Jump to content
PROGRAMMERPC

ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ!!!! HELP!

Recommended Posts

κριμα, κ το θεωρουσα πολυ καλο μηχανακι το cbf250...

ΕΙΝΑΙ πολύ καλό μηχανάκι! Την ιδιοτροπία αυτή της νεκράς την συνηθίζεις γρήγορα!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Την.. "ιδιοτροπια" αυτη (που ΔΕΝ! συνηθιζεται, απλα ειναι σπαστικη!) την ειχε και το Keewayτ του γιου μου, και σταλθηκε στην αντιπροσωπια και διορθωθηκε! ;)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Ωραίες οι οδηγίες για αλλαγή ταχύτητες μοτό...

Ξέρετε όμως ότι υπάρχει και μοντέλο μοτό που δεν θυμάμαι, μάλλον οι ταξιδιάρες και βαριές

μηχανές, οι οποίες για να στρίψουν χρειάζονται και την 'όπισθεν΄. Πώς βάζουμε την

όπισθεν?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Πρέπει να έχει όπισθεν το κιβώτιο λογικά..Αλλά δε ξέρω σε ποια μηχανή συμβαίνει αυτό..

Τώρα που το σκέφτομαι αν με ένα τρόπο καταφέρναν οι εταιρίες να έχουν μια όπισθεν με ένα κόφτη στα 7-8 χιλιόμετρα, θα γλυτωναν και οι χαμηλού αναστήματος μοτοσυκλετιστές να κατεβαίνουν να σπρώχνουν..

Μπορεί να λέω μαλακία αλλά το σκέφτομαι καιρό..

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Σκέφτηκα και κάτι άλλο...

Δεν ξέρωεάν συμβαίνει μόνο στην Yamaha XT αλλά όταν μπαίνει το stand για να

σταθεροποιηθεί η μοτό, σβήνει το μοτέρ...Με άλλα λόγια εάν δεν μαζέψεις το σταντ,

δεν μπορείς να πατήσεις τη μίζα για εκκίνηση...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

H όπισθεν στις μεγάλες βαριές μοτοσυκλέτες γίνεται μέσω ενός ηλεκτρικού μοτέρ (κάτι σαν την μίζα ένα πράγμα) και κινεί την μοτοσυκλέτα προς τα πίσω με τρομερά αργή ταχύτητα. Η μετάδοση δεν ξέρω πως γίνεται.

Τέτοιο έχουν η Goldwing BMW LT και κάποιες Harley

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Σκέφτηκα και κάτι άλλο...

Δεν ξέρωεάν συμβαίνει μόνο στην Yamaha XT αλλά όταν μπαίνει το stand για να

σταθεροποιηθεί η μοτό, σβήνει το μοτέρ...Με άλλα λόγια εάν δεν μαζέψεις το σταντ,

δεν μπορείς να πατήσεις τη μίζα για εκκίνηση...

Σβήνει εφόσον έχεις κουμπωμένη ταχύτητα και αυτό το κάνανε για να μην ξεκινήσεις με ανοιχτό το σταντ όπως έχω πετύχει αρκετούς.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Ωραίες οι οδηγίες για αλλαγή ταχύτητες μοτό...

Ξέρετε όμως ότι υπάρχει και μοντέλο μοτό που δεν θυμάμαι, μάλλον οι ταξιδιάρες και βαριές

μηχανές, οι οποίες για να στρίψουν χρειάζονται και την 'όπισθεν΄. Πώς βάζουμε την

όπισθεν?

κουμπωτή.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

ναι δεν μας ειπες ομως,τις οδηγιες τις χρειαζοσουνα για το πισι η για την πραγματικη ζωη ?

:)

τιμονιερα στο πλαισιο θα βρεις για μοτο !

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδιά. Εχω μια απορία σχετικά μέ αλλαγές ταχυτήτων καί βρήκα μόνο αυτό τό θέμα. Γενικά πώς είναι σωστό νά κάνουμε αλλαγές 

1 με συμπλέκτη η χωρίς, εγώ με αλλά έχω διαβάσει ότι γίνεται και χωρίς και κάποιοι υποστηρίζουν οτι είναι και καλύτερα

2 το γκάζι το κλείνουμε εντελώς η λίγο 

3 τον συμπλέκτη αφήνουμε απαλά η απότομα

Αυτά τα λίγα αν ξέρει κάποιος ας πεί τι είναι πιο σωστό. Ευχαριστώ

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλησπέρα παιδιά. Εχω μια απορία σχετικά μέ αλλαγές ταχυτήτων καί βρήκα μόνο αυτό τό θέμα. Γενικά πώς είναι σωστό νά κάνουμε αλλαγές 

1 με συμπλέκτη η χωρίς, εγώ με αλλά έχω διαβάσει ότι γίνεται και χωρίς και κάποιοι υποστηρίζουν οτι είναι και καλύτερα

2 το γκάζι το κλείνουμε εντελώς η λίγο 

3 τον συμπλέκτη αφήνουμε απαλά η απότομα

Αυτά τα λίγα αν ξέρει κάποιος ας πεί τι είναι πιο σωστό. Ευχαριστώ

Είσαι θεούλης με αυτά που ρωτάς.. :thumbsup:

Εάν δείς στην προηγούμενη σελίδα γράφει

Πατάμε συμπλέκτη μέχρι τέρμα (το ματζαφλάρι στο αριστερό μέρος του τιμονιού μπροστά από το χερούλι που κρατάς)

Πατάς τον μοχλό ταχυτήτων (ένα μεταλλικό γάμμα με λαστιχάκι στην άκρη του, που βρίσκεται μπροστά από εκεί που πατάμε το πόδι μας, αριστερά) μία φορά προς τα κάτω. Έτσι μπαίνει η 1η

Αφήνουμε απαλά και προοδευτικά τον συμπλέκτη ενώ ταυτόχρονα ανοίγουμε λίιιιιιγο το γκάζι (το περιστρεφόμενο χερούλι που κρατάμε δεξιά μας) μέχρι η μοτοσυκλέτα να αρχίσει σιγά σιγά να κινείται. Όταν πια αφήσουμε όλο τον συμπλέκτη η μοτοσυκλέτα κινείται αναλόγως του πόσο γκάζι ανοίξαμε.

Στην συνέχεια κι αφού δεν έχουμε πέσει, πατάμε και πάλι τον συμπλέκτη μέχρι το τέρμα του κλείνοντας ταυτόχρονα το γκάζι και τραβάμε γενναία προς τα πάνω τον μοχλό ταχυτήτων ο οποίος θα περάσει το νεκρό σημείο και θα βάλει την 2α και ξανανοίγουμε το γκάζι. Και ου το κάθε εξής μέχρι να τις βάλεις όλες.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

Καλά δε παιδιά μη βαρατε. Ξέρω να οδηγώ απλά διάβασα κάποια πράγματα και είδα κάποια βίντεο και μού δημιουργήθηκε απορία. Χωρίς τόν συμπλέκτη γίνεται τελικά είναι η είναι μακακια.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα

είναι μακακία να προσπαθείς να κάνεις αλλαγές χωρίς συμπλέκτη. όλες οι μηχανές άλλωστε πλην ορισμένων  παπιών και των σκούτερ έχουν συμπλέκτη. εσύ γιατί θες να κάνεις αλλαγές χωρίς συμπλέκτη?  Τι μηχανάκι έχεις ?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα
Την 7/10/2008 at 5:56 ΜΜ, το μέλος ALX™ έγραψε:

Πατάμε συμπλέκτη μέχρι τέρμα (το ματζαφλάρι στο αριστερό μέρος του τιμονιού μπροστά από το χερούλι που κρατάς.Μην μπερδευτείς με το δεξί γιατί εκείνο είναι το φρένο και θα φέρνεις κωλοτούμπες αν το κάνεις εν κινήσει σε αλλαγή άλλης ταχύτητας)

Πατάς τον μοχλό ταχυτήτων (ένα μεταλλικό γάμμα με λαστιχάκι στην άκρη του, που βρίσκεται μπροστά από εκεί που πατάμε το πόδι μας, αριστερά) μία φορά προς τα κάτω. Έτσι μπαίνει η 1η (Το δεξί ματζαφλάρι, είναι το πίσω φρένο. Μην μπερδευτείς)

Αφήνουμε απαλά και προοδευτικά τον συμπλέκτη ενώ ταυτόχρονα ανοίγουμε λίιιιιιγο το γκάζι (το περιστρεφόμενο χερούλι που κρατάμε δεξιά μας) μέχρι η μοτοσυκλέτα να αρχίσει σιγά σιγά να κινείται. Όταν πια αφήσουμε όλο τον συμπλέκτη η μοτοσυκλέτα κινείται αναλόγως του πόσο γκάζι ανοίξαμε.

Στην συνέχεια κι αφού δεν έχουμε πέσει, πατάμε και πάλι τον συμπλέκτη μέχρι το τέρμα του κλείνοντας ταυτόχρονα το γκάζι και τραβάμε γενναία προς τα πάνω τον μοχλό ταχυτήτων ο οποίος θα περάσει το νεκρό σημείο και θα βάλει την 2α και ξανανοίγουμε το γκάζι. Και ου το κάθε εξής μέχρι να τις βάλεις όλες.

Νταξ?τις υπόλοιπες ταχύτητες έτσι τις βάζουμε;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα

Σύνδεσμος στο μήνυμα