Jump to content

Yamahas_1

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  50
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Όλο το περιεχόμενο του μέλους Yamahas_1

 1. Καλησπέρα φίλε, ο τύπος του συγκεκριμένου είναι ο εξής: 509T. Απλώς να έχεις στο νου σου ότι υπάρχουν 2 διαφορετικοί τύποι, ο 509T και ο 509T Filament. Η διαφορά τους είναι ότι το 509T είναι μικρότερο σε ύψος ενώ το 509T Filament έχει μεγαλύτερο ύψος. Το δικό σου λογικά είναι το 509T. Καλό θα ήταν να πάρεις το συγκεκριμένο και να πας σε μαγαζί με ηλεκτρονικά είδη για να γίνει και ο απαραίτητος έλεγχος για να πάρεις το σωστό.
 2. Εγώ πάντως στο Crypton X άλλαξα την μίζα με μία aftermarket που έκανε 19€ και εδώ και 2 χρόνια με καθημερινή χρήση δεν έχει βγάλει το παραμικρό πρόβλημα. Καλό θα ήταν όπως είπε ο Flying να ψάξεις αν μπορείς να βάλεις από άλλο μοντέλο.
 3. Yamahas_1

  Innova 125 i, έσβησε.

  Ωραία θα κάνω αρχικά έναν έλεγχο εγω σε όλες τις επαφές και εαν το πρόβλημα παραμένει θα του πω να πάει στο συνεργείο για έλεγχο. Συγγνώμη και για την ταλαιπωρία που άνοιξες καινούριο θέμα.
 4. Yamahas_1

  Innova 125 i, έσβησε.

  Καλησπέρα σε όλους. Έχει ένας φίλος ένα Innova Injection του 2007 και πρόσφατα έγινε ολική ανακατασκευή κινητήρα (στρόφαλος, μπιέλα, κύλινδρος, πιστόνι καθάρισμα και ρύθμιση βαλβίδων). Ενώ το μηχανάκι έχει διανύσει 700 χιλιόμετρα χωρίς θέμα, σήμερα ενώ πήγαινε με 60 χιλιόμετρα και σταμάτησε στην άκρη το μηχανάκι έσβησε και ενώ η μίζα γύριζε και η μανιβέλα είχε συμπίεση το μηχανάκι δεν έπαιρνε. Μετά από 3-4 λεπτά όμως πήρε και δεν έκανε τίποτα στην πορεία. Να σημειώσω ότι το μηχανάκι φοράει κλειδαριά στο τιμόνι η οποία είναι ιμιτασιόν. Να παίζει η συγκεκριμένη κλειδαριά ρόλο και να δημιουργεί πρόβλημα? Επίσης σαν δεύτερη σημείωση να πω ότι το πρόβλημα προέκυψε μετά από οδήγηση σε δρόμο ο οποίος είχε αρκετές λακούβες. Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων για τις απαντήσεις.
 5. Το συγκεκριμένο δεν είναι του 2012. Από το 2010 και μετά η Yamaha έβαζε μαύρα καπάκια κινητήρα. Το μηχανάκι από την άλλη φαίνεται ότι το είχε μόνιμα σε εξωτερικό χώρο και γι αυτό έχει και αρκετές σκουριές. Έχει και κάποια σπασμένα πλαστικά όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Γενικά διαμάντι το συγκεκριμένο δεν το λες. Υπάρχουν ίδιας χρονολογίας στο Car.gr που είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση.
 6. Πρόσεξε το γιατί κι εμένα μου κλώτσαγε μια στο τόσο στο Crypton X. Δεν έδινα σημασία και τελικά είχε φύγει το παξιμάδι της κόντρας και τελικά έφυγε και η βίδα και στράβωσε την βέργα και το ποδόφρενο.
 7. Το έχω το μηχανάκι στην κατοχή μου από το 2014 μόνο μια λάμπα μπροστά έχει κάψει και ένα φλας πίσω αριστερά. Και γενικότερα να σου πω την αλήθεια δεν έχει βγάλει τίποτα το σοβαρό μέχρι σήμερα.
 8. Εάν κατάλαβα για ποιο κατάστημα λες θα συμφωνήσω απολύτως. Έτσι πήγαν να μου πουλήσουν κι εμένα γνήσιο ανταλλακτικό 17,50€ ενώ η yamaha το πουλάει γνήσιο 3€.
 9. Καλησπέρα φίλε! Κι εγώ είχα ακριβώς το ίδιο θέμα αλλά σε Crypton X. Πήγα και πήρα την κινέζικη μίζα με τα 19€ και βρήκα την ησυχία μου. Κοντεύει ένας χρόνος από τότε που την έβαλα και δουλεύει σαν καινούρια. Απλά στη δική μου περίπτωση η παλιά είχε καεί τελείως μέσα. Να φανταστείς μόλις την άνοιξα σκόρπισαν όλα από μέσα. Εγώ που ασχολούμαι με αρκετά πράγματα στο μηχανάκι χρειάστηκα περίπου μισή ώρα για να την αλλάξω.
 10. Yamahas_1

  Αγορά Sym VF 185

  Συμφωνώ απολύτως με αυτό που λες φίλε μου γιατί κι εγώ από μηχανικό αντιπροσωπείας έπαθα ζημιά και χρειάστηκε να κάνω ανακατασκευή. Έχω δει και το βίντεο που ανέφερες και είδα ότι στα 400 χιλιόμετρα έβγαλε αρκετά γρέζια. Ωστόσο νομίζω ότι είναι φυσιολογικό, διότι είναι καινούριο μοτέρ και σιγά σιγά στρώνεται.
 11. Yamahas_1

  Αγορά Sym VF 185

  Μια απορία που έχω πάνω σε αυτό το θέμα. Μετά την αλλαγή που έκανες μόνος σου η εγγύηση θα ισχύει κανονικά?
 12. Yamahas_1

  Δαγκάνα Φρένου Crypton X

  Καλησπέρα σε όλους! Έχω ένα θέμα με την δαγκάνα του φρένου στο crypton x. Κάνει ένα θόρυβο σαν χτύπημα και με το χέρι έχει έναν τζόγο, μικρό βέβαια. Έχω δοκιμάσει να κάνω εξαέρωση αλλά το πρόβλημα παραμένει. Έγινε δοκιμή με άλλη δαγκάνα και το πρόβλημα επιλύθηκε. Στη δική μου δαγκάνα δοκίμασα αλλαγή στις τσιμούχες και καθάρισμα όλης της δαγκάνας, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Γνωρίζει κανείς σε τι μπορεί να οφείλεται ή να πάω απευθείας σε καινούρια δαγκάνα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.
 13. Ναι φίλε από Κηφισό πας. Έχω πάει αρκετές φορές με το παπί και είναι πολύ ωραία διαδρομή. Απλώς λίγη προσοχή θέλει τόσο στην εθνική όσο και στο βουνό εφόσον δεν έχεις ξαναπάει.
 14. Αυτή είναι η αντλία ολόκληρη μαζί με την τρόμπα: https://yamaha-nikolakopoulos.gr/el/yamaha-gnisia-antallaktika-crypton-t-135-x-el/856--crypton-135x-trompa-venzinis-el.html Αυτό είναι το ανταλλακτικό που μου κάηκε εμένα και το άλλαξα: https://www.car.gr/parts/view/6568307/
 15. Επειδή κι εμένα μου είχαν πει για αντλία 2-3 μάστορες, πήγα και σε έναν ακόμη και μου είπε ότι μπορεί να είναι η τρόμπα της βενζίνης. Η αντλία στο μηχανάκι μου έχει 120 και η τρόμπα 30 σαν ανταλλακτικό. Οι τιμές και για τα 2 είναι για γνήσια ανταλλακτικά από την Yamaha.
 16. Φίλε συγγνώμη κιόλας αλλά διαβάζω και σε αυτό αλλά και σε άλλα θέματα ότι αλλάζεις συχνά την εξάτμιση και το γρανάζι και δοκιμάζεις την τελική του. Το παπάκι δεν θέλει και πολύ. Ανοίγματα και κόφτες να ξέρεις ότι ξερυθμίζουν πολύ εύκολα τις βαλβίδες. Επίσης όπως σου είπαν και τα παιδιά πιο πάνω άλλαξε μάστορα. Εμένα το δικό μου που έκανε κάτι παρόμοιο με το δικό σου μου έκαψε αντλία. Ούτε βουλωμένο μπεκ ούτε τίποτα.
 17. Ναι θα μπορέσεις να φορτίσεις παραπάνω συσκευές, αλλά θα φορτίζουν πιο αργά από το κανονικό γιατί από ένα μετασχηματιστή θα μοιράζεται το ρεύμα σε πολλές συσκευές.
 18. Υπάρχει ένα κατάστημα στην Καλλιρρόης το οποίο κάνει έλεγχο πλαισίου σε μηχανές. Μπορείτε να ρωτήσετε εκεί για να σας δώσουν περισσότερες πληροφορίες. (Δεν ξέρω αν μπορώ να βάλω λινκ από το μαγαζί για να μην θεωρηθεί διαφήμιση, αν θες πες μου να στο στείλω με πμ.)
 19. Μήπως ξέρει κάποιος πόσο είναι το διάκενο για τις βαλβίδες στο Crypton X? Γιατί στο manual λέει 0.10 - 0.14 για τις βαλβίδες εισαγωγής και 0.16 - 0.20 για τις βαλβίδες εξαγωγής και μου φαίνονται λίγο μεγάλα τα νούμερα. Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο ότι το manual αναφέρεται στο μοντέλο με το καρμπιρατέρ. Να συμπληρώσω ότι ρύθμισα τις βαλβίδες σε αυτές τις τιμές και τώρα τις ακούω αρκετά γι'αυτό ρωτάω ποιο είναι το σωστό διάκενο.
 20. Στο σημείο που έχει φύγει το χρώμα, όταν θα περάσει το σπρέι από πάνω θα πιάσει κατευθείαν το χρώμα ή θα χρειαστεί και αστάρι?
 21. Όλα τα Crypton X την ίδια αντλία έχουν. Γενικά οι μόνες διαφορές που έχουν τα μηχανάκια που ήρθαν μετά το 2007 είναι το χρώμα των πλαστικών και το χρώμα στα καπάκια της μηχανής.
 22. Yamahas_1

  Honda Wave 110 i

  Τα λάδια θα αλλαχτούν στο πρώτο Service στα 1000 χιλιόμετρα. Ο ήχος που ακούς λογικά είναι από τον κινητήρα ή από την εξάτμιση. Είναι φυσιολογικός ο ήχος επειδή είναι ζεστό το μηχανάκι.
 23. Μια ερώτηση-απορία. Όταν οι βαλβίδες πρέπει να ρυθμιστούν ακούγονται κατά την κίνηση της μηχανής ή και στο ρελαντί? Γιατί ακούω έναν τέτοιο ήχο, αλλά όταν το μηχανάκι δουλεύει στο ρελαντί δεν ακούγεται τίποτα είτε είναι ζεστό, είτε κρύο. Το μηχανάκι είναι Crypton X.
 24. Το παραφινέλαιο μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις τσιμούχες?
×
×
 • Create New...