Jump to content

lamoun

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  552
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Όλο το περιεχόμενο του μέλους lamoun

 1. Επίσης δεν είναι άσχημη ιδέα να ρίξεις μερικές σταγόνες λάδι στον κύλινδρο, απο την μπουζόπιπα, πριν το βάλεις μπρός.
 2. Επειδή στο συγκεκριμένο μαγαζί το έχω επισκεφτεί (πέφτουλας γαρ :D ) Θυμάμαι ότι είχε ανάρτηση στο συνεργείο, 30 Ευρώ η εργατοώρα. Δε νομίζω ότι είναι μακριά από αυτά που χρεώνουν οι υπόλοιποι.. (από αυτά που ακούω)
 3. lamoun

  Πάει το DT μου...

  Ωραία Τζώνη! :) Ποτέ ξανά σε κανέναν!
 4. lamoun

  ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ!!!

  Η κατηγορία των 500 δεν έχει πιάσει γενικότερα στην Ελλάδα. GS500, CB500, ER5 είναι μετρημένα στα δάχτυλα, και παρατημένα στις αποθήκες. Το μηχανάκι είναι πολύ απλό μηχανικά και δε θα σου βγάλει ιδιαίτερα προβλήματα. Το Honda είναι πιο δυνατό, καμιά 10αριά άλογα παραπάνω, εξίσου αξιόπιστο, αλλά θα σου στοιχίζει λίγο περισσότερο στα σέρβις. Έχε υπ'όψιν σου ότι το 06 το είχε βγάλει προσφορά ή SUZUKI στα 4400. Οπότε δες και σε τί τιμές δίνουν αυτά τα μοντέλα.
 5. Βιντεάκι Όχι στην αρχή της σελίδας, κατέβα λίγο πιο κάτω.
 6. Aπο το service manual Διαδρομή μπροστά 102.7mm Διαδρομή πίσω 130mm
 7. Το βιβλιαράκι της μηχανής το έχεις? Λογικά θα το αναφέρει εκεί.
 8. lamoun

  ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Triumph Bonneville

  Άν και λίγο καθυστερημένα, μια ακόμη γνώμη.. eBike Τεύχος 14 σελίδα 38.
 9. lamoun

  Άγορα φορτιστή ή

  Μάλλον παίρνουν ρεύμα κατευθείαν από ξεχωριστά πηνία μόνο για τα φώτα, όπως στα περισσότερα παπιά. Μπορεί να τα έχει ψιλοπάιξει η γεννήτρια σου λοιπόν, αλλά πρώτα απ'όλα τσέκαρε τα καλώδια και τις ενώσεις σου. Την καινούρια μπαταρία την φορτίζει? Το τσέκαρες?
 10. Δε ξέρω πολλά από υδρόψυκτα, αλλά ας ρίξουμε μια ματιά. Εξαέρωση στο σύστημα έχει γίνει? Όταν ζεσταθεί το μηχανάκι το βεντιλατέρ ανάβει? Ρίξε μια ματιά στο δοχείο που περιέχει το extra αντιπηκτικό όταν το μηχανάκι είναι κρύο και όταν βράζει. Αλλάζει η στάθμη και πως? Άν η στάθμη παραμένει σταθερή ίσως να θέλει αλλαγή το καπάκι του ψυγείου (έχει μια βαλβίδα που ανοίγει όταν αυξηθεί η πίεση του συστήματος) EDIT Εννοείται βέβαια ότι έχουν ελεγχθεί - σφιχτεί όλα τα τα σωληνάκια για διαρροή.
 11. lamoun

  θερμοαγώγιμη αλοιφή

  Εδώ είσαι! Θερμοκρασία Κάθε μαγαζί με σιδηρικά έχει την κλασική κασετίνα με τα μικρά κατσαβιδάκια. Άν θες κάτι καλύτερο τότε κοίτα σε καταστήματα μοντελισμού.
 12. lamoun

  Το κλεψαν!

  Άντε και στα δικά μας!
 13. Οκ, δεν είναι μηχανάκι αλλά είναι δίτροχο και νομίζω ΑΥΤΟ τα λέει όλα! Νομίζω πρέπει να έσπασα ρεκόρ! Το gs αριθμεί 3,5 χρόνια και φυσικά συνεχίζουμε.
 14. Για αρχή βάλε καινούρια βενζίνη απο κάποιον που έβαζες και δεν είχε πρόβλημα. (Άδειασε το ντεπόζιτο πρώτα, ή περίμενε να αδειάσει μη πάει τζάμπα βενζίνη) Καθάρισε το φιλτράκι στο ντεπόζιτο και άν μπορείς και την τρόμπα (έχει αποσπώμενο φιλτράκι; ) Να ελπίζουμε να μη θέλει και συνέχεια..
 15. lamoun

  Νέο καρμπυρατέρ

  - Στη πρώτη φώτο η βίδα πάνω αριστερά ρυθμίζει τις στροφές του ρελαντί, η κάτω δεξιά το μείγμα του ρελαντί. Για αρχή βάλ'την στις 2 στροφές από κλειστή (ελαφρά σφιγμένη). Αφού πάρει μπρος το μηχανάκι και το ζεστάνεις καλά, τότε χαμήλωσε τις στροφές του ρελαντί και παίξε με τη βίδα του μείγματος (ανα μισή και μετά ανα 1/4 στροφές) ώστε να πετύχεις το γρηγορότερο ρελαντί. Τέλος ξανά ρύθμισε το ρελαντί στα φυσιολογικά επίπεδα. Εναλλακτικά -πάλι με χαμηλωμένο ρελαντί- σφίγγεις ώσπου να χαλάει η λειτουργία, απο εκείνο το σημείο και μετά ξεσφίγγεις ώσπου να ξαναχαλάσει μετρώντας πόσες στροφές έκανες, και τέλος το ρυθμίζεις στο μέσο αυτού του διαστήματος. - Το κλεπέτο που λες, είναι μάλλον το τσόκ. Όταν ο κινητήρας είναι κρύος τότε θα πρέπει να το κλείνεις (Το πόσο θα το δεις στην πράξη) όταν ζεσταθεί το μοτέρ το ξανανοίγεις. - Το ζιγκλέρ εννοείς οτι είναι άλλου τύπου? - Επίσης τσέκαρε μέχρι που φτάνει η στάθμη της βενζίνης (αυτό θα το δεις συνδέοντας ένα διαφανές σωληνάκι στο παπαράκι αποστράγγισης του καρμπυρατέρ). Συνήθως όταν γεμίζει με βενζίνη, η στάθμη σταματάει στην ένωση λεκανάκι - κυρίως σώμα.
 16. Δες και ΕΔΩ αυτά που σου είπαν για counter steering, σε video.
 17. lamoun

  Κλοπή KLX250 Kόκκινο - Θεσσαλονίκη

  Εκλάπη σήμερα το βράδυ απο το κέντρο της Θεσσαλονίκης KLX 250 χρώματος ερυθρού. Αριθμός κυκλοφορίας ΕΡΕ 83 Αριθμός πλαισίου LX250E - 002121 Χαρακτηριστικό το ανεστραμμένο πιρούνι χωρίς τα προστατευτικά και τελικό με σαπισμένο το πίσω μέρος + τρύπα (ζωγραφισμένη στις φωτό) στα δεξιά του. Παρακαλώ όποιος δεί κάτι ας επικοινωνήσει με το αστυνομικό τμήμα ή μαζί μου 6_9_9_7_0_2_7_ 0_9_5. Υ.Γ. το κόκκινο πλαστικό απο το πίσω φως δεν λείπει, όπως φαίνεται στις φωτό. Ευχαριστώ, Λάμπρος
 18. lamoun

  Χωρις σχολιο...

  Για του λόγου το αληθές..
 19. Ρε Σταυρο ρε γμτ... Κρίμα ρε! Σύντομα πάλι καβάλα! Ευκαιρία να πάρεις εντουράκι να οργώσουμε τα βουνά!!
 20. Ρε γιάννο βγάλε το μπουζί, φέρε το πιστόνι στο άνω νεκρό σημείο και ρίξε μια ματιά μέσα (άν γίνεται).
 21. Ένας παράγοντας σίγουρα είναι η σκισμένη εισαγωγή. Όχι μη πειράξεις τίποτα, είπαμε η βίδα του μείγματος μας απασχολεί μόνο σε στροφές ρελαντί. :D Όπως το βλέπω, άν στο κάνει κυρίως μετά απο παρατεταμένα ανοίγματα τότε μάλλον είναι τροφοδοσία. Τσέκαρε μην έχει τσακίσει κανα σωληνάκι για αρχή.
 22. Η μια επηρεάζει την "ταχύτητα" του ρελαντί και η άλλη το μείγμα στο ρελαντί. Ναι όταν - και άν τελικά - αδειάζει το λεκανάκι το μείγμα γίνεται φτωχότερο. Η βίδα του μείγματος άν είναι απο την μεριά του κυλίνδρου, όσο την βιδώνεις φτωχαίνει το μείγμα. Άν είναι απο την μεριά του φίλτρου αέρα (συνήθως στα δίχρονα) τότε πάει ανάποδα το σκηνικό. Άν κόλπο: Άν ρίξεις ξερογκαζία και οι στροφές αργούν να πέσουν, το μείγμα του ρελαντί είναι φτωχό. Άν πέσουν κάτω απο το ρελαντί και ξανανέβουν στη σωστή τιμή, τότε είσαι πλούσιος. Έχεις βγάλει το φιλτροκούτι και έβαλες φιλτροχοάνη? Τότε θες σίγουρα μεγαλύτερο κεντρικό ζιγκλέρ.
 23. Γεια χαρά, Δουλεύοντας πολύ ώρα σε ψιλές στροφές, υπάρχει περίπτωση να μην προλαβαίνει να αναπληρωθεί η βενζίνη στο λεκανάκι του καρπυρατέρ. Παρατηρείται συχνότερα όταν το ντεπόζιτο είναι ψιλό άδειο. Πείραξες τη βίδα, αλλά με σχισμένη τη εισαγωγή. Αφού την μπάλωσες πρέπει να ξαναρυθμίσεις το μείγμα. Σημειωτέον η βίδα αυτή παίζει σημαντικό ρόλο μόνο στο ρελαντί, άντε και στα πέριξ.
×
×
 • Create New...