Jump to content

Recommended Posts

πριν 6 ώρες, το μέλος innova 04 έγραψε:

Το πρόθεμα 10w ειναι συντελεστης για τον χειμώνα. Τα λάδια 0-50, 10-50, 15-50, 20-50 ειναι όλα 50αρι ιξώδες άπαξ και φθασουν σε θερμοκρασια λειτουργίας.

Διαβάζοντας λοιπόν τα παραπάνω θα μπορούσε κανεις να πει ότι το καλύτερο θα ήταν το 10w-50 ? Συνδυάζει το χειμώνα με το καλοκαίρι και καλύπτει όλες τις περιπτώσεις...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

https://www.scribd.com/doc/36051741/Buku-Pedoman-Reparasi-Honda-Karisma-125

Αν χρειάζεται κάποιος εδώ είναι ένα Service Repair για το Innova.Δέν είναι στα ελληνικά αλλα πιστεύω βοηθάει.(Ανοίγει σε εσάς????)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος teosignup έγραψε:

https://www.scribd.com/doc/36051741/Buku-Pedoman-Reparasi-Honda-Karisma-125

Αν χρειάζεται κάποιος εδώ είναι ένα Service Repair για το Innova.Δέν είναι στα ελληνικά αλλα πιστεύω βοηθάει.(Ανοίγει σε εσάς????)

Φίλε μου είναι τέλειο και μάλιστα ανοίγει κανονικότατα.. η μόνη λεπτομέρεια εδώ είναι ότι πρέπει να μάθουμε και τα ινδονησιακά..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 8/6/2018 at 7:14 ΜΜ, το μέλος teosignup έγραψε:

Εγώ βάζω 10w/40 εδώ και 12500χλμ.Σε αποστάσεις πόλης(μικρής πόλης) δέν είχε θέμα.Σε μεγάλες αποστάσεις που ζεσταινόταν αρκετά μου το έκαιγε.Τώρα θέλω να ξεκινήσω με 15w/50 που πιστεύω είναι ιδανικό.    

Βάλε και πες μας αν το καιει.. επίσης και τι μάρκα.. Τώρα και 2 χρόνια πειραματίζομαι και ψάχνομαι για το κατάλληλο ιξώδες ! 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 2 ώρες, το μέλος mariospapanikolaou έγραψε:

Ποιο keihin φοραει απτη μανα του; 18αρι ειναι αλλα ποιο;

APB 18.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και αλλη ερωτηση. Θελω να αλλαξω κλειδαριες. Τις εχω αγορασει. Αλλα τι πραπει να ξηλωσω περα απο τα πλαστικα για το φτασω στο τιμόνι;

Τροποποιήθηκε από τον mariospapanikolaou

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επισης αλλάζοντας τα πισω λαστιχακια του μασπιε παρατηρησα αυτο. Μην βαρατε ετσι τ πηρα δν το βιασα εγω https://ibb.co/nJMXpe

Κατι δ παει καλα. Ειναι ο αξονα του πιρουνιου που περναει το μασπιε. Δν επρεπε να χει κατι σαν παξιμαδι να κραταει τ πασπιε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 20 ώρες, το μέλος mariospapanikolaou έγραψε:

Επισης αλλάζοντας τα πισω λαστιχακια του μασπιε παρατηρησα αυτο. Μην βαρατε ετσι τ πηρα δν το βιασα εγω https://ibb.co/nJMXpe

Κατι δ παει καλα. Ειναι ο αξονα του πιρουνιου που περναει το μασπιε. Δν επρεπε να χει κατι σαν παξιμαδι να κραταει τ πασπιε;

παρε ενα νεο αξονα ψαλιδιου. ειχε σπασει και το δικο μου στο ιδιο ακριβως σημειο.

με τον καινουριο δεν ειχα προβλημα. εκει υπαρχει παξιμαδι ναι, περιλαμβανεται στον καινουριο αξονα νομιζω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Αντικατάσταση πίσω αμορτισέρ, μετα απο 10 χρόνια.

Βγηκαν τα Krammer που έκλασαν τα λάδια τους, και τοποθετήθηκαν YSS.

001%204_zps1h8a6117.jpg

@HLIAS

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος CptAngel έγραψε:

Εντυπωσεις απο τα YSS?

ειναι καλύτερα απο τα μαμίσια, καταρχην. Δεν κοπανάνε στα 2κάβαλα, ουτε ''παίρνουν'' περίεργες στρεβλώσεις σε στροφές.

σε συγκριση με τα Krammer, ειναι αρκετα πιο μαλακά, λόγω προοδευτικού ελατηρίου.

Εχουν και 5 ρυθμισεις σκληρότητας.

Τίμια αμορτισερ, και λογικη τιμη κοντα στα 40ε.

Ημουν αναμεσα σε KAYABA και YSS, προτιμησα το δευτερο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

14 χρόνια  + 54Κ μετα την αγορά του παπιού, ο δίσκος μετρήθηκε στα 3.74mm με μικρόμετρο

Η αναζήτηση επέστρεψε αποτελέσματα για ίδιο δίσκο, όχι μαργαρίτες. προσοχή, υπάρχουν 2-3 ποιότητες/παρτίδες μάπα, ακόμη και για γνήσιο (βρεθηκε στα 40ε)

α)Γνησιος απο Σαρακακη = 108ε

β)τσάινα διαφοροι απο 8 εως 17ε.

γ) πολυ καλύτερη ποιότητα Standard με 30ε, όπου επελέγη

Υποχρεωτικά αλλαγη τακάκια, και ειπα να δοκιμασω EBC sfa375.

001%205_zpseu0mj6dq.jpg

Photo0394_zps96oyydk6.jpg

006%204_zpsch3r96al.jpg

Η δαγκάνα/'εμβολα/γλύστρες καθαριστηκαν άλλη μια φορά. Υγρα φρενων, ηταν αλλαγμενα πρόσφατα.

003%205_zps0mrl5vxa.jpg

Τα παλιά τακάκια

011%203_zpsedjnzkez.jpg

Ψηνόμουν να αλλάξω και τα ρουλεμάν προληπτικα, αλλά μετα απο καθάρισμα (χωρις να αφαιρεθούν) και γρασάρισμα (εξάγοντας απαλά την τσιμούχα τους και ξαναβάζοντας την), ρολάρει πλέον πολύ πιο όμορφα. Ειδικά σε επιτόπιες μανούβρες, ειναι ποδήλατο..

Στρωσιμο 150- 200 χλμ, να δούμε τι σκτα φτιάξαμε.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ιδιος με το γνησιο ειναι ο δισκος, απλα λιγο ανοιχτοτερος σε χρωματισμο, χεχε. δε γνωριζα οτι υπαρχε σαν επιλογη.

@innova 04 εσυ ξερω το δουλευεις το παπι σε ολες τις συνθηκες εχε το νου σου για review του δισκου μετα απο πχ 10κ χλμ.

100eyro για γνησιο δε δινεις για κανενα λογο, βαζεις λιγα $$ ακομα και παιρνεις braking.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 34 λεπτά, το μέλος noodles έγραψε:

λιγα $$ ακομα και παιρνεις braking.

αν εννοεις oversize, δεν ηθελα.

πριν 38 λεπτά, το μέλος noodles έγραψε:

ιδιος με το γνησιο ειναι ο δισκος, απλα λιγο ανοιχτοτερος σε χρωματισμο, χεχε. δε γνωριζα οτι υπαρχε σαν επιλογη.

@innova 04 εσυ ξερω το δουλευεις το παπι σε ολες τις συνθηκες εχε το νου σου για review του δισκου μετα απο πχ 10κ χλμ.

Δεν ξερω το κράμα αν ειναι ίδιο. Εμπιστευτηκα τον συνεργά μου, που έχει άποψη καλυτερη απο εμενα.

Θα κανω ριβιού κανονικα.

Ο παλιος δισκος δεν εχει πολυ νυχι, εχει ''κατέβει'' προοδευτικά διοτι αλλαζα τακάκια πριν φθασουν στο όριο φθοράς. Βλέποντας τον πανω στον τροχό δεν φαινεται να θελει αλλαγη (ουτε χαρακιές, όυτε έντονο λούκι ειχε), αλλά μετρώντας τον φανερώθηκε η φθορά..

Ο νέος δίσκος, εχει πάχος 4mm και όριο 3mm. Ο παλιός ειχε 4.5 και 3.5 αντίστοιχα. Άλλος ενας λόγος που ειναι αρκετα πιο φθηνός..

Με τα ebc παντως, πατανε μαι χαρά και στρωνει όμορφα. Ευτυχως κρυωσε και λιγο ο καιρός και αποβάλλει θερμότητα πιο γρηγορα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

παιδιά έχω συγγενή με ινόβα 125 του 2006, το αγόρασε και το είχε να πηγαίνει απο λαγονύσι αθήνα για την δουλειά του.... σας το λέω ηλικρινά το μηχανάκι είχε μηδενήσει μία φορά το κοντέρ του, και πάντα το θημάμε να βάράει λίγο η μπιέλα του... ε ακόμα βαράει και ακόμα πηγαίνει το μηχανάκι αυτό και το μοτέρ ανήχτηκε μόνο για συμπλέκτη...... όταν τον ρώτησα τί έκανε και ζέι ακόμα αύτό το σαράβαλο, ισχυρήστηκε ότι έβαζε στο μηχανάκι λάδι καστρόλ τιτάνιουμ έντζ 5-30 για αυτόκίνητο ... τώρα ο θεός και η μάνα του άν λέει την αλήθεια....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος innova 04 έγραψε:

Δεν ξερω το κράμα αν ειναι ίδιο. Εμπιστευτηκα τον συνεργά μου, που έχει άποψη καλυτερη απο εμενα.

Θα κανω ριβιού κανονικα.

Ο παλιος δισκος δεν εχει πολυ νυχι, εχει ''κατέβει'' προοδευτικά διοτι αλλαζα τακάκια πριν φθασουν στο όριο φθοράς. Βλέποντας τον πανω στον τροχό δεν φαινεται να θελει αλλαγη (ουτε χαρακιές, όυτε έντονο λούκι ειχε), αλλά μετρώντας τον φανερώθηκε η φθορά..

Ο νέος δίσκος, εχει πάχος 4mm και όριο 3mm. Ο παλιός ειχε 4.5 και 3.5 αντίστοιχα. Άλλος ενας λόγος που ειναι αρκετα πιο φθηνός..

Με τα ebc παντως, πατανε μαι χαρά και στρωνει όμορφα. Ευτυχως κρυωσε και λιγο ο καιρός και αποβάλλει θερμότητα πιο γρηγορα.

Στα πόσα χιλιόμετρα άλλαζες τακάκια ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 7 ώρες, το μέλος apellis έγραψε:

Στα πόσα χιλιόμετρα άλλαζες τακάκια ?

8-10Κ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@innova 04 ναι oversize λεω, αυτον εδω πολυ καλος ποιοτικα, αλλα για καθημερινο παπι μαλλον δε κανει, θα στραβωσει γρηγορα.

ειχα βαλει αυτον ο οποιος ειναι πολυ χαλια ποιοτικα. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 7/8/2018 at 0:53 ΠΜ, το μέλος Spiros77 έγραψε:

Η Honda, αν κατεβασεις manuals απο τα τελευταιων ετων μοντελα της, σε ολα προτεινει 10w-30, κυριως για λογους οικονομιας βενζινης (3%). Αυτο το λαδι ζεστενεται μεν γρηγορα αλλα στα αεροψυκτα παπακια μας, και με 700ml ποσοτητας, θα σπασει μεχρι να πας στο περιπτερο και να γυρισεις που λεει ο λογος. Και γω οταν πηρα το ιννοβα, 10w-40 εβαλα, αλλα σε μεγαλης διαρκειας βολτα το ακουγα να βαραει ολοκληρο στο ρελαντι.

Έχω 36.000 χλμ μόνο με 10 40. Σε οποιες δήποτε συνθήκες (2κάβαλο με ζεστη και τερμα γκαζι κτλ ) δεν έχει κάψει ποτέ! Ούτε θορύβους ούτε τίποτα.. 

Πιστεύω πως από την 1η μέρα αν δουλεύει με 10 40 δε θα κάψει ποτέ.. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος achilleasv έγραψε:

Έχω 36.000 χλμ μόνο με 10 40. Σε οποιες δήποτε συνθήκες (2κάβαλο με ζεστη και τερμα γκαζι κτλ ) δεν έχει κάψει ποτέ! Ούτε θορύβους ούτε τίποτα.. 

Πιστεύω πως από την 1η μέρα αν δουλεύει με 10 40 δε θα κάψει ποτέ.. 

Ευχομαι πολλα απροβλημαστιστα χιλιομετρα ακομα, αλλα τη μαμα Honda ουτε εσυ την ακουσες :P, 10w-30 με 10w40 ειναι διαφορετικο λαδι. 36κ χλμ για παπι ειναι πολυ λιγα, ακομα αστρωτο ειναι. Το δικο μου ειναι τριτο χερι, ενας θεος ξερει ποσα χλμ εχει γραψει, φαντασου ο πρωτος κατοχος delivery το δουλευε. Στο λαδι που εχω καταληξει, εχοντας δοκιμασει αρκετα, ειναι 20w50 100% synthetic, αλλα οι προδιαγραφες του ειναι ιδιες με το 15w-50 (συμφωνα με το Technical dara sheet απ το site). Φτηνο ειναι σχετικα, κραταει παραπανω χλμετρα και δουλευει αερινα το μοτερακι.

Την 26/9/2018 at 10:37 ΜΜ, το μέλος innova 04 έγραψε:

Θα κανω ριβιού κανονικα.

Με τα ebc παντως, πατανε μαι χαρά και στρωνει όμορφα. Ευτυχως κρυωσε και λιγο ο καιρός και αποβάλλει θερμότητα πιο γρηγορα. Αλλα οπως ειπε και ο noodless στραβωνουν ευκολα, δεν ξερω για braking αλλα αυτο ο στρογγυλος αποσταστης δεν μου γεμιζει το ματι.

Ισως επρεπε να δοκιμασεις oversized αλλα με τα υψηλης θα ειναι λιγο on-off το φρενο :p. Με νορμαλ σωληνακι και oversided που φοραγα πριν, ειχε δυο καλα : Απο πολλα χλμ και καλη ασφαλτο εριχνε αγκυρα το παπι και 2ο φρεναρες και με ενα δακτυλακι στη μανετα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 13 ώρες, το μέλος Spiros77 έγραψε:

Ευχομαι πολλα απροβλημαστιστα χιλιομετρα ακομα, αλλα τη μαμα Honda ουτε εσυ την ακουσες :P, 10w-30 με 10w40 ειναι διαφορετικο λαδι. 36κ χλμ για παπι ειναι πολυ λιγα, ακομα αστρωτο ειναι. Το δικο μου ειναι τριτο χερι, ενας θεος ξερει ποσα χλμ εχει γραψει, φαντασου ο πρωτος κατοχος delivery το δουλευε. Στο λαδι που εχω καταληξει, εχοντας δοκιμασει αρκετα, ειναι 20w50 100% synthetic, αλλα οι προδιαγραφες του ειναι ιδιες με το 15w-50 (συμφωνα με το Technical dara sheet απ το site). Φτηνο ειναι σχετικα, κραταει παραπανω χλμετρα και δουλευει αερινα το μοτερακι.

Στο εγχειρίδιο αναφέρονται και τα 2. Και το 30αρι και το 40αρι. 

Ναι είναι λίγα αλλά συνήθως μέχρι τα 30κ χλμ βαρουσανε μπιελα από όσους έχω ακούσει.

Καλά χλμ και σε εσένα! 

Βρε συ @noodles γιατί να στραβώσει η braking σε καθημερινό μηχανάκι?? Παρεμπιπτόντως από 100 την πήγανε 115... τώρα είναι που δεν υπάρχει περίπτωση να την βάλω γαμτο 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@achilleasv δε λεω πως θα στραβωσει, ιδιαιτερα αν προσεχες λιγακι, αλλα οσο να ναι, καθημερινο παπι, λακουβες πεζοδρομια κτλ με μεγαλο δισκο δεν ειναι οτι καλυτερο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 24/9/2018 at 5:36 ΜΜ, το μέλος innova 04 έγραψε:

14 χρόνια  + 54Κ μετα την αγορά του παπιού, ο δίσκος μετρήθηκε στα 3.74mm με μικρόμετρο

Η αναζήτηση επέστρεψε αποτελέσματα για ίδιο δίσκο, όχι μαργαρίτες. προσοχή, υπάρχουν 2-3 ποιότητες/παρτίδες μάπα, ακόμη και για γνήσιο (βρεθηκε στα 40ε)

α)Γνησιος απο Σαρακακη = 108ε

β)τσάινα διαφοροι απο 8 εως 17ε.

γ) πολυ καλύτερη ποιότητα Standard με 30ε, όπου επελέγη

https://www.car.gr/parts/view/14342626-brakes-brake-discs  

Το έψαξα γιατί μου έκανε εντύπωση.. Θέλω να πιστεύω και εγώ ότι είναι αξιόπιστη μάρκα όμως γιατί ίσως βάλω τις αλουμινένιες ζάντες της..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα