Jump to content
ALX™

Ανορθωτής...αυτός ο γνωστός...άγνωστος.

Recommended Posts

lipon na thesw kai egw to exis thema

stin motosikleta mou eixa terastio thema me ton anorthoti ospou mia mera ton alaxa evala kai mia kainourgia mpataria kai iremisa...

stin motosikleta mou exw sindedemena gps sinargemo xenon 35w 6000k kai ola ta ipolipa einai texnologias led...

meta apo 6 me 7 mines eida ta fota mou xafnika na svinoune kai diapistosa oti xafnika anevaza peripou 17v exontas kai ena mikro voltometro sinexos topothetimeno sta organa fisika

oso patousa gazi anevene to reuma

pos litourgouse prin... anava tin mixani eixa endixi 14v meta apo ligo afou zestenotane to moter mou edixne 13 me ta fota anamena epefte stin arxi sta 12 kai meta stathera 13v den xerw an kanw lathos vevea alla me to anigma tous gaziou epefte to reuma gia ligo kai xanasikonotane...

tora ti ekana meta apo to simvan iperfortisis

xevidosa tin mixani piso kathos o anorthotis vriskete mesa stin oura

kai diapistosa pos ena kalodio apo ta 3 ton pinion pou sineonte ston anorthoti exei kaei telios san na eixe parei fotia

ekopsa to kalodio pou eixe pragmatika dialithei kai evala mprosta tin motosikleta

o anorthotis pou exw exei 3 kitrina kalodia pou feugoun apo ta pinia (an kanw lathos diorthoste me) , 2 kokina ta opia sindeonte se 1 kokino kalodio , 2 prasina to idio kai auto kai 1 mauro me tin diafora pos ston palio mou anorthoti itan kafe...

to apotelesma pou eixa kovontas telios to kalodio lipon

itan sto relanti akrivos to dio stathero reuma otan tin anapsa sta 14v me tin diafora pos to reuma den epefte sta 13 opos prin...

me fota anamena 13 kai otan edina gazi 14v

klista fota 14v kai otan edina gazi 14,4 i ,5 parapano den pigene evala epitides xana to kalodio sikose me gazi 17 to evgala telios stin teliki

auto pou thelw tora na rotisw einai pos litourgei enas anorthotis ? me to gazi katevenei to reuma opos ekane prin se mena? i anevenei ?

kai an to reuma tora pou exw einai sosto?

kian einai sosto pos ginete mono me 2 kalodia apo ta pinia ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

lipon na thesw kai egw to exis thema

st

Καλως ηρθες στο ΜΒ.

Γραφουμε Ελληνικά.

Μόνο.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

λοιπόν να θέσω και εγώ το εξής θέμα

στην μοτοσικλέτα μου είχα τεράστιο θέμα με τον ανορθωτή ώσπου μια μέρα τον άλλαξα έβαλα και μια καινούργια μπαταρία και ηρέμησα...

στην μοτοσικλέτα μου έχω συνδεδεμένα gps συναργεμό xenon 35w 6000k και όλα τα υπόλοιπα είναι τεχνολογίας led...

μετά από 6 με 7 μήνες είδα τα φώτα μου ξαφνικά να σβήνουν και διαπίστωσα ότι ξαφνικά ανέβαζα περίπου 17v έχοντας και ένα μικρό βολτόμετρο συνεχώς τοποθετημένο στα όργανα φυσικά

όσο πατούσα γκάζι ανέβαινε το ρεύμα!

Πως λειτουργούσε πριν... άναβα την μηχανή είχα ένδειξη 14v μετά από λίγο αφού ζεσταινόταν το μοτέρ μου έδειχνε 13 με τα φώτα αναμμένα έπεφτε στην αρχή στα 12 και μετά σταθερά 13v δεν ξέρω αν κάνω λάθος βέβαια αλλά με το άνοιγμα τους γκαζιού έπεφτε το ρεύμα για λίγο και ξανασηκωνότανε...

Τώρα τι έκανα μετά από το συμβάν υπερφόρτισης

ξεβίδωσα την μηχανή πίσω καθώς ο ανορθωτής βρίσκετε μέσα στην ουρά

και διαπίστωσα πως ένα καλώδιο από τα 3 των πηνίων που συνδέεται στον ανορθωτή έχει καεί τελείως σαν να είχε πάρει φωτιά

έκοψα το καλώδιο που είχε πραγματικά διαλυθεί και έβαλα μπροστά την μοτοσικλέτα

ο ανορθωτής που έχω έχει 3 κίτρινα καλώδια που φεύγουν από τα πηνία (αν κάνω λάθος διορθώστε με) , 2 κόκκινα τα οποία συνδέονται σε 1 κόκκινο καλώδιο , 2 πράσινα το ίδιο και αυτό και 1 μαύρο με την διαφορά πως στον παλιό μου ανορθωτή ήταν καφέ...

το αποτέλεσμα που είχα κόβοντας τελείως το καλώδιο λοιπόν

ήταν στο ρελαντί ακριβώς το δυο σταθερό ρεύμα όταν την άναψα στα 14v με την διαφορά πως το ρεύμα δεν έπεφτε στα 13 όπως πριν...

με φώτα αναμμένα 13 και όταν έδινα γκάζι 14v

κλειστά φώτα 14v και όταν έδινα γκάζι 14,4 η ,5 παραπάνω δεν πήγαινε έβαλα επίτηδες ξανά το καλώδιο σήκωσε με γκάζι 17 το έβγαλα τελείως στην τελική

αυτό που θέλω τώρα να ρωτήσω είναι πως λειτουργεί ένας ανορθωτής ? με το γκάζι κατεβαίνει το ρεύμα όπως έκανε πριν σε μένα? η ανεβαίνει ?

και αν το ρεύμα τώρα που έχω είναι σωστό?

κιάν είναι σωστό πως γίνετε μόνο με 2 καλώδια από τα πηνία ?

καλως σας βρηκα :clapping:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για να εχει καει το ενα καλωδιο της γεννητριας σου, μαλλον τα εχει κακαρωσει ο ανορθωτης (βραχυκυκλωμα) και για αυτο ελιωσε το καλωδιο, απο τα αμπερια.

Μια φωτο θα βοηθουσε αρκετα για να καταλαβουμε, προσωπικα ψιλομπερδευτηκα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

αυτο ειναι το θεμα οτι εκοψα το καλοδιο αυτο που καηκε και λειτουργει κανονικα τωρα ¨η τουλαχιστον ετσι νομιζω :S

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοιτάς γεννήτρια, αλλάζεις ανορθωτή. Το μέγιστο που πρέπει να δει κανείς είναι έως περίπου 15V. Γενικά ένα υγίες σύστημα φόρτισης για μπαταρίες AGM πρέπει να δίνει 14,4V με 14,6V. Ο,τι παραπάνω απο αυτό καταστρέφεται η μπαταρία, και άλλα ηλεκτρονικά.

Κάτι λιγότερο πάλι είναι πρόβλημα γιατί έτσι δεν θα φορτίζει ποτέ πλήρως η AGM, κλπ...

Κάθε έλεγχος πρέπει να γίνει με νέα πλήρως φορτισμένη μπαταρία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

πήγα μια βόλτα τώρα

το έβαλα μπροστά και μου έδωσε 12,8 μετά από 1 λεπτό σήκωσε 14,2 με γκάζια πάλι εκεί και με τα xenon ανοιχτά 14.0 στην χειρότερη 13,6

το θέμα μου είναι όμως πάλι πως γίνετε αυτό ?

Voltage_Regulator_Rectifier_For_Kawasaki_Ninja_ZX.jpg

αυτός είναι έμενα μου κάηκε το πρώτο κίτρινο καλώδιο από δεξιά και το κατάργησα τελείως :online2long:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

κλασικο σχεδιο φορτισης/λειτουργιας μοτο

5xly.jpg

το διαβαζεις κ βλεπεις τι σου λειπει.

κανονικα ΠΡΕΠΕΙ να ερχονται 3 καλωδια στον ανορθωτη,εσυ πως με 2 δειχνεις οκ....?

τα γραφεις κ λιγο ανακατα ρε αδερφε..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν δουλεύει σωστά έτσι. Το ρεύμα που δίνει η γεννήτρια είναι τριφασικό, και εσύ δουλεύεις με μια φάση λιγότερη! Μπορεί η τάση να φαίνεται ok (που πάλι δεν είναι) αλλά δεν έχεις το ρεύμα που πρέπει, λιγότερα Watt... Πρέπει να το φτιάξεις χθες και μέχρι τότε μην το κυκλοφορείς καν...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το πρόβλημα λύθηκε παιδιά! Αλάλαξα ανορθωτή με γνήσιο και ησύχασα! Ελπίζω να μην τρελαθεί και αυτός έχω αρχίσει να τρομάζω με τα xenon!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

φιλε ο γνησιος δεν ειναι μαγικος,πρεπει να υπολογισεις την καταναλωση ισχυος (watt) που εχεις απο το συνολο (ξενον ,προβολια κτλ) κ μετα να δεις αν αντεχει το κυκλωμα σου κ τα εξαρτηματα αυτου,αν οχι κανεις αλλαγες κ αφαιρεις καταναλωσεις..

τεσπα οταν κανουμε μετατροπες ηλεκτρολογικες καλο ειναι να γινονται σε συννενοηση με σωστο ηλεκτρολογο μοτο κ οχι στην καφετερια επειδη εβαλε κ ο αλλος κ αντεξε..

θα δωσεις 25-30 ευρω θα σου μετρησει σωστα κ με τα καταλληλα εργαλεια το κυκλωματα κ μετα θα σου πει τι κ αν μπορεις να βαλεις.θα μπουν ασφαλειες για προστασια κτλ.

αυτα τα 25-30 ευρω που θα δωσεις αξιζουν διοτι θα σε γλιτωσουν απο αλλα μεγαλυτερα εξοδα αν κατι παει στραβα..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Kαλησπερα, ξεθαβω αυτο το θεμα γιατι θελω να φτιαξω εναν σταθεροποιητη τασης για την φορτιση της 6βολτης μπαταριας στο rv μου.

Αυτο το σχεδιακι το βρηκα καπου στο νετ που προοριζοταν για 12 βολτ, εγω του αλλαξα την ζενερ απο BZX55C13 σε BZX55C7V5.

Τι λετε θα δουλεψει;

https://imgur.com/Ksr1y1P

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα