκολευτεί πιο πολύ να αποδείξει οτι δεν έχει κάνει πατατιά !!

Αν ζούσαμε σε μιά χώρα που η δικαιοσύνη δουλεύει, θα σου έλεγα να τον στήσεις απέναντι και να του ζητάς όλα όσα η μ@λ@κία του σου κόστισε σε χρήμα, χρόνο και ηθική βλάβη.

Όμως επειδή στην Ελλάδα η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή όπως θα έπρεπε, αλλά είναι κουφή και μονόφθαλμη, πάρε τα χρήματά σου και μετά δώσε τον στεγνά. Μόνο έτσι θα προστατέψεις κάποιους......

Νομίζω οτι πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία σε αυτά τα θέματα για να έχουμε και δικαίωμα κριτικής στην συνέχεια. Απο την στιγμή που δεν μαχόμαστε να συνετίσουμε νομικά τους υπαίτιους ενός προβλήματος μετά πως μπορούμε να λέμε οτι δεν γίνεται και κάτι ;; Καταλαβαίνω οτι η πιο ήρεμη οδός είναι αυτή που προτείνεις , αλλά γιατί πρέπει πάντοτε να είναι αυτό το ζητούμενο ;; Δεν αναφέρομαι μόνο στην περίπτωση του Mr.ρεκτιφιέ, αλλά γενικά.

Με μιά πρόταση, καλά τα λές + σωστά. :smoke:

Την φλάντζα καύσης, στην πλήρωσε ?

Δεν του πήρα λεφτά πίσω. Απο την στιγμή που δεν θέλησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ως ώφειλε εξαρχής ,να μου ξαναφτιάξει δηλαδή την κεφαλή δωρεάν και να δεί τι λάθος έκανε ωστε να μην ξαναγίνει, εγώ δεν αισθανόμουν δικαιωμένος με μια απλή επιστροφή χρημάτων. Είχα ταλαιπωρηθεί ήδη παρα πολύ για κάτι τέτοιο . Η αποφυγη ευθυν'ων με κάνει άλλο άνθρωπο όταν έρχομαι αντιμέτωπος της.

δυστυχως και πονεμενες ιστοριες αυτα. την εχουμε πατησει επαγγελματικα (συνεργειο ο πατερας μου). κι ευτυχως λιγες φορες κι αλαξαμε ρεκτιφιε. και δεν μιλαω για το συγκεκριμενο ρεκτιφιε του αλεξανδρου.

και αλεξανδρε ναι εχεις δικιο. επρεπε η να σου δωσει τα λεφτα πισω η να σου ξανακανει την δουλεια χωρις χρεωση. τουλαχιστον εμεις ετσι δουλευαμε.

ελπιζω να εχεις ακουστα τους εφτα :_thumbsup:

να δω κι εγω τι θα κανω με την αφρικανα μου και το θεμα του λαδιου.

Αυτό ακριβώς φίλε μου, αλλά ακόμα και το αυτονόητο είναι σπάνιο πλέον σημερις !! Γι'αυτό κάτι πρέπει να γινει περι τούτου !

Υ.Γ Αμα θες να φτιαξεις και εσύ το προβλημα του λαδιού στην αφρικάνα σου έχω ένα πολύ καλό μηχανουργείο να σου συστήσω :tooth:

Τροποποιήθηκε από τον freack mechanic

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

«Επαγγελματικό» ποστ Αλεξ

τα άλλα είναι αυτονόητα... Αφού το επιβεβαιώνει και ο Virus...

:meeting:

Υ.Γ.: Γεια στα χέρια σου...

Thanks φίλε μου, σαφώς και ο virus ήταν η επτασφράγιση του θέματος ! :_thumbsup:

Το λαικό δικαστήριο χαρακτηρίζεται απο την ποικιλία των απόψεων !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Σωστό αλλά μεχρι ενός σημείου. Δέχομαι να κάνω και εγώ τον μ@λ@κ@ αρκεί και ο άλλος να αποδέχεται το μερίδιο ευθύνης του, διαφορετικά δεν έχει νόημα να δείχνω κατανόηση στα λάθη του.

Το αυτό φίλε μου... By the way κ εγω σε ζηλεύωωωω! :P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Προσωπικά θα έπερνα πίσω τα χρήματά μου και μετά θα διέδιδα όπου μπορούσα την ωραία δουλειά που κάνει αυτός ο επιχειρηματίας!

Το ποσό που μου είχε πάρει πέρα απο φιλικό ήταν και αστείο για να του το ξαναπάρω πίσω ως εξιλέωση για όσα τράβηξα. Θα προτιμούσα να είχε δείξει κατανόηση στο θέμα και να προβληματιζόταν λίγο. Δεν θα έμπαινα σε άλλη διαδικασία μετά.

Θα ζητουσα τα χρηματα πισω και μετα θα τον εδινα κανονικα μονο και μονο για την προσπαθεια του να μην παραδεχτει το λαθος του...

Για τα χρήματα είπα οτι δεν άξιζε να τα πάρω πίσω εν συγκριση με οτι πέρασα και θα περάσω. Για το άλλο έχεις δίκιο, είναι μια μορφή τιμωρίας για να έχουμε και μια στοιχειώδη ηθική ικανοποίηση όταν ο άλλος πουλάει τρελίτσα !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αφου δεν μπορουσε να μετρησει τις ανοχες γιατι το πηγες σε αυτον ? μηπως ειναι μηχανουργιο για αυτοκινητα?

παντως και τα εξεδικευμενα μηχανουργια κανουνε μεγαλες πατατες

εχω δει χιτωνιο απο yamaha tt600 σε κυλινδρο xt600 89 και δεν χωρουσε το πιστονι γιατι ειχε πετσικαρει

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Εγω παντως θα του τα ελεγα ενα χερακι,γιατι την τελευταια φορα που την πατησα το επαιξα υπερ ανω,και το εχω αποθημενο. :P

Αφου την βρηκες την ακρη παρολη την ταλαιπωρια, ολα οκ. :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

αφου δεν μπορουσε να μετρησει τις ανοχες γιατι το πηγες σε αυτον ? μηπως ειναι μηχανουργιο για αυτοκινητα?

παντως και τα εξεδικευμενα μηχανουργια κανουνε μεγαλες πατατες

εχω δει χιτωνιο απο yamaha tt600 σε κυλινδρο xt600 89 και δεν χωρουσε το πιστονι γιατι ειχε πετσικαρει

Οχι , το μηχανουργείο αυτό είναι εξεδικευμένο σε μοτοσυκλετες, κάνει κάποιες δουλειές και για αυτοκινητάδες αλλά κυριώς αυτοδιαφημίζεται τουλάχιστον ως ειδικό στις μοτο και τα εξαρτηματα των ευρωπαικών :lipssealed: !!

Αν η δημοσκόπηση αποφανθεί οτι πρέπει να διαδοθεί ποιός είναι θα κάνω και την αποκάλυψη της επωνυμίας του !! B)

Τροποποιήθηκε από τον freack mechanic

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φίλε μου εσύ θα ΄πρεπε να είσαι banned από τα συνεργεία. Δεν κατάλαβα δηλαδή, οι άνθρωποι δεν ξέρουν τη δουλειά τους; Πας εσύ με τις γνώσεις σου και τους λες τι να κάνουν...Τι είν΄αυτά τα πράγματα;;;;

Ο πελάτης πρέπει να είναι ανίδεος, να μην ρωτάει και πολλά και να σέβεται την αυθεντία του μάστορα σε όλα.

Και φυσικά να πληρώνει ό,τι και όποτε χρειαστεί με ζεστό, σπαρταριστό ρευστό! Οποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια και ως γνωστόν οι μηχανές θέλουν λεφτά...

Δεν στο συνιστώ, σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις η 'ευλογία' γίνεται 'κατάρα' :tooth:

Μεγάλη κουβέντα λες και σχεδόν συμφωνώ μαζί σου, δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Η γνώσεις φέρνουν άγχος. Ξέρεις τι μπορεί να πάει στραβά, ξέρεις τι μπορεί να κάνει λάθος ο μάστορας στο μηχανάκι, ξέρεις οτί δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι΄αυτό οπότε ποιο το όφελος της γνώσης;

Είναι ίσως κάτι ανάλογο με την μεγαλύτερη προδιάθεση που έχουν προς κατάθλιψη οι υψηλά μορφωμένοι...

Μ'αυτα και με 'κεινα με τα μασουσε και το προβλημα το εριξε στις καλτσες, οτι επειδη ειναι κλειστες ανεβαζει θερμοκρασιες εκει μεσα καναν τις τσιμουχες να σκασουν!

Κορυφαία επιστημονική φαντασία δεν έχω ξανασυνατήσει τέτοιο ευφάνταστο σενάριο!!!! :shock:

ΥΓ. Respect για το μαστοριλίκι και ευχαριστώ για την ενημέρωση. Αν χρειαστώ ποτέ μηχανουργική κατεργασία στο μηχανάκι μου θα σου στείλω πμ για να με ενημερώσεις ποιον να αποφύγω... :cheers:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μεγάλη κουβέντα λες και σχεδόν συμφωνώ μαζί σου, δεν το έχω αποφασίσει ακόμα. Η γνώσεις φέρνουν άγχος. Ξέρεις τι μπορεί να πάει στραβά, ξέρεις τι μπορεί να κάνει λάθος ο μάστορας στο μηχανάκι, ξέρεις οτί δεν μπορείς να κάνεις και πολλά γι΄αυτό οπότε ποιο το όφελος της γνώσης;

Είναι ίσως κάτι ανάλογο με την μεγαλύτερη προδιάθεση που έχουν προς κατάθλιψη οι υψηλά μορφωμένοι...

Φιλε μου :respekt: !!~ Εσυ καταλαβαίνεις πολλά, τόσο σοφιστικέ σχόλια δεν τα περίμενα μέσα σε ένα μοτοσυκλετιστικό φόρουμ !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

To ρητό "Η άγνοια είναι ευτυχία." δε βγήκε τυχαία ;) Για αυτό βλέπεις όλους τους ακράνωτους να πηγαίνουν μαλλιά κουβάρια... γιατί αυτοί ΔΕΝ ξέρουν τι μπορεί να συμβεί. (Τυχαίο παράδειγμα)

Νεχτ τάιμ να περιμένεις τα γνήσια ανταλλακτικά κι ας αργούν. Για να μην τους βάλω όλους σ'ένα τσουβάλι θα πω ότι οι περισσότεροι Έλληνες (κι όχι μόνο) μηχανικοί έχουν ημιμάθεια για τα πάντα. Λίγοι είναι αυτοί με τις σωστές γνώσεις και ο κατασκευαστής αλάνθαστος (λέω εγώ τώρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

To ρητό "Η άγνοια είναι ευτυχία."δε βγήκε τυχαία ;) Για αυτό βλέπεις όλους τους ακράνωτους να πηγαίνουν μαλλιά κουβάρια... γιατί αυτοί ΔΕΝ ξέρουν τι μπορεί να συμβεί. (Τυχαίο παράδειγμα)

Νεχτ τάιμ να περιμένεις τα γνήσια ανταλλακτικά κι ας αργούν. Για να μην τους βάλω όλους σ'ένα τσουβάλι θα πω ότι οι περισσότεροι Έλληνες (κι όχι μόνο) μηχανικοί έχουν ημιμάθεια για τα πάντα. Λίγοι είναι αυτοί με τις σωστές γνώσεις και ο κατασκευαστής αλάνθαστος (λέω εγώ τώρα.

Μονομερώς έχεις δίκιο, αλλά όταν ο άλλος σου λέει οτι έχει χρησιμοποιήσει το συνγκεκριμμένο ανταλλακτικό εκατοντάδες φορές απροβλημάτιστα, τότε γιατί να μην τον εμπιστευτείς ;; Με αυτόν τον ρεκτιφιατζή δεν ήταν η πρώτη φορά που συνεργαζόμουν . Είχα μια σχετική εμπιστοσύνη στην γνώμη του, δεδομένου οτι σε μηχανουργικές δουλειές που μου είχε κάνει στο παρελθόν δεν είχε προκύψει κάτι. Δευτερον και τα ανταλλακτικά που παίρνεις απο την Χόντα πλέον δεν ξέρεις απο που προέρχονται. Τελευταία μου έχουν τύχει πολλά σακουλάκια γνήσιων του σαρακάκη που αναγράφουν πάνω MADE IN CHINA !!! Οπότε δεν προβηματίζεσαι τόσο πολύ στην χρήση του ιμιτασίον. Τους γνήσιους οδηγούς τους παράγγειλα και τους έχω παραλάβει εδώ και μια εδβομάδα, και πέραν απο μια χαρτοταινία που είχαν πάνω με τον κωδικό δεν έγραφαν πάνω τίποτα άλλο. Βγάλε άκρη τι γίνεται τώρα , απο που είναι και τι είναι ! :crazy:

Ο mr.ρεκτιφιε όμως ωφειλε να γνωρίζει την ποιότητα του ανταλλακτικου που προωθεί και πόσο συμβατό έιναι με την μηχανή μου, και ακόμα ειδικότερα, τις ακριβείς ανοχές που πρέπει να έχει το στέλεχος της βαλβίδας με αυτό. Αυτή είναι η δουλεία του κανονικά. Τώρα αν το ελληνικό μηχανουργικο κατεστημένο ορίζει οτι όλα γίνονται στο περίπου , με το μάτι και κατά προσέγγιση για μένα δεν λέει τίποτα ούτε είναι αρκετό ως δικαιολόγια. Ας το κλέισουν το μαγαζακί τους και ας αρχίσουν να πουλάνε γάλα και γιαούρτια που δεν θέλει καμμία ειδική γνώση, ούτε ειδικά εργαλεία που ΔΕΝ διαθέτουν παράλληλα. :meeting:

Τροποποιήθηκε από τον freack mechanic

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Είναι πολύ δύσκολο κάποιος επαγγελματίας να παραδεχτεί το λάθος του και μέχρι κάποιο σημείο είναι κατανοητό--όμως εντάξει, ας μην πει ευθέως ότι έκανε λάθος-- μπορει να δείξει προθυμία και να το ΄΄ξαναπαλέψει΄΄--να σου έλεγε πχ δεν ξέρω τι απο΄όλα μπορει να εφταιξε, αν θες χωρίς χρέωση να σου το ξαναφτιάξω...

οπότε εκει αλλαζει το πράμα και εσυ αποφασίζεις αν πας αλλού.

Λάθη πάντα θα γίνονται σε συνεργεία και έχουν συμβεί σε όλους πιστεύω περιστατικά παρόμοια...δυστυχώς...

Τωρα ταλαιπωρήθηκες πολύ προσωπικά και ο θυμός σου είναι πολλαπλάσιος. Αν νομίζεις ότι πρέπει να τον ''δώσεις'' καν' το. Αλλά αν είσαι ακόμα θυμωμένος, άσε πρωτα να περάσει ο θυμός και μετα αποφάσισε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...