Jump to content

Recommended Posts

η κατάσταση της μετάδοσης απο άποψη συμπτωμάτων φαίνεται απο την λειτουργία της αρχικά. Αν πατινάρει υπερβολικά π.χ. είναι μια ένδειξη (αν και το συγκεκριμένο μοντέλο πατινάρει γενικά πολύ).

Καλό είναι αφού το αγόρασες μεταχειρισμένο να κάνεις κάποια πράγματα. Αν πιάνουν τα χέρια σου λίγο τα κάνεις και μόνος σου. Ανοίγοντας μετάδοση λύνεις variator και βλέπεις την κατάσταση του όπως και την κατάσταση πυ έχουν οι μπίλιες. Επιθεωρείς οπτικά τον ιμάντα και ελέγχεις για σκασίματα-αν έχει ξεραθεί. Με ένα παχύμετρο ελέγχεις αν είναι μέσα στα όρια φθοράς του κατασκευαστή.

Πίσω λύνεις τον συμπλέκτη, πάιρνει την καμπάνα στο χέρι και την επιθεωρείς για φθορές(μελάνιασμα-σκαψίματα) και επίσης ελέγχεις και σε τί κατάσταση είναι τα υλικά τριβής. Αν είναι εντάξει με ένα ψιλό γυαλόχαρτο περνας υλικά τριβής και καμπάνα να φύγουν τα γυαλίσματα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

63€ για ρουμπινετο????

Μηπως καβαλησανε λιγο το καλαμι στην Sym?

αν ηθελα ακριβα ανταλλακτικα...επαιρνα honda

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπηκε στην οικογενεια ενα SYM HD200 Evo του 08 με 4500χλμ. Το πηραμε απο γνωστο και πρωην γειτονα οποτε ξερουμε το μηχανακι οτι οντως καθοτανε στα αυγα του και δεν εγραφε χιλιομετρα. Απο εξτρα φοραει μονο μπαγκαζιερα και μια σελα luxus. Το πηραμε σε καλη τιμη αλλα οπως το εκοψα στα γρηγορα το μηχανακι θελει 300-400 Ευρω για να ερθει στα ισια του:

- Λαστιχα οπωσδηποτε

- Υγρα φρενων

- Μπαταρια

- Κανα καθαρισμα το καρμπυρατερ λογικα

- Ξεθαμπωμα τα φαναρια και ανανεωση το χρωμα

- Δεν ξερω τι αλλο θα βγαλει ο μαστορας

Για πειτε λιγο τα θετικα και τα αρνητικα του. Που παει καλα που χωλαινει τι σπεσιαλ αναγκες εκει, τι ζημιες βγαζει κτλ κτλ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Μπηκε στην οικογενεια ενα SYM HD200 Evo του 08 με 4500χλμ. Το πηραμε απο γνωστο και πρωην γειτονα οποτε ξερουμε το μηχανακι οτι οντως καθοτανε στα αυγα του και δεν εγραφε χιλιομετρα. Απο εξτρα φοραει μονο μπαγκαζιερα και μια σελα luxus. Το πηραμε σε καλη τιμη αλλα οπως το εκοψα στα γρηγορα το μηχανακι θελει 300-400 Ευρω για να ερθει στα ισια του:

- Λαστιχα οπωσδηποτε

- Υγρα φρενων

- Μπαταρια

- Κανα καθαρισμα το καρμπυρατερ λογικα

- Ξεθαμπωμα τα φαναρια και ανανεωση το χρωμα

- Δεν ξερω τι αλλο θα βγαλει ο μαστορας

Για πειτε λιγο τα θετικα και τα αρνητικα του. Που παει καλα που χωλαινει τι σπεσιαλ αναγκες εκει, τι ζημιες βγαζει κτλ κτλ

Εγινε το service στο HD μας και συνολικα στοιχισε 185 Ευρω με αρκετα ανταλλακτικα ομως. Αντικατασταθηκαν συγκεκριμενα:

- Ιμαντας

- Μπιλιες

- Φιλτρο αερα

- Μπαταρια

- Λαδακι

- Παραφλου

- Μπουζι

Η μεταδοση λυθηκε, καθαριστηκε και συναρμολογηθηκε με τα καινουρια ανταλλακτικα. Το καρμπυρατερ καθαριστηκε, τακακια και υγρα φρενων ελεγχθηκαν και ειναι κανονικα.

Τα εργατικα στοιχησαν γυρω στο 60ρικο, η μπαταρια στα 35 αρα τα υπολοιπα χρηματα εφυγαν στα αναλωσιμα του.

Την αλλη μερα αντικατασταθηκαν και τα μαμα λαστιχα με τα πετυχημενα Metzeler FeelFree και πλεον το εργαλειο ειναι ετοιμοπολεμο.

Το μονο που απεμεινε να διορθωθει ειναι ο δεικτης βενζινης που για καποιο λογο ειναι εκτος λειτουργιας και δεν το προσεξε κανεις μεχρι τωρα. Θα ξαναπαω μια βολτα να τον επισκευασουμε, ισως ειναι κανα φλοτερακι που τα εχει παιξει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Steven_04 πες μας εντυπώσεις απ' το HD. Σκέφτομαι και γω να το τσιμπήσω σε μεταχειρισμένο οπότε με καίει το θέμα ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Steven_04 πες μας εντυπώσεις απ' το HD. Σκέφτομαι και γω να το τσιμπήσω σε μεταχειρισμένο οπότε με καίει το θέμα ;)

Σε τσάκωσα, εδώ μου είσαι πολάκι μου? :lol: :P

Απ' ότι βλέπεις, κάποια "συγγενή" σκουτεράκια όπως σου είπα είναι λίγο πιο γρήγορα σε σχέση με το Kymco.

Βρες κάποιο, στα ίδια λεφτά είναι πάνω-κάτω.

Τροποποιήθηκε από τον Kostas-MotoLover

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κοπανανε λιγο οι αναρτησεις, μετριο σε αισθηση μπροστινο φρενο, και δεν εχει την πιο ανετη σελα. Επισης, το καρμπυρατερατο τρωει αρκετα.

Δεν μπορω να σκεφτω αλλα αρνητικα...

Βουρ!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Hello :afro:

Δηλαδή Κώστα λες να το ψάξω για μεταχειρισμένο HD? Το μόνο που με ανησυχεί είναι να μη πάρω τίποτα σκάρτο και είμαι συνεργείο συνέχεια. Δε ξέρω κατα πόσο μπορώ να τσεκάρω την κατάσταση του σε ένα συνεργείο πριν την αγορά και αν μπορεί να μου διασφαλίσει κάποιος την αξιοπιστία του.

gkourmoul1 όταν λες καίει πολύ ξέρεις περίπου αριθμό;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δηλαδή Κώστα λες να το ψάξω για μεταχειρισμένο HD? Το μόνο που με ανησυχεί είναι να μη πάρω τίποτα σκάρτο και είμαι συνεργείο συνέχεια. Δε ξέρω κατα πόσο μπορώ να τσεκάρω την κατάσταση του σε ένα συνεργείο πριν την αγορά και αν μπορεί να μου διασφαλίσει κάποιος την αξιοπιστία του.

Αν έχεις άνθρωπο έμπιστο και γνώστη για να το τσεκάρει, θα μπορεί να σου πει αν είναι οκ.

Αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να μην είναι τρακαρισμένο και να μην δείχνει να έχουν ανοιχτεί / πειραχτεί εξαρτήματα πρόωρα (πχ άνοιγμα κινητήρα, μπουκάλες πιρουνιών). Τότε θέλει extra έλεγχο τί και πως.

Οποιοδήποτε μεταχείρω και να πάρεις, ο κίνδυνος να είναι φόλα πάντα υπάρχει. Άρα ποτέ μόνος αν δεν ξέρεις να τσεκάρεις.

Αν τσεκάρει μάστορας για σένα αντί φίλος πχ, θα πρέπει να είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης σου και τσεκαρισμένος από σένα για την καλή πρόθεσή του. Διότι τα μαστόρια είναι πολύ συχνά μεγάλα λαμόγια........

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κώστα συμφωνώ μαζί σου. Η λύση απ' ότι φαίνεται είναι να ψάξω ένα φερέγγυο μάστορα στην Θεσσαλονίκη να μου τσεκάρει το HD και σε περίπτωση που δεν, πηγαίνω σε καινούργιο kymco agility.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Δεν χρειαζεται να ασχολεισαι με το καρμπυρατερατο hd200 evo. Θα ψαξεις γοα το ψεκαστο hd200i evo....που παιρνει και πιο ευκολα εμπρος τα πρωινα....

Το ψεκαστο καιει γυρω στα 3,5-4 με χαλαρη οδηγηση (με 120+ κιλα αναβατη).

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Κώστα συμφωνώ μαζί σου. Η λύση απ' ότι φαίνεται είναι να ψάξω ένα φερέγγυο μάστορα στην Θεσσαλονίκη να μου τσεκάρει το HD και σε περίπτωση που δεν, πηγαίνω σε καινούργιο kymco agility.

Επειδη μενω εξωτερικο δεν προλαβα να γραψω πολλα χιλιομετρα με το HD (μονο οσα εγραψα στις Χριστουγεννιατικες διακοπες) αλλα μονο θετικες εντυπωσεις που αφησε.

Αναρτησεις μετριες οπως και τα φρενα του αλλα ειναι λογικο, αλλωστε απο το ιδιο προβλημα πασχουν και ολα σχεδον τα 600αρια μηχανακια, το HD που ειναι σκουτερ δεν θα επασχε? Αν και το πισω του ομολογω πως ειναι πολυ καλο, καλυτερο απ'οτι περιμενα.

Τωρα περι αυξημενης καταναλωσης κτλ εγω τα ακουω βερεσε. Το μηχανακι καιει περι τα 3.5 λιτρα/100 Τωρα αν δεν ειναι 3.5 και ειναι 3.7 ή 3.3, ΟΚ δεν προλαβα να το μετρησω ακριβως αλλα και το ψεκαστο δεν καιει κατω απο 3L/100. Οποτε για 200-300ml διαφορα πιστευω δεν αξιζει να πας στο ψεκαστο για το οποιο ακουσα ασχημα λογια και ειναι κριμα. Σε 2 καλους μαστορες που πηγα (ο ενας ασχολειται κυριως με σκουτερ/παπια) και οι δυο μου ειπαν καλα λογια για το HD 200 evo και πολλα παραπονα για το ψεκαστο. Οποτε προτιμω να εχω ενα αξιοπιστο μηχανακι που τραβαει εξαιρετικα και ας καιει και 100ml παραπανω παρα να εχω τρεχαματα.

Αν θες στειλε μου ενα pm να σου πω 1- 2 μαστορες να πας το HD σου για σερβις οταν με το καλο το παρεις.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το καρμπυρατερ εχει ελαφρως καλυτερες επιδοσεις. Αλλα το ψεκαστο δεν εχει κανα σοβαρο θεμα αξιοπιστιας. Σιγουρα αξιζει σαν αγορα, και το θεωρω αναβαθμιση σε σχεση με το καρμπ. Δεν θα επαιρνα το καρμπυρατερ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άρπαγμα καλύτερο στην εκκίνηση έχει το καρμπυρατεράτο.

Και εγώ πλέον δεν θάπαιρνα αυτό αλλά το ψεκαστό που θεωρώ ότι είναι ένα πολύ τίμιο μηχάνημα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Για τα ψεκαστα που βγηκαν αμεσως μετα την εκδοση με το καρμπ ακουσα πολλα αρνητικα σχετικα με τα ηλεκτρονικα του και συχνα εκαιγε εγκεφαλους (το αμερικανικο συστημα που υοθετησαν για τον ψεκασμο τους βγηκε λιγο μουφα). Προφανως και δεν εχω νουμερα να το αποδειξω αλλα σε 2 μαστορες που πηγα και τους θεωρω απο τους καλους της πολης μας ακουσα τα ιδια πραγματα. Εκτος αν μιλαμε για την τελευταια ψεκαστη εκδοση και ο φιλος θελει να το παρει κουτα μαζι με εγγυηση για να κοιμαται ησυχος, εκει αλλαζει το θεμα.

Οπως και να εχει αλλος εχει το χρημα και αποφασιζει. Και για μενα ειναι η πρωτη μου εμπειρια με την συγκεκριμενη εταιρια και περιμενω να δω πως θα παει.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω το ψεκαστό, μοντέλο του 2009. Το αγόρασα μεταχειρισμένο από ιδιώτη πριν 6 μήνες 1.500 γούρα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο πρόβλημα είναι τα μαμά λάστιχα Micelin, που είναι γτπ και θα τα αλλάξω με Metzeler και ένα άλλο πρόβλημα που έχει να σβύνει στο ρελαντί που μου το κάνει πολύ σπάνια, περίπου 1 φορά το μήνα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το ειχα παθει αυτο και ηθελε αλλαγη τον ρουμπινετο βανζινης.

Βαλε πιρελια ή μετζελερ.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Παιδιά εγώ αναφέρομαι στο HD 200i Evo 08'. Είχε κάποιος το συγκεκριμένο όπου του παρουσίασε πρόβλημα στον εγκέφαλο; Κάποιες εντυπώσεις όσο αναφορά την τελική του αλλά και την ταχύτητα που πιάνει χωρίς να ζορίζεται.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.

Τροποποιήθηκε από τον alej

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ξαναδιαβάζοντας το θέμα από την αρχή έχω την εντύπωση πως μείναμε κάπου στη μέση διότι δεν ξέρουμε μετά τα 50.000 χλμ τι έγινε....πουλήθηκε?

Έγραψε και άλλα απροβλημάτιστα χλμ?

Τι έγινε ? :think:

Άν θέλει ο φίλτατος Βαγγέλης ας μας συμπληρώσει το θέμα για να βγαίνει ένα συμπέρασμα από την αρχή έως το τέλος.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Το σκουτεράκι Σάββα πουλήθηκε πριν 2 χρόνια με κάπου 57.000Km

Αν εξαιρέσεις το θέμα που προέκυψε με την φλάντζα και την υπόλοιπη ιστορία απο ασχετοσύνη των μαστόρων κατα τα άλλα ήταν ένα εξαιρετικό μηχάνημα.

Εγώ προτιμώ την απλότητα του καρμπυρατέρ και την αξιοπιστία του που δεν παρουσίασε ποτέ κανένα πρόβλημα και μου έκαιγε σταθερά 3,2-3,3lt/100km με νορμάλ οδήγηση. Μικροδιαφορές στην κατανάλωση με το ψεκαστό και σαφέστατα οφέλη σε αντοχή σε κακές βενζίνες και κόστους επισκευής αν προκύψει θέμα.

Το προτείνω το μηχανακι με χίλια.

Η εκδοση του 2008 (προ Keihin εποχής δηλάδή) παρουσίασε κάποια θεματάκια με τον ψεκασμό.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Έχω το ψεκαστό, μοντέλο του 2009. Το αγόρασα μεταχειρισμένο από ιδιώτη πριν 6 μήνες 1.500 γούρα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο πρόβλημα είναι τα μαμά λάστιχα Micelin, που είναι γτπ και θα τα αλλάξω με Metzeler και ένα άλλο πρόβλημα που έχει να σβύνει στο ρελαντί που μου το κάνει πολύ σπάνια, περίπου 1 φορά το μήνα.

Ποια εχεις πανω, Τα citygrip??? Μακρια, κ@λολαστιχο αλλα τα βαζουν πολλοι αναβατες πολλων σκουτερ λογο τιμης. Τα χριστουγεννα εβαλα τα FeelFree της Metzeler και δειχνει πολυ ωραιο λαστιχακι αλλα οπως προειπα αλλος το χαιρεται.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ποια εχεις πανω, Τα citygrip??? Μακρια, κ@λολαστιχο αλλα τα βαζουν πολλοι αναβατες πολλων σκουτερ λογο τιμης. Τα χριστουγεννα εβαλα τα FeelFree της Metzeler και δειχνει πολυ ωραιο λαστιχακι αλλα οπως προειπα αλλος το χαιρεται.

Nαι, αυτά έχω...δυστυχώς. Τέλος του μήνα, με το μισθό στο χέρι θα βάλω τα FeelFree. Tα βρίσκω γύρω στα 110 ευρώ. Καλή τιμή;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Άριστη για θύμησέ μας λίγο διαστάσεις μόνο για να πούμε σίγουρα.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα