Jump to content

Recommended Posts

95 κιλά είμαι και γω αλλά δεν σέρνεται τόσο όσο λες... ντάξει παπάκι είναι

Το κόλπο είναι να μην κλείνεις γκάζι ποτέ, και να μην πατάς και φρένο επίσης :tongue:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ρε παιδια ειμαι στα 6000 χλμ και μου σβηνει στο ρελαντι...μου το εκανε παλια αλλα τωρα πιο συχνα...μια με δυο φορες την ημερα...καμια ιδεα ?? Να αλλαξω βενζινη ? Στο συνεργειο το πηγα αλλα πρεπει να αναψει το λαμπακι του injection για να το δουμε .... Και καποιες φορες ανεβαζει στροφες μονο του και μετα στρωνει !Εχω μιλησει και με αλλους πυ εχουν sprinter injection και ολοι εχουν θεμα με το ρελαντι...!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ δεν έχω θέμα με το ρελαντί, δοκίμασε να αλλάξεις λίγο τη βενζίνη, αν συνεχιστεί πες τους να ελέγξουν τη βαλβίδα του ρελαντί στο σώμα του ψεκασμού...δεν ανάβει το λαμπάκι για αυτό το λόγο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ευχαριστω Νικο και  ravendark...ηδη βαζω βενζινη απο αλλo βενζιναδικο και θα το παρακολουθησω !!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά και χρόνια πολλά! 2000 km αισίως και όλα βαίνουν καλώς (το κιβώτιο είναι ακόμα λίγο σκληρό αλλα πιστεύω θα μαλακώσει και αλλο).

Μερικές ερωτήσεις:
1) Υπάρχει τρόπος με κάποια μετατρόπη/προσθήκη να βάλουμε διακόπτη για να αναβοσβηνουμε μονοι μας τα φώτα αντί για τώρα που είναι μονίμως αναμμένα, μερα-νύχτα?
2) Μέχρι στιγμής (στα 2000 km) έχω αλλάξει 2 φορές λάδια και τον καθιερωμένο έλεγχο που κάνει ο αντιπρόσωπος (με τα μάτια δηλαδή :laugh: ). Υπάρχει κάτι άλλο που θα συνιστούσατε, οι γνώστες του σπορ, να κάνω ως προς την συντήρηση του παπιού?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) ηλεκτρολόγο.

2) Λύπανση την αλυσίδα εκτος απο τα λάδια που αλλάζεις και πιέσεις ελαστικών. Τίποτα δν θελει καινούργιο μηχανάκι ειναι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μια ερωτηση. Τι διαφορες  εχει το SPRIDER απο το NOVA-R. Περα απο καλποιες διαφορες στο κοστουμι του δεν βλεπω καποια αλλη ουσιαστικη διαφορα .Βεβαια η διαφορα στην τιμη ειναι μικρη (160 ευρω) αλλα δεν με ενδιαφερει η εμφανιση, το θελω μονο για την δουλεια μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα φιλοι μου....

ρωταω τωρα,επειδη σε δυο διαφορετικα συνεργεια το εχω παρει το μηχανακι μου,μπουκωνει και αμα βαλεις γκαζι αποτομα σβηνει πρωτο αυτο.(fun fact: η απαντηση του μηχανικου της αντιπροσωπειας ηταν: ετσι κανουν επειδη ειναι 50αρι δεν εχει δυναμη).

Δευτερον εχω βαλει μια εξατμιση GL το θεμα ειναι οτι καθως τρεχω,σε ελαφρυ ανοιγμα γκαζιου ισα ισα κανει ενα μπερδεμα δηλαδη σαν να εχει κοφτη αλλα δεν βγαζει δυναμη ειναι δηλαδη σαν νεκρο σημειο.

Και τριτον,μπερδευει στα μεσαια οταν δηλαδη δεν εχω το γκαζι φουλ ανοιχτο,δηλαδη οτι το μιγμα του ειναι χαλια απλα παρολη την ρυθμιση που το κανω επειδη παλια μπουκωνε (εβγαζε μαυρο ντουμανι απο την εξατμιση) φοβαμαι οτι ισως το μπουζι εχει καρβουνιασει και θελει καθαρισμα γιατι οσο και να πειραξω το μιγμα δεν αλλαζει κατι.

Για να βγαλω μπουζι ομως πρεπει να βγαλω και την απιστευτα σπαστικη ποδια; (ρε παιδια γιατι πρεπει να βγαλω και αλλα 3 πλαστικα μαζι για την παλιοποδια)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

καλησπερα παιδια , εχω ενα sprinter 50ari εδω και 2 χρονια ( το πηρα απο εναν ξαδερφο που το ειχε παρατημενο ) , οποτε του εκανα πολλα μαζεματα , αλλα μεσα απο αυτα τα μαζεματα εχουν μεινει 2 προβληματα που δεν μπορω να βρω λυση .Το πρωτο ειναι τα φωτα ,μου καηκε η λαμπα μπροστα και δεν μπορω να βρω μια καλη λαμπα γιατι απ οτι βλεπω το s2 που γραφει ειναι το μοντελο απο το ντουι το οποιο ειναι γενικα δυσευρετο . 

2) εδω ειναι και το μεγαλυτερο θεμα στο μηχανακι απο τοτε που το πηρα : το μπροστα φρενο . Eκανα πολλες αλλαγες ,αλλαξα την τρομπα , αλλαξα δαγκανα γιατι η μαμα κολλαγε ,και αφου δεν ειδα μεγαλη αλλαγη ( το μεγαλυτερο θεμα εκει ηταν οτι μου επιανε και αφηνε σαν να ηταν στραβη η δισκοπλακα) αποφασισα να παρω μεγαλυτερο δισκο για supra που απ οτι ειδα εμπαινε πανω σε sprinter , τελικα για αγνωστο μεχρι στιμγης λογο δεν εκατσε ποτε καλα πανω ,παταγα φρενο και εμενε κλειστη η δαγκανα με αποτελεσμα παλι να μην εχω σωστο φρενο και απλα εμεινα με τον μαμα δισκο και το υποτυπωδες φρενο που μου παρεχει . 

Ειχε καποιος παρομοια πρβληματα για να μου προτεινει κατι ? :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@MrCarpenter εχεις κολλημενο-α εμβολο-α στη δαγκανα! τη λυνεις και καθαριζεις τα εμβολα με βουρτσακι-υγρο πιατων.

τελος, αν τα τακακια-υγρα ειναι φρεσκα, θα εχεις καλο φρενο!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 16 ώρες, το μέλος noodles έγραψε:

@MrCarpenter εχεις κολλημενο-α εμβολο-α στη δαγκανα! τη λυνεις και καθαριζεις τα εμβολα με βουρτσακι-υγρο πιατων.

τελος, αν τα τακακια-υγρα ειναι φρεσκα, θα εχεις καλο φρενο!

Κολλημενα εμβολα ειχα στη μαμα τη δαγκανα για αυτο και αγορασα καινουρια (η καινουρια ειναι κινεζια ) και την ελεγξα και δουλευε μια χαρα και τα εμβολα και ολα για αυτο δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει , ειδικα στο θεμα της oversize δισκοπλακας σπαω το κεφαλι μου να δω τι γινεται , το μονο που βρηκα ειναι οτι η βαση για την oversize δεν καθεται τελειως καλα με τα πυρακια της δαγκανας κατι που παλι ειναι ανεξηγητο γιατι σε οσα μαγαζια πηγα με την βαση ,ειχαν και αυτη ολοιδια και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει αλλη με διαφορετικη αποσταση στις τρυπες .Εν ολιγης εχω μια δαγκανα που κανει για σπριντερ , μια oversize δισκοπλακα και επεκταση για supra που θεωρητικα μπαινει σε σπριντερ αλλα αυτα τα 2 μεταξυ τους δεν ταιριαζουν για ανεξηγητο λογο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ψαξε για μεταχειρισμενα γνησια ανταλλακτικα σε καλη κατασταση. 

με τις κινεζιες δε θα βγαλεις ακρη, ασε που συνηθως ειναι τοσο χαλια ποιοτητα που ειναι επικινδυνα (στο ιννοβα μου με δισκο μαργαριτα shark λιγο ελειψε να σκοτωθω)...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εχει συναντησει καποιος αυτο το προβλημα και αν ναι ποια ηταν η λυση? Διοτι αυτη η αγγελια φαινεται καλη εκτος απο το συγκεκριμενο προβλημα που αναφερει, εχω και καποιες γνωσεις οποτε θα μπορεσω να γλυτωσω καποια λεφτα απο συνεργεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 22 ώρες, το μέλος propapias έγραψε:

Εχει συναντησει καποιος αυτο το προβλημα και αν ναι ποια ηταν η λυση? Διοτι αυτη η αγγελια φαινεται καλη εκτος απο το συγκεκριμενο προβλημα που αναφερει, εχω και καποιες γνωσεις οποτε θα μπορεσω να γλυτωσω καποια λεφτα απο συνεργεια.

Το 2012 δεν υπήρχε καν σαν ιδέα το sprinter injection. Περα από αυτό τα inj μοντέλα δεν έχουν το λαμπάκι οταν χτυπάει το κινητό και έχουν το check engine στην θέση του. Τώρα τι injection λέει εδώ ο μάστορας δεν ξέρω. Μπορεί να πήρε το κιτ για να το βάλει στο δικό του και κάπου βρήκε πρόβλημα και το δίνει. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 λεπτό, το μέλος strokt up έγραψε:

Το 2012 δεν υπήρχε καν σαν ιδέα το sprinter injection. Περα από αυτό τα inj μοντέλα δεν έχουν το λαμπάκι οταν χτυπάει το κινητό και έχουν το check engine στην θέση του. Τώρα τι injection λέει εδώ ο μάστορας δεν ξέρω. Μπορεί να πήρε το κιτ για να το βάλει στο δικό του και κάπου βρήκε πρόβλημα και το δίνει. 

Αρα εκανε λαθος στην περιγραφη της αγγελιας ή δεν γνωριζει καν οτι εχει καρμπυρατερ ή εκανε αυτο που ειπες εσυ. Να τον παρω ενα τηλεφωνο ή δεν αξιζει να ασχοληθω?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 33 λεπτά, το μέλος propapias έγραψε:

Αρα εκανε λαθος στην περιγραφη της αγγελιας ή δεν γνωριζει καν οτι εχει καρμπυρατερ ή εκανε αυτο που ειπες εσυ. Να τον παρω ενα τηλεφωνο ή δεν αξιζει να ασχοληθω?

Λέει και στην περιγραφή για injection. Πάρε και ενα τηλέφωνο να δεις τι θα σ πει. Πάντως είναι αρκετά τα χρήματα, με ελάχιστα ακόμα παίρνεις κάτι τέτοιο https://www.car.gr/21160313-daytona-sprinter-125-rs-injection

Τροποποιήθηκε από τον strokt up

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν εχω και πολλες επιλογες ξεκινησα να σκεφτομαι για 2χρονα παπια μετα μου ειπαν καποια παιδια πως δεν αξιζει το ξανασκεφτηκα και τωρα ψαχνομαι για καποιο παπι κοντα στα 1100 ευρω. To sprinter φαινεται καλο για την δουλεια μου γιατι θα το κρατησω 1,5 χρονο θα κανω καπου γυρω στα 7-10 χιλιαδες χιλιομετρα και θα το δωσω. Εχω ψαξει σχεδον τα παντα και η καλυτερη επιλογη μου φαινεται μεταχειρισμενο sprinter για την δουλεια μου.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ο τύπος ή ψάχνει για κορόιδα ή έβαλε μοτερ Injection Που είναι απίθανο.. Ίδιο με το δικο μου είναι αυτο στην φωτογραφία.. Αν ήμουν στην θέση σου θα πηγαινα σε DY 125 injection κυρίως για τις επιλογές σε πλαστικά που υπάρχουν που στο sprinter θέλεις 350 ευρω το κουστουμι..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ας γραψω εδω μια γνωμη καθως εγινα κατοχος του συγκεκριμενου. Λοιπον το μηχανακι αγοραστηκε την προηγουμενη δευτερα με 25κ χιλιομετρα στην τιμη των 950 ευρω. Ηθελε μαζεματακια του 50αρικου, ειχε καλα λαστιχακια πανω (καινουργια city pro) και καινουργια αλυσιδα. Ειναι του 2018 μοντελο με ψεκασμο και μπορω να πω οτι ειναι πολυ ωραιο και δουλευει αψογα (εκλεισα την εξατμιση, ακουσα τον κινητηρα κτλπ). Στα θετικα εχει παρα πολυ καλα φρενα, ομαλα με πολυ δυναμη χωρις να μπλοκαρουν οι τροχοι και ακινητοποιουν το παπι πολυ γρηγορα και αποτελεσματικα (ακομα και με εμενα αναβατη που ειμαι 110 κιλα). Πολυ καλες σχεσεις στο σασμαν (ξεκιναει με διπλο ατομο και με 2α), με 80 παει χαλαρα αν και δεν εχω δοκιμασει τελικες και ουτε προκειται εντος Αθηνων. Νορμαλ αναρτησεις και πολυ καλα φωτα και εννοειται πως δεν καιει τιποτα. Επισης ειναι πολυ ανετο για 2 ατομα καθως δεν αισθανομαι τον πισω ακομα και αν ειναι 100 κιλα. Στα αρνητικα τωρα, το σασμαν ειναι λιγο σκληρο (εκτος και αν αλλαξεις ταχυτητα ακριβως εκει που θελει) και κατεβαζει δυσκολα απο 2α σε πρωτη (ειδικα οταν ειναι κρυο). Ο δεικτης της βενζινης ειναι λιγο ακυρος καθως οταν ειχε φτασει στο κοκκινο ειχα σχεδον μισο τεποζιτο βενζινη. Τα πλαστικα του δεν ειναι και οτι καλυτερο, αν και με 1500 ευρω καινουργιο δεν περιμενα κατι παραπανω. Η σελα ενω ειναι μεγαλη και πολυ ανετη για 2 ατομα χρειαζεται λιγο σκαψιμο γιατι αισθανομαι πως με σπρωχνει μπροστα (βεβαια οντας 110 κιλα δεν εχω και κανα μικρο κ@λο...). Σε γενικες γραμμες μεχρι στιγμης μου φαινεται πολυ καλο για τα λεφτα του και πιστευω πως αξιζει 100% να μπει στην λιστα καποιου που σκεφτεται για κατι καινουργιο με λιγα λεφτα, τα φρενα του ειδικα ειναι που αξιζουν 110%.

Τροποποιήθηκε από τον propapias

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παίδες καλησπέρα! Έχω πρόβλημα με το πίσω δισκόφρενο και ρωτάω μήπως κάποιος από εσάς τους μερακλήδες που τα φτιάχνετε τα μηχανάκια σας ξέρετε.

Άλλαξα αλυσιδογραναζα και αφού ευθυγράμμισα τις γραμμές στους ρεγουλατορους του ψαλιδιού,σφίγγοντας τον άξονα κ.τ.λ το πίσω φρένο τρίβεται υπερβολικα σε σημείο που σε βόλτα 10 λεπτών η δισκοπλακα (χωρίς να χρησιμοποιήσω το πίσω φρένο) να ζεσταίνεται αρκετά,εξάλλου ακούγεται και το τρίξιμο όταν γυρνάς τον τροχό αργά,επίσης η αλυσίδα κανει έναν περιορικο θόρυβο σαν να πάει να βγει από το γρανάζι σαν να μην είναι ευθύγραμμισμενα (με χαμηλή ταχύτητα ακούγεται αυτό),βέβαια με το μάτι δεν φαινεται να μην είναι στην ίδια ευθεία το πίσω με το μπροστά γρανάζι.Ξερει κάποιος τι φταίει; Μήπως θέλει ρύθμιση και το δισκόφρενο για να ευθυγραμμιστει; (Από την πίσω μεριά φαίνεται ότι τρίβεται το αριατερο τακακι στην δισκοπλακα).

Τροποποιήθηκε από τον Niphiz

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Απο εδω μέσα δεν γίνεται να καταλάβουμε.. Μπορεί να μην εχεις βάλει καλά τα τακάκια μπορεί να μην έχεις σφιξει το μπροστά γρανάζι και να "παίζει" μπορεί να είναι λάσκα η αλυσίδα και να θέλει σφίξιμο πολλά "μπορει". Επίσης τα τακάκια θέλουν να περάσουν κάποια χλμ για να πατήσουν καλά..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 15/4/2019 at 7:29 ΜΜ, το μέλος Niphiz έγραψε:

Παίδες καλησπέρα! Έχω πρόβλημα με το πίσω δισκόφρενο και ρωτάω μήπως κάποιος από εσάς τους μερακλήδες που τα φτιάχνετε τα μηχανάκια σας ξέρετε.

Άλλαξα αλυσιδογραναζα και αφού ευθυγράμμισα τις γραμμές στους ρεγουλατορους του ψαλιδιού,σφίγγοντας τον άξονα κ.τ.λ το πίσω φρένο τρίβεται υπερβολικα σε σημείο που σε βόλτα 10 λεπτών η δισκοπλακα (χωρίς να χρησιμοποιήσω το πίσω φρένο) να ζεσταίνεται αρκετά,εξάλλου ακούγεται και το τρίξιμο όταν γυρνάς τον τροχό αργά,επίσης η αλυσίδα κανει έναν περιορικο θόρυβο σαν να πάει να βγει από το γρανάζι σαν να μην είναι ευθύγραμμισμενα (με χαμηλή ταχύτητα ακούγεται αυτό),βέβαια με το μάτι δεν φαινεται να μην είναι στην ίδια ευθεία το πίσω με το μπροστά γρανάζι.Ξερει κάποιος τι φταίει; Μήπως θέλει ρύθμιση και το δισκόφρενο για να ευθυγραμμιστει; (Από την πίσω μεριά φαίνεται ότι τρίβεται το αριατερο τακακι στην δισκοπλακα).

1. Ρύθμισε τον τζόγο υης αλυσιδας σε 2-3 cm

2. Καθάρισμα δαγκάνας εμβόλων.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 11 ώρες, το μέλος VaG3 έγραψε:

Απο εδω μέσα δεν γίνεται να καταλάβουμε.. Μπορεί να μην εχεις βάλει καλά τα τακάκια μπορεί να μην έχεις σφιξει το μπροστά γρανάζι και να "παίζει" μπορεί να είναι λάσκα η αλυσίδα και να θέλει σφίξιμο πολλά "μπορει". Επίσης τα τακάκια θέλουν να περάσουν κάποια χλμ για να πατήσουν καλά..

Καταλαβαίνω απόλυτα! Βέβαια ρωτάω εδώ μήπως έχει συμβεί σε κάποιον άλλο γιατί σε έναν μάστορα που το πήρα λέει έτσι πρέπει να τρίβεται... Το μπροστά γρανάζι είναι καλά σφιγμένο,η αλυσίδα είναι σωστά τεντωμένη,μπορεί όντως να μην είναι τίποτα απλά μου κάνει εντύπωση γιατί ζεσταίνεται η δισκοπλακα χωρίς να πατάω πισω φρένο! (Και δεν πείραξα καθόλου την δαγκάνα κ.τ.λ) όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!! :)

πριν 5 ώρες, το μέλος innova 04 έγραψε:

1. Ρύθμισε τον τζόγο υης αλυσιδας σε 2-3 cm

2. Καθάρισμα δαγκάνας εμβόλων.

Με την δαγκάνα δεν είχα θέμα,το μηχανάκι είναι και καινούριο σχεδόν (10.000 χιλιόμετρα έχει) και επειδή τώρα με τις πανελλήνιες δέν έχω χρόνο για να παίζω δεν θα το πειράξω αλλά το καλόκαιρι εάν συνεχισει έτσι σίγουρα θα το δω! Σ'ευχαριστώ πολύ!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 3 ώρες, το μέλος Niphiz έγραψε:

απλά μου κάνει εντύπωση γιατί ζεσταίνεται η δισκοπλακα χωρίς να πατάω πισω φρένο! (Και δεν πείραξα καθόλου την δαγκάνα κ.τ.λ) όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!! :)

Με την δαγκάνα δεν είχα θέμα,το μηχανάκι είναι και καινούριο σχεδόν (10.000 χιλιόμετρα έχει)

10Κ ειναι αρκετά. Καθαρισες την δαγκάνα ή δεν ?

εμπρος τακάκια, δεν εχεις αλλάξει ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα