Jump to content
Sign in to follow this  
SONY

ποιο και γιατι;

Recommended Posts

αδερφια ηρθε η ώρα...

μιας που πλησιάζουν οι γιορτές και δη συγκεκριμένα η γιορτουλα μου αποφάσισα να μου κανω δωρακι...

(ας μην γινομουν κουδουνι στην βολτιτσα την κυριακη και τα λεγαμε...αλλα)

λοιπον:

Arai Chaser ή Shoei XR1100 ή Shoei Qwest?

τα λεφτα ειναι πανω κατω τα ιδια αλλα ποιο??? (εχετε κανα καλο e-shop να προτεινεται εγω μιλω για ebay)

πιο πολύ μου αρέσει και μου ταιριαζει το ΧΡ1100 , το Chaser ταιριάζει και αυτό αλλα μου αρέσει σαν 2ο και ενω το Qwest δεν μου λεει ΤΙΠΟΤΑ στο ματι ψήνομαι για τα στοιχεία που δίνει η SHOEI περι ησυχίας.. ΔΕΝ ΤΟ ΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ γιατι δεν το εχω βρει στην Θεσσαλονικη ακομα

Η μηχανή μου ειναι ΑΦΡΙΚΑ και ο σκοπος του ταξιδακι και βολτίτσες ... για πολη εχω την μπακατελα :)

ευχαριστώ εκ των προταίρων!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλημέρα αδερφέ,

ως κάτοχος Arai ( Viper GT αλλά δεν διαφέρει από το Chaser σε θέμα ασφάλειας και θορύβου) θα σου το πρότεινα ανεπιφύλακτα. Εγώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος αλλά από την άλλη πιστεύω πως το θέμα κράνος είναι εντελώς υποκειμενικό οπότε αφου το XR1100 σου κάθεται καλύτερα χτύπα το! Σαν κράνη είναι και τα δύο καρυφαία :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το XR1100 έχει pin lock (αντιθρομβωτική ζελατίνα) η οποία καλύπτει σχεδόν όλη τη ζελατίνα και δεν ενοχλεί καθόλου (το pin lock του XR1000 σε σκυφτή θέση ενοχλούσε γιατί το τελείωμά του έμπαινε στο οπτικό σου πεδίο).

Ο αερισμός του στο πρόσωπο είναι πολύ καλός, το ίδιο και στο υπόλοιπο κεφάλι.

Από πλευράς ησυχίας, είναι σίγουρα ποιο ήσυχο από τα υπόλοιπα (βέβαια λένε ότι ακόμα καλύτερα είναι τα Schuberth, δεν έχω δοκιμάσει κάποιο και δεν μπορώ να πω!).

Άσχετα όμως με τα παραπάνω, αν αυτό είναι που σου κάθετε καλύτερα, το επιλέγεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Πάρε και μερικά δοκιμασμένα sites:

fc-moto

biker's bargains

motocard

sports bike shop

:cheers::cheers::cheers:

Τροποποιήθηκε από τον Harris_X

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δοκιμασε τα και παρε οποιο νιωθεις πιο καλα στο κεφαλι σου.

Εμενα μου καθοτανε πιο καλα το XR 1100.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μηπως ομως ειναι πολυ sport το XR1100 για αφρικανο? μηπως θα ειναι πολύ loud λογω ορθιας θεσης? απο οτι εχω διαβασει ειναι η sport touring προταση της SHOEI αλλα το QWest ειναι η Touring προταση της ΧωΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΟΜΩΣ!!! :)

τι ξερουμε; μηπως οι σχετικα με SStouring μηχανη χαμηλες ταχύτητες του ΑΦΡΙΚΑ (130-160) ειναι λιγες για το XR1100 με αποτελεσματα διαφορα? θαμπωματα, θορυβος, κουνηματα?

και επισης το XR1100 μου φαινεται πιο προσεγμενο απο το Chaser και πιο ομορφο αλλα αυτο περι ορεξεως... (μεχρι και αεροτομουλα πισω στον αυχενα εχει για να μην σταζει το νερο στον σβερκοτα ΝΑΟΥΜ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η επιλογή κράνους φίλε μου έχει να κάνει με τη χρήση για την οποία το θέλεις....

ΔΕΝ θέλεις αγωνιστικό κράνος, αλλά κάποιο για τουρισμό, ησυχία, άνεση, ευκολία.

Η ασφάλεια, όσο μιλάμε γι αυτές τις εταιρίες δεν είναι θέμα συζήτησης...

Με βάση τα κριτήρια που σου είπα, σ ένα μαγαζί με κράνη, μου πρότειναν το raid 2, ο λόγος, αν και μου άρεσαν και τα πιο "μεγάλα" της ίδιας εταιρίας, ότι μου είναι άχρηστα....

Δεν θα αξιοποιήσω ποτέ τις δυνατότητες τους... Αν ήθελα να μπαίνω πίστα ή να ταξιδεύω με 180+, λέει, είναι άψογα αλλά για το strom.... :think: όχι....

Ο παράγοντας "χρήμα": από τους κυριότερους.... Αν σου περισεύουν και 400-500 ευρώ μπορείς να χτυπήσεις οποιοδήποτε... αλλά όσο πιο ακριβό που λένε, "τόσο καλύτερο"... ίσως.. αλλά όχι "πιο κατάλληλο" για το σκοπό που το θέλεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

η επιλογή κράνους φίλε μου έχει να κάνει με τη χρήση για την οποία το θέλεις....

Με βάση τα κριτήρια που σου είπα, σ ένα μαγαζί με κράνη, μου πρότειναν το raid 2, ο λόγος, αν και μου άρεσαν και τα πιο "μεγάλα" της ίδιας εταιρίας, ότι μου είναι άχρηστα....

Δεν θα αξιοποιήσω ποτέ τις δυνατότητες τους... Αν ήθελα να μπαίνω πίστα ή να ταξιδεύω με 180+, λέει, είναι άψογα αλλά για το strom.... :think: όχι....

Ο παράγοντας "χρήμα": από τους κυριότερους.... Αν σου περισεύουν και 400-500 ευρώ μπορείς να χτυπήσεις οποιοδήποτε... αλλά όσο πιο ακριβό που λένε, "τόσο καλύτερο"... ίσως.. αλλά όχι "πιο κατάλληλο" για το σκοπό που το θέλεις...

+999

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θα αξιοποιήσω ποτέ τις δυνατότητες τους... Αν ήθελα να μπαίνω πίστα ή να ταξιδεύω με 180+, λέει, είναι άψογα αλλά για το strom.... think.gif όχι....

Σωστος ο spad... _thumbsup.gif αμα κοιταξεις ακομα και τα διαφημιστικα βιντεο το xr ειναι για πιο σπορ καταστασεις..to qwest το δειχνει με πιο τουριστικα μηχανακιαwinking.gif

εγω το εχω ξαναπει .. εχω το xr1100 γιατι νομιζα οτι ειναι το καλυτερο τουριστικο κρανος...δεν ειναι ομως για την θεση οδηγησης που εχω... (ιδια με την δικια σου).. σε σκυφτα μηχανακια δουλευει καλυτερα,πολυ καλυτερα...

το raidΙΙ ειναι το προηγουμενο απο το qwest και η shoei δηλωνει πως το δευτερο ειναι πιο ησυχο απο το πρωτο_thumbsup.gif

εγω παντως xr με ΄΄ορθιο΄΄μηχανακι δεν παιρνω!!!!

Τροποποιήθηκε από τον HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σωστος ο spad... _thumbsup.gif αμα κοιταξεις ακομα και τα διαφημιστικα βιντεο το xr ειναι για πιο σπορ καταστασεις..to qwest το δειχνει με πιο τουριστικα μηχανακιαwinking.gif

εγω το εχω ξαναπει .. εχω το xr1100 γιατι νομιζα οτι ειναι το καλυτερο τουριστικο κρανος...δεν ειναι ομως για την θεση οδηγησης που εχω... (ιδια με την δικια σου).. σε σκυφτα μηχανακια δουλευει καλυτερα,πολυ καλυτερα...

το raidΙΙ ειναι το προηγουμενο απο το qwest και η shoei δηλωνει πως το δευτερο ειναι πιο ησυχο απο το πρωτο_thumbsup.gif

εγω παντως xr με ΄΄ορθιο΄΄μηχανακι δεν παιρνω!!!!

αααααααααρα λοιπον μαλλον να ψαξω για το Qwest ;

το chaser δεν ειναι και τοσο σπορτ ΙΣΩΣ να ταιριαζει καλυτερα σε ορθια θέση;

στο RAID II δεν ΧΩΡΑΕΙ Η ΚΕΦΑΛΑ ΜΟΥ! αυτο ειναι το πρόβλημα.

Τροποποιήθηκε από τον SONY

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Η κοπέλα μου έχει το chaser και εγώ έχω το 1100.

Το δικό μου είναι πιο φασαριόζικο από το arai.

Έχει καλύτερους αεραγωγούς από το arai.

Μεγαλύτερο πινλοκ...

Βέβαια η ζελατίνα του arai είναι πιο "συμπαγής", σου δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο στέρεα και ανοιγοκλείνει στρωτά.

Η ζελατίνα του δικού μου κάνει τις κλασικές "σκάλες" στο ανοιξε-κλεισε

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια διορθωση που πρεπει να κανω στο προηγουμενο ποστ μου....

ηθελα να πω....: xr σε ορθιο μηχανακι ΔΕΝ (γιατι το εχω ηδη) ξαναπαιρνω

αααααααααρα λοιπον μαλλον να ψαξω για το Qwest ;

το chaser δεν ειναι και τοσο σπορτ ΙΣΩΣ να ταιριαζει καλυτερα σε ορθια θέση;

στο RAID II δεν ΧΩΡΑΕΙ Η ΚΕΦΑΛΑ ΜΟΥ! αυτο ειναι το πρόβλημα.

Κοιτα ψαξτο προς τα εκει ... για το arai δεν εχω καθολου αποψη/γνωση/γνωμη_innocent.gif ,

ρε φιλαρακι sony οτα λες δεν χωραει...; σε ολα τα μεγεθη;stunned.gif

παντως αυτο που καταλαβα ειναι οτι τα shoei εχουν γενικα πολυ ΄΄στενο΄΄ εσωτερικο που ομως οταν ανοιξει ειναι αψογο..

στο ιδιο μεγεθος (s) ta hjc φαντασου μου ηταν πολυ χαλαρα σε σχεση με το xr..

τσεκαρε και το qwest μπας και σου κανειι κανενα μεγεθοςsopase.gif

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως το Chaser είναι κατασκευασμένο για ON-OFF μηχανάκια με κέντρο βάρους για όρθια θέση οδήγησης και μάλιστα έχει και πιο φαρδύ σαγόνι. :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια διορθωση που πρεπει να κανω στο προηγουμενο ποστ μου....

ηθελα να πω....: xr σε ορθιο μηχανακι ΔΕΝ (γιατι το εχω ηδη) ξαναπαιρνω

ρε φιλαρακι sony οτα λες δεν χωραει...; σε ολα τα μεγεθη;stunned.gif

οταν λεω δεν χωράει ειναι γιατι ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ...

τα RAID II οπως και το XR 1000 ειναι πιο ρηχά γιαυτο δεν χωράω...

πρέπει να είμαι ο μονος που μπορώ να αναψω τσιγάρο με fullface κρανος αυτο εννοω

μου φτανουν μεχρι το κάτω χείλος...! το πηγουνι ειναι απ'έξω...

αρα λοιπόν μαλλον gia chaser παω αφου ειναι ορθάδικο!

αφου το XR 1100 είναι σπορτ...και οχι για ορθια θεση

θα ψαξω ομως να βρω και το Qwest αν μπορεσω να το δοκιμασω...

chaser νομιζω έχει και ο Aragorn... εεεεεεεεεε? aragorn εχεις τιποτα να προσθέσεις...Μ'ΑΚΟΥΣ!!! how happy are you?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πρέπει να είμαι ο μονος που μπορώ να αναψω τσιγάρο με fullface κρανος αυτο εννοω

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

οταν λεω δεν χωράει ειναι γιατι ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ...

τα RAID II οπως και το XR 1000 ειναι πιο ρηχά γιαυτο δεν χωράω...

αρα λοιπόν μαλλον gia chaser παω αφου ειναι ορθάδικο!

αφου το XR 1100 είναι σπορτ...και οχι για ορθια θεση

θα ψαξω ομως να βρω και το Qwest αν μπορεσω να το δοκιμασω...

chaser νομιζω έχει και ο Aragorn... εεεεεεεεεε? aragorn εχεις τιποτα να προσθέσεις...Μ'ΑΚΟΥΣ!!! how happy are you?

Επιμένω πως τα Shoei είναι πιο αθόρυβα.

Κι αυτό γιατί τα ARAI στ'αυτιά απ'έξω έχουν καλύμματα που κάνουν θόρυβο.

Απο κει και πέρα, όποιο βολεύει και όποιο αρέσει (πιο σημαντικό)!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι ομως οταν λένε οτι το ARAI CHASER ειναι τουρισταδικο για ορθια θεση ενώ το SHOEI XR1100 ειναι σπορτ για σκυφτη ? τότε ποιο παιρνω;

ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΖΑ ΡΕ ΓΜΤ!

μ'αρεσει πολυ το XR1100 αλλα φοβαμαι μην κανει θορυβο, κουναει, κλπ λόγω ορθιας θέσης και τσαμπα δωσω τοσα φραγκα ρε ΓΜΤ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απλά, πας και τα φοράς για κανα 5λεπτο και μετά αποφασίζεις ανάλογα με ποιο σε βόλεψε καλύτερα.

Μάλλον θα κοιτάξεις το Q...κάτι της Shoei για On-Off

Τροποποιήθηκε από τον okourkoulos

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To SHOEI DS το σκεφτεσαι καθολου?

Παρ'ολο το γεισο που εχει (και που αφαιρειται αν θες) ειναι πολυ καλα σχεδιασμενο, ανετο, με καλο αερισμο και λιγο (σχετικα) θορυβο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

To SHOEI DS το σκεφτεσαι καθολου?

Παρ'ολο το γεισο που εχει (και που αφαιρειται αν θες) ειναι πολυ καλα σχεδιασμενο, ανετο, με καλο αερισμο και λιγο (σχετικα) θορυβο

μπααα!

δεν ξερω τι παιζει με το γείσο ρε φιλε...κανεις ταξιδι? δεν κουναει? δεν κανει φασαρια?

και αν το βγάλεις ειναι και πολυ ασχημο...

ασε που δεν παω χωμα οποτε δεν ξέρω σε τι ακριβως θα μου κανε το γεισο..!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

μπααα!

δεν ξερω τι παιζει με το γείσο ρε φιλε...κανεις ταξιδι? δεν κουναει? δεν κανει φασαρια?

Δεν κουναει, κανει θορυβο μαλλον λιγοτερο απο το UVEX carbon που εχω ενω εχει πολυ καλους αεραγωγους και αερισμο εν γενει

και αν το βγάλεις ειναι και πολυ ασχημο...

Προσωπικα δεν το εχω βγαλει ποτε αλλα λεμε! :D

ασε που δεν παω χωμα οποτε δεν ξέρω σε τι ακριβως θα μου κανε το γεισο..!

Πολυ καλη ηλιοπροστασια, ειδικα με τον ηλιο κοντρα! ;) (Και εγω δεν παω χωμα με το GS, εκτος και αν τυχει..)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αδερφια λοιπον:

Βρήκα επιτέλους το QWEST της SHOEI και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ.

τα λεφτα εδ'ώ στην θεσσαλονικη είναι κατα 50Ευρω φθηνότερο από το XR1100!

παρόλα αυτά στο ιντερνετ ΠΑΝΤΟΥ στην Ευρώπη KAI στο EBAY είναι κατα 30+ ευρώ ακριβότερο από εδώ στην τοπική αγορά!

μόνο απο USA το βρήκα με τιμή γύεω στα 120 Ευρώ κάτω...

αλλά έχουμε κανένα αξιοπιστο site στην USA να το παραγγείλω;

επίσης τι λένε τα μεγέθη εκει? δηλαδή εγώ που θέλω το Μ θα μου ρθει Μ ή οτι ναναι;

επίσης τι παίζει με τα τελωνεία ? τα μαγαζιά προσφέρουν GIFT option στο πακέτο?

συμφέρει γενικότερα; ή θα μου βγει ο CUCOC αηδόνι?

τέλος διάβασα κάπου οτι τα αμερικάνικα SHOEI δεν περιλαμβάνουν pinlock! είναι αλήθεια;

εσεις τι θα κάνατε ; απο δω ή απο USA?

ευχαριστώ

το επιλεγμένο κρανάκι μου είναι αυτο εδώ :

Shoei-QWEST-Sprite.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω θα σου προτεινα το VIPER GT αλλα αν δεν το φτανεις στα φραγγα προτιμησε το XR οχι το CHASER γιατι δεν δεν βγαινουν τα μαξιλαρακια του

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα