Jump to content
ALX™

Συμβουλες περι κρανους για να μην το...μετανοιωσετε! ©

Recommended Posts

πριν 17 λεπτά, το μέλος Alxhmisths έγραψε:

Δεν ειναι καποιο μυστηριο και ουτε εχεις περιεργο κεφαλι. Η καθε μαρκα εχει τα δικα της μεγεθη. Βασικα και μεταξυ της ιδιας μαρκας μπορει να υπαρχουν διαφορες. Πχ. εχω offroad Airoh κρανος που φοραω Medium και πηρα προσφατα και ενα fullface Airoh στο οποιο ειμαι Large και με σφιγγει και λιγο.

Συνηθως εχουν και τις αντιστοιχες μετρησεις στα site τους, αλλα εσενα αυτο που πρεπει να σε νοιαζει ειναι πως καθεται στο κεφαλι σου.

Τροποποιήθηκε από τον CptAngel

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Χθες δοκίμαζα τα δημοφιλή Acerbis για καλοκαίρι, Aria και Firstway.

Στο Bell Qualifier , φορώ medium (57-58) και σε MT Street , Medium επίσης.

Στα Acerbis , δοκίμασα το Large και μου ήταν και σχετικά σφιχτό αλλά δεν μου άρεσε γιατί ήταν σφιχτό στο πάνω μέρος του κεφαλιού
και χαλαρό στα πλευρικά.
Δοκίμασα και ένα ακόμη της MT , Avenue νομίζω , χρειάστηκα και εκεί Large όπως και στη Givi.

Δε με ικανοποίησε κάτι και  έκλεισα να πάρω ένα ακόμη Street (το άλλο το έδωσα  σε κάποιον που το χρειάστηκε) το οποίο δεν εφαρμόζει άψογα αλλά είναι ικανοποιητικό , δοκίμασα και το Airoh Helios, σε Medium νομίζω ήταν, εκείνο έδειχνε καλό , δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει 110Ε βέβαια,άλλο θέμα αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πονεμένη ιστορία τα μεγέθη στα κράνη για το μπουζουκοκέφαλο μου.

Το μέτρημα είναι απλά ένας χονδρικός μπούσουλας.

Το "πρόβλημα" είναι ότι δεν έχουμε όλοι το ίδιο σχήμα κεφαλιού και αντίστοιχα δεν έχουν ίδια καλούπια οι εταιρείες ακόμα και της ίδιας μάρκας.

Εγώ την έχω μεγάλη.......την κεφαλή, δεν χωράει αν μπει το κεφάλι μου από κάτω σε κλειστό κράνος εκτός των GT-AIR της Shoei σε 2XL

Ότι άλλο έχω δοκιμάσει, άλλο μοντέλο της Shoei ή άλλη μάρκα δυστυχώς δεν μπαίνω με τίποτα.

Για αυτό καταλήγω σε σπαστά-Flip up.

Όπως λένε αν δεν το φορέσεις-μην το αγοράσεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. 

Ξέρεις το ίντερνετ δίνει γνώσεις αλλά και πολλές πληροφορίες που σε φτάνει να απορείς ακόμα και για τον αν διάβασες σωστά. 

Η αλήθεια είναι πως μου έκατσε κουτί, θα ήθελα να είναι λίγο πιο ελαφρύ αλλά το ήξερα απ την αρχή πως θα είναι έτσι λόγο του μηχανισμού για τα γυαλιά. 

Θεωρώ πως το Ι70 της HJC που πήρα για καινούριο αναβάτη δίνει τα πάντα, μηχανισμό γυαλιών και pinlook και αν δούμε και τα αστέρια ακουμπά με τα 4ρα (?) σε υπέροχη τιμή. 

Τίμια επιλογή. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα, πολύ χρήσιμος ο οδηγός. Κάποιες ερωτήσεις και από μένα:

Μπορεί να Αφαιρεθεί στα Flip-on όλο το κινούμενο μέρος, ώστε να χρησιμοποιείται το καλοκαίρι σαν Jet ?

Σκέφτομαι να κολλήσω κάποιο αντανακλαστικό αυτοκόλλητο στο πίσω μέρος του κράνους, για περισσότερη παθητική ασφάλεια. Μήπως η κόλλα από το αυτοκόλλητο θα επηρεάσει το θερμποπλαστικό κέλυφος του κράνους ? 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατί να το κάνεις αυτό;;; Τα κράνη σχεδιάζονται σαν σύνολο. Απλά πάρε ένα δεύτερο κράνος jet, οπως όλοι.

Τα αυτοκόλλητα δεν επηρεάζουν, γιατί κολλάνε πάνω στο βερνίκι του κράνους. Ομως είναι πανάαχημα και ξεφτάνε και φαίνονται άσχημα. Απλά πάρε κράνος σε φλούο /ανακλαστικό χρώμα κι είσαι ΟΚ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 2/8/2005 at 9:19 ΠΜ, το μέλος ALX™ έγραψε:

Συμβουλες περι κρανους για να μην το...μετανοιωσετε!

........

Το βασικοτερο κριτιριο για την αγορα καποιου κρανους ειναι να πληρει της προδιαγραφες ασφαλειας.Παντα να ρωτατε αν το κρανος εχει τις τελευταιες προδιαγραφες ασφαλειας (με τα σημερινα δεδομενα τις προδιαγραφες ECE 22.05) και ειδικα στα φθηνα κρανη τα οποια πιθανον δεν καλυπτουν ολες τις προδιαγραφες αλλα απλα ειναι εγκεκριμενα απο την χωρα παραγωγης τους (Ε1 Γερμανια Ε2 Γαλλια Ε3 Ιταλια κοκ) για κυκλοφορια και πωληση.

(Τωρα τελευταια μαλιστα εχω δει κρανη που πουλουνται σε καποια καταστηματα των 30 ευρω που γραφουν πως πληρουν τις προδιαγραφες ECE.2205!!!! Aν ειναι δυνατον δηλαδη!!! :shock:

Ξερετε κατι Safebet κατι Shingai(κα) 😛 κτλ.

Αν αυτα τα κρανη πληρουν τις αυστηροτατες προδιαγραφες γιατι εμεις παμε και δινουμε ενα σκασμο Ευρω για ενα επωνυμο κρανος??? :think: .

Δεν μπορει...κατι συμβαινει με αυτα και το κρατος ως συνηθως κοιμαται τον υπνο του δικαιου,αντι να ξεκεφαλιασει αυτους που τα εισαγουν και μαλιστα ψευδωνται για τις προδιαγραφες τους.

Αυτο μαλιστα λεγεται εξαπατηση του καταναλωτη και σηκωνει μεγαλα προστιμα...αλλα ειπαμε στο Βιλαμπαχαλο που λεγεται Ελλαδα ζουμε!!! :mB_faskelo: )

ALX ©

Update ... από αρχές 2024 τα δεδομένα προδιαγραφών δείχνει ότι γίνονται πιό αυστηρά καθώς θα ισχύει νέα μέθοδος δοκιμών ECE 22.06 πού προσθέτει παραπάνω δοκιμές

Tα κράνη με ECE 22.05 συνεχίζουν να ισχύουν απλά αν κάποιος κατασκευαστής φτιάξει το καινούριο μοντέλο του, θα πρέπει να υποβληθεί στους καινούριους κανονισμούς

Οσο γιά τα φτηνά κράνη δεν είναι σαν τα λάδια πού δεν υποχρεώνουν τον κάθε κατασκευαστή να τα δοκιμάσει επίσημα & έτσι το βαπτίζει Jaso X επειδή χρησιμοποίησε ανάλογα ακριβά υλικά & λίγοι επώνυμοι πλήρωσαν & έκαναν επίσημο τεστ ώστε να αναδείξουν και το όνομα τους ...  η νομοθεσία λέει ότι κάθε κράνος (τουλάχιστον Ευρώπη από όσο ξέρω) πρέπει να υποστεί δοκιμή πριν πωληθεί ... δεν νομίζω να είναι μούφα από την στιγμή πού πρέπει να γίνει υποχρεωτικό τεστ...

πρόσφατα κοίταζα γιά καινούριο κράνος και στο bestprice βρήκα μερικά πού έγραφαν με κόκκινο προσοχή το κράνος δεν φέρει κάποια πιστοποίηση

Απλά τα ακριβά έχουν καλύτερο υλικό, πιό ελαφρύ, ίσως ακόμα πιο ανθεκτικό από τις προδιαγραφές, ίσως καλύτερη ποιότητα σε αφρολέξ, πιό πολλές δυνατότητες extra όπως φιμέ, αντιθαμβωτικα κλπ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα