Bobakias 595 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2010 Μήπως ξέρει κανείς πως μπορώ να εχω ηχο στα ubuntu?γιατι και τα ηχεια ανοιχτα εχω και ο δεικτης του ηχου φαινεται κανονικος και στο full ομως δεν ακουγεται τιποτα.ευχαριστω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ravendark 6.393 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2010 (τροποποιήθηκε) Μάλλον είναι muted η κάρτα σου. κάνε κλικ πάνω στο ηχειάκι (πάνω δεξιά ή κάτω δεξιά είναι δεν θυμάμαι) και κάνε unmute. Διαφορετικά, πες μας τι κάρτα ήχου έχεις και δώσε το output της εντολής lsmod | grep snd Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 24 , 2010 από τον Ravendark Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
warlock9_0 1.073 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2010 (τροποποιήθηκε) πολλές φορές είναι απλά κλειστό το pcm πάτα το ηχειάκι και βάλτα όλα τέρμα Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 24 , 2010 από τον warlock9_0 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lef50 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2010 εφαρμογες>βοηθηματα>τερματικο γραψε alsamixer πατας enter θα βγουν κατι μπαρες θα καταλαβης παιξε με τα βελακια να ανεβουνε αυτες που πρεπει οποτε τελειωσης πατας esc και βγαινεις δωσε και την εντολη lspci και ανεβασε την εξοδο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Bobakias 595 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2010 σας ευχαριστω πολυ ολους παιδια!το προσπαθησα πολυ κανωντας απο οτι μου ειπατε ο καθενας και τωρα εχω ηχο :_thumbsup: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 Καλο ειναι που ελεισες το προβλημα σου. αλλα με ετρωγε το δικαιο... Αν και Kubuntακιας , επρεπε να το βαλω και ας ειναι εκτος θεματος Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
warlock9_0 1.073 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2010 ρε λες να βάλω ubuntu :wub: :wub: :wub: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 ρε λες να βάλω ubuntu :wub: :wub: :wub: Kubuntu Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 Kubuntu διαφορες περαν του γραφικου περιβαλοντος υπαρχουν? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
warlock9_0 1.073 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 δεν υπάρχουν διαφορές alarm και γω kde έχω σε όλα μου τα pc αλλά η εικόνα που έβαλες είναι ένα σοβαρό επιχεήρημα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Bobakias 595 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 δεν υπάρχουν διαφορές alarm και γω kde έχω σε όλα μου τα pc αλλά η εικόνα που έβαλες είναι ένα σοβαρό επιχεήρημα χαχαχαχα!!! :2funny: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 διαφορες περαν του γραφικου περιβαλοντος υπαρχουν? Αγγελε, σαν βαση ειναι ακριβως η ιδια. Οτι εφαρμογη μπορεις να βαλεις στο ενα μπορεις να εχεις και στο αλλο. Ακομα αν θες μπορεις να εχεις και Gnome καθως και KDE. Πραγμα ανουσιο βεβαια. Η διαφορα ειναι πως αν θες να περασεις μια KDE εφαρμογη ενω εχεις Gnome θα πρεπει να περασεις ενα καρο βιβλιοθηκες, οπως και το αντιστροφο. Πχ ηθελα να βαλω μια gnome εφαρμογουλα 2-3mb και η βιβλιοθηκες που χριαζομουν ηταν αλλα 50-100mb . Οποτε συμβιβαζεσαι. Πραγματικα ειναι θεμα πρωσοπικου γουστου και αρεσκιας. Η τελευταια εκδοση Gnome που ειχα δοκιμασει ηταν η 1.4 (νομιζω) to 2001 ? 2002 ? Απο τοτε σιγουρα εχει εξεληγθει, απλα η KDE βγαινει μπροστα απο θεμα εμφανισεις σιγουρα. Εκει που το Gnome θελει εξτρα εφαρμογουλες για να κανεις κατι ομορφο, το KDE τα εχει απο default. Τωρα απο εφαρμογες λιγες ειναι αυτες που ειναι Gnome η Kde , πχ firefox, azureus, x-chat, amsn κλπ δεν εχουν να κανουν με τον window manager, οποτε δεν εχει και διαφορα. Για να βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους ομως, χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος ΙΣΩΣ το gnome να ειναι λιγο πιο ελαφρυ καθως δεν εχει τοσα πολλα στοληδια και ΙΣΩΣ λιγο πιο σταθερο. Καθως εχω περασει απο πολες εκδοσεις του KDE , μπορω να πω οτι μετα την εκδοση 4.2 το KDE εχει οριμασει παρα πολυ και εχει γινει απιστευτα ευκολο και ομορφο. ΥΓ. Οταν ξαναβρω υπολογιστη (οχι λαπτοπ) , σιγουρα το Ubuntu/Kubuntu θα ειναι δευτερη επιλογη, πρωτη θα ειναι για αλλη μια φορα το Debian , πραγματικα δεν εχω δει ποτε στην ζωη μου πιο σταθερο λειτουργηκο. 2 χρονια χρησης , καμια φορα με uptime 30-40 ημερων να μην εχει κανει το παραμικρο. Πραγματικα η φορες που τα κακαρωσε πρεπει να μετριουντε στα δαχτυλα ενος χεριου. Δεν ξερω αν μπορει καποιος να ζητηση κατι περισσοτερο απο ενα δωρεαν λειτουργηκο. Αλλοστε... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 γιατι μου χαλασε και μενα ο ηχος :wallbash: @ravendark lsmod | grep snd snd_wavefront 33066 0 snd_cs4236 25514 0 snd_wss_lib 23410 2 snd_wavefront,snd_cs4236 snd_opl3_lib 8966 2 snd_wavefront,snd_cs4236 snd_hwdep 5412 2 snd_wavefront,snd_opl3_lib snd_mpu401 5123 0 snd_mpu401_uart 5617 3 snd_wavefront,snd_cs4236,snd_mpu401 snd_ca0106 31531 1 snd_ac97_codec 100646 1 snd_ca0106 ac97_bus 1002 1 snd_ac97_codec snd_pcm_oss 35308 0 snd_mixer_oss 13746 1 snd_pcm_oss snd_pcm 70694 5 snd_cs4236,snd_wss_lib,snd_ca0106,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss snd_seq_dummy 1338 0 snd_seq_oss 26722 0 snd_seq_midi 4557 0 snd_rawmidi 19056 4 snd_wavefront,snd_mpu401_uart,snd_ca0106,snd_seq_midi snd_seq_midi_event 6003 2 snd_seq_oss,snd_seq_midi snd_seq 47263 6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_midi_event snd_timer 19098 4 snd_wss_lib,snd_opl3_lib,snd_pcm,snd_seq snd_seq_device 5700 6 snd_opl3_lib,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq snd 54180 19 snd_wavefront,snd_cs4236,snd_wss_lib,snd_opl3_lib,snd_hwdep,snd_mpu401,snd_mpu401_uart,snd_ca0106,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_oss,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device soundcore 6620 1 snd snd_page_alloc 7076 3 snd_wss_lib,snd_ca0106,snd_pcm @lef50 lspci 00:00.0 Host bridge: ATI Technologies Inc RS480 Host Bridge (rev 01) 00:02.0 PCI bridge: ATI Technologies Inc RS480 PCI-X Root Port 00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration 00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map 00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller 00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control 00:1a.0 PCI bridge: ALi Corporation M5249 HTT to PCI Bridge 00:1c.0 USB Controller: ALi Corporation USB 1.1 Controller (rev 03) 00:1c.1 USB Controller: ALi Corporation USB 1.1 Controller (rev 03) 00:1c.2 USB Controller: ALi Corporation USB 1.1 Controller (rev 03) 00:1c.3 USB Controller: ALi Corporation USB 2.0 Controller (rev 01) 00:1e.0 ISA bridge: ALi Corporation M1575 South Bridge 00:1e.1 Bridge: ALi Corporation M7101 Power Management Controller [PMU] 00:1f.0 IDE interface: ALi Corporation M5229 IDE (rev c8) 00:1f.1 IDE interface: ALi Corporation ULi M5288 SATA (rev 10) 01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G71 [GeForce 7300 GS] (rev a1) 02:11.0 Multimedia audio controller: Creative Labs CA0106 Soundblaster 02:12.0 RAID bus controller: Silicon Image, Inc. SiI 3114 [SATALink/SATARaid] Serial ATA Controller (rev 02) 02:13.0 FireWire (IEEE 1394): Texas Instruments TSB43AB22/A IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link) 02:14.0 Ethernet controller: Marvell Technology Group Ltd. 88E8001 Gigabit Ethernet Controller (rev 13) δε μπορω να ακουσω μουσικη help (ασχετοι πανε και βαζουν λινουχ λες και ειναι εξυπνοι) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 Ειχες και τωρα δεν εχεις ? Ειναι μονο σε μια εφαρμογη το προβλημα ? Για αρχη δες αν αντι για "Front" εχεις σεταρει την καρτα σε PCM . Αν δεν πιασει, απεκατεστησε το pulseaudio σβησε το .pulse απο το home directory σου (ειναι κρυμμενο αρχειο, οποτε κανε ευρεση) , κανε μια επανεκινηση και εγκατεστησε το pulseaudio ξανα.Δεν ξερω πως ειναι στο Ubuntu τα πραγματα, πιγενε στις ρυθμισεις και δες αν εχεις επιλεξει για ηχω το PulseaudioΚαι κατι τελευταιο, η εφαρμογη που εχεις για την ενταση του ηχου ειναι ο Alsa-Mixer ? (οι φιαφορες που σου ελεγα αναμεσα σε ubuntu/kubuntu ) Αν ναι κοιταξε λιγο τις εξοδους εκει, ισως να ειναι μια απλη ρυθμισει η να εχεις κανει κατι mute.Αν οχι, δεν χανεις τιποτα να το περασεις. Ευκολα με sudo apt-get install gnome-alsamixer Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 Ειχες και τωρα δεν εχεις ? Ειναι μονο σε μια εφαρμογη το προβλημα ? Για αρχη δες αν αντι για "Front" εχεις σεταρει την καρτα σε PCM . Αν δεν πιασει, απεκατεστησε το pulseaudio σβησε το .pulse απο το home directory σου (ειναι κρυμμενο αρχειο, οποτε κανε ευρεση) , κανε μια επανεκινηση και εγκατεστησε το pulseaudio ξανα. Δεν ξερω πως ειναι στο Ubuntu τα πραγματα, πιγενε στις ρυθμισεις και δες αν εχεις επιλεξει για ηχω το Pulseaudio ειχα και χαθηκε λιγο μετα που διαβασα αυτο το τοπικ το ειχε ξανακανει (οχι με το τοπικ) παλια και το ειχα λυσει με φορματ θα κανω το κολπο με το pulse audio να δω τι θα γινει αυτα με τα front και τα PCM δε τα καταλαβαινω Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 Δες και το pulseaudio --version τι σου βγαζει, καθως και το σκετο "pulseaudio" , θα πρεπει λογικα να σου πει οτι τρεχει. Αν ναι τοτε πιστευω οτι τα πραγματα δεν ειναι τοσο τραγικα και κατι απλα δεν ειναι οκ με το Alsa αυτα με τα front και τα PCM δε τα καταλαβαινω Ισως, λεω ισως εχεις μια εφαρμογη που ειναι καπως ετσι Λογικα τον Alsa mixer εχεις. Δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι default, αν οχι δεν χανεις τιποτα να το περασεις. Κοιταξε λοιπον εκει στα "Preferences" τις εξοδους, η αν εχεις καποια απο τις εξοδους σε "mute" . Το πιο ευκολο που μπορεις να κανεις ειναι να τα ανεβασεις ολα και να βγαλεις το mute. Ειναι το πρωτο πραγμα που μπορεις να δοκιμασεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lef50 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 εχασες τον ηχο μετα απο ενημερωση πυρηνα? κανε boot με τον προηγουμενο οπως ειδες η lspci αναφερει τις καρτες σου ποια διανομη εχεις? τρεξτην και απο το cd live ναδης αν εχεις ηχο κοιταξε και τα βυσματα αν βγηκε κανενα ειδες και τις μπαρες του alsamixer? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 desktop:~$ pulseaudio --version pulseaudio 0.9.21-63-gd3efa-dirty πως κανω απλα unload kai reload το pulse απο το τερματικο? ή τους drivers της καρτας ηχου το alsamixer το βλεπω στο τερματικο και ειναι ολα unmuted Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
lef50 21 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 δες και εδω http://www.google.gr/search?source=ig&hl=el&rlz=1G1GGLQ_ENZZ330&=&q=unload+kai+reload+%CF%84%CE%BF+pulse+%CE%B1%CF%80%CE%BF+%CF%84%CE%BF+%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7+Google&aq=&oq=#hl=el&expIds=25657&xhr=t&q=pulse++ubuntu+%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1+%CE%B7%CF%87%CE%BF%CF%85&cp=27&pf=p&sclient=psy&lr=lang_el&rlz=1G1GGLQ_ENZZ330&tbs=lr:lang_1el&aq=f&aqi=&aql=&oq=pulse++ubuntu+%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1+%CE%B7%CF%87%CE%BF%CF%85&gs_rfai=&pbx=1&fp=de907c10401ce731 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 desktop:~$ pulseaudio --version pulseaudio 0.9.21-63-gd3efa-dirty πως κανω απλα unload kai reload το pulse απο το τερματικο? ή τους drivers της καρτας ηχου το alsamixer το βλεπω στο τερματικο και ειναι ολα unmuted Δεν υπαρχει λογος να αφαιρεσεις τους οδηγους καρτας ηχου. sudo apt-get remove pulseaudio Απλα πριν πατησεις "ναι" δες τα dependencies καλου κακου. Μετα εγκαταση με τον ιδιο τροπο. Οντως , μηπως εκανες καποιο upgrade στον πυρινα ? Θυμασε να εγινε update σε καποιο αρχειο ονοματι "kernel-image" ? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 26 , 2010 dependdencies? kernel upgrade? δε νομιζω απο την ωρα που ειχα ηχο μεχρι την ωρα που δεν ειχα? εκτος απο το pulse τι αλλο μπορω να βαλω βγαλω μπας και? απο αυριο παντα οι επομενες προσπαθειες καληνυχτα και ευχαριστω both Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
liz4rd 19 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2010 και αφού λύθηκε το πρόβλημα με τον ήχο , να γράψω και εγώ τον πόνο μου στο ίδιο post. εν αρχή λοιπόν η διανομή mandrake το 199 . . . κάτι , που απλώς μπήκε και βγήκε στο pc , γιατί με το ζόρι ήξερα κάποιες command lines από τα windows , άντε να μάθεις και linux χεχε. τα χρόνια πέρναγαν εν τω μεταξύ και πάντα ήθελα να δώσω μια ευκαιρία στον εαυτό μου και στην προσπάθεια όλων αυτών που διένεμαν linux , mandrake , suse , redhat , mandriva , kde , gnome , όσο όμως και να προσπαθούσα πάντα κατέληγα να ασχολούμαι με τα παιχνιδάκια των παραπάνω διανομών και τίποτα περισσότερο γιατί πως να αντικαταστήσεις προγράμματα σαν το photoshop , dreamweaver , fireworks , swishmax κλπ. κακά τα ψέματα τα linux είναι για advanced users και για εφαρμογές προγραμματισμού τίποτα περισσότερο ! ! ! και με τα πολλά φτάσαμε στο ubuntu μια διανομή που την πήρα από το επίσημο site , version 10.10 , η οποία εγκαταστάθηκε χωρίς πρόβλημα σε κομμάτι του C:\ μαζί με windows seven από εδώ και πέρα όμως αρχίζουν τα "παρατράγουδα" χοχο ! ! ! βέβαια να μην αδικώ την διανομή βρήκα προγράμματα αντίστοιχα των windows για να καλύψω τις ιντερνετικές ανάγκες μου jdownloader - tucan manager ( εδώ να αναφέρω ότι πήγα να κάνω install τον jdownloader με τερματικό . . . άσε ) mirc - xchat winrar - xarchiver vuze - vuze ( azureus ) firefox - firefox outlook - δεν έχω αποφασίσει ακόμα oficce - open office όσο και τις σχεδιαστικές dreamweaver - bluefish photoshop - gimp και κάποια animation swf προγράμματα που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα . . . και η λίστα συνεχίζεται . . . να σημειώσω ότι συνιστώ την συγκεκριμένη διανομή γιατί είδα ταχύτητες στα download που ούτε τις είχα φανταστεί με τα windows , μπορείς να την βρεις εδώ , και γιατί συνεργάστηκε άψογα με την κυρία adobe και τους firefox και chromium και για το εύχρηστο "κέντρο λογισμικού" που σου δίνει την δυνατότητα να προσθαφερείς προγράμματα πολύ απλά και γρήγορα. αλλά . . . ΑΛΛΑ το major problem είναι ι μετά τις 205 ενημερώσεις που ζήτησε να πάρει από generic22 σε generic24 έχω πρόβλημα με το boot loader , κάτι μου γράφει ότι κάποιο sda2 κάτι δεν πάει καλά , άντε να βρεις άκρη ( εδώ έπεσε και το pm στον su Alarm ) μεχεχεχ . . . δλδ. κάνω boot στο pc για να ανοίξει την διανομή και τρεις φορές ! ! ! τέσπα το προσπερνάμε προς το παρών αφού δεν έχω κλείσει τον υπολογιστή , για να αποφεύγω τα ενοχλητικά restart τέσσερις μέρες μεχεχεχε , θα την βρω την άκρη που θα παει ! τέλος υπερήφανα παραθέτω και ένα screenshot ps. "open your mind get open source" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
warlock9_0 1.073 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2010 επειδή δεν πολυκατάλαβα τι λες, ο jdownloader μια χαρά παίζει σε linux γράψε και τι σου λέει με το sda Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Tassos71GR 176 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2010 ίσως το partition sda2 έχει κάποιο πρόβλημα. άνοιξε τον διαχειριστή κατατμήσεων (menu-> σύστημα -> διαχείριση συστήματος -> gparted) και τσέκαρε το sda2. αν δεν βρίσκεις το gparted, το εγκαταστείς από το κέντρο λογισμικού. επίσης από το κέντρο λογισμικού βρίσκεις το ubuntu customization kit (UCK). με αυτό μπορείς να φτιάξεις liveCD μαζί με τα πακέτα (για γλώσσες και εφαρμογές) που σε ενδιαφέρουν. κάνεις καθαρή εγκατάσταση με το liveCD χωρίς να περιμένεις μετά να κατέβουν ατελείωτες ενημερώσεις και έχεις έτοιμο το λειτουργικό που επιθυμείς. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alarm 5.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 27 , 2010 lizard , δεν καταλαβα ρε συ. Λες οτι εχεις περασει τον νεο κερνελ, οτι σου βγαζει καποιο σφαλμα για το sda , αλλα τελικα κανεις boot κανονικα ? Αλλα δεν εχεις κανει εδω και 4 μερες ? :O Δεν το επιασα σορρυ. 1) Ποιο ειναι το σφαλμα για το sda? , 2) γιατι δεν εχεις φτιαξει ενα εξτρα partition για το ubuntu ? 3) Βλεπω πως υπαρχει πακετο για το jdownloader . Λογικα θα επρεπε να το βλεπεις μεσα στο Synaptic και να μπορεις να την περασεις απο εκει. Καθως δεν ξερω τι ακριβως μπορει να ειναι, αν ειναι κατι απο το Grub μπορεις να δοκιμασεις αφοβα ενα "sudo update-grub" . Μηπως και δεν εχει περαστει κατι σωστα στο grub.cfg . Ακομα δες αν σου τρεχει κανονικα ο προηγουμενος κερνελ η σου βγαζει το ιδιο σφαλμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες