Antonis3d 15 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 28 , 2014 (τροποποιήθηκε) Εγω στην κατεχακη εχω δει 130 κοντερισια, με gps πραγματικα αγγιζει τα 100. 8000κμ εχω κανει Τροποποιήθηκε Απρίλιος 28 , 2014 από τον Antonis3d Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
petros3110 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Εγω στην κατεχακη εχω δει 130 κοντερισια, με gps πραγματικα αγγιζει τα 100. 8000κμ εχω κανει το έχεις μαμά?μανισιο? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panago2006 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Και εγώ τα ίδια. Μαμά injection Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
petros3110 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 ρε παλικάρια εσείς που έχετε τα 100 πραγματικά, μετά απο ποσες χιλ χιλιομετρα τα είδατε? δηλαδη εγω που εχω 3000χλμ κ βλεπω 88 τ[ωρα , στα 4000 θα βλεπω 95 στις 5000 θα δω 100??? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
evris75 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Φιλε Πετρο, το δικο μου εχει 6500χλμ. Τα service οπως πρεπει και δεν εχω αλλαξει ακομα τιποτα(ολα μαμα). Το εστρωσα και εγω πολυ προσεκτικα εως τα 1600. Ανεβοκατεβαινω καθημερινα την εθνικη (κρυονερι-περιστερι). Το εχω μετρησει αρκετες φορες με ulysse speedometer και με το gps μου(navigon). Στις μεγαλες κατηφορες εχω δει στο κοντερ σχεδον 135χλμ. Το gps μου εχει γραψει maximum 108. Αν εχω ομως κοντρα ανεμο δεν περναει τα 100(gps). Οι ανηφορες ομως ειναι αλλη ιστορια.Το μοτερ κρεμαει και δεν περναει ουτε τα 80-85(κοντερισια)(μου σπαει τα νευρα λεμε ) Για δικαβαλο ας μην το συζητισουμε(επιστροφη με την γυναικα απο σχινια απο το βουνο και μας περναγανε και η ποδηλατες.που λεει ο λογος...) Ευτυχως δεν μου εχει βγαλει καμια ζημια εως τωρα. Θελω να βαλω μια εξατμηση μπας και βελτιωθει καπως η κατασταση και για να μην ακουω τα γαμ....να τα πλαστικα!!! Υ.Γ:πηγαινε το σε αλλο μηχανικο στο επομενο service μηπως... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
panago2006 1 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Φίλε εγώ και στις 3 και στις 7 000 που είμαι τώρα πότε δεν ξεπέρασα τα 100 χλμ GPS 130 πραγματικά! Δεν το έχω δοκιμάσει σε "γκρεμο" χι χιΔεν είδα κάποια διάφορα σε τελική Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaG3 1.354 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 (τροποποιήθηκε) Oσο περναει ο καιρος στρωνεται καλυτερα το μοτερ.. Και εγω σε κατηφορα απο Γιαννενα Κοζανη ειδα 135 κοντερ που φυσικα δεν ειναι πανω απο 110.. Απλα δεν ειχα καμια gopro να το δειτε και live Για τα πλαστικα evri εχω βαλει σχεδον σε ολο το μηχανακι σφουγγαρακια αυτα για τα παραθυρα και μπορω να πω εχει ελατωθει αισθητα.. λιγο μπροστα στην μουρη μου τριζει αλλα πολυ λιγο.. Τελος σου προτεινω απο εξατμισεις αναλογα τι θες απο 50 ευρω apido Και 100-110 ευρω Protech.. Δοκιμασμενες και οι 2 ειναι κομπλε.. 12300 χλμ Τροποποιήθηκε Απρίλιος 29 , 2014 από τον VaG3 2 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
evris75 0 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Oσο περναει ο καιρος στρωνεται καλυτερα το μοτερ.. Και εγω σε κατηφορα απο Γιαννενα Κοζανη ειδα 135 κοντερ που φυσικα δεν ειναι πανω απο 110.. Απλα δεν ειχα καμια gopro να το δειτε και live Για τα πλαστικα evri εχω βαλει σχεδον σε ολο το μηχανακι σφουγγαρακια αυτα για τα παραθυρα και μπορω να πω εχει ελατωθει αισθητα.. λιγο μπροστα στην μουρη μου τριζει αλλα πολυ λιγο.. Τελος σου προτεινω απο εξατμισεις αναλογα τι θες απο 50 ευρω apido Και 100-110 ευρω Protech.. Δοκιμασμενες και οι 2 ειναι κομπλε.. 12300 χλμ Ισως δοκιμασω τα σφουγγαρακια ή λαστιχακια αλλα επειδη δεν πολυσκαμπαζω φοβαμαι οτι αν λυσω ολα τα πλαστικα και δεν καταφερω να τα ξαναβαλω σωστα τελικα θα χειροτερεψω την κατασταση.Για εξατμηση Protech θελω να βαλω αλλα σκεφτομαι και την Apido(λογω της τιμης της βεβαια!) We'll see. Thanks Φίλε εγώ και στις 3 και στις 7 000 που είμαι τώρα πότε δεν ξεπέρασα τα 100 χλμ GPS 130 πραγματικά! Δεν το έχω δοκιμάσει σε "γκρεμο" χι χι Δεν είδα κάποια διάφορα σε τελική στο γκρεμο να εισαι σιγουρος οτι τα 100 θα τα περασεις!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
petros3110 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Φιλε Πετρο, το δικο μου εχει 6500χλμ. Τα service οπως πρεπει και δεν εχω αλλαξει ακομα τιποτα(ολα μαμα). Το εστρωσα και εγω πολυ προσεκτικα εως τα 1600. Ανεβοκατεβαινω καθημερινα την εθνικη (κρυονερι-περιστερι). Το εχω μετρησει αρκετες φορες με ulysse speedometer και με το gps μου(navigon). Στις μεγαλες κατηφορες εχω δει στο κοντερ σχεδον 135χλμ. Το gps μου εχει γραψει maximum 108. Αν εχω ομως κοντρα ανεμο δεν περναει τα 100(gps). Οι ανηφορες ομως ειναι αλλη ιστορια.Το μοτερ κρεμαει και δεν περναει ουτε τα 80-85(κοντερισια)(μου σπαει τα νευρα λεμε ) Για δικαβαλο ας μην το συζητισουμε(επιστροφη με την γυναικα απο σχινια απο το βουνο και μας περναγανε και η ποδηλατες.που λεει ο λογος...) Ευτυχως δεν μου εχει βγαλει καμια ζημια εως τωρα. Θελω να βαλω μια εξατμηση μπας και βελτιωθει καπως η κατασταση και για να μην ακουω τα γαμ....να τα πλαστικα!!! Υ.Γ:πηγαινε το σε αλλο μηχανικο στο επομενο service μηπως... o μηχανικός είναι της απολύτου εμπιστοσυνης κ δοκιμασμένος. αυτό που λες οτι κρεμάει στις ανηφόρες φοβάμαι κ διστάζω να βαλω πίσω το 34άρι...βέβαια υπάρχει και η άποψη ότι όταν πέφτεις σε 3η με το 34άρι είναι καλύτερα....κάποιο μέλος από δω ο cycloholic κάπως έτσι,(σόρι αν κάνω λάθος) στο παρελθόν είπε ότι έβαλε 34άρι κ θα έγραφε αποτελέσματα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Cycloholic 790 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 29 , 2014 Όχι εγώ :Ρ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
petros3110 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2014 (τροποποιήθηκε) Όχι εγώ :Ρ κι αυτό? για άλλο παπί το έλεγες? ποια η εμπειρία σου μετά??? Τροποποιήθηκε Απρίλιος 30 , 2014 από τον petros3110 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Cycloholic 790 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30 , 2014 Ναι για το παλιό που είχα. Εκείνο χρειαζόταν άλλο γρανάζωμα, η πρώτη ήταν σαν να μην υπήρχε και στην 4η στρόφαρε σαν τρελό. Με την αλλαγή γραναζώματος χρησιμοποιούσα και πρώτη ανθρώπινα αλλά έδωσε και κάτι ψιλά στην τελική. Για το σπρίντερ τουλάχιστον το δικό μου και για τα κιλά τα δικά μου δεν νομίζω ότι χρειάζεται άλλο γρανάζωμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
petros3110 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 τελικά έβαλα το 34άρι πίσω με αποτέλεσμα να κρεμαει πολυ...δηλαδη στην μαλακάσα έπεφτα στα 50 κοντερισια...κατοπιν έβαλα 14 μπροστα αφήνοντας το 34 πίσω κ αυτη νομίζω ειναι μια πιο σωστη επιλογη....η 3η έχει περισσότερη δυναμη κ δεν κρεμαει κ η 4η κρεμαει αρκετα πιο αργα...με άλλα λογια το έκανα ελαφρως κοντυτερο τελικα κ φυσικα δεν εχω καλυτερη τελικη...με αλλα λογια το μοτερ δεν εχει τη δυναμη να δωσει καλυτερη τελικη σε καμια περιπτωση....γιατι στις ανηφορες θα αναβεις τσιγαρο... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
stamatis_vts 122 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 5 , 2014 στα 25.500χλμ με ανεπαρκης συντηρηση και ατσαλη χρηση, αρχισε να πατιναρει η 3η και η 4η στις ανηφορες... εχει πολυ ζωη ακομα ο δισκος; ποσο να υπολογιζω; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
petros3110 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 10 , 2014 Φιλε Πετρο, το δικο μου εχει 6500χλμ. Τα service οπως πρεπει και δεν εχω αλλαξει ακομα τιποτα(ολα μαμα). Το εστρωσα και εγω πολυ προσεκτικα εως τα 1600. Ανεβοκατεβαινω καθημερινα την εθνικη (κρυονερι-περιστερι). Το εχω μετρησει αρκετες φορες με ulysse speedometer και με το gps μου(navigon). Στις μεγαλες κατηφορες εχω δει στο κοντερ σχεδον 135χλμ. Το gps μου εχει γραψει maximum 108. Αν εχω ομως κοντρα ανεμο δεν περναει τα 100(gps). Οι ανηφορες ομως ειναι αλλη ιστορια.Το μοτερ κρεμαει και δεν περναει ουτε τα 80-85(κοντερισια)(μου σπαει τα νευρα λεμε ) Για δικαβαλο ας μην το συζητισουμε(επιστροφη με την γυναικα απο σχινια απο το βουνο και μας περναγανε και η ποδηλατες.που λεει ο λογος...) Ευτυχως δεν μου εχει βγαλει καμια ζημια εως τωρα. Θελω να βαλω μια εξατμηση μπας και βελτιωθει καπως η κατασταση και για να μην ακουω τα γαμ....να τα πλαστικα!!! Υ.Γ:πηγαινε το σε αλλο μηχανικο στο επομενο service μηπως... με μπαγκαζιερα η χωρίς? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
petros3110 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 12 , 2014 ρε παιδιά η μπαγκαζιέρα πόσο κόβει? ρωτάω για να ξερω να βαλω ή όπως βολεύομαι με το σακιδιο? μπαινω αττικη οδο κ δεν θελω να κοβει πολλα σε τελικη ταχυτητα Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikos Nikon 1.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2014 Μια 29άρα που φοράει το δικό μου δεν αισθάνομαι να "κόβει" το μηχανάκι, βέβαια είμαι ακόμα στο στρώσιμο και δεν έχω ανοίξει πάνω από τα 70klm για να δω τι κάνει κοντά στην τελική, έχω το DY125RS όχι το Sprinter αλλά δεν νομίζω να έχει διαφορά στη συμπεριφορά. ΥΓ. Μπορώ να γράφω εδώ για το DY125RS; Δεν έχω βρεί δικό του θέμα, πάνω-κάτω τα ίδια είναι... 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
VaG3 1.354 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 14 , 2014 Σιγα μην ζητησεις και την αδεια.. Γράψε και εσυ για τυχον αγοραστες . 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikos Nikon 1.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2014 Πλησιάζουν τα χιλιόμετρα του πρώτου σέρβις και μέχρι στιγμής το μηχανάκι συμπεριφέρεται άψογα στο "στρώσιμο", κάνει βέβαια σχετικά ξεκούραστα χιλιόμετρα (περίπου 120 ημερησίως) και η ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 70km/h και δεν έχω παρατηρήσει τριξίματα ή περίεργους κραδασμούς και ο δείκτης βενζίνης μου φαίνεται αρκετά ακριβής. Οι ταχύτητες στρωσίματος που αναφέρει το βιβλίο χρήστη είναι τουλάχιστον από άλλο πλανήτη και ίσως θα πρέπει να αναθεωρηθούν, δεν μπορεί να δίνει 45km/h τελική στο στρώσιμο, τουλάχιστον όχι στην Αθήνα, με τέτοια ταχύτητα σίγουρα θα σε πάρει κάποιος παραμάζωμα ή το καλύτερο θα τσακώνεσαι συνέχεια με τους άλλους χρήστες του δρόμου. Τα φώτα του μου φαίνονται καλά (προσωπική άποψη) οπότε δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθώ παραπάνω. Σχετικά με τη θέση οδήγησης μου αρέσει που με βάζει "επάνω" και όχι "μέσα" στο μηχανάκι και μου φαίνεται κάπως "ψηλότερο" από το Modenas Kristar 125 ενός συναδέλφου που δοκίμασα. Επίσης μου φαίνεται ιδανικό για το ύψος μου (1.80) και τα πόδια μου κάνουν ορθή γωνία. Η ποδιά με καλύπτει σχετικά καλά από τον αέρα αφού δεν αισθάνομαι την πρωϊνή υγρασία της Μαλακάσας. Η σέλα ίσως να θέλει λίγο αφρώδες ακόμα μετά τα 40-50 χλμ πορείας αρχίζει να κουράζει τα μαλακά μόρια. Θα το κοιτάξω σε μερικούς μήνες που θα έχει κάτσει το υλικό και ίσως τη βελτιώσω. Τα λάστιχα τώρα μου μοιάζουν σαν κάποιο αντίγραφο από Metzeler δεν είναι τα τυπικά κινέζικα πρώτης τοποθέτησης που έχω δει σε άλλα παπιά, γράφουν επάνω Daytona 6 PR, στο στεγνό οδόστρωμα στέκονται καλά μέχρι στιγμής και στα φρεναρίσματα δεν έχει γλυστρίσει. Δεν ξέρω βέβαια πως συμπεριφέρονται στο βρεγμένο αφού δεν έχω φάει κάποια βροχή ακόμα, αλλά σίγουρα μέχρι το Νοέμβριο-Δεκέμβριο θα τα αλλάξω γιατί θα έχουν κάνει και πολλά χιλιόμετρα. Το μπροστινό φρένο όταν το πήρα είχε μιά κάπως σπογγώδη αίσθηση, τώρα με το δούλεμα είναι πολύ καλύτερο αλλά στο πρώτο σέρβις θα κάνουμε και μιά εξαέρωση. Το πίσω απλά με βοηθάει λίγο στο φρενάρισμα, δεν είναι για πολλά πολλά. Η κατανάλωση θεωρώ πως είναι νωρίς να μετρηθεί αφού είναι καινούριο το μοτέρ, πάντως κάθε μέρα που γεμίζω παίρνει 3 με 3,5 ευρώ, περίπου 2,20 με 2,40 λίτρα όπως βλέπω στην αντλία. Φίλος μου είπε με την πρώτη ευκαιρία να αλλάξω την πίπα του μπουζί με μια καλή ιαπωνική γιατί δεν είναι καλή η μεταλλική που έχει βάλει ο κατασκευαστής και μπορεί να βραχυκυκλώνει ή να έχει διαρροές, θα ρίξω λίγο διάβασμα επ' αυτού αλλά δεν έχω λόγο να μη τον πιστέψω. Για να αισθάνομαι πιο ασφαλής αγόρασα μερικά καλά εργαλεία και λεβγιέδες εξαγωγής ελαστικού, μιά σαμπρέλα, μερικά αυτοκόλλητα μπαλόματα, αμπούλες αέρα, μιά ηλεκτρονική, έναν ανορθωτή, μια δυο λάμπες, ένα μπουζί, μονωτική ταινία μερικά ζιπάκια διαφόρων μεγεθών και μιά ασφάλεια αλυσίδας και τα έβαλα σε μιά θήκη μέσα στο βαλιτσάκι, για την κακιά την ώρα μη μείνω πουθενά στις ερημιές και ψάχνομαι, αν χρειάζεται κάτι άλλο με την εμπειρία σας πείτε μου... Το Σάββατο θα του κάνω το πρώτο σέρβις και την Κυριακή πρωί πρωί δρόμο για την πρώτη του μεγάλη βόλτα προς Κόρινθο μεριά να το ευχαριστηθώ χαλαρά...και τα ξαναλέμε. 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dimitrishndsm 596 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 15 , 2014 Μια χαρά είσαι.. Τα λάστιχα μην τα αφήσεις μετά τον Αύγουστο. Η μπουζόπιπα μια χαρά είναι, Εγώ την άλλαξα μετά από μια βροχή πέρυσι μιας και μου έκανε λίγο νερά στην ανάφλεξη αλλά όπως αποδείχτηκε δεν έφταιγε αυτό αλλά η κακή βενζίνη. Για το φρένο, Πάρε ένα αντισκωριακό σπρέυ και ρίξε στην βίδα της μανέτας 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikos Nikon 1.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 17 , 2014 Ευχαριστώ Δημήτρη για τις πληροφορίες. Εκανε το πρώτο του σέρβις σήμερα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, είναι εξαιρετικά εύκολη διαδικασία, οπότε τη συντήρηση από δω και πέρα θα την κάνω μόνος μου, όσο μπορώ δηλαδή και θεωρώ πως καλύτερα θα το προσέξω, ο μπούσουλας άλλωστε με το φυλλάδιο συντήρησης και ελέγχων υπάρχει μου το δώσανε κατά την αγορά, αλλά υπάρχει και στο site του Γκοργκόλη. Το μοτέρ γλύκανε πολύ με τα φρέσκα λάδια και η αλλαγή ταχυτήτων έγινε πολύ μαλακή, λάδια μου έβαλε τα ELF Road 20W-50. Μου έβγαλε και το ενοχλητικό δεύτερο ελατήριο που κλείνει το πλαϊνό σταντ όταν σηκώνεις το μηχανάκι, έριξε και λίγο σπρέϋ σε μερικά μέρη, έβαλε και τη σφραγίδα στο βιβλιαράκι του έδωσα 12 ευρώ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος :D ... Ερώτηση, προγραμματίζω ένα ταξιδάκι και θέλω να πάρω ένα σετάκι σαμάρια όπως έχουν οι μοτοσυκλέτες να βάλω τα πράγματά μου, μπαίνουν στο παπί, έχουν διάφορα μεγέθη ή θα είναι φαίνεται παράταιρο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
petros3110 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2014 Ευχαριστώ Δημήτρη για τις πληροφορίες. Εκανε το πρώτο του σέρβις σήμερα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, είναι εξαιρετικά εύκολη διαδικασία, οπότε τη συντήρηση από δω και πέρα θα την κάνω μόνος μου, όσο μπορώ δηλαδή και θεωρώ πως καλύτερα θα το προσέξω, ο μπούσουλας άλλωστε με το φυλλάδιο συντήρησης και ελέγχων υπάρχει μου το δώσανε κατά την αγορά, αλλά υπάρχει και στο site του Γκοργκόλη. Το μοτέρ γλύκανε πολύ με τα φρέσκα λάδια και η αλλαγή ταχυτήτων έγινε πολύ μαλακή, λάδια μου έβαλε τα ELF Road 20W-50. Μου έβγαλε και το ενοχλητικό δεύτερο ελατήριο που κλείνει το πλαϊνό σταντ όταν σηκώνεις το μηχανάκι, έριξε και λίγο σπρέϋ σε μερικά μέρη, έβαλε και τη σφραγίδα στο βιβλιαράκι του έδωσα 12 ευρώ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος :D ... Ερώτηση, προγραμματίζω ένα ταξιδάκι και θέλω να πάρω ένα σετάκι σαμάρια όπως έχουν οι μοτοσυκλέτες να βάλω τα πράγματά μου, μπαίνουν στο παπί, έχουν διάφορα μεγέθη ή θα είναι φαίνεται παράταιρο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις. προταση: αν δεν πας δικάβαλος, σε σακίδιο (σακ βουαγιαζ) στη θεση του συνοδηγού, καλύτερα θα είναι... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
petros3110 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2014 Ευχαριστώ Δημήτρη για τις πληροφορίες. Εκανε το πρώτο του σέρβις σήμερα σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, είναι εξαιρετικά εύκολη διαδικασία, οπότε τη συντήρηση από δω και πέρα θα την κάνω μόνος μου, όσο μπορώ δηλαδή και θεωρώ πως καλύτερα θα το προσέξω, ο μπούσουλας άλλωστε με το φυλλάδιο συντήρησης και ελέγχων υπάρχει μου το δώσανε κατά την αγορά, αλλά υπάρχει και στο site του Γκοργκόλη. Το μοτέρ γλύκανε πολύ με τα φρέσκα λάδια και η αλλαγή ταχυτήτων έγινε πολύ μαλακή, λάδια μου έβαλε τα ELF Road 20W-50. Μου έβγαλε και το ενοχλητικό δεύτερο ελατήριο που κλείνει το πλαϊνό σταντ όταν σηκώνεις το μηχανάκι, έριξε και λίγο σπρέϋ σε μερικά μέρη, έβαλε και τη σφραγίδα στο βιβλιαράκι του έδωσα 12 ευρώ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος :D ... Ερώτηση, προγραμματίζω ένα ταξιδάκι και θέλω να πάρω ένα σετάκι σαμάρια όπως έχουν οι μοτοσυκλέτες να βάλω τα πράγματά μου, μπαίνουν στο παπί, έχουν διάφορα μεγέθη ή θα είναι φαίνεται παράταιρο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις. εχω το ίδιο μηχανακι με σένα, το οποίο λένε οτι ειναι ιδιο μ το σπριντερ όσο αφορα τον κινητήρα. Το έστρωσα όπως ακριβώς λεει το μανουαλ κ τώρα έχω 3500χλμ. Διαπιστώσεις: από αντιπροσωπια πολλά παραπονα γιατί μου έκανε ατροφίες(από την αρχή που το πήρα) όταν πήγαινα σταθερη πορεία κ εκείνοι δεν το καταλάβαιναν γιατί δεν είχαν το χρόνο να βγουν εθνικη οδό...μεχρι κ τηλέφωνο από τα τρικαλα με πήραν για να με πείσουν οτι το μηχανάκι είναι μια χαρά!!! Τελικά η βλάβη οφειλόταν στη βελονα του καρμπυρατέρ η οποία επιτοπλίστον δεν ρυθμίζει, και το διόρθωσε δικός μου μηχανικός. Αν συνέχιζα έτσι όπως ήταν, η μεγαλύτερη πιθανότητα θα ήταν να τρυπήσει πιστόνι από πολύ φτωχό μείγμα!Να φανταστείς οτι στις μετρησεις καταναλωσης που έκανα τοτε (με το πρόβλημα) είχα 1,6λ/100χλμ!!! Επίσης το παπί είχε στραβό λάστιχο μπροστά κ στην αντιπροσωπεία το έβγαζαν κ τ ξαναβαζαν, βαζοντας του κερι στα χειλια κ δοκίμαζαν πιέσεις αέρα μεχρι κ 40 psi για να μην μου το αλλάξουν. Από τρικαλα απάντησαν, ε παπακι είναι φτηνο, οπως καταλαβαινεις δεν εχουν κ τα καλυτερα λάστιχα! Μέχρι που έβαλα τα μετζελερ με 22 κ ήρέμησα από τα τρέμουλα του τιμονιού. Το παπί φορά γραναζια 15χ36 κ μ αυτο το γραναζωμα εχει τελικη σε ελαφρια κατηφορα πχ της καινουριας εθν οδου χαλκιδας, 105χλμ. Όμως επιστρεφοντας από χαλκίδα, απο τον παλιό κ φτανοντας μαλακασα, όταν είσαι με 80χλμ πεφτει 60,50, δεν έχει δυναμη δηλαδή...αν είσαι κ δικάβαλος άστα να πάνε ...συνεχως κατεβασματα 3ης. Με πολλές δοκιμές κατέληξα ότι το καλύτερο γρανάζωμα για αυτό το παπί ειναι το 14χ34 κ με αυτό έχει τη δύναμη κ σε ελαφριες ανηφόρες κ δικάβαλος. Είναι πιό παραδεκτό δηλαδή αυξαναντας νεύρο αλλά χανοντας κ 5 χλμ τελικής. Δηλαδή τώρα τελικη 100χλμ κοντερίσια όλα αυτά ε? που στην πραγματικότητα είναι μ gps 10χλμ κάτω...Γενικώς το χρησιμοποιώ για να γλυτώνω καύσιμα εντος πόλης κ πηγαίνω συχνά πυκνα στην ερέτρια από τον παλιό. Πιστεύω ότι είναι αδύναμο μηχανακι, ακούγοντας ότι λενε οι υπόλοιποι με τα καζερ 115 κ σπριντερ 125.Τουλάχιστον από αυτά δεν θα έπρεπε να υπολοιπόταν ...κυβικά λιγοτερα το καζερ, ίδιος κινητηρας το σπριτερ....για τη δε αντιπροσωπεία σ είπα....εγω δεν ξαναπήγα(κερδισμένοι βεβαια θα βγουν αλλά κ εγώ)...τώρα πως τα σπριντερ εχουν μεγαλυτερες τελικες (που σημαίνει ταξιδεύεις πιο κουλ στα 80-85χλμ-για αυτο μιλαω για τελικη σε παπι) με τον ίδιο κινητηρα-γραναζωμα κ δενφτηνουν στις ανηφορες, δεν ξέρω....αυτά! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Nikos Nikon 1.325 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2014 Ευχαριστώ Πέτρο για τα info και στα δύο post. Επειδή κάνω την ίδια διαδρομή κάθε μέρα, έχω παρατηρήσει αυτό που λες και όταν έρθει η ώρα για αλυσιδογράναζα θα ψαχτώ κι εγώ λιγάκι. Πάντως μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος από την επιλογή που έκανα και τις καταναλώσεις που έχει. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
petros3110 26 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Μάιος 18 , 2014 εγώ δεν είμαι κ εξηγώ τους λόγους, κ εφόσον λες τα εχεις παρατηρησει κι εσύ πως εξηγείται η αδυναμία του? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες