Jump to content
Vagner_xD

Πως θα γινω Ικαρος?

Recommended Posts

πριν 5 ώρες, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Πράγματι αυτό που λες αληθεύει πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις για να κρίνουμε εάν ισχύει το ένα ή το άλλο. Ευχαριστώ για την σημερινή βοήθεια δεν με πειράζει που δεν θα γίνω δεκτός στην σχολή Ικάρων ούτως η άλλος υπάρχουν χιλιάδες άλλα πράγματα που μπορώ να κάνω, απλός αυτό ήταν πολύ οραίο και θα με έκανε να βοηθάω τη χώρα στην μάχη που υπάρχει στο Αιγαίο. Καλό βράδυ

Τροποποιήθηκε από τον Γιώργος 123

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Οι επεμβάσεις που σκέφτεσαι να κάνεις στα ματάκια σου δεν έχουν 100% επιτυχία. Εχω συναντήσει πάνω απο μια περιπτώσεις που είχε αποτυχία. Σκέψου το πολύ καλά μη βρεθείς απο το

"Αεροπόρος θα γενώ, τα σύννεφα θα σκίσω"

στο

"Ελεήστε τον αόμματο" (για κανα εξάμηνο)

Και σκέψου σε ποια από τις δύο περιπτώσεις βοηθάς τη χώρα μας.

Να προσέχεις τα ματια σου σαν τα ...μάτια σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 39 λεπτά, το μέλος Γιώργος 123 έγραψε:

απλός αυτό ήταν πολύ οραίο και θα με έκανε να βοηθάω τη χώρα στην μάχη που υπάρχει στο Αιγαίο. Καλό βράδυ

Μην απογοητεύεσαι, φυσικά και μπορείς να προσφέρεις, μπορείς να γίνεις στρατιωτικός, λιμενικός, αστυνομικός, πυροσβέστης, εποπ, οβα, βουλευτής…

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 12 ώρες, το μέλος Γιώργος 123 έγραψε:

Πράγματι αυτό που λες αληθεύει πρέπει να υπάρχουν αποδείξεις για να κρίνουμε εάν ισχύει το ένα ή το άλλο. Ευχαριστώ για την σημερινή βοήθεια δεν με πειράζει που δεν θα γίνω δεκτός στην σχολή Ικάρων ούτως η άλλος υπάρχουν χιλιάδες άλλα πράγματα που μπορώ να κάνω, απλός αυτό ήταν πολύ οραίο και θα με έκανε να βοηθάω τη χώρα στην μάχη που υπάρχει στο Αιγαίο. Καλό βράδυ

Γιώργο καλημέρα.

Δύσκολα θα ξεγελούσες το σύστημα. Δικαίως θα σε έκοβαν γιατί οι πιλότοι πρέπει να είναι επίλεκτοι και με αυστηρότητα επιλεγμένοι.

Επιπλέον, ακόμα και με την όραση στο 100%, θα έπρεπε να γράψεις υψηλότατες βαθμολογίες στις Πανελλαδικές. Κάτι που προϋποθέτει, πχ, εξαιρετικά γραπτά ακόμα και στην Έκθεση (που όπως φαίνεται σε δυσκολεύει).

Δεν αρκούν τα όνειρα και οι σκέψεις.

Ο υψηλότατος στόχος θέλει (υπερβολική) δουλειά. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να πω κι εγώ μια συμβουλή; Αν όντως θέλεις να γίνεις πιλότος τόσο πολύ, μπορείς να γίνεις πιλότος της πολιτικής αεροπορίας.

Πηγαίνεις σε μια ιδιωτική σχολή, ένα μόνο παράδειγμα αυτή θα βρεις εύκολα και πολλές άλλες, κάνεις μαθήματα, περνάς εξετάσεις στην ΥΠΑ (υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας) , και παίρνεις το δίπλωμα ανάλογα την κατηγορία που θέλεις.

Τα διπλώματα έχουν διάφορες διαβαθμίσεις, από ελαφρύ τετραθέσιο ΙΧ αεροπλάνο, μέχρι μεγάλο αεροπλάνο αερογραμμών, με το τελευταίο να φτάνει τα 50.000 ευρώ περίπου ως κόστος.

Οι σχολές απόσο έχω ακούσει έχουν και κάποια ευελιξία στο πως πληρώνεις αυτό το ποσό, αν δεν το έχεις πλήρως. Δλδ πληρώνεις λίγα-λίγα και με τον ρυθμό που κάνεις εσύ τα μαθήματα, φέτος μάζεψες λεφτά, κάνεις μαθήματα, του χρόνου δεν μάζεψες πολλά κάνεις λιγότερα μαθήματα κ.ο.κ. Ξέρω και περίπτωση μαθητή φίλου, που αφού έβγαλε το ''επαγγελματικό'' (ας το πούμε έτσι) δίπλωμα για μικρό τουριστικό αεροσκάφος, δούλευε σας πιλότος και έβγαζε τα χρήματα για το επόμενο πιο μεγάλο δίπλωμα και τώρα πετάει μεγάλο airbus.

Για την πολιτική αεροπορία, ΔΕΝ χρειάζεται άριστη όραση, πετάς ακόμα και με γυαλιά.

ΟΜΩΣ!!!

Χρειάζεται όμως, ειδικά στα μεγάλα αεροπλάνα, πολύ γνώση, πολύ συστηματική σκέψη και μεγάλη ηρεμία μυαλού. Οι πιλότοι των αερογραμμών είναι πιο πολύ χειριστές υπολογιστικών συστημάτων παρά πιλότοι-πιλότοι, με τεράστιες συνέπειες αν κάποιο σύστημα, το χειριστούν λάθος. Είναι πολύ μεγάλη ευθύνη και θέλει ανάλογο άνθρωπο να ξέρει ΤΕΛΕΙΑ την δουλειά αυτή.

Αν δεν μπορείς να γράψεις σωστά το ''απλός'' και το ''οραίο'', ούτε δείχνεις σωστή κρίση από τον τρόπο που διαβάζω οτι πας να βγάλεις ένα συμπέρασμα, πως θα χειριστείς ένα πράγμα με εκατοντάδες κουμπάκια, ενδείξεις, περιπτώσεις, υποπεριπτώσεις, κανονισμούς πτήσης, κανονισμούς αεροδρομίων, κανονισμούς εταιρικούς κ.ο.κ.;

Θέλει κάπως ώριμο μυαλό, το πιλοτιλίκι, ίσως αν είσαι πολύ μικρός ακόμα, να το σκεφτείς σε λίγα χρόνια από τώρα. 

Ολα αυτά, εσύ ξέρεις τον ευατό σου καλύτερα, εσύ θα πρέπει να τα ζυγίσεις. Μίλα με κάποια σχολή, να σου δώσουν μια ιδέα, να έχεις κάποια δεδομένα να τα σκεφτείς. Μην χάσεις κόπο, χρόνο και χρήμα, αν λεμε αν, δεν κάνεις για αυτό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγώ πάντως όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης, μετά άλλαξα  γνώμη και ήθελα να γίνω power ranger..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Flyinginadream. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες. Εάν έχεις λίγο χρόνο θα ήθελα να σε ρωτήσω δύο πράγματα. Πρώτον στην τέταρτη παράγραφο του μηνύματος σου αναφέρεις για ευελιξία που σου δίνουν ορισμένες σχολές εάν δεν έχεις να πληρώσεις όλο το ποσό θα μπορούσες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για αυτό το πράγμα. Και δεύτερον θα μπορούσες να μου πεις που δεν δείχνω σωστή κρίση και γενικώς τι αλλά γραπτά λάθοι έχω κάνει μήπως μπορώ να τα διορθώσω τώρα που είναι νωρίς πριν πάω στο λύκειο. Ευχαριστώ

πριν 2 λεπτά, το μέλος Tasos Meli έγραψε:

Εγώ πάντως όταν ήμουν μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης, μετά άλλαξα  γνώμη και ήθελα να γίνω power ranger..

Τάσο και έγω τον ίδιο τρόπο σκέψεις είχα όταν ήμουν μικρός αλλά πιστεύω το ό,τι κοιτάω σοβαρά αυτό το πράγμα. Καλύτερα στην εμπορική αεροπορία να μπω διότι ούτως ή αλλιώς δεν ήταν και τόσο όριμοι η σκέψη μου να παρακάμψω έναν κανονισμό της σχολής Ικάρων με σχέση την όραση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 λεπτά, το μέλος Γιώργος 123 έγραψε:

Τάσο και έγω τον ίδιο τρόπο σκέψεις είχα όταν ήμουν μικρός αλλά πιστεύω το ό,τι κοιτάω σοβαρά αυτό το πράγμα. Καλύτερα στην εμπορική αεροπορία να μπω διότι ούτως ή αλλιώς δεν ήταν και τόσο όριμοι η σκέψη μου να παρακάμψω έναν κανονισμό της σχολής Ικάρων με σχέση την όραση.

Στην πόλη της Καβαλάς όπου διαμένω τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια σχολή πιλότων, επειδή βλέπω καθημερινά τους σπουδαστές της παρατηρώ ότι η ηλικία των περισσότερων είναι άνω των 20, θα πρέπει να έχεις κατασταλάξει πλήρως ότι θέλεις να το ακολουθήσεις ως επάγγελμα, είναι αρκετά τα χρήματα που θα δαπανηθούν, δεν είναι μια σχολή που πας ένα εξάμηνο και αν δε σου αρέσει την αφήνεις έχοντας ξοδέψει λίγα χρήματα.

Απο την άλλη υπάρχει και η αεροπορία στρατού, ψαξου μήπως μπορείς να πας εκεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 23 λεπτά, το μέλος Γιώργος 123 έγραψε:

Στην αεροπορία στρατού δεν μπορώ γιατί έχω μυωπία

Το εψαξες? Δεν ειναι το ιδιο η πολεμικη αεροπορια με την αεροπορια στρατου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος Γιώργος 123 έγραψε:

Flyinginadream. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες. Εάν έχεις λίγο χρόνο θα ήθελα να σε ρωτήσω δύο πράγματα. Πρώτον στην τέταρτη παράγραφο του μηνύματος σου αναφέρεις για ευελιξία που σου δίνουν ορισμένες σχολές εάν δεν έχεις να πληρώσεις όλο το ποσό θα μπορούσες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για αυτό το πράγμα. Και δεύτερον θα μπορούσες να μου πεις που δεν δείχνω σωστή κρίση και γενικώς τι αλλά γραπτά λάθοι έχω κάνει μήπως μπορώ να τα διορθώσω τώρα που είναι νωρίς πριν πάω στο λύκειο. Ευχαριστώ

Για το πρώτο, θα μπεις google, θα βρεις ''σχολές πιλότων'' στην Ελλάδα, και θα επικοινωνήσεις στα στοιχεία επικοινωνίας στις σελίδες τους, είτε με email είτε τηλεφωνικά είτε με επίσκεψη ο ίδιος στα γραφεία τους, να σου πουν οτι λεπτομέρεια θέλεις.

Δεν είναι κάθε σχολή ίδια, κάθε μια έχει τα δικά της.

Γενικά το επάγγελμα του πιλότου μέχρι και το 2019 ήταν σε μεγάλη ζήτηση διεθνώς, είχαμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν πιο πολλά αεροπλάνα στις εταιρίες αερογραμμών παρά πιλότοι. Το να μπεις σε μια σχολή, να πάρεις το δίπλωμα, και να βρεις μετά καλή δουλειά σε εταιρία ήταν ψιλοεξασφαλισμένο.

Δυστυχώς με την έλευση του Covid19 στις ζωές μας, τα αεροπορικά ταξίδια παγκοσμίως ελαττωθήκαν πολύ, οι αεροπορικές εταιρίες έφτασαν σε όρια χρεωκοπίας, μειώσανε δρομολογια, και ΣΗΜΕΡΑ οι πιο πολλοί πιλότοι βαράνε μύγες. Ντάξει, δεν θα είναι για πάντα αυτό.

Για το άλλο που ρωτάς, είχα την εντύπωση ότι τελειώνεις-τελείωσες Λύκειο αλλά τώρα κατάλαβα ότι είσαι πολύ μικρότερος. Οπότε θα τα βρεις όλα, μην αγχώνεσαι. Μάθε καλή ορθογραφία πάντως όσο είσαι στο σχολείο. Στην σύχρονη εποχή, το να μην ξέρεις την πολλαπλότητα της παραγώγισης στα Μαθηματικά ή τον μηλεινικό ανυδρίτη στην Χημεία, ή το πως κλίνεται το Λύω-λύεις-λύει στα Αρχαία, δεν έχει καμία σημασία στην ζωή σου. Το να γράφεις όμως ένα κείμενο, και να έχει χοντρά ορθογραφικά, είτε αυτό είναι βιογραφικό, είτε κάτι που ρωτάς-αιτείσαι σε ένα οποιοδήποτε οργανισμό, κάνει κακή εντύπωση στον αναγνώστη ακόμα και αν αυτά που γράφεις είναι σωστά σαν νόημα, και θα σου κλείνει πόρτες στο μέλλον.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 21 ώρες, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου. Οπότε το πιο συμαντικό για την ώρα είναι να συγκεντροθώ στο σχολείο και στο διάβασμα. Καλή ημέρα να έχεις

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Να ρωτήσω κάτι είναι εφικτό κάποιος όπου έχει σκωλίοση 24 βαθμών να γίνει πιλότος στην πολιτική αεροπορία εφόσον η σκωλίοση δεν τον περιορίζει απόλυτος πουθενά;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος Γιώργος 123 έγραψε:

Να ρωτήσω κάτι είναι εφικτό κάποιος όπου έχει σκωλίοση 24 βαθμών να γίνει πιλότος στην πολιτική αεροπορία εφόσον η σκωλίοση δεν τον περιορίζει απόλυτος πουθενά;

Αν κάνεις ένα τηλέφωνο σε κάποια ιδιωτική σχολή πιλότων, θα στα εξηγήσουν καλύτερα.

Ιδανικά, θα πρότεινα να γράψεις ένα κείμενο με τις 5 ή 10 απορίες σου, να το αντιγράψεις στο word στον υπολογιστή σου, να το ελέγξεις για ορθογραφικά λάθη και να το στείλεις με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση email που θα έχει η σχολή στην ιστοσελίδα της.

Και αυτό είναι το καλύτερο γιατί:

1. Θα λάβεις σαφείς απαντήσεις

2. Θα μπορείς να θυμάσαι ακριβώς τι σου απάντησαν (που αν απλώς τις άκουγες, πιθανότατα θα τις ξεχνούσες)

3. Θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να ανατρέξεις στις απαντήσεις ως υπενθύμιση 

4. Εκτυπώνεις τις απαντήσεις ώστε να βλέπεις κάθε μέρα τον στόχο σου σε ρεαλιστική βάση.

Γιώργο, μη μασάς.

Έχεις χρόνο να οργανωθείς και να προσεγγίσεις τον στόχο σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ για την βοήθεια. Το καλό είναι το ότι είδη επικοινώνησα με μια πολύ καλή ιδιωτική σχολή αλλά μου είπαν το ότι δεν ξέρουν για να μου απαντήσουν και ότι πρέπει να εποικηνωνήσω με το νοσοκομείο πολεμικής αεροπορίας 251 για να πάρω πληροφορίες. Τους έστειλα ένα  e-mail και περιμένω απάντηση. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γειά σας και πάλι. Η ερώτηση μου ίσως φανει λίγο ηλίθια αλλά τυχαίνει να ξέρει κάποιος εάν με σκωλίοση ελαφριού βαθμού δηλαδή κάτο των 20 μοιρών μπορεί κάποιος να μπει σε μια στρατιωτική σχολή. Φυσικά έχω πάρει τηλέφονο σε στρατιωτικά νοσοκομεία και σε σχολές και όλοι λένε ότι δεν γνωρίζουνε.

Βασίκα τώρα που ξαναβλέπω το ότι είχα ρωτήσει το ίδιο πράγμα λίγο πιο πάνω καταλαβαίνω οτι δεν χρειαζότανε να το ξαναρωτήσω

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στις στρατιωτικές σχολές, εκτός από τις πανελλήνιες, δίνεις και κάποιες επιπλεον εξετάσεις (ευφυίας, ψυχολογίας, μια μίνι συνέντευξη και αθλητικές).

Στις αθλητικές, πρέπει να τρέξεις μια Χ απόσταση σε το πολύ Υ χρόνο, να πηδήξεις Ζ ύψος κ.ο.κ. Ολα τα όρια είναι εύκολα για ένα στοιχειωδώς αθλητικό άνθρωπο, τύπου πρέπει να τρέξεις το 100ρι μέτρα σε το πολύ 14 δευτερόλεπτα ,πράγμα εύκολο. Δεν ξέρω αν είναι όντως αυτά τα νούμερα, αλλά είναι εύκολα τέλος πάντων.

Αν η σκολίωση, δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα σε αυτές τις επιδόσεις, και αν ΔΕΝ τους ξενίσει στην συνέντευξη, δεν βλέπω λόγο να σε κόψουνε.

Στην μίνι συνέντευξη, μην φανταστείς τίποτα ιστορία της ζωής σου, κυρίως σε ρωτάνε πως σε λένε, γιατί θέλεις να μπεις στην στρατιωτική σχολή, ρωτάνε και αν έχεις καμιά γνώση με το αντικείμενο π.χ. εμένα με είχαν ρωτήσει αν ξέρω τι όπλα κουβαλάει το Apache (το ελικοπτερο) -που να ήξεραν από πριν ποιόν θα ρωτήσουν, χοχοχο- και σε όλα αυτά, δεν θέλουν να δούνε αν ξέρεις τις απαντήσεις, χέστηκαν αν ξέρεις έτσι κι αλλοιώς θα τα μάθεις στην σχολή, θέλουν να δουν, αν ξέρεις να μιλήσεις, να παρουσιάσεις τον ευατό σου, αν έχεις αυτοπεποίθηση κ.ο.κ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Περίπου τον Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, θα έρθει στο σχολείο σου μια προκήρυξη θέσεων. Εκεί γράφει όλα τα υγειονομικά κριτήρια. Μπορείς να πας σε κάποιο νοσοκομείο και να δεις αν τα πλήρεις ή όχι. 

Τα αγωνίσματα και η συνέντευξη είναι όπως τα είπε ο flying.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες σας ευχαριστώ πάρα πολύ η σκωλίοση μου δεν μου δημιουργεί απόλυτος κανένα πρόβλημα οπότε ελπίζω να είμαι okay για εκείνους. Καλό βράδι

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος Γιώργος 123 έγραψε:

Μια τελευταία ερώτηση θα ήθελα να κάνω εάν γίνεται. Από περιέργεια τώρα ξέρετε εάν στην σχολή Ικάρων η μαθητές κάνουν πλήρης ετήσιες υγειονομικές εξετάσεις σαν αυτές των προκαταρκτικών και τα αποτελέσματα αυτών να τα δίνουν στην σχολή για να τα ελέγξουν ή  γίνονται οι εξετάσεις υποχρεωτικά μια φορά και τέλος στην αρχή πριν μπεις στην σχολή;

Τροποποιήθηκε από τον Γιώργος 123

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ετησιες εξετασεις δε γνωριζω αν ειναι κανονας, αλλα γενικα θα κανεις εξετασεις καπου καπου (για να ξερεις πως ειναι η υγεια σου). 

σε φτιαχνουν ενα φακελο ο οποιος σε ακολουθει παντου και ανανεωνεται καθε τοσο.

ειναι αυστηρα τα πραγματα για να γινεις χειριστης μαχητικου, εκτος πως πρεπει να εισαι 100% υγειης χωρις το παραμικρο ψεγαδι, το ψυχολογικο παιζει μεγαλυτερο ποσοστο να ξερεις, οι περισσοτεροι εκει κοβωντε.

Η ΣΤΥΑ εχεις πολλες υποκατηγοριες, τη γνωριζεις? εχεις ψαξει? 

προσωπικα θα γινομουν οπλουργος ισως (φορτωνει τα jet με οπλα κτλ), ειναι καλα και εισαι πολυ πιο "ανετος", η τπτ χειριστης ρανταρ-επιχειρησεις κτλ (πολλες υποκατηγοριες, δε ξερω πως λεγοντε ακριβως). 

edit: Λιγο που εψαξα, εχει σταματησει η λειτουργια το 2019, πλεων λεγεται ΣΜΥΑ 😉

Τροποποιήθηκε από τον noodles

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 57 λεπτά, το μέλος noodles έγραψε:

Ετησιες εξετασεις δε γνωριζω αν ειναι κανονας, αλλα γενικα θα κανεις εξετασεις καπου καπου (για να ξερεις πως ειναι η υγεια σου). 

σε φτιαχνουν ενα φακελο ο οποιος σε ακολουθει παντου και ανανεωνεται καθε τοσο.

ειναι αυστηρα τα πραγματα για να γινεις χειριστης μαχητικου, εκτος πως πρεπει να εισαι 100% υγειης χωρις το παραμικρο ψεγαδι, το ψυχολογικο παιζει μεγαλυτερο ποσοστο να ξερεις, οι περισσοτεροι εκει κοβωντε.

Η ΣΤΥΑ εχεις πολλες υποκατηγοριες, τη γνωριζεις? εχεις ψαξει? 

προσωπικα θα γινομουν οπλουργος ισως (φορτωνει τα jet με οπλα κτλ), ειναι καλα και εισαι πολυ πιο "ανετος", η τπτ χειριστης ρανταρ-επιχειρησεις κτλ (πολλες υποκατηγοριες, δε ξερω πως λεγοντε ακριβως). 

edit: Λιγο που εψαξα, εχει σταματησει η λειτουργια το 2019, πλεων λεγεται ΣΜΥΑ 😉

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την απάντηση σου παντός ελπίζω με την ελαφριά σκωλίοση που έχω να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα στις στρατιωτικές σχολές εφόσον δεν μου δημιουργεί αυτή κάποιο πρόβλημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι ιπτάμενοι κάνουν εξετάσεις κάθε χρόνο. Οι εξετάσεις οι ετήσιες δεν είναι όπως τα προκαταρκτικά αλλά είναι πλήρης.

Μέσα στη σχολή Έχει μαγνητικές, εγκαφαλογραφημα, holder και άλλα, από μια φορά αφού περάσεις τα προκαταρκτικά και εφόσον δεν παρουσιάσεις κάτι μετά. 

Την σκολίωση σου θα την δουν στα προκαταρκτικά.

Εκεί ένας γιατρός θα αποφασίσει onthefly αν περνάς η όχι.

Σμυα και μηχανικοί περνάνε ιατρικές εξετάσεις ανά 5 χρόνια εκτός αν για κάποιο λόγο έχουν πτητική δραστηριότητα οπότε πάνε στο καθεστώς των ιπτάμενων, που γίνεται ανά έτος.

Τροποποιήθηκε από τον koukou

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστώ φίλε μου για την πληροφορία. Εαν γινεται θα μπορούσες να μου πεις τι εννοείς όταν λες on the fly. Τι θα κάνει ο ιατρός εκεί.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω θα σου δωσω μια συμβουλη.

Αν γουσταρεις να γινεις Ικαρος και τα καταφερεις εχει καλως.Αν οχι και μετα σκεφτεσαι για οποιαδηποτε αλλη στρατιωτικη σχολη προτιμησε οποιαδηποτε σχολη αεροποριας. 

Οπως ελεγε κι ο Βλαχος στης Ελλαδος τα παιδια<< αεροπορια περνας καλα>>. 😀

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα