Jump to content
mackee17

Κρανος με εσωτερικη φιμε ζελατινα

Recommended Posts

Καλησπερα σας!

Συντομα θα προχωρησω σε αγορα κρανους, μιας κ θα εχω το διπλωμα κ θα μου ξεκλειδωσουν κ το μηχανακι...

Ο φιλος μου εχει caberg και μου αρεσει πολυ κ ακομα περισσοτερο η φιμε ζελατινα...

Λιγα ομως που διαβασα εδω μεσα, δεν ειδα κ πολυ καλες γνωμες... Το μονο προβλημα τους ειναι οι αεραγωγοι? αν κ στο κρανος του φιλου μου οι αεραγωγοι μου φαινονται μια χαρα.

Υπαρχει κατι αλλο μεχρι 250 ευρω που μπορω να διαθεσω, με την αναλογη ζελατινα?

Ή τα caberg ειναι οκ για νεο οδηγο που δεν θα πιανει κ τις τρελες ταχυτητες για αρχη?

Εχχαριστω εκ των προτερων!:_thumbsup:

Τροποποιήθηκε από τον mackee17

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

HJC IS-16...Ριξ΄του μια ματια. Αν και μολις στα 180(αν θυμαμαι καλα) ευρω ειναι αρκετα ποιοτικο, και νομιζω καλυτερο απο το Αiroh Matthise RS το οποιο ειναι και σπαστο και δεν στο προτεινω!Καλυτερα foul-face!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δες και το Scorpion exo900 φοβερη εφαρμογη στο προσωπο. Οτι καλύτερο σε flip-up κρανοι αλλα κανει γυρω στα 280ευρώ στην Ελλάδα. Απο internet το βρίσκεις και 200 ευρώ αλλα προσοχη στο μεγεθος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλησπερα...Κοιτα το AGV S-4 SV k Stealth SV.....Aλλα αν θυμαμαι καλα ειναι λιγο πανω απο 250 ευρω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα AGV απ όσο ξέρω δεν βγαίνουν με εσωτερική ζελατίνα φιμέ.

Η HJC πράγματι έχει 2-3 επιλογές και μέσα στο budget σου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τα AGV απ όσο ξέρω δεν βγαίνουν με εσωτερική ζελατίνα φιμέ.

Η HJC πράγματι έχει 2-3 επιλογές και μέσα στο budget σου.

Eπειδη το χω δοκιμασει κ επειδη ποτε δεν μιλαω χωρις λογο οριστε κ τα στοιχεια

AGV S-4 SV

http://www.agv.it/prodotto.asp?Id_Prodotto=276

AGV STEALTH SV

http://www.agv.it/prodotto.asp?Id_Prodotto=275

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχω το caberg Konda εδω και 4εις μηνες και ΤΟ ΕΧΩ ΣΚΥΛΟΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ.. :wallbash: Βαρυ με αρκετο

θορυβο και αεραγωγους που ωρες-ωρες νομιζω οτι ειναι διακοσμητικοι.Επισης ο μηχανισμος του αρχισε να τριζει και το

εσωτερικο πλαινο μαξιλαρακι αρχισε να κανει ρωγμες στο κατω μερος του οπως επισης αρχισε να ξηλωνεται και ενα ΄σποιλερ΄

που εχει κατω ακριβως απο το πηγουνι.Γενικα ως προς την ποιοτητα του κρανους ειμαι δυσαρεστημενος και θα σε προετρεπα

να κοιταξεις κατι αλλο.Το μονο θετικο ειναι η αισθητικη του αλλα και παλι αυτο ειναι κατι υποκειμενικο.Ελπιζω να σε

καλυψα. :bye:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για caberg γενικά δεν ακούω καλά λόγια

εγώ πήρα το HJC Is-16 για την φιμέ ζελατίνα

και μια χαρά εταιρία ποιοτικότατη και το κρανάκι σε λογική τιμή για αυτά που δίνει

το έχω καταχαρεί...άσε που έχω εισπράξει άπειρα κομπλιμέντα! :worshippy:

HJC Is-16

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μέσα στο budget σου νομίζω είναι και το Ν85 της Nolan. Από το Ν84 που έχω μπορώ να σου πω ότι οι επάνω αεραγωγοί δεν είναι καλοί, μπορεί να έχει αλλάξει βέβαια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν θέλω να σε προβληματίσω (... πολύ) αλλά:

Οι απλές λύσεις είναι συνήθως οι καλύτερες. Σπαστά κράνη και εσωτερικές ζελατίνες φιμέ - προσωπική άποψη ε - είναι κολοκύθια τούμπανα.

Θες φιμέ; Πάρε ένα σωστό κράνος και μια 2η ζελατίνα. Δεν σου αρέσει να έχεις 2 ζελατίνες; Πάμε μία απαλή φιμέ, η οποία θα σε βγάλει μια χαρά ακόμη και βράδυ - τουλάχιστον μέσα στην πόλη.

Όσο αφορά το σπαστό κράνος. Αν το έχεις ανοιχτό και πέσεις, ετοιμάσου να μάθεις τις αρχές της γναθοχειρουργικής. Οπότε γιατί δεν παίρνεις ένα jet να δροσίζεσαι χωρίς να πεθάνει το σβέρκο σου από το βάρος (και την χάλια αεροδυναμική..).

Αν το έχεις κλειστό και πάρεις βούτα, το πρώτο πράγμα που θα σπάσει είναι η ασφάλεια. Ίσως σώσει καταστάσεις αλλά σίγουρα όχι τόσο καλά όσο ένα full.

Γενικά είμαι πολύ εναντίον των προϊόντων 18 σε 1. Ανοιγόμενο, με ζελατίνα μέσα, υποδοχή για bluetooth κλπ κλπ.. δεν θέλει πολύ για να καταλάβεις πως προτεραιότητα του κατασκευαστή ήταν οι ανέσεις και όχι η ασφάλεια. Think about it.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

σχετικα με το νολαν 103 επειδη το εχω δε θα το προτεινα παρα μονο για χρηση πολης και αυτο αν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Οι απλές λύσεις είναι συνήθως οι καλύτερες. Σπαστά κράνη και εσωτερικές ζελατίνες φιμέ - προσωπική άποψη ε - είναι κολοκύθια τούμπανα.

Θες φιμέ; Πάρε ένα σωστό κράνος και μια 2η ζελατίνα. Δεν σου αρέσει να έχεις 2 ζελατίνες; Πάμε μία απαλή φιμέ, η οποία θα σε βγάλει μια χαρά ακόμη και βράδυ - τουλάχιστον μέσα στην πόλη.

Όσο αφορά το σπαστό κράνος. Αν το έχεις ανοιχτό και πέσεις, ετοιμάσου να μάθεις τις αρχές της γναθοχειρουργικής. Οπότε γιατί δεν παίρνεις ένα jet να δροσίζεσαι χωρίς να πεθάνει το σβέρκο σου από το βάρος (και την χάλια αεροδυναμική..).

Αν το έχεις κλειστό και πάρεις βούτα, το πρώτο πράγμα που θα σπάσει είναι η ασφάλεια. Ίσως σώσει καταστάσεις αλλά σίγουρα όχι τόσο καλά όσο ένα full.

Γενικά είμαι πολύ εναντίον των προϊόντων 18 σε 1. Ανοιγόμενο, με ζελατίνα μέσα, υποδοχή για bluetooth κλπ κλπ.. δεν θέλει πολύ για να καταλάβεις πως προτεραιότητα του κατασκευαστή ήταν οι ανέσεις και όχι η ασφάλεια. Think about it.

Tα ειπες ολα! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

http://www.helmetcity.co.uk/Shark-S900-Prime-Black_AOSX6.aspx

εγω εχω αυτο και μπορω να πω πως ειμαι υπερ ευχαριστημενος απο ολα.

checkaρε το σε κανενα μαγαζι... :_thumbsup:

mods βαλτε στην λιστα με τα κρανη και το δικο μου!!! εχει το shark s800 αλλα οχι το s900!

Τροποποιήθηκε από τον agnostos_xxx

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μισο λεπτο γιατι νιωθω οτι με μαλωνεις αδικα...κ δε μου αρεσει... το μονο που ειπα ειναι να εχει εσωτερικη ζελατινα γιατι ειναι ευκολη... αυτο με τις 2 ειναι αδυνατο... εχω θεμα με τα ματια κ το βραδυ πρπει να ειναι εντελως διαφανη. Δεν ειπα ομως ποτε οτι θελω σπαστο κρανος.... δεν θα φοαγα ποτε κατι τετοιο ουτε σε ποδηλατο.. εχω δει ενα τετοιο να πεφτει απο παιδικα χερια, ουτε 70 ποντους υψος και να σπαει το ανοιγομενο μερος..

Δεν ξερω πως βγηκε αυτο το συμπερασμα...

Να σας πω την αληθεια, αυτο εβλεπα...

http://www.fc-moto.de/epages/fcm.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/10207048/Products/Caberg-V2X-Carbon-Matt/SubProducts/Caberg-V2X-Carbon-Matt-0001&ChangeAction=SelectSubProduct

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πάντως δες και τα SCORPION. Έχω το ΕΧΟ-900 (Κ.κ. συντονιστες και λοιποι.... πότε θα κάνετε μια ανανέωση στον κατάλογο με τα κράνη;;;Το SCORPION EXO-900 δεν υπάρχει). Σχετικά βαρύ (1850gr) πολύ καλή εφαρμογή, αρκετά καλός εξαερισμός σχετικός θόρυβος (όπως όλα τα σπαστά) αλλά καλύτερο από το CABERG RHYNO που είχα. Θα σου πρότεινα να πάρεις FULL με εσωτερική ζελατίνα, εκτός αν δεν σε βολέυει το FULL τότε κοίτα για σπαστό. Μία πρότασή μου είναι επίσης να δεις και το SCORPION EXO-450 (FULL) με την φωτοχρωματική ζελατίνα. Την μέρα σκούρη, και το βράδυ διαφανής. Τιμή αν θυμάμαι κάτω από τα 200 €. Αυτά από μένα, η επιλογή δική σου :bye:

Τροποποιήθηκε από τον MANOLITO

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για μένα φίλε καλά κάνεις και ψάχνεις κράνος με εσωτερική φιμέ ζελατίνα.

έχω full face caberg με εσωτερική φιμέ. Δεν ξέρω τι μάρκα θα είναι το επόμενο κράνος μου, ξέρω όμως ότι σίγουρα θα έχει εσωτερική φιμέ.

Έχεις την ασφάλεια του full face, και ταυτόχρονα τη δροσιά του ανοιγόμενου. Για ταχύτητες 70-80 χλμ, δεν χρειάζεται να κλείσεις τη διάφανη ζελατίνα παρά μόνο τη φιμέ. Σε συνδυασμό με το επιρύνιο, δεν περνάει μύγα σφήκα κλπ, αλλα ταυτόχρονα δεν σκάει το κεφάλι σου. Για μεγαλύτερες ταχύτητες δεν έχεις πρόβλημα με τη ζέστη έτσι κι αλλιώς.

Στα λεφτά που λες είναι το nolan n85 (το n84 και τα υπόλοιπα nolan έχουν 4 αστέρια στο sharp) και τα υπόλοιπα που σου έχουν προτείνει παραπάνω.

Για τα σπαστά κράνη, στο τεστ της sharp, γράφει και το ποσοστό των περιπτώσεων που άνοιξε ο μηχανισμός για κάθε κράνος που έχουν δοκιμάσει.

Υπάρχουν σπαστά που δεν άνοιξε σε καμμία περίπτωση υπάρχουν και άλλα που δεν άνοιξε στο 30 με 40%.

Δική μου πρόταση παραμένει το full face με επιρύνιο και εσωτερική φιμέ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

για μένα φίλε καλά κάνεις και ψάχνεις κράνος με εσωτερική φιμέ ζελατίνα.

έχω full face caberg με εσωτερική φιμέ. Δεν ξέρω τι μάρκα θα είναι το επόμενο κράνος μου, ξέρω όμως ότι σίγουρα θα έχει εσωτερική φιμέ.

Έχεις την ασφάλεια του full face, και ταυτόχρονα τη δροσιά του ανοιγόμενου. Για ταχύτητες 70-80 χλμ, δεν χρειάζεται να κλείσεις τη διάφανη ζελατίνα παρά μόνο τη φιμέ. Σε συνδυασμό με το επιρύνιο, δεν περνάει μύγα σφήκα κλπ, αλλα ταυτόχρονα δεν σκάει το κεφάλι σου. Για μεγαλύτερες ταχύτητες δεν έχεις πρόβλημα με τη ζέστη έτσι κι αλλιώς.

Στα λεφτά που λες είναι το nolan n85 (το n84 και τα υπόλοιπα nolan έχουν 4 αστέρια στο sharp) και τα υπόλοιπα που σου έχουν προτείνει παραπάνω.

Για τα σπαστά κράνη, στο τεστ της sharp, γράφει και το ποσοστό των περιπτώσεων που άνοιξε ο μηχανισμός για κάθε κράνος που έχουν δοκιμάσει.

Υπάρχουν σπαστά που δεν άνοιξε σε καμμία περίπτωση υπάρχουν και άλλα που δεν άνοιξε στο 30 με 40%.

Δική μου πρόταση παραμένει το full face με επιρύνιο και εσωτερική φιμέ.

Καταρχην, φιλη, οχι φιλος... Κ δευτερον.... αποψη απο το caberg?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

όσοι φίλοι μου έχουν caberg είναι σπαστό

δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι.Και θόρυβο και αέρα

μπορείς να βρεις καλύτερα με εσωτερική φιμέ ζελατίνα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα