Jump to content
Vagner_xD

Πως θα γινω Ικαρος?

Recommended Posts

Να σε ρωτησω για ποτε ρωτας για φετος ή του χρονου να μπεις στην σχολη Ικαρων;

αν μιλας για του χρονου και εχει και σκοπο να κανεις την επεμβαση με lazer τοτε μην το σκεφτεις καθολου... κανε την επεμβαση και μεχρι του χρονου θα εισαι ετοιμος :_thumbsup:

Γνωριζω πολλους που εκαναν επεμβαση με lazer για την μυωπια και δεν εχουν μεχρι τωρα κανενα προβλημα...

εγω θα κανω σε κανεναν μηνα και θα σε συμβουλεψω να μην κανεις στις αρχες καλοκαριου αλλα τωρα που θα μπει ο χειμωνας :_thumbsup:

αν θες σου στελνω με πμ τους λογους

Α και οσο για το spaming ορισμενων να πως πως καλο θα ηταν την γνωμη τους να την λενε μονο στα αντιστοιχα δικα τους θεματα....

καθε φορα που γραφεις δεν ειναι αναγγκη να γραψεις κατεβατο.... γραψε λιγοτερες λεξεις... ΓΕΝΙΚΑ ΜΙΛΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ

πεστα σε εμενα ενδιαφερεται η γυναικα μου

που?ποσο?ποτε πρεπει?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ηλία εσύ τελικά πέρασες ικάρων που έλεγες οτι θα κάνεις ενχείρηση?? :popcorn:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και Canadair(πυροσβεστικα) , ο ξαδερφος που ηταν αρκετα ψηλος για πιλοτος ηταν σε τετοια , παντως ηταν και σε μαχιτικα πριν παρ'ολο το υψος του , 1,80φευγα-1,90παρα .

Σωστό! Μέχρι 1.90 πας μαχητικό. Πάντως δε θα συνιστούσα με την καμία στο φίλο να πάει στα πυροσβεστικά.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά επειδή είχα δώσει για ικάρων,αυτό που μετράνε είναι το ύψος του κορμού καθιστός για να δουν αν χωράς στο cockpit!!δεν πρέπει να περνά τους 87 πόντους αν δεν κάνω λάθος!!μια μικρή επιφύλαξη διατηρώ διότι τα τεστ και τα σωματομετρικά και τα αθλήματα τα πέρασα το 2001 και δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι από τότε!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ηλία εσύ τελικά πέρασες ικάρων που έλεγες οτι θα κάνεις ενχείρηση?? :popcorn:

Εγω δεν εδωσα για Ικαρων, απλα πρεπε να κανω την επεμβαση γιατι ειχα μεγαλη μυωπια

[

.... γιατι λογικά έκαναν την επέμβαση οχι την lasik αλλά μια καινούργια την pkr κάπως έτσι λέγεται.....

Η prk ειναι παλαιοτερη μεθοδος απο οτι η lasik. Εγω παλι πιστευω ,χωρις να το γνωριζω 100% πως η lasik ειναι αυτη που δεν φαινεται η επεμβαση γιατι η τομη του κερατοειδους γινεται με lazer και οχι με νυστερι ( οχι, οι υποψηφιοι ενδιαφερομενοι μην κολωνετε με αυτο που διαβασατε μολις τωρα :) )

πεστα σε εμενα ενδιαφερεται η γυναικα μου

που?ποσο?ποτε πρεπει?

Το που Λιακο, οριζεται απο το κεντρο οπου χειρουργει ο χειρ.οφθαλμιατρος.

Το ποσο ειναι γυρω στα 1900, αν θυμαμαι καλα.. Οταν εκανα εγω βεβαια, τωρα μπορει να εχει πεσει η τιμη.

Καλυτερα ειναι να γινει χειμωνα η επεμβαση, γιατι η ατ μοσφαιρα ειναι πιο καθαρη. + οτι το καλοκαιρι εισαι ετοιμος για μπανιο,διακοπες κλπ..

Διαβασε και αυτο το τοπικ...

ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εγω δεν εδωσα για Ικαρων, απλα πρεπε να κανω την επεμβαση γιατι ειχα μεγαλη μυωπια

[

Η prk ειναι παλαιοτερη μεθοδος απο οτι η lasik. Εγω παλι πιστευω ,χωρις να το γνωριζω 100% πως η lasik ειναι αυτη που δεν φαινεται η επεμβαση γιατι η τομη του κερατοειδους γινεται με lazer και οχι με νυστερι ( οχι, οι υποψηφιοι ενδιαφερομενοι μην κολωνετε με αυτο που διαβασατε μολις τωρα :) )

Το που Λιακο, οριζεται απο το κεντρο οπου χειρουργει ο χειρ.οφθαλμιατρος.

Το ποσο ειναι γυρω στα 1900, αν θυμαμαι καλα.. Οταν εκανα εγω βεβαια, τωρα μπορει να εχει πεσει η τιμη.

Καλυτερα ειναι να γινει χειμωνα η επεμβαση, γιατι η ατ μοσφαιρα ειναι πιο καθαρη. + οτι το καλοκαιρι εισαι ετοιμος για μπανιο,διακοπες κλπ..

Διαβασε και αυτο το τοπικ...

ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ

Τι να σου πω εγώ έχω ακούσει από υποψήφιο ότι είχε 5 βαθμους και στα 2 ματια και ηθελε να περασει ικαρων.Εκανε επεμβαση λειζερ με την pkr και πηγε εδωσε και τωρα ειναι ικαρος τελος παντων γνωμη σου και γνωμη μου. :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδια επειδη ο αδερφος ειναι μεσα , ξερει παιδια που ειναι μεσα επειτα απο εγχειρηση .Υπαρχει καινουργια μεθοδος που δεν σου καιει το κερατοειδη , απλα στον "σκαβουν" και αυτο επουλωνεται μονο του και μετα απο 2 εβδομαδες εισαι κομπλε. Ο κινδυνος ειναι οτι ισως ξανακανεις μυωπια , οποτε πρεπει να το κοιτας ξανα ανα διμηνο ξερω γω. Κοιτα , λογικο ειναι οτι δεν θα το δουν , αλλα δεν δινει κανεις ορκο. Η εγχειρηση εχει γυρω στα 1500 - 2000 ευρω.

Το θεμα ειναι οτι στα g , αν μιλαμε για μαχητικο υπαρχει κινδυνος να σπασει ο κερατωειδης καθως ειναι πιο αυαισθητος απο ενα κανονικο ,δλ πας με δικο σου ρισκο. Αλλα το μαχητικο ειναι πολυ μακρια απτην στιγμη που μπεις ,ισως ειναι πιο δυσκολο απτο να μπεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά όποιος δεν κατάφερε να περάσει στη σχολή Ικάρων ξέρω μια σχολή "ικαρος" στη κέρκυρα που τους δέχεται όλους!!!(μπουρδέλο είναι!!!!) :tooth:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικά, αν σου βγει μυωπία μέσα στη σχολή σου αλλάζουν ειδικότητα επιτόπου, ασχέτως αν έκανες επέμβαση ή όχι.

Είχα γνωστό από τη γειτονιά που μπήκε με όραση 20/20 και την έπαθε στο τέλος του πρώτου έτους. Εκεί που έχει φάει όλο το λούκι της ψυχολογικής πίεσης (τους σπάνε τα νεύρα ένα χρόνο για να κάνουν "διαλογή" ποιος αντέχει το στρες και ποιος όχι) και παει να μπει στα πιο ενδιαφέροντα, του τσιμπάει μισό βαθμό το ένα μάτι και του λένε "φιλαράκι, ελεγκτής αεράμυνας θα βγεις". Τελικά έφυγε από τη σχολή και ξανάδωσε πανελλήνιες.

Επίσης, είχα αξιωματικό πληροφοριών στη μονάδα μου τον οποίο τον είχανε κόψει στο τέλος σχεδόν. Ο τύπος είχε φτάσει στην προκεχωρημενη εκπαίδευση (πετούσε σενάρια πραγματικών αποστολών σε μονοθέσια) και τον αλλάξανε ειδικότητα.

Εν ολίγοις, αν υπάρχει σοβαρό ρίσκο επανεμφάνισης μυωπίας μετά από επέμβαση, η παραπάνω περίπτωση είναι κάτι που ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να τη δει σοβαρά.

Νομίζω ότι εφόσον βγεις ιπτάμενος και μετα, υπάρχει δυνατότητα να παραμείνεις ιπτάμενος αν εμφανιστεί μικρό πρόβλημα (πχ μεταγωγικά, πυροσβεστικά), αλλά δε βάζω και το χέρι μου στη φωτιά.

Τροποποιήθηκε από τον BurningBeard

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το θεμα ειναι οτι αν κανεις ενχειρηση και τελικα μπεις ειναι ολα με δικο σου ρισκο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι να σου πω εγώ έχω ακούσει από υποψήφιο ότι είχε 5 βαθμους και στα 2 ματια και ηθελε να περασει ικαρων.Εκανε επεμβαση λειζερ με την pkr και πηγε εδωσε και τωρα ειναι ικαρος τελος παντων γνωμη σου και γνωμη μου. :rolleyes:

Ναι ρε συ, αλλα αυτο δεν κανει αυτοματα την prk καλυτερη απο την lasik.

Δεν ξερω ποια ειναι η καλυτερη ( για την περιπτωση των Ικαρων) αλλα σαν μεθοδος εχουν διαφορες μεταξυ τους.

so simple:)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι εχεις δικιο.Εχω ακουσει οτι η pkr ειναι για ατομα που εχουν μυωπια απο 1 εως 5 βαθμουσ ενω η lasik ειναι για ατομα με βαθμουσ 5 και ανω.

Παντως και οι 2 ειναι πολυ αποτελεσματικες!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ναι εχεις δικιο.Εχω ακουσει οτι η pkr ειναι για ατομα που εχουν μυωπια απο 1 εως 5 βαθμουσ ενω η lasik ειναι για ατομα με βαθμουσ 5 και ανω.

Παντως και οι 2 ειναι πολυ αποτελεσματικες!

H prk ειναι για αυτους που εχουν λεπτο κερατοειδη. Αν εχεις παχυ τοτε μπορεις να επιλεξεις αυτον που θελεις εσυ. (prk ή lasik ) :winking:

Επισης αλλη σημαντικη διαφορα ειναι ο χρονος αποθεραπειας.

Η prk θελει σχεδον 6μηνες αποθεραπεια

H lazik θελει 1 μηνα.

Η prk αν θυμαμαι καλα κοστιζει λιγοτερα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως εχει ακουστει και μια καινουγια ενχειρηση λειζερ που δεν φαινεται η διαθλαστικη σου ανωμαλια.Αμα ειχα μυωπια και ηθελα να παω ικαρων αυτην θα διαλεγα.Ευτυχως ομως δεν εχω μυωπια και μπορω να παω ικαρων χωρις να κανω ενχειρηση. :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παντως εχει ακουστει και μια καινουγια ενχειρηση λειζερ που δεν φαινεται η διαθλαστικη σου ανωμαλια.Αμα ειχα μυωπια και ηθελα να παω ικαρων αυτην θα διαλεγα.Ευτυχως ομως δεν εχω μυωπια και μπορω να παω ικαρων χωρις να κανω ενχειρηση. :rolleyes:

Το ότι δεν χρειάζεσαι εγχείρηση δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να προσέχεις και λίγο την ορθογραφία σου...Στην Ελληνική γλώσσα υπάρχει και ο τόνος (ακόμα)...

Χωρίς παρεξήγηση... :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2013/11/blue-flag-2013.html#.UtqTCCFYnsM

Oι Top Gun στον κοσμο στο Ισραηλ με τους χεσμενους τουρκους να απουσιαζουν.

Τροποποιήθηκε από τον Peiraiwths

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια χαρα διασκεδαζουν τα παιδια!!

"Δείτε πως ακριβώς φαίνεται ένα τουρκικό RF-4E Phantom στις οθόνες ενός ρωσικής κατασκευής Α/Α συστήματος και μάλιστα Ελληνικού: Ενός Osa-AKM (SA-8b). Μόνο που σε αυτή την περίπτωση οι Έλληνες χειριστές δεν παίρνουν εντολή κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού. Αυτή είναι και η μοναδική διαφορά!

Ακούστε την βεβαιότητα με την οποία ο κεντρικός χειριστής λέει ότι "δεν θα σπάσει" εννοώντας ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από τον εγκλωβισμό."

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 6 ώρες, το μέλος adreas2000 έγραψε:

Για την σχολή Ικαρων εκτός από συγκεκριμένο ύψος θεκεί και συγκεκριμένο βάρος;

Σε όλες πλέον τις Στρατιωτικές Σχολές πρέπει ο δείκτης μάζας σώματος να βρίσκεται εντός συγκεκριμένων ορίων (τα όρια αναγράφονται στις προκηρύξεις και τους δίνουν ιδιαίτερη σημασία κατά τις υγειονομικές εξετάσεις). Τα ίδια ισχύουν και για τις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά αν δεν είσαι εμφανώς παχύσαρκος δεν το πολυψάχνουν. Αυτός είναι ο γενικός κανόνας, εξαιρέσεις υπάρχουν πάντα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 5/1/2013 at 12:44 ΠΜ, το μέλος dionisishonda έγραψε:

Παιδια επειδη ο αδερφος ειναι μεσα , ξερει παιδια που ειναι μεσα επειτα απο εγχειρηση .Υπαρχει καινουργια μεθοδος που δεν σου καιει το κερατοειδη , απλα στον "σκαβουν" και αυτο επουλωνεται μονο του και μετα απο 2 εβδομαδες εισαι κομπλε. Ο κινδυνος ειναι οτι ισως ξανακανεις μυωπια , οποτε πρεπει να το κοιτας ξανα ανα διμηνο ξερω γω. Κοιτα , λογικο ειναι οτι δεν θα το δουν , αλλα δεν δινει κανεις ορκο. Η εγχειρηση εχει γυρω στα 1500 - 2000 ευρω.

Το θεμα ειναι οτι στα g , αν μιλαμε για μαχητικο υπαρχει κινδυνος να σπασει ο κερατωειδης καθως ειναι πιο αυαισθητος απο ενα κανονικο ,δλ πας με δικο σου ρισκο. Αλλα το μαχητικο ειναι πολυ μακρια απτην στιγμη που μπεις ,ισως ειναι πιο δυσκολο απτο να μπεις...

Διονύση μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μου πεις πια είναι αυτοί η νέα μέθοδος laser που σου σκάβει τον κερατοειδή και δεν στον καίει και στη συνέχεια μετά από δύο εβδομάδες ο κερατοειδής επουλώνεται μόνος του. Ρωτάω γιατί ενδιαφέρομαι για σχολή Ικάρων.

Την 5/1/2013 at 4:07 ΜΜ, το μέλος Δημητρης96410 έγραψε:

Ρε Δημήτρη γίνεται σε παρακαλώ να μου πεις αυτή την εγχείρηση laser.ποια ειναι?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα σας είμαι νέος στο forum θα ήθελα παρακαλώ πολύ να μου πει κάποιος εάν υπάρχει ένα είδος laser το όποιο δεν φαίνεται κατά την τοπογραφία κερατοειδούς της σχολής Ικάρων και διορθώνει 100 τοις 100 τη μυωπία. Επίσης λέτε σε αυτό το φόρου το ότι υπάρχουν άτομα που έχουν μπει στη σχολή Ικάρων στο τμήμα ιπτάμενων έχοντας υποστεί διόρθωση laser. Γίνεται να μου πείτε πια ήταν τα βήματα που ακολούθησαν και δεν εντοπίστηκαν στην τοπογραφία κερατοειδούς της σχολής Ικάρων το ό,τι έκαναν laser.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 31 λεπτά, το μέλος ΓιωργοςΤΤ έγραψε:

Δεν γίνεται να γίνεις Ίκαρος με λέιζερ, εντοπίζεται.

Ρε Γεωργό τότε πως γίνεται η άλλη στο φόρουμ να λένε το ότι υπάρχουν κάποιοι στο τμήμα ιπτάμενων που έκαναν λέιζερ και πέρασαν. Εκτός και αν λένε πράγματα που βγάζουν από το μυαλό τους.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ μπορώ να πω ότι υπάρχει κάποιος που περπατάει πάνω στο νερό. Το είπα. Τι σημαίνει, ότι ισχύει; 

Ξέρω, άκουσα, μου είπαν, στην ζωή αυτά δεν υπάρχουν. Πιστεύεις μόνο ότι βλέπεις και αυτά για τα οποία έχεις απόδειξη. 

Το τι είπε κάποιος πριν 15 χρόνια σε ένα φόρουμ μικρή σημασία έχει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα