Jump to content
ALX™

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το λάδι της μοτοσυκλέτας μας

Recommended Posts

Γεια σας και απο μενα..Θα ηθελα να ρωτησω τι θα ηταν καταλληλο να χρησιμοποιησω για λιπανση σασμαν σε διχρονο..βαλβολινη ή καποιο αλλο λαδι..??

ΜΤΧ 200 βλέπω απάνω.

Για ριξε εδω μια ματιά. 10W/40 για κιβώτια λέει...

http://www.opieoils.co.uk/products-for-my-vehicle.aspx?product=motorbike-gearbox-oils&make=HONDA&model=MTX%20200,%20-RW-D%20(Motorcycles)&modelyear=1983-86#results

Αν παίρνει -λογικά θα παίρνει - λιγότερο απο 1 λίτρο, τότε όταν κάνεις την αλλαγή, ρίξε 50-100 ml φρέσκο λάδι με ανοιχτη την κατω τάπα,

για να παρασύρει παλιά υπολείμματα λαδιού.

Φρόντισε η αλλαγή να γίνει μετά απο βόλτα, για να είναι ζεστά τα λάδια στο κιβώτιο.

Βρες την ακριβή ποσότητα λαδιού που παίρνει το κιβώτιο. Κάπου 400 με 600 θα'ναι. Μπορεί και παραπάνω. :afro:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Και κατι αλλο,αν τα belray ειναι ημισυνθετικα δεν θα επρεπε να γραφει semi και γραφει συνθετικος εστερας,ειναι αλλη κατηγορια αυτος ο εστερας???διοτι τα ημισυνθετικα belray(αναγραφεται πανω στη συσκευασια) ειναι τα EXP

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραια,τωρα λοιπον που το ελυσα και αυτο να ρωτησω κατι αλλο???Να βαλω αντιτρικο και συγκεκριμενα το "NANO 10-9"

http://www.top-mag.gr/index.php?page=shop.product_details&product_id=50&flypage=flypage.tpl&pop=0&option=com_virtuemart&Itemid=69

Στο παρελθον εχω βαλει σε οτι οχημα ειχα το γνωστο MOTORKOTE με μεγαλη διαφορα στην λειτουργεια ιδικα σε μοτο,ποιο γλυκος ηχος καλυτερο σασμαν,αλλα αυτο δεν το εχω δοκιμασει.ξερει καποιος τιποτα???

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι στο αντιτριβικό, ειδικά αν δεν έχεις λόγο (σου καίει λάδια;)

Βάση του manual ο κινητήρας σου θέλει 10w40 (σελιδα 292 από το λινκ που έβαλε ο makisp παραπάνω)

Αν δεν το βάζεις σε πίστα και δεν το κυνηγάς ιδιαίτερα δεν έχεις λόγο να πάς σε 15w50.

Ειδικά από φθινόπορο γύρνα το καλύτερα σε 10w40

Πόσο χλμ έχει το μηχανάκι;

4 λίτρα είναι μάλλον πολλά, έλενξε στην στάθμη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ρε παιδιά μια γρήγορη απάντηση:

έστω ιξώδες 10-40W.

Αυτό σημαίνει ότι...

το λάδι γίνεται «10» στην πιο ζεστή φάση του και «40» στην πιο κρύα του; Αυτό εννοούμε?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι όμως, ναι!

Γίνεται 10άκι όταν είναι κρύος ο κινητήρας και 40άρι όταν βρίσκεται σε θερμοκρασία περίπου 100 βαθμών C

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορω να βαλω λαδι αμαξιου σε παπι?θα εχω καμια επιπτωση?Μου εχουν περισεψει μερικα ml απο του αμαξιου μου.Μιλαμε για full συνθετικα 5w-40. Η θα αρχισουν να κοπανανε ολα?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπορω να βαλω λαδι αμαξιου σε παπι?θα εχω καμια επιπτωση?Μου εχουν περισεψει μερικα ml απο του αμαξιου μου.Μιλαμε για full συνθετικα 5w-40. Η θα αρχισουν να κοπανανε ολα?

Ναι.

Σε παπί.

Θα αλλαχτεί όμως στα 1000 χλμ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Γιατι στα 1000χλμ?

Μπορεί και λιγότερα να σου πώ.....

Διότι το λάδι μοτό, εμπεριέχει πρόσθετα για να μπορεί να εργασθεί ΚΑΙ στο κιβώτιο ταχυτήτων μας.

Εκεί ''περνάει'' δύσκολες ώρες, και με τον καιρό και τα χλμ. αρχίζει και ΔΕΝ κάνει πλέον σωστά τη δουλειά του.

Τα λάδια οχημάτων, εργάζονται ΜΟΝΟ στο μοτέρ. Τα κιβώτια τους έχουν άλλο ξεχωριστό λάδι, τις γνωστές μας βαλβολίνες.

Tο λάδι απο το αμάξι, μπορεί να δουλέψει σε μοτό σε περίπτωση ανάγκης. Να ΜΗΝ έχεις τίποτα άλλο να βάλεις.

Όμως θα πρέπει να αλλαχτεί γρήγορα....

Σε μεγάλη και σύγχρονη μοτό πάντως θα το απέφευγα, ακόμη και σε ανάγκη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Με καλυψες απολυτα.Μιλαμε για innova του 08.Αν ηταν κανενα C50 η GLX δεν θα ειχε προβλημα.Σε ευχαριστω για τις συμβουλες.Να εισαι καλα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Όχι στο αντιτριβικό, ειδικά αν δεν έχεις λόγο (σου καίει λάδια;)

Βάση του manual ο κινητήρας σου θέλει 10w40 (σελιδα 292 από το λινκ που έβαλε ο makisp παραπάνω)

Αν δεν το βάζεις σε πίστα και δεν το κυνηγάς ιδιαίτερα δεν έχεις λόγο να πάς σε 15w50.

Ειδικά από φθινόπορο γύρνα το καλύτερα σε 10w40

Πόσο χλμ έχει το μηχανάκι;

4 λίτρα είναι μάλλον πολλά, έλενξε στην στάθμη.

το μηχανακι εχει 30.000χιλιομετρα,οσο για την σταθμη ειναι λιγο παραπανω απ την μεση.Παντως στα οχηματα που ειχα βαλει δεν ειχαν προβλημα,και ειδα διαφορα προς το καλυτερο ιδικα στις ταχυτητες

Τροποποιήθηκε από τον perrypa78

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κι όμως, ναι!

Γίνεται 10άκι όταν είναι κρύος ο κινητήρας και 40άρι όταν βρίσκεται σε θερμοκρασία περίπου 100 βαθμών C

Στην αρχική σου ερώτηση το έθεσες ανάποδα γι'αυτό και το "οχι" από μεριάς μου....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχει δοκιμασει κανεις σας full 10w50? οπως motorex castrol η και repsol?

Πήγαινε προς castrol μεριά, (power1 racing) και όχι μότορεξ.

Repsol δεν έχω δει πουθενά

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

και ομως υπαρχει και repsol θελεις να ψαξω να σου πω που εχουν ξερει ενας γνωστος μου

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

εχει στο ιντερνετ (oilsmotoauto)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Στην αρχική σου ερώτηση το έθεσες ανάποδα γι'αυτό και το "οχι" από μεριάς μου....

Εχεις δίκιο, αβλεψία μου.

όχι γιατί παίζει να χαλάσει κανας ανορθωτής αν βάλω ρεψόλ! :rolleyes:

Αχαχα!!! καλό!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

motorex γιατι οχι? σκεφτομαι να παω για 4τ Power 10w50

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

το μηχανακι εχει 30.000χιλιομετρα,οσο για την σταθμη ειναι λιγο παραπανω απ την μεση.Παντως στα οχηματα που ειχα βαλει δεν ειχαν προβλημα,και ειδα διαφορα προς το καλυτερο ιδικα στις ταχυτητες

Θέλω να πω αν πέφτει η στάθμη από αλλαγή σε αλλαγή. Αν δεν σου καίει ο κινητήρας δεν έχει δημιουργήσει ανοχές/ είναι σε καλή κατάσταση.

Σχετικά με το αντιτριβικό καλύτερα κράτα τα χρήματα σου για καμία βόλτα παραπάνω. Στα 50,000 χλμ ίσως.

Επιμένω στα 10w40 εκτός αν υπάρχει λόγος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα