black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 "Σύμφωνα με το Ασφαλιστικό Ινστιτούτο για την Ασφάλεια στους Αυτοκινητόδρομους (IIHS), οι μοτοσυκλέτες που είναι εξοπλισμένες με ABS έχουν 37% λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε θανατηφόρο ατύχημα από εκείνες χωρίς. Μια δεύτερη μελέτη του Ινστιτούτου Highway Loss Data δείχνει ότι το ABS μειώνει τις δηλώσεις ζημιών στις ασφαλιστικές εταιρείες κατά 22% και τις αποζημιώσεις τραυματισμών κατά 30%. Πρόκειται για τεράστια νούμερα και ικανά, αφενός μεν να προκαλέσουν τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής χρήσης των ABS και αφετέρου να τα επιβάλουν στην αγορά στο άμεσο μέλλον λόγω απαίτησης των μοτοσυκλετιστών. Το IIHS αναφέρει ότι το 50% των ερωτηθέντων αναβατών θέλουν η επόμενη μοτοσυκλέτα που θα αγοράσουν να φέρει τέτοιο σύστημα, αλλά υπάρχουν και πολλοί "σκληροπυρηνικοί" -λέγε με αγύριστα γέρικα κεφάλια- που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για ABS. Στην πίστα και στα χώματα προσωπικά θα συμφωνήσω μαζί τους, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να αμφισβητήσω τα πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου συστήματος αντιμπλοκαρίσματος στον δρόμο και την καθημερινή χρήση. Απλά ο τρόπος που αντεπεξέρχεται ένα σημερινό σύστημα σε καταστάσεις ανάγκης είναι απίστευτα ανώτερος από τον εγκέφαλο ενός μοτοσυκλετιστή, ακόμα και σε επίπεδο δρόμο με καλή πρόσφυση" (link) Διονυση?? Ειδες σε ποιον.. "Αγιο", αναβει μπουζ.. ε.. κερια, ο τυπος στο σκιτσο?? :whistling: 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 (τροποποιήθηκε) Ναι και εγω δε θελω στην πιστα abs. Τωρα για το δρομο δε θα με χαλουσε. Δηλαδη ειναι τοοοσο δυσκολο πια να βγαλουν ενα abs με ελαχιστο βαρος και κουμπακι για να απενεργοποιηται? Ελεος Τροποποιήθηκε Αύγουστος 26 , 2010 από τον Messer 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Δηλαδη ειναι τοοοσο δυσκολο πια να βγαλουν ενα abs με ελαχιστο βαρος και κουμπακι για να απενεργοποιηται? Ελεος H δικια μου εχει, ποιες δεν εχουν? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.015 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Τα on off της BMW έχουν κουμπάκι επειδή ακριβώς είναι on off. Στο off δεν σου χρειάζεται το ABS οπότε σου δίνει την δυνατότητα να το απενεργοποιήσεις πολύ εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι γιαπωνέζικες κατασκευές από την άλλη, αν και on off κάποιες, ΔΕΝ έχουν κουμπάκι απενεργοποίησης και μάλλον πέφτει στο βωμό του κόστους! (διότι άλλο λόγο δεν μπορώ να φανταστώ) Το να κάθεσαι να βγάζεις την ασφάλεια του συστήματος (όπως λένε μερικοί) για να μην μπει το ABS είναι τραγική βλακεία και χρονοβόρο να το κάνει κανείς. Στις μοτό δρόμου, δεν υπάρχει κουμπάκι, αλλά δεν χρειάζεται και να υπάρχει (αν και θα ήταν καλό να είχες πάντα την επιλογή) Νομίζω ότι και σε κάποια BMW δρόμου, δεν υπάρχει κουμπί γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Niar 309 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Δεν εχω οδηγησει ποτε μηχανη με ABS αλλα ειμαι περιεργος το πως λειτουργει σε ενα φρεναρισμα πανικου. Ποιο καλο παιδι θα μου δωσει ενα test ride? :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Δεν εχω οδηγησει ποτε μηχανη με ABS αλλα ειμαι περιεργος το πως λειτουργει σε ενα φρεναρισμα πανικου. Ποιο καλο παιδι θα μου δωσει ενα test ride? :P και εμένα και εμένα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.015 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Σας το δίνω εγώ αλλά σε περίπτωση που καταφέρετε να πέσετε ακόμα και με το ABS , φροντίστε να έχετε στην άκρη κάνα κομπόδεμα γιατί η BMW με τα ανταλλακτικά δεν αστειεύεται oφφ τοπικ... ρε Θανάση, σου μοιάζει αυτός στη φωτό! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αήρ 1.241 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Και το δικό μου α μπου σου είναι αλλά στο μπροστινό δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ, το πίσω μόνο όταν ενεργοποιήτε κάνει ένα κλώτσιμα στο πεντάλ του φρένου... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Niar 309 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Σας το δίνω εγώ αλλά σε περίπτωση που καταφέρετε να πέσετε ακόμα και με το ABS , φροντίστε να έχετε στην άκρη κάνα κομπόδεμα γιατί η BMW με τα ανταλλακτικά δεν αστειεύεται oφφ τοπικ... ρε Θανάση, σου μοιάζει αυτός στη φωτό! Αστο καλυτερα, θα βρω κανα πιο ελαφρυ και μικροκαμομενο μηχανακι γιατι δεν φυμηζομαι για το υψως μου και κριμα ειναι να πουλησω το ΚΤΜ για να παρω ανταλακτικα. :P Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Το Abs ειναι σωτηρία. Και εγω τωρα αν μπορουσα να παω στα 6-7 χιλιαρικα δεν υπηρχε περιπτωση να αγορασω χωρις αυτο το εξαιρετικο επιτευγμα της τεχνολογιας. Μια φορα να σε γλυτωσει απο βεβαιο πεσιμο ή συγκρουση ή προσκρουση θεωρω οτι εβγαλε τα επιπλεον χρηματα που καλεισαι να πληρωσεις για το ιδιο μοντελο μοτοσυκλετας αλλα με Abs. Και ενα κουμπακι ενεργοποιησης- απενεργοποιησης με ενα καλωδιο που θα ξεκιναει απο την ασφαλειοθηκη δεν νομιζω δα οτι ειναι και τιποτα τρομερο να τοποθετηθει ακομα και απο καποιον ερασιτεχνη με ελαχιστες τεχνικες γνωσεις Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
renovatio 230 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Το Α-ΜΠΟΥ-ΣΟΥ καμια φορά παίρνει μπρός στις λακούβες και είναι σπαστικό αλλά χαίρομαι που έκανα επιλογή με Α-ΜΠΟΥ-ΣΟΥ αλλά μεταξύ μας ο πωλητής μου είπε ότι χωρίς Α-ΜΠΟΥ-ΣΟΥ δεν θα πωλείται εύκολα μετα οπότε υπέκυψα στον ψυχολογικό εκβιασμό... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dionhaya 74 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 (τροποποιήθηκε) εντάξει με πείσατε........ χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.....το bmw που θα πάρω θα φροντίσω να έχει abs.... Τροποποιήθηκε Αύγουστος 26 , 2010 από τον dionhaya Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
AquaDiGio 108 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Απο οτι εχω διαβασει στο Ιντερνετ και εχω ακουσει απο γνωστους το Α Μπου Σου ειναι παρα πολυ χρησιμο για τον καθημερινο αναβατη που θα χρησιμοποιησει την μηχανη για να παει στην δουλεια, στο σπιτι, στη παραλια, κτλ. Σιγουρα για πιστα και καγκουριες δεν ενδεικνυται, ομως θεωρω οτι αυτα δεν μπορουν να συγκριθουν με την ασφαλεια του αναβατη Αλλα, ο καθενας οτι προτιμαει Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.015 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Κάποια στιγμή θα το δούμε και στους αγώνες Όπως μπήκε το traction control, έτσι θα μπει και το ABS με την δικαιολογία από τις εταιρίες, την μείωση των πτώσεων από τα φρένα, που σημαίνει λιγότερες κατεστραμένες μοτοσυκλέτες, λιγότερα έξοδα από τις εταιρίες. Οι καιροί είναι χαλεποί εξάλλου και δεν είναι καθόλου απίθανο να το δούμε στα αμέσως επόμενα χρόνια κι αυτό. Ειδικά όταν η υπερδύναμη που λέγεται Honda, έβαλε ABS στα SS μηχανάκια της. Θα ξεκινήσει ίσως από την κατηγορία Superbikes και μετά θα εξαπλωθεί και στην κατηγορία MotoGP. Θα χαθεί το θέαμα, θα χάσουν τα πλεονεκτήματά τους εκείνοι οι αναβάτες που είναι καλοί στα φρένα (όπως ήδη έχασαν κάποιοι τα πλεονεκτήματά τους με την χρήση του traction control) και έτσι ακόμα και οι μέτριοι αναβάτες αγώνων θα μπορούν να φρενάρουν το ίδιο καλά με τους κορυφαίους. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
HLIAS 7.580 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 . Μια φορα να σε γλυτωσει απο βεβαιο πεσιμο ή συγκρουση ή προσκρουση θεωρω οτι εβγαλε τα επιπλεον χρηματα που καλεισαι να πληρωσεις για το ιδιο μοντελο μοτοσυκλετας αλλα με Abs. +1000 ετσι ακριβως μου ειπε και ο ξαδερφος οταν το abs τον εσωσε απο την εξοδο εκτος δρομου σε μια στροφη φουρκετα που δεν την περιμενε και πηγαινε με αρκετα χλμ.. μιας και πριν απο αυτο εβριζε την ωρα και την στιγμη που το αγορασε με abs.... μονο που δεν χρησιμοποιησε την λεξη ΄΄θεωρω΄΄ μια φορα θα φανει χρησιμο... ολες τις αλλες σπαστικο Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Multijohn 880 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Κάποια στιγμή θα το δούμε και στους αγώνες Όπως μπήκε το traction control, έτσι θα μπει και το ABS με την δικαιολογία από τις εταιρίες, την μείωση των πτώσεων από τα φρένα, που σημαίνει λιγότερες κατεστραμένες μοτοσυκλέτες, λιγότερα έξοδα από τις εταιρίες. Οι καιροί είναι χαλεποί εξάλλου και δεν είναι καθόλου απίθανο να το δούμε στα αμέσως επόμενα χρόνια κι αυτό. Ειδικά όταν η υπερδύναμη που λέγεται Honda, έβαλε ABS στα SS μηχανάκια της. Θα ξεκινήσει ίσως από την κατηγορία Superbikes και μετά θα εξαπλωθεί και στην κατηγορία MotoGP. Θα χαθεί το θέαμα, θα χάσουν τα πλεονεκτήματά τους εκείνοι οι αναβάτες που είναι καλοί στα φρένα (όπως ήδη έχασαν κάποιοι τα πλεονεκτήματά τους με την χρήση του traction control) και έτσι ακόμα και οι μέτριοι αναβάτες αγώνων θα μπορούν να φρενάρουν το ίδιο καλά με τους κορυφαίους. Διαφωνώ. Το ABS έχει πολλά χρόνια στην αγορά και αν ήταν να το βάλουν, θα το είχαν βάλει τουλάχιστον πρίν 4-5 χρόνια. Ακόμη και να το κάνουν όμως, το θα δούν οτι χάνεται ενδιαφέρων απο τον κόσμο για τους αγώνες και... θα το ξαναβγάλουν. Όπως έγινε και με τη φόρμουλα δηλαδή! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Panos1313 84 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Δεν εχω abs ουτε εχω οδηγησει μοτοσυκλετα με abs ομως οπως το αντιλαμβανομαι ειναι το δευτερο πιο προστατευτικο εξαρτημα μετα το κρανος. Ποσοι εχουν φυγει επειδη κοκκαλωσαν τα φρενα και αγκαλιασαν μπαριερα ή το αμαξι μπροστα? Πιστευω στη μελλοντικη μου μοτοσυκλετα θα επιλεξω να εχω abs. Λιγο το abs, λιγο το κρανος, λιγο η σχετικα συνετη οδηγηση και μπορει κανεις να ελπιζει οτι ειναι πλεον αρκετα πιο δυσκολο να γινει "στατιστικο" Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
spad 60 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 πραγματικά πρέπει να πάω ν ανάψω λαμπάδες στον εν λόγο άγιο... ίσως ο πιο χρησιμοποιημένος μετά τον γνωστό άη-γα...... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
laksof 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Δεν εχω abs ουτε εχω οδηγησει μοτοσυκλετα με abs ομως οπως το αντιλαμβανομαι ειναι το δευτερο πιο προστατευτικο εξαρτημα μετα το κρανος. Ποσοι εχουν φυγει επειδη κοκκαλωσαν τα φρενα και αγκαλιασαν μπαριερα ή το αμαξι μπροστα? Πιστευω στη μελλοντικη μου μοτοσυκλετα θα επιλεξω να εχω abs. Λιγο το abs, λιγο το κρανος, λιγο η σχετικα συνετη οδηγηση και μπορει κανεις να ελπιζει οτι ειναι πλεον αρκετα πιο δυσκολο να γινει "στατιστικο" Συμφωνω απολυτα Εγω με το ABS στο F800R ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Δεν ξερω τι θα γινει στο μελλον κι αν θα αλλαξω μηχανη, αλλα το σιγουρο ειναι οτι δεν προκειται να ξαναπαρω μηχανη χωρις ABS. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
magic-mike 109 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Σιγουρα, η επομενη μοτοσυκλετα μου θα εχει abs! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
black_hawk 573 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 oφφ τοπικ... ρε Θανάση, σου μοιάζει αυτός στη φωτό! Οχι ρε συ, εγω εχω λιγο πιο κοντα μαλλια! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dionhaya 74 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Οχι ρε συ, εγω εχω λιγο πιο κοντα μαλλια! καρμπόν είσαστε....Θανάση...χαχαχαχα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 Διαφωνώ. Το ABS έχει πολλά χρόνια στην αγορά και αν ήταν να το βάλουν, θα το είχαν βάλει τουλάχιστον πρίν 4-5 χρόνια. Ακόμη και να το κάνουν όμως, το θα δούν οτι χάνεται ενδιαφέρων απο τον κόσμο για τους αγώνες και... θα το ξαναβγάλουν. Όπως έγινε και με τη φόρμουλα δηλαδή! συμφωνώ me ton Multijohn... αλλά όπως ξέρουμε υπάρχει ένας που λειτουργεί πιο γρήγορα και από το tracion control,πιθανότατα και από το abs Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ALX™ 3.015 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 συμφωνώ me ton Multijohn... αλλά όπως ξέρουμε υπάρχει ένας που λειτουργεί πιο γρήγορα και από το tracion control,πιθανότατα και από το abs E αυτός ο κάποιος έχασε το πρωτάθλημα το 2006 και 2007 :D Διαφωνώ. Το ABS έχει πολλά χρόνια στην αγορά και αν ήταν να το βάλουν, θα το είχαν βάλει τουλάχιστον πρίν 4-5 χρόνια. Ακόμη και να το κάνουν όμως, το θα δούν οτι χάνεται ενδιαφέρων απο τον κόσμο για τους αγώνες και... θα το ξαναβγάλουν. Όπως έγινε και με τη φόρμουλα δηλαδή! Όταν θα σφίξουν κι άλλο οι κώλοι από την κρίση, θα δεις πως θα το ξαναμελετήσουν αυτό. Εδώ ολόκληρος κολοσσός η Kawasaki κι έκοψε λάσπη λόγω κόστους! Μακάρι να μην γίνει δηλαδή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις όταν παίζονται τόσα λεφτά. Η κάθε μία μοτοσυκλέτα MotoGP κοστίζει μια περιουσία για να καταστρέφεται από πτώσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nestro 317 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 26 , 2010 E αυτός ο κάποιος έχασε το πρωτάθλημα το 2006 και 2007 :D εεε καλά δεν έκανε και συμφωνία με τον Θεό ότι θα το παίρνει κάθε χρόνο,εξάλλου δεν έχει χώρο να βάλει τα τρόπαια Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες