Jump to content
zorz

Καταγγελία για βενζινάδικο

Recommended Posts

Σε αυτό το thread μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία με τη βλάβη του ΧΤ από βλαμμένη βενζίνη και τι έκανα για να το φτιάξω. Εδώ θα δείτε τι έκανα μετά.

Αφού πλέον σιγουρεύτηκα ότι έφταιγε η βενζίνη, πήρα τηλέφωνο στο 1520 (Γ.Γ. Καταναλωτή, Υπ. Ανάπτυξης) και έκανα τηλεφωνική καταγγελία για το πρατήριο. Την κατέγραψαν (μπορείτε και ανώνυμα) και θα στείλουν κλιμάκιο ΚΕΔΑΚ για έλεγχο. Τους ρώτησα επίσης τι μπορώ να κάνω με τη ποσότητα που κράτησα, αν μπορώ να την δώσω κάπου για να συμπεριληφθεί στη καταγγελία και με παρέπεμψαν στη Διεύθυνση Εμπορίου της αρμόδιας νομαρχίας (στη Θεσσαλονίκη είναι στη Β. Ηρακλείου 12).

Τηλεφώνησα και σε αυτούς και μου ζήτησαν να τους πάω δείγμα για έλεγχο. Γέμισα σχεδόν ένα 1,5λιτρο μπουκάλι νερού (πρέπει προφανώς να είναι στεγνό και καθαρό) από το μπιτόνι, πετάχτηκα μέχρι εκεί και συμπλήρωσα και δεύτερη καταγγελία. Με ρώτησαν τι έγινε, από ποιό πρατήριο, ποιά αντλία συγκεκριμένα κλπ, έβαλαν μπροστά μου τη ποσότητα που τους έφερα σε ένα μεταλλικό μπουκάλι (σαν αυτά που βλέπουμε σε ελέγχους στη τηλεόραση), το σφράγισαν και το υπογράψαμε εγώ και 2 υπάλληλοι. Από το έντυπο της καταγγελίας, ένα αντίγραφο πήρα εγώ, ένα αυτοί και άλλα 2 θα πάνε στο Γενικό Χημείο του Κράτους και στον καταγγελώμενο. Τα 2 τελευταία αντίγραφα δεν περιλαμβάνουν τα στοιχεία μου, έτσι η καταγγελία ως προς τον πρατηριούχο και αυτόν που θα κάνει τον έλεγχο είναι ανώνυμη.

Προφανώς το δικό μου δείγμα δεν επαρκεί (γιατί θα μπορούσα πχ. να έχω προσωπικά προηγούμενα με τον τύπο και να τον παγιδεύσω), επομένως χρειάζεται να κάνουν και οι ίδιοι δειγματοληψία, η οποία αν προλάβανε, έγινε ήδη. Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα μου ανακοινωθούν με επιστολή σε 1,5-2 μήνες.

Γενικότερα ήταν πολύ εξυπηρετικοί, καμία σχέση με το δημοσιοϋπαληλικό υφάκι "ωχ, τι θέλεις τώρα και μπλέκεις με καταγγελίες, δε μ'αφήνεις να πιω και τον φραπέ μου" που θα περίμενε κανείς. Ελπίζω να μην έχει προλάβει να ξαναγεμίσει τη συγκεκριμένη δεξαμενή ο βενζινάς για να τον πιάσουν. Γι αυτό, αν -χτύπα ξύλο- πάθετε κάτι ανάλογο, κρατήστε δείγμα και καταγγείλετε το γεγονός όσο το δυνατόν ταχύτερα (το 1520 δουλεύει μέχρι τις 10μμ).

Γιατί το έκανα;

about.184.1.jpg

Μια νύχτα το 1964, η Kitty Genovese σκοτώθηκε καθώς επέστρεφε στο σπίτι της στο Queens, στη Νέα Υόρκη όταν της επιτέθηκε κάποιος, τη μαχαίρωσε, τη λήστεψε και τη βίασε. Η επίθεση κράτησε γύρω στο μισάωρο και παρ'όλο που υπήρξαν τουλάχιστον μια ντουζίνα μάρτυρες, οι γείτονες της γενικώς αδιαφόρησαν. Η υπόθεση μάλιστα είναι επίκαιρη γιατί αυτό το μήνα ο δολοφόνος της έχει ξανά ακρόαση για αναστολή (αν και αμφιβάλλω αν βγει ποτέ). Τι σχέση έχει αυτό; Δεν θέλω να ζω σε μια τέτοια κοινωνία.

Το κράτος μας -που σε κάθε ευκαιρία βρίζουμε- έχει κάποιους μηχανισμούς και διαδικασίες. Όσο ελλειπείς και αν είναι, αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν καταφεύγουν καν σε αυτούς τότε είναι άξιοι της μοίρας τους. Μου πούλησαν σκάρτη βενζίνη και συνολικά τη γλύτωσα πολύ φτηνά (γιατί αν ήμουν με το αυτοκίνητο τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα/ακριβότερα). Θα μπορούσα να μην ξαναπατήσω στο συγκεκριμένο βενζινάδικο. Θα μπορούσα να προειδοποιήσω τους φίλους και γνωστούς μου. Θα μπορούσα να τον κράξω στο internet. Θα μπορούσα να περάσω από εκεί και να κάνω παράπονα και αυτός είτε θα με έγραφε στα @@, είτε το πολύ πολύ να μου έδινε τα λεφτά μου πίσω. Θα μπορούσα ακόμα και να του επιστρέψω τη βενζίνη μαζί με αναμμένο σπίρτο. Και χάρισμα του το μπιτόνι.

Αντί γι αυτό, διάλεξα να χρησιμοποιήσω τα μέσα που μου προσφέρει η πολιτεία. Μπορεί τελικά να μην αποδειχτεί τίποτα. Μπορεί και να αποδειχτεί, αλλά η τιμωρία να "ξεχαστεί" κάπου, όπως συμβαίνει καμιά φορά σε αυτή τη χώρα. Το τελευταίο σενάριο δεν είναι καν θεωρητικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους:

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο για παράβαση καθήκοντος, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, έπειτα από καταγγελία για «πνίξιμο» προστίμων που είχε επιβάλει σε επιχειρήσεις η Διεύθυνση Εμπορίου και ιδιαίτερα ότι μείωσε τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί σε πρατηριούχο για υποθέσεις νοθείας καυσίμων.

Εγώ τουλάχιστον έκανα αυτό που μου αναλογούσε και δεν το θεωρώ υπερβολικό. Δεν βγήκα στα κανάλια, δεν έκανα σταυροφορία, δεν έκανα απεργία πείνας. Ξέρω όμως ότι σε αυτό που με αφορά έκανα το μερίδιο της ευθύνης μου. Γιατί το θεωρώ ευθύνη. Ναι, οι αυτεπάγγελτοι έλεγχοι δεν είναι όσο συχνοί θα έπρεπε. Ναι, οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Ναι, τα πρόστιμα συχνά μοιάζουν περισσότερο με απαλό χάδι. Αυτά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε άμεσα. Έμμεσα, ίσως, πιέζοντας τους πολιτικούς για να διορθώσουν την κατάσταση (γιατί στο κάτω κάτω, αυτοί είναι υπάλληλοι μας). Αν όμως αδιαφορούμε όλοι εμείς, ακόμα και στο ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τέτοια συμβάντα, οι βενζινάδες θα συνεχίζουν ανένδοτοι. Τα έχουν υπολογίσει φαίνεται και το κόστος των προστίμων που μπορεί να τρώνε μια στο τόσο, το βγάζουν σε λίγες μέρες. Τους συμφέρει.

Συχνά, όποτε ακούω/διαβάζω για κάποια ανάλογη ιστορία (είτε σε βενζινάδικο, σε σουπερμάρκετ, νοσοκομείο, οπουδήποτε) αμέσως αρχίζουν τα σχόλια -έστω και σε αστείο ύφος- περί γερμανών, Αρτέμη Μάτσα, ρουφιάνων κλπ. ΟΚ, είμαι 25 χρονών και δεν πρόλαβα ούτε τη χούντα, ούτε φυσικά τη κατοχή. Ξέρω μόνο όσα έχω ακούσει από μεγαλύτερους και όσα έχω διαβάσει από όσο το δυνατόν διαφορετικές πηγές. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που έχει τυπώσει τόσο έντονα στη συλλογική συνείδηση του λαού την άποψη ότι είσαι ρουφιάνος αν πας να καταγγείλεις αυτόν που σε έκλεψε και σου έκανε κακό...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλά έκανες! Αυτό θέλει κουράγιο και όρεξη που δυστυχώς οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε.

Και εγώ πολλές φορές θυμώνω με διάφορα που έχουν τύχει, αλλά μετά από λίγο που φεύγει ο θυμός, τελικά δεν κάνω τίποτα.

Μπορείς μήπως να πεις και ποιο είναι το "καλό" πρατήριο

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κατά καιρούς, οι περισσότεροι πέφτουμε θύματα άσχημων περιστατικών, και αντί να ασκήσουμε τα δικαιώματά μας, τα "γράφουμε" ή σκύβουμε το κεφάλι..

Τουλάχιστον, εσύ, δε θα χρειαστεί να κοιτάξεις πίσω...

Μπράβο zorz πραγματικά σε χαίρομαι!!! :_thumbsup:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μπράβο ρε Zorz.To έχω κάνει κι εγώ σε μια Jetoil στην Λένορμαν (ΕΠ τότε) και τον μπουζούριασαν (έφαγε το προστιμάκι του δηλαδή)

Γυρνώντας από την δουλειά,πήγα να βάλω βενζίνη στην μοτοσυκλέτα (τον πήγασο είχα τότε) Το σπίτι από το πρατήριο είναι μόλις 2 χιλιόμετρα.Το ρεζερβουάρ πάτος κι εγώ το φουλάρω.Μέχρι να φτάσω σπίτι άρχισε τα ρεταρίσματα και να μην κρατάει ρελαντί,αλλά δεν έδωσα πολύ σημασία γιατί έπρεπε να φύγω ταξίδι με το αυτοκίνητο,το οποίο το πήρα και πήγα εκεί να το γεμίσω :kaaaala:

Με το που ξεκίνησα το ταξίδι,το αυτοκίνητο δεν τραβούσε όπως συνήθως.Το γκάζι του ήταν σαν να ήταν 1000άρι κι όχι 1600 που είναι.Μου έβγαλε την πίστη να φτάσω στον προορισμό μου.Μόλις ξαναγέμισα από άλλο πρατήριο,τα πάντα διορθώθηκαν.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα πήρα την μοτοσυκλέτα να την κάνω μια βόλτα.Εκτός του ότι με πέθανε να την βάλω μπροστά,όταν πήρε δούλευε σαν τρακτέρ με ρεταρίσματα και καρμπυλασιόν.Πήγα αμέσως στο πρατήριο κι ήταν ένας Πακιστανός εκεί βάρδια.

Τον ρώτησα που είναι ο υπεύθυνος και μου απάντησε πως είναι μόνος του στο πρατήριο.Του είπα να τον πάρει άμεσα τηλέφωνο.

Ο Πακιστανός ψιλοφοβήθηκε με το στυλ μου και τον πήρε αμέσως τηλέφωνο.Μόλις τους είπα τα μαντάτα σε έντονο ύφος,για πότε ήρθε στο πρατήριο δεν κατάλαβα.

Άρχισε τις συγνώμες κτλ και προθυμοποιήθηκε να μου αδειάσει όλο το ρεζερβουάρ και να μου βάλει φρέσκια βενζίνη.

Φυσικά πήγε να το παίξει πονηρός ο βλάχος,παίρνοντάς μου την νοθευμένη βενζίνη για να μην την χρησιμοποιήσω εναντίον του,αλλά εγώ ήδη είχα κρατήσει μισό λίτρο στο σπίτι,γιατί το φαντάστηκα ότι θα γίνει έτσι.

Αλλάζουμε βενζίνη λοιπόν και το μηχανάκι μετά από λίγο έστρωσε...αλλά όχι τελείως.

Την επόμενη κι όλας μέρα πήγα και του έκανα καταγγελία με το δείγμα.

Στην επόμενη ανακοίνωση προστίμων σε πρατήρια,ήταν κι αυτός μέσα με πρόστιμο 50000 ή 150000? (δεν θυμάμαι καλά) επειδή είχε νοθευμένη αμόλυβδη βενζίνη με πετρέλαιο θέρμανσης σε ποσοστό 25%!!!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

από την μεριά της πολιτείας , μετά από καταγγελία βέβαια , δεν φτάνει μόνο το πρόστιμο.

κάποια εποχή κυκλοφόρησε ένας κατάλογος με πρατήρια που διαθέτουν νοθευμένο καύσιμο και έβλεπες σε αυτό τον κατάλογο συγκεκριμένα στην λεοφώρο π.ράλλη από το κρατικό νοσοκομείο εως το κερατσίνι να μην υπάρχει πρατήριο που να έχει σωστό καύσιμο , μεταξύ αυτών και αυτό που πήγαινα εγώ.

δεν το άφησα έτσι , εξ άλλου θα έσκαγα εάν δεν το έκανα , πήγα και τον ρώτησα μεγάλε έτσι και έτσι ένας κατάλογος του υπουργείου μπλα μπλα ... τι να πει "να ξέρεις δεν αλλά ..." και ο κοσμάκης ουρά στις αντλίες.

η γνώμη μου είναι η εξής να κρεμάει το αρμόδιο ελεγχτικό όργανο έξω από κάθε πρατήριο μια ταμπέλα που να λέει :

το πρατήριο διαθέτει νοθευμένα καύσιμα

να σου πω εγώ μετά ...

και δεν δέχομαι σαν δικαιολογία "έτσι μου έφεραν το καύσιμο από το διυλιστήριο".

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

μπραβο ζορζ,,εαν εχεις gps,βαλτο συντεταγμενες και στειλτο στο bloka.com εχει ενοτητα για τα βενζιναδικα με νοθεια,ετσι ωστε να μπει αλλο ενα λιθαρακι στον πολεμο εναντια στους απατεωνες

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Κόφ τους τον κ#λ@ !

Ακριβώς όπως τα είπες είναι τα πράγματα, στη τελική αν δεν τις χρησιμοποιούμε τότε τί τις θέλουμε τις υπηρεσίες υπέρ του καταναλωτή!!!

Μπράβο zorz!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Φιλε κουραγιο και μαγκια σου ειλικρινα!

Καλα αποτελεσματα ευχομαι, και δικαιωση!

Σορρυ για το οφτοπικ, αλλα ποτε δεν καταλαβα αφου αποδυκνιεται οτι καποιος πουλαει νοθευμενη γιατι τρωει προστιμο και δεν του το κλεινουν με συνοπτικες διαδικασιες την παραγκα.

Κατ'εμε αν εισαι σιγουρος 100% για αυτα που λες ονομασε τον, το λωποδυτη εστω και με πμ, και μην ανησυχεις, αυτα στομα με στομα ταξιδευουν αστραπη.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Μακαρι να γινονταν συχνα τετοια πραγματα..Σιγουρα η κατασταση θα ηταν πολυυυ καλυτερη!!

@zorz, :thumbsup1:

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Καλά του έκανες του τσόγλανου, άντε να δούμε μπας και βάλουμε ποτέ μυαλό σε αυτή τη χώρα και στρώσουν λίγο τα πράγματα

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Ο δρόμος που προτύνεις ειναι όντως η σωστή λύση . ΜΠΡΑΒΟ που δίνεις το κάλο παράδειγμα.

Επίσης θα έπρεπε να αποζημιώνεται και ο πελά της εκτός από το πρόστιμο , ώστε να έχει κίνητρο να μπεί στην όλη διαδικασία.

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιβάλλεται απλά ένα πρόστιμο. Η ποινή θα έπρεπε να είναι :lock: στην ψύχρα.. να δεις μετά πως εκλίπουν τέτοια φαινόμενα..

wtg Zorz!

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

μπραβο φιλε zorz καλα εκανες. Βγαλ'τον στον αερα να ξεφτυλιστει και να φυλαγομαστε και εμεις....

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Νέα:

Σήμερα πήρα ένα γράμμα από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Γ.Γ Καταναλωτή, Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή με ημερομηνία 24/1. Είναι κοινοποίηση επιστολής που στέλνουν στο Τμημα Τεχνικού Ελέγχου της Νομαρχίας όπου ουσιαστικά τους διαβιβάζουν τη καταγγελία και τους λένε να κάνουν αυτοί (η νομαρχία) τον έλεγχο λόγω αρμοδιότητας. :huh:

Ευτυχώς δηλαδή που είχα κάνει ήδη καταγγελία απευθείας στην ίδια υπηρεσία της Νομαρχίας γιατί μετά από 12 μέρες άντε να βρεθούν ίχνη της παράβασης. Τουλάχιστον πήρα αρ. πρωτοκόλλου...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Πραγματικα περιμενω με αγωνια που θα φτασει αυτο το θεμα!

Για να δουμε, θα τιμωρειθει οπως του αξιζει;

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Πραγματικα περιμενω με αγωνια που θα φτασει αυτο το θεμα!

Για να δουμε, θα τιμωρειθει οπως του αξιζει;

Φοβαμαι οτι ματαια περιμενεις... :/

(Για να μη σου πω, οτι εχει ειδοποιηθει ΠΡΙΝ! απο τον καταγγελοντα..)

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ΕΥΓΕ !!!

Έχω κάνει αντίστοιχες καταγγελίες για S.M. κ πολυκαταστήματα (όσον αφορά την εγγύηση προϊόντων). Αν όλοι μας (ή έστω οι περισσότεροι) έπρατταν ανάλογα, θα ζούσαμε σε μια καλύτερη χώρα…

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες
Σε αυτό το thread μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία με τη βλάβη του ΧΤ από βλαμμένη βενζίνη και τι έκανα για να το φτιάξω. Εδώ θα δείτε τι έκανα μετά.

Αφού πλέον σιγουρεύτηκα ότι έφταιγε η βενζίνη, πήρα τηλέφωνο στο 1520 (Γ.Γ. Καταναλωτή, Υπ. Ανάπτυξης) και έκανα τηλεφωνική καταγγελία για το πρατήριο. Την κατέγραψαν (μπορείτε και ανώνυμα) και θα στείλουν κλιμάκιο ΚΕΔΑΚ για έλεγχο. Τους ρώτησα επίσης τι μπορώ να κάνω με τη ποσότητα που κράτησα, αν μπορώ να την δώσω κάπου για να συμπεριληφθεί στη καταγγελία και με παρέπεμψαν στη Διεύθυνση Εμπορίου της αρμόδιας νομαρχίας (στη Θεσσαλονίκη είναι στη Β. Ηρακλείου 12).

Τηλεφώνησα και σε αυτούς και μου ζήτησαν να τους πάω δείγμα για έλεγχο. Γέμισα σχεδόν ένα 1,5λιτρο μπουκάλι νερού (πρέπει προφανώς να είναι στεγνό και καθαρό) από το μπιτόνι, πετάχτηκα μέχρι εκεί και συμπλήρωσα και δεύτερη καταγγελία. Με ρώτησαν τι έγινε, από ποιό πρατήριο, ποιά αντλία συγκεκριμένα κλπ, έβαλαν μπροστά μου τη ποσότητα που τους έφερα σε ένα μεταλλικό μπουκάλι (σαν αυτά που βλέπουμε σε ελέγχους στη τηλεόραση), το σφράγισαν και το υπογράψαμε εγώ και 2 υπάλληλοι. Από το έντυπο της καταγγελίας, ένα αντίγραφο πήρα εγώ, ένα αυτοί και άλλα 2 θα πάνε στο Γενικό Χημείο του Κράτους και στον καταγγελώμενο. Τα 2 τελευταία αντίγραφα δεν περιλαμβάνουν τα στοιχεία μου, έτσι η καταγγελία ως προς τον πρατηριούχο και αυτόν που θα κάνει τον έλεγχο είναι ανώνυμη.

Προφανώς το δικό μου δείγμα δεν επαρκεί (γιατί θα μπορούσα πχ. να έχω προσωπικά προηγούμενα με τον τύπο και να τον παγιδεύσω), επομένως χρειάζεται να κάνουν και οι ίδιοι δειγματοληψία, η οποία αν προλάβανε, έγινε ήδη. Τα αποτελέσματα του ελέγχου θα μου ανακοινωθούν με επιστολή σε 1,5-2 μήνες.

Γενικότερα ήταν πολύ εξυπηρετικοί, καμία σχέση με το δημοσιοϋπαληλικό υφάκι "ωχ, τι θέλεις τώρα και μπλέκεις με καταγγελίες, δε μ'αφήνεις να πιω και τον φραπέ μου" που θα περίμενε κανείς. Ελπίζω να μην έχει προλάβει να ξαναγεμίσει τη συγκεκριμένη δεξαμενή ο βενζινάς για να τον πιάσουν. Γι αυτό, αν -χτύπα ξύλο- πάθετε κάτι ανάλογο, κρατήστε δείγμα και καταγγείλετε το γεγονός όσο το δυνατόν ταχύτερα (το 1520 δουλεύει μέχρι τις 10μμ).

Γιατί το έκανα;

about.184.1.jpg

Μια νύχτα το 1964, η Kitty Genovese σκοτώθηκε καθώς επέστρεφε στο σπίτι της στο Queens, στη Νέα Υόρκη όταν της επιτέθηκε κάποιος, τη μαχαίρωσε, τη λήστεψε και τη βίασε. Η επίθεση κράτησε γύρω στο μισάωρο και παρ'όλο που υπήρξαν τουλάχιστον μια ντουζίνα μάρτυρες, οι γείτονες της γενικώς αδιαφόρησαν. Η υπόθεση μάλιστα είναι επίκαιρη γιατί αυτό το μήνα ο δολοφόνος της έχει ξανά ακρόαση για αναστολή (αν και αμφιβάλλω αν βγει ποτέ). Τι σχέση έχει αυτό; Δεν θέλω να ζω σε μια τέτοια κοινωνία.

Το κράτος μας -που σε κάθε ευκαιρία βρίζουμε- έχει κάποιους μηχανισμούς και διαδικασίες. Όσο ελλειπείς και αν είναι, αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν καταφεύγουν καν σε αυτούς τότε είναι άξιοι της μοίρας τους. Μου πούλησαν σκάρτη βενζίνη και συνολικά τη γλύτωσα πολύ φτηνά (γιατί αν ήμουν με το αυτοκίνητο τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα/ακριβότερα). Θα μπορούσα να μην ξαναπατήσω στο συγκεκριμένο βενζινάδικο. Θα μπορούσα να προειδοποιήσω τους φίλους και γνωστούς μου. Θα μπορούσα να τον κράξω στο internet. Θα μπορούσα να περάσω από εκεί και να κάνω παράπονα και αυτός είτε θα με έγραφε στα @@, είτε το πολύ πολύ να μου έδινε τα λεφτά μου πίσω. Θα μπορούσα ακόμα και να του επιστρέψω τη βενζίνη μαζί με αναμμένο σπίρτο. Και χάρισμα του το μπιτόνι.

Αντί γι αυτό, διάλεξα να χρησιμοποιήσω τα μέσα που μου προσφέρει η πολιτεία. Μπορεί τελικά να μην αποδειχτεί τίποτα. Μπορεί και να αποδειχτεί, αλλά η τιμωρία να "ξεχαστεί" κάπου, όπως συμβαίνει καμιά φορά σε αυτή τη χώρα. Το τελευταίο σενάριο δεν είναι καν θεωρητικό. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους:

Εγώ τουλάχιστον έκανα αυτό που μου αναλογούσε και δεν το θεωρώ υπερβολικό. Δεν βγήκα στα κανάλια, δεν έκανα σταυροφορία, δεν έκανα απεργία πείνας. Ξέρω όμως ότι σε αυτό που με αφορά έκανα το μερίδιο της ευθύνης μου. Γιατί το θεωρώ ευθύνη. Ναι, οι αυτεπάγγελτοι έλεγχοι δεν είναι όσο συχνοί θα έπρεπε. Ναι, οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες. Ναι, τα πρόστιμα συχνά μοιάζουν περισσότερο με απαλό χάδι. Αυτά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε άμεσα. Έμμεσα, ίσως, πιέζοντας τους πολιτικούς για να διορθώσουν την κατάσταση (γιατί στο κάτω κάτω, αυτοί είναι υπάλληλοι μας). Αν όμως αδιαφορούμε όλοι εμείς, ακόμα και στο ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τέτοια συμβάντα, οι βενζινάδες θα συνεχίζουν ανένδοτοι. Τα έχουν υπολογίσει φαίνεται και το κόστος των προστίμων που μπορεί να τρώνε μια στο τόσο, το βγάζουν σε λίγες μέρες. Τους συμφέρει.

Συχνά, όποτε ακούω/διαβάζω για κάποια ανάλογη ιστορία (είτε σε βενζινάδικο, σε σουπερμάρκετ, νοσοκομείο, οπουδήποτε) αμέσως αρχίζουν τα σχόλια -έστω και σε αστείο ύφος- περί γερμανών, Αρτέμη Μάτσα, ρουφιάνων κλπ. ΟΚ, είμαι 25 χρονών και δεν πρόλαβα ούτε τη χούντα, ούτε φυσικά τη κατοχή. Ξέρω μόνο όσα έχω ακούσει από μεγαλύτερους και όσα έχω διαβάσει από όσο το δυνατόν διαφορετικές πηγές. Όμως δεν μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό που έχει τυπώσει τόσο έντονα στη συλλογική συνείδηση του λαού την άποψη ότι είσαι ρουφιάνος αν πας να καταγγείλεις αυτόν που σε έκλεψε και σου έκανε κακό...

σωστος φιλε!δεν παιζονται οι αλητες!για ποιο βενζιναδικο προκειται?

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!:thumbsup:

Πές μας όμως και ποιός είναι ο αλητάκος, να ξέρουμε ποιόν να αποφεύγουμε.

Η καλύτερη τιμωρία είναι η διάδωση του οτι έχει νοθευμένη βενζίνη, αυτό θα τσούξει περισσότερο από κάθε πρόστιμο...

Μοιράσου αυτό το μήνυμα


Σύνδεσμος στο μήνυμα
Μοιράσου σε άλλες ιστοσελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Απάντησε σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...