Jump to content
ryanharis

YZF R125 vs KAwasaki Ninja R250

Yamaha YZF R125 vs Kawasaki Ninja R250  

64 ψήφοι

1. 1. YZF R125 vs Kawasaki Ninja R250

• Yamaha YZF R125
    • Kawasaki Ninja R250

Recommended Posts

εγώ θα σου πρότεινα και κάποιο "χαμηλό" 600αρι εφόσον έχεις δυνατότητα... er6n mt3 και άλλα τέτοια υπάρχουν πολλά και έχουν σχεδόν ίδια τιμή με τα μικρά....

αν είσαι συνειδητοποιημένος οδηγός μπορείς... :rolleyes:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

εγώ θα σου πρότεινα και κάποιο "χαμηλό" 600αρι εφόσον έχεις δυνατότητα... er6n mt3 και άλλα τέτοια υπάρχουν πολλά και έχουν σχεδόν ίδια τιμή με τα μικρά....

αν είσαι συνειδητοποιημένος οδηγός μπορείς... :rolleyes:

Και εγώ μαζί σου,

από το YZ125 με τα ''ανύπαρχτα'' άλογα,πήγα με μηχανή με 78 άλογατα η διαφορά τεράστια.Εντάξει στην αρχή ήταν κάπως περίεργα τα πράγματα,αλλά μετά τον 1ο μήνα όλα ήταν οκ.Όπως λένε και άλλοι αν δεν έχεις μυαλό την μακακία σου θα την κάνεις είτε έχεις 50 είτε 1000+.Να προσθέσω στην λίστα σου το XJ6 το θεωρώ ως την πιο ''πολιτισμένη'' 600,έχει και τα λιγότερα άλογα.Το mt3 δεν το θεωρώ και τόσο σωστό,για μένα έχει πολύ επιθετική θέση οδήγησης αλλά και γενικά ως φιλοσοφίας μηχανής.Τώρα αν σε περιορίζει το κόστος για 600cc τότε με κλειστά μάτια ninja. :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μεταξύ των δύο... Ninjaki και ξερό ψωμί :_thumbsup:

Τουλάχιστον να έχεις το απαραίτητο γκάζι για να είσαι πιο ασφαλής στον δρόμο :_thumbsup:

Πάντως και εγώ θα σου πρότεινα ένα 600άρι...

Φαίνεσαι άνθρωπος που θα το ελέγξει το γκάζι και δεν θα έχει κανένα πρόβλημα πιστεύω...

Άλλωστε αν προτιμήσεις ένα ωραίο δικύλινδρο Er6n σαν του Σταύρου πχ... :_thumbsup:

1ον) Δεν θα βαρεθείς την μηχανή γρήγορα...

2ον) Πας όπου θες, ταξιδεύεις όπου θες άνετα και ξεκούραστα

3ον) Είναι 70-80 άλογα... Δηλαδή ούτε πολύ δυνατό, ούτε και αδύναμο όμως...

και θα σε καλύψει παντού από άποψη ενεργητικής ασφάλειας καλύτερα απ' ότι ένα 250άρι

πόσο μάλλον από ένα 125άρι.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!!Ειλικρινά η απόφαση είναι ομόφωνη άλλωστε και εγω εξαρχής για το ninjaki σκεφτόμουν απλά ανέφερα το λόγο που άρχισα να το ξανασκέφτομαι!Πραγματικά το R125 είναι πολύ ακριβό για τα κυβικά του!Σχεδόν 4 χιλιάρικα για 125cc??Για ποιούς μας περάσανε?

@GR_tts ξέρω οτι ποτέ δεν φταίει το μηχανάκι και γενικά το όχημα αλλά ο οδηγός άλλωστε απο πολύ νωρίς έφαγα την πρώτη μου τούμπα (την μέρα που εξεταζόμουν για το δίπλωμα πικρή ιστορία..μια βλαμένη μπήκε στο αντίθετο ρεύμα για να πάρει κλειστά μια αριστερή στροφή και ερχόταν κατα πάνω μου όταν εγω έστριβα δεξιά και ήμουν τέρμα δεξιά στον δρόμο ευτυχώς που πρόλαβα κ δεν έπεσα πάνω της και έπεσα μόνος μου και έσπασε ο δεξιός καθρέφτης μόνο.Μπορώ να πω πως αυτή η μικρή τούμπα μόνο καλό μου έκανε γιατί μπορεί και να έμπαινα στο τρυπάκι "σε μένα δεν πρόκειται να συμβεί..προσέχω" Έτσι απο τότε είμαι διπλά προσεκτικός!!

@nicos Το er6n είναι πράγματι πολύ καλό μηχανάκι αλλά ούτε τα λεφτά διαθέτω αλλά κυριότερο οτι εχω Α1 δίπλωμα (ξέχασα να το αναφέρω..) οπότε δεν μπορώ να το οδηγήσω!!

@Vatos_locos Γιατί το λες αυτό φίλε μου??Δηλαδή απο παπί οχι σε 125?Με ενδιαφέρει να ακούω τις απόψεις άλλων!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κατα την γνωμη μου το ninja γιατι το 125 πιστευω πως μπορει ευκολα να το βαρεθει καποιος ^^

+125

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

απ΄την στιγμη που εχεις το Α1 και θες και supersport εμφανιση νομιζω οτι το ninjaki ειναι μονοδρομος..

επισης μου φαινεται μαλλον αδυνατο να το βαρεθεις σε συντομο χρονικο διαστημα, 180χλμ/ωρα εχει τελικη, σε ποσους δρομους θα πας με τοσα στην Ελλαδα? Νταξ ειναι γλυκο το γκαζι αλλα αν δεν μπορεις να το εκμεταλλευτεις δεν εχει και νοημα να το εχεις..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

@GR_tts ξέρω οτι ποτέ δεν φταίει το μηχανάκι και γενικά το όχημα αλλά ο οδηγός άλλωστε απο πολύ νωρίς έφαγα την πρώτη μου τούμπα (την μέρα που εξεταζόμουν για το δίπλωμα πικρή ιστορία..μια βλαμένη μπήκε στο αντίθετο ρεύμα για να πάρει κλειστά μια αριστερή στροφή και ερχόταν κατα πάνω μου όταν εγω έστριβα δεξιά και ήμουν τέρμα δεξιά στον δρόμο ευτυχώς που πρόλαβα κ δεν έπεσα πάνω της και έπεσα μόνος μου και έσπασε ο δεξιός καθρέφτης μόνο.Μπορώ να πω πως αυτή η μικρή τούμπα μόνο καλό μου έκανε γιατί μπορεί και να έμπαινα στο τρυπάκι "σε μένα δεν πρόκειται να συμβεί..προσέχω" Έτσι απο τότε είμαι διπλά προσεκτικός!!

Το ότι έφαγες τούμπα και ξανασηκώθηκες στα πόδια σου είναι μεγαλύτερο μάθημα από όλα όσα έκανες μαζί με τον δάσκαλο...

Με το καλο να το πάρεις το εργαλείο...κράνος,μπουφάν,παντελόνι και μπότες απαραίτητα...Το μυαλό προστά και από πίσω να ακολουθεί το μηχανάκι...πάντα όρθιος και να έχεις πολλά και καλά χιλιόμετα... :)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Εφόσον είσαι 21 έχεις την δυνατότητα να κάνεις αναβάθμιση το Α1 σε Α δηλαδή απεριόριστα....

Δεν έχει και μεγάλη διαφορά στα λεφτά ένα 600αρι με τα μικρά....

ninja 250r 4250ευρό καινούριο

er6-n 5950 euro καινούριο αλλά μπορείς να βρεις και κάποιο μτχ....

σκέψου το το 600αρι θα τ βαρεθείς ενω το μικρό μετά απο λίγο καιρό....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και ένα χιλιάρι του 95 τα ίδια λεφτά έχει.......πάρε αυτό.....

Τι λέτε μωρέ στον άνθρωπο; σας έκανε κάτι και θέλετε να τον "ξεφορτωθείτε"; Το 600 ss κουβαλάει και μια 100στη άλογα στην χειρότερη και τα Naked καμια 70αριά. Έχουν τρομακτικές ροπές, και στα ψηλά λυσσάνε (ειδικότερα τα ss).....ένας αρχάριος (καθώς και μερικοί έμπειροι) δεν μπορούν να τα κάνουν καλά....δεν ξέρουν να τα κουμαντάρουν και το κακό δεν θα αργήσει να γίνει....

Πρέπει να είναι άρχοντας του οχηματός σου και όχι υπόδουλος. Να το κουμαντάρεις και να το πηγαίνεις εσύ, οχι όπως θέλει αυτό.

Μπες πιο ομαλά...το 250 cc ninja ή naked είναι οτι πρέπει για αρχή

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν νομίζω να είπε κανείς για 600 cc ss δεν το συζητάμε.Για naked((600)) μια χαρά είναι και από προσωπική πείρα όπως είπα τον 1ο μήνα θα είναι τα ζόρια :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και ένα χιλιάρι του 95 τα ίδια λεφτά έχει.......πάρε αυτό.....

Τι λέτε μωρέ στον άνθρωπο; σας έκανε κάτι και θέλετε να τον "ξεφορτωθείτε"; Το 600 ss κουβαλάει και μια 100στη άλογα στην χειρότερη και τα Naked καμια 70αριά. Έχουν τρομακτικές ροπές, και στα ψηλά λυσσάνε (ειδικότερα τα ss).....ένας αρχάριος (καθώς και μερικοί έμπειροι) δεν μπορούν να τα κάνουν καλά....δεν ξέρουν να τα κουμαντάρουν και το κακό δεν θα αργήσει να γίνει....

Πρέπει να είναι άρχοντας του οχηματός σου και όχι υπόδουλος. Να το κουμαντάρεις και να το πηγαίνεις εσύ, οχι όπως θέλει αυτό.

Μπες πιο ομαλά...το 250 cc ninja ή naked είναι οτι πρέπει για αρχή

Δεν νομίζω να μην μπορεί να οδηγήσει τα "μικρά naked 600αρια"....Είναι ίπια πλέον και κάνουν και για κάθε μέρα.... :whistling:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αν μπορείτε να μάθετε να οδηγείτε με μηδενική εμπειρία 600άρια σε ένα μήνα..... και τα βλέπεται και ως ήπια.....πάσο

η εγω είμαι κουλός ή εσεις παγκόσμιοι.....

Υ.Γ.....άλλο το οδηγω και το ελέγχω και άλλο το τσουλάω.....

Τροποποιήθηκε από τον lavazutra

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Φυσικά και να πάρεις το Yamaha αν αυτό σου αρέσει πιο πολύ!! :thumbsup:

Τα 125 cc μια χαρά είναι για χρήση μέσα στην πόλη!!

Επίσης το Kawasaki είναι 2κύλινδρο (περισσότερα έξοδα συντήρησης) και φυσικά ΠΟΛΥ πιο βαρύ από το Yamahaki.. 172 kg-- (γεμάτο)..

Πολύ βαρύ.. και αν δεν το είχες συνηθήσει και σου πάρει κλίση.. αντε γεια.. :_zeppelin:

Τέλος αφού λες δεν σε ενδιαφέρουν οι τρελές ταχύτητες (όσο τρελές μπορούν να πάνε αυτά τα μηχανάκια) δεν βρίσκω λόγο για το kawasaki..

My opinion---- R125 :clapping2:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ μαζί σου,

.Όπως λένε και άλλοι αν δεν έχεις μυαλό την μακακία σου θα την κάνεις είτε έχεις 50 είτε 1000+.Να προσθέσω στην λίστα σου το XJ6 το θεωρώ ως την πιο ''πολιτισμένη'' 600,έχει και τα λιγότερα άλογα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Και εγώ μαζί σου,

.Όπως λένε και άλλοι αν δεν έχεις μυαλό την μακακία σου θα την κάνεις είτε έχεις 50 είτε 1000+.Να προσθέσω στην λίστα σου το XJ6 το θεωρώ ως την πιο ''πολιτισμένη'' 600,έχει και τα λιγότερα άλογα.

Σωστός!! :clapping2:

(μόνο που με το ένα όταν κάνεις την μακακία θα είσαι με 80 χιλ/ώρα και με το άλλο με 160 χιλ/ώρα)

Μηχανάκια 600 cc τα 40 με 140 έχουν ελάχιστη διαφορά.. Με μια γκαζία βλέπεις νούμερα που δεν θα έβλεπες ποτέ στο 125...

Τα πολλά άλογα θέλουν προσοχή.. και δυστηχώς για όλους μας το χειρότερο είναι μετά τον 1 μήνα που νομίζουμε οτι μάθαμε το μηχανάκι..

(την έχω πάθει και ξέρω :_zeppelin::wallbash: )

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Επανέρχομαι μετά απο καιρό απ το τελευταίο μου ποστ!Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις-παρατηρήσεις σας!Έτσι κι αλλιώς 19 είμαι δεν μπορούσα να βλάνω δίπλωμα για Α κατηγορία αλλά και να μπορούσα δεν θα πήγαινα κατευθείαν σε 600αρι!Στο ninjaki θα καταλήξω σίγουρα!Μετά το Πάσχα θα κοιτάξω να βουτήξω κανένα!!

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα αν ξέρει κανείς να μου απαντήσει επειδή εγω είχα πάρει μαζί το δίπλωμα για μηχανή-αυτοκίνητο ένας φίλος μου είχε πάρει πρώτα του αυτοκινήτου και τώρα λέει να πάει να πάρει για την μηχανή απλά επειδή δεν θα έπερνε μηχανή-στο κοντινό διάστημα- δεν έχει πάει να το παραλάβει απ τα τέλη Ιανουαρίου ξέρετε αν θα έχει κανένα πρόστιμο και καλά η τίποτα τέτοιο?Επίσης του πέρνουν την παλιά καρτέλα με το αυτοκινητο και του δίνυν μια που έχει και τα δυο η τίποτα τέτοιο?Σας ευχαρισ΄τω για τις απαντήσεις σας!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

δεν εχεις προστιμο επειδη αργησες να πας να το παρεις απο οσο ξερω..το πολυ να το εχουν πεταξει :tease:

αν βγαλεις και δευτερο[αυτοκινητου, μηχανης]

σου βγαζουν καινουρια καρτελα

[τωρα με την καινουρια καρτα υποθετω σου βγαζουν παλι κανουρια καρτα]

Τροποποιήθηκε από τον yamahito

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το διπλωμα πρεπει να το παραλαβει αποκλειστικα αυτος ή καποιος με εξουσιοδωτηση για να επιστρεψει το παλιο καρτελακι και να παραλαβει το καινουργιο. Ειναι παρανομο να εχεις δυο διπλωματα...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα