Jump to content

Ο φυσικός

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  491
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Days Won

  10

Όλο το περιεχόμενο του μέλους Ο φυσικός

 1. Η ιδέα παρουσιάστηκε και επίσημα σε ένα παιδαγωγικό συνέδριο. Μπορεί να κατέβει από εδώ: https://www.academia.edu/29528377/Δύο_προτάσεις_για_τον_υπολογισμό_του_ρελαντί_κινητήρα_εσωτερικής_καύσης_με_λογισμικό_επεξεργασίας_ήχου
 2. Μπράβο βρε φίλε. Συνάντησες και τον θεότρελο τον Γιώργο με το Transalp του. Σχετικά πρόσφατα έχει ανοικτεί ένας παράνομος (με τη βούλα) χωματόδρομος που συνεχίζει από τη Βερλίγκα, περνάει νότια της κορυφής και συναντά την πανέμορφη χωμάτινη διαδρομή που ξεκινά από Καλαρρύτες και καταλήγει στα χωριά του Μετσόβου. Ευτυχώς, όταν πέρασα πρόπερσι τον είχαν μπαζώσει και στα δύο του άκρα για να μην περνούν οχήματα (τα DRZ εξαιρούνται...) Αναμένουμε τη συνέχεια και την κορυφή!
 3. ...και εικόνα της Γης από κάμερα πάνω του. http://eol.jsc.nasa.gov/HDEV/
 4. http://io9.gizmodo.com/abandoned-space-observatories-are-monuments-to-science-1479519920
 5. Θα έλεγα πως είναι ένας συνδυασμός και των δύο. Υπενθυμίζω πως όταν η μηχανή κάνει άλμα (και άρα δεν υπάρχει κάποια δύναμη από τον δρόμο) τείνει να "σουζάρει" αν ανοίξουμε το γκάζι.
 6. Σε όσα dragster είναι έτσι ο στρόφαλος (διαμήκης) ισχύει ότι έγραψα για τα BMW.
 7. Μα ακριβώς για αυτή τη διάταξη στροφάλου γράφω παραπάνω. Όταν αφήσεις τον συμπλέκτη τότε η καμπάνα, οι άξονες στο κιβώτιο, το γρανάζι κίνησης, η αλυσίδα και ο πίσω τροχός τείνουν να αρχίσουν να περιστρέφονται προς ¨"εμπρός". Η υπόλοιπη μηχανή τείνει να περιστραφεί αντίθετα (σούζα). Για τον ίδιο λόγο μπορεί θαυμάσια να σουζάρει μια μοτό με διαμήκη στρόφαλο, όπως τα BMW με boxer κλπ (αν εξαιρέσεις γρανάζια κίνησης και αλυσίδα και προσθέσεις το κωνικό γρανάζι του άξονα)
 8. Ρόδες ολόκληρες δύσκολα (λάστιχα ναι). Σε κάθε περίπτωση θα ήταν η τελευταία μου επιλογή. Φαντάσου την απάντηση του τυπικού μάστορα στη φράση: Θα ήθελα μια ρόδα δώρο για να κάνω ένα πείραμα με στροφορμή.... Όσον αφορά τη σχέση σούζας και διατήρησης της στροφορμής και κινδυνεύοντας να κάνω τα κόκκαλα του Νεύτωνα να τρίζουν, θα μπορούσα να πω ότι μια απλοϊκή εκδοχή της διατήρησης της στροφορμής θα ήταν ότι "αν κάτι αρχίζει να περιστρέφεται προς μια κατεύθυνση (ας πούμε δεξιόστροφα) κάτι άλλο θα αρχίσει να περιστρέφεται προς την αντίθετη (άρα αριστερόστροφα)". Ναι, είναι απλοϊκό αλλά σε αυτή τη φάση μας κάνει. Όταν λοιπόν εμείς ανοίγουμε απότομα το γκάζι (ή συμπλεκτάρουμε με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν οι στροφές απότομα) αναγκάζουμε το στρόφαλο την μοτοσικλέτας να περιστραφεί πολύ γρηγορότερα από όσο περιστρεφόταν μια στιγμή πριν. Οι στρόφαλοι (οι εγκάρσια τοποθετημένοι στη μοτό, όπως στη συντριπτική πλειονότητα των μοτό, εξαιρούνται ΒΜW με boxer, Moto guzzi κλπ) περιστρέφονται με την ίδια φορά με τους τροχούς της μοτοσικλέτας, άρα όταν ανεβάζουν στροφές περιστρέφονται περισσότερο προς την κατεύθυνση αυτή. Το αποτέλεσμα είναι η υπόλοιπη μηχανή να τείνει να περιστραφεί προς την αντίθετη κατεύθυνση, δηλαδή να σουζάρει. Αυτό θα συνέβαινε ακόμα και αν η μηχανή δεν ήταν σε επαφή με την άσφαλτο. Στα άλματα (πχ σε MX) αν ο αναβάτης ανοίξει το γκάζι η μηχανή σηκώνει τη μούρη ενώ αν το κλείσει η μηχανή βουτάει εμπρός. Δες πόσα καυσαέρια βγάζει η εξάτμιση μιας μηχανής που εκτελεί back flip στην αρχή της όλης κίνησης, ένδειξη ότι ο αναβάτης έχει καρυδώσει το γκάζι. Μιχάλη σε ευχαριστώ. Θα εκμεταλλευθώ την προσφορά σου και μόλις βρεθώ από τα μέρη σου θα δώσω σήμα.
 9. Ο φυσικός

  Ασυνήθιστο αίτημα βοήθειας

  Χαιρετώ και μπαίνω στο ψητό. Όπως φαίνεται, μάλλον, από το nickname μου είμαι φυσικός και η υπέροχή δουλειά μου είναι να ταλαιπωρώ μαθητές σε ένα λύκειο. Πράγματι είναι υπέροχη δουλειά (και πράγματι τους ταλαιπωρώ). Θέλω να παρουσιάσω στην Γ λυκείου το κλασικό πείραμα στο οποίο κάποιος στέκεται ακίνητος πάνω σε μια περιστρεφόμενη βάση (πχ περιστρεφόμενη καρέκλα) κρατώντας έναν τροχό που περιστρέφεται οριζόντια. Αν ο άτυχος δοκιμαστής μας δοκιμάσει να περιστρέψει τον τροχό κατά 180 μοίρες (φέρνοντας τα πάνω κάτω) τότε ο ίδιος θα αρχίσει να περιστρέφεται κατά τη φορά που κινούταν αρχικά ο τροχός. Δείτε κάτι ανάλογο https://www.youtube.com/watch?v=UZlW1a63KZs Η όλη ιστορία επιδεικνύει την αρχή διατήρησης της στροφορμής (που είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τις σούζες μας). Έχω φτιάξει την περιστρεφόμενη βάση με μια παλιά αντλία νερού από YARIS και μου λείπει...ο τροχός. Η ερώτηση, λοιπόν, είναι μήπως υπάρχει διαθέσιμος προς δωρεά ένας παλιός τροχός μοτοσικλέτας (και ο άξονάς του) σε οποιαδήποτε κατάσταση, αρκεί να περιστρέφεται ελεύθερα. Ας είναι στραβός, ας λείπουν ακτίνες κλπ κλπ. Και τροχούς ποδηλάτων δεχόμαστε! Το όνομά σας θα μνημονεύεται εις το διηνεκές και χιλιάδες μαθητών (κόψε κάτι) θα πίνουν νερό στο όνομά σας (το κρασί απαγορεύεται σε ηλικίες κάτω των 18).
 10. Ωραία βόλτα σε όχι και τόσο γνωστά μέρη. Σας χαίρομαι για το εξερευνητικό σας μπρίο! Υπάρχει δρόμος που από τα Σκορπονέρια βγάζει στη Μονή Πελαγίας και από εκεί είτε στο χωριό Κόκκινο είτε στο ναό του Απόλλωνα Πτώου και από εκεί Ακραίφνιο.
 11. http://elibrary.iep.edu.gr/iep/collection/browse/index.html?q=πειραματικη+φυσικη
 12. Τόσο η ANIMA όσο και το ΕΚΠΑΖ είναι εξαιρετικές λύσεις. Το ΕΚΠΑΖ έχει κάνει συμφωνία με τα ιπτάμενα δελφίνια, τα οποία δέχονται άνευ χρέωσης ζώα και πτηνά σε χαρτοκιβώτια (με τρύπες για αναπνοή) για να τα μεταφέρουν στην Αίγινα. Εκεί τα παραλαμβάνει κάποιος από το ΕΚΠΑΖ, κατόπιν συνεννοήσεως βέβαια. @@@$$$@@@@@ τις ξώβεργες....
 13. Ένα άτυχο FZ 750 μεταμορφωμένο σε κουφέτο... http://www.car.gr/classifieds/bikes/photos/5388634/
 14. Ινστιτούτο Παστέρ. Παρασκευή 18/12, 19:30. Ελάτε να γελάσετε (και μαζί μου...). Δελτίο Τύπου Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, διοργανώνει μιά ξεχωριστή βραδιά, όπου η γνώση «εμβολιάζεται» με πολύ χιούμο και ευθυμία! Πώς το πετυχαίνει; Προσκαλώντας: τον διακεκριμένο και γνωστό σε όλους μας αστροφυσικό Δρ. Μάνο Δανέζη, επίκουρο καθηγητή αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για μια συναρπαστική ομιλία με τίτλο: «Το παράδοξο σύμπαν και ο άνθρωπος» και την ομάδα των Science Reactors σε μία παράσταση Standup Science. Ποιοι είναι και τι κάνουν; : Είναι μια ομάδα νέων επιστημόνων με εμπειρία στην επικοινωνία της επιστήμης που «δοκιμάζει», κατά το πρότυπο της Stand up Comedy, έναν νέο τρόπο διάχυσης της γνώσης και της επιστήμης προς το ευρύ κοινό. Μέσα σε πέντε λεπτά παρουσιάζουν με τρόπο ελκυστικό, χιουμοριστικό και κατανοητό ένα επιστημονικό θέμα, αναδεικνύοντας και τις δικές τους επικοινωνιακές ικανότητες. Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά: Στράτος Ασημέλλης, Χημικός, Υποψήφιος Δρ: Eye Fixed It Βύρων Θεοδωρόπουλος, Μαθηματικός: Θεωρία και απόδειξη Δημήτρης Δούκογλου, Ηλεκτρολόγος ‐ Μηχανικός: Φυσική Επιλογή και Εσύ Αθανάσης Κουστένης, Βιοχημικός: Η Γιαγιά μου, τα μαθηματικά και άλλες ιστορίες Τάκης Λάζος, Φυσικός: Ξάστερος ουρανός, βρεγμένα αυτοκίνητα. Δημήτρης Μακρής, Καθηγητής Μάνατζμεντ και Καινοτομίας: Αγαπημένο μου ηλεκτροσόκ! Νίκος Παπαδημητρίου, Χημκός‐ Μηχανικός: Πόσο άτακτος είσαι Χρυσάνθη Σαλιαγκοπούλου, Βιολόγος:When Harry met Sally Δημήτρης Τσιμπίδας, Αστροφυσικός: Κανείς δεν είναι άσφαλτος Άννα Χριστοδούλου, Φυσικός: Μάνα θα πάω Γκαλαπάγκος Παρουσιάζει, σχολιάζει, συντονίζει: ο Δημήτρης Δούκογλου Σκηνοθεσία: Κώστας Βρεττός Ιδέα, σχεδιασμός, συντονισμός: Ελένη Γραμματικοπούλου – Επικοινωνία της Επιστήμης Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου ●Αμφιθέατρο ΕΙΠ, Βασιλίσσης Σοφίας 127 ● Αμπελόκηποι ● Στις 1930΄● Είσοδος ελεύθερη Θα ακολουθήσει πάρτυ με μουσική και εδέσματα! Πληροφορίες: τηλ. 2106478872 + 827 ● email: imerida.pasteur@hotmail.com ● www.pasteur.gr Χορηγοί: Labs Supplies Scientific ● Burgers “N” Roses Catering
 15. Ο φυσικός

  Φορολογια και XT600E

  Όπως ειπώθηκε πριν η κατοχή μηχανής δεν είναι τεκμήριο ενώ η αγορά της είναι. Αυτό σημαίνει πως για την εφορία η αγορά της μοτοσικλέτας είναι τεκμήριο (δηλαδή απόδειξη) πως εσύ είχες τα χρήματα της αγοράς (όπως αυτά φαίνονται στην υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να ανταλλάξεις με τον πωλητή). Τα χρήματα αυτά (ας πούμε 500 ευρώ), λοιπόν, η εφορία θα τα φορολογήσει όπως θα φορολογούσε οποιονδήποτε άλλον είχε μόνο 500 ευρώ εισόδημα μέσα στο 2015 (εκτός αν αποδείξεις πως τα 500 ευρώ τα είχες πριν το 2015, που όπως φαίνεται δεν μπορείς).Το ερώτημα, λοιπόν, είναι τι εφορία πληρώνει κάποιος με εισόδημα 500 ευρώ. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά είμαι σχεδόν βέβαιος πως δεν πληρώνει τίποτα, αν κάποιος ξέρει με απόλυτη σιγουριά ας το γράψει. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να πάρεις την υπεύθυνη δήλωση ανεξάρτητα με το τι έχουν ή δεν έχουν κάνει άλλοι. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρή ή μεγάλη μηχανή, παλιά ή καινούργια, χρειάζεται αυτή η διαδικασία.
 16. Η κόρνα έχει στη πίσω πλευρά ένα μικρό βιδάκι. Το πόσο βιδωμένο είναι ρυθμίζει την ένταση της κόρνας. Αν είναι πολύ βιδωμένο ή χαλαρό (πιο πιθανό λόγω κραδασμών) η κόρνα "πεθαίνει". Ρίξε μια ματιά και εκεί.
 17. Ο φυσικός

  Honda CRF1000L Africa Twin (2015)

  Επειδή οδήγησε το CRF;
 18. Ο φυσικός

  Honda VFR 800X Crossrunner 2015

  Παναγιώτη δεν είναι λίγο άσχετο με το συγκεκριμένο θέμα; Θα γράψω κάποια στιγμή ένα αφιέρωμα στη "γιαγιά" μου. Περιμένω να τρακοσαρίσει...
 19. Ο φυσικός

  Honda VFR 800X Crossrunner 2015

  Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν κινητήρα VFR με γρανάζια που να χρειάστηκε αλλαγή στο σύστημα (και πρόκειται για κινητήρες τουλάχιστον 13 ετών). Το cam gear train πιθανότατα εγκαταλείφθηκε λόγω κόστους, ίσως και λόγω θορύβου.
 20. Ο φυσικός

  Εκδήλωση: The science of syperheroes

  Δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες (στα αγγλικά) για τη φυσική που κρύβεται (αν κρύβεται κάποια) πίσω από τις ταινίες με Σούπερ Ήρωες από δύο εξαιρετικές ομιλήτριες. Είσοδος ελεύθερη. Δευτέρα 30/11 στις 20:00. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ The Hub Events in collaboration with British Council presents: The Hub Events, Αλκμήνης 5, Αθήνα (Mετρό Κεραμεικός) τηλ : 210-3411009 e-mail : info@thehubevents.gr www.thehubevents.gr Hub Science Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για πέμπτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο. Τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, στις 20:00, σας προσκαλούμε στη δεύτερη φετινή συνάντηση του Hub Science που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το British Council με θέμα «The science of superheroes». Πρόκειται για μια μοναδική συζήτηση μεταξύ της performer Helen Keen και της ερευνήτριας Sujata Kundu. Θα ακολουθήσει το acapella φωνητικό σύνολο 8tetto! The science of superheroes Helen Keen in conversation with Sujata Kundu – Υπάρχει επιστημονική αλήθεια στις ταινίες με υπερήρωες; – Έχετε νιώσει ποτέ τη διάθεση να εξηγήσετε επιστημονικά τις μαγικές ιδιότητες των υπερηρώων; – Μπορεί η επιστήμη να μας χαρίσει υπερφυσικές δυνάμεις; Δύο “μετρ” στην επικοινωνία της επιστήμης, η Helen Keen και η Sujata Kundu απαντούν και αναλύουν σε μία συζήτηση... σόου! Οι υπερήρωες θα μπουν στο μικροσκόπιο και οι επιστήμονες θα μετατραπούν σε κινηματογραφικούς θρύλους. Helen Keen Η Helen Keen είναι πολυβραβευμένη συγγραφέας, performer και ραδιοφωνική παραγωγός. Ανέλαβε καθήκοντα ως η πρώτη «επιστημονική κωμικός» του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ. Έχει εμφανιστεί επανειλημμένα στην εκπομπή «The Alternative Comedy Experience» του κωμικού Stewart Lee στο Comedy Central, ενώ πρόσφατα διοργάνωσε την πρώτη βραδιά κωμωδίας στο CERN, το πιο πετυχημένο event στο CERN μετά την ανακοίνωση για την ανακάλυψη του μποζονίου Χιγκς. Η πρωτοποριακή επιστημονική-χιουμοριστική εκπομπή της στο BBC Radio 4 με τίτλο «It is Rocket Science» διανύει την τρίτη πολύ πετυχημένη της χρονιά και έχει βραβευθεί με το 2015 Association of British Science Writers’ Royal Society Radio Prize και το 2013 Women In Science and Engineering (WISE) Media Award. Με την πρωτότυπη, ζωντανή εκδοχή της ραδιοφωνικής της εκπομπής έχει περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ευρώπη και έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην τέχνη, την επιστήμη και τα φεστιβάλ κωμωδίας. Το 2015, το περιοδικό WIRED της ανέθεσε χρέη εταίρου στην καινοτομία. Σήμερα, η Helen ετοιμάζει καινούριες εκπομπές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του BBC αλλά και δύο επιστημονικά βιβλία, τα οποία θα δημοσιευθούν το 2016 από τον εκδοτικό οίκο Hodder. Sujata (Suze) Kundu Η Δρ. Sujata Kundu διδάσκει στο Τμήμα Επιστήμης Υλικών του Imperial College. Ως νανοχημικός, η έρευνά της εστιάζεται στα υλικά που δεσμεύουν την ηλιακή ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, ερευνά τον διαχωρισμό μορίων νερού για την παραγωγή υδρογόνου, ενός καθαρού καυσίμου με προϊόν καύσης το νερό. Η Suze ασχολείται παθιασμένα με την επικοινωνία της επιστήμης. Έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις σε σχολεία, πανεπιστήμια και επιστημονικά φεστιβάλ. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «You Have Been Warned» στο Discovery Channel. Θέλει πάντα να μοιράζεται την κρυφή επιστήμη που κρύβουν τα μικρά και καθημερινά πράγματα, όπως οι τούρτες, τις οποίες και θεωρεί τη μεγαλύτερη επιστημονική ανακάλυψη όλων των εποχών! 8tetto Το 8tetto (Οκτέττο, www.8tetto.com) είναι ένα acapella φωνητικό σύνολο που αποτελείται από 8 τραγουδιστές με σπουδές στην κλασσική μουσική και την τζαζ και καλύπτει ένα ρεπερτόριο από την κλασσική ως τη σύγχρονη ελληνική και διεθνή μουσική. Συμμετέχουν οι: Πένυ Δεληγιάννη (σοπράνο), Μαριλένα Στριφτόμπολα (σοπράνο), Μάλαμα Σοφία (άλτο), Τζίτζικα Αντωνία (άλτο), Ζιάζιαρης Νίκος (τενόρος), Πακάκης Σταμάτης (τενόρος), Ηλίας Καπάνταης (μπάσος), Αλέξανδρος Φαρής (μπάσος). Οι superheroes έχουν σούπερ δυνάμεις, εξυμνούν ιδανικά, έχουν ακέραιο χαρακτήρα. Γεννήθηκαν στις σελίδες των κόμικς και στη συνέχεια πήραν σάρκα και οστά μέσα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Τα κατορθώματά τους συνοδεύονταν πάντα από ένα δυνατό μουσικό θέμα. Το 8tetto με αφορμή τη μοναδική εκδήλωση «The Science of superheroes» παρουσιάζει μια μουσική έκπληξη με γνωστές μελωδίες από ταινίες με υπερήρωες των παιδικών και εφηβικών μας χρόνων. Είσοδος ελεύθερη Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά Πού The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός) Πότε Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, ώρα 20:00 Πληροφορίες τηλ.: 210-3411009, 210-6395458 (Κα Ελένη Γραμματικοπούλου) email: info@thehubevents.gr και eleni.gramma@gmail.com web: http://www.thehubevents.gr και http://www.thehubscience.com/ facebook: https://www.facebook.com/events/604948879643258/
 21. Οδηγώ προσεκτικά=Φροντίζω την υγεία μου Φορώ κράνος=Φροντίζω την υγεία μου Οδηγώ προσεκτικά φορώντας κράνος=Φροντίζω διπλά την υγεία μου. Είναι μάλλον απλό.
 22. Το περασμένο Σάββατο 2 VFR και ένα ΧΤ βγήκαν για μια χορταστική μονοήμερη βόλτα. Αθήνα-Κιάτο και από εκεί προς λίμνη Στυμφαλία με μια μικρή στάση στο αστεροσκοπείο Κρυονερίου. Οροπέδιο Φενεού με μια επίσκεψη στην καταβόθρα και μετά πηγές Λάδωνα και λίμνη Λάδωνα. Εκεί συναντήσαμε έτερο VFR από Κυπαρισσία και φύγαμε για φαγητό στο χωριό Δήμητρα. Η βραδινή επιστροφή έγινε από τον 111 και κλασική εθνική Τρίπολης-Αθήνας. Ο καιρός ήταν ιδανικός όπως και η σύνθεση της παρέας. Το αστεροσκοπείο Κρυονερίου βρίσκεται σε υψόμετρο ~900 m στο όρος Κυλλήνη κοντά στο χωριό Κρυονέρι του νομού Κορινθίας. Είναι ιδιοκτησία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και ιδρύθηκε το 1972. Διαθέτει κατοπτρικό τηλεσκόπιο διαμέτρου 1.2 m. Το τηλεσκόπιο αναβαθμίζεται στο πλαίσιο του προγράμματος NELIOTA του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, που θα καταγράφει προσκρούσεις μετεωριτών στη Σελήνη. http://kryoneri.astro.noa.gr/ Μεγενθύνετε αυτή την εικόνα Η κουκλο-γιαγιά μου. Μεγενθύνετε αυτή την εικόνα Το οροπέδιο του Φενεού και δεξιά το βουνό Ντουρντουβάνα. Στις πλαγιές της βρίσκεται η τεχνητή λίμνη Δόξας. Χωράφια στο οροπέδιο του Φενεού και στο βάθος ο δρόμος που οδηγεί στον αυχένα προς Λυκούρια-Πηγές Λάδωνα και τον δρόμο 111. Θα τους εμπιστευόσασταν; Κάθε κοπάδι έχει τον σκύλο του... και κάθε σκύλος έχει το κοπάδι του... Το νεώτερο VFR της παρέας. Μεταφόρτωση βαρελιών με φέτα σε τυροκομείο δίπλα στις πηγές του Λάδωνα. Στο σημείο αυτό άφθονο νερό βγαίνει μέσα από το έδαφος. Είναι οι πηγές του Λάδωνα, παραπόταμου του Αλφειού. Το νερό ταξιδεύει υπόγεια για περίπου 10 χιλιόμετρα από τις καταβόθρες του Φενεού μέχρι εδώ. Ο αρχαίος περιηγητής Παυσανίας περπάτησε την περιοχή του Λάδωνα και μπορείτε να διαβάσετε τι αναφέρει εδώ. Μαγικό μέρος, αξίζει μια επίσκεψη. Εικονοστάσι στον βράχο δίπλα στις πηγές. Κρυφτούλι με τα βράχια. Μεγενθύνετε αυτή την εικόνα Ασχημαίνοντας το τοπίο... Ειδυλιακό καφενεδάκι στις όχθες της λίμνης Λάδωνα. Δυστυχώς ήταν εκτάκτως κλειστό λόγω κηδείας σε παρακείμενο χωριό. Τρεις γενιές VFR. Aντίχειρας προσπαθεί ματαίως να συγκρατήσει αέρα σε ελαστικό που τρύπησε από ένα απίστευτα μυτερό χαλίκι. Βραδινή στάση για βενζίνη. Η Θερμοκρασία στους 3 βαθμούς (άτιμο οροπέδιο Αρκαδίας!) Η επιστροφή το βράδυ ήταν υπέροχη. Άδεια εθνική, καλοί φίλοι και τα φώτα από 3 μηχανές.
×
×
 • Create New...