Jump to content

δεν έχω έμπνευση

Μέλη
 • Δημοσιεύσεις

  63
 • Εγγράφηκε

 • Τελευταία επίσκεψη

Όλο το περιεχόμενο του μέλους δεν έχω έμπνευση

 1. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Τα sym είναι εντάξει; Δεν τα έχω δει στο δρόμο. Ο φίλος που το έχει είναι κανίβαλος σαν κι εμένα ή μήπως του φέρεται με ευγένεια, οπότε αντέχει το παπί; Το Honda, απ' ό,τι βλέπω, είναι κάτω από τα 2000€ που είχα κατά νου να δώσω. Μήπως κάτι δεν είδα καλά; Το yamaha το είχα σταμπάρει κι εγώ. Υπερβαίνει λιγάκι το μπάτζετ, αλλά ίσως με λίγη αναμονή να βγαίνει. Ευχαριστώ και πάλι! Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση! Αυτό ακριβώς είχα κάνει πρόπερσι. Έσκασα για μία βλάβη 30€, για άλλη μία λίγο αργότερα 100€ και, για να μην πολυλογώ, έφτασε σύνολο μέσα σ' ένα-δύο μήνες 500€. Με το που λέω «Ωραία, τέλος, το σενιάραμε», τσουπ! μου το πολτοποιεί ένας μαλάκας. Μου στράβωσε το σκελετό, ξανατρύπησε το ντεπόζιτο, διέλυσε τα φώτα και τους καθρέφτες κτλ. Από τότε όλο κάτι στραβώνει. Συν τοις άλλοις μιλάμε για παπί που έχει κάνει 200.000χμ. Φοβάμαι, λοιπόν, μη σκάσω πάλι 500€ και τελικά αποδειχθεί ότι δεν σωζόταν η κατάσταση. Φοβάμαι, επίσης, μην κλατάρει ανεπιστρεπτί ξαφνικά σ' ένα χρόνο πχ και μετά να πρέπει ν' αποφασίσω για νέα μηχανή μέσα σε μια βδομάδα. Οπότε ας το κάνω τώρα που είμαι σχετικά χαλαρός. Ευχαριστώ για την απάντηση και τις συμβουλές! Μεταχειρισμένο δεν θα ήθελα. Δεν ξέρω τι χρήση του έχει κάνει κι ο άλλος. Εφόσον μιλάμε για χιλιάρικα δεν θα ήθελα να ψάχνομαι σ' ένα χρόνο. Το crypton t110, που έχω, κάτω από 2000€ το πήρα. Γι' αυτό σκέφτηκα μήπως υπάρχουν και τώρα τέτοιες ευκαιρίες.
 2. Καλησπέρα! Έχω το yamaha Crypton T110, το οποίο είναι καταπληκτικό. Το έχω 10 χρόνια, έχω μηδενίσει 2 φορές το κοντέρ (κάνω 50χμ+50χμ=100χμ κάθε μέρα) και παρότι ήμουν αδιάφορος προς την υγεία του 3-4 πεσίματα, αλλαγές λαδιών στο διπλάσιο χρονικό διάστημα από το επιτρεπόμενο κτλ) συνεχίζει να είναι αξιόπιστο. Λάθος! Συνέχιζε να είναι αξιόπιστο, μέχρι να 'ρθει ένας ηλίθιος και να μου το πατήσει με το αμάξι του, για να ξεπαρκάρει. Ακόμα και μετά από αυτό, όμως, συνεχίζει να κάνει αξιοπρεπώς τη δουλειά του, αλλά βλέπω πως έχουν πληθύνει τα προβλήματα. Σκοπεύω λοιπόν να πάρω ένα καινούριο μηχανάκι. Θα ήθελα: να είναι παπί κι όχι σκούτερ, ώστε να μην έχει δεκάδες πλαστικά να λύσω, για κάνα μερεμέτι, να είναι παπί κι όχι μεγαλύτερη μηχανή, ώστε να μην ανεβούν κατακόρυφα τα έξοδα αναλωσίμων, να έχει χαμηλή κατανάλωση (το crypton «έτρωγε» περί τα 2,5€ στα 120-150χμ), να αντέχει μεγάλες καθημερινές διαδρομές, σαν αυτές που περιέγραψα, να μου επιτρέπει να ξεχάσω καμιά φορά τη φροντίδα του και να μην τινάζει τα πέταλα με το που την αμελήσω, να επιβιώσει υπό αυτές τις συνθήκες για τα επόμενα 10 χρόνια και 200.000χμ, να είναι καινούριο κι όχι μεταχειρισμένο, να είναι κάτω από 2000€. Σε διάφορες σελίδες έχω δει να προτείνουν Daytona, αλλά από φίλους έχω ακούσει ότι δεν είναι για να τους βγάλεις το λάδι. Διάβασα επίσης και για το Honda wave, αλλά δεν ξέρω κάτι παραπάνω από τα λεγόμενα διαφημιστικών σελίδων. Δεν με πειράζει (προφανώς) να ξαναπάρω το ίδιο παπί, απλά σκέφτηκα μήπως υπάρχει και κάτι πιο εξελιγμένο ή καλύτερο. Έχει κανείς κάποια ιδέα ή πρόταση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 3. Αυτό ήταν τελικά! Ευχαριστώ! Τα ξανακούμπωσα και όλα ΟΚ! Ευχαριστώ!
 4. Καλημέρα! Επειδή κατάλαβα ότι είμαι καταδικασμένος να μην βρίσκω αδιάβροχο παντελόνι της προκοπής, είπα να αυτοσχεδιάσω. Η πατέντα έχει ως εξής: Φοράω το αδιάβροχο παντελόνι (το όποιας ποιότητας έχω διαθέσιμο). Στερεώνω μια μεγάλη σακούλα σκουπιδιών γύρω από την μέση μου, σαν ποδιά. Φοράω το αδιάβροχο μπουφάν πάνω από την "ποδιά" με τρόπο που να την δένει στο σώμα. Εγένετο φως! Έκανα 40χμ με βροχή και όλα κομπλέ στα σκέλια. Μόνο ο πισινός μου βράχηκε, από το νερό που μαζευόταν πίσω μου στην σέλα, αλλά αυτό λύνεται και ούτε είναι τόσο προβληματικό όσο το να 'μαι σαν κατουρημένος. Το κόστος ανταποκρινόταν 10.000% στην απόδοση της ενδυμασίας, άσε που ήταν και μαύρη η σακούλα, οπότε δε φαινότανε τίποτα.
 5. Καλημέρα! Έχω το παπί Yamaha crypton 110. Το είχα παρκαρισμένο και κάποιος το κοπάνισε, οπότε προέκυψε: στραβό τιμόνι, στραβά ψαλίδια, μη λειτουργική κόρνα. Το τιμόνι και τα ψαλίδια μπορούν να περιμένουν λιγάκι, διότι κοντρολάρω το παπί με τα ζαβά του αυτά. Η κόρνα με καίει άμεσα, μην επαναληφθεί το τράκο με μένα πάνω αυτή τη φορά. Στους παρακάτω συνδέσμους παραθέτω την κατάσταση της κόρνας, έτσι όπως φαίνεται χοντρά-χοντρά. Τα καλωδιάκια που εξέχουν είναι το πρόβλημα; Ξέρει κανείς πού τοποθετούνται; Κόρνα 1 Κόρνα 2
 6. Κατάλαβα. Θα το προσεγγίσω έτσι το ζήτημα λοιπόν. Ευχαριστώ πολύ!!!
 7. Να βγαίνει το παντελόνι μηχανής και να μένει το κανονικό παντελόνι. Όταν λες "μαγαζί με επαγγελματικό εξοπλισμό" εννοείς μαγαζί αλιείας πχ; Ενδιαφέρουσα η συζήτηση αυτή. Προτείνονται βέβαια διάφορες ακριβές λύσεις (ΙΧΟΝ, bering κτλ), δεν είναι όλοι υπέρμαχοι των οικονομικών λύσεων. Θα την διαβάσω προσεκτικά, αλλά φοβάμαι μήπως κάποια πράγματα έχουν εξελιχθεί στην 7ετία αυτή.
 8. Δεν υπάρχουν παντελόνια μηχανής που να βγαίνουν; Αν πάρω κάνα νούμερο μεγαλύτερο, δεν θα βολεύει; Βέβαια το κομμάτι της ζέστης δεν καλύπτεται, αλλά λέω μήπως.
 9. Απ' όσο καταλαβαίνω μόνιμη λύση δεν υπάρχει, ανεξάρτητα από τα χρήματα. Προβληματίζομαι όμως, διότι ένα bering μπουφαν που 'χα πάρει προ 6ετίας κρατάει ακόμα καλά. Νομίζω όμως τελικά πως θ' ακολουθήσω τις συμβουλές σας: θα προσανατολιστώ στα οικονομικά, που δεν θα κλαίω μετά πολλά χρήματα. Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!
 10. Σχετικά με αυτό, συμφωνώ μαζί σου περί της ζέστης, αλλά έχω κι ένα επιπλέον πρόβλημα: η δουλειά μου είναι σε σπίτια διαφόρων ανθρώπων (κάνω μαθήματα), οπότε δεν μπορώ να μπαίνω και να στάζω ολόκληρος, και σίγουρα δεν μπορώ να αλλάζω εκεί. Αυτού του είδους χρησιμοποιώ και αυτό είναι που εξακολουθώ να ψάχνω. Έχω πάρει κυνηγετικά αδιάβροχα, ορειβατικά, απλά μηχανής (30Ε) και λίγο πιο ακριβά μηχανής (80Ε). Όλα έμπασαν. Το κομμάτι της ασφάλειας είναι επιθυμητό, αλλά αυτό που θέλω να λύσω άμεσα είναι το να μην είμαι μούσκεμα. Ή τέλος πάντων να βρω κάτι που θα μου κρατήσει για κάνα χρόνο.
 11. Καλημέρα! Ψάχνω ένα αδιάβροχο παντελόνι μηχανής που: να μην μπάσει νερό στα σκέλια από το πρώτο τρίμηνο, να μην είναι ιδιαίτερα ζεστό, ώστε να μπορεί να φορεθεί και σε καλοκαιρινή βροχή, να έχει φερμουάρ στο πλάι, ώστε να μην μπαζοβγάζω παπούτσια. Η αδιαβροχοποιηση είναι απαραίτητο: να αντέχει σε κατάσταση καταρρακτώδους βροχής 1 ώρας, να είναι αρκετά ισχυρή, διότι θα είμαι εκτός σπιτιού για 8 ώρες. Έχει κανείς καμιά ιδέα; Σε τι είδη να κοιτάξω; Είδη μηχανής, κυνηγιού, ορειβασίας, αλιείας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! ΥΓ: Δεν έχω πρόβλημα να δώσω κάποια χρήματα παραπάνω. Έχω πρόβλημα να δώσω 100Ε και να καταλήξω να έχω το πρόβλημα που θα είχα και δίνοντας 10Ε.
 12. Αδερφέ, μετά από 2 χρόνια χρήσης πώς τα βλέπεις τα viper; Σχεδιάζω να πάρω, γι' αυτό σε ρωτάω. Η αδιαβροχοποίηση κρατάει; Εν τω μεταξύ μέχρι πού φτάνουνε στο πόδι; Δε παίζει να 'ναι χαμηλά και να μπάζουν νερά από πάνω, ε; Από κράτημα στο πόδι πώς είναι; Αν πατήσω κάτω σε καμιά γλύστρα, κρατάει δεμένο το πόδι ή θα ψάχνω πίσω το πέλμα και το παπούτσι; Από προστατευτικά (δάχτυλα, αστράγαλος, φτέρνα) "είναι ΟΚ" είπες, ε; Ευχαριστώ!
 13. Καλησπέρα! Ψάχνω για μποτάκι μηχανής με τα εξής χαρακτηριστικά για καταρακτώδεις διαδρομές σπίτι-δουλειά στους χειμωνιάτικους κwλ0δρομους της Κέρκυρας: Να 'ναι εξερετικά αδιάβροχο. Να μην έχει κορδόνια, για να μην μπάζει νερά από 'κει. Να 'ναι σχετικά ψηλό, για να μην μπάζει από πάνω. Να μην είναι αγωνιστικούρα, με παπί κυκλοφορώ... Να 'ναι γύρω στα 100 ευρώ. Να 'χει ψιλοπροστασία, κράτημα στο πόδι και αντιολοσθητική σόλα. Όχι κάτι φοβερό, απλά να μπορώ να πατήσω κάνα πόδι κάτω σε καμιά γλύστρα ή να προστατεύσει λίγο το πέλμα μου σε καμιά πτώση. Να ψιλοπερπατιέται. Δε σκοπεύω να πηγαίνω περίπατο, αλλά να μην είναι και σαν κόντρα-πλακέ. Με αυτά ως όρους μπορείτε να μου αξιολογήσετε τις κάτωθι μάρκες-μοντέλα; subirac (άκουσα καλά λόγια για το viper -δια στόματος @mAthosalas-, αλλά έχει κορδόνια και μπάνισα το split) alpinestars (festback) txc (δε βρήκα κάτι πέραν κριτικών για τη μάρκα) ixs (δε βρήκα κάτι πέραν κριτικών για τη μάρκα) Προσωπικά έχω μπανίσει τα subirac. Φυσικά, κάθε νέα πρόταση είναι καλοδεχούμενη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια!!!
 14. Ίσως να 'μουνα λίγο άδικος ως προς την επιτυχία του κατά την ημέρα. Δεν είχα πρόβλημα ορατότητας, απλά περίμενα η ζελατίνα να 'ναι όπως στο βίντεο της παρουσίασης: στεγνή. Το κυριότερο πρόβλημα με τη βροχή το 'χω το βράδυ με τα φώτα των αυτοκινήτων. Κυκλοφορώ σε επαρχιακό δρόμο χωρίς κολώνες φωτισμού. Επομένως η κόρη του ματιού έχει διασταλεί και ως εκ τούτου είναι ενοχλητικό μέχρι και το στοπ του μπροστινού αυτοκινήτου, όπως αυτό πολλαπλασιάζεται μέσα απ' τις σταγόνες. Συνεπώς μάλλον είχα υπερβολικές απαιτήσεις απ' το προϊόν. Η αλήθεια είναι πως κυκλοφόρησα μόνο 30 λεπτά τη νύχτα με βροχή και όχι για πολύ σε θεοσκότεινο δρόμο, για να έχω ασφαλές στατιστικό συμπέρασμα. Απλά αυτό το λίγο που έκανα το ένιωσα προβληματικό. Κέρκυρα είμαι, οπότε δυστυχώς θα μου δοθεί η ευκαιρία για το σχηματισμό μεγάλου στατιστικού δείγματος. Οπότε θα επανέλθω με καλύτερη στατιστική ανάλυση. Αυτό με το στρίψιμο του κεφαλιού το παρατήρησα κι εγώ! Ομολογουμένως ήταν εντυπωσιακό! Έβγαζε αρκετά, αλλά πέραν του ότι ξαναγέμιζε σταγονίτσες σχετικά σύντομα, δε μπορώ να οδηγώ με το κεφάλι στριμμένο και δει στους επαρχιακούς δρόμους που βρίσκομαι. Για την επάλειψη είχα χρησιμοποιήσει πάνω από το ήμισυ του τεμαχίου. Ήτοι, πιστεύω, αρκετό. Είχε ασπρίσει, αλλά έκανε νερά, γραμμές καθαρές (τουλάχιστον συγκριτικά με τις άσπρες), πιθανώς κι απ' το ίδιο το σφουγγαράκι. Εσύ λες πως πρέπει να 'ναι όλο κάτασπρο; Χωρίς ίχνος καθαρού σημείου; Ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον που δείχνεις για να με βοηθήσεις!
 15. Η εμπειρία μου συνοψίζεται στα εξής: Μικρότερου διαμετρήματος σταγονίτσες στη ζελατίνα, αλλά σίγουρα όχι αφανισμός τους. Ίσως και να 'χουν πληθύνει, πράγμα που αυξάνει την συνολική επιφάνεια του νερού στη ζελατίνα. Σε ταχύτητες κάτω των 60χμ/ώρα δεν είχε ορατά αποτελέσματα. Η ποσότητα σταγόνων δεν ήταν καλύτερη ως προς το πρόβλημα με τα φώτα των αυτοκινήτων το βράδυ. Το κράνος μου είναι nolan N62. Ίσως να "παίζει" κι αυτό το ρόλο του. Σημειωτέον η ζελατίνα είναι καινούρια. Θα κάνω άλλη μια επάλειψη, μήπως δεν έκανα κάτι καλά, και θα επανέλθω. Δεν πιστεύω να εννοείς το γιαλοκαθαριστήρα που έστειλε ένας άλλος...
 16. Χμμμ... Πολλά δε τα τήρησα... Θα δείξει σήμερα! Θα μεταφέρω εμπειρίες! Ευχαριστώώώώ!!!
 17. Αδερφέ, το έλαβα και μόλις το επάλειψα!Νομίζω όμως (εμπειρικά και απ' τις οδηγίες) ότι ένα φακελάκι καλύπτει αρκετά παραπάνω από μία ζελατίνα κράνους. Ισχύει αυτό ή δεν κατάλαβα καλά; Αν δε χρειάζεται όλο το φακελάκι, μπορώ να φυλάξω το υπόλοιπο για την επόμενη χρήση; Το σφουγκαράκι και το πανάκι τα καθαρίζω με κάποιον τρόπο μετά τη χρήση; Αν "ναι", πώς τα καθαρίζω; Ευχαριστώ για τις οδηγίες και πάλι!
 18. Γιατρεύτηκε! Η θεραπεία είχε ως εξής: Ρεπό για 4 μέρες. Άνοιγμα όσων λύνονται. Έκθεση στον ήλιο ή γενικώς στη ζέστη του αντικειμένου. Κλείδωμα το βράδυ με πάουερ-τακ (0,90 ευρώ, απ' το χαρτοπωλείο της γειτονιάς) να καλύπτει την κλειδαριά. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. Έπαψε το "τικ-τακ" και ο συναγερμός λειτουργεί στην εντέλεια.
 19. Μη μου λες τέτοια... Αν και δε το νομίζω, το Πάσχα θα σταματήσει να βρέχει εδώ.
 20. Αποστολή εξετελέσθη! Για όποιον ενδιαφέρεται, δεν το πήρα από 'δω, τα έξοδα αποστολής ήταν υπερδιπλάσια του κόστους. Εδώ ήτανε λογικότερα. Θα γράψω εμπειρίες με την πρώτη ευκαιρία! ΥΓ: Μερσί Στέλιο!
 21. Θα μπω άμεσα σε παραγγελία του προϊόντος που συνέστισες. Τουλάχιστον για τη βροχή, για τη θολούρα θα κάνω μια σύσκεψη ακόμα με τον εαυτό μου!
 22. Αυτό το "από κάποια ταχύτητα και πάνω" δε μ' άρεσε... Είμαι με παπί, οπότε μιλάμε για μέγιστη ταχύτητα 80km/h, για να μην αναφερθώ στο μεγάλο τμήμα της διαδρομής που καλύπτεται από οφιοειδή επαρχιακό δρόμο, ήτοι 40km/h ή λιγότερο. Κοντολογίς παπί+βροχή+χωριό+νύχτα αποκλείουν μεγάλες ταχύτητες. Ευχαριστώ πάντως!
 23. Για παραγγελία το βλέπω και οψόμεθα! Ώπα! Αυτά τα Nanofilm διαφέρουν από τα Raincoat που λέγαμε πριν; Ή μήπως το Raincoat είναι μάρκα κι όχι είδος;
 24. Ω! YBR... Είχα ένα φλερτ μαζί της το καλοκαίρι, αλλά δεν είχα μεγάλη προίκα για να καταλήξει σε γάμο...
×
×
 • Create New...