nikosm1993 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2009 (τροποποιήθηκε) Εγω λεω οτι το καλιτερο υλικο για να καθαρισεις την αλισιδα ειναι το... ΠΕΤΡΕΛΕΟ... βγαζεις την αλισιδα και την βαζεις σε ενα γουβαδακι. μετα καλιπτις τιν αλισιδα με πετρελεο ( ισα ισα να περασει το πετρελεο την αλισιδα ) και περνεις ενα πινελακι και τιν τριβεις σιγα σιγα... μετα απο λιγο θα την δεις να ΑΣΤΡΑΦΤΕΙ !!!!!!!!!! το πετρελεο ουτε γαμαει την αλισιδα ουτε τιποτα οπος καποια αλλα καυστικα και μαλακιες.... ΦΩΤΟ !!!! ( δεν εχω πως ηταν πριν η αλισιδα αν ειδα να βλεπατε διαφορα...) ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ Η ΑΛΙΣΙΔΑ.... ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ ΟΧΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ LINK γραψτε εσεις τι καθαριστικο χρισιμοποιειτε !!! Τροποποιήθηκε Σεπτέμβριος 8 , 2014 από τον innova 04 Ετικέτες 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
dionhaya 74 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2009 που να βγάλεις την αλυσίδα.... πλάκα μας κάνεις!!! 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ypopsifios 120 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 23 , 2009 Μια χαρά, ταίριαξε και με τις ζάντες!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakis_the_fraud 71 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 Μια χαρά, ταίριαξε και με τις ζάντες!!! η αλυσιδα ειναι χρυση απο μαμα, απλα το παλικαρι την καθαρισε. στο θεμα σπρει αλυσιδας αναφερονται καποιοι τροποι καθαρισμου. γινεται λογος για καποια o-ring που υπαρχουν στην αλυσιδα, προσεξες να εχει η αλυσιδα του Χ κατι τετοιο; Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sam46 27 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 Στις μεγαλου κυβισμου μοτοσυκλετες ειναι αδυνατο να βγαλεις την αλυσιδα διοτι ειναι πιρτσινομενη!! Καλο το πετρελαιο αλλα μηπως χαλαει/καιει τα O Rings?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikosm1993 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 (τροποποιήθηκε) 1) Δεν ειναι ανανγη να βγαλεις την αλισιδα... Απλος εγω επιδι ηθελα να καθαρισω και το μπροστα γραναζι του κινιτιρα και γιρο γιρο απο το γραναζι που ειχε μπιχλα, εβγαλα το μπροστα γραναζι και εφιγε η αλισιδα χωρις να κανω κατι αλο... ( Αφου εχει monocross αμορτισερ και δεν εχει καποιο εμποδιο ) 2) Τι ενοουμε οταν λεμε O-rings?? ( δεν ξερω για τις αλες αλισιδες αλλα η αλισιδα μου μεσα εκει που εχει σαν τους κιλινδρους που παταει πανω το γραναζι, γιριζαν σαν να ηταν ρουλεμαν :O αυτα ειναι τα O-rings ?? ) 3) εγω πιστεβω οτι αυτη η διαδικασια γινετε χωρις να βγαλεις την αλισιδα... απλος περνεις ενα γουβαδακι και του βαζεις πετρελεο και με ενα πινελακι τιν τριβεις μεχρι να φιγει η μπιχλα !!! 4) επισις το πετρελεο καταστρεφει τα O-rings η μπα...? Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 από τον nikosm1993 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vatos_locos 184 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 (τροποποιήθηκε) o-rings ( κόκκινα στη photo ) κοινώς είναι κάτι λαστιχάκια ανάμεσα στα εξωτερικά 8άρια τις αλυσίδας με τους εσωτερικούς συνδέσμους Σάκη αν τα δείς θα τα καταλάβεις είναι σαν αυτά που βάζουμε στα pc στην υδρόψυξη απλά πιο μικρά ;) και είπαμε το παραφινέλαιο αν δεν θέλετε προϊόντα ειδικευμένα είναι καλό για αυτή την δουλειά... αν και προσωπικά πιστεύω οτι για όση ώρα καθαρίσετε τη μάκα με ότι υγρό προτιμάτε αν την σαπουνίσετε μετά και την λιπάνετε δεν θα έχει πρόβλημα γιατί δεν θα μείνει τόσες ώρες για να χαλάσουν τα o-ring... καπου είχα διαβάσει ένα συγκριτικό με διάφορα καθαριστικά μέσα ήταν και WD40 και πετρέλαιο και άλλα και όλα πάνω κάτω κάνανε ζημιά στα o-ring αλλά αφού μείνανε μέσα στα υγρά μια μέρα ολόκληρη τουλάχιστον επίσης νομίζω πως οι αλυσίδες που από μόνες τους έχουν την δυνατότητα να ανοίγουν δεν έχουν o-rings γιατί έτσι ο κρίκος που θα ανοίγει πάντα δεν θα έχει λιπαντικό μέσα στο πιράκι, εξού και οι αλυσίδες με o-rings ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ και πρέπει να βγει όλο το ψαλίδι από το μηχανάκι για να μπεί καινούρια αλυσίδα και δεν πρέπει να την κόβουμε Τροποποιήθηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 από τον Vatos_locos Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Alex11 8 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 το πετρελαιο δε καιει τιποτε, βαζε αφοβα!!! οχι το ακατεργαστο μονο !!!! :uglystupid2: Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Αήρ 1.241 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 Το παραφινέλαιο είναι ο καλήτερος τρόπος να καθαρίσεις μια αλυσίδα για να μην χαλάσουν και τα o-rings και φυσικά πάνω στη μηχανή αφού στις μεγάλες μηχανές οι αλυσίδες είναι κλειστού τύπου και δεν βγαίνουν εύκολα... Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Ta...SOS 53 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 Το παραφινέλαιο είναι ο καλήτερος τρόπος να καθαρίσεις μια αλυσίδα για να μην χαλάσουν και τα o-rings και φυσικά πάνω στη μηχανή αφού στις μεγάλες μηχανές οι αλυσίδες είναι κλειστού τύπου και δεν βγαίνουν εύκολα... +Ζ750!!! δοκιμασμενο και εγγυημενο!!!! Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
kwstasxt 10 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 Πεδες την αλυσιδα μου εγω θελω να την λυπαινω οχι να την καθαρισω , καμοια ιδεα? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
hayabusas 4.126 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 Στις μεγαλου κυβισμου μοτοσυκλετες ειναι αδυνατο να βγαλεις την αλυσιδα διοτι ειναι πιρτσινομενη!! Μα γιατι βρε Γιωργη, τι πιο ευχαριστο απο το να λυσεις ψαλιδι κι ολα τα αλλα παπαρακια για να βγαλεις την αλυσιδα... Προσωπικα εχω αυτο το πιστολι αερα που εχει και το λεκανακι να βαζεις οτι υγρο θες μεσα και την πλενω με φωτιστικο πετρελαιο. Σε 2 λεπτα μεσα εχει γινει γουλι. Μετα καλο σκουπισμα με στεγνο πανι και τελος λαδωμα. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
troume 49 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 σπρέι αλυσίδας μόνο και είσαι οκ Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikosm1993 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 η δικια μου αλισιδα εχει O-rings ?? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 Cleaning and lubricating Clean the drive chain with kerosine.If the drive chain tends to rust quickly, the intervals must be shortened. CAUTION Do not use trichloroethylene, gasoline or any similar solvent. These fluids WILL damage the o-rings. Use only kerosine to clean the drive chain Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
BLOODY64 522 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 κι εγω πιστευω το πετρελαιο φθειρει τα ο-ring,προσωπικα χρησιμοποιειω παραφινελαιο η πετρελαιο,οτι εχω ευκαιρο τελοςπαντων αλλα τριβω την αλυσιδα μονο πλευρικα οχι εκει που λυπαινουμαι και βρισκονται τα o-ring,επισης παντα με οδοντοβουρτσα η αν την πεταξω και δεν την βρισκω μετα εχω κι ενα πινελακι Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Messer 3.982 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 κι εγω πιστευω το πετρελαιο φθειρει τα ο-ring,προσωπικα χρησιμοποιειω παραφινελαιο η πετρελαιο,οτι εχω ευκαιρο τελοςπαντων αλλα τριβω την αλυσιδα μονο πλευρικα οχι εκει που λυπαινουμαι και βρισκονται τα o-ring,επισης παντα με οδοντοβουρτσα η αν την πεταξω και δεν την βρισκω μετα εχω κι ενα πινελακι Πολυ σωστα κανεις. Η δουλεια του o-ring ειναι να μαζευει και να κραταει λαδακι μεσα του. Το πετρελαιο μπαινει μεσα και μενει εκει και μακροπροθεσμα σκληραινει το o-ring με αποτελεσμα να μην ειναι τοσο αποτελεσματικο και να φθειρεται απο την τριβη του με την αλυσιδα 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
nikosm1993 191 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 απαντιστε μου χωρις πολλα φρου φρου... γραψτε μερικα καλα καθαριστικα που να καθαριζω την αλισιδα ( οχι μονο 1 αλλα πολα ) και μερικα πρει να την λαδονο ( οχι 1... ) το σπρειτ - το σκεβασμα γενικα θελω( ΝΑ ΚΟΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΙΣΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΤΣΙΛΑΕΙ ΤΟ ΜΙΧΑΝΑΚΙ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΙΛΑΚΤΙΡΑ ΑΛΙΣΙΔΑΣ..!! ) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
ozfrox 13 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 Εμενα στο Addressακι η αλυσιδα ειναι κλεισμενη μεσα σε ενα μεταλλικο καλυμα, οποτε δεν βρωμιζετε πολυ. Εχω αγορασει ενα σπρεϊ απο το μαγαζι που το πηρα και καθε 500χλμ ανοιγω μια ταπα που εχει, βαζω το μηχανακι στο κεντρικο σταντ και γυριζω τον πισω τροχο καθως ψεκαζω, φτανει αυτο η θελει και κατι αλλο για να μην χαλασει? Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
TC-drift 3.473 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 24 , 2009 Οπως ειπώθηκε, φωτιστικό πετρέλαιο(κηροζίνη) χρησιμοποιώ. Με ένα πινελάκι, καθάρισμα την αλυσίδα, σκούπισμα με ένα πανάκι, μετά λάδωμα και τέλος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
gkourv 2.186 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2009 Παίρνετε ένα chain cleaner π.χ. Motorex, ψεκάζετε, ξεπλένετε, μετά λαδώνετε και τέλος. Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Vatos_locos 184 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2009 ορίστε και μια photo από την δική μου αλυσίδα με o-rings http://img13.imageshack.us/img13/2236/25122009263.jpg Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Al_Bandy 2.780 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2009 παραφινελεο= φωτιστικο πετρελαιο = κηροζινη = ο τροπος να καθαριζεις την αλυσιδα σου χωρις να σε κλεβουν (οποιοδηποτε chain cleaner εκτος αν ειναι φτηνοτερο απο παραφινελαιο) Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
sakis_the_fraud 71 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2009 η δικια μου αλισιδα εχει O-rings ?? η αλυσιδα του Crypton-X ΔΕΝ εχει o-rings. Εδω η αλυσιδα απο το Ninja (κυκλωμενα με κοκκινο τα o-rings) και εδω η αλυσιδα του X (μην κραξετε, το εχω πλυνει ηδη! :P ) 1 Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
FOURNARIS 2.079 Αναφορά μηνύματος Δημοσιεύτηκε Δεκέμβριος 25 , 2009 Τακτικη συντηρηση με φωτιστικο πετρελαιο οπως αναφερθηκε παραπανω και εισαιι αρχηγος!! Εγω παντως αυτο κανω. Καθε 400-500 χιλιομετρα. Γινομαι βεβαια σαν μουρτζος μετα αλλα δεν .......ς Παράθεση Μοιράσου αυτό το μήνυμα Σύνδεσμος στο μήνυμα Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες