Jump to content

Recommended Posts

πριν 38 λεπτά, το μέλος FlyingInADream έγραψε:

10δες και 1δες της ημερομηνίας του μήνα. Για αυτό οι δεκάδες πάνε μέχρι και το 3.

Παρόμοια σήμανση με βουλίτσες έχουν ΚΑΙ τα γνήσια πλαστικά.

Το είχα καταλάβει ότι βγαίνει έτσι η ημερομηνία του μήνα (10 Οκτωβρίου στο συγκεκριμένο φίλτρο) όταν μου απάντησε ο innova 04. Αλλά και πάλι σε ευχαριστώ πολύ που μου το εξήγησες και μου το είπες !!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλημερα.επειδη δουλεβω διανομη με ενα innova 125i και τα εργοστασιακα αμορτισερ τα εχουν παιξει και εχουν γινει σκληρα,ψαχνω μαλακα αμορτισερ.Τα YSS τι λενε?τα εχει βαλει κανεις?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος dimfas έγραψε:

Καλημερα.επειδη δουλεβω διανομη με ενα innova 125i και τα εργοστασιακα αμορτισερ τα εχουν παιξει και εχουν γινει σκληρα,ψαχνω μαλακα αμορτισερ.Τα YSS τι λενε?τα εχει βαλει κανεις?

Τα έχω από το 2020. Τίμια αμορτισέρ, ρυθμιζόμενη προφόρτιση (5 σκάλες) και γενικά αρκετά VFM για εμένα. Είδα αρκετή διαφορά σε σχέση με τα εργοστασιακά που είχανε γίνει βάρκες.

Καλό είναι, αν τα αλλάξεις να γίνει και το ανάλογο σέρβις στα μπροστινά (λάδι, τσιμουχάκια κλπ)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μα αυτο θελω κι εγω να ειναι βαρκες.Τα εργοστασιακα που εχει πανω εχουν πολυ σκληρη επαναφορα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ενημερωτικά πάντως, δεν είναι και ότι καλύτερο σε κάθε μικρή λακούβα να επιπλέει το μηχανάκι. Δεν πρέπει δηλαδή να έχει τόσο "ταλάντωση" να το πω, πρέπει να απορροφούνται σωστά οι κακοτεχνίες του δρόμου και οι κραδασμοί.  

Τώρα για μαλακότητα τα YSS σε γενικές γραμμές δεν τα λες και μαλακά, ακόμα και στην 1η ρύθμιση....δεν ξέρω τι άλλο μπορώ να σου προτείνω...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γεια σας παιδία, δεν βλέπω κίνηση στο νήμα, μάλλον θα τα έχετε πούλησει όλοι τα innova ☺️😄 . Στο δικό μου του είχα κάνει μια ανακατασκευή πριν 16 μήνες και μέτα απο ~45κ χλμ νόμιζω ακούγεται πάλι αυτός ο γλυκός ήχος 😑. Τότε του είχα βάλει μπιέλα με 2 τρύπες στο κομβίο απο Ελληνική εταιρία. Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι το πρόβλημα ξεκινάει απο την αντλία λαδιόυ (είχα βάλει γνήσια) η οποία σε μεσαίες στροφές και πάνω δεν πρέπει να στέλνει όσο λάδι πρέπει. Και το λέω γιατί ο ήχος εμφανίστηκε ύστερα απο μια περίοδο οπου έκανα παρατεταμένες διαδρομές στην αττικη οδό με 80-95 χλμ χωρίς να ζορίζω καθόλου το μότερ. Για πείτε καμια γνώμη αν θέλετε, σκέφτομαι για μια tagewava τρόμπα και μια γνήσια στροφαλομπιελα για την επόμενη εγχείρηση.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος Spiros77 έγραψε:

Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι το πρόβλημα ξεκινάει απο την αντλία λαδιόυ (είχα βάλει γνήσια) η οποία σε μεσαίες στροφές και πάνω δεν πρέπει να στέλνει όσο λάδι πρέπει.

Μπα, η αντλία κάνει τη δουλειά της. Το μπεκ που ψεκαζει λάδι ειχε λάθος παροχή (το'χω ξαναγραψει πριν χρόνια) και η χοντα καταργησε τοτε τον κωδικό και το αντικατεστησε με σωστο μπέκ που κανει τη δουλεια κι εχει κοστος 4ε.

Αν δεν το άλλαξες, κανε το άμεσα.

επισης, να προτιμησεις επωνυμη μπιελα Τζαπάν πχ. Long

Το'χω ακομη, δεν πωληθη, δεν θα πουληθει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 50 λεπτά, το μέλος innova 04 έγραψε:

Άσχετο, αλλά ο πραγματικός ορισμός του "δεν πωλήθη, δεν θα πουληθεί", πρέπει να ήτανε ένας πελάτης που πέρασε χθες απο την δουλειά.

Address, σε ασημί χρώμα, ίδιας χρονολογίας με το δικό μου....222.000 χιλιόμετρα κύριοι. Το μηχανάκι κατέβηκε 4 φορές Αθήνα. Αυτός ξεπέρασε και εμένα ρε στο θέμα "παντρειάς" 😆

Και μηχανή όταν είναι να πάρω, δεν θα το δώσω. Πάντα πρέπει να υπάρχει ένα παπί-σκούτερ στο σπίτι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος innova 04 έγραψε:

Μπα, η αντλία κάνει τη δουλειά της. Το μπεκ που ψεκαζει λάδι ειχε λάθος παροχή (το'χω ξαναγραψει πριν χρόνια) και η χοντα καταργησε τοτε τον κωδικό και το αντικατεστησε με σωστο μπέκ που κανει τη δουλεια κι εχει κοστος 4ε.

Αν δεν το άλλαξες, κανε το άμεσα.

Γεια σου Innova, το είχα αλλάξει το μπεκ προ πολλού

spacer.png

Βλέπω υπάρχει μια μια άλλη Japan μπιέλα η TKRJ

spacer.png

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

innova 04 σε ευχαριστούμε για τις γνώσεις και την εμπειρία που μοιράζεσαι μαζί μας, τρομερό forum ,μπορεις να μου πεις τελικα σε ποιο λαδι εχεις καταληξει για το καρμπυρατερατο;

έχει κανένας να προτείνει καμιά καλή δισκοπλακα , τακάκια και σιαγόνες για το εργαλείο μας; βλέπω πολλές μάρκες και κυκλοφορούν όποιος έχει εμπειρία ας μας προτείνει κάποια αν έμεινε ευχαριστημένος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 5/8/2022 at 4:30 ΠΜ, το μέλος Spiros77 έγραψε:

Γεια σας παιδία, δεν βλέπω κίνηση στο νήμα, μάλλον θα τα έχετε πούλησει όλοι τα innova ☺️😄 . Στο δικό μου του είχα κάνει μια ανακατασκευή πριν 16 μήνες και μέτα απο ~45κ χλμ νόμιζω ακούγεται πάλι αυτός ο γλυκός ήχος 😑. Τότε του είχα βάλει μπιέλα με 2 τρύπες στο κομβίο απο Ελληνική εταιρία.

Υπάρχει Ελληνική εταιρεία που κατασκευάζει μπιέλες για innova και γενικά για μηχανάκια? Είσαι σίγουρος? Τι μάρκα ήταν η μπιέλα?

Τώρα που το θυμήθηκα υπάρχει Ελληνική εταιρεία, η Aasa. Μήπως ήταν Aasa η μπιέλα?

Τροποποιήθηκε από τον GRR

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 10/8/2022 at 2:16 ΜΜ, το μέλος GRR έγραψε:

Υπάρχει Ελληνική εταιρεία που κατασκευάζει μπιέλες για innova και γενικά για μηχανάκια? Είσαι σίγουρος? Τι μάρκα ήταν η μπιέλα?

Τώρα που το θυμήθηκα υπάρχει Ελληνική εταιρεία, η Aasa. Μήπως ήταν Aasa η μπιέλα?

Σου στέλνω πμ. Παιδιά το έλυσα σήμερα το μοτέρ, έχω την εντύπωση ότι έχει στρίψει το κομβίο και μάλλον έχασε την τρύπα που έρχετε το λάδι. Θα  πάω σε ενα μηχανουργείο να λύσω και το στρόφαλο να σιγουρευτώ. Πάντως έαν εχει γίνει αυτό μιλάμε για μεγάλη ξενέρα, μέσα το μοτέρ ήταν πεντακάθαρο, το καλό λάδάκι κάνει δουλεία, επίσης στο καινούργιο τύμπανο του φυγοκεντρικού που είχα βάλει με δυσκολία ξεχώριζεις τις γραμμές που έχουν κάνει οι σιαγώνες και αυτό σε 45κ χιλιόμετρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 6/8/2022 at 11:42 ΠΜ, το μέλος apostoloskam έγραψε:

innova 04 σε ευχαριστούμε για τις γνώσεις και την εμπειρία που μοιράζεσαι μαζί μας, τρομερό forum ,μπορεις να μου πεις τελικα σε ποιο λαδι εχεις καταληξει για το καρμπυρατερατο;

έχει κανένας να προτείνει καμιά καλή δισκοπλακα , τακάκια και σιαγόνες για το εργαλείο μας; βλέπω πολλές μάρκες και κυκλοφορούν όποιος έχει εμπειρία ας μας προτείνει κάποια αν έμεινε ευχαριστημένος.

Agip 15w50

Δισκόπλακα Standard,  Ebc τακακια. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 5/8/2022 at 7:46 ΠΜ, το μέλος innova 04 έγραψε:

Πόσα χιλιόμετρα έχεις κάνει από τότε που άλλαξες την μπιέλα με Long Japan?

Η γνήσια απ ότι βλέπω στο internet είναι παγκοσμίως το ίδιο ανταλλακτικό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του thread.

Θα μπω στο ψητό και ελπίζω κάποιος να μπορεί να με βοηθήσει. 

Με χτύπησε ένα παπάκι στο μπροστά τροχό του innova μου και αναγκάστηκα να αλλάξω καλαμάκι γιατί είχε στραβώσει, όμως έχει πάρει και σταυρό. Το ερώτημα μου είναι να πάω για μαμά σταυρό που τον βρίσκω 130+ ή να πάω για ένα Kayaba που τον βρίσκω στα μισά λεφτά. Έχει διαφορά στη ποιότητα/ασφάλεια το ένα με το άλλο;

Επίσης αν έχετε κάποια πρόταση για βελτίωση των μπροστινών αμορτισέρ είναι ευπρόσδεκτη (ναι έβαλα λάδι 10w ελατήρια κλπ και είναι αρκετά καλά) λέω για το κάτι παραπάνω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όταν είχα τράκα με το μηχανάκι πριν 2 χρόνια (Νοέμβριος 2022) είχα ρωτήσει τον μάστορα για σταυρό. 

Μου είχε πει όχι στους ΚΥΒ....δεν είναι τόσο ανθεκτικοί και σε μερικά μοντέλα δεν ταιριάζουν 100% σωστά. Καλύτερα γνήσιο σταυρό και ας κοστίζει, αλλά θα αντέξει μια ζωή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 8/11/2024 at 5:19 ΜΜ, το μέλος ShapeshifterGR98 έγραψε:

Όταν είχα τράκα με το μηχανάκι πριν 2 χρόνια (Νοέμβριος 2022) είχα ρωτήσει τον μάστορα για σταυρό. 

Μου είχε πει όχι στους ΚΥΒ....δεν είναι τόσο ανθεκτικοί και σε μερικά μοντέλα δεν ταιριάζουν 100% σωστά. Καλύτερα γνήσιο σταυρό και ας κοστίζει, αλλά θα αντέξει μια ζωή.

Και μεταχειρισμένος γνήσιος σταυρός σε καλή κατάσταση θα αντέξει περισσότερο από έναν aftermarket αμφιβόλου ποιότητας.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πριν 21 ώρες, το μέλος GRR έγραψε:

Και μεταχειρισμένος γνήσιος σταυρός σε καλή κατάσταση θα αντέξει περισσότερο από έναν aftermarket αμφιβόλου ποιότητας.

Ναι 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γενικά ο σταυρός χαλάει μόνο αν τρακάρεις και χτυπήσει εκεί. Ή χαλάει και σε άλλη περίπτωση? Τι λέτε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω δει και μηχανάκι που να έπαθε ζημιά στον σταυρό επειδή ανέβηκε απότομα και πολύ άγαρμπα πεζοδρόμιο.

Κινέζικο ήτανε το παπί, δεν θυμάμαι τι μάρκα αλλά ναι. Εμένα στο Suzuki μόνο μετά από τρακάρισμα ήθελε αλλαγή...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχει κανένας να μοιραστεί την εμπειρία του απο αλλαγή σε αλυσιδογραναζα;; 

Ποιο είναι καλύτερο γραναζωμα 13-35 ή 14-38;;;; και γιατί;;; 

Ξέρω ότι είναι το ίδιο αλλά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 5 ώρες, το μέλος apostoloskam έγραψε:

Έχει κανένας να μοιραστεί την εμπειρία του απο αλλαγή σε αλυσιδογραναζα;; 

Ποιο είναι καλύτερο γραναζωμα 13-35 ή 14-38;;;; και γιατί;;; 

Ξέρω ότι είναι το ίδιο αλλά θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας 

Το 2ο.

Διοτι παραμενει εμπρος το 14αρι, και το κοντερ δεν κλεβει τοσο πολυ προς τα πανω (+11%) χοντρικά με το 13αρι.  Η χρυση τομη (μετα απο 4 αλλαγες)   ειναι 14-37 όπου το παπι πλέον δεν κρεμαει χαμηλά, ουτε σκαει στην τελικη του.

Παλι κλέβει φυσικά, αλλά πολυ λιγοτερο.

Η JT βγαζει τετοια σετ και εχουμε ΑΚΡΙΒΩΣ ιδιες διαστασεις σε δοντια / βημα / τρυπες με το Wave.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα