Jump to content

Recommended Posts

Την ‎9‎/‎11‎/‎2017 at 7:53 ΜΜ, το μέλος alexisdv έγραψε:

Αχρηστα τα μετζελερ αποδεδειγμενα..και ειδικα σε αυτο

Αποδεδειγμένα από εσενα φυσικα......και εμεις παντελως ασχετοι ε?

Ενταξει ρε φιλαρακο καλη καρδια....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας ολους!! Θα το ερευνησω λιγο ακομα μεχρι να παραλαβω και θα αποφασισω! Τιποτα αλλο που θα πρεπει να προσεξω με το μηχανακι κλπ?? Συγνωμη που ρωταω συνεχεια αλλα ειναι η πρωτη φορα που αγοραζω παπί και ψαχνω οτι πληροφορια μπορω να βρω!! :biggrin:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Διαβασε το topic και το manual. Τα λαδακια να αλαζεις καθε 2000 χιλ και να σε τυπικος ,κρανος , διπλομα, ασφαλεια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 11/10/2017 at 8:14 ΜΜ, το μέλος sks13 έγραψε:

Αποδεδειγμένα από εσενα φυσικα......και εμεις παντελως ασχετοι ε?

Ενταξει ρε φιλαρακο καλη καρδια....

Αμα εμπαινες και εσυ στις στροφες ταπα αχρηστα θα τα ελεγες σε σχεση με τα michellin pilot...ειναι αναλογως πως το παει ο καθενας..! ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπερα και πάλι... Αυριο τελικα παραλαμβάνω εξαιτίας καθυστέρησης της μεταφορικης, λογω των τραγικων συμβαντων στην Μάνδρα Αττικής. Μερικές ερωτήσεις:

1) Την πινακιδα, αδεια κλπ θα τα κανονισει ο εμπορος μου ειπε. Βγαινουν αυθημερον?
2) Με ασφάλεια τι γίνεται? Εννοω, οταν θα παρω το μηχανακι δεν θα εχει ασφάλεια και πρεπει να βγάλω. Μεχρι τότε δεν το μετακινώ καθόλου ή ισχύουν καποια που διαβασα περι προσωρινής ασφάλειας, που εκδίδεται απο τον έμπορο, με διάρκεια 1 μήνα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Λογικα απο εβδομαδα θα το εχεις πες του να σου στειλει την αδεια κυκλοφορια σε mail και πας και το ασφαλιζεις και με την ασφαλεια ,κρανος , διπλωμα πας και το παιρνεις . Αντε με το καλο....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παρελαβα λοιπον και εγώ την Παρασκευή και έκανα και 2-3 πρωτες βόλτες. Συντηρητικα όμως λόγω βροχής(εχω καποιες αμφιβολιες σχετικά με τα ελαστικά με αυτά που έχω διαβάσει εδω μέσα) και στρωσίματος. Πολυ νωρίς για να εκφράσω γνώμη φυσικά αλλά σαν πρώτη εικόνα αρκετά ικανοποιημένος, δίνει μια αίσθηση στιβαρού οχήματος θα έλεγα. Η πορεία θα δείξει!! Ο αντιπρόσωπος μου είπε να το πάω στα 300 km να αλλάξουμε λάδια και όχι στα 1000 με το πρώτο service. Επειδή λέει είναι injection και έτσι είναι οι οδηγίες που έχουν. Ισχύει??

Ορίστε και η πρώτη φωτό από το ''μοτοσακό'' μου :biggrin:  :

LW1NN7N.jpg

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ό,τι λέει το μάνιουαλ κάνε. Γιαυτό υπάρχει. Τα ελαστικά αν το χρησιμοποιείς σαν παπί δεν έχουν ιδιαίτερο θέμα. Αν το χρησιμοποιείς για να στρίβεις με γόνατα κάτω δεν κάνουν, άλλαξε τα. Καλορίζικο.

Τροποποιήθηκε από τον Cycloholic

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έφτασα αισίως τα 300 km και θα αλλαξω λάδια τις επομενες ημέρες συμφωνα με τις οδηγίες του μηχανικού της αντιπροσωπείας. Μερικά συμπεράσματα απο τις μικρες και λίγο μεγαλύτερες βόλτες του αλλα και κάποιες απορίες/προβληματισμούς :

1) Συνεχίζει να μου δίνει την αρχική αίσθηση στιβαρού και σταθερού οχήματος ακόμα και σε οδήγηση υπο συνθήκες κόντρα αερα, βροχή (πέρασμα Γεφυρας Ριου-Αντιρριου).
2) Από κατανάλωση νομίζω πάμε καλά. Γέμισμα με 100ρα βενζίνη με 4.20 euro και έβγαλε 130 km με αυτά.
3) Πρώτος προβληματισμός: Η 1η του μερικές φορές είναι πολυ σκληρή (1η-2η ή αντίστροφα ακούς γκαπ-γκουπ) παρότι το οδηγώ αρκετά συνετά και συντηρητικά θα έλεγα με αλλαγες γυρω στις 4000 στροφές περίπου και υψηλότερη τελική μεχρι στιγμής τα 60-65 χιλιόμετρα. 3 φορές με 1η και απο ακινησία, ξεκινώντας 'κλώτσησε με ενα γκουπ' σαν να μην εχει παρει την ταχύτητα ή να την ''πέταξε'' . Και τις 3 φορες αυτο συνέβει με την 1η ταχύτητα. Τι μπορεί να συμβαίνει? Ή λόγω στρωσίματος και με τον καιρό θα μαλακώσει?
4) Ανάμεσα στα 20-40 km υπάρχει μια αίσθηση τριγμού στο μηχανάκι (το κλασσικό το παπίσιο που το νιωθεις :P ) μετα τα 50km δεν καταλαβαινεις τίποτα απο τριγμους και θόρυβο, παει λες και ειναι σβηστό! (μαλιστα με ρωτησε φίλος αν πέρασα ''τσουλαριστός'' απο μπροστά του γιατι του φάνηκε οτι ηταν σβηστο! )
5) Φρένα αρκετά καλά μπορώ να πω, ειδικά το combined πισω-μπρος εξαιρετικο, τόσο που σπανιώς πατάω φρένο μπροστά με την μανέτα.
6) Σε σχέση με τα φρένα που λέω και απο πάνω έχω και ενα ΑΛΛΑ. 1-2 φορες που εβαλα δικάβαλο ή μονος μου αλλα σε σταματημα απο 50+ km, φρενάροντας ακούγεται σαν να βρίσκει κάποιο πλαστικό μπροστά εκτός και αν ακουγεται απο την μπροστινή ανάρτηση που πιέζετε στο φρέναρισμα. Υγρα αναρτήσεων ισως? Ειμαι και 100 κιλά οπότε πιθανολογώ και αυτό. Θα το τσεκάρω και με εναν αδυνατο ( :P ) να δω αν συνεχίζει να κανει έτσι!

7) Μεγάλο μείον ο ανύπαρκτος αποθηκευτικός χώρος. Εργαλειοθήκη απο μαμά, χαρτιά και ενα ζευγαρι γάντια απλά και τέλος!! Σκεφτομαι για μπαγκαζιέρα αλλά την είδα σε ενα αλλο και δεν μου άρεσε καθόλου. Το δίλημμα λοιπόν είναι: Ομορφιά ή ευκολία? Ιδωμεν!

Αυτές ήταν λοιπόν οι πρώτες εντυπώσεις μου και προβληματισμοί. Θεωρώ όμως ότι έχω κάνει μια τίμια επιλογή οχήματος σε σχέση πάντα με τον σκοπό που το θέλω, καθημερινη χρήση σε επαρχιακή πόλη και ενίοτε ενα πέρασμα απο Γεφυρα μπρος- πίσω.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) Στην πορεία που θα το συνηθίσεις θα δεις ότι κανένα παπί δεν είναι στιβαρό! Απλά είναι η αίσθηση του "καινούριου".

3) Στο κάνει όταν είναι κρύο ή πάντα; Αν στο κάνει πάντα πιθανόν να θέλει μια μικρή ρύθμιση το σασμάν του, ανέφερε το στον μηχανικό σου τώρα που θα το πας για το σέρβις.

5) Τα φρένα είναι επιεικώς μέτρια σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Ένα κινέζικο 2πίστονο δισκόφρενο στις περισσότερες περιπτώσεις όπως και στην συγκεκριμένη είναι κατώτερο από ένα μονοπίστονο επώνυμο, βλ. Nissin. Ειδικά με το πίσω πάντα είχα θέμα από άποψη σταθερότητας. Από την άλλη για παπί επαρκούν. Καλά το combined έχει να κάνει και με τον τρόπο που έχεις μάθει να οδηγάς και γενικά με το στυλ οδήγησης. Ας πούμε εγώ βλέπω abs και combined και βγάζω φλύκταινες, ίσως λόγω του οτι ασχολούμαι με αντίστοιχο άθλημα. Αν έπαιρνε όμως πχ η κοπέλα μου ένα μηχανάκι θα ήθελα να έχει και τα δύο!

6) Ένας θόρυβος σαν γδάρσιμο; Πιθανότατα να μην είναι και τίποτα, μπορεί να είναι απλά η φυσιολογική τριβή από τα τακάκια.

7) Μπαγαζιέρα! Ένα φτηνιάρικο παπί δεν θα γίνει ποτέ όμορφο :D , οπότε βάλε μπαγαζιέρα. Εμένα φαντάσου μου έδωσαν μία δώρο και την άλλαξα με πιο μεγάλη ώστε να χωράει δύο κράνη. Στην αρχή είχα λίγο τις αμφιβολίες μου, αλλά τώρα δεν την βγάζω, έχω ξενοιάσει! 

Για την τιμή επέτρεψε μου να διαφωνήσω μιας και παίρνεις ένα κακής ποιότητας παπί με αρχική 1500 ευρώ την ώρα που παίρνεις επώνυμο βλ honda wave με 1700-1750. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα και πάλι μετα απο καιρό. Τα χιλιόμετρα συνεχιζουν, αργα μεν αλλα συνεχιζουν. 700 μεχρι στιγμης αλλα λογω καιρου και βροχων οι μετακινησεις δεν ειναι πολλες αυτον το καιρο. Μεχρι στιγμης ολα καλα, κανενα θεμα.Περιμενω το μεγαλο σέρβις σε λίγο για να αλλαξω λάστιχα. Ακομα δεν εχω καταληξει σε κάποια. Καθε πρόταση δεκτη! Ηθελα να ρωτησω κατι αλλο, ισως δεν ειμαι στο σωστο θεμα. Εχω τωρα ενα κρανος τυπου jet το οποιο ειναι XL μεγεθος και το οποιο για να μου ειναι ''κομπλε'' το εχω τερμα σφιχτο στο λουράκι της καστάνιας. Θέλω ομως να πάρω και ενα full face και επειδη εχω εντοπίσει κάποια στο διαδίκτυο εχω το εξης ερωτημα: Παίρνω και στο Full Face νουμερο XL(61-62cm) ή ισως Large(59-60cm)? Στην μέτρηση κεφαλιού με την μεζούρα είμαι στα 60 cm απλα και το XL στο jet ανετο μου ειναι γενικά.Διαφοροποίειτε η εφαρμογη αναμεσα στα 2 διαφορετικα ειδη κρανών?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Από δική μου εμπειρία το jet το πείρα ένα νούμερο πιο στενό και μου είναι ΟΚ. Για ελαστικά όλο και περισσότεροι φοράνε τα Michelin City Pro, οι πιτσιρικάδες φοράνε τα Michelin Pilot Street που είναι και πιο όμορφα. Οι ντελιβεραδες τα Μ45 και τα gazele

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εγω στο δικο μου με 1600κμ πλεον εχω καταναλωσι περιπου 2.8 λιτρα τα 100 το τρεχω περιπου μεχρι 80 ενταξει το ανοιγω κιολας αλλα πολυ δεν κεει?μπορει να θελουν και ρυθμισμα η βαλβιδες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) Στις υψηλες στροφες και οταν επιταχυνω καπως αποτομα νιωθω ενα τριξιμο απο το μπροστα μερος, σαν να βρισκει κατι καπου. Καμια ιδεα τι μπορει να ειναι?? Επισης, σιλικονη στα κενα των πλαστικων μπορει να βοηθησει λετε?

2) Μερικες φορες αισθανομαι πιο "τραχεία" την λειτουργια του κινητηρα, ποιο θορυβώδη να το πω αλλιως, σε αλλαγες ταχυτητων, επιταχυνσεις κλπ. Τι μπορω να κανω για να ειναι πιο "μαλακη" η αισθηση?? Να βαλω αλλα λαδια ισως??

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

1) πιθανων πλαστικα που κανουν θορυβο. δυσκολα θα το λυσεις εκτος αν παλεψεις πολυ με σιλικονη-λαστιχακια κτλ.

2) δες τι προτεινει η εταιρια απο ιξωδες. αν σε παιρνει βαλε λιγο λεπτοτερο. 

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 23/2/2018 at 11:32 ΠΜ, το μέλος Cycloholic έγραψε:

Έχεις αλλάξει εξάτμιση ή έχεις πειράξει κάτι άλλο;

ενταξει τωρα εχοντας 2800 κμ εχει παισει και αλλο η καταναλωσει κεει περιπου 2.2 λιτρα στα 100 χιλιομετρα και βγαζο 150 με 5  η 5.5 ευρω κατοσταρα .Το μηχανακη παει ακομα ποιο καλα τωρα αλλα δεν εχω μεγαλη τελικη απο ενα παιδι που γνωρισα εχει 120 τελικη εγω μεχρι 100 το πηγα αλλα δεν τερματισε απλα σαν να το κρατουσε κατι αλλα οκ θα ανοιξη το μοτερ!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
πριν 1 ώρα, το μέλος Ravendark έγραψε:

Παιδιά τι λάμπα έχει το παπί μπροστά;

Ba20d 12V 35W. Δοκίμασα αυτήν που είχε προτείνει ο Cycloholic (δες link στην παρακάτω παράθεση). είδα αύξηση στην φωτεινότητα και στην απόσταση που φτάνει η δέσμη σε σχέση με την αρχική λάμπα. όχι εντυπωσιακά αποτελέσματα. πάντως βλέπεις και σε βλέπουν λίγο περισσότερο.

Την 4/6/2014 at 10:27 ΜΜ, το μέλος Cycloholic έγραψε:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κλαιν η Osram. Την ειχα και εγω και την έβγαλα. Γενικά δεν σωζεται η κατάσταση, ο καθρέφτης του sprinter ειναι γτπ. Η λυση ειναι angel eye με ποιο μεγαλο led μεσα που εκανε ενας φιλος στο dv του.. Θελει σταθερή τάση βεβαια αλλα φέγγει σαν προβολέας..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Θενξ τάσο!

δεν με ενδιαφέρει το παραπάνω φως, απλά έσκασα σε μια λακούβα και κάηκε η μικρή σκάλα της κινεζολάμπας, καλό το βρίσκω το φως για μέσα στην πόλη

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Τι μπορω να κανω ωστε να εχω λιγο καλυτερο τραβηγμα ?? Εννοω οτι πολλες φορες ειμαι με 4 σε κινηση, σερνεται, κατεβαζω σε 3 παρομοια κατασταση και πρεπει να κατεβασω και σε 2 για να παρω το απαιτουμενο "πεταγμα" που λεμε. Το μηχανακι εχει 1600 km πλεον και γενικα ειμαι και βαρυς, 95 κιλα ζωη να εχω και εχει κανει ολα τα χιλιομετρα με χιλιόμετρα με 100αρα βενζινη!!! Μολις βρεθει σε ευθεια και αρχισει να ανεβαζει τοτε ολο κομπλε, αποδιδει ανετα. Το θεμα ειναι οτι δεν με νοιαζει τοσο η τελικη - δεν ειμαι γκαζακιας που λεει και ενας θειος μου χεράς - οσο η καλυτερη επιταχυνση απο χαμηλες ταχυτητες/στροφές μεσα στην πολη. Τωρα μεσα στην πολη μου δίνει την εντυπωση οτι "κρεμαει" ευκολα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα